Φ gaffar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 tekrar edelim anlasilir umuduyla.. evrensel yazdi; "..Henüz demokrasinin oturmadığı Cumhuriyet düzenini eleştirerek, önerdiğin hakça düzen vahiylerden kaynaklanmıyormu?..." -elestirim,doksan yildir cürük cumhuriyet´i,bagnaz ve buyurgan uygulamalari cagdaslik/modernlesmek adi altinda türk toplumuna yutturmaya calisanlara ve destek verenleredir.. -hakca düzen veya düzenler zaten vahy´den onay alir bu konuda bir sorun yok.. *** evrensel yazdi;"..Burada her tartışmanın sonunu Arap kültürünün(vahiyler) en doğru olduğuna getirmiyormusun? Bunun farkında olmadığımızımı sanıyorsun?..." -farkinda oldugum sadece görmek ve anlamak istemediginizdir..üzerine basa basa arap kültürünü"gelenegin batakligi"olarak tarif ettim yetmedi gelenekci ile reddiyecinin ayni kaynaktan(bataklik) beslendigini yazdim daha acik nasil olunur? -vahy´in,arap yada baska bir kavmin kültürüyle bir ilgisi olmadigini "yere göge yerlestirilen fizik kurallari vahy´dir" diyerek kac kez yazdim siz hala dedigim dedik modunda devam ediyorsunuz bunun farkinda olmadigimi mi saniyorsunuz? *** evrensel yazdi;"..Senin tüm %99 inançlara kültür gözüyle bakman kabak tadı vermiyorda, benim sadece Araplarınkine mi bakmam kabak tadı veriyor?.." -öyle degil.. -arap kültürünü önerdigimi iddia etmeniz kabak tadi verdi cünkü böyle bir iddiam hic olmadigi gibi arap/acem kültürünü islamla ambajlayip müslümanliga gecis yapan türk veya baska kavimden halklara asilaniyor ve bu isin merkezi ditib oldugunu da yazdim. slm. Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Sn. Gaffar, Bir arap mağraya kapanıyor, tanrıdan vahy aldım diyerek Arap toplumuna bazı sosyal, siyasi, sınıfsal, dogmatik yaşam kuralları dayatıyor, dayattığı kurallar tıpatıp o günün Arap kültürü, ahlakı, örf ve törelerine benziyor, sen/siz bunlara vahy diyorsunuz. Anlaşmazlık burada. Aklı başında insanların bir iddiayı kabullenmesi için o iddia hakkında ispat, belge, bulgu, deney ve gözlem gerekir. Bunların hiç birisi yok. Sadece bir insan kalkıyor "ben tanrıdan vahy aldım". Hani ispatı? "İspatı benim".. Oldumu şimdi? Kaldıki tarihte binlerce vahy aldığını iddia eden her toplumun uyanığı var. Sen onların vahylerini toplumsal kültür görüyorsunda, bizim görmemiz neden yanlış oluyor? Senin Efendinle Tanrının diğer toplumların efendileri ve tanrılarıyla ne farkı var? Seninkisi vahy oluyorda onlarınki neden kültür oluyor? En ufak bir farklılık emaresi söyleyebilirmisin? Buraya kültürün de tanımını koyayım ki, ne demek istediğim daha net anlaşılsın. Ummuyorum ama.. Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Allah Türkmü,Kürtmü,Fransızmı,Arapmı..hangisi acaba..Allahın milliyeti varmı.. Uyuduysa bizim uyuma dediğimizi duymayacaktır Türk..UYUYORSA uyandırmamız gerekecektir.. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 sayin evrensel,magara dedin de aklima geldi.. islamci kürt yazar altan tan sordu;-------------atatürk elestirilemez mi ? emekli pasa osman pamukoglu cevap verdi;--------sirktir !? senin de dilini yakar (!) *** "..De ki -O'na şirk mi koşuyorsunuz? -Halbuki -O -sizin devletinizi yarattı.. -Hani -düşman -vatanınızı istila etmişti de ağlaşıp duruyordunuz -İşte siz bu haldeyken -size -rahmetini gönderdi de düşmana galip geldiniz.. -Şüphesiz -10 yılda 15 milyon genç yaratan da -yurdu baştan başa demir ağlarla ören de O'dur - Hala ders almayacak mısınız? -Her kim ki -O'nu -eleştirmeye kalkar -şüphesiz biz onun dilini yakarız.. -O -olmasaydı -siz hala türküm diyebilecek miydiniz? -Şüphesiz siz nankörlersiniz.. -Hani -devletin kutsal mekanına türbanlı eşi olan biri geçecekti -Sizi -şeriat tehlikesinden korumak için elçilerimize -e-muhtıra verdirmiştik -Hala -şükretmeyecek misiniz? -Devletin kutsal mekanları olan kamusal alanlara başa takılan şeyle girmeniz yasaklanmıştır -O´ her şeyin en iyisini bilendir.. -10 Kasım'larda -Anıtkabir'i tavaf etmek sizin üzerine farz kılınmıştır -Eğer bilirseniz bu -sizin için daha hayırlıdır.. -İnkar edenler -kürtçe diye bir dil vardır diyorlar -Şüphesiz -onlar yalancılardır.. -Biz -onların -dağ türkü olduklarını -karda yürürken -kart kurt sesleri çıkardıkları için -onlara -kürt denildiklerini anlattık -İşte biz -delillerimizi böyle açıklarız.." (alinti/kemalist amentü)) *** Dünyanın 8. harikasi !? ) "..Her yıl binlerce insanın geldiği Damal'da hiçbir tesis bulunmadığından yakınan Öğüt, insanların tuvalet ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini belirtti. Öğüt, Atatürk'ün Silüetini Koruma ve Tanıtma Derneği kuracaklarını ve Atatürkçü kuruluşlardan bağış toplayarak buraya bir tesis yapacaklarını anlattı. Öğüt, basın toplantısının sonunda gazetecilere,Damal'a yapılacak tesis projesine ilişkin bir görüntü izletti. Öğüt, 1 milyon dolarlık projeyle hem seyir alanları hem de sosyal tesisler yapılacağını kaydetti. Öğüt, Türkiye'nin sınır bölgesinde güneş batarken ortaya çıkan Atatürk'ün silüetinin, dünyanın 8. harikası olduğunu söyledi. *** Damal'ın Yukarı Gündeş Köyü'nde,önceki akşam Atatürk'ün silueti göründü. Her yıl tekrarlanan bu olay sırasında bir hayvan sürüsünün dağdan geçmesi CHP milletvekili Ensar Öğüt'ü çok kızdırdı. Öğüt, ‘‘Bu dağda hayvan otlatmak terbiyesizlik, izin verilmesi de ihanet’’ dedi. Öğüt, bölgenin milli park olmasını istedi. CHP Ardahan Milletvekili Ersan Öğüt, buranın acilen milli park ilan edilmesini istedi. Siluetin belirdiği bölgede koyun otlatılmasına izin verilmesini ‘ihanet’ olarak değerlendiren Öğüt, şunları söyledi: ‘‘Böyle rezalet olamaz. Bu dağda hayvan otlatılması büyük terbiyesizlik. Bugüne kadar bu mucizenin çıktığı Karadağ neden koruma altına alınmamış. Ama ben 56 arkadaşımla birlikte Meclis'e bu bölgenin Milli Park olarak ilan edilmesi için kanun teklifi verdim.Şimdi bu kararın kısa sürede çıkmasını diliyoruz. Çünkü buradan geçen hayvan sürüleri zamanla silüetin çıktığı alanı yok edecek ve bu mucizeyi bir daha göremeyeceğiz.’’ alinti(Savas Karsitlari) *** heh heh vay hain koyunlar vaay tarlalari istila etmisler eminim ögüt ve yandaslarina göre bu koyunlar vatanhaini..) *** allah akil fikir versin diyecegim ama O´na inanmiyorlar ki..) slm. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gaffar abi.. Sen hiç görmediğin Allaha inanıyorsunda bazı İnsanlar silüetini gördüğüne inanıyorsa sana neden acaip geliyor abim.. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 evrensel yazdi; "..Bir arap mağraya kapanıyor, tanrıdan vahy aldım diyerek Arap toplumuna bazı sosyal, siyasi, sınıfsal, dogmatik yaşam kuralları dayatıyor, dayattığı kurallar tıpatıp o günün Arap kültürü, ahlakı, örf ve törelerine benziyor, sen/siz bunlara vahy diyorsunuz. Anlaşmazlık burada.." öyle demiyorum ama say ki öyle.. Eeee? peki devamini niye getirmiyorsun? ülkemde öyle bir sistem hakim olsun ki orada tüm inanclar,renkler,diller,kültürler,farkliliklar su gök kubbe altinda insan onuruna yarasir sekilde yasasin dedigimi..bunu temin edecek olan sistem vahy´den onay alir dedigimi..uygar dünyanin standartlari sözde degil özde referans alinmalidir dedigimi..vs. vahy benim icin var sizin icin yok ne önemi var? esas mesele iyilik de,hayir da yarismak degil mi ? bu onurlu mücadele ye engel olmak isteyen despot sistemlere karsi el birligi,gönül birligi icinde olmak gerektigi degil mi ? öylese..neyse ya.. tanri karsitligi güzel hos ama ayaginiz yere bassin biraz zira söylediklerinizi hayat onaylamiyor E öyle oluncada sözleriniz havada kaliyor.. doksan yillik tanri karsitligi fetisizmini uygulayanlar ordu,yargi,bürokrasi,medya ittifakina ragmen bir arpa boyu yol alamadi..allaha rakip olma sevdasinda olanlar,olabilecegini ZANedenler evrensel degerler duvarina tosladi ve cagdisi dogmatik kurallari cöktü.. simdi bu akla zarar fetisizmi anlayabilmek ancak ezan sesi duydugunda derlenip toplanan bir müslümanla ulusal mars duydugunda hazirola gecen birinin davranisi arasindaki benzerligi görmek/anlamakla mümkün.. slm. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gaffar abi..:)Sen hiç görmediğin Allaha inanıyorsunda bazı İnsanlar silüetini gördüğüne inanıyorsa sana neden acaip geliyor abim.. hayir garibime gitmiyor.. sadece özelde islama genelde dine inananlari DOGMAtik olmakla suclayan entel´in "cifte satandart"ini dile getiriyorum o kadar.. slm. Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2011 ülkemde öyle bir sistem hakim olsun ki orada tüm inanclar,renkler,diller,kültürler,farkliliklar su gök kubbe altinda insan onuruna yarasir sekilde yasasin dedigimi..bunu temin edecek olan sistem vahy´den onay alir dedigimi..uygar dünyanin standartlari sözde degil özde referans alinmalidir dedigimi..vs. Doğruya, gerçeğe onay vermeyecek ne varki soyut düşüncelerde? Din de kaçamaz, ideoloji de felsefe de.. Mecbur onay verecek, eli mahkum. Zira asıl kendisinin onay alıp ayakta durması gerekiyor. Doğrunun soyut kavramlardan onay almasına zaten gerek yok. O doğru, zaten görsel ve her şekilde algısal. Bu yüzden soyut düşünceler madde ve insan yararına olanla örtüştüğünde doğrudan onay almış oluyor. Aksi şekilde tarihe karışıyor. Biliyoruzki tarihte bu tür binlerce metafizik düşünce doğrudan onay alamadığı için yok olup gitmiştir. Keza dinler de.. Bazıları ise dogmacıların inatlarıyla yaşamaktadır. Ama ne yazık ki olan doğrulara