Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ALLAH haram olan şeyleri kuranda belirtmiştir herkesede irade vermiştir ALLAH varmı yokmu diye araştırma yapıyorlarmış ben gülerim onlara sadece kafa karıştırıyorlar hepinizin kafası karışmış belli evet bazı şeyler kaderde var bir cinayet işlediysen bu senin karakterinle ilgili ALLAH kaderimize böyle şeyler koyuyor ve bizi sınıyor zaten sınanmak için dünyaya gönderildik sen iradene yenilip o günahı işlersen cezasını çekmeyede mahkumsun ALLAH herşeyin ödülünü ve cezasını verir bu dünyadada ahirettede ALLAH yapıcaklarımızı biliyor neden engellemiyor demişsiniz biliyoruzki imanı zayıf olan insanlar hemen ALLAHIN yolundan çıkıyorlar şeytana uyuyorlar şeytan insanları zaten doğru yoldan saptırmak için var yani şeytana uyup uymayacağımızı sınıyor ALLAH eğer ALLAHIN varlığından şüpheniz varsa sizinde imanınız zayıf demektir benim düşüncelerim bunlar.

Gönderi tarihi:

ya tarafsız sen ne dediğinin farkındamısın bence bu çok komik nedemek düzen olmayan bir yerde olan patlama düzen oluşturur. (hem big bang in fosili bulundu haberin varmı senin). yada sen haklısın diyelim evet gerçekten düzen olmayan bir yerdeki patlama düzen oluşturur mesela öyle ince dengeler varki seninde dediğin gibi patlamanın il saniyenin yüzde birindeki sıcaklıkla çok kısa bir süre sonraki sıcaklık arasında neredeyse 700.00 santigrat derece fark var bunların hepsinin sebebi atomların oluşması için özel olarak ayarlanmış sıcaklıklar ve protonların sayıları falan hepsi çok özel ayarlanmış sanırım bu konuda hem fikiriz.eğer hiçbir peygamber yada kutsal kitap gelmeseydi seninle ömrümün sonuna kadar ben bu ince ayarı bir yapan var derdim sende bana derdinki hayır herşey birbirini çekip itmesiyle oluştu.bu böyle sürer giderdi ama şöyle bir olay var bak bu nokta çok önemli BUNU BEN YAPTIM DİYEN var zaten.şimdi bir örnek veriyim bir yerde bir patlama oldu terör saldırısı(big bangi simgelesin bu terör örgütü) elimizdede iki terör örgütü olsun A ve B terör örgütleri.patlamadan sonra ikisindende ses yok ama biz biliyoruz ki ikisinden biri yaptı bunu bu kesin (terör örgütleri bizim fikirlerimizi simgeliyo ya herşey kendi kendine bir birini itip çekerek oluştu yada bunu biri yaptı başka seçenek yok zaten).ben diyorumki A yaptı sen diyosunki B yaptı.sonra bir bakıyoruz bir adam çıkıyo milattan önce yaşamış diyoki ben biliyorum bana söyledi A terör örgütü yaptı(hz. musa) inanan çıkıyor inanmayan çıkıyor sonra aradan yüzyıllar geçiyo başka bi adam çıkıyo diyoki evet bende benden önceki gelene katılıyorum ve banada söyledi A terör örgütü yaptı(hz isa) onada inanan çıkıyo inanmayan çıkıyo. ondan 600 yıl sonra bir dam daha çıkıyor diyoki ben benden önce gelen iki kişiyede katılıyorum banada söyledi ben yaptım diye A terör örgütü yaptı(hz muhammed s.a.v).şimdi elimizde 3 tane büyük şahit var ortada bir iddia hemde öle böle değil çok büyük bir iddia ''ben evreni yoktan var ettim'' diyen bir ses sen hayatında bundan büyük iddia duydunmu ben yoktan var ederim sizin yaşadığınız evreni ben yoktan var ettim diyo pes yani iddianın bu kadarı.şimdi bakıyoruz ki big bang var 3 tanede çok büyük şahit ki o zamanlar dünyanın yoktan varolduğunu söylemek deliliktende öte o yüzden zaten benim peygamberime mecnun diyolar.şimdi sen dünyanın yoktan var olduğunu biliyosun sana 3 tanede büyük şahit gelmiş evet o yaptı diyen sen bu patlamayı yalanla tesadüf de sonra kalk şahitlere birincisine sen yalancısın ikincisi sen büyücüsün üçüncüsünede deki sende mecnunsun e pes yani. sözlerime şöyle son veriyim ''bizim ayetlerimizi(delillerimizi) zalimlerden başkası yalanlamaz.

sevgiler

Gönderi tarihi:
sarıgöl

son konuyla ne alakası var ?

bana aklını kanıtla dedin ve bizde bunun deneylerini açıkladık ve ispatlanmasını sağladık !

