Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bilimsiz din kör, dinsiz bilim ise topaldır...Albert Einstein;anlatmak istediğim budur.

o zaman sizin mantığınıza göre bu sözü söylediği için Einstein'ı da bilim adamı saymayalım! Demişsnizki kopyalamayı hayal bile edemezdiniz, ben var olanı tekrarlamaktan bahsetmiyorum size, benzeri olmayan başka bir insan yaratmaktan sözediyorum...

Candide; çevrene bak, dağlara kuşlara böceklere bak diyerek açıklama yapacak değilim size, var olanın ispatı yok olanın ispatından daha kolaydır her zaman...Her düzenli şeyin bir düzenleyicisi bulunur;binayı,uçağı yapan bir mühendis, masayı sırayı marangoz meydana getirir, hiçbir şey kendiliğinden ortaya çıkmıyor değil mi?O halde bu evrene de bir düzen,uyum veren bir varlık olması gerekmez mi?

Görünmeyene inanmak her zaman en zorudur, sanırım birçoğu bu zorluğu göze alamıyor...

Gönderi tarihi:
Görünmeyene inanmak her zaman en zorudur, sanırım birçoğu bu zorluğu göze alamıyor...

inanmak zaten görünmeyen birşeydir

görünmeyene inanmak ise zaten başlı başına hayali bir şeydir

yani görünmeyene inansanız ne olur inanmasanız ne olur ?

herhangi birşeyin varlığını kanıtlamazki

saygılar

Gönderi tarihi:
inanmak zaten görünmeyen birşeydir

görünmeyene inanmak ise zaten başlı başına hayali bir şeydir

yani görünmeyene inansanız ne olur inanmasanız ne olur ?

herhangi birşeyin varlığını kanıtlamazki

saygılar

aklını, duydularını da görmüyorsun, o zaman akılsız ve duygusuz birisiniz diyebilir miyiz?, bu kadar basit midir yani görmüyorum o halde yok....

Gönderi tarihi:
bu fikride ilk defa görüyorum !

İnançlı birinden, atesit bir yaklaşım tarzı !

saygılar

Bu fikri duymamanıza şaşırdım gerçekten.Üstelik ateist bir yaklaşım tarzı değil,uzaktan yakından ilgisi yok.İslamda mantık aranmaz derken şunu kastediyorum:Din akla mantığa zıt değil ama, akıl ve mantıkla dini hükümler bulunmaz.Bu cümlem yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.

YARASA:"Mantıklı olmayan bir dine mantıklı insanlar nasıl inansın? Bu ne demek şimdi?" demişti.Demek istediğimi açıkladım....saygılar...

Gönderi tarihi:

Bir iğne ustasız olmaz bir köy muhtarsız olmaz bir harf bile kâtipsiz olmaz iken nasıl olurda şu muntazam ve sistemli bir şekilde çalışan dünya sahipsiz olur ve kendi kendine meydana gelir

Evet, arkadaşlar dedik ki bir iğne ustasız olmaz küçücük ve yapımı çok basit olan bir iğne kendi basına olabilir mi yanı demeliyiz ki yok kardeşim bu iğne kendi kendine meydana gelmiştir işte kendine göre doğa maddeleri vardır kendi kanunlarıyla kendi işlevleriyle meydana gelmiştir diyebilir miyiz eğerki dersek ne kadar mantıksız oluyor değilmi? en akıllı cevap ise bu ıgneyı yapan bir insan var bunu kabullendik bide ıgne yapımını bilmemiz lazım yanı ıgneyı nasıl şekil vericez işte ne malzeme kullanmalıyız sonra işte taştan mı olsa yoksa ağaçtan mı yani bir ilim sahibi olmamız lazım ki iğneyi yapalım demek ki iğne ustasız olmaz iken bu sabahı gündüz eden geceyi sabah eden dünyayı havada tutan güneşi gök yüzünde tutan yağmurları yağdıran elbette bir varlık var ki bunlar oluyor ve dünya O`nun tarafından yönlendiriliyor

her insan bir şeylere inanır hiç bir şeye inanmayan boşlukda yuvarlanıp gider ;)

Gönderi tarihi:
aklını, duydularını da görmüyorsun, o zaman akılsız ve duygusuz birisiniz diyebilir miyiz?, bu kadar basit midir yani görmüyorum o halde yok....

Mimoza, Göremediğin varlıkların "var olması" inandıklarının da var olduğunu göstermez...

Yanlızca kabuller vardır, kabul edin artık!

