Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 ne yaparsın terapi onlar çok güzel insanlar onun için böyle yapanlar şahsen ben bunu anlayamayacakkadar acizseniz ne yapayım demiştim ve uyarı almıştım ama baksana terapi şu arkadaşlara ne kadarda güzel konuşuyolar hela daha önceki yorumları bir başka güzel tabi bu güzellik onların güzel sandığı güzelik haki ki güzellikten zaten haberleri bile yok Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 DIPNOT dediklerinde yazdiklarinda sonuna kadar haklisinn bunu da kabul etmiyen arkadaslar bence cevap yazmasinnn yani cunku yazilanlarin hepsi dogruuuuuu bunu hangi kaynaklara dayanip inkar etceksiniz bilmiyorummmmm orumcek kafanizdan kurtulunn artik islamiyet araplasiyoooo Le hevle; Birde bu çıktı başımıza şimdi işimizi gücümüz bırakır senle uğraşırız yazdıklarımız oku hiç üşenme oku; Öyle birinin öbürün yazdığını tasdikleyeceğine kendi fikirlerinide söylede bilelim hangi saftasın ona göre yazalım ok. Öürmcek kafanız ha ve artık islamiyet araplaşıyor öylemi?bunuda biraz aç bakalım nasılmış bu islamiyetin araplaşması..... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 DIPNOT dediklerinde yazdiklarinda sonuna kadar haklisinn bunu da kabul etmiyen arkadaslar bence cevap yazmasinnn yani cunku yazilanlarin hepsi dogruuuuuu bunu hangi kaynaklara dayanip inkar etceksiniz bilmiyorummmmm orumcek kafanizdan kurtulunn artik islamiyet araplasiyoooo Sevgili Hayal-et; Aradığın cevabı bulmuşsun görüyorum.İrade senin,dilediğin yönü seçebilirsin.Burada bir problem yok.Benim sadece bir tavsiyem olacak sana;Herzaman kendi fikirlerin olsun..Başkalarının fikirleri ile kuru bir yaprak gibi sağa sola savrulursun arkadaşım.Sağlıcakla kal.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 . Şu Müslümanların Haline Bak!.. ABD'ye kızıyoruz.. Emperyalist memperyalist.. Binmiş Müslümanların tepesine.. Enselerinde boza pişiriyor.. Ya bizimkiler?.. Ne yapıyorlar?.. Hım hım.. Çıkarcı.. İkiyüzlü.. Mürteci.. Korkak.. Yobaz... Cüppesinin içine sığınmış lagar bedeni, sarığının altında yuvalanmış kurnaz aklıyla kendi halkını sömürüp Hıristiyana yaltaklanmaktan gayrı bir iş yapmayan şu sözümona krala bakınız. Şu askeri üniforma taşıyan sözümona Müslümana bakınız!.. Beyninin hücrelerine işleyen İslam her neyse, iktidar koltuğuna oturduktan sonra ilk işi Müslüman komşusuna, ikinci işi de öteki Müslüman komşusuna saldırmak olmadı mı!.. Müslümanı Müslümana kırdırmak nasıl Müslümanlıksa, bizim Müslüman öylece Müslüman. Üstünde üniforma.. Sözümona asker.. Sözümona Müslüman... Ya şu Müslümana ne dersiniz?.. Örtünmenin beyazı da yetmiyor. Kara.. Kapkara!.. Erkeği kara sarık, kara cüppe.. Kadını kara çarşaf.. Kara peçe.. Örtün, örtün, örtün; güneşten, aydınlıktan kaç!.. Gün ışığından kaçan karanlık böcekleri gibi 'Aydınlanma'dan kaçarken, zavallı, mazlum, acınası halkının tepesinde özgürlükten en yoksun rejimi devlet düzenine dönüştürüp egemenlik kur!.. İnsanlarını daha yaşarlarken öldür; bu dünyada öteki dünyaya mahkûm et Müslümanları!.. Kadın ikinci sınıf yaratık.. Kız köle!.. Sözümona Müslüman, kara sarığın altında ve kara cüppenin içinde geğir, geğir, geğir... Nereye baksan sözümona Müslüman!.. Kral.. Prens.. Şeyh.. Sözümona askeri üniforma giymiş zibidi diktatör!.. Kendi halkının tepesinde zalim.. Emperyaliste yaltaklanan zavallı.. Laik devlete düşman yobaz.. Kadına karşı köleci.. Sonuna dek çıkarcı.. Hıristiyanın uşağı.. Korkak.. Yalancı.. Petrol denizinin üstünde, İslam okyanusunun