oluyor. vahy benim icin var sizin icin yok ne önemi var? esas mesele iyilik de,hayir da yarismak degil mi ? bu onurlu mücadele ye engel olmak isteyen despot sistemlere karsi el birligi,gönül birligi icinde olmak gerektigi degil mi ? öylese..neyse ya.. İşte asıl anlaşılmayan bu. Vahyler yani dogmalar doğrularla çelişiyor. İyilik te hayır da getirmiyor. Yani insan yararına değil. Vahyler yada dogmalar despot sistemlerle mücadele etmiyor, aksine despot sistemlere kaynak oluyor. tanri karsitligi güzel hos ama ayaginiz yere bassin biraz zira söylediklerinizi hayat onaylamiyor E öyle oluncada sözleriniz havada kaliyor.. Hayatın yani gerçeğin onaylamadığı soyut düşüncelere hayır dediğimizi defalarca söyledik. ONAY kelimesinin üzerinde çok duruyorsun. Onay nereden alınır? Tek ölçü bilim, yani somutlar değilmi? doksan yillik tanri karsitligi fetisizmini uygulayanlar ordu,yargi,bürokrasi,medya ittifakina ragmen bir arpa boyu yol alamadi..allaha rakip olma sevdasinda olanlar,olabilecegini ZANedenler evrensel degerler duvarina tosladi ve cagdisi dogmatik kurallari cöktü.. Anlaşılmayan şu; Tanrılar adına vahy düzenleyenlerin de fetişizm uygulayanlarında amaçları sömürüdür. Birbirlerinden ne farkı var? Önemli olan söylediğim gibi soyut kavramların madde ile, insan yararına olanla örtüşmesi. Örtüşmüyorsa koyver gitsin. Hiç bir işe yaramaz, hurafedir, dogmadır, zararlıdır. simdibu akla zarar fetisizmi anlayabilmek ancak ezan sesi duydugunda derlenip toplanan bir müslümanla ulusal mars duydugunda hazirola gecen birinin davranisi arasindaki benzerligi görmek/anlamakla mümkün.. Fetişizmden kurtulmanın yolu, ayrılıkçı dogmatik simgelere taraf olmamaktır. Burada haklısın. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Vahyler yada dogmalar despot sistemlerle mücadele etmiyor, aksine despot sistemlere kaynak oluyor. bakalim dedigin gibi mi.. örnek:1 "..Muhammed,25 yaşında “Hilfu’l-Fudul” (Erdemililer İttifakı) adlı bir teşkilata “adalet” üzerine yemin ederek girmişti..Teşkilatın kurucuları arasında yer almıştı.. Bu teşkilat Mekke’de haksızlığa uğrayan zulme maruz kalan garibanları kimsesizleri yoksulları yolu kesilenleri (İbn’us-Sebil) koruma ve kollama amacıyla kurulmuştu.. Örneğin böylesi bir olayda, Mekke’ye kızı ile birlikte gelen bir köylünün yolu kesilmiş, satmak için getirdiği malına ve kızına şehre hükmeden yedi-sekiz tefeci bezirgandan birisi el koymuştu.. Adam yana yana derdine çare arıyordu.. Oradan birisi Muhammed adında bir genç var, ona git, böyle işlerle ilgileniyor, sana yardımcı olur dedi.. Adam, o yıllarda henüz 25 yaşlarında olan genç Muhammed’e gelerek derdini anlattı.. Muhammed, derhal kendisi ile aynı yaşlarda olan 10-12 kişilik bir gurubu göndererek “TEFECI”(riba=tefeci yaziya bakin) bezirganın evine kuşattırdı.. Grup kapıya vurarak adamın malını ve kızını geri vermesini istedi.. Mekkeli kodaman, önce itiraz etti sonra da hiç olmazsa kızın bir gece kendinde kalmasını istedi.. Grup bu söze öyle sinirlendi ki alınlarındaki damarlar görülüyordu.. Grup lideri etrafındakilere işaret ederek kapıya yüklendi.. Omuzuyla