Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hep aynı şeyler tatıştığı insanlar saptırıyormuş da o çok güzel tartışıyor muşta. falan da filan da... Arkadaşım ben seninle ilgili tek kelime etmedim...

Allahının nereden geldiğini sordum? Allahını kimin yarattığını sordum? Allahının neden insanlara (kendi yarattığı insanlara cehennem denen eziyet yerini yaratarak sonsuza kadar işkence yapmaktan zevk aldığını sordum? Neden kendi yarattığı canlıları sakat, hasta yaparak ceza verdiğini onları kendi zevki için (oyun oynar gibi) eziyet çektirdiğini sordum? Peygamberinin neden küçük yaşta kızlarla evlendiğini ve peygamberinin zevki için ayet indirdiğini sordum?

Bak hala soruyorum? Hiç bir zaman saptırmıyorum konu dışına çıkmıyorum... smile.png

Bende diyorumki; sen nasıl meydana geldin,tabiiki evren de...

Eğer senin mantık silsilenden gidersek, sonsuzdan beri var olan bu evrende,tesadüfen meydana gelen İnsanın (bilinç ve irade sahibi) sakat olması eziyet çekmesi,ateşte yanması,nasıl açıklanır...

Sonra; Peygamberimiz hakkında şimdi soru soruyorsun (cevabı var) fakat benim yazdıklarımı cevaplamadan,bir sürü hep aynı şeyler,bu neden,şu neden,geç bunları,bak yukarda yazdıklarımı buraya alıntılıyorum;

Öncelikle tartışılması gereken şey, hiç tartışılmayanı tartışmak,tamam,zaten bir ateistin ve evrimcinin varlığı bu olaydır...ALLAH c.c. kâinatı ve içindekileri yaratandır,ve bu evren içindekilerle yaratılması için bir varedeninin olması gerekir, burada bilimsel olarak evrenin yaratılması big bang (büyük patlama) ile tescillenmiş vaziyette,en azından bu teoriyi kimse çürütemez. İnsanın yaratılması ise tesadüfen olmamasının (yaratılması) delili "bilinç ve irade" sahibi olmasıdır,teferruata girmeyeceğim,ben böyle inanıyorum.

Şimdi; ateist ve evrimciler neye inanıyor,evren ve insan nasıl varolmuştur? evren kendiliğinden,sonsuzdan beri varmıdır,evren bilinç sahibimidir,yani CANLIMIDIR, İnsan bu evrende rastgele TESADÜFEN NASIL OLUŞMUŞTUR ,bu yazdıklarım ışığında olayları hiç sağa sola saptırmadan tartışırsak ben buradayım ve daima olacağım...

hadi görelim bakalım, kısa ve öz...

şimdi bu yazdıklarıma cevap yaz, evvela kimin konusunda haklı olduğu meydana çıksın değilmi.
Gönderi tarihi:

sarıgöl bak,

önce evrim teorisini çürütmeye çalıştın, bitirdim dedin.

oysa ki konumuz evrim teorisi değildi ve sen çürüttüğünü sandığın konuya doğal olarak hiç vakıf değildin.

şimdi big bang'i anlattın dinledik. ardından ha bir de büyük çöküş var dedin; sağol sayende bilinçlendik.

günlerdir bizlere hocalık yaptın, konu aldı taa buralara geldii.

e peki sen bir zahmet benim sorduğum soruya cevap ver dedim "onun ispata ihtiyacı yok" dedin derslere ve yuvarlana yuvarlana gülmelere devam ettin.

şu anda da konuyu dağıtmadan tartışırsak ben burdayım diyorsun. konuyu bence sen dağıtıyorsun. benim istedğim çok basit: tekrar soruyorum. yanıt ver ya da yanıt verme. ama şu kesin ki eğer benim soruma yanıt vermek yerine konuyu başka bir yere çekip bilimsel teori dersi dinleyeceksem ben seninle olan tartışmamı üzülerek sonlandıracağım.

tanrıya neden inanayım?

