Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Nâzım Hikmet'in babası Hikmet Nâzım Bey Nâzım ile kardeşi Samiye. Nâzım Hikmet Bahriye Mektebi öğrencisi. Nâzım Hikmet, annesi Celile Hanım,kız kardeşi Samiye ile. Samiye, Hikmet Bey, kucağında ikizlerden Fatoş, Nâzım, kucağında Metin. Nizamettin Nazif, Nâzım Hikmet, Vâlâ Nureddin Samiye bir arkadaşlarıyla piknikte. Nâzım Hikmet ile Vâlâ Nureddin Bolu'ya öğretmen olarak atandıkları günlerdeki kılıklarıyla. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Nâzım Hikmet ile ilk karısı Nüzhet Hanım Moskova'ya ikinci gidişi yıllarında. Nâzım Hikmet ile ikinci karısı Dr. Yelena Yurçenko. Nâzım Hikmet ile Laz İsmail'in (Bilen) Rize'den İstanbul'a getirilişlerini haber veren "Cumhuriyet" gazetesi. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Nâzım, halasının oğlu Orhan Ezine ile çektirdiği bu fotoğrafı, Piraye'ye 24 Mart 1930'da "Karıcığıma" diye imzalayarak vermiş. İlk beş kitabı için açılıp aklanmayla sonuçlanan davanın duruşmasında. Aynı duruşmada. Samiye, Nâzım, Piraye, Seyda bir kır kahvesindeler. Nâzım'ın 3 Eylül 1931'de Piraye'nin kardeşi Selma'ya imzalayıp verdiği bir fotoğrafı. Mithat Paşa köşkünün bahçesinde Piraye, Nâzım, Samiye. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Mithat Paşa köşkünün bahçesinde Naci Sadullah, Nâzım, Samiye, Mahmut Yesari, Samiye'nin oğlu Hikmet, Piraye, Seyda Nâzım ile Piraye Mithat Paşa köşkü günlerinde. İpek Film Stüdyosu'nda "Güneşe Doğru" adlı film çekilirken, Arif Dino, filmin kameramanı, baş kadın oyuncusu, Nâzım, omuzuna dayandığı ressam Faruk Morel, arkalarında İhsan İpekçi ile Osman İpekçi. Nâzım Hikmet Ankara Merkez Nâzım Hikmet Ankara Merkez Komutanlığı Cezaevi Bahçesinde. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 1939 yılında Erenköy'de Misket'in bahçesinde Nâzım ile Memet Fuat. Nâzım'ı sevenler sağlık nedeniyle cezasının uygulanmasını altı ay erteletmeyi başarmışlar. Ama altı ay dışarıda kalamayacak. Çankırı Cezaevi'nde. Kemal Tahir, Nâzım Hikmet, Hikmet Kıvılcımlı Çankırı Cezaevi'nde. Çankırı'da Piraye'nin kaldığı evin sahibi hanım ile çocukları, sol başta Mehmet ile Fahamet, sağ başta Piraye. Hikmet Kıvılcımlı, Nâzım, Piraye, Fahamet, Mehmet Çankırı Cezaevi avlusunda. Nâzım ile Piraye Bursa Cezaevi'nde. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 11 Nisan 1941 günü Çekirge'deki bir otelin bahçesinde Selma, Taşkın (Leyla), Nâzım, Piraye. Nâzım banyo izniyle gelmiş. Çekirge'de Piraye'nin kaldığı otele banyo izniyle gelen Nâzım'ın sokak fotoğrafçısına çektirdiği bir mutluluk fotoğrafı. "Güzel yüzlü şair" Bursa Cezaevi'nde. Bursa Cezaevi'nde. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Bursa Cezaevi'nin avlusunda Grevin altıncı günü gazete haberi. Celile Hanım Köprü'de imza toplarken Cezaevinden çıktığı günlerde Münevver Andaç'la. Mühürdar Bahçesi'nde 1951 Haziranı : Münevver, Müzehher Vâ-Nû, Nâzım, Zekeriya Sertel, Renan, arabada Memet 29 Haziran 1951. Moskova Hava Alanı'nda Edebiyatçılar Birliği'nin karşılama töreni. 1951 Ağustosunda Doğu Berlin'de yapılan Dünya Gençlik Festivali'nde Nâzım Hikmet kendisini coşkuyla karşılayan gençlerle. Nâzım Peredelkino'daki daçasında Türk kahvesi içerken. Dr. Galina ile Nâzım Hikmet. Nâzım Peredelkino'daki daçasında Memet'in fotoğrafları önünde dinleniyor. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 1962 Kasımında Paris'te Avni Arbaş, Güzin Dino, Nâzım, Abidin Dino, Vera Tulyakova. Kırlaşan saçlar Münevver Andaç ile Memet Moskova'ya ancak Nâzım'ın ölümünden sonra geldiler Moskova'da Novodeviçiy Mezarlığı'nda Nâzım Hikmet'in mezarı. Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 nazım hikmet vatan şairim journalist yönlendirmene uydum foto bölümüne girdim fotoğraflarla nazım tatilde nazım okula başlıyor gibi birşey bekliyordum değilmiş şu an mehmed fuat ın kitabı var elimde nazım hikmetiin yaşamını ruhsal yapısını davalarını tartışmalarını dünya görüşünü inceleyen bi kitap senin resimlerinin arasına ayrıntı yerleştirsek tamam ya bu arada özel msj daki öğretmen havası ne öyle bendeki yok şöyle yapta öyleymişde böyleymişde unut gitsin onu Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 son cümleyi anlayamadım kıtım biraz Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 ya sanki sana öğüt verebilecek biriymişim gibi yazmışım sanki ben otorite olmuşumda yol gösteriyorum peh Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 kızma, sinirlenme herkes gibi senide çok sinirlendirmiş ama senin bu sinirinin içinde sevgi var öyle görüyorum martı name Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 kızmadım wallahi anlayamadığım için utandım ve bu ifadeyi kullandım Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 mavi gözlü dev,minnacik kadin ve hanimelleri o mavi gözlü bir devdi, minnacık bir kadın sevdi, kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev, bir dev gibi seviyordu dev, ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin. o mavi gözlü bir devdi. minnacık bir kadın sevdi. mini minnacıktı kadın. rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. ve elveda ! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve. şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanımeli açan ev.. nazim hikmet ran Alıntı
Φ güçlü Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 akrabalık var mı nazım hikmet le. bu kadar resim. saşırdım dogrusu. ilginç bi arşiv. güzeldi saol. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Nazım Hikmet Birçoğumuzun yakını akrabası zaten Alıntı
Φ y/k Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 Paylaşımlar için teşekkürler. Scaner'ım camını kırmasaydım bende Nazım Hikmet'in bebeklik fotoğraflarını yollardım. Sağlık olsun. Tekrar Tesekkürler Alıntı
Φ Bilgekagan Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Nazım Hikmeti sevmiyoruz. Hatta ondan nefret ediyoruz. Çünkü........... İstiklal savaşımızda 18 yaşındaki delikanlılardan 70 yaşındaki dedelere kadar erkekler cephede savaşırken, yaşlı teyzeler vatan malı ıslanmasın diye kış günü bebeğinin üzerindeki örtüyle silahların üzerini örterken Nazım Hikmet 20 yaşında cepheye koşacağı yerde komünist Sovyetler Birliğine devrimi kutlamaya koşmuştur. Lenin, 6 yıl içinde 28 psikopos, 1215 papaz, 6.575 profesör, 8.800 hekim, 54.850 subay, 260.000 er, 105.000 polis memuru, 48.000 jandarma, 12.500 memur, 335.250 aydın, 192.000 işçi, 815.000 köylü olmak üzere yaklaşık 2 milyon kişiyi katletmiştir. Nazım bu gerçeği bile bile Türkiye'yi Moskova'ya uydu komünist bir devlet haline getirmek için mücadele etmiştir. Nazım, Stalin için ''beni o yarattı'' demiştir. Stalin 112bin Türk ailesini buzlara gömmüştür. 425bin Türk'ü yük vagonlarında haftalarca aç, susuz, tuvaletsiz, havasız bırakarak yerlerinden etmiştir. Kırım Türklerini, Özbek Türklerini birbirine kırdırtmaya çalışmıştır. Türk'ü Türk'e kırdırmak için elinden geleni yapmıştır. Nazım, Stalin'in öldüğü akşam Budapeşte radyosundan Stalin'e şiirler, ağıtlar okumuştur. Nazım'ın Stalin'i değil, sürgün edilen yüzbinleri, katledilen milyonları sevmesini isterdik. Damarında bir gram Türk kanı taşımayan Nazım Hikmet, Stalin'in katlettiği milyonlarca Türk için bir nebze üzülmemiştir. Her Türk Milliyetçisi Atatürk'ü sever, onu sevmeyenleri sevmez. Şu mısralar Nazım tarafından Atatürk için yazılabilmiştir. İşte Nazım denen komünistin Atatürk'e hakaret ettiği şiir paçavrası: 'Burjuva Kemal'in omzuna binmiş, Kemal kumandanın kordonuna. Kumandan kahyanın cebine inmiş, Kahya adamların donuna. Uluyorlar. Hav, hav, hav.... Hak tu.....' O, Lenin gibi milyonların katillerine, Stalin gibi soydaşlarımızı hayvan vagonlarına doldurup Sibirya buzlarında ölüme terk eden canilere aşık olmuş, Türk milletini düşman çizmelerinden kurtaran Atatürk'e ve Türk ordusuna hakaret yağdırabilmiştir. Birilerinin gözünde evliya olsa bile, biz onu nasıl sevelim ? Nasıl ! Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 asıl size bizler izin versek malatyadan ötesini yok edeceksiniz... Alıntı
Φ Bilgekagan Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 asıl size bizler izin versek malatyadan ötesini yok edeceksiniz... Bula bula bu cevabı mı buldun. Çok komiksin! Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 tmm yeter bu kadar sus ? bu topicde senle tartışmak ve bu topiğin kirlenmesini istemiyorum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.