ufuklarında sözümona devlet kurmuş. Müslümanların içinde 'Aydınlanma' ya yüzünü dönmüş bir tek Türkiye var.. Sözümona Müslüman, Türkiye'ye düşman.. Atatürk 'e düşman!.. İster kafasında siyah kümbet olsun, ister sırtında üniforma, farketmiyor... Sözümona Müslümanlar Türkiye'de de çok partili rejimden bu yana çoğaldıkça çoğalıyorlar; ezanı Arapçaya çevirip minareye gâvur icadı hoparlörü takan; halka şeriatçılık telkini yaparak imam okullarını temel öğretim kurumuna çevirmek isteyen; İslamcı şirket kurup din sömürüsü ile kasalarına para toplayan; Allah'ın yüce adını seçim propagandasında kullanıp sandıkta 'oy' a dönüştüren; Müslümanlıkta her şeyi iktidar siyasetine çevirip İslamda kutsal bir şey bırakmayan; kadını çuvala sokup, kızları türbanla donatıp üniversite kapılarına saldırtan; ibadet sanki yasakmış gibi din özgürlüğü isteyen yalancıların ikiyüzlülüğü İslamın yüzkarasıdır. Atatürk'ün laik Türkiye Cumhuriyeti'nde bir gün bunlar iktidara gelirlerse.. Ne olacak?.. Örnekleri ortada!.. Türkiye de Müslüman haritasında tek tek adı sayılan İslam ülkelerinden biri gibi olacak... Mostrası meydanda!.. Beğen beğendiğini.. Seç seç al!... . . İ. Selçuk. ben bir müslümanım, samimiyetle inanan, sadece Allah'tan korkan, kuluna kul olmayan, İslamı doğru anlamaya çalışan, hiç bir menfi amaç uğruna inancını kullanmayan... Ben bir müslümanım, bu dine mensup olduğum için gururlu ve mutluyum... ben bir müslümanım değer verdiklerim hep iyiniyetli ve dürüst insanlar olmuştur... ben bir müslümanım ilim öğrenme çabasındayım, ben bir müslümanım inancım gereği hep doğruları söylemek isterim... ben bir müslümanım dipnotun yazdığı kişilerden değilim hiç üzerime alınmıyorum... o yüzden de dipnota tepki vermiyorum... ve haklı olduğu noktalar olduğunu görüyorum... olayın bütününe bakıp detaylara takılmayın... kasdedilen kişileri iyi analiz edin, farkedin... gözlerimiz kapalı, kulaklarımız sağır olursa biz gerçekleri nasıl göreceğiz... selamlar Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Sevgili Hayal-et; Aradığın cevabı bulmuşsun görüyorum.İrade senin,dilediğin yönü seçebilirsin.Burada bir problem yok.Benim sadece bir tavsiyem olacak sana;Herzaman kendi fikirlerin olsun..Başkalarının fikirleri ile kuru bir yaprak gibi sağa sola savrulursun arkadaşım.Sağlıcakla kal.. hayir aradigim cevabi daha once buldum yazilanlarda hak var bunu inkar edemezzinis ben pariste oldum icin burda arap mulumanlarla muaatbim ve onlar gercekten igrencler hemde cok dini olee salakca cekiyolarkii buda diger insanlari muslumanliga karsi sogutuyoo benim gorusume goree muslumanligi hos goru cercevesi icinde turklzer devam ettiriyoo ve bunun araplasmasindan gercekten korkuyorum gelisen olaylar bunu sanki gosteriyooo sence arap-islam-muslumanlik arasinda fark varmi? Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 hayir aradigim cevabi daha once buldum yazilanlarda hak var bunu inkar edemezzinis ben pariste oldum icin burda arap mulumanlarla muaatbim ve onlar gercekten igrencler hemde cok dini olee salakca cekiyolarkii buda diger insanlari muslumanliga karsi sogutuyoo benim gorusume goree muslumanligi hos goru cercevesi icinde turklzer devam ettiriyoo ve bunun araplasmasindan gercekten korkuyorum gelisen olaylar bunu sanki gosteriyooo sence arap-islam-muslumanlik arasinda fark varmi? Bak kardeşim; Sana kardeşim diyorum zannedersem çok genç bir arkadaşımızsın ilk önce İslam dinini sadece bir millete mal ederek hataya düştün. Bir ikincisi