Φ gaffar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Peki, ben de otursam desem: "Muhammed'in iddia edildiği değil, başka bir tarihte tevellüd ettiği, ancak gericiler 23 Nisana alternatif olsun diye ona yakın bir tarih uydurduklarını duymuştuk ama... Ne tür rezillikler dönmüş Medine'de? Nasıl gözümüzün içine baka baka 1400 yıldır yalan söylerler ve kimse ağzını açmaz? Nasıl kandırılır milyarlarca insan? Bu dinin her şeyi böyle yalan üzerine mi kuruludur?" ??? alakasiz bir sekilde asker mustafa kemal ile peygamber muhammed mustfa´yi karsilastirarak dolayli bir sekilde diyorsunuz zaten gerci daha ileri gidenler de var ancak tüm kara propagandalara ragmen "günes balcikla sivanmaz" gercekler örtülemiyor..aslinda layusel rehberinizin ilkeleri 90 yili devirmeden cöktü bunun hazimsizligini yasiyorsunuz anliyorum fakat sapla saman bu kadar da mi karistirilir be birader..) slm. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Askerlik yapmadığınız belli oluyor! Onlara law silahı denir. Ben onlarla askerde oyuncak oynardım, en sevdiğim silahlardandır. Roketatar çok başka bir şeydir, genelde PKK kullanır roketatarı ve genelde RPG roketatarını tercih ederler. Law silahı içinde mühimmatı yokken (su borusu değildir, Başbuğ komutan da öyle demedi zaten) alelade plastik bir borudur, komutan doğru söyledi... Genelkurmayımızın doğrunun dosdoğrusunu söylediğini her zaman apaçık kanıtlayabilirim, sorun yok... bastan düzeltelim,askerligimi mersin cikarma birliklerinde yaptim.. genelkurmay baskani kosaner´in noktasina,virgülüne sahip ciktigi konusmasiyla basbugu ve ondan evvel aciklama yapan ne kadar yetkili asker varsa hepsini yalanliyor elbette seni de..bizimkilerin su alnindan vurdugu asker dirami/travmasi var istersen bide sehid anasiyla konus sana ulusalciligin zararlarini anlatsin.. slm. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Tepkim ikinize de... Yani ardıçla birlikte size. Niye size, benim yazmadığım cümleleri benden alıntılamış gibi gösterdiniz. Niye ardıça, Dolmabahçe'de "rezillik" iddiasından dolayı. Tabii yani bu iddiayı buraya taşırken haklı görmeseniz taşımazdınız, öyle değil mi... Tarihe şaşırıldığını sanmam. Çünkü tarih çok söylendiği üzere tekerrür eder. Ancak tarihi bilmeyenler şaşırır, ilk kez oluyor zannettikleri için. Biz tarihte neler okuduk, bunlar üfürük kalır. O yüzden şaşırma yok da, bu kadar da tekerrür etmese, ibret alsak da diyoruz sadece... Atatürk'ümüz bize hitabesinde olacakları açıkça belirttiği için de ayrıca şaşırmıyoruz. Haber alan, uyanık olur, hiç şaşırmaz... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Law silahından başka bir iddiaya atladık ama, terör ortamında ne yazık ki çok olumsuzluklar olabiliyor. Tüm bunlardan terör sorumludur. Çünkü terörün amacı zaten budur. Sinir savaşı yaparak legal güçleri de illegal bir zemine çekmek. Zaten bu yüzden diyoruz düzenli ordu ile terörle savaşmak yanlıştır. Osman Pamukoğlu'nun jandarma antiterör timleri ile teröre simetrik yanıt verilmelidir. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2011 alakasiz bir sekilde O size alakasız geliyor, bana ise çok alakalı geliyor... Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Ben de şunu düzelteyim : İslam aleminin tek bi lideri vardır,Hz.Muhammed.Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Nedir bu sizdeki 'başbakanın,cumhurbaşkanının,komutanların alnı secdeye değecek' merakı dostum? Atatürk sana namaz kılma,ibadet etme mi dedi? HAYIR. Herkes istediğini gerçekleştirmekte özgürdür dedi. Hadi hiç bişeye saygın yok bari bu ülkeyi kurtarmada,bağımsızlığını kazandırmada nasıl bir rol oynadığını hatırlada da saygı duy! Sana Atatürk'e tap diyen olmadı. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Atatürk sana namaz kılma,ibadet etme mi dedi? Doğruları yerli yerine oturtan belirleme için teşekkür ediyorum. Aslında didişip anlaşamayarak ben de dahil olmak üzere emperyalizme hizmet ediyoruz. Kimsenin diğerini ortadan kaldırması, yok etmesi, kendi klonu benzerlerini önemli yerlere yerleştirmesi ve bu yolla faşist diktasını gerçekleştirmesi gerekmediğini, inancı ne olursa olsun herkesin laik çatı altında eşit ve inanç özgürlüğünün laiklik güvencesi altında olduğunu hepimizin anlaması gerekiyor. Bunu anlayamadığımız sürece emperyalistler ellerini oğuşturarak "Irak'tan, Libya'dan sonra Türkiye de kıvama geliyor" diye sevinmeye devam edecekler. Emperyalistlerin sömürü hevesini kursaklarında bırakmanın tek yolu, dinlinin dinsizin, ne inançta olursa olsun herkesin inancının teminatının laiklik olduğu noktasında buluşması gerekiyor. Amerika ise laikliği, Atatürk'ü yok edin diye direktif veriyor ve emri doğrultusunda insanlık anıtını yıkmak için bile din alet ediliyor, putlaştırılmış bir türbenin yanıbaşına dikilmiş olduğu gerekçe gösterilebiliyor. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2011 Gaffar abi.. Hz.Muhammed son nefesini verdiğinde,dışarıda Halifelik mücadelesini verenler ne tezgahlar içindeydiler.. Atatürkün cenaze namazı kılındı..bir imam eşliğinde ve CEMAATLE.. Hz.Muhammedin cenaze namazını kim kıldırdı..CEMAAT varmıydı namazda..bunu dilediğine sor..tam bi ay zaman var..doğru bilirsen canlı 500 milyon..hadiiii.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2011 Bir ay çok zaman Dayı... Ben anlatıvereyim! Muhammed’in ölümü gibi İslam tarihinin en önemli bir olayı, tabii ki İslam tarihçilerince ayrıntılı anlatılmıştır. Hakkını teslim edelim ki bu tarihçiler öyle çok da yanlı, süzgeçli davranmamışlar, olanları çok fazla çarpıtmadan anlatmışlardır. Tümüyle objektif olabileceklerini düşünmek imkansızdır. O tarihte öyle fikir özgürlüğünden filan bahsedilemez. Çünkü Ömer kılıcını çekip “Muhammed öldü diyenin başını vururum” demiştir. Bunu üzüntüsünden yaptığı çarpıtmadır, halifelik tartşmasının hızla başlamasını engellemek için yapmıştır. Tartışmayı ne kadar geciktirirse, duruma o kadar hakim olabileceği içindir. O yüzden, anlatılanların çok daha fazlasını düşünmek, az bile anlatıldığını varsaymak gerekiyor. Buna rağmen anlatıldığı şekliyle bile: Bu konu ile ilgili ilk kaynak, İbni İshak’tır. Megazi ve siyer konularında bilgileri ilk derleyen ve kitaplaştıran odur. Onun çalışmalarını baz alarak da İbni Hişam, ünlü Siyer kitabını yazmıştır. Bu kitap, yani İbni Hişam siyeri, tüm araştırmacılarca temel kaynak kitap kabul edilir. İşte bu kitaba bakıldığında, Muhammed’in namazını önce meleklerin kıldığı iddia edilmektedir. Yani cenazenin bir süre kendi halinde kaldığı, kimsenin ilgilenmediği buradan anlaşılıyor. Sonra cemaatsiz, imamsız tek tek veya grup grup gelenlerin cenaze namazı kıldıkları anlatılıyor. Ölümden önce zaten kağıt kalem istiyor ve Ömer getirmelerine engel oluyor. “Sekeratta sayıklıyor, söyledikleri geçersizdir, yazmaya gerek yoktur” gerekçesiyle son sözlerinin kayda geçmesini engelliyor. Onun bu tavrına Muhammed’in kızı Fatıma çok gücenmiş ve üzüntüsünden, babasının ardından fazla yaşamamıştır. Ömer’in bu tavrı da tıpkı Muhammed’in ölümü haberinin hızla yayılmasını engellemek için haberi yayanları ölümle tehdit etmesi gibi, Muhammed’in bir halife tayin etmesini engellemek içindir. Derken Beni Said gölgeliğinde hilafet tartışması yapıldığı haberi duyulunca damadı Ali, kızı Fatıma ve birkaç yakını hariç cenaze ile ilgilenen kimse kalmıyor. Uzayan tartışmalar ertesi güne kalıyor ve cenaze sabaha kalınca sıcak iklim dolayısıyla bozulduğu için sabah olur olmaz alelacele hemen yattığı yerde (Aişe’nin odasında) kazılan mezara gömülüyor. Kimsenin imam olup cenaze namazını kıldırmasına izin verilmiyor, çünkü o kişinin halifelik iddiasının güçlenmesinden korkuluyor. Olay bu şekilde… Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2011 Ömer istese tüm putlar kaldırıldığı halde Hacerül Esved putunun yerinde kalmasını engelleyebilir, onu da kaldırıp attırabilirdi. Fakat Mekke ele geçirilirken Ebu Süfyan ile hac ticaretinin devam edeceği, bu gelirden Mekke'nin