Aksini iddia eden olmadı şimdiye kadar, herşey belli bir düzen ve denge içinde gelişiyor bütünlüğü oluşturuyor. Denge ve düzeni sağlayan ise kainatın kendi yapıtaşlarıdır, başka bir şeyin karıştığı görülmemiştir.

kainatın kendi yapıtaşları demişsiniz... bu kuvvet murid ve müreccih midir? karşı bir şey olrak sormuyorum.. tamamen merak...düşüncenizi öğrenmek için..

Gönderi tarihi:

allah a inanmak içinde delil çok, inanmamak içinde delil çok isteyen inanır istemeyen inanmaz bu birazda kalp işidir bekle ve gör öldükten sonra hiç olursan yoktur fakat ya varsa?? neden allaha zıt gidilirki adeletsiz olduğu düşüncesimi?adaletsizliği yaratan yada uygulayan diyeyim bizler değilmiyiz?? ateistler ne kadar iyiler kendilerini sorgulamışlarmı??

Gönderi tarihi:

arkadaşlar inanlara nacizane bir tavsiyem var. google sesli kuran yazın.ilk çıkana tıklayın.4 farklı kuran okuyan isim var.abdurrahman sudeys i seçin.sonra 81 tekvir suresini dinleyin.gözlerinizi kapatın.kafiyeleri dinleyin.ben ömür billah hayatımda böle birşey dinlemedim.ilk başta sadece böyle arapça dinledim sonra karşısına mealini koydum ve öle dinledim tüylerim diken diken oldu.tavsiye ederim

Gönderi tarihi:
çok özür dilerim. murid yada murecceh nedir kelime manalarını bilmiyorum. başka bir şekilde ifade etsen

estağfirullah.. murid irade eden, müreccih de tercih eden demek.. yani kainat kendinde olan düzeni irade edrek ve bir tercihte bulunarak mı oluşturdu.. sevgiler

Gönderi tarihi:

şimdi o anı düşünelim.fizikçiler böle yapmış ortada hiçbirşey yok diolar tamamen bilinmeyen metafizik bir ortam.böle bir ortamın kendi kendine çok ince ayarlanmış bir şekilde patlaması sadece komik.bir irade olduğu kesin.yahya yukarıdaki uzun olan yazımı okurmusun şimdi aynı şeyleri tekrar sölemiyim.fikrini söle bakıyım ne düşünüyosun.gerçi ben tarafsıza yazdım ama ses yok

Gönderi tarihi:
allah a inanmak içinde delil çok, inanmamak içinde delil çok isteyen inanır istemeyen inanmaz bu birazda kalp işidir bekle ve gör öldükten sonra hiç olursan yoktur fakat ya varsa?? neden allaha zıt gidilirki adeletsiz olduğu düşüncesimi?adaletsizliği yaratan yada uygulayan diyeyim bizler değilmiyiz?? ateistler ne kadar iyiler kendilerini sorgulamışlarmı??

'öl de gör' eskatolojik delile ait.. Kuran da sık rastlanır... Hz. ALİ'nin de böyle bir sözü rivayet edlir.. ahirete innmayan bir Mekkeliye eğer başka bir hayat ve hesap yoksa benim bir kaybım yok ama eğer hakikatsa sen ne yapacaksın demiştir.. evet... söylenebilir ama o mekkeli inanmadı burda da inanan olmayacaktır... sevgiler

