Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

hasan17

Önerilen İletiler

:D

 

Düşünüyorum, öyleyse varım... :D

descartes ten yola çıkarsan eğer tanrıya varırsın.descartes e göre içimizde su içmek ıhtıyacı varsa ve susamayı hıssedıyorsak su varolduğu içindir.eğer içimizde tanrı kavramı varsa da tanrı vardır der.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 371
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Allah var olmasi bizim ruhumuzun özünde saklidir.

Cok inanmiyanlari gördüm zor durumda veya bir felaket ile karsilastiklarinda hic agizlarina almadiklari Allah kelimesini "neden yarabbim" "neden Allah´im" "yardim et Allah´im " kullandikarini.

Inanmak istemeyenlerin cok Allah varmidir diye sorularla ugrastiklari.

Neden bunlarla ugrastiklarini biliyorlarmi?

Icimizde bulunmakta onun varligina delil.

Vücüdumuz yiyecek ve icecege muhtac oldugunda karnimiz acikir.

Ruhunda maneviyata ihtiyaci bulunmakta o da giderilmesi gerekir, giderilmeyince eksiklik hissederiz, o ihtiyaci gidermeye calisiriz.

En güzel gida ise Allah´in varligini kabul etmek ve onu zikretmektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

descartes ten yola çıkarsan eğer tanrıya varırsın.descartes e göre içimizde su içmek ıhtıyacı varsa ve susamayı hıssedıyorsak su varolduğu içindir.eğer içimizde tanrı kavramı varsa da tanrı vardır der.

 

 

sedelina cığım

katılıyorum sana, :clover:

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öyleyse siz doğru belgelere doğru anlamları verin de, kurtarın insanlığı "tanrı vardır, yoktur" tartışmasından. Tüm insanlık da size dua etsin...

Yaw matematiği murdar etmeyin bari.... :D

Allaha inamadıklarını söyleyen arkadaşlar gerçekten size yardımcı olmak isterim. Ancak öncelikle varlıkla başka bir deyişle var olmakla ilgilili kriterleriniz nedir? Bunları bilmem gerek. Hadi bakalım başlayın Ben varım ÇÜNKÜ;................ sabırsızlıkla bekliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:D

 

Düşünüyorum, öyleyse varım... :D

Descartes

 

bu, bilincimizin bilgisidir. Bu önerme kesin, sarsılamaz bir doğrudur. Bilinç bize doğrudan doğruya verilen bir gerçektir. Ancak bilinç gerçeğin sadece bir parçasıdır. Bilincin dışında bulunan bir obje vardır, onu biz tam bir güvenlikle bilebiliriz. Bu da Tanrı'dır.

Kanıtları:

1- Ben de bir mükemmellik fikri var, ben kusurlu olduğumu biliyorum ki ben de böyle bir mükemmelllik fikri var. Bu mükemmellik fikri bana nerden gelmiştir? bu fikir kendimden gelmiş olmaaz, kendimden gelseydi, bu fikri ben kendime bağışlar, mğkemmel bir varlık olurdum. O zaman bu fikri benim zihnime veren mükemmel bir varlık var. O da Tanrıdır.

 

2- tanrı en gerçek, en yetkin varlıktır. tanrının var olmadığı düşünülürse onun en gerçek ile en yetkin oluşundan bir şey eksilir, dolayısıyla en gerçek ile en yetkin bir varlık olamaz; o zaman da en gerçek varlık kavramıyla mantık bakımından çelişme olur. En gerçek varlığın varolmamaı düşüncesi mantık bakımından çelişik ise, bunun karşıtı, yani tanrının varolduğu düşüncesi mantık bakımından zorunludur. Öyleyse tanrı vardır.

