Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yazlığınızı Dekore Etmenin İpuçları


asisedef06

Önerilen İletiler

Ne istediğinizi biliyorsanız yazlığınızı döşemek oldukça eğlenceli bir hâl alacaktır. Bir yazlığın nasıl döşeneceğine göz atalım.

 

Her sabah dalgaların ritmiyle uyanmak ne kadar güzel olurdu! Fotoğraftaki ev gür yeşilliklerle ve beyaz kumaşlarla tamamlanmış güzel ve sıcak bir sahil evi. Okyanusun kenarında bir yazlık gözlerden uzak huzurlu bir tablo gibi. Sahilde bir yazlığa sahip olmak çoğumuzun hayali (benim de). Yazlığın dışı kadar içi de güzelliğini sergilemekte önemli. Yine de yazlığınızı dekore etmek için elinizdeki bütün parayı harcamanıza gerek yok. Genel planlamayı yapmadan önce yazlığınızda rahatlığı yaratmanız gerektiğini unutmayın. Yazlığı mükemmel bir rüyaya döüştürecek farklı yolları inceleyelim.

 

Yazlık için yaratıcı fikirler:

 

Yazlığınızı döşemenin yaratıcı ve çekici pek çok yolu var. En önemli nokta yazlığınızı geniş ve düzenli tutmak. Farklı mobilyaları yazlığınızda hayal edin ve kabaca bir seçim yapın. Yazlık mobilyaları daha çok ahşap temellidir. Bu nedenle doğallığa bağlı kalın. Duvarlarınızı gölgeli, raflarınızıı canlı renklere boyayarak da hoş bir görünüm elde edeblirsiniz. Tamamen sizin zevkinize bağlı olarak renk paletindeki herhangi bir renk yazlığınızın duvarlarını boyayabilir. Önerebileceğimiz renkler deniz yeşili, okyanus mavisi, turkuaz, kabuk pembesi, mercan kırmızısı ve kum sarısı. Diğer seçimleriniz de duvar renginizle tezat oluşturabilir. Renklerdeki vurgular ışık ve parlaklık kazandıracaktır. Tahta yer döşemesi aynı anda hem sadeliği sergiler hem de çarpıcı durur. Doğal dekorasyonlarla da odalarınızı süsleyebilirsiniz.

Yazl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1-Dekore-Etmenin-%C4%B0pu%C3%A7lar%C4%B1-1.jpg

Salon:

 

Her evin odak noktası salondur. Bu odayı daha gösterişli hâle getirmek için çeşitli elemanları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Salon genelde okynusu gören geiş bir pencereye sahiptir. Pencerede uygulayacağınız ufak hareketlendirmelerle odanızın havasını değiştirebilirsiniz. Beyaz ya da uçuk mavi gibi renklerdeki kalın perdeler odanıza daha rahat bir hava katar. Mobilyalardaki bütünlük önem taşıyor. Örtüler ve sandalyeler basit ama önemli tamamlayıcılar. Beyaz mobilyalar daha sıcak bir ortam yaratır. Osmanlı motifleri de oturaklar için iyi bir seçenek. Şömineniz varsa onu da deniz ürünleriyle süsleyebilirsiniiz.

 

Yazl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1-Dekore-Etmenin-%C4%B0pu%C3%A7lar%C4%B1-2.jpg

Yemek odası takımı:

 

Şimdi de yemek odasına göz atalım. Ahşap mobilyalar sıradan ve güzel görünür. Hasır eşyalar da bir seçenek olabilir. Sandalyelerle çevrili cam bir masa dikkat çekici olacaktır. Mobilyaların yerleşimi tamamen sizin zevkinize kalmış, ister odanızın ortasına ister köşelerine yerleştirin. Aydınlatma için duvara monte edilmiş ışıkları kullanabilirsiniz. Sahil teması yemek odasında da kullanışlı olacaktır.

 

Yatak odası:

 

Yatak odası evinizin bir diğer önemli odası. Odanızda özgün bir görünüm yaratmak için yatıştırıcı bir ortama ihtiyacınız var. Duvarlarda sakin renkler kullanın, böylece sıcak renkteki perdelerle uyum sağlayabilirsiniz. Nevresimlerde geometrik desenler kullanabilrsiniz. Yatak başlarına, komidinlere de duvarlarla uyumlu aksesuarlar eklemeniz bütünlüğü sağlayacaktır. Eklemelerinizde okyanus temasına bağlı kalabilirsiniz, bir yazlıkta oldukça şık durur.

 

Misafir odası:

 

Misafir odasını döşerken doğallığı hep önplanda tutun. Beyaz ve beyaza yakın renkler sadelik katacaktır. Havadar bir ortam yaratmak için renk kombinasyonlarını kullanın. Perdelerle duvar renkleri arasında tezatlık oluşturun; ama hep tek renk uygulayın. Bütün eşyaların renk açısından birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin.

Yazl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1-Dekore-Etmenin-%C4%B0pu%C3%A7lar%C4%B1-4.jpg

Banyo:

 

Banyo duvarları sakin renklerde olmalı. Duvar süslemesi ekleyecekseniz bunu okyanusu anımsacak şekilde seçin. Dolaplarınızın bütün dikkati çekeceğini unutmayın. Bu nedenle mütevazi ve abartısız eşyalar seçin.

 

Veranda:

 

Günün yorgunluğunu attığınız, evin en kişisel yeri verandadır. Sizi rahatlacak renk olan beyazı kullanmanız uygun olur. Kahve masanızı, minderlerinizi, okyanusu andıran bibloları eksik etmeyin. Mobilyalarınızın sadeliği ve rahatlığı burada çok önemli. Ayrıca güneşten ve ışıktan rahatsız olmamanız ve karanlıkta kalmamanız da gerekiyor. Kandil gibi aydınlatmalar sakinleştirici aydınlatmalar olabilir.

 

Bu önerileri göz önünde bulundurarak hayallerinizdeki yazlığı yaratabilirsiniz. Bu fikirlerle sınırlı kalmayın, kendi yaratıcılığınızı da kullanın. Bütün üşler bittiğinde çayınızı alıp verandaya çıkın ve dalga sesleri eşliğinde gün batımını izlemenin tadını çıkarın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.