Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Beş kişilik aile mi??? Elde yıkamak mı???

Sadist değilim. Son model makine neyse onu almalısın!biggrin.png

:) inan az kişi olsaydık elimde yıkamayı tercih ederdim..

dediğin gibi son model değilde yüksek yıkama kapasiteli bir makine almak lazım.. bu makine uygun gözüküyor. fakat başka tavsiyelerde çok iyi olurdu.. sonuçta herkesin bütçesi farklıdır dimi?

Gönderi tarihi:

Bulaşıkları hiç yıpratmayan bulaşık makinesi yoktur. Çünkü makinenin içinde bulaşıklara sürterek yıkayan bir fırça ya da sünger olmadığı için, mecburen deterjana mekanik temizleyici toz katılır ki, o mekanik sürtme etkisini bu toz yerine getirir.

Bu da bulaşıkları ister istemez aşındırır. Hayır yani, pırıl pırıl kaşık çatallar bir ay makinede her gün yıkanınca matlaşır, çare yok! Narin tabak ve bardakları, kromajlı özel çatal kaşığı elde yıkamalısınız. Fakat o zaman da sakın süngerin fiberli tarafını sürtmeyin. O da mahfeder... Hepsini bir tencereye doldurun, lavaboya koyun. Lavabo kullanıldıkça tencere dolsun ve bulaşıklar su içinde kalsın, ertesi gün zahmetsizce yumuşak bir süngerle, asla fiberli olmasın, yıkayın, pırıl pırıl olacaklar.

Bulaşık makinesine koymadığım özel bardaklarım var.. Satın alırken uyarmıştı satış görevlisi elde yıkayın diye. Ama o bardaklarımı özel günlerde kullanıyorum. Günlük kullandığım bardaklarımı elde yıkayamam.. Bu arada tırnak uzatıyorum:)))

Gönderi tarihi:

Yarım yük seçeneğinde ister üst sepette , ister alt sepette yada karışık olarak yerleştireceğimiz az miktardaki bulaşıklarımız ekonomik olarak en mükemmel şekilde yıkanıyor, bulaşık yıkamak için bulaşıkların birikmesini beklememize gerek kalmıyor bildiğim kadarıyla.

Evet yarım yük seçeneği çok mantıklı bir özellik. Bulaşık makinesi dolsun diye bekliyoruz ancak bulaşıkların üzerindeki kirler kuruyor ve çıkması daha zor hale geliyor.. Bunu önlemek için yapmışlar.. Bazı makinelerde sadece üst yıkanıyor diye biliyorum. Ancak Lg d1420mf modelinde üst ya da alt..hangisini isterseniz onu yıkayabiliyorsunuz...

Gönderi tarihi:

Evet yarım yük seçeneği çok mantıklı bir özellik. Bulaşık makinesi dolsun diye bekliyoruz ancak bulaşıkların üzerindeki kirler kuruyor ve çıkması daha zor hale geliyor.. Bunu önlemek için yapmışlar.. Bazı makinelerde sadece üst yıkanıyor diye biliyorum. Ancak Lg d1420mf modelinde üst ya da alt..hangisini isterseniz onu yıkayabiliyorsunuz...

Bazı az nüfuslu evlerde ise bulaşık makinesi misafirden misafire açılıyor, çünkü makinenin dolması gerekiyor, ama tek yada iki kişilik bir evde bir hafta sürebilir makinenin dolması, o zaman da yemek yiyecek tabak çanak kalmıyor, mecburen elde yıkanıyor bulaşıklar, daha fazla su ve enerji harcayarak, bu makine bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor, benim en beğendiğim özelliğide bu zaten.

Gönderi tarihi:

Bende çok kişi gördüm bulaşık makinası alalı aylar olmuş ama hala paketli bir şekilde kenarda köşede duruyor smile.png

En iyisi kalabalık ailelerin ve çalışanların alması gerekiyor.

Eski makinelerden bahsediyor olsaydık haklısın hatice derdim, ama yeni teknolojiye sahip makinelerde durum böyle değil, yanlız yaşayan biri bile rahatça kullanabilir, yarım yük seçeneği sayesinde az miktarda bulaşık bile yıkanabiliyor, hemde bulaşık oranında su ve enerjiyle.