 

Anselmus der ki: Tanrı kendisinden daha büyüğü (mükemmeli) tasavvur edilemeyen varlıktır. Bu tanım ateistlere göre de böyledir. Ama a..l ateistler bunu düşünmediler. Eğer düşünselerdi tanrının varlığının zorunlu olacağını göreceklerdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

zaman??? nasıl bir delil mesela...

evet zaman büyük ve net bir delildir.hz.adem ile hz havvanın yeryüzüne cennetten indirilişine delildir.bak bugün doğan bir çocuk bir uçtur yani bir zincir halkasının ucudur.bunu herkez kabul eder.ve bu ucun önünde belli bir zincir halkası vardır.ve bu halkalar tektir çünkü bir çocuk bir anneden doğar.çocuktan aşağı doğru inersek çocuğun anası,anasının anası,onun anası,derken bu şekilde belli sayıda zincirleme ana sayısı vardır.ve bu halka bir bütündür.şimdi son halkaya kadar olan bütün canlılar son halkada dahil olmak üzere her yeni bir günle bir gün yaşlanıyorlar.bir yıl geçmesiyle hepsi birer yıl yaşlanıyorlar 10 yaşındaki 11 olur 20 yaşındaki 21 olur hepside zamana tabi.buraya kadar umarım anlaşılmıştır. şimdi son halkaya bir numara verelim diyelim 20.halka bundan önce 19 halka var demektir.20.halkanın yaşı 10 olsun 19.halkanın 30 olsun bu şekilde yaşları artırarak gidersek 1.halkada 1000 yaşında olsun.şimdi on yıl öncesine gidersek zincirdeki tüm halkalarda on yaş gençleşmiş olacak 30 yaşındaki 20 ye inecek 10 yaşında olan yerden çekilip anasının karnına yerleşecek.geriye giddikçe halkalar birbir yerden çekilecek taki 2.halkada çekilip 1.halkaya vardın birinci halka 2.halka çekilirken diyelim 50 yaşında olsun yani 2.halka çekilirken 1.halka belli bir yaşdadır o yaşıda geriye alınca yani 50 yaşın ilk gününe kadar geriye vardın o günüde geriye aldın ilk halkada ortadan kalktıondan sonra geriye ne kadar gidersen git ilk halkaya rastlamazsın çünkü kalkan şey ikinci bir sefer kalkmaz .şimdi bu olayın tersini düşün birinci halkanın kaldırıldığı tarih saat ve anda birinci halka yeryüzüne indirilmiştir.kaldırılmanın tersi indirilme olduğundan zaman bir delildir.umarım anlamışsınızdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selamun Aleyküm..

 

Allah'ın (c.c) varlığını tartışmaya açacağınıza bir ecdatınızı araştırsanızda kesin hükme o zaman varsanız nasıl olur arkadaşlar?

 

Ben buradan tüm aleme sesimi duyurmak isterim buyurun bir Bedüzzaman Said Nursi Hazretlerini, Osmanlı Padişahlarını, bedevileri, alimleri zahmet edinde araştırın. en azından bedir'i okuyun milyonlarca kitap bediri yazmıştır tek bir kelimesinde değişiklik yanlışlık yoktur buyrun araştırın...

 

Ne diyor ALLAH RASULU... ?

Allah'ım Bana verdiğin vaadini yerine getir...

Allah'ım bu bir avuç insanı helak edersen artık sana yeryüzünde ibadet edecek kimse kalmaz!

Bir fırtına kopuyor bedirde Hz. Mikail'in komutasında 1000 melek Hz. Rasullullah'ın sağında

Bir fırtına kopuyor bedirde Hz. İsrafilinl'in komutasında 1000 melek Hz. Rasullullah'ın solunda

ve bir fırtına daha Hz. Cebrail'in komutasında 1000 melek Hz. Rasullullah'ın Önünde

3000 Melek Alaca Atlarla.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öyleyse siz doğru belgelere doğru anlamları verin de, kurtarın insanlığı "tanrı vardır, yoktur" tartışmasından. Tüm insanlık da size dua etsin...

:D

 

Düşünüyorum, öyleyse varım... :D

 

Yam yam arkaşım öncelikle sen kendi varlığınla ilgili bir belgeyi bana gönderirsen çok sevinirim

düşünüyorum öyleyse varım evet çok doğru iyi ama sana Alahın düşünemediğini kim söyledi Yoksa sen Allahı Zeus meus abuk sabuk tanrılarla mı karıştırdın :D O sonsuz ilim sahibidir Allah vardır :clover::clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gördüğüm kadarıyla Allah'a iman konusu genellikle bilimsel ispat, akla uygunluk çerçevesinde tartışılıyor.

