Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Herkese,bir düşüncesi olan herkese selam.

Arkadaşlar bu forum sitesindeki yazarların genel olarak bilgili,tartışmaya açık ve geniş görüşlü insanlar olduklarını görüyorum ve bu beni sevindiriyor.

Şimdi sizden düşüncelerinizi söylemenizi istiyorum.

Sizce iktidar partisi görevini iyi yapıyor mu?

İktidar partisinin artıları,eksileri nelerdir?

Sizce ana muhalefet partisi CHP halkla içiçe midir?

Ana muhalefet partisinin artıları,eksileri nelerdir?

Sizce Türkiye Cumhuriyeti bağımsız mıdır?

Yoksa birilerinin piyonu mudur?

Devlet işine Din'i karıştırmanın ne gibi artısı,eksisi olabilir?

Sizce belirli çevrelerce topluma asker düşmanlığı pompalanıyor mu?

Bu sorular içinden cevaplayabileceğiniz şeyleri cevaplayın,birbirimize birşeyler katalım..

Saygılar.

• Cevaplar 74
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İki türlü bakmakta fayda var.

Ülke için yapıyor mu ?

Hayır

Taşeron olarak görevini iyi yapıyor mu?

Mükemmel

Pek artısını görememekle birlikte eksileri çoğunlukta .

Sağlık hizmetlerinde artı gibi görünse de -oylarının % 20 si buradan geliyor- 5 yıl sonra bu sistemin tamamen çökeceği ve işin içinden çıkılamaz hale geleceği sağlık camiasındaki insanlarla konuşulduğunda açıkça görülmekte. Sağlık sektöründeki çifte standartlar , özellikle acil durumlarda para alınmaması durumu hastaneleri çok zor durumda bırakmaktadır. Çünkü para vermemek adına herkesin durumu acil ve en ufak şikayette hastaneler 15 gün kapatılıyor yandaş olmayan hastaneler için geçerli tabi bu ceza.(yandaş hastanelerle- yandaş olmayan hastanelere yapılan uygulamaları araştırınız)

Hukuk sistemindeki aymazlıkları ise hiç saymıyorum. Herkesi kucaklaması gereken bir iktidar olması gerekirken ,verdikleri oya göre sarmalanan şehirler,ilçeler, mahalleler.

Sanayi bitmiş durumda, hayvancılık ve tarım hak getire. İthal et ve İsrail tohumuna muhtaç bir ülke. Tamamen üretmeyen bir toplum haline getirildik.

Eğitim ; çocuklar deneme tahtasına çevrildi. Her sene yeni bir uygulama. Kitaplarda bir sayfa değişiyor. Hadi bakalım her sene yandaş kitabevleri bassın kitapları bedava dağıtılsın. Her sene bir sınav 60 kişil sınıflardaki çocuklar mecburen dersanelere dersanelerin çoğunun kimlerin elinde olduğunu söylemeye gerek yok.

Milli eğitim bakanımız intihal suçu işlemiş biri. Ne hikmetse YÖK tarafından aklanıvermiş.

TÜBA'ya bilim adamı atama işi KHK lerle hükümete bırakıldı. Bir sürü bilim adamımız istifa etti. Hükümet artık dini bütün bilim adamları atayıverir.

Daha hangi birini sayayım.

Ha bakın duble yollarımız oldu. Haklarını yemeyelm. Ama onuda zorunlu deprem vergilerimizle yaptılar ama olsun o kadar kusur kadı kızında da olur.

Sizce ana muhalefet partisi CHP halkla içiçe midir?Ana muhalefet partisinin artıları,eksileri nelerdir?

Halkla içiçe mi tam tersi dışdışa. Zaten bütün mesele de bu değil mi? AKP nin başarısı da bundan kaynaklanmıyor mu? Halktan insanlar yukarıda saydığım bir kısım şeylerin arka planını düşünür mü? Düşünmez ,Gelen adam kendinden mi değil mi ona bakar.

Sizce Türkiye Cumhuriyeti bağımsız mıdır?Yoksa birilerinin piyonu mudur?

Yukarıda yazdıklarımdan sonra sizce cevap nedir?

İnsanlar dine bağlı olanların , daha vicdanlı ve adil olabileceklerini düşündükleri için onlara oy verdiler. İktidardakiler için oldukça iyi bir taktikti. Devletin işine dini karıştıran sistemlerin yaşama biçimlerini görüyoruz .Ülkemizde de bu zihniyetlerle yerleştirilmeye başlayan uygulamaları görmemek için kör olmak lazım.