Gönderi tarihi:
şimdi o anı düşünelim.fizikçiler böle yapmış ortada hiçbirşey yok diolar tamamen bilinmeyen metafizik bir ortam.böle bir ortamın kendi kendine çok ince ayarlanmış bir şekilde patlaması sadece komik.bir irade olduğu kesin.yahya yukarıdaki uzun olan yazımı okurmusun şimdi aynı şeyleri tekrar sölemiyim.fikrini söle bakıyım ne düşünüyosun.gerçi ben tarafsıza yazdım ama ses yok

bu bing bang teorisiyle ilgili çok şey okudum.. Taşkın TUNA'nın var bir kaç eseri duymuşsundur sende.. ben bir de Hans von airberg isimli alman bir biim admından okudum.. onun da bir serisi var bu konuda.. ben gördüm ki böyle bir fizik ve matematik bilgisine sahip biri ancak tanrı olabilir.. çünkü ordaki irade görülmeyecek gibi değl.. ve tercih elbette.. neden başka türlü değil de oluşumu gerçekleştirecek şekilde gelişmiş her şey.. bunu irade eden ve seçen biri olmalı.. yoksa tesadüf dersiniz.. bu da çok kör ve komik bir iddia olur..ben onun illa ki islamın tanrısı olduğunu söylemiyorum.. bir tanrı var diyorum ilk önce..sonrası dinleri araştırmaya bakıyor..

Gönderi tarihi:

arkadaşlar allahın varlığını gözüyle görmek isteyenlere bir tavsiyem var. youtube'a giriyosunuz.angel of death yazıyorsunuz(ARALARI BOŞLUK).en üsteki resime tıklıyosunuz (maç sahası olan). üye olmanız yada 18 yaşından yukarıyım demeniz gerekebilir ne olur üşenmeyin şok olacaksınız.lütfen bakın. selamlar

Gönderi tarihi:
Tarafsız.

Galiba yine tekrarlar! yine topu taca atmalar.

sarıgöl, yok böyle birşey, aksine topu sahada tutmaya çalışıyorum !

Aklın muhakeme yeteneği nedir ve sonucu yanlız problemleri çözmekmidir "BEN,BİLİNÇ" kimdir "SOMUT" mudur yani sorulara yanıt veren " ET VE YAĞ" mıdır yanlız (Beyin,Noron,Sinaps) bana onu açıkla daha sonra "DNA,MOLEKÜL" den yazışarak bahsederiz ha topu taca atmadan.

sarıgöl, konuyu dallandırıp budaklandırıyorsun sonrada bana topu taca atıyorsun diyorsun, saygılar

Aklın muhakeme yeteneği diye bir şey yok, muhakeme ve düşünme yetisi zaten akıldır.

Akıl beynin et ve yağ yapısından oluşmaz, pazardan 1 kilo et 1 kilo yağ alıp hadi bunların nasıl akıl üretebileceğini göster şeklinde bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Olay yanlış, burada çok büyük ve gelişmiş sistemler ve bir bütünlük var, bu bütünlükten akıl üretiliyor. Olay budur. Tek başına et düşünürmü veya tek başına yağ düşünürmü diye düşünce, bütünüğü görmezden gelmektir.

bana dedinki "şu kadarını yazayım yeter “BANA AKLINI GÖSTER” ve ispat et "

bende sana bu dediğinle ilgili yeteri kadar açıklma yaptım. Şimdide DNA ve moleküle mi geçeceğiz ? olabilir tabiki, aynı şeyleri sürekli tartışmaya devam edeceğiz anlaşılan, saygılar

ya tarafsız sen ne dediğinin farkındamısın bence bu çok komik nedemek düzen olmayan bir yerde olan patlama düzen oluşturur.

seth

düzensiz olan biryerde, gelişen herşey düzen olarak algılanabilir, örneğin bir avuç kum alırsın eline ve bu kumu yere atarsın ( herhangi bir düzen yok) sonra bu kumlar yerde gelişi güzel dağılırlar, sonrada biz ona derizki bakın ne güzel dağılmışlar, şu kum tanesiyle şu kum tanesinin arasında 1 metre fark var diğer kum taneleride bu kum tanesinin etrafında toplanmış diğerleride başka kum tanelerinin etrafında toplanmış, bazılarının arası 5 cm bazılarının arası 10 cm, ve bunlar hiç değişmiyor hep aynı uzaklıktalar, ne kadar düzenliler diyebiliriz.