Bilimsel ispattan maksat laboratuvar araştırmalarıyla herhangi bir teorinin %100 kesinlikte ispatıdır. Peki Allah'ın varlığı bilimsel açıdan ispatlanabilir mi? Eğer ispatlansaydı, imanın imtihan olması ortadan kalkar, tüm insanların Allah'a inanması gerekirdi. Oysaki Kur'an-ı Kerim'de ilk ayetlerden biri şöyle; "onlar ki gaybe inanırlar..." Bakara-3 Gaybe yani bilinmeyene inanmak. Birçok ayet ise "hiç düşünmezler mi?" "hiç tefekkür etmezler mi?" diye bitiyor. Yani akla ve mantığa kapı aralanıp, insanların kendi düşünceleriyle Allah'ı bulmaları tavsiye ediliyor.

 

Mesela, siz benim insan olduğumu ispatlayabilir misiniz? Belki de hayvanat bahçesinden kaçmış ve internet kafeye girmiş bir hayvan olabilir ve rastgele tuşlara basıp anlamlı cümleler oluşturuyorumdur???

Bilimsel açıdan benim insan olduğumu ispatlamanız mümkün değil . Beş duyu organınızla beni hissetmiyorsunuz ama akıl ve mantık yürüterek insan olduğuma inanıyorsunuz.

 

Bu örnekteki gibi, galaksilerin dönmesindeki hassas dengeden hücre içindeki mitokondrinin mükemmel işleyişine kadar birçok eseriyle kendini hissettiren Allah'a inanıyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@DİL BÖCEĞİ hosuma gitti.

 

Elbet bütün saglam dayanagi bilimler ile Allah´i kanitlamak mümkün. Onu görmemek imkansizda olsa o kadar bilimi olanlar bunu neden görmemekte israrli olduklari nasil anlatabiliriz.

Ya görmek istemiyorlar yada sapik ilme sahipler :D

Sapik ilim ne demek: Bilim adamlarininda cogunun bunu belgelemekte zorluk cektikleri veya son kaniti aramakta olduklari. Dogru belgeleri yanlis anlam vermeleri veya ugrasta olduklaridir.

Allah´in bize bahsettigi mathemaktik ile onu belgelemek o bilimi murdar etmek degil, gercek degerini vermektir.

Allah vardir ve olmamasi düsünülemez. Düsünmek isteyenlerede saglikli bir bilim engeldir.

:D:D:D:D Arkadaşlar Allah yoktur da mistik kafayı yemek üzere benimve diğer inanan arkadaşların söylediği gibi doğrusu Allah vardır'ı tartışmaktır. Aman sakın ona cevap yazıpta kendini önemli hissettirmeyin Çünkü hakikaten söylediklerinin hiç bir önemi yok. Şimdi hafiften gıybet ediyor gibi olabilirim ama onun Allah vardırı okuduğuna eminim buraya yazmaması maksatlı . Oyuna gelmeyelim kendi çalsın kendi dinlesin :P:P:P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah'ı görmek tüm mesele bu mu?

 

Peki neye göre görmek, haşa "O" bu dünyadan bir mahlukmu ki onu görelim, ya da radyoaktif bir dalgamı ki onu ölçelim...Tüm bunları yaratan bunlara benzemez...o yüzden onu görmek bu dünya gözüyle mümkün olmayacaktır...bu mantıkla giderseniz daha çok inkar edersiniz..oysaki Allah kendisini göstermeden de varlığını o kadar belli etmiştirki...dönüp etrafınıza bakmanız yeterli...Çünkü "O" yarattığı bu kusursuz düzene bakıp kendisini tanımamızı bekliyor...inanmayanların bilerek anlamamaya çalıştıkları nokta da burası...

Evet bilim kanıtlanmayan bir şeyi kabul etmez ama red de etmez çünkü aksini ortaya çıkaramamıştır...aksi nedir? aksi şudur: içinde bulunduğumuz evren, içinde yaşayan canlıların kökeni hakkında kesin reddedilemeyecek aleyhte bir kanıt bulunmalıdır...Bu söz konusu olmadığına göre reddetmek de bilime aykırı bir durum oluşturacaktır...Çünkü ortada bir varoluş var...