Bu fikri duymamanıza şaşırdım gerçekten.

Güzelim, şaşırma bence. Bunu ben de hiç kimseden duymadım :)

Üstelik ateist bir yaklaşım tarzı değil,uzaktan yakından ilgisi yok.

Emin misin?

İslamda mantık aranmaz derken şunu kastediyorum:

Peki! Tekrar değerlendirelim...

Din akla mantığa zıt değil ama, akıl ve mantıkla dini hükümler bulunmaz.

Güzelim, bu cümlendeki ilk yargı da dinin mantıksız olmadığını, ikinci yargında ise mantıkla bulunamayacağını söylüyorsun!

Sonuçta yine mantıksız olduğuna karar veriyorsun.

Bence bunu dememiş ol... Ben ne demek istediğini anladım, ama bu şekilde söylemen büyük bir çelişkinin içine götürür seni...

Sonuç olarak, akıl ve mantığınla bulamayacağın şeye inanman mantıksızlığın son haddi olur!

Bu cümlem yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.

Cümlen doğru anlaşıldı, yanlış olan cümlenin kendisi (ya da düşüncelerin; bilemeyeceğim)

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Bir iğne ustasız olmaz bir köy muhtarsız olmaz bir harf bile kâtipsiz olmaz iken nasıl olurda şu muntazam ve sistemli bir şekilde çalışan dünya sahipsiz olur ve kendi kendine meydana gelir

sahipsiz ve kendi kendine meydana geldiğini kim söyledi size ?

ayrıca hiçbirşey kendi kendine olmaz derken, yaratıcınında kendi kendine olamayacağını düşünemez miyiz ?

size göre tabi düşünemeyiz tabi, çünkü o zaman sizin tez güneşi balçıkla sıvamak gibi bir şey olur !

saygılar

Gönderi tarihi:
herkese selam,

benim bu mantik sinsilesinde cozemdegim bir nokta var sizlerle paylasmak istedim.. "koskoca kainatin kendiliginden, tesadufen" olusmasinin imkansizligi karsisinda bir aciklama getiremedigim dogrudur. bu sonuctan hareketle bir yaraticiya ulasalim.. peki koskoca kainati "bu kadar kusursuz" yaratabilecek bir yaraticinin " var " oldugunu kabul etmek.. evrenin kendiliginden var oldugunu kabul etmekten daha zor olsa gerek. cunku kusursuz bir seyi yaratabilmek icin ondan ustun olunmasi gerekir diye dusunuyorum.. bu denklemin icinden nasil cikilir bilemiyorum..

saygilarimla...

sayin bastarko bence siz gercege cok yakinlasmis bir kisisiniz.evet evren kusursuz ve onu yaratan ondan daha kusursuz olmali ve gonderdigi kitaplardada bize bu kusursuzlugunu bildirmis.ayrica acaba hangi ihtimal daha yuksek gorusundense (yani kainatin tesedufen olusma olsailigi yada yaradan tarafindan olusturulma olasiligi) dusunmemiz gereken sey bence indirilen kitaplar allahin zaten ben yarattim demesidir.iki ihtimalden birini destekleyen bir suru delil war ve bizde o delil etrafindayiz.tesaduf olasiligini iste bu veriler yok etmekte.

eger kutsal kitaplar indirilmeyip yaradan ben yarattim demeseydi bu tartismayi yapabilirdik oyle degilmi ? ben derdim bi yaratici olmali siz derdiniz hayir tesaduf hem o zaman soyleyeceginiz ilk sey eger bir yaradan olsaydi bunu bize bildirirdi olacakti.ama cok sukur biz bu bilgiye sahibiz.

bence siz gercekten sadece bir adim otedesiniz umarim bir adim daha atabilirsiniz

saygilar...

Gönderi tarihi:
masallar ve hayaller alemine dalarsak, bizde bir çok bilgiye sahibiz, hatta yeni yeni bilgiler bile hayal edebiliriz !

saygılar

neye inandıgını hangi görüşü savundugunu öğrenebilirmiyim?

