Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Felaket Henry (Horrid Henry) / Franceska Simon


gloria

Önerilen İletiler

FELAKET HENRY

 

"Felaket Henry" ya da orjinal adıyla "Horrid Henry", Franceska Simon tarafından yazılmış son derece eğlenceli, komik bir çocuk romanı serisidir. Özellikle 8-9 yaş arası çocuklara hitap eden serinin resimleri de yine çocuk edebiyatının en iyi çizerlerinden birisi sayılan Tony Ross tarafından yapılmıştır. Serinin kitapları 60'ın üzerinde ama henüz 29 tanesi Türkçe'ye çevrildi ve çevrilmeye de devam ediyor. (Kitaplar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için İletişim Yayınları'nın sayfasına göz atabilirsiniz.)

 

Felaket Henry aslında adı üstünde gerçekten de felaket bir çocuktur, yani bir anti kahramandır. Henry bir bakıma haylazlığın kitabını baştan yazmaktadır.

 

Yaratıcısı Franceska Simon, Felaket Henry kitaplarını bir tür çocuk western’i olarak düşündüğünü söylüyor ve Henry'nin maceralarını “Henry, berbat davranışlarına rağmen sıklıkla zafer kazanan bir kanunsuzdur. Nasıl yetişkinler alışılmışın dışında davranan kişilerin öykülerini okumaktan hoşlanıyorlarsa, çocuklar da sonuçlarını kafasına takmadan aklına eseni yapan bir çocuğun çekiciliğine kapılıyorlar.” şeklinde yorumlamıştır.

 

Felaket Henry serisinin her kitabında dörder adet hikaye bulunmaktadır. Henry'ye bu öykülerde kardeşi Mükemmel Peter eşlik etmektedir. Henry ne kadar felaketse kardeşi de o kadar mükemmeldir öyle ki anne babaların sahip olmayı dileyecekleri kusursuz evlat tam da Mükemmel Peter'dır. Tabii aslında Mükemmel Peter görüntüde iyidir, anne babaya kusursuzmuş gibi davranmak onun için bir yöntemdir. Felaket Henry'nin bu kadar felaket olmasının sebeplerinden birisi de Mükemmel Peter'ın içten pazarlıklı, saman altından su yürüten çıkarcı kişiliğidir. Yani olaylar olaylar olaylar : )))

 

Bu yorumu okuyunca çocuklarınıza bu kitapları okutmak istemeyeceksiniz biliyorum ama hiç düşünmeden okutun derim. Hele ki çocuklarınız kitap okumaktan pek hoşlanmıyorlarsa bu kitapları okuduktan sonra fikirleri tamamıyla değişecektir, benden söylemesi :)

 

 

FELAKET HENRY

 

Özgün adı: Horrid Henry

Yazar: Franceska Simon

Resimleyen: Tony Ross

Çeviren: Bahar Siber-Seda Aroymak

Yaş grubu: +7 yaş

Yayınevi: İletişim

 

felaket-henry_168655.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

373226_2.jpg9789750506000.jpg305926_2.jpg

 

 

329710_2.jpg25903-felaket-henry-nin-donu-horrid-henry-s-underpants.jpgFrancescaSimon.jpg

 

 

Bunlar da Felaket Henry serisinin kitaplarından bazıları... Sadece kapakları bile aslında bu kitapları okumayı istemek için yeterlidir sanırım.. Hadi itiraf edin, çocuklarınızdan önce siz okumak istemediniz mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Seninkinin gözleri parladı, çünkü kaptan düşük donun serisini bitirmek üzere..:) O okudukça ben nasıl mutlu oluyorum tahmin edersin, ne bilgisayar oyunu, ne çizgi film...Yalnızca kitap okuyor..flowers.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.