 

Öte yandan bu alem aciz (ya da tesadüf) birinin eserine benzememektedir..tam aksine üstün bir gücün eserine benzemektedir...bilim de bunu demiyor mu? Akıllı tasarım...Hımm demekki tüm yollar bu sonuca ulaşıyor...her şey üstün bir gücün varlığını gösteriyor...Yani bütün deliller onu gösteriyor, tek eksik olan, "O" nun görülmemesi, ölçülememesi, peki bu mümkün olamaz mı(Gözükmemesi)? bu pek tabiiki mümkündür...ayrıca insanın imtihan olunduğu gerçeğiyle de birebir uyuşmaktadır bu gerçek...

Tüm bu gerçeklerden yola çıkılarak Allah'a ulaşılabilir...Çok şükürki ben "O" na inanıyorum...ve tek temennim sizlerin de bu gerçeği bir gün görebilmeniz..çok geç olmadan...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir maddeciye sordum kalemle defter,kılıçla kını,iğne ile iplik sana ne anlatır bunlardan ne anlarsın diye

aynı soruyu diğer maddeci veya ateistlere soruyorum cevabı olan varsa versin

 

bir maddeciye sordum kalemle defter,kılıçla kını,iğne ile iplik sana ne anlatır bunlardan ne anlarsın diye

aynı soruyu diğer maddeci veya ateistlere soruyorum cevabı olan varsa versin

evet dipnot yam yam ve diğerleri neredesiniz kılıçla kın defterle kalem iğne ile iplikten ne anlarsınız bunlardan ne çıkarırsınız bu kadar zor bi sorumu sordumki kimse cevab yazmıyo?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir maddeciye sordum kalemle defter,kılıçla kını,iğne ile iplik sana ne anlatır bunlardan ne anlarsın diye

aynı soruyu diğer maddeci veya ateistlere soruyorum cevabı olan varsa versin

evet dipnot yam yam ve diğerleri neredesiniz kılıçla kın defterle kalem iğne ile iplikten ne anlarsınız bunlardan ne çıkarırsınız bu kadar zor bi sorumu sordumki kimse cevab yazmıyo?

onlar cevab veremezler sadece eleştiri yapmasını bilirler bildikleri bi şey yok ki ne yazsınlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

onlar cevab veremezler sadece eleştiri yapmasını bilirler bildikleri bi şey yok ki ne yazsınlar

 

Öyle körü körüne reddediyorlarki gören de diyecek, bunlar çözmüşler işi, kesin kendi varlıklarını nerden geldiklerini biliyorlar...Oysa böyle bişey de yok, o zaman neye dayanarak red ediyorlar hem de körü körüne hiç mi aksini düşünemiyorlar??Biraz Kur'anı inanarak okuyun evrenselliği görün..biraz elmayı tadın ondan sonra elmadan bahsedin...Ya anlayın işte şu, bu, ya da falanca değil işin özü bu evren, canlılar t-e-s-a-d-ü-f-e-n oluşamaz...bunu kabul ettikten sonra zaten gerisi çorap söküğü...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet zaman büyük ve net bir delildir.hz.adem ile hz havvanın yeryüzüne cennetten indirilişine delildir.bak bugün doğan bir çocuk bir uçtur yani bir zincir halkasının ucudur.bunu herkez kabul eder.ve bu ucun önünde belli bir zincir halkası vardır.ve bu halkalar tektir çünkü bir çocuk bir anneden doğar.çocuktan aşağı doğru inersek çocuğun anası,anasının anası,onun anası,derken bu şekilde belli sayıda zincirleme ana sayısı vardır.ve bu halka bir bütündür.şimdi son halkaya kadar olan bütün canlılar son halkada dahil olmak üzere her yeni bir günle bir gün yaşlanıyorlar.bir yıl geçmesiyle hepsi birer yıl yaşlanıyorlar 10 yaşındaki 11 olur 20 yaşındaki 21 olur hepside zamana tabi.buraya kadar umarım anlaşılmıştır. şimdi son halkaya bir numara verelim diyelim 20.halka bundan önce 19 halka var demektir.20.halkanın yaşı 10 olsun 19.halkanın 30 olsun bu şekilde yaşları artırarak gidersek 1.halkada 1000 yaşında olsun.şimdi on yıl öncesine gidersek zincirdeki tüm halkalarda on yaş gençleşmiş olacak 30 yaşındaki 20 ye inecek 10 yaşında olan yerden çekilip anasının karnına yerleşecek.geriye giddikçe halkalar birbir yerden çekilecek taki 2.halkada çekilip 1.halkaya vardın birinci halka 2.halka çekilirken diyelim 50 yaşında olsun yani 2.halka çekilirken 1.halka belli bir yaşdadır o yaşıda geriye alınca yani 50 yaşın ilk gününe kadar geriye vardın o günüde geriye aldın ilk halkada ortadan kalktıondan sonra geriye ne kadar gidersen git ilk halkaya rastlamazsın çünkü kalkan şey ikinci bir sefer kalkmaz .şimdi bu olayın tersini düşün birinci halkanın kaldırıldığı tarih saat ve anda birinci halka yeryüzüne indirilmiştir.kaldırılmanın tersi indirilme olduğundan zaman bir delildir.umarım anlamışsınızdır.

