Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

1 DEDİK SESİMİZİ ÇIKARTMADIK YA 2. SALDIRI... (Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırı cumhuriyet'e yapılan saldırıdır... Bugün yaptıklarının yarın...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

lbette Yılmayacağız: Bugün Yaptıklarının Yarın Yapacaklarının Teminatı Olduğunu Bilerek...

Dinci terör kuşkusu...

Profesyonel ve koordineli

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'ndeki uzman polislerden oluşturulan özel ekip, incelemelerini büyük ölçüde tamamladı. Dinci bir terör örgütü üzerinde duran polis, saldırganların eşkâlini belirledi. Cumhuriyet'e yönelik saldırılar aşamalı olarak doz arttırımı içerirken, eylemlerin gerçekleştirilme biçimi, saldırganların ikinci saldırı nedeniyle güvenlik çemberine alınan gazeteye üçüncü saldırıyı da yaparak polise karşın kaçmayı başarması, eylemcilerin ''profesyonelliğine'' ve meydan okuma ısrarına işaret ediyor.

Eylemi yapan üç kişinin eşkâli belirlendi. Emniyet, dinci terör örgütleri üzerinde yoğunlaşıyor

Saldırı polisi de şaşırttı. ''Saldırının işleniş biçiminde gerçekten gariplikler var'' diyen yetkililer, eylemin profesyonel olduğunu düşünüyor. Polis yetkilileri, "Kameraların görüntüleri kaydettiğinin bilinmesine, polis ekiplerinin binanın önünde görev yaptığının görülmesine karşın bomba atılıyor" diyor.

İstanbul Haber Servisi - Gazetemize yönelik, düzenlenen üç bombalı saldırının failleri belirlendi. Bugüne dek saldırıları üstlenen olmazken polis, üç saldırganı arıyor.

Gazetemize yönelik saldırıların soruşturması İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülüyor. İki şubeden uzman polislerin yer almasıyla oluşturulan özel ekip, gazetenin güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri tek tek inceliyor. Bu incelemeyi tamamlayan özel ekip, tekbir getirerek bombayı atan kişinin ve bu saldırgana yardım eden diğer 2 kişinin de eşkâlini tespit etti. Polis şimdi bu 3 saldırganın peşine düştü.

Bomba parçaları üzerindeki incelemeyi de tamamlayan uzman ekipler, üçüncü bombanın da daha öncekiler gibi MKE yapımı olduğunu tespit etti.

Saldırganları çok kısa sürede yakalayacaklarını belirten İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri, saldırıların arkasındaki örgütü halen tam olarak belirleyemediklerini söylediler.

Eylemi üstlenen olmazken dinci bir terör örgütü üzerinde yoğunlaşan yetkililer, ''Saldırının işleniş biçiminde gerçekten gariplikler mevcut. Kemeraların görüntüleri kaydettiğinin bilinmesine karşın bomba atılıyor. İlk saldırıda saldırganlar bombayı attıktan sonra hiç panik yapmadan olay yerinden ayrılıyorlar. Profesyonel bir eylem olduğu açık. Son saldırı ise polis ekiplerinin binanın önünde görev yaptığının bilinmesine ve görülmesine karşın yapıldı. Ancak öğrencilerin arasında saklandılar. Tüm ipuçlarını değerlendiriyor ve soruşturmayı detaylı olarak sürdürüyoruz'' dedi.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Saldırılara ilişkin soruları yanıtlayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah , ''Olayın sanıklarını adalete teslim edeceğiz. Şu aşamada bu kadar bilgi verebilirim'' diye konuştu. Beşiktaş'taki Cumhuriyet Savcılığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Gönderi tarihi:

netten şu konuyu bi araştırayım dedim yapılan yorumları okudum insanların basın düşünce özgürlüğünün bu derece yok sayılmasına kızacaklarını en azından halkın sadece bunu düşünebileceğini umarken okuduklarım beni şaşırttı

onlara göre durum gerçekten üzücüymüş ama cumhuriyet gazetesinin son zamanlardaki tanıtımları sloganı(tehlikenin farkında mısınız) bu duruma davetiye çıkarmışmış

Gönderi tarihi:

netten şu konuyu bi araştırayım dedim yapılan yorumları okudum insanların basın düşünce özgürlüğünün bu derece yok sayılmasına kızacaklarını en azından halkın sadece bunu düşünebileceğini umarken okuduklarım beni şaşırttı

onlara göre durum gerçekten üzücüymüş ama cumhuriyet gazetesinin son zamanlardaki tanıtımları sloganı(tehlikenin farkında mısınız) bu duruma davetiye çıkarmışmış

Hazreti Musa bir yoksula rastlamış; giyeceği olmadığı için fakir, beline kadar kumun içine girmiş, öyle yaşıyor...

Musa aleyhisselam zavallı için dua etmiş, Hak Taâlâ da fakire dünyalık vermiş...

Aradan bir süre geçmiş, Musa bir gün görmüş ki şehrin meydanında bir kalabalık o fakiri yakalamış, götürüyor...

Sormuş:

- Ne oluyor?..

Demişler ki:

- Bu adam kavga etmiş, birini öldürmüş!..

Öyküyü anlatan Şirazlı Şeyh Sadi yazıyor:

Kedinin kanadı olsaydı, dünyadan serçenin tohumunu kaldırırdı...

Öküzdeki iki boynuz eşekte olsaydı, kimseyi yanına sokmazdı...

Kimi kul güç kazanır kazanmaz zıvanadan çıkar, olmayacak işlere kalkışır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.