mahrum bırakılmayacağı konusunda söz birliğine varılmıştır. Bu söz birliği gereği de Muhammed siyah taşı öperek kutsamıştır. Bu yüzden Ömer "Ey siyah taş, sen bir taşsın, Muhammed seni öperken görmesem ben de öpmezdim" demiştir. Muhammed de "benden sonra peygamber gelse, Ömer olurdu" demiştir. Ömer "insanlar Ömer Kuran'a ilave yaptı diyecek olmasalar, Kurana recm ayeti koyardım" demiştir. Miras konusundaki ayeti yazarken yaptıkları matematik hatayı ise artık Muhammed ölmüş olduğu için düzeltememiş, avl yöntemini icat ederek sonradan farkına vardığı hatayı düzeltmiş, ama tabii bunu recm ayeti yazamadığının aynı gerekçesi ile Kurana geçirememiştir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2011 Mustafa Kemal ATATÜRK'ün birlestirdigi Türkiye Cumhuriyeti bölünmek üzeredir,yani bölünmüslügün resmen ilan edilmesi arefesindeyiz. AB/D, icimizdeki dinciler ve dünkü 12 Eylül yanlılarının isbirligi ile Türkiye bölünüyor.Yani 90 yil sonra Sevr hayata geciriliyor.Dün bu ülkeyi bölmeye gücü yetmeyenler bugün Amerikan yanlısı Kürt Partisi ile bunu basarmislardir. Bugün iki sehit daha verdik.onlarca yaralimiz var.AKP'nin PKK'si ögretmen lojmanlarini yakmakla tehdit ederken, basbakan,Ortadogu ülkelerini nasil provake ederimin pesinde. PKK artik o kadar cüretkar ki,ne emniyet dinliyor ne asker.Cünkü ülkeyi yöneten kadro kelle hesabi degil SAYIN hesabi yapmakla mesguldür.Yere göge sigdiramadiklari futbolcularida 'halklarin sehitlerine'üzülüyor.Eminim birileri Arda'ya birseyler koklatacaktir bu söylemi nedeniyle veya en azindan PKK nisani verilir ona.Ermeni yanlısı PAMUK gibi. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2011 Iktidar yanlısı kalemler illede askerin silahi birakmasi gerekliligini isleyip kamu oyunu askere karsi yönlendirme pesinde. Efendim Kandil PKK icin kutsal bir dagmis,oraya gidenler hep terör icin degil,hakli bir dava icin gidiyormus. Dünkü 12 Eylül yandasi bazi kalemlerin bugün ülkenin bölünmesi icin 30 yildir mücadele veren terör ve ihanet odaklarini "askeri harekat bir cözüm getirmez"slogani ile desteklemeleri aslinda iktidarin Kürt acilimi adi altinda ülkeyi parcalama siyasetinin desteklenmesi anlamini tasiyor. Basbakan'in Güneydogu'da birlik ve bütünlüge karsi girisimlerin oldugu su dönemde sirf dincilerin ve cemaatlerin gözüne girebilmek ugruna Araplarla ABD istekleri dogrultusunda sarmas dolas olmasi cok düsündürücüdür.Dün Suriye ile sarmas dolas olup sonra Suriye'yi tehdit eden iktidarin kimin hesabina calistigi artik biliniyor.Diktatörlerin yikilmasi icin degil ABD'nin siyasetinin etki alaninin genislemesi icin calisan basbakan Erdogan ayni zamanda kendini diktatör ilan ederek ülkesindeki tüm özgürlükleri yok etme cabasindadir. Hitler dönemini aratmayacak sekilde bir uygulama ile iktidar yanlisi olmayan asker sivil ve gazeteci kim varsa özel toplama kamplarina gönderilerek akibetleri mechul bir durum ortaya cikarilmistir. Erdogan'in Arap BAHARI seyahatlerinin perde arkasinda ABD emperyalizmi yatmaktadir. saygilarla Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2011 Öncelikle,belediye başkanlarının profesyonel futbolla uğraşması yasaktır.Savcılık tarafından işlem başlatılması gerekir.Adam çıkıyor:''Bundan sonra profesyonel futboldan elimi çekiyorum.''diyor(Melih Gökçek).Yahu kardeşim bu nasıl iştir biri bana açıklasın? Şehide kelle diyen başbakanımız arap ülkelerinde trt'nin deyimiyle 'tarihi konuşmalar' yapıyor... Devletin televizyonu o hale geldi ki Adile Naşit'İn hamam sahneleri bile sansürleniyor(tosun paşa)... (neler oluyor bize,yine neler oluyor..) Ah Atam,vah Atam... Nerelerdesin... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2011 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2011 Mısır resmi yayını, "Savtül Arab, minal Kahira" diye yayına başlardı. Bence üç olasılık var: 1. Karın gazı gurultusu 2. Tarihin çöplüğünde metan gazı çıkması 3. Sahibinin sesi... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.