Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bunu da bilim olarak kabul etmezseniz 2000leren örnek verelim.

Teknolojik yetersizliklerle deneylerden, gözlemlerden çıkan eksik bilgilerden hareketle bilimin YALANCI bir displin olduğunu vurgulamak istiyorsan yanlış yapıyorsun. Zira maddeye ait tüm çalışmalar eksiklik te taşısa, gerçekleri anlama, tanımlama uğraşıdır, bilimseldir. Bilim'in HERŞEYİ eksiksiz tanımlamasını istemek dogmacı bir istektir. Bilim tanrıcılık oynamaz.

Maddenin, maddeye ait enerjinin, beyinin ürettiği bilginin diyalektik aşaması, olumluya, gelişime gidişleri vardır. BİLGİ'nin eksikliğine yalan değil, eksik denilebilir. Daha doğru bilgi, doğru ama eksiklik taşıyan bilginin üzerinde gelişecektir. YALAN olan bilgi; madde ve maddeye ait olguların dışındaki uydurmalar, dogmalar, hurafelerdir.

Gönderi tarihi:
Söylemiştim, bilimi tartışmak için bilimin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Bilmeden tartışılırmı? Galiba yine 5-10 ileti Bilimi anlatmakla geçecek.

biggrin.png iste bu tam benim tarzim bi espri olmus tongue.png begendim

dua Allahin israrla vurguladigi bir sirdir ;

kisi istese de istemese de dua etme halindedir ; niyeti ve uzerinde oldugu sey ne ise gizliden gizliye surekli onu istemektedir o ... ve o sey surekli gerceklesir ...

bilinc altindan kavga ve cekismeye gebe kalmistir ama bunun kotu bir sey oldugunu da bilir ; yine de icten ice buna oyle meyilli bir ruh potansiyeli gelistirmistir ki; surekli onun verilmesi icin dua ediyordur ... dualarin surekli gerceklesici oldugu bir ruh potansiyelini ve kainat hukmunu yaratan ve bunu haber veren Allahtir ...

biz buna dua diyoruz ; birtakim bilim-cikisli merciler secret, cekim yasasi, evrene enerji gonderme vs diyorlar ...

Dua etmek insani metafizik bir kavrayisa yoneltmektedir ki insan hakikati itibari ile zaten metafiziktir.. bi kere herseyden once oz ruhu ruhu gaybtan bir uzantidir ..

Gönderi tarihi:

Meraba..merhaba..smile.png

İnanç bir ihtiyaçtı..bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılayan insan inanç ihtiyacınıda karşıladı..smile.png

insanlar Allahin duaya nasil icabet ettigini genellikle kavrayamazlar ;

Allah dualara bilinc altindan icabet eder : )

mesela toplantiya yetisemedi ve dua etmeye basladi , yetisebilsin diye ;

ama toplanti saati bitti ve yolda debelenmeye devam etti : P

bu durumda ornek geregi solemek gerekirse; ettigi duaya Allah bilinc altindan(ozbenliginden yakalayip kusatan) icebet etmis demektir ;

cunku bilinc altindaki niyet gec kalicak diye utanmamaksa ;

utanacagi bir durumla karsilasmayabilir ;

niyeti ; isi kacirmamaksa ;

oyle sicak gelismeler olur ki o isi en girift noktasindan yakalayiverebilir

niyeti ; kendi konusmasini en guzel yaptigi bir platform firsati yakalamaksa ; zaten tam o anda bunun duasini etmistir ki o firsati yakalayiverebilir ...

yani

insan ettigi duada asil niyetinin ne oldugunu cogu zaman kestiremez ... ve Allahin en guzel sekilde ona olan icabetini de cogu zaman taktir edemeyebilir ..

bu baglamda zengin olmak icin dua eden kisi ; etrafina gosteris yaparak fakirlikten kirilan gururunu tamire calismak gibi nefsani bir niyet gudebilir ... bunun suuruna varamaz ama Allah ona serefli ve asil bir ruh guzelligi indirdigi zaman bile dualarina bir turlu icabet edilmiyor zannedebilir smile.png)) halbuki tam anlami ile ne istediyse o olmustur ve Allah yarattigi sistemi herseyi ile duzende tutmaktadir ..

inanc ihtiyactir , insan kendi ihtiyacini kendi karsilar sozune katilmiyorum hocam : P

Gönderi tarihi:

bi kere herseyden once oz ruhu ruhu gaybtan bir uzantidir ..

Metafizik düşünenler için zaten her şey gayb, bilinmeyen, hayal, rüya, yalandır. Onlar için tek bilinen bilinmeyendir.

