Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Radya

Önerilen İletiler

 

 

Yiyecek bulamayan kuşları besleyin!

uA821Q.jpgYurt genelinde kendini hissettiren karlı ve soğuk hava, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekolojik sistemin önemli parçalarından olan kuşlar beslenmesi yönünde internet üzerinden çağrılar yapıyor.

 

Meteorolojinin resmi internet sayfasına da konulan uyarı yazısında, kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara yardım eli uzatılması tavsiyesinde bulunuluyor. Kuşların ekolojik sistemde önemli bir yerinin bulunduğuna dikkat çekilen yazıda, kuşların her fırsatta beslenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Bakanlık, kuşları beslerken ne tür yem ve yiyecek atılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunarak şu ifadelere yer veriyor: "O minik, güzel ve ekolojik denge açısından çok yararlı dostlarımızı lütfen besleyelim. Onları sokakta, bahçede, penceremizde, balkonumuzda yumuşatılmış bayat ekmek, buğday, mısır, her türlü darı, kanarya ve muhabbet kuşu yemleriyle besleyebiliriz."

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her ay azda olsa 30 TL.veriyorum kuslara yem almak icin .Bir kilogram bugday 120 kurus.Bahcenin etrafina savuruyorum valla bir alismislar sürüyle geliyorlar,cok ta uyaniklar ,hemen diger gruplarada haber veriyorlar ki grup grup geliyorlar sanki hic yememisler gibi.

 

Saka bir yana insan bir hos oluyor onlar öyle yedikce,yiyorlar sonrada koro halinde konser verip gidiyorlar.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Köpek ve kedilere hazir mamalar aslinda Türkiye'de daha ucuz olmasi gerekirken aksine lüks sinifina giriyor Avrupada tam aksine köpek ve kedi mamalari herkesin alabilecegi kadar hesapli satiliyor.Kuru mama yiyorlar fakat herhalde dogal mama gibi yeterli olmuyor ki yedikten kisa bir süre sonra yine kapinin önünde bir bagdas kurup oturmadiklari kaliyor,birde bakislari varki sormayin gitsin.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.