Pompalanıyor. Çünkü ordu cumhuriyetin önemli kurumlarından biri. Ancak ben ordunun içindeki pisliklerin temizlenmesi taraftarıyım. Çoculuğum ve gençlik yıllarım, askerin solculara yapmış olduğu işkenceleri dinlemekle geçti. Bunu yapmak sol görüşlü bir partiye düşerdi. Ama AKP ye nasip oldu. Allahın bir adaleti yok ama hayatın var. Tabi AKP nin emperyallerin planları çerçevesinde bu işin suyunu çıkardığını söylemek mümkün. Geçenlerde tesadüfen bir konuşmaya tanık oldum." Emniyette varsayılan fettullahçı yapılanmayla biz 20 senedir mücadele ediyoruz ancak bir bölüm ele geçti .Ama ordu 5 sene de çöktü. "

Demek ki gerçekten kağıttan kaplanmış.

Gönderi tarihi:

Asker dediğimiz zaman İngiltere'nin sömürge bölgesine gönderdiği bizim dışımızda bir lejyondan bahsetmiyoruz. Asker biziz, halkın çocuklarıdır ordu. Eriyle subayıyla, astıyla üstüyle, kurmayı ile halkın çocuklarıdır.

Halkta ne varsa askerde de vardır. Halk neyse asker de odur. Asker gökten zembille inmiyor.

O yüzden asker solculara işkence etti diye bir şey yoktur. Ülke bir iç savaşın kıyısından döndü, Afganistan olmasına ramak kalmıştı ve asker bu gidişe dur dedi. Sonrasında birbirlerini günde onar onar öldüren, kamplaşan, düşmanlaşan, kinleşen insanlar yargıda hesaplaştı. Bu kin ve nefretin bir şekilde sönmesi gerekiyordu, nefret çok büyük, kin göz bürümüş ve kan oluk gibi akmıştı, bir şey yok bir şey yok demekle üstü örtülecek gibi değildi. Kalabalığı tarayan, bomba koyan, katliam yapan kişilerin kendi hallerine bırakılmaları ve konunun kapatılması söz konusu olamazdı.

Bu sağ sol söylemi emperyalist taktiğidir, bunu acil olarak bırakmak, dile bile almamak gerekmektedir. Sağcı solcu diye bir şey yoktur.

Bunu eskiden kendilerine sağcıyız diyenler çoktan anladı ve gördü, solcuyuz diyenler görmemekte ısrar ediyor. Hâla solcuyuz da solcuyuz... Tarihin bir kesitinde takılıp kalmak diye tam olarak buna denir... Bu yüzden iktidar iktidara mahkum, muhalefet de muhalefete...

Gönderi tarihi:

Siz hiç işkence görenleri dinlediniz mi yada ailenizde işkence nedeniyle ömrünü sakat geçirmiş olan yakınlarınız?

Ya da sağmacılar cezaevinde 12 eylül ve ilerleyen günlerinde yaşanılanları hiç bir adi suçlunun ağzından( solcu yada sağcılardan bahsetmiyorum .Adi bir suçlunun ağzından) dinlediniz mi? Sabaha kadar çığlıklardan uyuyamadıklarını ve sabah uyandıklarında her yerin kan gölüne çevrilmiş olduğunu?Diyarbakır cezaevinde kürtlere işkence edildiğini idda ederler ancak solcu oldukları için işkence görmüşlerdir.

Dinleseydiniz şu yukarıdaki satırları yazarken biraz olsun eliniz ve vicdanınız titrerdi. Ama bizim insanımızda şu vardır . bir insan iyiyse iyidir kötüyse kötü ya da bir kurum iyiyse iyi kötüyse tamamen kötüdür. Savundukları şeyi hiç iyi ya da kötü yanlarını , uygulamalarını görmezler. Kötünün üstünü örtüp kılıf aramaya başlarlar. Bunun örneğini mecliste Kamer Genç'e yapılanları anlatan başlıkta da gördük. En yakın örnek.

Vayyy işte AKP bu . Hayır efendim Kamer Genç tüzüğe aykırı davranmış ve mecls başkanı tüzğün gerektirdiği biçimde davranmış ve gerekeni yapmıştır. Orada sadece idare amiri görevini yaparken haddini aşmıştır. Ama olsun yapılan toptan kötüdür. Yok böyle bir şey.

Asker halkın çocuğudur evet. Ama hiç biri sütten çıkmış ak kaşık değildir. Bunların cezasını vermek darbelerle, işkencelerle sorumlu olanları cezalandırmak halkçı olduğunu idda eden bir partiye yakışırdı AKP ye değil. AKP bu işi yüzüne gözüne bulaştırmıştır.

İnsanlar olaylara objektif bakmadıkları sürece bu böyle devam eder ve biz hiç bir zaman adam olamayız.

Gönderi tarihi:

Kim kimi sütten çıkmış ak kaşık ilan etti anlayamadım? Burada böyle bir mevzu geçmedi?

