Φ Fragged Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2005 Bayanlar, cinsellik konusunda sadece komik olmak için bile neden hiç espiri yapmazlar? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 yaw cok güzel sorular soruyosun! simdi haketten bilgisayarin karsisinda, evet ya neden bu böyle die sordum kendi kendime.... ama malesef bi yanitim yok. aceba bu her toplumda mi böyle, yoksa sirf Türk kadinindan mi bahsedioruz, eger sonuncu secenek ise, bi cebavim olabilir... Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 ya walla ben şahsen gocunmam böyle espiriler yapmaktan(terbiyesizim ya ben).zaten kadınlar kendi aralarında gayet rahat da konuşurlar bu konular hakkında . Ama yanlarında çok iyi tanımadıkları bir erkek varsa birden ve nedensiz yere kasarlar kendilerini. sex konulu espirileri yapmamalarının nedeni de bence eylemdeki edilgen özne olmaları,yani konu kendileri etrafında döner ya,o yüzden olabilir. tabi bu konununda çok farklı bir arka planı var. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 İlk hareketin baylardan gelmesini bekliyor olabilirler mi? Ya da başkalarının onlar hakkında ne düşündüğüne çok mu dikkat ediyorlar dersiniz? Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 olabilir tabi.genel geçer bi kuraldır ilk hareketi erkeklerden beklemek.talep eden taraf kadın olursa genelde hafif meşrep olmakla ya da işte kötükadınlıkla filan suçlanır ya,bu genel geçer kural kadınlar için çok daha önemlidir. belki bizim gibi mürekkep yalamış eli ekmek tutanlar için diil ama bizim gibi kadınların da türkiyedeki kadın nüfusuna oranının bir elin parmakları kadar olduğunu düşünürsek,kadınların çevre etmeninden etkilenmesi normal karşılanabiliyor. hep saklanması,korunması gereken,genelde günaha çağıran olarak görülür kadın...yüzyıllarca da böyle ezilip dışlanmış kenarda bırakılmıştır ya,zavallı kadın nesli bunu sosyal bi rol olarak görmüş ve sesini çıkaramamıştır. hala da yaşanan budur aslında yani ilk soruna bu yollada cewap werilebilir bi de... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Nazanozkan: Gitmekte olduğum ingilizce kursundaki yabancı (!) bay hocamız, sınıftaki bayanlara oldukça gösterişli ve görünüşte olduça ciddi sayılabilecek ama esasında şaka olan şakalar yapmaktaydı (evlenme teklifleri, görünüşte seven kişiyi kıskandırma hareketleri, "seni seviyorum" sözleri v.s.). Birçok bayan bunun şaka olduğunun farkında olmasına rağmen, çoğu bu şakalara yine şaka olarak cevap vermeyi kabul etmiyorlardı (şakaları komik olarak buluyor olsalar bile). Sizce burada başka etkenler de yok mudur? Acaba bu etkenler başta sorduğum soruların esas nedenleri olabilir mi? Sizce bu konu çift yönlü bir koridor değil midir? "Her zaman başlatan erkek olmalıdır" sizce biraz abartılı değil midir? Ayrıca şakalarına cevap olarak yine şakalarla cevap veren bayanlar da hiç de dediğiniz gibi ahlaksız gözüyle de hiç görülmüyordu. Sizce bu nasıl bir durumdur bu böyle? Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Acaba bu pasifliğin temelinde başkalarının ne düşündüğünden çok sebebi belirsiz bir korku mudur? Acaba bu korkunun temel nedeni toplumdaki kadın ile erkeklerin çocukluktan beri ayrı tutulması gereken varlıklar oldukları düşüncesi mi yatmaktadı? Diğer bir değimle bu korkuyu biz kendimiz mi besliyoruz? Bunun farkında değil miyiz? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Fragged: olaya bu acidan bakilirsa, erkekler bu tür sakalar yaparak kendilerince güclerini ve kadina karsi üstünlüklerini ortaya koymaya calisiorlar... espri die yaptiklari, aslinda kadina bi nevi haddini bildirmek, o kafalara göre tabi... bunu ben söylemiorum, psikologlar söylüyo... bence yorum yapmadan ,ciddi anlamda bi düsünün Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 alaTurka: Galiba haklısın. Yaptığı şakalar arasında şakayla karışık kadınları korkutma hareketleri de vardı (oturdukları masaya yumruk vurmak, gürültü çıkaracak kadar sert bir şekilde kitapları yere atmak v.s.). Bunun bu şekilde hiç düşünmemiştim. Böyle sert hareketlerine karşı sebep olarak bazen şakalarını aşırıya kaçırdığını düşünüyordum. Ama şimdi kadınları korkutmak için yaptığını daha iyi anlıyorum. Zaten geçmişte kadınlarla ilgili kötü deneyimleri var olduğunu her zaman söylüyordu (boşanma, arkadaşlarının kadınlardan çektikleri v.s.). Galiba bu yüzden böyle hareket ediyor. Hmm. İlginç. Diğer yandan, bayanların espiri yapma konusunda geri durmalarının korkudan dolayı (yukarıda bahsettiğim ve hoca olayı dışında kalan sebepler) olduğunu düşünüyorum. Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 BELKİ DE KADINLARIN BU KONULARDA ESPRİ YAPMA KONUSUNDAKİ EN BÜYÜK RAHATSIZLIĞI YAPILAN ŞAKANIN KARŞI TARAFTAN YANLIŞ ANLAŞILMASI OLASILIĞIDIR. YANİ ÖRNEĞİN BİR TOPLULUKTA YAPILAN BU TİP BİR ESPRİ ORTAMDAKİ HERHANGİ BİRİ TARAFINDAN İMA OLARAK ALGILANABİLİR Mİ KORKUSU... Alıntı
Φ fındıkkurdu Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 bayanlar belden asağı espiri olarakta olsa sporcu deyimiyle belden aşağı çalışmazlar yasak kardeşim yasak Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 YANİ ÖRNEĞİN BİR TOPLULUKTA YAPILAN BU TİP BİR ESPRİ ORTAMDAKİHERHANGİ BİRİ TARAFINDAN İMA OLARAK ALGILANABİLİR Mİ Sizce bir bay böyle bir espiriyi bir bayanın yanında yaparsa, bayanlar tarafından ima olarak algılanamaz mı? Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 TABİ Kİ ALGILANABİLİR.AMA ERKEKLER BU TİP KONULARDA BAYANLARDAN ÇOK DAHA RAHAT.EN AZINDAN BU BENİM GÖRÜŞÜM. SEVGİLİ NAZAN ÖZKAN'IN BAŞTADA BELİRTTİĞİ GİBİ "KÖTÜ KADIN"LIKLA SUÇLANMA KORKUSU. "KÖTÜ ADAM" OLMAK DİYE BİR PROBLEM YAŞAMIYOR ERKEKLER.. KADINLAR DAHA ÇOK KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN BU KONUDA KONUŞMAKTAN ÇEKİNİYORLAR, DAHA DOĞRUSU ÇEKİNMELERİNİ SAĞLAMAK ADINA MAALESEF BİR ÇOK ŞEY YAPILIYOR.ÇOĞU BAYAN AİLESİNE EN UFAK BİR SORUNUNU BİLE AÇMAKTA ZORLANIRKEN BU TİP ESPRİLERİ ERKEKLERİN YANINDA YAPMAK PEK KOLAY OLMASA GEREK. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 TABİ Kİ ALGILANABİLİR.AMA ERKEKLER BU TİP KONULARDA BAYANLARDAN ÇOKDAHA RAHAT.EN AZINDAN BU BENİM GÖRÜŞÜM. SEVGİLİ NAZAN ÖZKAN'IN BAŞTADA BELİRTTİĞİ GİBİ "KÖTÜ KADIN"LIKLA SUÇLANMA KORKUSU. "KÖTÜ ADAM" OLMAK DİYE BİR PROBLEM YAŞAMIYOR ERKEKLER.. KADINLAR DAHA ÇOK KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN BU KONUDA KONUŞMAKTAN ÇEKİNİYORLAR, DAHA DOĞRUSU ÇEKİNMELERİNİ SAĞLAMAK ADINA MAALESEF BİR ÇOK ŞEY YAPILIYOR.ÇOĞU BAYAN AİLESİNE EN UFAK BİR SORUNUNU BİLE AÇMAKTA ZORLANIRKEN BU TİP ESPRİLERİ ERKEKLERİN YANINDA YAPMAK PEK KOLAY OLMASA GEREK. "Sapık" damgasını yine bayanlar tarafından yemek sizce nasıl bir durumdur? Kötü adam demek değil midir? Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 BENCE HİÇBİR ERKEK CİNSELLİK KONUSUNDA ESPRİ YAPTIĞI İÇİN SAPIK DAMGASINI KOLAY KOLAY YEMEZ.TELEVİZYONDA BUNU YAPAN ÇOK FAZLA ERKEK VAR VE İNSANLAR ONLARI SEVEREK İZLİYOR. AYRICA KADININ DA SAPIĞI VAR... YİNE SÖYLÜYORUM Kİ SAPIK DAMGASI YENMESİ İÇİN ESPRİLERDEN ÇOK DAHA FAZLASI OLMALI. BENİM KASTETTİĞİM "KÖTÜ VEYA HAFİFMEŞREP KADIN" TOPLUMUN ANLAYIŞI DIŞINDA DAVRANAN YADA DAHA KULLANILAN BİR BİÇİMDE KOLAY KADIN TİPİDİR.Kİ HİÇBİR KADININ SIRF BİR ESPRİ YÜZÜNDEN BU ŞEKİLDE ANLAŞILMAMALIDIR. AMA MAALESEF GÜNÜMÜZDE HALA BÖYLE DÜŞÜNEN İNSANLAR VAR... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 BENİM KASTETTİĞİM "KÖTÜ VEYA HAFİFMEŞREP KADIN"TOPLUMUN ANLAYIŞI DIŞINDA DAVRANAN YADA DAHA KULLANILAN BİR BİÇİMDE KOLAY KADIN TİPİDİR.Kİ HİÇBİR KADININ SIRF BİR ESPRİ YÜZÜNDEN BU ŞEKİLDE ANLAŞILMAMALIDIR. AMA MAALESEF GÜNÜMÜZDE HALA BÖYLE DÜŞÜNEN İNSANLAR VAR... Behsettikleriniz espiri derecesi ile değişmektedir. Nasıl ki bir bayın "sapık" damgası yemeden yapabileceği espirilerin bir "sınırı" bulunuyorsa, bayanların da "kolay kadın" damgası yemeden yapabileceği espirilerin limitlerin bulunduğu bir gerçektir. Bir bayın ağzı son derece bozuk bir şekilde yaptığı cinsel espiriler karşısında "sapık" damgası yemesi ne kadar kolaysa, bir bayanın da ağrı son derece bozuk şekilde yaptığı cinsel espiriler karşısında "kolay kadın" damgası yemesi o kadar kolaydır. Esasında buradaki durum, ta baştan beri ifade etmeye çalıştığım gibi çift yönlü bir koridordur. Olayı tek taraflı olarak, yani erkek başlatmalı düşüncesi ile yorumlamak bence haksızlıktır. Diğer taraftan, bayanların bu konulardaki geri çekilmiş halde kendilerini saklamaları bence çekingenlikten başka bir şey değildir. Ben böyle bir durumu doğru bulmuyorum. Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 BU KONUDA SİZİNLE AYNI FİKİRDEYİM. ÖRNEĞİN BİR BAYAN TABİKİ BEĞENDİĞİ BİR ERKEĞE DUYGULARINI AÇIKÇA İFADE EDEBİLMELİ VE "YANLIŞ ANLAŞILIR MIYIM " KORKUSU TAŞIMAMALIDIR. BU DOZUNU KAÇIRMAMAK ŞARTIYLA ESPRİ OLAYI İÇİNDE GEÇERLİ OLMALIDIR. YA DA İÇİNDE CİNSELLİK OLAN HER KONU İÇİN... BENCE BUNUN DA YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Fragged: Dogru olan ne dir peki sence? Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Dogru olan ne dir peki sence? Doğru olan kendin gibi olmaktır. :D Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Fragged: senin su bahsettigin ögretmenin mesela... o da kendi oldugu gibi davraniodur dimi? ama onun yaptiklarini yadirgamadin mi? adam icinden geldigi gibi espirileri patlatmis.... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 senin su bahsettigin ögretmenin mesela... o da kendi oldugu gibi davraniodur dimi? Bilmem. Belki de öyledir belki de artistlik yapıyordur. ama onun yaptiklarini yadirgamadin mi? adam icinden geldigi gibi espirileri patlatmis.... Espirilerine karşı sürekli gülümsüyorlardı. Arada sırada sert hareketlerle onları korkutuyordu. Buna rağmen rahatıs olmuşlara hiç benzemiyorları. Ayrıca kimden "cevap" aldıysa ondan da uzak duruyordu... Alıntı
