Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2012 13 yıl İÇİNDE YAŞADIĞIM DERİ = THE SKIN I LIVE IN (La Piel Que Habito) IMDB: 7.7/10 Yapım: 2011, ispanya Tür: Dram, Psikolojik Gerilim Yönetmen: Pedro Almodovar Senaryo: Pedro Almodovar, Thierry Jonquet (Kitap) Yapımcı: Pedro Almodovar, Agustin Almodovar Müzik: Alberto Iglesias Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Fernando Cayo, Marisa Pareder, Blanca Suarez Konusu: Yönetmen, Pedro Almodovar ama film alışık olmadığımız bir Pedro Almodovar filmi… Almodovar, filmi Fransız polisiye yazarı Thierry Jonquet’in 2005 tarihli “Tarantula” isimli romanından senaryoya uyarlamış. 22 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiği Banderas ise İspanya’daki şöhretine Almodovar’ın ilk dönem filmleriyle ulaşmıştı. Plastik cerrah olan Dr Robert Ledgard’ın eşi, gerçirdiği bir araba kazası sonucunda bütün derisi yanınca intihar eder, küçük kızı buna şahit olur. Kızının bu olaydan sonra psikolojisi bozulur. Zaman sonra cinsel tacize uğrayan kızı da intihar eder. Bunun üzerine psikolojisi iyice bozulan Dr. Ledgard, intikam duygusu ve eşine yardım edememiş olmanın verdiği rahatsızlıkla mükemmel teni yaratmayı bir saplantı haline getirir. Ayrıca filmde kısa bir süre de olsa mükemmel sesiyle Concha Buika’yı görüyor ve dinliyoruz Filmin ortaya çıkışıyla ilgili süreci anlatan Almodovar bir röportajında Dr. Robert, denek Vera ve evin kahyası Marilia'nın yaşadığı üçlü gerilimi tarif ederken aklında Luis Bunuel, Alfred Hitchcock, Fritz Lang, Dario Argento, Umberto Lenzi gibi pek çok referans noktasından hareket ettiğini ama filmin tam olarak bir tarza oturmadığını da ifade ediyor : "Kendi sinemasal hafızamı da bir yana bırakarak ilerlemeye karar verdim. Tek bildiğim sert bir öyküyle, görsel retorikten bağımsız ve çok kanlı olmayan, ama yine de kan hissinin görmediğimiz yerlerden, anlardan yayıldığı bir yapıda ilerlemem gerektiğiydi." diyor… In honor of his late wife who died in a flaming car accident, scientist, Dr. Robert Ledgard, is trying to synthesize the perfect skin which can withstand burns, cuts or any other kind of damage. As he gets closer to perfecting this skin on his flawless patient, the scientific community starts growing skeptical and his past is revealed that shows how his patient is closely linked to tragic events he would like to forget. Film Fragmanı İçin: http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-1472-icinde-yasadigim-deri-fragman-the-skin-i-live-in-official-trailer/
Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2012 13 yıl 3 gün önce izledim bu filmi.Konusu çok ilginç olması filmi izlememde beni cezbetti.Filmi ilk dakikalarında cinsellik iceren sahnelerin olması filmin bu sekılde gittiği kanısına vardırmasın sonuna kadar izlemenızı tavsiye ederim.Çünkü asıl bomba filmin son 30-40 dk sında başlıyor. Filimde aksiyon macera veya gerilim dolu birşey beklemeyin. Bu filmde bir insanın ne kadar psikopat olabileceğini vede bir insanın isterse başaramayacağı birşeyin olmadığını göreceksiniz.
Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2012 13 yıl Konusu ilginç olmakla birlikte, bu filmin sonu çok baştan savma geldi bana...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.