Kamer Genç konusunda da zorbalığı eleştirdik, başka bir şey demedik, bu mevzu buraya nasıl karıştı onu da anlamadım! Hayrola birden AKP li mi kesildin skydavar, ne oldu yahu?biggrin.png

Gönderi tarihi:

Kamer Genç nasıl iç tüzüğü ihlal etmiş anlatın da öğrenelim. Uydurma kanıtlarla insanlar beş yıldır tutuklu iken, deniz feneri savcılarının görevden alınıp sanıkların serbest bırakılmasını protesto etmek 71 yaşında kalp ameliyatı olmuş bir adama kalmış, o da itilmiş kakılmış, biz kimi suçluyoruz!

Sorun muhalefetin muhalefete mahkum olmasından çok iktidarın iktidara mahkum olması... Bu ülkeye, bu halka layık, müstahak tek iktidar bu. Alternatifi yok!

Gönderi tarihi:

Sn demirefe Kamer Genç ile ilgili başlıkta içtüzük maddelerini yazdım. Meclis başkanı konu dışına çıkılması durumunda gerekeni yapmıştır. Bu durumda Kamer Genç'i konuşturmadılar, bu mudur ileri demokrasi, meclis AKP nin çiftliği midir? tarzında savunma yapmak ne ilgili tüzük maddeleri ile uyuşur ne de gerçekle. Ayrıca idare amirlerinin görevleri de iç tüzükte düzenlenmiştir. Haddini aşan bir durum olduğunu ayrıca belirttim.

Doğru söylemenin AKPli olmakla bir alakası yok. Eğer ilgili kanun maddelerini ve tüzükleri yok sayarak hareket edeceksseniz ; o zaman AKP li olmak sizin gibilere daha çok uyar. Çünkü ben hukukun , tüzüklerin vs. nin hiçe sayılarak çiğnenerek bir şeyler yapılmasını hoş görmüyorum ve onaylamıyorum. Bunu hangi kesim yaparsa yapsın onaylamıyorum.

Konunun buraya gelmesi olaylara objektif olarak bakılmadığını göstermek adınaydı. Doğru herkes için doğru , yanlış herkes için yanlış olmalı.

Konu anlaşılmıştır umarım.

Asker meselesine gelince ;

Asker halkın askeridir deyip başka ülkelerin askerleri değilden başlayıp işi sağ sol kavgasında , hergün ölen insanlara getirmişsiniz.

Bu durum askerin işkence yapmasını mazur göstermediği gibi , bunun olmadığını iddia eden de ya bu ülkede yaşamıyordur ya da yandaş sınıfındadır.

Bunlardan hesap sorulmasının CHP ye yakışacağını söyledim AKP ye değil. Zira AKP bu işi yüzüne gözüne bulaştırmıştır ve işi muhalif avına dönüştürmüştür.

Eğer CHP zamanında ordunun içindeki defoluları temizleme cesaretini gösterebilseydi. Bugün belki buların %100 de 1 i bile olmayacaktı. Temizlenmediği takdirde içten içe kurumların nasıl çürüdüğünü görmemek mümkün mÜ?

İnsanları AKP li şucu bucu diye yaftalamadan önce dönün objektif olarak ,resmin bütününe bakın ve de yazdıklarınıza.

Gönderi tarihi:

Hukuk her konunun temelidir. Hukukun katli, hiç bir konudan bağımsız olamaz. Meclis genel kurulunun çalışması konusu nasıl hukukun işlerliğinden bağımsız olabilir? Hukuk işlemiyor hukuk! Bunu dile getirir getirmez alınan karar, çoğunluk faşizmi değil midir? Buna nasıl arka çıkarsınız?

Ben kimseyi yaftalamadım. Kendi yapıştırdığınız etiket oluyor bu! Bu kadar yandaşlığı AKP nin milletvekili ancak yapar. AKP ye oy vermiş olan bile Kamer Genç'i bu kadar suçlamaz.

Yani şimdi siz üç savcının görevden alınıp sanıkların serbest bırakılmasını içinize sindiriyorsunuz, Kamer Genç'in bunu protesto etmesini içinize sindiremiyorsunuz öyle mi?

Üstelik uydurma delillerle beş senedir tutuklu insanlar varken!

Sizin vicdanınız 1980 de kilitlenip kalmış, çözülmüyor... İyi, size kalsa mecliste pankart açan öğrenciler de tutuklu kalmaya devam etsin... Solculuk böyle bir kindarlıksa iyi ki solcu değilmişim...

Gönderi tarihi:

Sanki darbe olmamış da tanrı duruma el koymuş! İç savaşı durdurmak için de meleklerini göndermiş. Melekler de sağcıları bırakıp yüklenmişler solculara!