.şimdi bakıyoruz ki big bang var 3 tanede çok büyük şahit ki o zamanlar dünyanın yoktan varolduğunu söylemek deliliktende öte o yüzden zaten benim peygamberime mecnun diyolar.şimdi sen dünyanın yoktan var olduğunu biliyosun sana 3 tanede büyük şahit gelmiş evet o yaptı diyen sen bu patlamayı yalanla tesadüf de sonra kalk şahitlere birincisine sen yalancısın ikincisi sen büyücüsün üçüncüsünede deki sende mecnunsun e pes yani. sözlerime şöyle son veriyim ''bizim ayetlerimizi(delillerimizi) zalimlerden başkası yalanlamaz

seth

şahitlerin bolluğu, iddianın gerçek olduğunu göstermez. Ayrıca biz zalim değiliz, düşünen insanlarız.

kainatın kendi yapıtaşları demişsiniz... bu kuvvet murid ve müreccih midir? karşı bir şey olrak sormuyorum.. tamamen merak...düşüncenizi öğrenmek için..

yahya35

Bu soruyu cevaplayacak bir verimiz yok, ama bilinen herşey kainatın kendi malzemelerinden, veri olarak sadece bu var ve biz sadece bunu inceleyebiliyoruz.

neden başka türlü değil de oluşumu gerçekleştirecek şekilde gelişmiş her şey.. bunu irade eden ve seçen biri olmalı.. yoksa tesadüf dersiniz.. bu da çok kör ve komik bir iddia olur..ben onun illa ki islamın tanrısı olduğunu söylemiyorum.. bir tanrı var diyorum ilk önce..sonrası dinleri araştırmaya bakıyor..

yahya35, tesadüf demek komik bir iddia değil, eğer buna komik diyorsanız, şeytanlar cinler dahada komiktir, yani bilinmeyen şeyler üzerinden ne söylenirse söylensin iddiadır. Kainatı yaratan biri olmalı diyorsunuz ve yaratanın yaratanı olma ihtimalinide göz ardı ediyorsunuz.

yaratıcı olmasaydı biz burada nasıl olurduk Allahın ol demesiyle istediği oluyor o ilimde ona ait. kimse yargılayamazki

vega5, yaratıcı tarafından olduysak bile hangi yaratıcı tarafından olduk, nasıl olduk vs. vs. vs. böyle soruların hiçbir gerçek cevabı yok ! insanlar sürekli bunu araştırıyorlar ama bizim karşı olduğumuz düşünce ise sonuca ulaşmış gibi davranmak !

herkese saygılar

Gönderi tarihi:
sarıgöl, yok böyle birşey, aksine topu sahada tutmaya çalışıyorum !

sarıgöl, konuyu dallandırıp budaklandırıyorsun sonrada bana topu taca atıyorsun diyorsun, saygılar

Aklın muhakeme yeteneği diye bir şey yok, muhakeme ve düşünme yetisi zaten akıldır.

Akıl beynin et ve yağ yapısından oluşmaz, pazardan 1 kilo et 1 kilo yağ alıp hadi bunların nasıl akıl üretebileceğini göster şeklinde bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Olay yanlış, burada çok büyük ve gelişmiş sistemler ve bir bütünlük var, bu bütünlükten akıl üretiliyor. Olay budur. Tek başına et düşünürmü veya tek başına yağ düşünürmü diye düşünce, bütünüğü görmezden gelmektir.

bana dedinki "şu kadarını yazayım yeter “BANA AKLINI GÖSTER” ve ispat et "

bende sana bu dediğinle ilgili yeteri kadar açıklma yaptım. Şimdide DNA ve moleküle mi geçeceğiz ? olabilir tabiki, aynı şeyleri sürekli tartışmaya devam edeceğiz anlaşılan, saygılar

seth

düzensiz olan biryerde, gelişen herşey düzen olarak algılanabilir, örneğin bir avuç kum alırsın eline ve bu kumu yere atarsın ( herhangi bir düzen yok) sonra bu kumlar yerde gelişi güzel dağılırlar, sonrada biz ona derizki bakın ne güzel dağılmışlar, şu kum tanesiyle şu kum tanesinin arasında 1 metre fark var diğer kum taneleride bu kum tanesinin etrafında toplanmış diğerleride başka kum tanelerinin etrafında toplanmış, bazılarının arası 5 cm bazılarının arası 10 cm, ve bunlar hiç değişmiyor hep aynı uzaklıktalar, ne kadar düzenliler diyebiliriz.

seth

şahitlerin bolluğu, iddianın gerçek olduğunu göstermez. Ayrıca biz zalim değiliz, düşünen insanlarız.

yahya35

Bu soruyu cevaplayacak bir verimiz yok, ama bilinen herşey kainatın kendi malzemelerinden, veri olarak sadece bu var ve biz sadece bunu inceleyebiliyoruz.