Gönderi tarihi:
neye inandıgını hangi görüşü savundugunu öğrenebilirmiyim?

gerçeği arar , gerçeği savunurum

inançlarıma gelince

Örneğin tanrıya inanırım, ama benim için tanrı = varlıktır

bu varlık aleminin başı boş sebepsiz ve etkensiz öylesine meydana geldiğine inanmıyorum !

fakat tanrının sonsuz boşluk olduğunada inanabiliyorum

ama kesinlikle inanmadığım bir şey var ! o da tanrının insanlara vahiy gönderdiği konuştuğu yaktığı yıktığı iddiasıdır !

saygılar

Gönderi tarihi:

sayin tarafsiz nedemek istediginizi tam anlamamakla birlikte sahib oldugunuz bilgilerin sadece zan dan ibaret oldugnu dusunmekteyim.eger bizim bilmedigimiz bir bilgiye sahipseniz bunu bizimlede paylasmanizi temenni ederim.

benim size nacizane bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim ;

biz muslumanlarin inanisina gore herkes hesap vermek icin diriltildiginde kafirler icin o gunun zorlu ve uzun gececegi kuran-i kerimin ayetlerinde bulunmaktadir. asil onemlisi bir hadis-i serif te o gununun kafirler icin 1000 yil muminler icinse sadece bir farz namazi kadar surede gececegi soylenmistir. acaba bu bir abartmamidir yoksa gerceklik payi varmidir ? isterseniz bunu bilimsel olarak olabilirlilik duzeyini arastiralim ama bundan once sunu soylmek isterim iki ihtimal vardir ya bu hadiste soylenen tibben mumkun degildir yada ama tibben mumkunse bunun 1400 yil once bilinmesinin imkanziligini goz onunde bulundurmanizi isterim. simdi aciklamama gecmek istiyorum

zaman dedigimiz kavram beynimize giden sinyallerle algilanmaktadir yani normal duzeyi 20 ila 30 adet gelen sinyal zamanin normal akis hizinda seyretmesini saglar.peki korktugumuz anda acaba ne olur? cok gariptirki bu sinyallerin sayisi artmaya baslar ne kadar korkarsak sinyallerin sayisida o kadar artar. peki sinyallerin sayisi artinca ne olur yine cok gariptirki sinyal sayisi arttikca zaman yavaslamaya baslar normal akisindan sinyal sayisina gore yavaslar. simdi belirli bir zamanin bir insana 1000 yil gelmesi icin bunun muthis bir korku olmasi gerekmekte . aaa ne kadar garip benim aklima mesela sole bir korku geldi ; mesela hayatin boyunca reddedip yuz cevirgin allah karsinda milyarlarca insan herkes bir arada yalanladigin ve ebediyen kacirdigin cennet sag tarafinda ve yine yalanladigin ve icinde ebediyen kalacagin cehennem ise sol tarafinda. pismanlik hic bir fayda vermeyeceginide biliyorsun iste boyle bir anda acaba insanin beynine kac tane sinyal giderde zaman ne kadar yavaslar.

ben bu hadisin gercekligini bilimle ispatladigimi dusunmekteyim yok eger bir yanlislik yaptisam lutfedip beni duzeltirseniz cok sevinirim...

saygilar...

Gönderi tarihi:
sayin tarafsiz nedemek istediginizi tam anlamamakla birlikte sahib oldugunuz bilgilerin sadece zan dan ibaret oldugnu dusunmekteyim.eger bizim bilmedigimiz bir bilgiye sahipseniz bunu bizimlede paylasmanizi temenni ederim.

kendime iki tez benimsedim

duyu organlarımızla algıladığımız herşeyin, tanrının bir parçası olduğunu düşünüyorum, çünkü bu varlık alemi boş ve sebepsiz olamaz, tesadüfen meydana gelmiş olamaz (etkileşim ve oluşumları demiyorum, komple varlık diyorum)

sonsuz boşluk yaratılamaz, yoktan var olamaz, vardan yok olamaz, bu bağlamda tanrı sonsuz boşluktur diye düşünüyorum

ama bu benim düşüncem, yani çok takılmayın bence, çünkü çok kısa anlattım anlamamış olmak normal !

asil onemlisi bir hadis-i serif te o gununun kafirler icin 1000 yil muminler icinse sadece bir farz namazi kadar surede gececegi soylenmistir. acaba bu bir abartmamidir yoksa gerceklik payi varmidir ? isterseniz bunu bilimsel olarak olabilirlilik duzeyini arastiralim ama bundan once sunu soylmek isterim iki ihtimal vardir ya bu hadiste soylenen tibben mumkun degildir yada ama tibben mumkunse bunun 1400 yil once bilinmesinin imkanziligini goz onunde bulundurmanizi isterim. simdi aciklamama gecmek istiyorum

insan için zaman aynıdır, 1000 yıllık bir süreyi 1 günde yaşayamaz, ya da 1 günlük bir süreyi 1000 yılda yaşayamaz, insan için böyle bir örnek yok !