Nasıl bir mantık yürütmedir yahu? Asker de halkın çocuğu dedik, askerin de sağcısı solcusu vardı. Kinleşmiş, gözlerini nefret bürümüştü. Yüzlerce fikir arkadaşlarını karşı taraf kurban almıştı. Bu hesaplar buharlaşıp yok mu olacaktı? Nefretler beyinlere format atılıp sevgiye mi dönüştürülecekti? 12 Eylül öncesi herkes yandaşını kolluyor, yakalamıyor, bırakıyor, mahkum olsa da kaçırıyordu. 12 Eylül olunca her kini olan eline düşene acımasız davrandı.

Yahu darbe bu, hayır mı okuyacaktı? Darbeden bir gün önce oluk gibi akan kan nasıl şıp diye durdu sanıyorsunuz? Korku dağları bekliyordu, bir kıpırdamaya yeltenecek olan uğrayacağı işkenceleri gözünün önüne getirip kaçacak delik arıyordu.

İç savaş böyle önlendi... Yoksa Afganistan olmuştuk...

12 Eylül öncesi ülke nasıl bir iç savaşa gidiyordu unutuldu, yok işkence olmuş yok şu olmuş. 12 Eylül iç savaşı önlemeseydi olacakların yanında o olanlar hiç kalır...

Gönderi tarihi:

özetle;

yetmez ama evet..

1-doksan yillik ezberleri bozmustur..

2-yeni anayasa konusunda daha hizli ve cesur hamle yapmalari gerekli..

-hayir..

1-yok..

2-kemalizme acik,uygar dünyaya kapali..

-gercek güc bilgidir,ülkeler beyin zenginligi oraninda bagimsizdir..

-dokunulamazlara dokunduguna göre degildir..

-eksisi var artisi yok..devlet,72 millete esit mesafede durmali..

-ordu´nun icraatlari ile ilgili sikayetleri gündeme getirmek asker düsmanligi sayilamaz..

slm.

Gönderi tarihi:

Hukuk her konunun temelidir. Hukukun katli, hiç bir konudan bağımsız olamaz. Meclis genel kurulunun çalışması konusu nasıl hukukun işlerliğinden bağımsız olabilir? Hukuk işlemiyor hukuk! Bunu dile getirir getirmez alınan karar, çoğunluk faşizmi değil midir? Buna nasıl arka çıkarsınız?

Ben kimseyi yaftalamadım. Kendi yapıştırdığınız etiket oluyor bu! Bu kadar yandaşlığı AKP nin milletvekili ancak yapar. AKP ye oy vermiş olan bile Kamer Genç'i bu kadar suçlamaz.

Yani şimdi siz üç savcının görevden alınıp sanıkların serbest bırakılmasını içinize sindiriyorsunuz, Kamer Genç'in bunu protesto etmesini içinize sindiremiyorsunuz öyle mi?

Üstelik uydurma delillerle beş senedir tutuklu insanlar varken!

Sizin vicdanınız 1980 de kilitlenip kalmış, çözülmüyor... İyi, size kalsa mecliste pankart açan öğrenciler de tutuklu kalmaya devam etsin... Solculuk böyle bir kindarlıksa iyi ki solcu değilmişim...

Siz okuduklarınızı anladığınızdan emin misiniz>?

Hiç sanmıyorum. Polemik yaratıyorsunuz

Benim üzerimden iddia ettiğiğiniz şeylerin hiç birini ben savunmuyorum. 12 eylülde kalmış değilim. pankart açan öğrenciler tutuklu kalsın demiyorum, ergenekon hukukun katlidir diyorum , deniz feneri vs vs. Bunları idda ettiğimi söyleyen sizsiniz.

Bu ülkede hukuk yoksa o zaman meclisi de kapatalım herkes istediği gibi çalıp oynasın. Eğer mecliste yapılmış bir iç tüzük varsa bu kurallara istisnasız herkesin uyması gerekir. İç tüzük maddelerini yazdım okumadıysanız bir daha okuyun ve Kamer Genç le alakalı görüntüleri izleyin. Zira başkan doğru bir uygulama yapmıştır. O konuyla ilgili başlıkta Kamer Genç 'in söylediklerinin haklı ya da haksızlığını tartışmadığımı söyledim. Sadece usulle ilgili gözden kaçanı belirttim. Ve o başlıkta bazı arkadaşlar atlayabilirler diye de belirttim. Ne yazık ki o "sazan" da siz oldunuz.

Ayrıca iç tüzük maddelerini "adam" gibi okumayı becerebilseydiniz eğer gündem dışı konuşmalardaki usulü anlayabilirdiniz. Gündem dış konuşmalarda meclis başkanının yapacağı davranış biçimi iç tüzükle belirlenmiştir.

Konu ne deniz feneri ne şehit meselesi. Önce oradaki gündemin ne olduğunu öğrenin. Gündem ile igili konuşmuş olsaydı söylediğiniz evet doğruydu .O zaman meclis başkanının tavrına da çoğunluk faşizmi denebilirdi. Ama öyle değil. Konuyu veriliş biçimi ve burada savunma biçimleri saptırmanın dik alasıdır.