İster inan,ister inanma... Hem inansan ne olur ,inanmasan ne olur. Sonra klasik bir Hz Ali anlatısı var; adamın biri hz Ali'ye sormuş; Ahiret yok niye bu kadar çabalayıp,ibadet ediyorsun demiş, Hz. Ali eğer Ahiret yok ise kaybedeceğim hiç bir şey yok,ya varsa demiş,buradan hareketle İslam (Müslümanlık) İnsana emri bil maruf,nehyi anil münker, iyiliğe sevket,kötülükten sakın emreder,sonra inançsızın inandığı bütün değerleri bünyesinde barındırır,bütün ileri sürdüğü şeyler bilimsel olarakta doğru,olay bu,cüzi irade sende,arzun bilir.

Gönderi tarihi:

Orijinal İngilizce metin:

Adrian Friday and Martin Bishop of Cambridge have analyzed the available protein sequence data for tetrapods… To their surprise, in nearly all cases, man (the mammal) and chicken (the bird) were paired off as closest relatives , with the crocodile as next nearest relative

Cambridge'ten Adrian Friday ve Martin Bishop tetrapodların için protein dizilimi veri ... şaşırtarak, hemen hemen tüm durumlarda, adam (memeli) ve tavuk (kuş) da en yakın akraba olarak eşleştirilmiş edildi, timsah ile sonraki en yakın olarak analiz ettik göreceli ...

middle2.gif

Cambridge'ten Adrian Friday ve Martin Bishop ellerindeki "tetrapodların protein dizilimi" verilerini analiz etmişlerdir. Hayret verici bir şekilde, yaklaşık bütün örneklerde insan ve tavuk, birbirlerine en yakın akraba olarak eşleşmişlerdir. Bir sonraki en yakın akraba ise timsahtır.

Yine, bu benzerliklere evrimci bir mantıkla yaklaşıldığı takdirde, insanın en yakın evrimsel akrabasının tavuk olduğu gibi saçma bir sonuca varmamız gerekmektedir.

Bu alıntılara bakarak İnsanlar bir karar versin,ak,kara meydana çıksın.

Gönderi tarihi:

Gene bana aşağıdakileri açıklamadan soru soruyorsun işte böyle gidiyor...

Sorular yukarıda? Bize bir güzel anlatta anlayalım... smile.png

Klasik...

Aslında her şey meydanda,cevap yazmadan ajite ederek ( Müslümanın da kızıp) aykırı laf etmesini sağlamak,bu arada sanki ileri sürdüğü şeyler ( safsata) doğru imiş,ayaklarına yatmak...

'by_x_man'

Bak;

Öncelikle tartışılması gereken şey, hiç tartışılmayanı tartışmak,tamam,zaten bir ateistin ve evrimcinin varlığı bu olaydır...ALLAH c.c. kâinatı ve içindekileri yaratandır,ve bu evren içindekilerle yaratılması için bir varedeninin olması gerekir, burada bilimsel olarak evrenin yaratılması big bang (büyük patlama) ile tescillenmiş vaziyette,en azından bu teoriyi kimse çürütemez. İnsanın yaratılması ise tesadüfen olmamasının (yaratılması) delili "bilinç ve irade" sahibi olmasıdır,teferruata girmeyeceğim,ben böyle inanıyorum.

Şimdi; ateist ve evrimciler neye inanıyor,evren ve insan nasıl varolmuştur? evren kendiliğinden,sonsuzdan beri varmıdır,evren bilinç sahibimidir,yani CANLIMIDIR, İnsan bu evrende rastgele TESADÜFEN NASIL OLUŞMUŞTUR ,bu yazdıklarım ışığında olayları hiç sağa sola saptırmadan tartışırsak ben buradayım ve daima olacağım...

hadi görelim bakalım, kısa ve öz...

Ne sormuş isen cevabını yazdım,dolayısı ile benim karşı soru olarak sorduklarıma cevap verin, Yoksa anlat,anlatayım laflarını bırakın...

