Φ Radya Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Çok eskilerden, taa çocukluğumdan bir tatlı düştü aklıma, krem karemele benziyor ama değil.Yanılmıyorsam bir arnavut tatlısı...Tatlının adı KAYMAÇİNA Sizede olur mu? aklınıza bir tat düşer ve onu o anda bulup buluşturup yapmak zorundasınızdır.Genellikle bu tatlarda, annenizin en güzel yaptığı tatlılar ya da yemeklerdir.Annemden kalan üç yemek defterim var, şimdi gidip üçünü de burnumun direğinin sızlaya sızlaya didikliyeceğim, yoksa kaymaçina yemezsem korkarım öleceğim Dönünce tarifi sizinle de paylaşırım... Sizde de var mı böyle tarifler? Belki sizlerde paylaşırsınız... 2 Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Kaymakçina bir makedonya tatlısı. Süt bol yumurta ve şekerle yapılıyor. Bir tür krem karamel gibi. Süt ılınınca içine çırpılan şeker ve yumurta tel süzgeçten geçirilerek katılıyor.. Bir süre piştikten sonra borcama dökülüp fırına veriliyor. Genelde 1 litre süte 6-7 yumurta kadar. Ancak bazı tariflerde yuurta azaltılarak yerine bağlayıcı olarak 1-2 kaşık un konabiliyor. Ama orjinali sadece süt, yumurta ve şeker. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Kaymakçina bir makedonya tatlısı. Süt bol yumurta ve şekerle yapılıyor. Bir tür krem karamel gibi. Süt ılınınca içine çırpılan şeker ve yumurta tel süzgeçten geçirilerek katılıyor.. Bir süre piştikten sonra borcama dökülüp fırına veriliyor. Genelde 1 litre süte 6-7 yumurta kadar. Ancak bazı tariflerde yuurta azaltılarak yerine bağlayıcı olarak 1-2 kaşık un konabiliyor. Ama orjinali sadece süt, yumurta ve şeker. Katkınız için teşekkürler... Gerçekten Makedonya mı yoksa Arnavut mu emin değilim.Evet bende şöyle bir internette baktım, sizinde dediğiniz gibi Makedonya.Ama benim amcamın eşi Arnavuttur, o oraya ait olduğunu söylerdi.Eh komşu olduklarına göre normaldir.Şimdi Yunanistana gidin bizim dediğimiz bir sürü yemeği koyuyorlar önünüze...) Gelelim tarife; Annemin defterinde bulduğum tarifte malzemeler ve ölçüler hemen hemen aynı fakat süt pişirilmiyor, bende pişirdiğini hatırlamıyorum zaten.Bir de internette bulduğum tüm tariflerde tatlı direk fırına konuyor.Annem tatlıyı tıpkı krem karamel gibi benmari usülü yani yani su dolu başka bir tepsi içine oturtup pişirirdi.Bende öyle yaptım.Şimdi fırının içinde ve sabırsızlıkla soğumasını bekliyorum... 1 Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Evet borcamı su dolu tepsiye koyup öyle fırına vermek, tatlının kurumasını engelliyor. Onu unutmuşum yazmaya afiyet olsun Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Evet borcamı su dolu tepsiye koyup öyle fırına vermek, tatlının kurumasını engelliyor. Onu unutmuşum yazmaya afiyet olsun Evettttt ben tatlımı fırından çıkardım, birazda dışarıda soğusun, daha sonra birazda buzdolabında soğusun servise hazır olacak.... Şu küçük fırın kaplarına da böldüm ki, soğumasını beklememe gerek kalmasın, zira bu konuda asla sabırlı davranamam... tam tarifi daha sonra yemek bölümüne ekleyip buraya linklerim. Şimdi gidiyorum ben artık ufak bi işim var da....tutmayın beniiii, tutmayınnn.... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Bol yumurta ha? Biraz şüpheyle karşıladım bu tarifi... Kazandibiden iyi olacak değil ya bu? Ben peynirli tatlıları tercih ederim. Künefe, o olmazsa kemalpaşa tatlısı... Nerden tatlı muhabbetine girdik bu saatte yahu? Radya tatlıyı çoktan götürmüştür, biz naapacaz şimdi? Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2011 Bol yumurta ha? Biraz şüpheyle karşıladım bu tarifi... Kazandibiden iyi olacak değil ya bu? Ben peynirli tatlıları tercih ederim. Künefe, o olmazsa kemalpaşa tatlısı... Nerden tatlı muhabbetine girdik bu saatte yahu? Radya tatlıyı çoktan götürmüştür, biz naapacaz şimdi? Bizde resmiyle idare edeceğiz artık Güzel görünüyor elinize sağlık ve tekrar afiyet olsun Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Bol yumurta ha? Biraz şüpheyle karşıladım bu tarifi... Kazandibiden iyi olacak değil ya bu? Ben peynirli tatlıları tercih ederim. Künefe, o olmazsa kemalpaşa