yukardaki delile itirazı olan varmı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öyle körü körüne reddediyorlarki gören de diyecek, bunlar çözmüşler işi, kesin kendi varlıklarını nerden geldiklerini biliyorlar...Oysa böyle bişey de yok, o zaman neye dayanarak red ediyorlar hem de körü körüne hiç mi aksini düşünemiyorlar??Biraz Kur'anı inanarak okuyun evrenselliği görün..biraz elmayı tadın ondan sonra elmadan bahsedin...Ya anlayın işte şu, bu, ya da falanca değil işin özü bu evren, canlılar t-e-s-a-d-ü-f-e-n oluşamaz...bunu kabul ettikten sonra zaten gerisi çorap söküğü...

 

Siz önce bizim nerede "tesadüf" iddiasında bulunduğumuzu gösterin, sonra devam ederiz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir maddeciye sordum kalemle defter,kılıçla kını,iğne ile iplik sana ne anlatır bunlardan ne anlarsın diye

aynı soruyu diğer maddeci veya ateistlere soruyorum cevabı olan varsa versin

evet dipnot yam yam ve diğerleri neredesiniz kılıçla kın defterle kalem iğne ile iplikten ne anlarsınız bunlardan ne çıkarırsınız bu kadar zor bi sorumu sordumki kimse cevab yazmıyo?

söyledim yine söylüyorum onların Allah vardıra söylenecek sözleri yok biz niye Allah yoktura yazıyoruz ki ama maalesef hala Allah yoktura yazılıyor inancımıza saygı duymayanlarla tartışacağımız hiç bir şey yok bitmelli arık bu tartışma bu bir düzen bizi kendi formlarına çekmek ve inancmızla alay etmek istiyorlar bırakın kim neye inanıyorsa onu yaşasın. biz onlara bir şeyler yazarak sadece sinirlerimizi bozuyoruz onların öyle bir derdi yok çünkü hissetmiyorlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hangi delil ? Ben delil melil göremiyorum... Sadece bir zırva yumağı görüyorum... Bir başka başlık altında da buna benzer saçmalıklara rastlamış ve gerekli cevabı vermiştim.

öylemi? bu delillerden aklının almadığı zırvalık neresi sorabilirmiyim.yoksa sen mektebe gitmedinde böyle şeyleri zırvalık olarak görüyorsun öyle kuru kuruya cevab olmaz şunun şurası zırvalık dede bizde gereken cevabı verelim yam yam bey

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ruhu dar,kalp gözü olmayan,ve Allah'ı anlamayan insanlar sonlarını da bilmeyen insanlardır!!!

onlara bişey anlatmaya çalışmak bence boşuna zaman kaybı...

inançsızlıklarının sebebi okudukları kitaplar yerine,başka şeyler okumalılar...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir filmi geriye sarar gibi geçen sahneleri geriye almak filmin başına varmak

 

Peki başa sardınız da nereye vardınız?

 

 

"İnsan Adem ve Havva'dan türemiştir" koşullanmasından yola çıkarak, "sahneleri geriye sardığımızda Adem'e ulaşırız" sonucuna varamazsınız. Bu koşullanma ile herkes her istediği noktaya ulaşabilir. Kafana göre bir başlangıç belirlersin ve filmi geriye sararsın. Sen Adem'e ulaşırsın, beriki x'e, diğeri y'ye...

 

Biraz "izan" lütfen...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.