Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Ben sana desemki herşey tesadüfen olmuştur, sen beni hiçbir şekilde yanlışlayamazsın, çünkü bana aksini gösteren hiçbir kanıt sunamazsın. Aksini gösteren kanıt mı.. 1- Kelebek kanadı.. 2- Şahin gözü ve tüm gözler.. 3- İris ve ilginç bilinçli yapısı... 4- Sinek kanadı.. 5- Örümcek ağı.. 6- Tüm beyin sistemleri.. 7- Organlar arasındaki entekrasyon.. 8- Cenin ve seyreden dönemleri.. 9- Suyun erime donma kaynama noktaları ve nedenleri, özellikleri.. 10- Ternomodinamiğiğin ikinci kanunu.. Bu maddeler uzar gider ama en önemli bir madde varki.. O da: Anthropic Principle (insani ilke) dir.. Evrendeki herşey var olması gerektiği gibidir.. Bu tasarım ve tasarlayıcının varlığının kesin kanıtıdır.. Çünkü elimizde bir veri var.. Nedir o veri..? Madde DÜŞÜNEMEZ.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Aksini gösteren kanıt mı.. senin söylediğinin yanlışlığını kanıtlayan bir veri varsa, aksini gösteren bir kanıt sunmuş olurum. 1- Kelebek kanadı.. 2- Şahin gözü ve tüm gözler.. 3- İris ve ilginç bilinçli yapısı... 4- Sinek kanadı.. 5- Örümcek ağı.. 6- Tüm beyin sistemleri.. 7- Organlar arasındaki entekrasyon.. 8- Cenin ve seyreden dönemleri.. 9- Suyun erime donma kaynama noktaları ve nedenleri, özellikleri.. 10- Ternomodinamiğiğin ikinci kanunu.. Bu maddeler uzar gider ama en önemli bir madde varki.. O da: Anthropic Principle (insani ilke) dir.. Evrendeki herşey var olması gerektiği gibidir.. Bunlar bir tasarlayıcı kanıtlamaz. Senin hayali bir sonuç üreterek sonuca ulaşmanı kanıtlar. Çünkü duyu organlarımızla algılayamadıımız bir şeydir. Bu tasarım ve tasarlayıcının varlığının kesin kanıtıdır..Duyu organlarımızla algılayamadımız bir şeyi bize gösteremeyeceğin için kanıt değildir. Bilimsel Kanıtın ne olduğunu açıklamama gerek yok sanırım. Evrendeki herşey var olması gerektiği gibidir..Bu tasarım ve tasarlayıcının varlığının kesin kanıtıdır.. Çünkü elimizde bir veri var.. Nedir o veri..? Madde DÜŞÜNEMEZ Düşünüyorsun ya işte. Sen madde değilmisin ? canlı madde nedir ? Madde düşünemez, öyleyse Allah vardır mı demek istiyorsun. Kanıt bu mu ? Peki hadi sana uyalım ve diyelimki Bir tane tasarlayıcının olduğunu nasıl kanıtlayacaksın, ya daha fazlaysa. Madde düşünmez, demekki Allah bir dir mi diyeceksin yoksa. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Tasarım ve tasarlayıcının varlığı kesindir.. Tasarlayan kendini göstermeyi dilememiş.. Tasarımlarımı göründe iman edin demiş.. Artık gerisi bize kalmış.. Yani arkadaşım bir şeyin var olduğunu illa görmem lazım diyorsan, bu mümkün değil.. İmtihanın sırrına, hikmetine ters.. Birşeylerin varlığını görmedende anlayabilirim.. Mesela eksi 243 dereceyi hiç görmedim hiç bu soğuklukta yaşamadım ama mutlak var.. Kısacası tasarım varsa tasarlayan var.. Anlamam için illa görmem gerekmiyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Tasarım ve tasarlayıcının varlığı kesindir..değildir Tasarlayan kendini göstermeyi dilememiş.. nerden belli, inancından mı ? Tasarımlarımı göründe iman edin demiş..nerden belli, birilerimi söyledi, mesela Hz. Muhammed Artık gerisi bize kalmış. Yani arkadaşım bir şeyin var olduğunu illa görmem lazım diyorsan, bu mümkün değil..