Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 2 Şubat , 2012 Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Teşkilat Yasası’ndan by-pass ettiği “Atatürk ilke ve ilkelerine bağlı yurttaş yetiştirme amacı” özel okullara da yansıdı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan yönetmelik taslağında pek çok tartışmalı düzenleme yer alıyor. Bunlardan bazıları şöyle: • Özel okullarda Atatürk’e tırpan: Özel okulların amaçları arasında yer alan “Öğrencileri Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir” ifadesi çıkarıldı. • Atatürk köşesine by-pass: Özel okullardaki Atatürk köşesinin ayrıntılı olararak düzenlenmesine ilişkin hükümlerin tamamı çıkarılırken, Atatürk köşesinin kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde oluşturulması öngörüldü. Mevcut yönetmelikte, özel ilköğretim okullarında Atatürk köşelerinin okul binasının girişinde uygun bir yerde, temiz, düzenli, Atatürk’ün hayatını, inkılâplarını yansıtacak ve anlamlı bir kompozisyon oluşturacak şekilde düzenlenmesi hükmü yer alıyor. • Gençliğe Hitabe kalkıyor: Özel ortaöğretim okullarındaki Atatürk köşelerinden Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nin kaldırılmasını öngörüyor. Mevcut yönetmelikte özel ortaöğretim okullarında Atatürk köşesinin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskının konulması, Atatürk’ün fotoğrafı, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nin uygun biçimde asılması, madalyon, gravür, Atatürk’ün eğitimle ilgili sözlerine yer verilmesine ilişkin hükümler bulunurken, taslakta bu hükümlerin tamamı çıkarılmış durumda. • Yabancı okul adlarına vize: Özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı kaldırıldı. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Fazla söze gerek var mı?... Manşette Şu yazıyor... "Gençliğe Üstadın hitabesi ile seslendi"... Atanın Gençliğe Hitabının yerine, "Bilimin değil, İLİMİNİN", "Barışın ve sevginin dilinin değil, KİNİNİN" yer aldığı özlenen dindar gençliğin hitabesi... Tayyip Erdoğan’ın Özlediği Gençlik Yine Necip Fazıl’dan ... "Milli manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde ve dalı ebette bir sistemin aşkına, estetiğine, irfanına sahip bir gençlikten bahsediyorum." Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Bu ülkede Atatürk'ün yerine dolduracak bir adam tanımıyorum...İstediği kadar değiştirsinler,kalbimizde Atatürkü unutmadığımız sürece hiçbir sorun olmayacaktır...İlkin din karıştırılmayacaktı şimdi ise din alet edildi işin içyüzü başka... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Necip Fazil sicilli bir Atatürk karsitiydi,Menderes onu örtülü ödenekle destekleyip kitaplari icin para veriyordu,Necip Fazil bu iddiayi Yassiada Mahkemesinde itiraf etmistir.Basbakanin Genclige Hitabe'den önce Atatürk karsiti oldugunu zaten Necip Fazil'in hitabesini okumasindan anlamak zor degil. Dine gelince,artik birbirimizi aldatmayalim,Türkiye artik laik bir ülke degildir,zaten laiklik gercek anlamda yoktu ülkemizde AKP olanida bitirdi.Bakin yasadiklarimiza,"dindar nesil,diyanetin örnek insan secimi,ögrencilere Umre ziyareti yaklasimlari,19 Mayis'la ilgili verilen demecler"bunlar Türkiye'nin artik laik bir ülke degil Islam seriatinin adim adim uygulanmaya kondugu bir ülke oldugunu anlatiyor bize.Din alet edilmiyor din artik devleti yönetenler tarafindan ülke yönetiminde uygulaniyor. saygilarla Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Din alet edilmiyor din artik devleti yönetenler tarafindan ülke yönetiminde uygulaniyor. Sevgili poltika...Sadece 10 yıl..Su gibi geçicek olan 10 yıl...Türkiyeye 10 yıl sonra baktığımızda Tayyip'in ayakta durmak için kullandığı Din değil işin içyüzü ortaya çıkacak...Ne olduğu zamanla anlaşılacaktır... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2012 GENCLIGIN ATA'YA CEVABI EY BÜYÜK ATA! Varligimizin en mukaddes temeli olan,Türk Istiklal ve Cumhuriyetinin ebedi bekcisiyiz.Bu karar karsilmaz irademizin degismez ifadesidir. Istikbalde,hicbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler,bütün hizimizi senden,milli tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez iman atesinden aliyoruz.Senin kurdugun kuvvetli temeller üzerinde attigimiz her adim saglam,yaptigimiz her hamle suurludur. En kiymetli emanetin olan Türk Istiklal ve Cumhuriyeti,mevcudiyetimizin esasi olarak egilmez baslarin,bükülmez kollarin,yenilmez Türk evlatlarinin elinde ilelebed yasayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Bu mukaddes emanete yönelen dahili ve harici bütün tecavüzler,iman dolu gögsümüze carpacak ve parcalanacaktir. Istiklal ve Cumhuriyetimize kasdedecek düsmanlar,en modern silahlarla mücehhez olarak,en kuvvetli ordularla üzerimize saldirsalar dahi,milli suurumuzun ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardir. Cünkü;Istiklal ve Cumhuriyetimize kasdedenler,karsilarinda besbin yillik serefli Türk tarihinin yilmaz evlatlarini,Cumhuriyet inkilaplarinin feyizli ve imanli gencligini bulacaklardir. EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATA'SI! Istiklal ve Cumhuriyetimizi korumak mecburiyeti hasil olunca,icinde bulunacagimiz ahval ve serait ne olursa olsun,kudret ve cesaretimizi damarlarimizdaki asil kandan alarak;bütün engelleri asip,her güclügü yenmek azmindeyiz. DURSUN YASA Dursun Yasa Gencligin Ataya cevabini yazmis ve 26 HAZIRAN 1960 yilinda Ankara 19 Mayis STADYUMUNDA ilk defa okumustur.Bu siiri okurken Dursun YASA Üstegmendi,Albayliktan emekliye ayrildi. Bu yaziya herhangi bir yorum getirmiyorum. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.