Yeter artık.

Gönderi tarihi:

Iki ileti yazdim ve inanmayanlara Allahin varligini ispat etmek icin ileri sürülen argümanlarin asil soruya teget gecmek oldugunu söyledim.Eger inanan birisi inanmayan birisinin "Allahin varligini ispat edebilirmisin"sorusuna,ivir zivirla yanit veriyorsa bunun anlami hicbirsey bilmedigidir.Bu durumda en azindan "arkadas ben inaniyorum ama benim bu konuda fazla bir bilgim yoktur"demesi hem bir erdemdir hem de ne bileyim tartismayi büyütmeye gerek birakmamaktir.Cünkü kisir bir döngü seklinde,Allahin varligi ile ilgili iddialar arttikca artar ve hicbir sonuca varilmaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Anlaşılan hala anlayan olmamış...Neyse biraz daha açmamız gerekecek konuyu sanırım..Stalkes insan vücudunu iyice bir araştırmanı istiyorum...Evrimi kanıtlasın kanıtlamasın Allah evriminde rabbidir...Sana bir soru...Bana kendiliğinden ses ve ışık sinyallerini algılayan ve bunları yeri geldiğinde kullanabilen bir cihaz göster...

İnsan vücudu bir tasarıdır,bir planlama ile oluşmuştur...Ve tesadüfen demek zekasını kullanmayan insanların görüşüdür....

Gönderi tarihi:

Hep aynı şeyler tatıştığı insanlar saptırıyormuş da o çok güzel tartışıyor muşta. falan da filan da... Arkadaşım ben seninle ilgili tek kelime etmedim...

Allahının nereden geldiğini sordum? Allahını kimin yarattığını sordum? Allahının neden insanlara (kendi yarattığı insanlara cehennem denen eziyet yerini yaratarak sonsuza kadar işkence yapmaktan zevk aldığını sordum? Neden kendi yarattığı canlıları sakat, hasta yaparak ceza verdiğini onları kendi zevki için (oyun oynar gibi) eziyet çektirdiğini sordum? Peygamberinin neden küçük yaşta kızlarla evlendiğini ve peygamberinin zevki için ayet indirdiğini sordum?

Allah ezelidir...Onu kimse yaratmamıştır...Allah kimseye zerre kadar zulmetmez ama insanlar kendilerine zulmederler...Bir insanın kör doğması yada sakat doğması Allah'ın gerçekleri gözüksün diye olur...İbret alınki şükredesiniz....Hz.Muhammed'iğn küçük kızlarla evlenme konusu tartışılır hadisi şerif tam doğruyu kanıtlamaz..Ama senin zevki için dediğin ayetler kolaylık sağlanması içindi..Hz.Muhammed 40 yıllık bir zamanı geçmiş ve görevinden önce birçok günaha girmiştir...Allah onun zor durumda olduğunu anlamış ve ona kolaylık sağlamıştır...

Gönderi tarihi:

Bakin yine ayni hatalara düsülüyor.Allahin varligini ispat et diyene siz kalkmis,anatomiden bahsediyorsunuz.Bu mudur sizin ispatiniz?

saygilarla

Anatomi olsun evrim olsun siyaset olsun Allah herşeye kadirdir..Sen neyin olduğuna bakma dediğimin ne olduğuna bak doğruluğuna bak o yetecektir..

Sizden her ikiniz bizden bir kişiye bedeldir...Morbezelye Gecekuşu by x man bilimselci Stalkes Antropot Bastarko ve daha hepinizle çifter çifter muhattap oldum..Sarıgölde öyle sizden iki kişiyle muhattap oluyor...Kabul edin gerçekleri sizin iki kişiniz bizim birimize bedeldir...Her konuda böyledir...

Bilmiyorum ne zaman anlayıcaksınız..Allah'ın zerre kadar kanıtı yok demek üzülüyorum bu sözlere...