yahya35, tesadüf demek komik bir iddia değil, eğer buna komik diyorsanız, şeytanlar cinler dahada komiktir, yani bilinmeyen şeyler üzerinden ne söylenirse söylensin iddiadır. Kainatı yaratan biri olmalı diyorsunuz ve yaratanın yaratanı olma ihtimalinide göz ardı ediyorsunuz.

vega5, yaratıcı tarafından olduysak bile hangi yaratıcı tarafından olduk, nasıl olduk vs. vs. vs. böyle soruların hiçbir gerçek cevabı yok ! insanlar sürekli bunu araştırıyorlar ama bizim karşı olduğumuz düşünce ise sonuca ulaşmış gibi davranmak !

herkese saygılar

siz teselsülü hakikat kabul edyorsunuz.. ama bunu filiozoflar reddetmiştir...yaratan TANRI yaratılmamış olmayı içinde barındırır.. tekrar söylüyorum TANRI derken islanın tanrısını kastetmiyorum...deyin ki kainat tanrının kendisidir ve yaratılmamıştır.. eyvallah diyeyim bende arkadaş kendisiyle çelişmiyor..panteist der isminizi koyrım...ama dersniz ki yaratma diye bir şey yok o zman yaratanın yaratanı da yoktur..zira siz kabul etmeseniz de teselsül muhaldir..en azından size gelene kadar herkes öyle demiştir..

Gönderi tarihi:

tarafsız şahitlerin çokluğu iddia gerçek kılmaz demişsin.o zaman şahitlerin doğruluğunu yargılayalım.peki şahitlerden biri bundan tam 3300 yıl önce evrenle ilgili inanılması çok güç bir olay hakkında bilgi vermişsede mi şahitlere inanmıcaz.nedemiş hz musa(a.s) evrenin sonu gelecek kıyamet kopacak.bak şu an gözüyle düşünme zamanda yolculuk yap 3300 yıl öncesine git.herşeyin sapa sağlam dağların denizlerin gökyüzünün sapa sağlam olduğu bir ortamda hele bide reenkarnasyona inanılan bir yerde yani evrenin sonsuz olduğuna kesinkes inanılan bir toplulukta bu iddia yapabilmek yürek ister.

bide aklıma şu geldi biz sizin her sorduğunuz soruya tam 1400 yıl önce inmiş kuranla cevap veriyoruz ve bence kuran o kadar ince bir çizgide bilgiler veriyoki en ufak bir hata herşeyi ama herşeyi yerle bir eder hemen bir örnek veriyim nedemek istiyorum ''rabbin dişi arıya vahyetti.git insanlar gibi kendine evler edin ve rabbinin sana kolaylaştırdığı yoldan dön'' şimdi burada iki tane çok önemli nokta var hele bir tanesi çok ama çok önemli neden dişi denmiş peki ya erkek denseydi ne olurdu.erkek denseydi maalesef ben yıkılırdım ve derdimki kuranda hata var.ama dişi diyor çünkü bugün biliyoruzki dışarıda bal toplamaya çıkan arılar dişidir erkekler sadece kovanda kraliçe arıyı döller.ikinci nokta kolaylaştırılmış yol.ne demek bu.yine bugün biliyoruzki arı kafasına göre istediği çiçeklerde dolaşır ve yuvasından ne kadar uzaklaştığını düşünmeden yol alır ama kovanına dönmeye karar verdiği an en kolay olan en kestirme yolu bulup kovanına döner.daha arıdaki peteklerin 6 gen oluşunu açıların 720 oluşunu ve bu surede arının kromozom sayısı gibi bilgilerle ilgili ayrıntılara girmiyorum. selamlar

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bir mahkemedeyiz tarafsızda hakim.ortada bir cinayet var mübaşir ilk şahidi çağırır hakim sorar ''şurada oturanmı işledi cinayeti'' şahit der ki ''evet'' hakim ikinci şahidi çağırır ikinci şahit gelir derki''evet katil o'' hakim üçüncü şahidi çağırır cevap yine aynı ''evet suçlu o'' hakim gayet soğukkanlı der ki yaz kızım karar ''dava düşmütür'' herkes şokta biri sorar derki hakim bey nasıl olur peki ya şahitler ''hakim cevap veriri ''şahitlrin çokluğu iddiayı gerçek kılmaz'' yuh yani hatta komik.düşünsenize böyle yönetilğimizi ayrıca ben sadce 3 büyük peygamberden bahsettim daha nuh (a.s) ibrahim (A.s) hepsini saymıyım şimdi kuranda sadece 25 tanesinin ismi var