insan için bütün zaman süreleri aynıdır, değişen sadece hızdır, örneğin dünyadan milyarlarca ışık hızıyla uzaklaştığımızda bizim için zaman değişmez, sadece görüntü değişir, milyarlaca ışık hızında dünyaydan uzaklaşıp dünyayı trilyonlarca ışık hızında algılayan bir teleskopumuz olsaydı istanbulun fethini görebilirdik ! (teoridir)

kısacası, zaman görecelidir ama insanlar zamanı hep aynı yaşar, bir ışık hızında hareket etsek bile bizim için 1 saniye 1 saniyedir

ayet ve hadisteki duruma gelince, bunu detaylarıyla anlayamıyoruz, yani ne demek istediği tam olarak belli değil, ama sanırım burada meleklerin, insanların vs. ne kadar çabuk veya yavaş olayları atlatacaklarını vurgulamaya çalışmış, bu da normal bir insan için düşünülebilir bir şey, yani bilimdeki görecelilik kavramıyla ilgili bir şey değil

örneğin ben sana diyorumki, "sana öyle bir haber vereceğimki heyecandan günün hiç bitmeyecek " yada " yarın öyle bir şey olacakki zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın"

işte ayet ve hadislerdeki durumda buna benziyor, ek olarak rakamlarda girmiş işin içine, daha anlaşılır olsun diye sanırım

saygılar

Gönderi tarihi:

ben zaten 1000 yil gibi gelir demistim yani gibi gelir bu cok onemli. evet o saniye aynidir ama o saniy bize daha uzun gibi gelir.hani olurya birini beklerken surekli saatine bakarsin zaman sanki akmiyomus gibi gelir halbuki zamanda bir degisiklik yoktur ama sen o zaman zarfindan daha cok zaman harcamissin GIBI GELIR.

ayrica sizin tezinizde tanri bir bosluktur diyorusunuz zaten bilim adamlarinin cogu god exist derler. peki varligini kabul ettiginiz allah sizce bu dunyayi niye var etti madem bir sebebi vardi sizin icin bu sebep nedir ve yaratiigi insanlara seslenmeden dogru ve yanlisi aciklamadan bizden ne istiyor size gore. yoksa sizin tanri dediginiz bir bosluk herhangi bir irade ye sahip olmayan bir varlikmi?

saygilar...

Gönderi tarihi:
ben zaten 1000 yil gibi gelir demistim yani gibi gelir bu cok onemli. evet o saniye aynidir ama o saniy bize daha uzun gibi gelir.hani olurya birini beklerken surekli saatine bakarsin zaman sanki akmiyomus gibi gelir halbuki zamanda bir degisiklik yoktur ama sen o zaman zarfindan daha cok zaman harcamissin GIBI GELIR.

evet aynen öyle, yani olağanüstü bir durum yok !

peki varligini kabul ettiginiz allah sizce bu dunyayi niye var etti madem bir sebebi vardi sizin icin bu sebep nedir ve yaratiigi insanlara seslenmeden dogru ve yanlisi aciklamadan bizden ne istiyor size gore

hakkında her hangi bir veriye sahip değilim, yani bizden birşeyler isteyip istemediğini bize bildirmemiştir, bneimkisi inanç sadece, doğru ya da yanlış bilemiyorum yani belkide zamanı gelmedi yani ne olduğu olacağı belli değil,

ama peygamberler (!) sabırsızlanıp hemen masallar yazmaya başlamışlar bence ! ve böylece dinler oluşmuş

saygılar

Gönderi tarihi:

bakın arkadaşlar bazı şeyleri gözlerimizle göremeyiz!!! AKIL. en bariz örneği. sen akıllı olduğunu söylüyorsun.. ok.. ee peki nerde adresi vereyimde kargoyla benim eve yolla! yani illa saçma sapan kavgalar tartışmalar çıkartıpta olan şeyleri yokmuş gibi göstermeye çalışmayın. nankörlük yapmaa!!! sana o aklıda veren,ayakta durabilmen için sana o ruhu veren,aç kalmaman için karnını doyura bilme imkanını veren ki en önemlisi seni ciddiye alıpta sana o canı veren Allaha nankörlük yapmaa!!!daha doğmadan ölen onca insan onca bebek varki sen şu haline şükredeceğine yok diyip hiçe sayıyorsun!! tek birşey sorucam eğer varsa(ki var. misal diyorum)öldüğünde bu davranışlarının hesabını nasıl vereceksin?? bi yol bulurum dersen. bir tavsiye! elini ateşe tutup yakarak başla belki çok ama çok azda olsa alışırsın!!!!!!!!!!!!!!!!