Gönderi tarihi:

Sizden her ikiniz bizden bir kişiye bedeldir...Morbezelye Gecekuşu by x man bilimselci Stalkes Antropot Bastarko ve daha hepinizle çifter çifter muhattap oldum..Sarıgölde öyle sizden iki kişiyle muhattap oluyor...Kabul edin gerçekleri sizin iki kişiniz bizim birimize bedeldir...Her konuda böyledir...

Bilmiyorum ne zaman anlayıcaksınız..Allah'ın zerre kadar kanıtı yok demek üzülüyorum bu sözlere...

dostum siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz yahu...

Gönderi tarihi:

Bekle Stalkes bizde bekleyeceğiz...Siz inanmayın biz inanıyoruz..O gün geldiği zaman hayyaller neymiş anlaşılacaktır...Sizden en iyi olan ikiniz bir tek bana bedelsiniz...İnsan vücudu konusunda neden tartışamıyorsun...İşte Allah'ın ispatları böyledir..Lak diye karşısına çıkar dili tutulur adamın..Milletin dini ispatsız bir inanış olduğunu sanıyorsunuz..Ya dostum biz yarışa girmişiz ispat konuları falan bize çerez...Yıllar önce uğraşıyordum ispat konularına...Ateistlerin öğrendikleri bilgiler kadar benim ispatları unutmuşluğum var...Allah ise gözünün önünde duruyor...Sadece bu kadarını söyleyim...

Gönderi tarihi:

Bekle Stalkes bizde bekleyeceğiz...Siz inanmayın biz inanıyoruz..O gün geldiği zaman hayyaller neymiş anlaşılacaktır...Sizden en iyi olan ikiniz bir tek bana bedelsiniz...İnsan vücudu konusunda neden tartışamıyorsun...İşte Allah'ın ispatları böyledir..Lak diye karşısına çıkar dili tutulur adamın..Milletin ispatsız bir inanış olduğunu sanıyorsunuz..Ya dostum biz yarışa girmişiz ispat konuları falan bize çerez...

Bu ne kadar kendini beğenmişlik böyle. İki kişiye bedel olduğunu söylüyorsun. Yok öyle bir şey. Yazılanları okudum. Arkadaşlar somut şeylerden, sen ise sadece insan aklıyla ifade edilen soyut söylentilerden bahsediyorsun. O arkadaşların yazdıklarının binde biri kadar bile değeri yok söylediklerinin.

"Mesela iskelete, eklemlere bak, benim rabbimi bulursun" diyorsun. Birisi de kalkıp somuttan soyuta atama yapıp ta şunu derse nasıl cevap vereceksin? "Hayır İskeleti eklemleri hatta bilumum doğa gerçeklerini senin rabbin değil, onun rakibi Şeytan yarattı." Öyle olmadığını nasıl ispatlayacaksın? Tabi yine soyut akılla, laf kalabalığıyla ispatlamaya çalışacaksın..

Gönderi tarihi:

Bekle Stalkes bizde bekleyeceğiz...Siz inanmayın biz inanıyoruz..O gün geldiği zaman hayyaller neymiş anlaşılacaktır...Sizden en iyi olan ikiniz bir tek bana bedelsiniz...İnsan vücudu konusunda neden tartışamıyorsun...İşte Allah'ın ispatları böyledir..Lak diye karşısına çıkar dili tutulur adamın..Milletin dini ispatsız bir inanış olduğunu sanıyorsunuz..Ya dostum biz yarışa girmişiz ispat konuları falan bize çerez...Yıllar önce uğraşıyordum ispat konularına...Ateistlerin öğrendikleri bilgiler kadar benim ispatları unutmuşluğum var...Allah ise gözünün önünde duruyor...Sadece bu kadarını söyleyim...

dinler ve inançlar dünyaya var oldukları günden beri kan, gözyaşı ve hüzün getirmiştir.bir gün tüm dünya, inanılan tüm tanrıların kötülüğünden ve kaprisinden kurtulacak. o zaman bütün insanlar savaşsız barış içinde yaşamayı öğrenecekler. o gün cennetin yeryüzünde olduğunu öğreneceğiz. tanrıların boyunduruğundan çıkmış insanlar yeryüzünde yeni bir mutluluk yakalayacaklar.