Gönderi tarihi:

Allah var yoksa sen nasıl yaratıldın. Seni yaratanı kim yarattı ? Allah var. Ve mistik sana su konuda katılıyorum Tartışılan sadece zihnimizdeki Allahın kendisidir. Olayı cozmussun. Onun uzerine tartısılarak o aklımızda yarattıgımız Tanrı var olur ve dogal olarak bu kadar konusulur olay olur. Her kafadan bir ses cıkar. Ve sonra insan ee bu uyumuyor, e bu nasıl diye kendini kendinden uzaklastırır. Gerçeğinden. Ateist olur ya da baska bir sey. Peki bunu saglayan ne ? Bir butun olarak gorulse, bu sorulara gerek kalmaz. Her seyi bilirse sonlu olmaz mı ? İnsan Allahı daim olarak gorebilmeli bilinemez de bile bir sonsuzluk yatar.

Ve ayrıca Allah tektir yani O her seydir. Her sey olan tektir. Onun daimliği her yerdedir ozaman. Bir butundur. İste kastettigim, gorulebilmesi gereken bu.

Gönderi tarihi:
demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

böyle bi mantık yok herkez kendi kaderini kendi tayin eder kuranda böyle yazıyo sadece senin doğuşun nasıl nerde öleceğin kaderdir yaşadığın herşeyi sen yaparsın sen nasıl kendi yaşadıklarından allahı sorumlu tutarsın eğer ALLAH senin kötülük yapmana engel olsaydı seni niye yaratsın ozaman yaradan özgür iradeye karışmaz size bir beyin ve bir yol gösterici olarak kuranı vermiş buna rağmen günah işliyosan bu allahın suçu deil snein suçundur kolayını bulmuşsunuz günah işleyip ALLAHI suçlayın kesinlikle katılmıyorum dünyayı kurdu ve bıraktı hiç bir şeye müdahale etmez kıyamet gününe kadar bu sorurunun cevabını o gün alırsın ok

Gönderi tarihi:

S.a arkadaşlar bende bu konuyu uzun bir zaman diliminde araştırdım Malasef bildiğimiz bize enpoze edilen "kader" anlayışı gibi bir şey yok.Kur'an-ı Kerim de Hiç akıl etmezmisiniz gibi Allah'ın sözleri ile karşılaşırız bu demek oluyor ki verilen bir irade var Kur'an-ı Kerimde 11 yerde kader geçmekdedir hepsindede düzen intizam olarak vurgulanmışdır düzenli bir peryodda insan fiilleri değilde evrensel kuramlar örneğin dünyanin dönüş harekeki gece ve gündüz oluşumu gibi.Bir yerde belirlenme vardir oda insan ölüm zamanidir ama güzel ameller ilede ömür uzayip kısalabiliyor.

Mislik kardeşimizin sözlerini yabana atmayin önceden belirlenmiş bir şeyde müdahale gerekir vede bu sinav olgusunu tamamen bitirir selam ve dua ile.

Gönderi tarihi:

hıkaye buya seytanla ınsan bır gun arkadas olmuslar

bırgun muhabbetın enkoyu anında seytan ınsana donmus demıskı:

ya demıs sen ne bıcım adamsın

ben bı ınsan olan ademe secde etmedım dıye cennetten kovuldum

sen gunde 5 vakıt allaha(cc)secde etmıyorsun vay senın halıne

kıssadan hısse

anlamak ısteyenlere duyrulur

Gönderi tarihi:
S.a arkadaşlar bende bu konuyu uzun bir zaman diliminde araştırdım Malasef bildiğimiz bize enpoze edilen "kader" anlayışı gibi bir şey yok.Kur'an-ı Kerim de Hiç akıl etmezmisiniz gibi Allah'ın sözleri ile karşılaşırız bu demek oluyor ki verilen bir irade var Kur'an-ı Kerimde 11 yerde kader geçmekdedir hepsindede düzen intizam olarak vurgulanmışdır düzenli bir peryodda insan fiilleri değilde evrensel kuramlar örneğin dünyanin dönüş harekeki gece ve gündüz oluşumu gibi.Bir yerde belirlenme vardir oda insan ölüm zamanidir ama güzel ameller ilede ömür uzayip kısalabiliyor.

Mislik kardeşimizin sözlerini yabana atmayin önceden belirlenmiş bir şeyde müdahale gerekir vede bu sinav olgusunu tamamen bitirir selam ve dua ile.