Mabutlarını bile metafizikçi düşündürürler; "hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" diyerek, bilinmeyeni bilmelerini ister. smile.png

Gönderi tarihi:

Metafizik düşünenler için zaten her şey gayb, bilinmeyen, hayal, rüya, yalandır. Onlar için tek bilinen bilinmeyendir.

Mabutlarını bile metafizikçi düşündürürler; "hiç bilenle bilmeyen bir olurmu" diyerek, bilinmeyeni bilmelerini ister. smile.png

alinti yapinca anlam butunlugunu bozma diyorum, israrla magazinci gibi kesip bicerek alinti yapiyosun biggrin.png

mabutlarimizi bile metafizikci dusunduruyormusuz ; yahu bu dedigini yapmak icin bildigin halis salak olmak lazim tongue.png

ya hayir ; bana bakinca salak birini goruyorsan ben meseleyi gene anlamaya calisirim : )

sana gore Allah tamam yok ta ;

sen nereye kadar var olabilecegini zannetmektesin biggrin.png hazir buldugun ruh ile hazir buldugun derlenip toparlanmis bir alemde yasam surdurmektesin

zaman kavramini bile yapamiyosun biggrin.png son 10 yilin ne kadar da cabuk gecti biggrin.png bi de bakmissin ki yasliligindasin

ruya gorunce hic te merak edip ben buraya nasil dustum diyebilip ortami analiz edemeyecek kadar iradesizsin, o anki sartlar neyse sen anca osun ... belki de sonsuza kadar kendini calkalanip giden dusunceler yumaginda bulucaksin : L

adamim sana gore hersey ak pak ya ; bilim, madde, uzay, isik falan biggrin.png

butun bunlar sadece bir goz kirpma sana

ama Allahtan degil ; )

Gönderi tarihi:

adamim sana gore hersey ak pak ya ; bilim, madde, uzay, isik falan biggrin.png

butun bunlar sadece bir goz kirpma sana

ama Allahtan degil ; )

Adamım,

Alıntı yaparken yazının özünü alıyorum. Diğer yazılar o özü destekleyici. Yazının özünü konuşmalı. Yarattığınız Mabut'ta siz de metafizikçi yani aslında gayb'çı değilmisiniz? Neden kızıyorsun adamım? Doğruya doğru..

Tek bildiğiniz, bilinmeyen görülmeyen, gayb ve yalan yaşam değilmi? Sizin bildiğinizi ben de bilince suç mu oluyor? Sana mabut bana ise madde göz kırpıyor. Ama asıl burada başlıyor gayb. Sen o dinamikliği ispatlayamıyorsun ben ise ispatlıyorum.

Bunu fikirdaşın Omar bile anldı, sen anlamadın. Bak "ispatsız olan her şey boştur" diyor. smile.png

Gönderi tarihi:

Adamım,

Alıntı yaparken yazının özünü alıyorum. Diğer yazılar o özü destekleyici. Yazının özünü konuşmalı.

oke basliyorum biggrin.png

Yarattığınız Mabut'ta siz de metafizikçi yani aslında gayb'çı değilmisiniz?

saygisiz buldum : )

'mabut' yerine

inandiginiz tanri, sizin inanisinizda vs demen gerekirdi .. ama sikayetci olmicam .. ; )

Neden kızıyorsun adamım? Doğruya doğru..

kizmak degil ; sen konustukca ben ,

ben de konusucam diye mest oluyorum ; )

Tek bildiğiniz, bilinmeyen görülmeyen, gayb ve yalan yaşam değilmi?

tek bildigimiz degil ;

tek anlayamadigin ;

onun haricinde bilimi ortak kullaniyoruz biggrin.png

Sizin bildiğinizi ben de bilince suç mu oluyor?

suc olmuyor ; I

Ama asıl burada başlıyor gayb.

Sana mabut bana ise madde göz kırpıyor.

ikimizi kiyaslayanlar olabilir

bence mabut kelimesini kaldir .. beni olumlu yonde etkilese bile her an biri rahatsizlanabilir ; )

e artik tiyo bu kadar ..

Sen o dinamikliği ispatlayamıyorsun ben ise ispatlıyorum.

mesela de o zaten .. sen o ispatlarinla ne yapabilicisin biggrin.png

seni madde olarak gorebilirim ama saygisizca olur ...

sen ise maddeyle hareket ettigin icin inananlara MABUT gibi agir gelebilecek bir hitabetle hitap etmektesin ...

maddecilik iste ..

Bunu fikirdaşın Omar bile anldı, sen anlamadın.

anladim anladim : )) neler anlattigini anladim

Bak "ispatsız olan her şey boştur" diyor. smile.png

ispatlayan seyin kendisinin ispati yok ise de mi ?