Gönderi tarihi:

birde inanmayan arkadaşlar için söylüyorum internet elinizin altında bakın bir araştırın bakalım bize sorduğunuz soruların cevaplarını araştırın Allah bizi neden yaratmış ne yapmamız içinmiş okuyun.. inanın!!!! var.. hepimiz ölüpte Allahın karşısına çıkacağız en azından inanmıyorsanız susunda karşısında duracak yüzünüz olsun!!!!!

Gönderi tarihi:
bakın arkadaşlar bazı şeyleri gözlerimizle göremeyiz!!! AKIL. en bariz örneği. sen akıllı olduğunu söylüyorsun.. ok.. ee peki nerde adresi vereyimde kargoyla benim eve yolla! yani illa saçma sapan kavgalar tartışmalar çıkartıpta olan şeyleri yokmuş gibi göstermeye çalışmayın. nankörlük yapmaa!!! sana o aklıda veren,ayakta durabilmen için sana o ruhu veren,aç kalmaman için karnını doyura bilme imkanını veren ki en önemlisi seni ciddiye alıpta sana o canı veren Allaha nankörlük yapmaa!!!daha doğmadan ölen onca insan onca bebek varki sen şu haline şükredeceğine yok diyip hiçe sayıyorsun!! tek birşey sorucam eğer varsa(ki var. misal diyorum)öldüğünde bu davranışlarının hesabını nasıl vereceksin?? bi yol bulurum dersen. bir tavsiye! elini ateşe tutup yakarak başla belki çok ama çok azda olsa alışırsın!!!!!!!!!!!!!!!!

Acaba dünyanın çeşitli yerlerinde açlıktan ölen onca bebek sizin Allah'ınızın karşısına çıktığında ondan hesap sorabilecekler mi? Siz sadece halinize şükredip dualar mı okuyorsunuz?

Gönderi tarihi:
birde inanmayan arkadaşlar için söylüyorum internet elinizin altında bakın bir araştırın bakalım bize sorduğunuz soruların cevaplarını araştırın Allah bizi neden yaratmış ne yapmamız içinmiş okuyun.. inanın!!!! var.. hepimiz ölüpte Allahın karşısına çıkacağız en azından inanmıyorsanız susunda karşısında duracak yüzünüz olsun!!!!!

neden yaratmış?

Gönderi tarihi:

Dün bir bugün iki... Hele siz şu forumdaki başlıkları bir okuyup sonra karar verseniz kim neyi okumuş, nasıl okumuş.

Gönderi tarihi:
neden yaratmış?

ALINTI(merve. @ 02-14-2008, 01:56)

arkadaşım anlamıyosun sanırım... biz var olan birşeye inanmıyor değiliz....yani tanrı var da biz ona inanmıyor değiliz... tam tersi sizin olmayan birşeye inanıyor olduğunuzu düşünüyoruz...

Gönderi tarihi:
Bir iğne ustasız olmaz bir köy muhtarsız olmaz bir harf bile kâtipsiz olmaz

ustasız iğne

sewing_machine_singer_symphone_300.jpg

muhtarsız köy

Bizim koyde Muhtar yok.

kâtipsiz harfler:

hp-officejet-5610-printer.jpg

Gönderi tarihi:
Acaba dünyanın çeşitli yerlerinde açlıktan ölen onca bebek sizin Allah'ınızın karşısına çıktığında ondan hesap sorabilecekler mi? Siz sadece halinize şükredip dualar mı okuyorsunuz?

allah kuluna cennetin icine sokup sorar dunyada hic sikinti cektinmi cevap ; subhansin,ben dunyada hic sikinti cekmedim. dunyada haram nedir helal nedir din nedir iman nedir bilmeyen kulunu cehenneme sokar ve derki dunyadan hic zevk aldinmi cevap : subhansin yarabbi dunyada bir an bile zevk almadim.

Gönderi tarihi:
allah kuluna cennetin icine sokup sorar dunyada hic sikinti cektinmi cevap ; subhansin,ben dunyada hic sikinti cekmedim. dunyada haram nedir helal nedir din nedir iman nedir bilmeyen kulunu cehenneme sokar ve derki dunyadan hic zevk aldinmi cevap : subhansin yarabbi dunyada bir an bile zevk almadim.

Fantazi aleminde herkes yalancı mı yani?

Saygılar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.