Dediğim gibi hukuk herkese lazım. Bana göre ona göre uygulandığında memleketin halini görüyoruz..Aklı başında mücadele herşeyden önemlidir. Şov zamanı çoktan geçmiştir. ŞOV tarzı muhalefet RTE'ni "van münit"i gibi tabana selam yola devam mantığından başka bir şey değildir.

Gönderi tarihi:
Sanki darbe olmamış da tanrı duruma el koymuş! İç savaşı durdurmak için de meleklerini göndermiş. Melekler de sağcıları bırakıp yüklenmişler solculara!

Nasıl bir mantık yürütmedir yahu?

Ben böyle bir mantık yürütmedim. Benim üzerimden bu mantığı yürüten sizsiniz. Ayrıca olayları ve 12 eylülü iyi okuyabilseydiniz , bu darbelerin amacının islamcı yapılanmalara taban hazırlamak için olduğunu görürdünüz.

Darbe yapmak "insanlara işkence yapma hakkını " mazur göstermez. Benim şaşırdığımda "tabi yapacaklar kardeşim" mantığınız.

Gönderi tarihi:

Ben böyle düşünmüyorum. Kamer Genç hukukun katledildiği bir ülkede başka hiç bir sorun çözülemez diyerek hukukun çalışmadığının ve yanlı çalıştığının simgesi olarak deniz fenerini seçmiştir. Böyle bir ülkede meclis de çalışamaz, hiç bir iş de düzgün yürümez, çünkü tuz kokmuştur. Herhangi bir konu ve sorun bu en büyük sorundan bağımsız olamaz.

Kamer Genç'in bu düşüncesini yüzde yüz onaylıyor ve destekliyorum, çok doğru bir iş yapmıştır, faşizanca da engellenmiştir.

Gönderi tarihi:
"tabi yapacaklar kardeşim"

Dikkatli okusanız benim söylediğimin bundan çok ama çok başka olduğunu anlayabilirdiniz...

Gönderi tarihi:

Vayyy işte AKP bu . Hayır efendim Kamer Genç tüzüğe aykırı davranmış ve mecls başkanı tüzğün gerektirdiği biçimde davranmış ve gerekeni yapmıştır. Orada sadece idare amiri görevini yaparken haddini aşmıştır. Ama olsun yapılan toptan kötüdür. Yok böyle bir şey.

İnsanlar olaylara objektif bakmadıkları sürece bu böyle devam eder ve biz hiç bir zaman adam olamayız.

Herkes kendisinin objektif baktığını sanır. Bu insanların zaafıdır.

Hangi meclis iç tüzüğü? Meclis iç tüzüğü mü kaldı? Meclis dışı tüzükler yasalar mı kaldı? Kurumlar mı kaldı? Ülkede sağlıklı çalışan ne kaldı? Ülke dikta rejime gidiyor diyenler kendilerini aldatıyorlar. Bundan alâ dikta rejim mi olur?

Mecliste bir vatansever kalkmış ülkenin bu durumunu, bozuk düzeni, vurgunları haklı olarak protesto ediyor. Tartaklanıyor, al aşağı ediliyor. Yakın gelecekte buna bile ihtiyaç duyulmayacak. Zira protesto eden de kalmayacak.

Biz objektif bakıyoruz diye kendinizi kandırmaya devam edin.

Gönderi tarihi:

Bu sağ sol söylemi emperyalist taktiğidir, bunu acil olarak bırakmak, dile bile almamak gerekmektedir. Sağcı solcu diye bir şey yoktur.

Asıl sağ/sol yok demek emperyalizmin taktiğidir. Sınıfsal çelişkilerin üzerini örtmektir. İsimler bu kadar önemli mi? Sen de, sömürenler, sömürülenler de, ezenler, ezilenler de, yandaşlar, yandaş olmayanlar de, eşitlikçi, imtiyazcı de, dogmacılar, dogma karşıtları de ne fark eder?

İnsanları bölüyorsunuz demeyin sakın.. Bölünsünler. Sadece çalışanlar ve yiyenler olarak bölünsünler. Asıl diğer(kültür, inanç, etnisite, vs.) bölünmeler emperyalizmin yarattığı soyut, kandırmaca, uydurmaca taktiklerdir,

Gönderi tarihi:

özetle;

yetmez ama evet..

Yaptıkları yapacaklarına delildir. Kurumlar, başta yargı olmak üzere çalışamaz durumdadır.

1-doksan yillik ezberleri bozmustur..

2-yeni anayasa konusunda daha hizli ve cesur hamle yapmalari gerekli..

