Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 FELAKET HENRY "Felaket Henry" ya da orjinal adıyla "Horrid Henry", Franceska Simon tarafından yazılmış son derece eğlenceli, komik bir çocuk romanı serisidir. Özellikle 8-9 yaş arası çocuklara hitap eden serinin resimleri de yine çocuk edebiyatının en iyi çizerlerinden birisi sayılan Tony Ross tarafından yapılmıştır. Serinin kitapları 60'ın üzerinde ama henüz 29 tanesi Türkçe'ye çevrildi ve çevrilmeye de devam ediyor. (Kitaplar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için İletişim Yayınları'nın sayfasına göz atabilirsiniz.) Felaket Henry aslında adı üstünde gerçekten de felaket bir çocuktur, yani bir anti kahramandır. Henry bir bakıma haylazlığın kitabını baştan yazmaktadır. Yaratıcısı Franceska Simon, Felaket Henry kitaplarını bir tür çocuk western’i olarak düşündüğünü söylüyor ve Henry'nin maceralarını “Henry, berbat davranışlarına rağmen sıklıkla zafer kazanan bir kanunsuzdur. Nasıl yetişkinler alışılmışın dışında davranan kişilerin öykülerini okumaktan hoşlanıyorlarsa, çocuklar da sonuçlarını kafasına takmadan aklına eseni yapan bir çocuğun çekiciliğine kapılıyorlar.” şeklinde yorumlamıştır. Felaket Henry serisinin her kitabında dörder adet hikaye bulunmaktadır. Henry'ye bu öykülerde kardeşi Mükemmel Peter eşlik etmektedir. Henry ne kadar felaketse kardeşi de o kadar mükemmeldir öyle ki anne babaların sahip olmayı dileyecekleri kusursuz evlat tam da Mükemmel Peter'dır. Tabii aslında Mükemmel Peter görüntüde iyidir, anne babaya kusursuzmuş gibi davranmak onun için bir yöntemdir. Felaket Henry'nin bu kadar felaket olmasının sebeplerinden birisi de Mükemmel Peter'ın içten pazarlıklı, saman altından su yürüten çıkarcı kişiliğidir. Yani olaylar olaylar olaylar : ))) Bu yorumu okuyunca çocuklarınıza bu kitapları okutmak istemeyeceksiniz biliyorum ama hiç düşünmeden okutun derim. Hele ki çocuklarınız kitap okumaktan pek hoşlanmıyorlarsa bu kitapları okuduktan sonra fikirleri tamamıyla değişecektir, benden söylemesi FELAKET HENRY Özgün adı: Horrid Henry Yazar: Franceska Simon Resimleyen: Tony Ross Çeviren: Bahar Siber-Seda Aroymak Yaş grubu: +7 yaş Yayınevi: İletişim Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Bunlar da Felaket Henry serisinin kitaplarından bazıları... Sadece kapakları bile aslında bu kitapları okumayı istemek için yeterlidir sanırım.. Hadi itiraf edin, çocuklarınızdan önce siz okumak istemediniz mi? Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Seninkinin gözleri parladı, çünkü kaptan düşük donun serisini bitirmek üzere.. O okudukça ben nasıl mutlu oluyorum tahmin edersin, ne bilgisayar oyunu, ne çizgi film...Yalnızca kitap okuyor.. Alıntı
Φ Cristiano Ronaldo Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2012 İlk başladığımda kitabı yarım bırakmıştım, filmini izledikten sonra devam etmeye karar verdim. Her gün seriden bir kitap okuyorum. Felaket Henry yaramaz cidden Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.