Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Glucomannan: Zayıflamada Yeni TREND!


uzmandoktorum

Önerilen İletiler

Glucomannan gibi çözünebilen lifler suyla karıştığında yumuşak bir jel oluşturmaları sayesinde insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Araştırmalar çözünebilen liflerin kolesterol seviyesini düşürdüğünü ve glikoz emilimini yavaşlattığını göstermiştir. Meyve, sebze, yulaf ve fasulye gibi birçok kaynakta bulunmasına rağmen en önemli çözünebilen lif glucomannan’ da bulunur. Konja kökünde bulunan glucomannan’ ın su tutma kapasitesi yüksektir ve en önemli besinsel lif kaynağıdır.

Glucomannan kilo vermek isteyen kişiler için de yararlıdır. Araştırmalar diyet yapan kişilerde glucomannan’ın kilo verme konusunda yardımcı olduğunu göstermiştir. Aşırı kilolu kişilerde glucomannan lifi kilo verme sürecini hızlandırır. 8 hafta boyunca her öğünden bir saat önce 1 gram glucomannan lifi sayesinde kilo verilebilir. Glucomannan tokluk hissi vererek fazla yemeyi önler. Kalın bir jel oluşturarak insülin değerlerini ve kandaki glikoz seviyesini azaltır. Buna ek olarak kan lipidi profillerini iyileştirir ve kan basıncını azaltır. Bu etkileri sayesinde glucomannan diyabet hastaları için de yararlıdır.

Birçok insan beslenme alışkanlıklarını değiştirmek istemez ya da değiştiremez. Bu yüzden doğal ve lif ürünleri sayesinde gerekli olan lifleri alırlar. Lif içeren besin takviyeleri gerekli lif miktarını sağlar. Bu manada glıcomannan hacminin 80-100 katına kadar su tutabilmesi sayesinde bilinen en iyi doğal su tutucu lif olarak kabul edilmektedir. Glucomannan lifi kilo almayı engeller , zayıflamaya yardımcı olur, kan şekeri seviyelerini normale döndürür ve daha birçok yararı vardır. Glucomannan lifi sayesinde insanlar doyduklarını hissedip daha az yerler. Bu yüzden kilo vermek isteyen kişilerin ilk tercihidir.

 

Klinik araştırmalar

Yapılan araştırmalar glucomannan lifinin yukarıda saydığımız hastalıklara iyi geldiğini doğrulamıştır. Hiçbir yan etkisi yoktur.Yapılan araştırmalarda yer alan kişilerde ilerlemeler görülmüştür. Ayrıca kilolu kişilerin daha az yedikleri ve daha çabuk doydukları gözlenmiştir. Diyabet hastalarındaysa glikoz değerleri normale dönerek hastalığın gidişatı olumlu yönde etkilenmiştir. Glucomannan lifinin diyabete yakalanma riskini de azalttığı belirlenmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.