Gönderi tarihi:

saygisiz buldum : )

'mabut' yerine

inandiginiz tanri, sizin inanisinizda vs demen gerekirdi .. ama sikayetci olmicam .. ; )

İnsanlar ancak bildikleri kadarıyla anlayabilirler. Mabud'un tam karşılığı ilahtır. Kutsal kitabınızın çoğu yerinde geçer. Kaldı ki, Mabud'a (ilaha) tapılacak ev mabed olarak Kitabınızın çoğu yerinde geçer. İnsanlar tapındıklarınıza tarihsel isimlerden her hangi birini kullanabilirler. Ona bile dayanamayıp dayatma yapıyorsunuz. Neyse, kimseye "human" demeyin insan deyin der gibi birşey senin yaptığın.

Sizin kabullenemediğiniz başkasının kabullendiği olamaz. Dayatmacılar sizi smile.png

seni madde olarak gorebilirim ama saygisizca olur ...

sen ise maddeyle hareket ettigin icin inananlara MABUT gibi agir gelebilecek bir hitabetle hitap etmektesin ...

maddecilik iste ..

Olmaz.. Benim için önemli değil. Ruh olmaktansa madde olayım.

Maddeci olmayanlar, senin gibi düşünenler ama takıntıları olmayanlar bak ne demiş. Bu cümleyi Google'dan aratarak siteye ulaşabilirsin.

"Allah'tan başka hiçbir Mabud yoktur!" deyince bu sözüm, "Gerek benim ve gerekse benim dışımdaki hiçkimsenin Allah'tan başka hiçbir sahibi, hiçbir itaat ve saygı mercii, hiçbir bağlanacağı kimse veya nesne yoktur!" anlamını ifade etmektedir

Gönderi tarihi:

İnsanlar ancak bildikleri kadarıyla anlayabilirler. Mabud'un tam karşılığı ilahtır. Kutsal kitabınızın çoğu yerinde geçer. Kaldı ki, Mabud'a (ilaha) tapılacak ev mabed olarak Kitabınızın çoğu yerinde geçer.

iste bunu vurgulaman guzel adamim :)

İnsanlar tapındıklarınıza tarihsel isimlerden her hangi birini kullanabilirler. Ona bile dayanamayıp dayatma yapıyorsunuz.

:P iste bu izah ta guzel adamim :)

Sizin kabullenemediğiniz başkasının kabullendiği olamaz. Dayatmacılar sizi smile.png

olsun ;

boylece cok onemli bisey yaptin .. :P

Olmaz.. Benim için önemli değil. Ruh olmaktansa madde olayım.

e ol :P

Maddeci olmayanlar, senin gibi düşünenler ama takıntıları olmayanlar bak ne demiş. Bu cümleyi Google'dan aratarak siteye ulaşabilirsin.

benim gibi dusunenler ama takintilari olmayanlar mi :D

"Allah'tan başka hiçbir Mabud yoktur!" deyince bu sözüm, "Gerek benim ve gerekse benim dışımdaki hiçkimsenin Allah'tan başka hiçbir sahibi, hiçbir itaat ve saygı mercii, hiçbir bağlanacağı kimse veya nesne yoktur!" anlamını ifade etmektedir

valla simdi

kim demisse cok guzel demis ...

Gönderi tarihi:

dennise..smile.png

Sen neye ve NEDEN inanıyorsun..yaşam biçimini İNANÇ,larınmı yönlendiriyor..smile.png

Biraz anlat,paylaş hele..bilgilenelim bizlerde..smile.png

Dayı..dennise olsun yada ben olayım..Anlatmaya başlanırsa sayfalar sürer..Dinlenilmemiz önemli anlatmamız değil..

İdolümüzsün Dayı flowers.gif

Gönderi tarihi:

Teknolojik yetersizliklerle deneylerden, gözlemlerden çıkan eksik bilgilerden hareketle bilimin YALANCI bir displin olduğunu vurgulamak istiyorsan yanlış yapıyorsun. Zira maddeye ait tüm çalışmalar eksiklik te taşısa, gerçekleri anlama, tanımlama uğraşıdır, bilimseldir. Bilim'in HERŞEYİ eksiksiz tanımlamasını istemek dogmacı bir istektir. Bilim tanrıcılık oynamaz.

Maddenin, maddeye ait enerjinin, beyinin ürettiği bilginin diyalektik aşaması, olumluya, gelişime gidişleri vardır. BİLGİ'nin eksikliğine yalan değil, eksik denilebilir. Daha doğru bilgi, doğru ama eksiklik taşıyan bilginin üzerinde gelişecektir. YALAN olan bilgi; madde ve maddeye ait olguların dışındaki uydurmalar, dogmalar, hurafelerdir.