Sayın Cengizz...

Bu söylediğinizi "Kaza ve Kader" konusunda söyleye söyleye dilimde tüy bitti...

Ölye uzun uzun araştırmanıza gerek te yoktu aslında:

"Kader" kelimesinin kök anlamına ve türevlerinin (Mikdar, Takdir, Mukadder, Muktedir) anlamlarına bakmanız bile yeterdi...

Söyleminizde haklısınız.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
tarafsız şahitlerin çokluğu iddia gerçek kılmaz demişsin.o zaman şahitlerin doğruluğunu yargılayalım.peki şahitlerden biri bundan tam 3300 yıl önce evrenle ilgili inanılması çok güç bir olay hakkında bilgi vermişsede mi şahitlere inanmıcaz.nedemiş hz musa(a.s) evrenin sonu gelecek kıyamet kopacak.bak şu an gözüyle düşünme zamanda yolculuk yap 3300 yıl öncesine git.herşeyin sapa sağlam dağların denizlerin gökyüzünün sapa sağlam olduğu bir ortamda hele bide reenkarnasyona inanılan bir yerde yani evrenin sonsuz olduğuna kesinkes inanılan bir toplulukta bu iddia yapabilmek yürek ister.

seth

kıyamet kopmadı, kopma ihtimali var, belkide hiç kopmayacak. Her şey düzenliyken düzenin sonsuza kadar süreceğini kimse düşünmez sanırım (üstelik belirsiz Tanrılara çokça inanılan devirlerde)

''rabbin dişi arıya vahyetti.git insanlar gibi kendine evler edin ve rabbinin sana kolaylaştırdığı yoldan dön''

arıcılıktan pek anlamam ama dişi arıları hareketlerinden ve yapısından dolayı tespit etmek zor olmasa gerek, yani bir mucize göremiyorum, bunlar tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için bilinebilecek şeyler. Arıcılığın Kur'andan öğrenildiğini sanmıyorum.

arkadaşlar bir mahkemedeyiz tarafsızda hakim.ortada bir cinayet var mübaşir ilk şahidi çağırır hakim sorar ''şurada oturanmı işledi cinayeti'' şahit der ki ''evet'' hakim ikinci şahidi çağırır ikinci şahit gelir derki''evet katil o'' hakim üçüncü şahidi çağırır cevap yine aynı ''evet suçlu o'' hakim gayet soğukkanlı der ki yaz kızım karar ''dava düşmütür'' herkes şokta biri sorar derki hakim bey nasıl olur peki ya şahitler ''hakim cevap veriri ''şahitlrin çokluğu iddiayı gerçek kılmaz'' yuh yani hatta komik

seth

A kişi, bir mahallede hırsızlık yapmıştır ve mahalledekiler çok gıcık aldıkları nefret ettikleri B kişiden şüphelenmiştir ama B yi eylemde gören kimse yoktur, mahkeme mahalle sakinlerine sorar kim yapmıştır, herkes bir ağızdan yalan söyleyerek cevap verir B yapmıştır hakim bey, hakimde karar verildi der ve B nin suçu sabittir, cezası şu kadardır der !

gördüğün gibi şahitlerin bolluğu ne gerçeği gösterir ne de kanıt olarak sunulur, şahitler sadece bir olayın soruşturulmasında etkilidir.

yaratan TANRI yaratılmamış olmayı içinde barındırır.. tekrar söylüyorum TANRI derken islanın tanrısını kastetmiyorum...deyin ki kainat tanrının kendisidir ve yaratılmamıştır.. eyvallah diyeyim bende arkadaş kendisiyle çelişmiyor..panteist der isminizi koyrım...

yahya35

Yaratma olayı bilinmiyor, bu nedenle şu veya bu yaratılmıştır, yada yaratılmamıştır diyemiyorum, Tanrı belkide kainatın kendisidir ama buda Tanrının yaratılmamış olmasını desteklemiyor

saygılar

Gönderi tarihi:

HEMOGLOBİN

KANA OKSİJEN TAŞIYAN MADDE.