insanların dini yaşamalarını eleştirirken kriterlerin neler bunu açıklaman lazım neye göre sana yanlışlar mesela,ayrıca salakça demişsin bu hiç hoş olmamış. Sonra demişsin ki daha doğrusu demeye çalışmısın çünkü ben anladığımı söylüyorum "müslümanlığı hoş görü içerisinde Türkler devam ettiriyor"peki bize yukarıda yazdığın yazıda"örümcek kafalılar"derken bizi arap zannederekmi konuşmuştun? Hala Arablaşmadan kastını anlayamadım kusura bakma!!! "Sence Arap-İslam müslümanlık arasında fark varmı"diye sormuşsun soruda başlı başına bir girift..İslam ve müslümanlık arasında fark yoktur çünkü islam dinine mensup kişilere müslüman denir. Oku bunu gerçekten şiddetle tavsiye ediyorum sahih kaynaklar olmasına dikkat et okuyacağın kitapların, mutlaka bu konuda etrafında sana yardımı dokunacak birileri vardır onlara danış. Ve son olarak bir ablan olarak söylüyorum insanların düşüncelerini anlamadan tartmadan fevri hareketlerde bulunma olurmu? Not:Şunu hiç unutmayın şu arap lafını bir kenara kaldırın Hz.Peygamber İngiliz,Fransız,Ugandalı bile dahi olsa biz onun peşinden yine gidecektik onu kendimize rehber seçmemizin Arap olmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Bak kardeşim; Sana kardeşim diyorum zannedersem çok genç bir arkadaşımızsın ilk önce İslam dinini sadece bir millete mal ederek hataya düştün. Bir ikincisi insanların dini yaşamalarını eleştirirken kriterlerin neler bunu açıklaman lazım neye göre sana yanlışlar mesela,ayrıca salakça demişsin bu hiç hoş olmamış. Sonra demişsin ki daha doğrusu demeye çalışmısın çünkü ben anladığımı söylüyorum "müslümanlığı hoş görü içerisinde Türkler devam ettiriyor"peki bize yukarıda yazdığın yazıda"örümcek kafalılar"derken bizi arap zannederekmi konuşmuştun? Hala Arablaşmadan kastını anlayamadım kusura bakma!!! "Sence Arap-İslam müslümanlık arasında fark varmı"diye sormuşsun soruda başlı başına bir girift..İslam ve müslümanlık arasında fark yoktur çünkü islam dinine mensup kişilere müslüman denir. Oku bunu gerçekten şiddetle tavsiye ediyorum sahih kaynaklar olmasına dikkat et okuyacağın kitapların, mutlaka bu konuda etrafında sana yardımı dokunacak birileri vardır onlara danış. Ve son olarak bir ablan olarak söylüyorum insanların düşüncelerini anlamadan tartmadan fevri hareketlerde bulunma olurmu? Not:Şunu hiç unutmayın şu arap lafını bir kenara kaldırın Hz.Peygamber İngiliz,Fransız,Ugandalı bile dahi olsa biz onun peşinden yine gidecektik onu kendimize rehber seçmemizin Arap olmasıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. genc derken 18im bana gore yanlislar ise islami seylerin devlet yonetimine azar azar sokulmaya calisilmasi ve degerlerin silinmeye baslamasi orumcek kafa derken genelleme yaptim cunku oradaki yaziya oncak o giderdi ve arap ve turkler arasindaki farki karsilastirinca turkiye daha ilimli bundaki sebeb laik bir devlet omasi insanlarin dusuncelerine gelince insanlarin geneli ezbere konusuyooo baska yerden alip yapistirip gonderiyolarr Hz.muhammete gelince de ingiliz fransiz olsaydi cristiandik musluman degil ve Hz.Muhammet bir arap olarak dogdu turkler islamiyeti benimsedi ve kendi iclerinde devam ettirdi ve gunumuzun inssanlari insanlarin dini duygularini kullanip muslumanlik ayaklarina yatiyolar din lafta olmaz insanin icinde olan biseyy ben dinlerin hic birine inanmiyorum diyorum bu demek degildir ki bir bilgim yok kurani incili tevrati okudum iclerinden en mantiklisiydi kuran ama yazilanlarla yapilanlar bir degil anlatabiliyormuyum turkce yazmada biraz zorlandigim icin bazi yerlerde yanlislik yaptiysam ozur dilerim.... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 ben bir müslümanım, samimiyetle inanan, sadece Allah'tan korkan, kuluna kul olmayan, İslamı doğru anlamaya çalışan, hiç bir menfi amaç uğruna inancını kullanmayan... Ben bir müslümanım, bu dine mensup olduğum için gururlu ve mutluyum... ben bir müslümanım değer verdiklerim hep iyiniyetli ve dürüst insanlar olmuştur... ben bir müslümanım ilim öğrenme çabasındayım, ben bir müslümanım inancım gereği hep doğruları söylemek isterim... ben bir müslümanım dipnotun yazdığı kişilerden değilim hiç üzerime alınmıyorum... o yüzden de dipnota tepki vermiyorum... ve haklı olduğu noktalar olduğunu görüyorum... olayın bütününe bakıp detaylara takılmayın... kasdedilen kişileri iyi analiz edin, farkedin... gözlerimiz kapalı, kulaklarımız sağır olursa biz gerçekleri nasıl göreceğiz... selamlar evet,herçeşit inanç ve yahut düşüncede söylemlerle yapılanların uymadığını,ve hataların fıkrın kendıne maledıldığını göruyoruz. olumsuz örnekleri devasa gösterip genelleme yanlışında bulunmak hatadır.. farkındaysanız yazdıklarım da genelemeden kaçınıyorum..sonuçta benım ateıst arkadaşlarımın birçoğunda gördüğüm zararlı madde kullanımı da var,bunu hepsıne genelleyeyım mı Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 İslam yapılan değil yazılan ve yazılana göre Efendimizin(sas) yaptığıdır. Malesef müslümanların yaptığı yanlışlar islamiyette varmış gibi algılanıyor algılanıcakta onun için bizim kendimize uyan müslüman uyan dememiz gerekir.Gittiğimiz her yerde islamın bir hücresi gibi olmalıyız yani islamın her yönünü öğrenmeliyiz ve ona göre yaşamalıyız eğer öyle olmayı başarsaydık emini hal halimizle zaten dinimizi tebliğ etmiş olacağız. İnşallah oluruz. Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Sevgili arkadaşlar. Bakınız yeryüzünde hangi inanç sistemi olursa olsun, yaklaşım olarak bizler inanç sistemini yaşayanlara bakarak yorumlamamalıyız. Tabiki teoride herkesin inandığı gerçekleri yaşaması gerekir. Fakat söylem eylem birliği bugün bir çok insanın başaramadığı bir hadisedir. Ve bu insanların problemidir. İnanç sistemlerinin değil. O sebeple ben hiçbir inanç sisteminin savunucularına bakılarak yargılanmasını doğru bulmuyorum. İnanç sistemine ait temel ilkeler ve ölçüler bellidir. Esas bakılması gereken yer orasıdır. İnsanların hataları ve yanlışları insanları bağlar, inanç sistemlerini değil. Ama konunun şu yönü gerçekten doğru. İnsanlar inandıkları ve savundukları doğruları azami derecede yaşamalıdırlar. Bu konuda haklısınız. Fakat yapılan yanlışları kişilere değilde savundukları davalarına mal etmekte tabiki doğru değildir. Bugün özellikle müslümanlar İslamiyeti doğru öğrenmeli ve yaşamalıdır. Bizler eğer İslamiyetin hak ettiği doğruları hayatımızda göstermiş olsaydık. Hiçbir şey anlatmamıza gerek kalmazdı. Hal dilimiz herşeyi bir güzel anlatırdı. Biz müslümanların birinci görevi söylem ve eylem tutarlılığıdır. Sevgiler.. Terapi Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 İslam yapılan değil yazılan ve yazılana göre Efendimizin(sas) yaptığıdır. Malesef müslümanların yaptığı yanlışlar islamiyette varmış gibi algılanıyor algılanıcakta onun için bizim kendimize uyan müslüman uyan dememiz gerekir.Gittiğimiz her yerde islamın bir hücresi gibi olmalıyız yani islamın her yönünü öğrenmeliyiz ve ona göre yaşamalıyız eğer öyle olmayı başarsaydık emini hal