Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için önceki gün TBMM Genel Kurulu’na getirdiği çınar fidanı, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından salondan çıkarılmıştı. Dün de BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için bir konuşma yaptı ve kürsüye 3 karanfil bıraktı. Sakık, konuşmasının sonunda, “Sayın Başkan dün (önceki gün) Aylin Hanım’ın fidanını kaldırttınız. En azından bugün bu karanfiller kürsüde kalsın” ricasında bulundu. Ancak bu sözler de Sağlam’ı ikna edemedi. Sakık’ın konuşmasının ardından Sağlam’ın talimatı ile kavas, karanfilleri kürsüden alarak Sakık’a geri verdi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2012 Mehmet Saglam birgün o meclisten kendisi uzaklasacak,cünkü bunlar meclise yakismayan meclisin sayginligini yok eden isimlerdir.Milletvekillerine hakaret eden bir baskan yardimcisi o kürsüye ve de meclise layik olamaz.Onlar hakettikleri yeri birgün muhakkak bulacaklardir.O zaman o fidani onun gözleri önüne dikerek karanfilleri suratina atarak ona ne oldugunu anlatacak birileri muhakkak cikacaktir. Cavusesku,herseydi halkin uyanmasindan önce,sonunun nasil bittigini tüm dünya seyretti,Hitler,milyonlarca insanin kanina kastetti,sonunda bir siginakta zehir icerek ortadan yok oldu.Hangi birinin adini vereyim ki?Kendilerini adam sayarak,kazara ele gecirdikleri gücü insanlarin zulmü icin kullananlarin hicbirisi adam gibi ölmedi.Koltuklar gelip gecicidir,kimseye yar olmaz,önemli olan o koltukta tüm millete ve onun sectiklerine saygili olabilmektir.Koltuk altinizdan kaydiginda artik siradan bir insansiniz,Mustafa Kemal Atatürk sadece bir komutan degildi o bir siyasetciydi,o bir AYDIN'di,o bir INSAN'di.Insan oldugu icin bugün dünya üzerinde milyarlarca insan onun büyüklügünü konusur,ders kitaplarina onu örnek olarak koyarlar.Adam olamayanlar ise onun adini silmeye calisirlar. saygilarla Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, İdam edilişlerinin 40'ıncı yıl dönümünde anıldı. Buca Belediyesi'nin hizmete açtığı Üç Fidan Parkı'nda, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın asıldığı saat olan sabaha karşı 05.00'te anma töreni düzenlendi. Törene bir grup Gaziantepli de katıldı. Anma törenine, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, DİSK İzmir Şubeleri ve vatandaşlar katıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, gelecek nesillere örnek olması amacıyla Üç Fidan Parkı'nı yaptıklarını vurgularken, "Normalde Üç Fidan Anıtı'nın açılışını bu akşam 17.00'de yapacaktık. Ancak 40 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığı saatte kendi arkadaşlarımızla burada bulunmak istedik. Buraya geldiğimizde bu kalabalığı gördüğümde çok duygulandım" dedi. Üç Fidan Anıtı'nın saat 05.00'daki açılışına katılan Gazianteplilerden Gürsel Karaduman, " Hedefimiz bundan sonra her 6 Mayıs sabahı buluşmak. Devrim Şehitlerimizin, neden asıldıklarını, neler uğruna canlarını korkusuzca feda ettiklerini anlatmaktır. Gaziantep'i burada temsil etmekten gurur duyuyorum" dedi. Gaziantephaber Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarında kullanılan darağacı 12 Eylül Utanç Müzesi’nde kafeste sergileniyor ve çalınmaması için sürekli gözetim altında tutuluyor. 1 Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2012 Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. Onun istiklal-i tam prensibini ve onun istiklal-i tam Türkiye idealini yalnızca biz devam ettiriyoruz. Deniz Gezmiş Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 *** AKP’nin ‘demokrasi yıldızı’ olarak işaret ettiği, liberallerin her fırsatta ‘demokratlığına’ övgüler yağdırdıkları Özal’ın, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamları konusunda Tercüman Gazetesi’nde Ahmet Kabaklı’ya gönderdiği ve gazetenin ikinci sayısında yayınlanan ‘Türkiye Komünist Olmayacak’ başlıklı mektup ortaya çıktı. Tıpkı Kenan Evren’in ‘asmayalım da besleyelim mi’ sözüne benzer şekilde, Özal da ‘acımayalım asalım’ diyor. İşte o mektup, “Muhterem Ahmet beyefendi, Teknik Üniversite duvarlarına, bir tarafa köprü karikatürü, diğer tarafa da 6. Filo’yu koyarak ‘Köprü ve bekçisi’ diyen komünistlerin, aslında neyin peşinde oldukları bugün daha iyi anlaşılmıyor mu? Bir senelik bir Örfi İdare, bütün melanet ve hıyanetlerini meydana çıkardığı gibi, Türkiye’nin kalkınması için sarf edilen insanüstü gayretlere yapılan insafsız hücumların kasti hüviyetlerini de ortaya çıkarmıştır. Zaman, muhakkak durumu daha iyi gösterecektir. Fakat bir endişem var: Tarihten, tecrübeden ders alacak mıyız, yoksa sözde bir acıma duygusu ile karıştırılan, aslında maksatlı birtakım oyunlara alet olarak Türkiye’yi yıkmak isteyenlere bir şans daha mı vereceğiz? Türkiye hiçbir zaman komünist olmayacaktır, ama kalkınma yolunda kaybettiğimiz zamanları geri getirmenin mümkün olmamasından korkuyorum.” Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2012 Bu zihniyet,Türkiye'yi bugünlere getirdi.Kendisi gibi düsünmeyenleri yok edilmesi gereken birer parazit olarak görme hakki maalesef dinci kesimin prensiplerindendir.Ergenekon buna bir örnektir.Savunma haklarinin kisitlanmasi,ortaya cikarilan ve belgelerin tamamen sahte olduguna dair belge ve bilirkisi raporlarina ragmen hala bildiginde israr etmek ancak birseyle aciklanabilir.INTIKAM. Basbakan kendisine bagli dindar gencligine hitap ederken sairin birinden alinti yapip;"KININI UNUTMA"diyordu.Bu dindar dedigi genclik aslinda Erdogan'in militan gencligidir.Yani dün kendilerinin SOLCU genclere yaptiklarini bugün o militan gencligine yaptirmaya azmetmistir.Unutmayalim:Bizde sizin karsiniza yüzbinleri cikaririz diye tehdit savuran ayni basbakan degilmiy di? Deniz Gezmis'i astiran zihniyet,hala yasamaktadir ve de iktidardadir. saygilarla Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2012 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2012 Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idam edildiği gecenin tanığı gazeteci Burhan Dodanlı, 40 yıl sakladığı idam yaftalarını Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne bağışladı. Dodanlı, "İdam sehbasında Deniz Gezmiş, tam 52 dakika boyunca yaşadı'' diye konuştu. Dodanlı, süreci yakından izlemesi nedeniyle Ankara 1 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Ali Elverdi tanıştığını ifade ederek, ''Ali Paşa'ya, 'verdiğiniz karar Yargıtay ve meclisin onayından geçerse idam safhasını ajans muhabirleri olarak izleyebilir miyiz' dedim. Önce 'mümkün değil' karşılığını verdi. Sonra 'o gün idamın infaz edileceği yerin kapısına kadar gelebilirsen, söz seni içeri alacağım' dedi. Geleceğime ihtimal vermiyordu'' şeklinde konuştu. İdam gecesi sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen bu ana tanıklık etmek için Ulucanlar Cezaevi'ne doğru yola çıktığını anlatan Dodanlı, şöyle konuştu: ''Akşam üzeri yola çıktım. Ancak Samanpazarı'nda çevirdiler. Nereye gittiğimi sordular. 'Evime gidiyorum' dedim. İlk çevirmeyi böyle geçtim. İkinci çevirmeyi de geçtikten sonra komandolar tarafından yakalandım. Askerlere 'beni Ali Paşa'ya götürün ona mesajım var dedim'. Ali Elverdi kısa bir süre sonra geldi. 'Sen misin, gel, gel' dedi. İçeriye aldı beni. Sonra, bu durumdan kimseye bahsetmememi istedi. 28 yıl bahsetmedim, ajansta dahi Ali Elverdi'nin isminden kimseye söz etmedim. Sonra 2000 yılında bir televizyon programına çıkacaktım ve kendisini aradım. 'Paşam, ben televizyona çıkacağım, çok ısrar ederlerse isminizi vereyim mi' dedim. Verebileceğimi söyledi.'' 'DENİZ GEZMİŞ, İNFAZIN ARDINDAN TAM 52 DAKİKA YAŞADI' İdam gecesi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının boynuna asılan yaftaları yine Ali Elverdi'den uzun uğraşlar sonucu aldığını dile getiren Dodanlı, ''Deniz'in odasına girdik, ona yaftadaki özeti okudular. Babasına mektup yazdı. Tabi bu idamları hızla infaz etmek istiyorlardı. Çünkü dönemin Başbakanı ve iki bakanı daha önce asılmıştı 'üçe üç' diyorlardı. İdam sehbasında Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan yaklaşık 15 dakikada hayatını kaybederken, Deniz Gezmiş, tam 52 dakika boyunca yaşadı'' dedi. Burhan Dodanlı ayrıca sonradan o gece ve önceki süreçte yaşananları kaleme aldığı kitabından dolayı İstanbul'da 20 yıl boyunca yargılandığını ve berat ettiğini kaydetti. Dodanlı'nın Tiryaki'ye verdiği Deniz Gezmiş'in yaftasında şu ifadeler yer alıyor: ''Deniz Gezmiş, Ankara 1'Nolu Askeri Mahkemesi'nin 9.10.1971 tarih ve 971-13 esas 971-23 karar sayılı hükmü ile TCK 146-1 maddesi uyarınca ölüm cezasına mahkum edilmiştir.'' Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.