Gönderi tarihi:

Bazı az nüfuslu evlerde ise bulaşık makinesi misafirden misafire açılıyor, çünkü makinenin dolması gerekiyor, ama tek yada iki kişilik bir evde bir hafta sürebilir makinenin dolması, o zaman da yemek yiyecek tabak çanak kalmıyor, mecburen elde yıkanıyor bulaşıklar, daha fazla su ve enerji harcayarak, bu makine bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor, benim en beğendiğim özelliğide bu zaten.

Yalnız yaşayanlar ya da yeni evleneneler için bu makine çok ideal..Tek sepeti doldur ve yıka... Elektrikten ve sudan tasarruf.. Manikürlü eller de bozulmamış olur..:))

Gönderi tarihi:

Lg d1420mf'in yarım yük seçeneği sayesinde insanlar bulaşık makinesini daha çok kullanmaya başlayacaklar, bu sayede daha az enerji ve zaman harcayacak daha çok hijyen sağlamış olacaklar.

tek yük seçeneği birçok markanın modelinde mevcut ama onlarda istediğin katı ayarlama programı yok sanırım.. d1420mf gerçekten hem 2 kişilik hem 5 kişilik bir aile için ideal.. tek renk mi bu model diye sordum ama cvp veren olmadı :(

Gönderi tarihi:

tek yük seçeneği birçok markanın modelinde mevcut ama onlarda istediğin katı ayarlama programı yok sanırım.. d1420mf gerçekten hem 2 kişilik hem 5 kişilik bir aile için ideal.. tek renk mi bu model diye sordum ama cvp veren olmadı sad.png

Bildiğim kadarıyla gri ve beyaz rengi bulunmakta. turned.gif D1420MF bulaşık makinasının özelliklerini bende çok beğendim.

Gönderi tarihi:

Bu çamaşır makinesini alana yanında bir tane de bedava veriliyor mu acaba? Merak ettiydim de!!!!

bulaşık makinesinden konuşuyorduk ama :) sanırım yanlışlıkla yazdınız...

neden çok mu pahalı geldi size bulaşık makinesi? bana gayet uygun geldi fiyatı ki hafta sonları kampanyaları yakalanırsa daha iyi bir fiyata alınabilir..

Gönderi tarihi:

Bu çamaşır makinesini alana yanında bir tane de bedava veriliyor mu acaba? Merak ettiydim de!!!!

Erdoğan bey sanırım bulaşık makinesi demek istediniz, bu makine en son teknoloji ürünü, eski makinelerle kıyaslayınca çok pahalı geldiği doğru ama eş özellikteki diğer bulaşık makineleriyle kıyaslayınca D1420 MF'in daha uygun olduğunu sizde görebilirsiniz.

Gönderi tarihi:

sterilizasyon işleminde sıcaklık kaç derece acaba hiç merak edeniniz oldumu?

Merak etmesine merak ettim ama araştırmadım, aslında benim en çok merak ettiğim bu kadar çok işlem yapan bir makine çok fazla enerji harcar değilmi, ee nasıl A enerji sınıfında olabiliyor bu makine catikkas.gif

Gönderi tarihi:

Çok çok sıcak... 80 0C 'ymiş.. Tertemiz olur bu derecede bulaşıklar..

Merak etmesine merak ettim ama araştırmadım, aslında benim en çok merak ettiğim bu kadar çok işlem yapan bir makine çok fazla enerji harcar değilmi, ee nasıl A enerji sınıfında olabiliyor bu makine catikkas.gif

Gerçekten çok sıcakmış, benim merakımı giderek kimse yokmu peki ?

Gönderi tarihi:

orasıda biraz mühendislik işi bence yağğmur :)

saatte 1.08 kw yakıyormuş.. bu enerji kısmını hiç anlamam... 1.08 kw acaba az mı? daha azları var mı?

Gönderi tarihi:

Peki sizce bulaşıklar bu sıcaklığa dayanabilir mi? Hani kırılma çatlama gibi sorunlar olur mu?

Olmaz Haticeciğim...:) Bu sıcaklık mühendisler tarafından testlerden geçirildikten sonra satışa sunuluyor. Hijyen testleri yapılıp sonuçlar ölçülüyor...Ve makinenin içinde neredeyse hiç bakterinin olmadığı sonucu bilirkişiler önünde ispatlanıyor. %99 oranında bakteriyi yok ediyormuş bu ısı..

Gönderi tarihi:

D1420MF tüm bu yıkama ve sterilizasyon işlemi sırasında ne kadar su tüketiyor peki ?

sterilizasyon'da su tüketimi olmaz... yıkama işleminde de 14 lt su tüketiyor..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.