Gönderi tarihi:

Bu ne kadar kendini beğenmişlik böyle. İki kişiye bedel olduğunu söylüyorsun. Yok öyle bir şey. Yazılanları okudum. Arkadaşlar somut şeylerden, sen ise sadece insan aklıyla ifade edilen soyut söylentilerden bahsediyorsun. O arkadaşların yazdıklarının binde biri kadar bile değeri yok söylediklerinin.

dinler ve inançlar dünyaya var oldukları günden beri kan, gözyaşı ve hüzün getirmiştir.bir gün tüm dünya, inanılan tüm tanrıların kötülüğünden ve kaprisinden kurtulacak. o zaman bütün insanlar savaşsız barış içinde yaşamayı öğrenecekler. o gün cennetin yeryüzünde olduğunu öğreneceğiz. tanrıların boyunduruğundan çıkmış insanlar yeryüzünde yeni bir mutluluk yakalayacaklar.

Maraba sanırım verdiğin değerlerde bir değişme olmuştur...Hadi diyelimki Şeytan yarattı..Neden bir delili yok :)

Stalkes bunlar ateistlerin hayali..Sen bu Dünyaya bakıyorsun ben gerçek Dünyaya :) Asıl gerçek ölümdür gerisi yalan...

Bir de sorum hala geçerli bana ses ve ışık sinyalini alan ve bunları kullanabilen bir cihaz gösterin...Kendiliğinden yapılmış :)

Gönderi tarihi:

Maraba sanırım verdiğin değerlerde bir değişme olmuştur...Hadi diyelimki Şeytan yarattı..Neden bir delili yok smile.png

Stalkes bunlar ateistlerin hayali..Sen bu Dünyaya bakıyorsun ben gerçek Dünyaya smile.png Asıl gerçek ölümdür gerisi yalan...

Bir de sorum hala geçerli bana ses ve ışık sinyalini alan ve bunları kullanabilen bir cihaz gösterin...Kendiliğinden yapılmış smile.png

bu ateistlerin hayali evet; ama sadece onların hayali değil:

dünyada senin tanrının hissetmediği yerler ve insanlar var,

senin tanrının doyurmadığı açlar var,

senin tanrın yüzünden ölen insanlar var,

senin tanrın onların hislerini anlamıyor, karınlarını doyurmuyor, ölmelerine engel olmuyor. tam tesine senin tanrın yüzünden itilip kakılıyorlar, aç kalıyorlar ve savaşırken ölüyorlar. ve senin tanrın bunların hepsine göz yumuyor.

bir gün senin tanrın gerçekten yok olacak. çünkü bunu isteyen çok fazla insan var. dünya senin sandığın kadar küçük değil. bir gün tanrısız kalacaksınız. ama tanrısızlıktan korkma; çünkü sahibi olduğun tek şey tanrı değil.

Gönderi tarihi:

1.Bir insan Allah için savaşır ölürse Allah ona Cennete yerleştirir..

2.Bir insan haksız bir zulme uğruyorsa Allah ona sabır verir..

3.Bir insan açlıktan ölüyorsa,hastalıktan acı çekiyorsa bu insanın zamanında yaptıklarını Allah cezası veriyor demektir...Şüphe yokki benim Efendim intikamını çok iyi alır..

4.Allah kalplerdekinin en iyisini bilir ve senin bilemediğin şeyleri..

5.Benim Rabbim göz yummaz mühlet verir...Size verdiği gibi..Umulurki geç olmadan dönersiniz...

