Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Aynı mantıkla geriye kalan devletleri nasıl değerlendireceksin..

Benim değerlendirmeme gerek yok, değerlendirmeyi ve buna göre haritalandırmayı yapmışlar zaten.

Image12.gif

Saygılar.

• Cevaplar 58
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

cennet veya cehennem kavramı olarak

atesitlerin, dinsiz ve islam dışındaki diğer dinlerden olanlardan bir farkı var mı ? kaynak nedir ?

ceza veya ödül olarak bildiğim kadarıyla Kur'ana göre ateistlerin 2. sınıftan bir farkı yok

1. sınıf : MÜSLÜMANLAR (cennet adayları, dünyanın 5'te 1' i)

2. sınıf : DİĞERLERİ (cehennemlikler, dünyanın 5'te 4'ü)

Gönderi tarihi:

11021[/snapback]

maymun hikayesi, kilisenin bilime karsi actigi savasin islamiyete biraktigi kara bir mirastir.

Ben bu yasima kadar hic bir bilim insanindan ve Darwin´den dahi, insanin maymundan türedigi teranesi duymadim, okumadim da.

Objektif bir arastirma ve dogru bilgilenme ile bunun böyle olmadigini herkes görebilir aslinda.

Ama bizler, arastirmadan inandirilan insanlar oldugumuzdan söylenenlerle yetiniriz malesef.

Ya da:

Eli kalem tutan bir imama bilim adami gözüyle bakar, bilim adina hayatini harcamiS insanlara yalanci yaftasini yapistiririz.

SAYGILAR

Köy enstitülerini kaldıranların dini bir hassasiyetle kaldırdıklarını düşünmüyorum.

Sebebin cahil bırakılmış kitleleri yönetmenin dyanılmaz hafifliğidir,diye düşünüyorum. :)

saygılar

Gönderi tarihi:
Benim değerlendirmeme gerek yok, değerlendirmeyi ve buna göre haritalandırmayı yapmışlar zaten.

Haritada hiç bir şey beli değil..

İddanız şuydu; İçerisinde ateist çoğunluğu olan ülkeler ekonomik ve sosyal açıdan daha ilerde demiştiniz, yada kastetmiştiniz..

Bende o iddanızın üzerine bana bir ülke gösterebilir misiniz dedim, Singapur dediniz, oysa Singapurda hiçte öyle büyük çoğunluk ateist değil, kaldıki nüfusuda 3 milyon kadar, bu kadar küçük bir ülkeyi neyle neye göre kıyas edeceksiniz..

Ve geriye kalan devletlerden ekonomik ve soyal açıdan daha ileride devletler var, birde bunları değerlendirin bakalım dedim..

Konu buydu..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Haritada hiç bir şey beli değil..

İddanız şuydu; İçerisinde ateist çoğunluğu olan ülkeler ekonomik ve sosyal açıdan daha ilerde demiştiniz, yada kastetmiştiniz..

Bende o iddanızın üzerine bana bir ülke gösterebilir misiniz dedim, Singapur dediniz, oysa Singapurda hiçte öyle büyük çoğunluk ateist değil, kaldıki nüfusuda 3 milyon kadar, bu kadar küçük bir ülkeyi neyle neye göre kıyas edeceksiniz..

Ve geriye kalan devletlerden ekonomik ve soyal açıdan daha ileride devletler var, birde bunları değerlendirin bakalım dedim..

Konu buydu..

Saygılar..

katakuta idi onu söyleyen, tam öyle demedi, müslümanların halini dünya alem görüyor dedi, ve doğru söylüyor.

Ben de arkasındayım o sözün.

Bugün için dünyada ateist çoğunluk olan bir ülke yok. Ama kendini ateist olarak tanımlamayıp da, Allah'a inanmayan ülke çok.

Doğu dinleri denen dinlerde (Budizm, Taoizm, Şintoizm vs.) ilah/Allah kavramı yok.

Singapur'u beğenmediniz.

Diğer devletlere bakalım.

Japonya, Kore, Çin: Dünyanın en hızlı gelişmiş/gelişen ülkeleri. İlah kavramı olmayan bir inanç sistemi var. Genç nesiller dine ilgisiz veya bilmiyor (non-religious).

Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka: Hayat standardı en gelişmiş ülkeler. sosyal devlet, hukuk devleti nosyonunun yerleşmiş olduğu ülkeler. Haklarında kötü habere, asayişsizliğe vs. ilişkin haberlerin olmadığı, veya nadiren görüldüğü ülkeler. Kimlik hristiyanlığının yaygın olduğu, ama nüfusun ancak %10-15'inin kendini dinli gördüğü ülkeler.

İngiltere, Almanya, Hollanda: Gelişmişlik düzeylerine diyecek bir sözümüz yok. Bir üstteki ülkelerle birlikte "sulandırılmış, reforme edilmiş Hristiyanlığa" mensuplar, ama kilise üyeliğinin hızla azaldığı ülkeler.

ABD: Dünya'nın süper gücü. Her türlü düşünce ve inancın serbest olduğu yer. Bir bakıma dünyanın "labooratuvarı"

Dinlilerin ve dinsizlerin çok olduğu ülke. Ateist yayınların, sitelerin cirit attığı yer. Akla mugayir yüzlerce mezhep ve tarikatın doğduğu yer.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sayın Brain;

Verdiğin örnekler ateizm'i desteklemiyor..

Ben ateizm'in oransal olarak çoğunlukta olduğu ülkeleri soruyorum..

Beşeri dinlerdende örnek vermişsin ben onları baz almıyorum..

Eğer din bozulmuşsa, özlüğünü yitirmişse o dinden uzak olmak, o dine mensup olmaktan daha iyidir..

Ortaçağ Avrupasını düşünün..

Bu bağlamda İslam bilmi emrederken, islamı orjinalliğinden çıkarılıp bilme aykırı düşman hale getirlirse ve bu haliyle insanlar o dine hala bağımlı olursa elbette hiç bir ilerleme kaydedilmez..

İslam hiç bir zaman orjinaliğini yitirmeyecektir, islam bilme ve gelişmeye karşı değildir..

Tam aksine islam bilmi emretmiştir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sayın Brain;

Verdiğin örnekler ateizm'i desteklemiyor..

Ben ateizm'in oransal olarak çoğunlukta olduğu ülkeleri soruyorum..

Sedat Bey, yukarıda söyledim zaten, çoğunluğu ateist olan ülke yok, çvatandaşlarının oğunluğunu ilah kavramı bulunmayan dinlere mensup insanların oluşturduğu ülke çok dedim zaten.

Protestanlık, Hristiyanlığın en sulandırılmış, en sekülerleştirilmiş halidir. Bu ülkeler ile ilah kavramı olmayan ülkeler diğerlerine göre ileridir. Ancak tek başına bu olgu, ilerilik gerilik durumunu açıklamaya yeterli değildir. Dogmatizme karşı gelebilme, yeni fikirlerin yeşermesine olanak veren kültürler daha çabuk gelişir. Akıl akıldan üstündür. can derdi olmayan, afaroz edilme, dışlanma korkusu olmayan insanlar daha serbest dünüşebilirler.

Beşeri dinlerdende örnek vermişsin ben onları baz almıyorum..

Bütün dinler beşeridir. Bir kısmı bütün doğayı baz alır (Budizm gibi), bir kısmı da sadece gezen tapınımını kutsar (semavi dinler gibi). Fark bu tür şeylerde.

İslam hiç bir zaman orjinaliğini yitirmeyecektir, islam bilme ve gelişmeye karşı değildir..

Tam aksine islam bilmi emretmiştir..

Haklısınız Sedat Bey, müslüman ülkeler o nedenle herşeye öncülük ediyorlar, her buluş onlardan çıkıyor. :D

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Dogmatizme karşı gelebilme, yeni fikirlerin yeşermesine olanak veren kültürler daha çabuk gelişir.

Arkadaşım şunu açıkça söyleyeyim;

İslam hiç bir bilimsel gelişmeye engel değildir..

Diğer dinler yada beşeri dinler engeldir değildir orasını bilmem..

İslam bilmi emretmiştir..

Fen, astronomi, mimari ve tıb alanında islam alimlerinin büyük yeri vardır..

Bugün bu alimler yoksa sebebi bellidir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

xlark tades, diyorsunki

İslam hiç bir bilimsel gelişmeye engel değildir..

islam bilimi emretmiştir

günümüzde müslümanlar içinde bu alimler yoksa, sebebi islam değildir

eskiden bu harika müslüman alimler varken, müslümanlığa örnektir

günümüzde böyle harika müslüman alimler yokken, müslümanlığa örnek değildir

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.