kapıyı kırmak için yükleniyordu.. Derken gürültüden iyice rahatsız olan kodaman aşağı inerek kapıyı açtı kızı ve malı teslim etti.. Yine buna benzer bir olayda Muhammed, tefeci bezirganın yakasını toplayarak öyle bir sarstı ki, Ebu Cehil daha sonra “Azgın bir deve gibi üzerime geliyordu” diyecektir.." (İbn Habib, El-Muhabber) *** örnek:2 nebi İsa’nın tapınağı basarak “din adamlarına” meydan okuyuşu İncil’de şöyle anlatılır: “Tapınağa bir genç geldi. Avluda sığır, koyun ve güvercin satanları, orada oturmuş para bozanları gördü. İpten bir kamçı yaparak hepsini koyunlar ve sığırlarla birlikte tapınaktan kovdu. Para bozanların paralarını döküp, masalarını devirdi. Bir yandan da şöyle bağırıyordu; “Tanrı’nın evini ticarethaneye çevirdiniz, ey engerek soyu! Bu tapınağı yıkın, onu yeniden yapacağım..” (Mat. 21:12-13, Mar.11:15-17, Luk. 19:45-46. Yuh.2-13-19).. *** örnek:3 nitekim tarihe bakildiginda, Budha’nın------------------Hind din adamlarI sınıfı Brahmanlara, Zerdüşt’ün-----------------İran din adamları Moglara (Molla?), Musa’nın-------------------Mısır din adamları Hamanlara, İsa’nın--------------------Yahudi din adamları Hahamlara karşı çıktığını (ki bunlar despot sistemin mollariydi) dahası çoğunun onlar(despot) tarafından yargılanarak ölüme mahkum edildiğini görürüz..(alinti) bu tesadüf müdür ? slm. Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 bakalim dedigin gibi mi.. Yukardaki söylenilenler, çoğunlukla uydurulmuş hadisler ve sadece kendi kendini doğrulayan vahiyler(ayetler)dir. Vahiyler şu gerçekler üzerine kuruludur: "Bu yüzden, dini hükümler ortaçağın geleneklerini taşımaktadır. Öldürmek, kesmek, işkence, kölecilik, farklı tercihleri düşman ilan etmek, çok evlilik, kadını cinsel obje görmek, kadının vatandaşlık haklarını küçültmek vs. gibi ortaçağ töreleri DİN hükümlerini oluşturur." -£vrensel- Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Peygamber hakkinda ortaya atilan tüm söylem ve yazilanlarin sadece yüzde 10'u dogrudur o da Peygamberin "ben Allahin elcisiyim onun dediklerinden farkli birsey söylemiyorum"dedigi sözlerdir.Peygamberi Kuran'in ve de Allahin ötesine geciren zihniyetin Islamla uzaktan yakindan hicbir ilgisi yoktur olamaz bu hristiyanlarin Isa'ya tapinmalarina benzer. Atatürk'ü sevenleri ona bagli olanlari Atatürk'ü ilahlastirmakla damgalayanlar aslinda putperestligin en alasini yapmaktadirlar. saygilarla Alıntı
Φ entari Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gaffar abi.. Sen hiç görmediğin Allaha inanıyorsunda bazı İnsanlar silüetini gördüğüne inanıyorsa sana neden acaip geliyor abim.. ))) Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Yukardaki söylenilenler, çoğunlukla uydurulmuş hadisler ve sadece kendi kendini doğrulayan vahiyler(ayetler)dir. uydurulmus ? kanit lütfen.. slm. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 uydurulmus Yukarıdaki 29 nolu iletinizdeki sözümona Kemalist ! dininin !! kutsal !!! kitabındaki ayetler ? nasıl uydurulmuşsa, aynı öyle uydurulmuştur... Dilin kemiği mi var? ABD de Abraham Lincoln'ün silüetinin belirdiği bir dağ olsaydı hemen milli park yaparlardı ve hiç bir ahmağın önde gideni de Lincoln'ü tanrı yaptınız diye itiraz etmezdi. Dünya mutlu raslamalar, tam denk gelen örtüşmelerle anlam kazanmıyor mu, hayat bu değil mi? Hayat böyle anlam kazanmıyor mu? Silüet oluşması da böyle bir olay değil mi, bu güzel ve anlamlı denk gelişin korunmasının neyi garip, neyi acayip? Kaç kere soruyorum, tık yok. Bir tanrı varsaymak, kutsamak tapmak yanlış mı, doğru mu? Doğruysa sana ne elin taptığından, sen kendi taptığına tapmaya devam et. Yanlışsa sen niye tapıyorsun? Var mı cevabı? Var. "Senin taptığın yanlış, benim taptığım doğru tanrı!" Başka bir yanıt olabilir mi? O senin aklına göre sana doğru gelen tanrı, başkasının aklına göre başka tanrı doğru geliyor, sana ne, kime ne? Dogmatik deyince de pek bir alınılıyor. E görünen o, apaçık görünüyor? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Konu şu ki byt bite buyurur, bit piksele buyurur şeklinde olmasa da ona benzer bir anadolu deyişi vardır. Bunun gibi, ABD entelijansiyası kiraladığı liboşlara buyurdu, onlar da dincilere buyurdu ki Atatürkçülük yıkılacak, laiklik aşındırılacak, ulusalcılık ortadan kaldırılacak, hadi bakayım yerlerinize marş marş! Fakat bu dinciler liboşlardan aldıkları akılla hareket ederlerken kendileriyle çelişiyorlar. Liboşlar buyuruyor ki bu laikler Atatürk'e tapıyorlar. E tapmak kötüyse biz de tapıyoruz deseler olmuyor. Bizim taptığımız gerçek tanrı, tanrının gerçek olanı bizimki deseler dogmatik oluyorlar, liboşların öğretisine ters! Öyle ya canım, sana ne, onun taptığı da ona güzel geliyor? Benim tanrım daha tapılası deyince dayatmacılığın, inanç özgürlüğünü ihlalin daniskası oluyor? Yazık acıyorum bu dincilere... Bu gidişle kimlikleri, kişilikleri tamamen yok olacak. Uşak makamından fasıl çıkmayacağına bir akılları erseydi! Atatürk kimseye uşak olmamayı öğretmişti ama anlamadılar. İngiliz muhibbi iken oldular Amerikan muhibbi... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 En büyük aymazlık..KENDİSİ olamamaktır..kendisi olamayınca ya ingiliz ya amerikan olacaktır.. Yada A R A P.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Evet, "kendini bil" sözü kadar kadim, sağlam, insanlığın en temel kültür mirası olabilmiş başka bir söz bulmak zordur. Bu söz en eski çağlardan antik Yunan'a, İslam tasavvufuna kadar aktarılagelmiş önemli bir kültür mirasıdır. Platon bu sözü okulunun giriş kapısının üstüne yazdırmıştı. Tasavvufta da en önemli ilkeyi teşkil eder. İnsan aklı, mantığı ve sezgisi de tümüyle ittifak halinde bu sözün doğruluğunu onaylar. Bu kadar birleştirici ve kapsayıcı bir insanlık kültürü, en değerli miraslardandır. Hatta bilim bile bu sözü rehber edinmiştir. Bilim aslında evreni, ama özde kendini çözümlemeye, anlamaya çabalıyor. Hümanist ilkeye göre evrenin son ve en değerli meyvesi insandır. İnsan olmasa evren anlamsız, kimsenin bakmadığı parlamayan bir ayna olurdu. Tasavvuf da bunu böyle kabul eder. Bir karanlık şatoda, kilitli karanlık bir odada, kimsenin bakıp kendini görmediği bir ayna... Neye yarar? Kırılsa ne zararı olur, olmasa ne farkeder? Gerçekten kendini bilmeyen hiç bir şey bilmiyor demektir. Kendini bilmeden ne din olur, ne felsefe, ne bilim... Bu kadar tüm insanlık kültür ürünlerinin hepsini kanatları altına alan başka büyük söz de ben bilmiyorum... Bu sözü sıklıkla öne çıkardığın için çok haklısın Dayım... Sana sonuna kadar bile değil, sonsuz biçimde katılıyorum, sonsuza kadar haklısın... Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2011 En büyük aymazlık..KENDİSİ olamamaktır..kendisi olamayınca ya ingiliz ya amerikan olacaktır.. Yada A R A P.. sadece bu ücü-N-den birimi olur kendisi olmayan insan ? ya kendisi olan ? peki "kendisi olan" muhammed bu üc den hangisiydi ? bence en büyük aymaz "kavm"ini öne cikarandir zira kendisi olmak/kendini bilmek ancak takva ile mümkün.. "..Ey insanlar! -Biz sizi -bir erkek ile bir dişiden yarattık -birbirinizle tanışasınız diye -sizi -uluslar -ve -oymaklar kıldık -Şüphesiz ki -Allah katında en değerliniz, en takvâlı olanınızdır.." (hucurat/13) slm. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gaffar abi.. Bizim içimizdeki sesi sizin içinizdeki kulak,ne zaman duyacak.. Muhammedi sokma şimdi işin içine..bırak mübareği..biz KENDİMİZ,e bakalım..kendimizi sorgulayalım..biz kendimizmiyiz..akıl tarlamızı kimler sürüyor..o tarlada neler ekilip biçiyor.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 "Biz insani bir erkek bir disiden yarattik" degildir,"biz önce insani yarattik"tir dogrusu. saygilarla Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 yine Muhammed'li ayetli bi cevap alacaksın dayıı Alıntı
Φ bagetyiyenayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Bir kurtuluş savaşı daha... Umarım yaşamayız yine o zor,sıkıntılı günleri... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Arap baharı.. Arap kışa hasret..yüz yıllardır yanıyor adamlar.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Muhammedide ayetleride çözdük baget yiyen tüylü kardeş.. Biz İnsan diyoruz..onlar asla olmaz İNSAN,dan diyorlar..İnsan modeli olarak KENDİLERİNE bakıp olmayacağını söylüyorlar.. İÇ,leri karışık,gönülleri bulanık.. Alıntı
Φ gaffar Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2011 Gaffar abi.. Bizim içimizdeki sesi sizin içinizdeki kulak,ne zaman duyacak.. Muhammedi sokma şimdi işin içine..bırak mübareği..biz KENDİMİZ,e bakalım..kendimizi sorgulayalım..biz kendimizmiyiz..akıl tarlamızı kimler sürüyor..o tarlada neler ekilip biçiyor.. sayin dayicim, Allah,kullarina onlarin anlayacagi kavramlarla hitap eder.. sizin icinizdeki sesinizi benim anliyabilecegim kavram ile anlatirsan insallah nasiplenirim..) "..Muhammedi sokma şimdi işin içine.." !? görevlendirilen praktize eden örgütleyen ögreten O.. Muhammed-siz kur´an ? Muhammed-siz islam ? Muhammed-siz nasil olur be dostum ? Dayi yazdi;"..kendimizi sorgulayalım..biz kendimizmiyiz..akıl tarlamızı kimler sürüyor..o tarlada neler ekilip biçiyor.." tez elden baslayin ve anlatin bize, biz kendimizmiyiz? akil tarlamizi kimler sürüyor? o tarlada neler ekilip biciyor? heycanla bekliyoruz.. slm. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.