6.Tanrı hiçbir zaman yok olmayacak...Dünyanın bütün nüfusunun ateist olduğunu düşün..Allah yok mu olmuş olacak..Bu insanlara göredir...Herkesin Dünyanın kare olduğunu inandığını var say..Dünya karemi olacak.. :D

7.Benim tek sahibim Allah..Sizinde sahibiniz..O kadar merhametlidirki hala sizin kalplerinizi rahatlatıyor..İşte bu kadar :)

İşte bu kadar arkadaşlar kimsenin gözünden kaçmıyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar söylüyorsunuz. Şeytana tapanlarda Marabanın dediğini diyor hadi gel işin içinden çık... smile.png

Ben o arkadaşa ne yazmışım hiç okudunmu Hayır okumadın çünkü gerçekleri görecek gözler yok...Şeytana tapanlar istediğini söylesin..Şu an Hristiyanların bir kısmıda Tanrı İsa dır diyorlar..Bunlar gerçek dışı sözlerdir..Ne Şeytanın yarattığına dair bir kitap vardır..Nede İncil İsa'nın Allah olduğunu söyler :) bunlar insanların tahrib ettiği düşünceler..Çifter çifter gelin :)

Gönderi tarihi:

Hadi diyelimki Şeytan yarattı..Neden bir delili yok smile.png

Bir de sorum hala geçerli bana ses ve ışık sinyalini alan ve bunları kullanabilen bir cihaz gösterin...Kendiliğinden yapılmış smile.png

Senin rabbinin yarattığına dair ne kadar delil varsa, şeytanın yarattığına dair de o kadar dedil var. Sen şeytanın yarattıkları için bir inkarcısın. smile.png

Rabbinin Ses ve ışık sinyallerini alan sensörlerinden çok daha hassas(binlerce kez, hatta hiç alamadıklarını alan) sensörleri insanlar yaptı. Rabbin bunları asla yapamaz.

Doğadaki oluşumlar hiç bir zaman kendiliğinden oluşmaz. Kaynakları kendinden önceki maddeler, sebepler ve oluşumlardır.

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım,

Açıklayamadığın her şeyden sonra yaptığın yegane şeyi yapıyorsun birilerini suçlayarak başlığı kavga düzenine geçirmeye çalışıyorsun... Eğer cevabın yoksa YOK dersin biter... Okuyanlar herkesin ne dediğini anlıyor ve görüyor... Sen tasa etme... Sorular orada duruyor açıkla anlayalım KİMMİŞ bu ALLAH...

Sen galiba benim yazdıklarımı okumuyorsun..Allah seninde Rabbindir.Okuyan herkes ne olduğunu anlıyor..Ama karşımdaki insanlar hala anlamamakta direniyor..Konuyu değiştiriyorsunuz çok güzel...Neyse kapris yapmayım fazla

Gönderi tarihi:

Senin rabbinin yarattığına dair ne kadar delil varsa, şeytanın yarattığına dair de o kadar dedil var. Sen şeytanın yarattıkları için bir inkarcısın. smile.png

Rabbinin Ses ve ışık sinyallerini alan sensörlerinden çok daha hassas(binlerce kez, hatta hiç alamadıklarını alan) sensörleri insanlar yaptı. Rabbin bunları asla yapamaz.

Doğadaki oluşumlar hiç bir zaman kendiliğinden oluşmaz. Kaynakları kendinden önceki maddeler, sebepler ve oluşumlardır.

Şeytanın bir Kur'an-ı Kerimi yok :D

Rabbim senin beynini yarattı :D Salisede çalışan hafızada tutan ana kumanda olan ve bir sürü açıklamalarla sensörü menserü geç seni bir makina gibi yarattı...Sen bir makinasın anlayabildin mi bunu hiç bu zamana kadar..

Gönderi tarihi:

1.Bir insan Allah için savaşır ölürse Allah ona Cennete yerleştirir..

2.Bir insan haksız bir zulme uğruyorsa Allah ona sabır verir..

