Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Kendi dininizi istediğiniz kalıplara uydurduğunuz gibi,başka düşünceleride istediğiniz kalıplara sokmak istiyorsunuz.Nedir sizdeki bu bütün dünyaya ahkam kesme hırsı anlamak mümkün değil Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 ateism " yaratanı ınkar ederek kurtulacagını sanan bir avuc ınsanın görüsü. dunyaya tamamen gözü kapalı bakarlar" bu sözlerden baska ateizm aciklanmaz bence.. ama unutmamak lazim Tanriyi inkar ettikleri halde Tanriya inanırlar bundan emin olun.. belki ateistler karsi gelecekler ama "görünen köy klavuz istemez" Sevgili İhgg bir avuç dediğin insanların sayısını ekliyorum artık buzdağı çatırdamaya başladı.Herhalde son verilere göre dinlerin bana 20-50 sene arası vakti var belki okadar bile yok.Aklı hür,vicdanı hür insanlar görev başında. Hristiyanlık - 2.1 milyar İslam - 1.3 milyar Seküler/Dinsiz/Agnostik/Ateist - 1.1 milyar Hinduizm - 900 milyon Budizm - 708 milyon Çin geleneksel dini - 394 milyon Ana yerli inançlar - 300 milyon Afrika geleneksel ve diasporal - 100 milyon Sihizm - 23 milyon Juche - 19 milyon Tinselcilik - 15 milyon Musevilik - 14 milyon Bahailik -12.5 milyon Mormonizm - 12 milyon Yehova'nın Şahitleri - 6.7 milyon Jainizm - 4.2 milyon Şinto - 4 milyon Cao Dai - 4 milyon Zerdüştlük - 2.6 milyon Tenrikyo - 2 milyon Neopaganizm - 1 milyon Üniteryan Üniversalizm - 800.000 Rastafari akımı - 600.000 Tengricilik - Bilinmiyor Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Sevgili İhgg bir avuç dediğin insanların sayısını ekliyorum artık buzdağı çatırdamaya başladı.Herhalde son verilere göre dinlerin bana 20-50 sene arası vakti var belki okadar bile yok.Aklı hür,vicdanı hür insanlar görev başında. Hristiyanlık - 2.1 milyar İslam - 1.3 milyar Seküler/Dinsiz/Agnostik/Ateist - 1.1 milyar Hinduizm - 900 milyon Budizm - 708 milyon Çin geleneksel dini - 394 milyon Ana yerli inançlar - 300 milyon Afrika geleneksel ve diasporal - 100 milyon Sihizm - 23 milyon Juche - 19 milyon Tinselcilik - 15 milyon Musevilik - 14 milyon Bahailik -12.5 milyon Mormonizm - 12 milyon Yehova'nın Şahitleri - 6.7 milyon Jainizm - 4.2 milyon Şinto - 4 milyon Cao Dai - 4 milyon Zerdüştlük - 2.6 milyon Tenrikyo - 2 milyon Neopaganizm - 1 milyon Üniteryan Üniversalizm - 800.000 Rastafari akımı - 600.000 Tengricilik - Bilinmiyor Kaynak göstermen mümkün müdür ? Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Kaynak burada. http://en.wikipedia.org/wiki/Religion Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Kaynak göstermen mümkün müdür ? Özür dilerim sevgili shatin unutmuşum.Raslantı kardeşim yazmış sağolsun. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 hatta şuan Rastlantı'nın verdiği linke tekrar bakar mısınız? Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Shatin, sadece kendini kandırırsın. Gerçekler ve istatistikler ortada duruyor. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 hatta şuan Rastlantı'nın verdiği linke tekrar bakar mısınız? http://tr.wikipedia.org/wiki/Din#Bug.C3.BC...E.C4.9Filimleri Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Hristiyanlık - 1 milyar İslam - 1 milyar Seküler/Dinsiz/Agnostik/Ateist - 3 milyar Hinduizm - 900 milyon Budizm - 708 milyon Çin geleneksel dini - 394 milyon Ana yerli inançlar - 300 milyon Afrika geleneksel ve diasporal - 100 milyon Sihizm - 23 milyon Juche - 19 milyon Tinselcilik - 15 milyon Musevilik - 14 milyon Bahailik -12.5 milyon Mormonizm - 12 milyon Yehova'nın Şahitleri - 6.7 milyon Jainizm - 4.2 milyon Şinto - 4 milyon Cao Dai - 4 milyon Zerdüştlük - 2.6 milyon Tenrikyo - 2 milyon Neopaganizm - 1 milyon Üniteryan Üniversalizm - 800.000 Rastafari akımı - 600.000 Tengricilik - Bilinmiyor Bu listeye göre dinsizler 3 milyar oluduğu halde niye birinci sırada yer almamış hayret ? Birde şu var.Dinden çıktığı halde nufus kayıdından din hanesini ''dinsiz'' diye kayıt etttirmeyen bir çok insan var. Bunuda hesaba katarsak dinsizlerin sayısı gerçekte daha çoktur.Mesela benim gibi. Resmi olarak bende müslümanların listesindeyim ama gerçek bu değil. Bir an evvel gidip değiştireyim bari Alıntı
Φ odessa Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Kendi dininizi istediğiniz kalıplara uydurduğunuz gibi,başka düşünceleride istediğiniz kalıplara sokmak istiyorsunuz.Nedir sizdeki bu bütün dünyaya ahkam kesme hırsı anlamak mümkün değil madem öyle... neden hala evrim teorisi teori olarak kaldı?? Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Shatin, sadece kendini kandırırsın. Gerçekler ve istatistikler ortada duruyor. kendimi kandırdığım falan yok sadece listenin değiştirilebilir olduğunu açık bir şekilde ifade etmek için onu yaptım. Sanırım yanlış anlaşıldı Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Bu listeye göre dinsizler 3 milyar oluduğu halde niye birinci sırada yer almamış hayret ? Birde şu var.Dinden çıktığı halde nufus kayıdından din hanesini ''dinsiz'' diye kayıt etttirmeyen bir çok insan var. Bunuda hesaba katarsak dinsizlerin sayısı gerçekte daha çoktur.Mesela benim gibi. Resmi olarak bende müslümanların listesindeyim ama gerçek bu değil. Bir an evvel gidip değiştireyim bari ne yani bu liste tek tek nufus cüzdanlarında din kısmı dolu olanların sayısı baz alınarak mı yapıldığını düşünüyorsun sen?? Din hanesi birçok nufus cüzdanında boştur. Geçen gün bir program izliyordum. Hani şu reyting denilen olay var ya onunla ilgili. yok şu program reyting rekorları kırdı yok bu program reyting rekorları kırdı deyip duruyorlar. Bir hanımefendi şimdi mevkisini unuttum ama bu işin içinde olan biri (yanlış hatırlamıyorumdur umarım.) bu olayın ölçümünün nasıl yapıldığı konusunda bir iki şey söyledi. şimdi size onu aktarmak istiyorum. Bu ölçüm yapılırken baz alınan bazı konular var bunlardan bazıları evinde beyaz eşya olacak gelir düzeyin şu olacak yok bilmen nen bu olacak vs. vs. buna göre 40 milyon insanı reyting ölçümünde baz alıyorlar. Bunlar arasından da evinde reyting ölçüm aledi olan kişi sayısı 2110. yani bu 2110 kişinin izlediği programlar 70 milyonluk (40 milyon izleyici olarak alınıyor) Türkiye nin reytingini belirliyorlar. Varın siz tahmin edin yukarıdaki anket sonucunu da. Bu güne kadar nüfus sayımı hariç hiçbir kamuoyu araştırmasında sual sorulan biri olmadım düşünün artık Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 İki gün oyktum ve tabiki konudanda koptum fakat.. Dünyadaki inanç istatikleri sadece bilgidir benim için.. Üzerimde en küçük bir etkisi olamaz.. Zira Peygamber efendimiz tek başınaydı, sonra Hz.Ebu Bekir.. Ben üçüncü müslüna olacak olsaydım ve biri çıkıp "islama inanan sadece iki kişi oysa diğer tarafta şu kadar insan puta tapıyor" deseydi kararımda en küçük bir etkisi olmazdı.. Çünkü islam dini bana mantıksız gelmiyor.. Allah'ın varlığıda hakeza.