tatlısı... Nerden tatlı muhabbetine girdik bu saatte yahu? Radya tatlıyı çoktan götürmüştür, biz naapacaz şimdi? Ben 6 yumurta koydum...Bazı tariflerde bu 10 yumurtaya kadar çıkıyor.Evet yumurtayı pek sevmeyenlere göre değil bu tatlı.Bende tek başına yumurtayı çok fazla sevmem, ama birşeylerle karışmış halde olunca hayır demem...Omlet severim mesela, menemen veyahut sahanda sucuklu yumurtaya bayılırım...Ayyyy yine karnım mı aç ne! Kemalpaşa tatlısı seviyorsan çok güzel bir tarifim var.Bulup ekliyeyim buraya, dışardan aldıklarımızdan çok daha lezzetli oluyor... Tatlıyı götürdüm mü? evet götürdüm... ama ben masumum, suçlu olan kaymaçina... 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Bizde resmiyle idare edeceğiz artık Güzel görünüyor elinize sağlık ve tekrar afiyet olsun Teşekkürler...Keşke sizlerle paylaşabilme imkanım olsaydı... Ama kadın, erkek hatta bir çocuğun bile altından kalkabileceği bir tatlı bu....Üşenmeyin girin mutfağa ve deneyin Sevgiler 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Kemalpaşa tatlısı Doğru aslında... Kendin yapmak lazım. Peynirini istediğim gibi bol katarım. Hazır satılanlarda peynir ha var ha yok, bildiğin ekmek kadayıfı gibi oluyor... Tarifi bekliyoruz... Yumurtaya gelince, bol yumurta dedin mi biraz çekince... Benim gibi gençliğinde dışarda okuyanlar için yumurta en pratik besin kaynağı olduğundan biraz bıkkınlık söz konusu bir... İkincisi valla yumurta bir alerji yaptı mı kötü oluyor. Bana olmadı ama benim gibi müzmin öğrenci arkadaşa olduğunu gördüm, sahan sahan her öğün yumurta yiyordu. Ne yapsın garip onca dersin arasında yemek mi yapacak? Doktor nedenini fazla yumurta olarak belirledi, her tarafı kızarmış, şişmişti... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Dur şimdi aklıma bir tatlı icat etmek geldi. Ekmek kadayıfı dedim de... Okurken etimek tatlısı yapardık. Paket etimek alıp tepsiye dizer, üzerine şerbet ve krem şanti dökerdik. İki kat etimek dizsem, katların arasına da rendelenmiş peynir koysam diyorum. Ya da belki kaşar peyniri... Üzerine de şimdi özel ekmek kadayıfı için yapılmış hazır kremalar var, onlardan kaplasam... Baya iyi olur gibi yahu! Radya, bu iyi bir proje mi sence, sen anlarsın, bir fikir söyle... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2011 Dur şimdi aklıma bir tatlı icat etmek geldi. Ekmek kadayıfı dedim de... Okurken etimek tatlısı yapardık. Paket etimek alıp tepsiye dizer, üzerine şerbet ve krem şanti dökerdik. İki kat etimek dizsem, katların arasına da rendelenmiş peynir koysam diyorum. Ya da belki kaşar peyniri... Üzerine de şimdi özel ekmek kadayıfı için yapılmış hazır kremalar var, onlardan kaplasam... Baya iyi olur gibi yahu! Radya, bu iyi bir proje mi sence, sen anlarsın, bir fikir söyle... Du bakalım ben senden daha neler duyucam , ekmek kadayıfı hııı... Etimekle ekmek kadayıfı bende yaparım ama üzerine krema değil sakızlı muhallebi dökerim. Ben şimdi gidiyorum dönünce icadını uygulamalı deneriz, ama kaşar peyniri iyi bir fikir değil, onun yerine dil peyniri kullanmak daha uygun olur sanırım... Şimdi ben gidiyorum, pazartesi döndüğümde tarifleri her bişeyi ekliyorum... hoşçakalın sevgiyle kalın... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Sakızlı muhallebi miii? Süper fikir! Peynir ne olursa olsun tuzsuz olmalı... Zaten künefe için özel tuzsuz taze peynir kullanılıyor, piştiği için brusella riski filan da olmuyor. Taze peyniri aman çiğ yemeyin... Brusella... Kötü bakteri... Adamı kötü yapar... Yumuşamış peynire çevirir... Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Kunefemi iyyyy guzelim kadayifi maffettiniz insan kremali kadayif der cevizli kadayif der dondurmali der ama kunefe demez ) Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 MonDieu... Yapma... Bilirsin, bir renkler, bir de zevkler diye iki mevzu vardır. Hadi bil bakalım ortak yanları nedir bu ikisinin... Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2011 MonDieu... Yapma... Bilirsin, bir renkler, bir de zevkler diye iki mevzu vardır. Hadi bil bakalım ortak yanları nedir bu ikisinin... Cik cik cik Demirefe renkler ve zevkler her nekadar tartisilmasada bu ne zevk nede renktir kadayiffff bu baska biseye benzemez kadayifa kunefe dedirtmem ben KADAYIF KADAYIFTIR, cevizli olur sade olur peynirli kesinlikle olmaz kabul edememmm vede etmiyorum:))) Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Alla allaaa... Damak tadı yahu! Nasıl zevk olmaz? Damak herkesin kendi damağı değil mi, kimin damağını ödünç alıp gurmelik yapabiliyorsun? Bu iş Yunanlılarla Türklerin yok döner bizim yok baklava bizim demesine dönmesin! Buralarda bi Hataylı varsa ve sana sert çıkarsa karışmam bak MonDieu... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Demek Künefe öyle mi... Şu anda mutfakta size künefe yapıyorum.Sabah yazdıklarınıza şöyle bir baktım.Gittim kilo ile kadayıf aldım, tam yağlı dil peyniriyle birlikte.Tamam dil peynirinde de tuz var benim aldığım oldukça az tuzlu. Benim küçük bir tost makinam var.İçine iki dilim ekmek ancak alıyor.Kadayıfı elimde iyice didikledim, tost makinasına bir kat yaydım.Üstüne birkaç parça tereyağ ve peynirleri incecik kesip dizdim.Sonra üzerine bir kat daha didiklenmiş kadayıf serdim.Tost makinamın kapağını kapattım hatta iyice sımsıkı ezilsinler diye bi de ağırlık koydum.Nar gibi kızarsın diye bekliyorum.Bir taraftan ocakta şerbet hazırladım.o da hazır ve nazır bekliyor... bakalım sonucu bende merak ediyorum. 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Anca fotoğrafını görürüz artık biz de künefenin... Olmaz ya! Ben şimdi atlar doğru künefecide almaz mıyım soluğu, henüz vakit varken... Bir daha da yemek forumuna girmem. Kilo almaktan başka kârı yok yahu! Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Anca fotoğrafını görürüz artık biz de künefenin... Olmaz ya! Ben şimdi atlar doğru künefecide almaz mıyım soluğu, henüz vakit varken... Bir daha da yemek forumuna girmem. Kilo almaktan başka kârı yok yahu! Benim durumum sizlerden daha kötü bi kere...size yapıp oturup kendim yiyorum burada... bugün bir mağzaya girdim, çok güzel bir elbise beğendim, bi tane de pantalon.Bi karış suratla çıktım kabinden.Satış görevlisi "nasıl oldu hanımefendi" diye sordu.Üzüntüyle" çok kilo almışım ben ne giysem yakışmıyor" dedim.Kimbilir nasıl bir yüz ifadesi ve tonlamayla söylediysem.."yok canımmm, bizim ürünlerimizin kalıpları çok dar diye beni teselliye çalıştı... 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Anca fotoğrafını görürüz artık biz de künefenin... Olmaz ya! Ben şimdi atlar doğru künefecide almaz mıyım soluğu, henüz vakit varken... Bir daha da yemek forumuna girmem. Kilo almaktan başka kârı yok yahu! Bak boşuna tepme bir daha onca yolu, künefeyse künefe, oldu işte benimki de.... Sağdaki ilk denemem, onun çok başarılı olduğunu söyleyemem.Fazla yağlı olmuştu.İkinci denemem de yağ koymadım.Ama asıl önemlisi, kadayıfı biraz robotta çekip ondan sonra tost makinasına koydum.Bu sefer tast makinasına koyarkende yağlı kağıdın arasında koydum.Kızardığında şerbetini döküp biraz daha tost makinasında tuttum.(Tost makinam biraz battı ) Nasıl ama? Bana sorarsanız gayette başarılı... üstelik yarım saatten önce künefe midenizde...)) 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Kunefemi iyyyy guzelim kadayifi maffettiniz insan kremali kadayif der cevizli kadayif der dondurmali der ama kunefe demez ) Benim arkadaşım kadayıftan pizza yapıyor, çok da güzel oluyor.Tarifini alıp ekleyeyim buraya..) 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2011 "çok kilo almışım ben ne giysem yakışmıyor" dedim. Bir daha da yemek forumuna girmem. Kilo almaktan başka kârı yok yahu! Daha da Davos da olsa gelmem! Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2011 Daha da Davos da olsa gelmem! Galiba benim asıl istediğim ne biliyor musun, yani aslında hayatım boyunca istedim...Küçük şirin bir cafe... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2011 Küçük şirin bir cafe Sakın Fatmagül'den etkilenmiş olmayasın? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.