3.Bir insan açlıktan ölüyorsa,hastalıktan acı çekiyorsa bu insanın zamanında yaptıklarını Allah cezası veriyor demektir...Şüphe yokki benim Efendim intikamını çok iyi alır..

4.Allah kalplerdekinin en iyisini bilir ve senin bilemediğin şeyleri..

5.Benim Rabbim göz yummaz mühlet verir...Size verdiği gibi..Umulurki geç olmadan dönersiniz...

6.Tanrı hiçbir zaman yok olmayacak...Dünyanın bütün nüfusunun ateist olduğunu düşün..Allah yok mu olmuş olacak..Bu insanlara göredir...Herkesin Dünyanın kare olduğunu inandığını var say..Dünya karemi olacak.. biggrin.png

7.Benim tek sahibim Allah..Sizinde sahibiniz..O kadar merhametlidirki hala sizin kalplerinizi rahatlatıyor..İşte bu kadar smile.png

Ben o arkadaşa ne yazmışım hiç okudunmu Hayır okumadın çünkü gerçekleri görecek gözler yok...Şeytana tapanlar istediğini söylesin..Şu an Hristiyanların bir kısmıda Tanrı İsa dır diyorlar..Bunlar gerçek dışı sözlerdir..Ne Şeytanın yarattığına dair bir kitap vardır..Nede İncil İsa'nın Allah olduğunu söyler smile.png bunlar insanların tahrib ettiği düşünceler..Çifter çifter gelin smile.png

bir insan tanrısal yalanlardan dolayı ölürse bunun sorumlusu o tanrı fikrini onun kafasına sokup ölümünü sağlayanlardır. ve her ölen gibi toprağın altında çürüyüp gider.

bir insan haksız yere zülme uğruyorsa allah ona sabır vermeyi bıraksın da zulümden kurtarsın. sabır verirmiş...

hiçbir şey kendi yarattığı şeyi cezalandıramaz. bu tüm akıl ve mantık ilkelerine aykırıdır. eğer cezalandırıyorsa dayanılmaz bir aşağılık kompleksi içinde demektir.

senin tanrın madem o kadar çok şey biliyor, bildiklerinin bir kısmını sana da öğretsin de buradaki iki kişiye bedel olmadığını anla en azından :)

senin tanrının vereceği mühlete ihtiyacı olan kim?

dünyadaki tüm inançlar yok olduğunda senin tanrın yok olmuş olacak, çünkü o sadece senin kafanda var. ayrıca dünyanın kare olduğuna ya da tepsi gibi olduğuna sadece bir teist inanır. bir atesit bilimsel gerçekliğe inanır sadece. tanrının kitaplarındaki palavralara değil.

sen tanrının kulu olduğunu düşünebilirsin. bu sadece senin fikrin. tanrı benim sahibim olmadığı gibi tam tersine ben onun sahibiyim. ona inanan insanlar olmasa o da olmazdı.

hıristiyan dini inançları için bunları düşünüyorsun da ya senin ki yanlış onun inandığı doğruysa. dediğim gibi senin söylediğin sadece senin kişisel inancın.

Gönderi tarihi:

Şeytanın bir Kur'an-ı Kerimi yok biggrin.png

İşin püf noktası da bu ya. Şeytan böyle kitap gibi bir yanlışlık yapsa idi, tüm çıkarcılar "işte şeytanın buyrukları" diye kitaplar yazmaya kalkarlardı. O çok ulu olduğu için bu yanlışlığa düşmez. smile.png

Rabbim senin beynini yarattı biggrin.png Salisede çalışan hafızada tutan ana kumanda olan ve bir sürü açıklamalarla sensörü menserü geç seni bir makina gibi yarattı...Sen bir makinasın anlayabildin mi bunu hiç bu zamana kadar..

Salisenin milyonda biri kadar zamanda işlem yapan bilgi hücreleri yapıldı insanlarca. Senin rabbin bunları da yapamaz. Benim makınalığım da laf mı. Sen makinalar görmemişsin.