proteinler bildiğiniz gibi amino asitlerin arka arkaya gelmeleri sonucunda oluşurlar.a.asitlerin oluşturduğu bu sırada bir tek a.asidin yer değiştirmesiyle protein,protein olmaktan çıkar ve görevini yapamaz.(örn : orak-hücre kansızlığı denen öldürücü hastalık hemoglobinin bir tek a.asidin değişikliğinden kaynaklanır.)insan vücudunda 20 çeşit a.asit vardır.bir hemoglobin proteini ise 574 a.asidin belirli bir sırayla arka arkaya gelmesiyle oluşur.insan vücudundaki a.asitlerin bu proteini oluşturmak için arka arkaya geldiklerini düşünelim.bu proteinin birinci sıradaki a.asidin tesadüfen oluşma olasılığı 1/20 dir.2.sıradaki a.asidin oluşma olasılığı 1/20 x 1/20 dir.proteini bir bütün olarak oluşturma olasılığı 20 üssü 574 tür.

matematikten anlayanlar bu sayının imkansız olduğunu hemen anlayacaklarıdr.fakat biz yinede bu sayının neden imkansız olduğunu göstermeye çalışalım.uzayda tahmin edilen atom altı parçacık sayısı 10 üssü 80 dir.yani bu sayı evrende var olan en büyük sayıdır.evrenin tahmin edilen ömrü 15 milyar yıldır.evren 15 milyar yılx365 günx24saatx60dakikax60saniye=473,040,000,000,000,000 saniye ömründedir.evrende var olan parçacık sayısını (10 üssü 80) evrende var olan saniye (10 üssü 18) ile çarpsak 10 üssü 98 civarında bir sayıya ulaşırız.(10 üssü 100 ün bile 10 üssü 98 in 100 katı olduğunu unutmayın.)20 üssü 574 ise 10 üssü 98 den kat kat kat büyük bir sayıdır.evrende var olan tüm parçacıklar(elektron proton)gibi eğer birer a.asit olsaydılar ve evrende var olan her saniye bir defa hemoglobin atomunu oluşturmaya kalksaydılar yinede tekbir hemoglobin atomu bile oluşmazdı.

sonuç olarak nedenlerin amaçsal olarak yaratıldığını inkar edenler matematik karşısında mağlup olmuşlardır.üstelik bu olasılık hesabı,amino asitlerin var olduğu,tüm a.asitlerin canlı bünyede kullanılan sol elli amino asitler olduğu,proteinin gerekli üç boyutlu katlanmasının gerçekleştiği,protein oluşuncA işlemlerin dondurulmasının gerekliliği gibi etkenlerin hepsi yok kabul edilerek yapıldı.tüm bu aşamaları olasılığa eklesek imkansız olan daha da imkansızlaşırdı.fakat eldeki sayı öyle bir imkansızlığı ifade etmektedir ki matematikten anlayan için bu yeterlidir.işte tesadüfen oluşması imkansız bu hemoglobin proteinini vücudumuz her saniye milyarlarca adet olarak üretmektedir.evet yanlış okumadınız.her saniye ve MİLYARLARCA.

''ÖVGÜ ALEMLERİN EFENDİSİ ALLAH İÇİNDİR''

Gönderi tarihi:

"eğer bilgiden başlayacak olursak, her şeyi sınırsız olarak bilen bir Allah yoktur."

" Böyle bir kabul bizim özgürlüğümüzü bir kenara atar. dolayısıyla günah işlediğimizde bütün suç Allaha ait hale gelir ki bu doğr udeğildir. yani her şeyi bilen bir tanrı yoktur. "

Eğer yanlış düşündü isem kusuruma bakmayın. Yazdıklarınızdan ALLAH inancı taşıyan bir kimseye benziyorsunuz. Fakat Allahü Teala'nın sıfatlarını sorguluyorsunuz. Umarım doğru anlamışımdır.

Yine alıntı yaptığım yazıda altı çizili olan bölüme göre siz Allah'a yakışmayan bir sıfatı ona atfetmekten korkmaktasınız.

Şimdi siz öldünüz diyelim. Ve Allahü Teala'nın huzuruna getirildiniz. ALLAH: "Ey kulum! Neden Zina yaptın!" dese SİZ: "Sen yapacağımı biliyordun! O yüzden Suç senin." diyebilir misiniz? "yapacağımı" kelimesini kullanırsanız bu demektir ki bunu siz yaptınız ALLAH değil!. "yapacağını biliyordun" derseniz o zaman da kendinizi inkar etmiş olursunuz. 2. ifadeyi (yapacağını biliyordun) kullanmayı seçerseniz KENDİNİZİ İNKAR etmiş olursunuz ki bu konuyu hiç tartışmaya gerek kalmaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.