halimizle zaten dinimizi tebliğ etmiş olacağız. İnşallah oluruz. islami acayip guzel ogrendim ve kendimi hemen ondan temizledimm islam yazilanlarda yapilanlari birbirine ters dusuren kadinlari sadece mal yerine koyan bir seymissss gordum hos goru ve sevgisi kitapta kalmiss cumhuriyete duydugu asktan dolayi laik oldugundan dolayi oldurulenler islamin getirgesidirr saygilarimlaa Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 islami acayip guzel ogrendim ve kendimi hemen ondan temizledimm islam yazilanlarda yapilanlari birbirine ters dusuren kadinlari sadece mal yerine koyan bir seymissss gordum hos goru ve sevgisi kitapta kalmiss cumhuriyete duydugu asktan dolayi laik oldugundan dolayi oldurulenler islamin getirgesidirr saygilarimlaa bak güzel kardeşim sen insanlara bakarak islamı yargılamaya çalışıyorsun müslüman birisinin adam öldürmesi demek değildir ki islam bir vahşet dinidir insanların yanlışlarını islama yükleyipte onun güzeliklerinden vazgeçme bak kendinde diyorsun yazılanla yapılan uyuşmuyor diye yani sorun islamda değil insanlarda eminim ki sonunda doğrusunu bulacaksın tabi birkaç insanın bozuk olması tüm müslümanlarında bozuk olduğunu göstermez Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 ben bir müslümanım, samimiyetle inanan, sadece Allah'tan korkan, kuluna kul olmayan, İslamı doğru anlamaya çalışan, hiç bir menfi amaç uğruna inancını kullanmayan... Ben bir müslümanım, bu dine mensup olduğum için gururlu ve mutluyum... ben bir müslümanım değer verdiklerim hep iyiniyetli ve dürüst insanlar olmuştur... ben bir müslümanım ilim öğrenme çabasındayım, ben bir müslümanım inancım gereği hep doğruları söylemek isterim... ben bir müslümanım dipnotun yazdığı kişilerden değilim hiç üzerime alınmıyorum... o yüzden de dipnota tepki vermiyorum... ve haklı olduğu noktalar olduğunu görüyorum... olayın bütününe bakıp detaylara takılmayın... kasdedilen kişileri iyi analiz edin, farkedin... gözlerimiz kapalı, kulaklarımız sağır olursa biz gerçekleri nasıl göreceğiz... selamlar . Tespitleriniz çok doğru sevgili sardunya... Ama maalesef anlamaya çalışılacağı, sorgunulacağı, düşünüleceği ve analiz edileceği yerde önyargılı, araştırmadan, incelemeden olduğu gibi kabul edilmiş ve bunu tereddütsüz doğru bulunmuş bir yaşam biçimine karşı uyanık olunmayı, aydınlanmayı ve gerçekçiliği tüm cabamızla göstermeye çalışıyoruz oysa... Bakın sevgili SARDUNYA... Yıllar önce MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 1925'te "Dinin politikaya âlet edilemeyeceği ve bu suçun da vatan hıyaneti sayılacağına dair" Hıyanet-i Vataniye Kanunu'na bir madde ekletmişti. Yüce Atatürk, din politikaya alet edilince işin nerelere kadar geldiğini o günlerde yaşamıştı ve kurduğu Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması için de, bugünleri düşünerek önlem almıştı. Bugün düşünemeyenlere hatırlatılır!.. Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 . Tespitleriniz çok doğru sevgili sardunya... Yıllar önce MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 1925'te "Dinin politikaya âlet edilemeyeceği ve bu suçun da vatan hıyaneti sayılacağına dair" Hıyanet-i Vataniye Kanunu'na bir madde ekletmişti. Yüce Atatürk, din politikaya alet edilince işin nerelere kadar geldiğini o günlerde yaşamıştı ve kurduğu Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması için de, bugünleri düşünerek önlem almıştı. Bugün düşünemeyenlere hatırlatılır!.. Atatürk dinin siyasete alet edilmesine karsıydı..Sizler gibi dine karsı değildi sevgili Dipnot dikkatinizi çekerim.. Sevgilerle... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 . Tespitleriniz çok doğru sevgili sardunya... Ama maalesef anlamaya çalışılacağı, sorgunulacağı, düşünüleceği ve analiz edileceği yerde önyargılı, araştırmadan, incelemeden olduğu gibi kabul edilmiş ve bunu tereddütsüz doğru bulunmuş bir yaşam biçimine karşı uyanık olunmayı, aydınlanmayı ve gerçekçiliği tüm cabamızla göstermeye çalışıyoruz oysa... Bakın sevgili SARDUNYA... Yıllar önce MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 1925'te "Dinin politikaya âlet edilemeyeceği ve bu suçun da vatan hıyaneti sayılacağına dair" Hıyanet-i Vataniye Kanunu'na bir madde ekletmişti. Yüce Atatürk, din politikaya alet edilince işin nerelere kadar geldiğini o günlerde yaşamıştı ve kurduğu Cumhuriyet'in ilelebet yaşaması için de, bugünleri düşünerek önlem almıştı. Bugün düşünemeyenlere hatırlatılır!.. Sevgi ve saygılarımla... Atatürk dinin siyasete alet edilmesine karsıydı..Sizler gibi dine karsı değildi sevgili Dipnot dikkatinizi çekerim.. Sevgilerle... İnanın benimde bütün çabam... 1 - Dinin siyasete alet edilmemesi ve.. 2 - Dine gerici bir sorumluluk yüklenmemesi... Sevgiyle kalın... . Alıntı
Φ bukadar emin olma Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 çok zeki arkadaşlar yeri geldiği zaman derler ya 1400 sene evvel hz muhammedin hadisleri bugüne kadar sapmışdır diye acaba bu atatürkcü duygu sömürüsü yapan arkadaşlar atatürkün 1400 sene sonraki düşünceleri ve savunduğu cümleler geçerliliğini koruyacakmı ? dediği gibi atatürk dine karşı değildi dini konuları sömürü olan insanlara karşıydı ... atatürkü de ateistleştirdiler ya bunlar herşeyi yaparlar sonra atatürk duuygu sömürüsü içine girerler .. geçin bunları kendinizi kandırmakdan başka birşey elde edemezsiniz ... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 İnanın benimde bütün çabam... 1 - Dinin siyasete alet edilmemesi ve.. 2 - Dine gerici bir sorumluluk yüklenmemesi... Sevgiyle kalın... . Sevgili Dipnot sizin bu sözlerinize inandım dersem size sunu sormam gerekecek... Madem öyle sevgili dipnot İslam dininin gerici bir sorumluluk yuklenmemesini istiyorsunuz sizin o İslamı gerici bir din gibi lanse eden yazılarınıza karsı islamda aslı böyledir , söyledir diye izahatleri neden kabul etmiyorsunuz?Size islamda zaten öyle birşey yok dendiği zaman kabul etmiyor hadi canım sizde gibi bir yaklaşım sergiliyorsunuz...Madem samimisiniz sizinde acıklamaları kabul etmeniz gerekmez mi? Bunu izah ederseniz sevinirim... Sevgilerle... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Atatürk dinin siyasete alet edilmesine karsıydı..Sizler gibi dine karsı değildi sevgili Dipnot dikkatinizi çekerim.. Sevgilerle... İnanın benimde bütün çabam... 1 - Dinin siyasete alet edilmemesi ve.. 2 - Dine gerici bir sorumluluk yüklenmemesi... Sevgiyle kalın... . Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 İnanın benimde bütün çabam... 1 - Dinin siyasete alet edilmemesi ve.. 2 - Dine gerici bir sorumluluk yüklenmemesi... Sevgiyle kalın... . Sevgili Dipnot sizin bu sözlerinize inandım dersem size sunu sormam gerekecek... Madem öyle sevgili dipnot İslam dininin gerici bir sorumluluk yuklenmemesini istiyorsunuz sizin o İslamı gerici bir din gibi lanse eden yazılarınıza karsı islamda aslı böyledir , söyledir diye izahatleri neden kabul etmiyorsunuz?Size islamda zaten öyle birşey yok dendiği zaman kabul etmiyor hadi canım sizde gibi bir yaklaşım sergiliyorsunuz...Madem samimisiniz sizinde acıklamaları kabul etmeniz gerekmez mi? Bunu izah ederseniz sevinirim... Sevgilerle... ??? Alıntı