Gönderi tarihi:

İşin püf noktası da bu ya. Şeytan böyle kitap gibi bir yanlışlık yapsa idi. Tüm çıkarcılar "işte şeytanın buyrukları" diye kitaplar yazmaya kalkarlardı. O çok ulu olduğu için bu yanlışlığa düşmez. smile.png

Salisenin milyonda biri kadar zamanda işlem yapan bilgi hücreleri yapıldı insanlarca. Senin rabbin bunlaraı da yapamaz. Benim makınalığım da laf mı. Sen makinalar görmemişsin.

:D

Gönderi tarihi:

bir insan tanrısal yalanlardan dolayı ölürse bunun sorumlusu o tanrı fikrini onun kafasına sokup ölümünü sağlayanlardır. ve her ölen gibi toprağın altında çürüyüp gider.

bir insan haksız yere zülme uğruyorsa allah ona sabır vermeyi bıraksın da zulümden kurtarsın. sabır verirmiş...

hiçbir şey kendi yarattığı şeyi cezalandıramaz. bu tüm akıl ve mantık ilkelerine aykırıdır. eğer cezalandırıyorsa dayanılmaz bir aşağılık kompleksi içinde demektir.

senin tanrın madem o kadar çok şey biliyor, bildiklerinin bir kısmını sana da öğretsin de buradaki iki kişiye bedel olmadığını anla en azından smile.png

senin tanrının vereceği mühlete ihtiyacı olan kim?

dünyadaki tüm inançlar yok olduğunda senin tanrın yok olmuş olacak, çünkü o sadece senin kafanda var. ayrıca dünyanın kare olduğuna ya da tepsi gibi olduğuna sadece bir teist inanır. bir atesit bilimsel gerçekliğe inanır sadece. tanrının kitaplarındaki palavralara değil.

sen tanrının kulu olduğunu düşünebilirsin. bu sadece senin fikrin. tanrı benim sahibim olmadığı gibi tam tersine ben onun sahibiyim. ona inanan insanlar olmasa o da olmazdı.

hıristiyan dini inançları için bunları düşünüyorsun da ya senin ki yanlış onun inandığı doğruysa. dediğim gibi senin söylediğin sadece senin kişisel inancın.

maraba...Benim Rabbim seni yaratıp karşımda konuşturuyor...Daha başka makinaya gerek var mı?Sen bence bir kağıda Ahirette yapacağın konuşmayı yazsan iyi olur bende sana tavsiye...Hücreyi Allah yarattı..Sen diyorsunki bilgi hücreleri yapıldı insanlarca...Allah buyruk vermese hiçbiri olmaz...Bunu senin anlaman zor benimkisi kolaydır..

Kötülük gören herkes hak etmiştir...Bu Dünya pisliklerin Dünyası...Gün geldiğinde hepinizi göreceğim..Elbetki öleceksiniz o zaman anlarız neyin ne olduğunu...

Bilim,anatomi,evrim daha varsa aklınıza gelicek olan herşey ve hatta aklınızda Allah'ındır...Hesap günü görüşmek üzere... smile.png

Gönderi tarihi:

Kötülük gören herkes hak etmiştir...Bu Dünya pisliklerin Dünyası...Gün geldiğinde hepinizi göreceğim..Elbetki öleceksiniz o zaman anlarız neyin ne olduğunu...

Bilim,anatomi,evrim daha varsa aklınıza gelicek olan herşey ve hatta aklınızda Allah'ındır...Hesap günü görüşmek üzere... smile.png

sen bayağı bir torpillisin anlaşılan. "forumdan arkadaşlar deyip" bir iki kıyak bize de yaptırırsın artık

Gönderi tarihi:

hem insanlar kendi yaptıkları makinaları "yanlış yapıyor" deyip cezalandırmıyor da!

Evet, bunu da yazıma ilave etmeliydim. Hay aksi! Nasıl da aklıma gelmedi. Çok yaşa emi Stalkes.. :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.