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Çünkü islam dini bana mantıksız gelmiyor.. Valla kralx, Biz İTHAL ateistler/agnostistler değiliz. Biz de bir zamanlar: * islam dininin en son, en mükemmel din olduğunu, * diğer dinlerin tahrif edlmiş olduğunu, * kuran'daki anlaşılmayan şeylerin bir hikmeti olduğunu, birgün geşlince anlaşılacağını, *islam'ın barışcı bir din olduğunu, madımakçıların konuyu yanlış anladıklarını, sanıyorduk. Ne zaman ki Kuran'ı tamamen okuduk, ne zaman ki Sümer/Mısır/Babil tarihini, kültürünü, dini inançlarını okuyup öğrenme imkanı bulduk, ne zaman ki iktidar mücadelesinde kullanılan araçları inceleme fırsatı bulabildik, o zaman MATRİX çözülmeye başladı. Ne zaman ki başka diller öğrendik, Kuran'da sır gibi duran şeylerin sırları ortaya çıkmaya başladı. Mesela Adn cennetlerinin Eden kelimesinden, Firdevs cennetlerinin Paradise kelimesinden çıktığını gördük. Yani bunların cennetin katmanları olmadığını, sadece farklı dillerdeki cennet kelimeleri olduğunu gördük. İblis kelimesinin DİABLOS kelimesinden geldiğini, şeytan kelimesinin başka bir dildeki karşılığından başka birşey olmadığını görebilme imkanına kavuştuk, (Hatta eğlenmek ve kafa dinlendirmek için Diablo adlı bir oyun bile oynadık, İblis'i /Diablo'yu kestik ) Öğrendikçe Kuran'daki/İslam'daki kurgu hatalarını, mantık hatalarını görmeye başladık. Tek Yaratıcı diye yutturulan şeyin, görünmez bir puttan başka birşey olmadığını gördük. Allah'ın, Zeus'un, Ra'nın, Şiva'nın, Baal'in, Lat'ın, Uzza'nın, Menat'ın "görünmezlik zırhı"na büründürülmüş halinden başkası olmadığını gördük. O görünmez puta dayanılarak yapılan iktidar mücadelesini, o görünmez puta dayanılarak yapılan dayatmacılığı, tahammülsüzlüğü görebilme imkanına kavuştuk. Saygılarımla. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Valla kralx, Ateist olduğunu söyleyip dinden çıkışını bir sürü nedenler ile yazmaya başlamadan yazısına vallahi (Allah'a yemin ederim)diyerek başlayan bir ateistle ilk kez karşılaşıyorum Dünya kurulduğu günden itibaren dinin var olduğunu bilen bir kişinin yeni bir sürü şey bulmuş gibi dinden çıkma sebebini farklı lisanlarda ki benzer kelimeler olarak göstermesi beni şaşırttığı gibi güldürde. İslam dininden öncede Allah vardı,İslam dininden öncede cennet,cehennem vardı,İslam dininden öncede şeytan vardı melekler vardı,bütün dinler ve hatta tüm peygamberler bir zincirin halkalarıdır zamana ve mekana göre gelip islamiyetle tamamen netleşen ve en son hali budur buna inanacaksınız diyen Rabb'ın kelamlarıdır. İslam dini tüm dinleri içinde barındıran yani hepsinin toplamı ve kendi içeriği ile son din olup kavimlere değil tüm insanlığa inmiştir. Şimdi Almanlar Allah'a Gott şeytana satan yada ingilizler Allah' God şeytana Devil, Sheitan diyorlar diye "aaa bakın demekki bu sadece müslümanlara özgü birşey değilmiş demekki bizi kandırmışlarmı?"diyeceğiz Kuranı kerimi inkar edip yalan ve uydurma olduğunu söylemeniz sadece ve sadece algılayamayışınızdan kaynaklanan bir sorun. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Ateist olduğunu söyleyip dinden çıkışını bir sürü nedenler ile yazmaya başlamadan yazısına vallahi (Allah'a yemin ederim)diyerek başlayan bir ateistle ilk kez karşılaşıyorum Şimdi konuyu dağıtmayalım istersen, o kelimeyi "ne diyim ki" anlamında kullanıldığını, yemin anlamında değil de, günlüklük konuşmanın bir parçası olduğunu sen de biliyorsun ben de. Dünya kurulduğu günden itibaren dinin var olduğunu bilen bir kişinin yeni bir sürü şey bulmuş gibi dinden çıkma sebebini farklı lisanlarda ki benzer kelimeler olarak göstermesi beni şaşırttığı gibi güldürde. ... Şimdi Almanlar Allah'a Gott şeytana satan yada ingilizler Allah' God şeytana Devil, Sheitan diyorlar diye "aaa bakın demekki bu sadece müslümanlara özgü birşey değilmiş demekki bizi kandırmışlarmı?"diyeceğiz Örneğimizdeki "Cennet" kelimesinin farklı farlı dillerdeki karşılıklarının mevcut olması başka şey, bu farklı kelimelerin, dönemin, o kelimelerinin anlamını bilmeyen Araplarına "Cennetin katmanları" olarak sunulması ayrı şey. İslam dininden öncede Allah vardı,İslam dininden öncede cennet,cehennem vardı,İslam dininden öncede şeytan vardı melekler vardı,bütün dinler ve hatta tüm peygamberler bir zincirin halkalarıdır zamana ve mekana göre gelip islamiyetle tamamen netleşen ve en son hali budur buna inanacaksınız diyen Rabb'ın kelamlarıdır. İslam dini tüm dinleri içinde barındıran yani hepsinin toplamı ve kendi içeriği ile son din olup kavimlere değil tüm insanlığa inmiştir. Kuran'ı tekrar oku istersen. Bahailik hakkında da bilgi edin. En son din iddiasında onlar daha ısrarcılar. Hatta sadece semitik/yahudi peygamberlerini değil, Zerdüş, Buda gibi şahısları da peygamber statüsünde ele alarak "daha evrensel" bir tablo çizmişler. Kuranı kerimi inkar edip yalan ve uydurma olduğunu söylemeniz sadece ve sadece algılayamayışınızdan kaynaklanan bir sorun. Belki biz algılama problemi çekiyoruz. Peki aynı problem acaba inanalarda da olabilir mi? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Biz de bir zamanlar:* islam dininin en son, en mükemmel din olduğunu, * diğer dinlerin tahrif edlmiş olduğunu, * kuran'daki anlaşılmayan şeylerin bir hikmeti olduğunu, birgün geşlince anlaşılacağını, *islam'ın barışcı bir din olduğunu, madımakçıların konuyu yanlış anladıklarını, sanıyorduk. Sevgili Brainslapper "sanıyorduk yazmışsın" ben sanmıyorum, bilinçli bir şekilde inanıyorum.. Sanmakla bilinçli inanmak arasında sanırım fark var.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Sevgili Brainslapper "sanıyorduk yazmışsın" ben sanmıyorum, bilinçli bir şekilde inanıyorum.. Sanmakla bilinçli inanmak arasında sanırım fark var.. Saygılar.. Sayın Kral, Sanmak= bellemek, bilmek, farz etmek, gibi gelmek, kestirmek, İnanmak=aklı yatmak, güven duymak, iman etmek, kanmak, Aralarında çok az bir fark var. Hele de bilginin kaynağı madde ve deney olmadığında, inanmanın adı "sanmaya inanmak" olmuyormu ? Sanıya inanmak bilinçli bir inanma değildir. Selam. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Sayın Kral, Sanmak= bellemek, bilmek, farz etmek, gibi gelmek, kestirmek, İnanmak=aklı yatmak, güven duymak, iman etmek, kanmak, Olsun birazda olsa fark var.. Benim için bilimsel gerçeklik, akla mantığa uygun olmasıdır.. Madde ve deney maddesle bilimler içindir.. Pozitif bilimler bana sadece yardımcıdır, her ihtiyacıma cevap veremez.. Bu yüzden hayatımın ve ruhumun şekillenmesinde madde ve deneyin çok fazla önemi yoktur.. Onların yeri apayrıdır ve ben fiziği kimyayı ve astronomiyi çok seviyorum.. Saygılar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Olsun birazda olsa fark var.. Benim için bilimsel gerçeklik, akla mantığa uygun olmasıdır.. Madde ve deney maddesle bilimler içindir.. Pozitif bilimler bana sadece yardımcıdır, her ihtiyacıma cevap veremez.. Bu yüzden hayatımın ve ruhumun şekillenmesinde madde ve deneyin çok fazla önemi yoktur.. Onların yeri apayrıdır ve ben fiziği kimyayı ve astronomiyi çok seviyorum.. Saygılar.. Sosyal bilimlerdeki bulgu ve bilgiler de madde kaynaklı değilse, bilimsel olamaz sayın Kral. İnsanın hayatının ve ruhunun şekillenmesi, yalnızca madde ile ilgilidir. Ormandan çıkan tarzan'ın sadece içgüdüsel (hayvansal) davranışları vardır. Ruhu, ormansı insan olarak şekillenmiştir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Bu tezinize katılmıyorum sayın bilimselci.. Akıl, ruh, sevgi, öfke, şehvet gibi şeyler madde değildir.. Maddeden etkilenimi söz konusu olabilir.. Bana aşkın maddesel izahını yaparmısın.. Beyindeki kandaki ve bazı organalardaki mekanizmalar sadece araçtır.. Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Aşk, sevgi, öfke gibi kavramlar soyut kavramlardır ama kaynağını maddeden alır. Mesela aşkın hormonlarla izah edilen kısmı yeterli değildir, eksiktir. Olay beynin tümü ile ilgilidir. Düşünceler, duygular ve özgür irade kibi kavramları açıklamada kimya ve hücre biyolojisi yetmemektedir. İş kuantum fiziğine kadar dayanır. Düşünceler beyin hücreleri arasındaki sinapsalar ve nörotransmiterler arasındaki elektrokimyasal iletiler sayesinde gerçekleşir. Hücreler arasındaki haberleşme bölgeleri olan sinapslar, çoğu zaman bir "olasılık detektörü" olarak işlev görürler. Eğer herhangi bir uyaran verilirse, olasılık dalgaları en muhtemel olasılığa doğru "çöker". İşte düşünceler böyle oluşur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Arkadaşım senin bahsettiklerin beş duyu yoluyla algınan şeylerin beyindeki algı merkezlerinde oluşan biyo kimyasal ve biyo elektrik işlevleriyle ilgilidir.. Bunu kuantum fiziğine gitmedende açıklayabilirsin.. Ben aşk sevgi ve öfke gibi olguların, ruhtaki konumundan ve etkileşiminden bahsediyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Arkadaşım senin bahsettiklerin beş duyu yoluyla algınan şeylerin beyindeki algı merkezlerinde oluşan biyo kimyasal ve biyo elektrik işlevleriyle ilgilidir.. Bunu kuantum fiziğine gitmedende açıklayabilirsin.. Ben aşk sevgi ve öfke gibi olguların, ruhtaki konumundan ve etkileşiminden bahsediyorum.. Saygılar.. Ben de diyorum ki bunlar soyut kavramlar. Tanrının varlığına delil olamaz ki. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Ben de diyorum ki bunlar soyut kavramlar. Tanrının varlığına delil olamaz ki. Sence olamaz ama bence olur.. Çünkü bunların varlığı ve hissedilmesi bile mükemmelliktir.. Bu duyguları madde hiç bir zaman böyle olsunlar diye düşünmemiştir.. Tasadüflerin ise adı bile geçmez.. Bilinç kesin var.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.