Doksan yıllık ezberi bozmuş, 590 yıllık ezberleri getirmiştir. Artık padişahları kutlama durumuna getirilmişizdir.(Bak bugün ki basın) Yeni anayasa da o dönemin hukukuna kültürüne yönelik olacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

-hayir..

Umut ettiğimiz kadar olmasa da, chp, iktidar partisinden halka daha yakındır.

1-yok..

2-kemalizme acik, uygar dünyaya kapali..

Sizin uygar dünya dediğiniz abd/ab emperyalizmi değilmi?

-gercek güc bilgidir,ülkeler beyin zenginligi oraninda bagimsizdir..

Ülkenin "Bilgi ve beyin zenginliği"ni, emek/sermaye, emperyalizm/anti emperyalizm, bilim/dogmalar çelişkisi olarak sunduğunu sanmıyorum..

-dokunulamazlara dokunduguna göre degildir..

ABD/AB icadı NATO'nun piyonu olduğu her icraatta gözükmektedir.

-eksisi var artisi yok..devlet,72 millete esit mesafede durmali..

Burada haklısın.

Benim cevabım ise; din bir iş değildir ki devlet işine karışsın. Devlet işi somut, din işi soyuttur.

-ordu´nun icraatlari ile ilgili sikayetleri gündeme getirmek asker düsmanligi sayilamaz..

Askerler veya diğer kurumlara çağdaş, evrensel, bilimsel değerler verilmeli. Toplum bunu istemektedir.

Gönderi tarihi:

Dikkatli okusanız benim söylediğimin bundan çok ama çok başka olduğunu anlayabilirdiniz...

Ne yani yapmasalar mıydı darbe ülke afganistan gibi olurdu ve arkasından başka türlü muamele beklenemezdi tarzında verdiğiniz cevaptan başka bir sonuç çıkmıyor.

Gönderi tarihi:

Ben böyle düşünmüyorum. Kamer Genç hukukun katledildiği bir ülkede başka hiç bir sorun çözülemez diyerek hukukun çalışmadığının ve yanlı çalıştığının simgesi olarak deniz fenerini seçmiştir. Böyle bir ülkede meclis de çalışamaz, hiç bir iş de düzgün yürümez, çünkü tuz kokmuştur. Herhangi bir konu ve sorun bu en büyük sorundan bağımsız olamaz.

Kamer Genç'in bu düşüncesini yüzde yüz onaylıyor ve destekliyorum, çok doğru bir iş yapmıştır, faşizanca da engellenmiştir.

Benim eleştirim gerek bu başlıkta gerekse Kamer Genç ile ilgili başlıkta, Tepki verdiği konulara değil.

Mecliste bir iç tüzük belirlenmiştir. Beğenmiyorsalar bunun yapılmasını engelleselerdi. Dünyanın nerersine giderseniz gidin meclisin işlemesine ilişkin kurallar bütünü mevcuttur. Demokrasinin en gelişmiş olduğu ülkelerde bile hiç bir milletvekili elini kolunu sallayarak mecliste istediği tarzda konuşamaz.

Meclis iç tüzüğü 66 madde ne der.:

Milletvekili gündemle ilgili konuşmalıdır. Eğer konuşmazsa meclis başkanı tarafından uyarılır. Olmazsa konuşmadan men kararı alınır ve bu oylanır.

Gündem maddesi nedir?

Deniz feneri mi?

Şehitler mi?

Yolsuzlıklar mı?

Hayır bunların hiç biri değil.

Ben ne demişim .Meclis başkanı iç tüzüğün gereğini yapmıştır. Ancak idare amiri haddini aşan bir biçimde iç tüzüğün kendisine verdiği yetkisini kullanmıştır. CHP bunun sonuna kadar takipçisi olmalıdır.

Benim yazdıklarımda deniz feneri haklıdır, ergenekon hak ve hukuka uygundur diye bir şey var mı? Yok.

Halen Kamer Genç'in söylediklerini sonuna kadar onaylıyorum diye bir argüman geliştirmenin iki anlamı vardır:

Ya ben Kamer Genç'in söylediklerini eleştiriyorumdur. İyi yaptılar kürsüden alaşağı ettiler diyorumdur.

Ki böyle bir şey yok .Meclis başkanının usulü yerine getirdiğinden sözediyorum sadece ve İdare amirinin haddini aştığını belirtiyorum.

Ya da sizler gerçekten okuduğunuzu anlamayan , kötü niyetli insanlarsınız.

Hak ve hukukun egemen olmasını kişilere ve kurumlara farklı farklı uygulanmasının çoğunluk faşizmine neden olduğunu idda eden, demokrasi ve insan haklarını ağızlarından düşürmeyen kişilere bu söylemler yakışmıyor.