Φ GµęštGΐяL Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Neden insan başını örtünce sorun oluyorda, çıplak gezse de ses çıkarılmıyor? Bu yöncen bakmayı denedin mi? Sorunumuz bu bizim. At gözlükleriyle dolaşıyoruz. Laik bir Ülke, Çağdaş bir Ülke ..Peki doğru. Ozaman isteyen istediği gibi yaşabilir ... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Sevgili Dipnot sizin bu sözlerinize inandım dersem size sunu sormam gerekecek... Madem öyle sevgili dipnot İslam dininin gerici bir sorumluluk yuklenmemesini istiyorsunuz sizin o İslamı gerici bir din gibi lanse eden yazılarınıza karsı islamda aslı böyledir , söyledir diye izahatleri neden kabul etmiyorsunuz?Size islamda zaten öyle birşey yok dendiği zaman kabul etmiyor hadi canım sizde gibi bir yaklaşım sergiliyorsunuz...Madem samimisiniz sizinde acıklamaları kabul etmeniz gerekmez mi? Bunu izah ederseniz sevinirim... Sevgilerle... İslamın aslı şöyledir, böyledir derken inandığım tek bir şey var. HAKLIMIN VE MANTIĞIMIN ALMADIĞI HİÇBİRŞEYE İNANMAM... Din akıl ve mantık işi olmalıdır... Günümüz gerçeklerine cevap verebilecek nitelikte olmalıdır... Kan akıtıcı, bir cinsi yüceltici, bir cinsi aşağılayıcı olmamalıdır... Çelişkili hiç olmamalıdır... Bugün Hindistanda İneğe tapılmanın akıllı ve mantıklı bir tarafı varmı sizce? eminim yoktur... Bu da bunun gibi birşey benim için... Dost sevgilerimle... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 İslamda ne alçalama ne çelişki nede mantık dışı bir şey yok sende bir yanlış bilgi sonucunda fikir oluşuyor sana doğrusu gösterilincede vaz geçmiyor yanlış bilgilerin peşinden gidiyorsun. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 İslamın aslı şöyledir, böyledir derken inandığım tek bir şey var. HAKLIMIN VE MANTIĞIMIN ALMADIĞI HİÇBİRŞEYE İNANMAM... Din akıl ve mantık işi olmalıdır... Günümüz gerçeklerine cevap verebilecek nitelikte olmalıdır... Kan akıtıcı, bir cinsi yüceltici, bir cinsi aşağılayıcı olmamalıdır... Çelişkili hiç olmamalıdır... Bugün Hindistanda İneğe tapılmanın akıllı ve mantıklı bir tarafı varmı sizce? eminim yoktur... Bu da bunun gibi birşey benim için... Dost sevgilerimle... İslamda ne alçalama ne çelişki nede mantık dışı bir şey yok sende bir yanlış bilgi sonucunda fikir oluşuyor sana doğrusu gösterilincede vaz geçmiyor yanlış bilgilerin peşinden gidiyorsun. Sevgili ahirzaman Dinde çok çelişik ve mantık dışılıklar var... Lütfen yanlış anlaşılmasın tümü demiyorum... Yeterki insan... Sadece çelişkiye düşmekten... İnancının zedelenmesinden... Gerçekçiğin gücünden korkuyor olmasın... Bunları görmek hiçte zor değil Dost sevgilerimle... . Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Dipnot kardeşim çelişki mantık dışılık insanların uygulamasında vardır bunu dinde varmış gibi saymak büyük hatadır çok yerse bunu yaptığınızı gördük Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Dipnot kardeşim çelişki mantık dışılık insanların uygulamasında vardır bunu dinde varmış gibi saymak büyük hatadır çok yerse bunu yaptığınızı gördük Bütün inananlar aynı şeyi söylüyor ve tümü yanlışlıkların insanların uygulamasında görüyor ki; 1- Bu büyük bir çelişki değilmidir... 2- Siz bu çelişkinin içinde olabilme olasılığınızı değerlendiremiyormusunuz... Sevgi ve saygılarımla... . Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.