Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sakızlı Türk Kahvesi Yapılışı


Gozdesen

Önerilen İletiler

Damla Sakızlı Türk Kahvesinin Yapılışı aslında normal bizim kahvemizle aynı şekilde olmakla birlikte ufak farklılıklar bulunmaktadır. Aşağıda Nasıl yapacağınıza dair bilgiler verilmiştir. Bu işlem biraz zor olmakla beraber imkansız değildir ama bence hazır Damla Sakızlı Türk Kahvesi Almanız daha mantıklı olacaktır.

 

Osmanlı döneminde ise, özelilikle doğal damla sakızı üreten köyler, Sakız Adası'nın diğer köylerine göre daha da zenginleşmişlerdi. Osmanlı mutfağında böylece doğal damla sakızı aroması önemli bir yer edinmiştir.

Geleneksel bir Osmanlı lezzeti olan "Sakızlı Muhallebi"nin yanı sıra Osmanlı'nın kumda veya közde pişirilen geleneksel Türk kahvesine de damla sakızı aroması ilave edilmiş ve ortaya eşsiz bir lezzet çıkmıştır.

 

1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır. Biraz dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilir.alıntı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.