Beğenirsiniz beğenmezsiniz bu ülke bir meclis mevcut. Beğenilmeyen kanunların tüzüklerin değiştirilme yeri meclistir. Siz ve mecliste bu kurallara uymayan " aman ne olacak canım memlekette hukuk mu kaldı sanki" diye argüman geliştirenlerin

hukuku ayaklar altına alıp hareket edenlerden farkı yoktur. Turgut Özal'ın geçmişte dediği gibi " yasa bir kere delinmekle bir şey olmaz" .Ama gördük işte neler olduğunu ve olmaya devam ediyor.

Yasa varsa bu ülkede iyi ya da kötü bunun değiştirilme yeri meclistir. Hukuk mu kaldı iyi yapmış Kamer Genç diyorsanız ohalde kaldıralım meclisi , çünkü bu ülkede insanlar istedikleri gibi oynatıyorlar. Hatta sizlerde alın elinize silahı çıkın PKK gibi dağa nasılsa hukuk mukuk yok.

Gönderi tarihi:

Hak ve hukukun egemen olmasını kişilere ve kurumlara farklı farklı uygulanmasının çoğunluk faşizmine neden olduğunu idda eden, demokrasi ve insan haklarını ağızlarından düşürmeyen kişilere bu söylemler yakışmıyor.

Şimdi şu söylediklerini irdeleyelim bakalım skydavar dostum. Görüşüne öz teşikil eden cümlelerini kısa kısa sorgulamakta yarar görüyorum. Aksi takdirde kargaşa yaşayıp birbirimize anlamıyorsun diyoruz.

Gerçekten de bizler söylediğin gibi, hak ve hukukun egemen olmasını, Kişilere ve kurumlara faklı farklı uygulanmaması gerektiğini iddia ediyoruz.

SORU 1: Peki sen de şu sıralarda hak ve hukukun olduğunu, kişi ve kurumlara farklı farklı uygulanmadığını mı savunuyorsun?

SORU 2: Bildiğim kadarıyla sen de savunmuyorsun. Bu durumda, oturup iktidarın uygulamadığı hak ya da hukukun, tüzüğün ya da yasaların uygulanılması mı beklenecek? Sence bunu yapacaklarmı? On yıldır muhalif görüşün hangisi dikkate alındı? Sence bir aydın, demokrasi çalışmıyorsa mücadelesini nasıl vermeli?

SORU 3: Bunları bilenler, bir şekilde demokratik mücadelesini vermeye çalışıyorsa, demokrasiyi, insan haklarını, baskıları, yolsuzlukları, doğru buldukları söylemleri neden ağızlarına yakışmıyor?

SORU 4: Mücadele diyince hemen aklınıza "PKK gibi alın elinize silahı çıkın dağa"mı geliyor? Hiç başka mücadele türü duydunmu? Yazılarında neden PKK, silah gibi abartıyı seçiyorsun? Peki bu başkasına atfettiğin polemik türünden olmuyormu?

Gönderi tarihi:

Bu durumda, oturup iktidarın uygulamadığı hak ya da hukukun, tüzüğün ya da yasaların uygulanılması mı beklenecek? On yıldır muhalif görüşün hangisi dikkate alındı? Sence bir aydın, demokrasi çalışmıyorsa mücadelesini nasıl vermeli?

Sn. skydavar'a soru idi..

Cevap Einstein'dan:

"Dünya kaosları kötü kişiler ve kararlardan dolayı değil, olanları durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden yaşıyor."

Gönderi tarihi:

Durumu şuna benzetebiliriz: Toplantı ve gösteri yasasına göre bir toplantı ve gösteri yapılacağında mülki amirden izin almak ve izin verip yer göstermesi halinde orada gösteri yapmak olasıdır. Önceden izin almadan toplanıp gösteri yapmak suçtur.

Peki faşist, baskıcı, ben ne dersem o olurcu idareciler izin verir mi? Vermez.

Copu yemek, itilip kakılmak, tartaklanmak, biberlenmek sulanmak tutuklanmak pahasına kim gösteri yapar?

Peki kim bunları yasaların dışına çıkıyorlar diye eleştirir, küçümser, haksız gösterir?

Kim?

Evrensel haklı, şurda boyun eğmeyen topu topu iki elin parmakları kadar insan kaldı. Onlar da sustuğunda komşusu götürülürken "nasılsa Yahudi götürsünler" diyen papazın her komşusu götürüldüğünde "o da şucu, o da bucu" diye sustukça sıra kendisine geldiğinde hiç ses çıkaracak komşusu kalmadığına dönecek.

Devam. Kamer Genç'ler yanlış yapıyor. Zaten Soner Yalçın'lar da yanlış yapmıştı, Mustafa Balbay'lar da... Devam... Kamer Genç'i de dokunulmazlığını kaldırıp Silivri'ye gönderirsek artık meclisin iç ve dış bilumum tüzükleri düzelir, kaderde varsa düzelmek neye yarar güzelleşmek zaten değil mi...mad.gif

Gönderi tarihi:

TBMM çalışmalarını Anayasa ve İçtüzük kurallarına göre yürütür.