Φ MJsFlower Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2005 Bence dogru tespit olmak üzere, basta sebep erkek ve kadinlarin degisik yetistirilmesidir. Erkekler icin cinsellik normal, yasanilmasi gereken birsey olarak ögretiliyor, dolayisiyla espri konusunda da daha rahat olabiliyorlar. Kadinlar icin cinsellik bir tabu olarak ögretiliyor, sadece evlendikten sonra konusabilinecek bir konu olarak ögretildigi icin, kadinlarin rahat olmamasi dogaldir. Sadece fisildasarak, en ama en yakin arkadaslarinla konustugun bir konu hakkinda herkesin ortasinda espriler yapmak bir cok kadin icin zor olmasi gerekir. Önce tabu anlayisindan kurtulmak gerekiyor espriler yapabilmek icin. Zaten televizyonlarda ve tiyatrolarda da belden asagi espriler yapanlar genelde erkekler oluyor. Bir bayan var mi? Bir de bayan tarafindan yapilan espri yanlis anlasilabilir konusuna dönmek istiyorum. Bir bayanin yaptigi espri veya yapilan espriye karsi gülerek yanit vermesi özellikle erkekler tarafindan ilgi gibi yorumlanabilir. Ki toplumumuzda hayir hayir demek degil. Bir misafirinize birsey ikram edersiniz, yok almiyayim der. Bunu kabul eder misiniz? Baslarsiniz tekrar tekrar buyur etmeye. (Benim cevremde "allahini seversen" ve "ölümümü gör" ler cok yaygindir ) Aynisi kadin erkek iliskiler icin de gecerlidir. Bir Türk erkegine hayir dersiniz, ama yüzde doksan kabul etmez, pesinizi birakmaz. (Biliyorum ki, bu iki yönlü bir olay. Türk kadininin hayiri bazen gercekten hayir demek olmadigi icin, erkek hayiri kolay kolay kabul etmiyor. Galiba bu durumun sorumlusu kadinlar!??) Neyse, kimden kaynaklandigi önemli degil, ama durum böyle oldugu icin Türk erkeklere karsi verdiginiz tepkilerde cok temkinli olmaniz gerekiyor. Eger sinyal verdiginizi düsünürse kurtulun kurtulabilirseniz. O tür espriler yapan bir bayan, veya o tür esprilere gülerek ayni sekilde yanit veren bir bayan flört ediyor olarak algilanabilir. Alıntı
Φ wetin Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 kadınlar genellede erkeklerin kendileri hakkında düşüncesi onları yatağa atmak için fırsat kollayan bir tip olarak görmesinden kaynaklanıyor bence yani her erkek onlara göre potansiyel bir tecavüzcü Coşkun "özellikle bu türk toplumunda böyle" , ayrıca bu tarz fırsat kollayan erkek sayısının da fazla olması sonucunda kadınlar ,bu tarz espiriler yaparak bu tarz kişilere malzeme vermek istemediklerinden dolayı sex konusunda espiri kabızı oluyorlar )))) Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2006 kaliteli espiri yapıldıgında dinlediğim gibi kaliteli espiri yapmaya çalışırım.cinsellikle ilgili fıkraları da sadece erkek arkadaşlarıma anlatırım.onlarda artık benim kardeşim abim gibi olduklarından.ama alalede bi yerde yeni tanıştıgın birine yapılması çok absürt olur.onu da nerden mi biliyorum.sizin yapmanızdan.önemli olan illa açık saçık espiri yapmak değildir.kelimelerle oynayıp da espiri yapmak asıl maharet ister.o espirileri herkes yapıyor.mehmet ali erbil gibi bir tip olmanızdansa sıradan biri olun daha iyi Alıntı
Φ SELAM_YALNIZLIK Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 kaliteli espiri yapıldıgında dinlediğim gibi kaliteli espiri yapmaya çalışırım.cinsellikle ilgili fıkraları da sadece erkek arkadaşlarıma anlatırım.onlarda artık benim kardeşim abim gibi olduklarından.ama alalede bi yerde yeni tanıştıgın birine yapılması çok absürt olur.onu da nerden mi biliyorum.sizin yapmanızdan.önemli olan illa açık saçık espiri yapmak değildir.kelimelerle oynayıp da espiri yapmak asıl maharet ister.o espirileri herkes yapıyor.mehmet ali erbil gibi bir tip olmanızdansa sıradan biri olun daha iyi bir bayanın erkek arkadaşlarına cinsellikle ilgili fıkra anlatması sizce nekadar doğru? bana bir bayan böyle bir fıkra anlatsa kim olursa olsun anında aptalın A sını alnında görürüm Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.