Bilginin sonu yok ne kadar bilirsek bilelim hep eksik ve bence dolayısıyla hep yanlış olacak. clover.gif

Gönderi tarihi:

Bilginin sonu yok ne kadar bilirsek bilelim hep eksik ve bence dolayısıyla hep yanlış olacak. clover.gif

PASİFİK..smile.png

Bu alemde yanlış yok..eksik var sadece..smile.png

Ağzına sağlık dayı, söylediğin gibi ne maddede ne de bilgide eksiklik olmasa devinim, hareket, dinamiklik olmaz. Tekamül etmiş olgularda zaten bu saydıklarım da olamaz. Yaşam olamaz. Böyle bir anlayış dogmacılıktır. Masallarda hurafelerde olur.

Arkadaşımız da zaten "bence" diyerek altını çizmiş. Kişiye ait soyut fikirler evrensel bilgileri bağlamaz. Kendisine aittir.

Misal: Hadron çarpıştırıcısındaki yapılan deneylerde halen bir takım bilgilerin eksik olduğunu söyler bilim adamları. Bu güne kadar elde edilen bilgiler yanlış değil eksiktir derler. Yeni elde edilen bilgiler o eksikliği dolduracaktır. En güzeli de, yeni elde edilecek bilgiler kendinden önceki bilimsel bilgilerin devamıdır. Onların üzerine eklenir. Onlardan yararlanır.

Dogmalar ise hiç değişmezdir. Eksikleri de olamaz. Binlerce yıl önceki dogmatik fikir ne ise şimdiki de aynıdır.

Gönderi tarihi:

Materyalist dosta soruyorum..Ey Dost senin bu yazına ters gelen neyi ifade ettik ? whistling.gif

Tartışmaları okumuyorsun o halde.. .. smile.png

Gönderi tarihi:

Ağzına sağlık dayı, söylediğin gibi ne maddede ne de bilgide eksiklik olmasa devinim, hareket, dinamiklik olmaz. Tekamül etmiş olgularda zaten bu saydıklarım da olamaz. Yaşam olamaz. Böyle bir anlayış dogmacılıktır. Masallarda hurafelerde olur.

Arkadaşımız da zaten "bence" diyerek altını çizmiş. Kişiye ait soyut fikirler evrensel bilgileri bağlamaz. Kendisine aittir.

-"bence" dememin sebebi ise gelecek hakkında kesin yargılarla konuşmayı doğru bulmuyor olmam. Sizin de fikirlerinizi evrensel doğrularmış gibi sunmayacağınızı umarak yazmıştım.-

Önce evren durağandır diyorsanız ve sonra genişlemekte olduğu ortaya çıkıyorsa.

Evren durağandır önermesi yanlıştır. Bunun bilgi eksikliğinden ileri geliyor olması yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Buna itirazınzı var mı?

Gönderi tarihi:

-"bence" dememin sebebi ise gelecek hakkında kesin yargılarla konuşmayı doğru bulmuyor olmam. Sizin de fikirlerinizi evrensel doğrularmış gibi sunmayacağınızı umarak yazmıştım.-

Yukarıya yazdığım fikirler bana ait değil evrenseldir.

Önce evren durağandır diyorsanız ve sonra genişlemekte olduğu ortaya çıkıyorsa.

Evren durağandır önermesi yanlıştır. Bunun bilgi eksikliğinden ileri geliyor olması yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Buna itirazınzı var mı?

Söyledik işte maddeye ait fikirler yanlış olmaz. Yanlış fikir dogmalardır. Maddeye ait tartışmalar tez ve antitez olarak sürer gider.. Birisi eksiktir. İkisinden yeni bir sentez çıkar ortaya. Bu sentez de daha yeni bir sentez için tez olmaktadır. Sonsuzca devam eder. Değişkendir dogma değildir.

Bilimin doğruluğu değişkenliğidir. Bilimsel bilgilerin değişkenlik özelliği olmasa zaten, bilim olmaz dogma olur.

Gönderi tarihi:

Bilimin doğruluğu değişkenliğidir.

2 gün sonra muhakkak bilimin doğruluğu ........ artık bu noktalı yere hangi kelime gelirse..

Yukarıya yazdığım fikirler bana ait değil evrenseldir.

Biz sana öz ait fikirleri görmek isterdik..Bir fikiri çok kişinin savunması doğru olduğunu göstermez demiştin hani whistling.gif

Gönderi tarihi:

Sniperım sadece senin üzerinde..Tartışma konusundan çok senin yazılarına takılıyorum

Böyle bir şey hoş değil, doğru da değil. Kişilere veya sadece onun yazılarına takılmak yerine genel bilgilere ve onları anlamaya takılsan, çok daha doğru bir iş yapmış olursun. :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.