İçtüzük, TBMM’nin iç işleyişine ilişkin kuralları içeren temel

düzenlemedir.

İçtüzük, komisyonların ve başkanlık divanının oluşumundan, söz

alabilecek kişiler ile söz alma zamanlarına; kanun tasarısı ve teklifi

sunulmasından oylama ve seçimlere kadar uzanan geniş bir alanda

TBMM’nin nasıl işleyeceğini ayrıntılı olarak belirler. TBMM’in

işleyişine ilişkin kurallardan bazıları hukuksal nedenlerle İçtüzük

yerine kanunlarda düzenlenmiştir.

TBMM İçtüzüğü kanun değil TBMM kararıdır. İçtüzük değişiklik

teklifleri Anayasa Komisyonu’nda ve Genel Kurul’da diğer tekliflerin

bağlı olduğu esaslara göre görüşülerek kabul edilir.

Önce içtüzük neyi ifade eder öğrenin. Çünkü bana verilen cevaplarla benim anlatmak istediğimi anlamış değilsiniz halen.

Meclis iç tüzüğünü içlerinde Kamer Genç'inde olduğu milletvekilleri oluşturur ve karar alınır. Meclisin işleyişini, söz alma, kanun teklifleri vs. düzenler.

Eğer bir milletvekili belli bir konu hakkında görüşülme istiyorsa gensoru verir. Ve meclisin o günkü gündem konuşmaları önceden belirlenir ve o konu üzerinde görüşmek isteyenler isimlerini kaydettirir.

Sunulan gündem konusu dışına çıkan milletvekillerine de iç tüzüğün 66. maddesi uygulanır.

Yani sizlerin bana yakıştırdığı etiketlerle uzaktan yakından alakalı bir durum değildir. Bu kadar basit bir olayı bile bu hale getiren insanlarla tartışma gereği duymuyorum. Bana ne yakıştırdığınız umurumda bile değil. Kimse mücadelesini yapmasın diyen ben değilim. Eğer insanlar hukukun yerle bir edilmesini eleştiriyorlarse , savunmalarını diğer bir hukuksuzluk üzerine kuramazlar. Kuruyorlarsa diğerlerinden bir farkları kalmaz. Siz kendi aranızda anlamamk için direnmeye ve insanları yaftalamaya devam edebilirsiniz .Kolay gelsin.

Gönderi tarihi:

Sevgili Skydavar,

Sizi çok iyi anlıyorum, sorun insanların karşı çıkmadan önce düşünmesi ile çözülecek bir durum, ama bunu yapmayınca bir kör döğüşüne dönen tartışma gerekeği buda ona dönmüş sizin ne söylediğinizle ilgilenmek yerine sizi yaftalama mekanizması çalışmış. İnsanları yargılamak bu kadar basit ve kolay olmamalı özellikle bir tartışmada karşıdakinin ne dediğini anlamadan karşıdakini yaftalamanın hiç bir anlamı yok ve olmamalı...

Sevgiler ve saygılar efendim... smile.png

Teşekkür ederim sayın Erdoğan. İçtüzük maddelerini önlerine koyduğum halde ve idare amirinin haddini aşmış olduğunu söylediğim halde, beni yandaş , AKP li ve nerdeyse insanlık ve demokrasi düşmanı ilan ettiler. Oysa düşünen beyinler için her şey ortada .Ne yazdığımı anlamak ve görmek istemeyip sürekli karşılarındakini şu ya da bu şekilde yaftalamak ile uğraşanlarla sağlıklı ve düzeyli bir tartışmanın olmayacağını biliyorum. Bu nedenle devam etmeyeceğim.

Gönderi tarihi:

Devam edip etmemek kendi tasarrufundur sn. skydavar.

Diğer taraftan yaftalamamayı sen yaptığın halde(sazan, demokrasiyi ağzınıza almayın, anlamıyorsunuz, kötü niyetlisiniz, objektif değilsiniz vs.) karşı tarafa mal ediyorsun. Her neyse...

Ama isterdim ki sadece şunun farkına varabilesin. Hem iktidarın uygulamalarının demokratik olmadığını savunuyorsun, hem de demokratik olmayan uygulamalara uyulmadığını savunuyorsun.. Önceki iletinde, hukuksuzluk üzerinden hukukun savunulması yanlış diyorsun. İktidarın hukuksuzluğunu kabul ediyorsun, hukuksuzluk içerisinde hukuka göre davranılmadığından yakınıyorsun. Bu ne yaman çelişki..

Çelişkiler içerisinde elbette sağlıklı ve düzeyli tartışmalar yapılamaz.

Başarılar dilerim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.