İmtihanın sırrına, hikmetine ters.. Duyu organlarımızla algılayamıyorsak, yapacak bir şey yok. Birşeylerin varlığını görmedende anlayabilirim..Duyu organların olmadan hiçbir şeyi anlayamazsın. Mesela eksi 243 dereceyi hiç görmedim hiç bu soğuklukta yaşamadım ama mutlak var.. Soğuk vardır, çünkü bunu duyu organlarınla algılayabiliyorsun. Soğuk olduğuna göre, dahada soğuk bir ortam olabilir, bunu ölçecek cihazlar vardır ve daha önce ölçülmüş olabilir. Ama tasarlayıcı herhagi birşeyle ölçemeyiz. Kısacası tasarım varsa tasarlayan var..Tasarım bir tek kişiden çıkmayabileceğine göre, tasarlayanda birden fazla olabilir. Anlamam için illa görmem gerekmiyor.. Anlamak, duyu organlarına bağlıdır. Duyu organların olmadan hiçbirşeyi anlayamazsın. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Soğuk vardır, çünkü bunu duyu organlarınla algılayabiliyorsun. Soğuk olduğuna göre, dahada soğuk bir ortam olabilir, bunu ölçecek cihazlar vardır ve daha önce ölçülmüş olabilir. Ama tasarlayıcı herhagi birşeyle ölçemeyiz. Henüz bu dereceyi ölçebilecek bir alet yapılamamıştır.. Ölçülememesine rağmen bu derece vardır.. Bak açık söylüyorum.. Bu derece ölçülememiştir.. Sence eksi 243 derece yok mudur.. Sonuç: Bilim herşeyi bilmeye kadir değildir, bilim sınırlıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Sence eksi 243 derece yok mudur.. eksi 35 derece var olduğuna göre, bunu gözlemleyebildiğimize göre, eksi 243 hatta eksi 1000 derece bile olasılıktır, ama var mıdır ? deneylemeden bilemeyiz. Önemli olan elimizde kesin veriler olmasıdır. Soğuk gibi, eksi 35 derece gibi. Sonuçta bu maddeye bağlıdır. Maddesel olduğu için gözlemlenebilir. Allah için aynı şeyi söyleyemeyiz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Sonuçta bu maddeye bağlıdır. Maddesel olduğu için gözlemlenebilir. Allah için aynı şeyi söyleyemeyiz Hayır arkadaşım bu gözlemlenemez.. Bu soğukluk oluşturulamaz.. Bu soğukluğu ölçecek alet yoktur, bulunamaz, bulunamayacaktırda.. Ama eksi 243 vardır. Bak ölçemediğim halde var diyorum.. Allahın varlığıda görmediğimiz halde kesindir.. Somut delil TASARIMDIR.. Bir araba varsa mutlaka bu arabayı bir yapan vardır.. Ki, kainat bir arabadan daha tasarımsal daha karmaşık ve daha harikadır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 diyorsun ki Hayır arkadaşım bu gözlemlenemez..Bu soğukluk oluşturulamaz.. Bu soğukluğu ölçecek alet yoktur, bulunamaz, bulunamayacaktırda.. ve sonrada diyorsun ki Bak ölçemediğim halde var diyorum.. ne desem boş. oluşturulması mümkün olmayan bir soğukluk, nasıl "vardır" diyebiliyorsun Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Valla şöyle bir karıştır fizik kimya.. Ne göreceksin.. Eksi 243 var mı yok mu.. Sonra tekrar yazarız.. Ben söylemiyorum bilim söylüyor.. Ölçemediği halde var diyor.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Ben söylemiyorum bilim söylüyor.. beni bilimin söyledikleri değil, bilimin kanıtları ilgilendirir. Bilim bir ilah değildir, bilim insanın teorrileridir, fikirleridir, düşünceleridir, yani bilim biziz. Bilim ölçemediği halde -243 derece vardır diyorsa bu bir teoridir, ve beni ilgilendirmez. Eğer ölçebilmişse kanıtlamış demektir, beni o ilgilendirir. Sen soğuğu hissedebiliyorsan duyu organlarınla, demekki soğuk vardır. -10 derece 0 dereceden daha soğuktur, bunuda duyu organlarımızla hissedebiliriz. -20 derece -10 dereceden dahada soğuktur. Buradaki gerçek nedir ? soğuk kavramı. bunu duyu organlarımızla algılayabildiğimiz için derecelerinide çözümleyebildiğimiz için, sıcaklık sıfırın altına ne kadar inerse o kadar soğuk olacaktır diye deneylemiş ve kanıtlamış oluyoruz, somut bir şekilde. Yani bu olay için elimizde gerçek ve hissedebildiğimiz direkt alakalı bir sıcaklık kavramı var. Ama Yaratıcı kavramında buna benzer bir olay yok, deneyleyebildiğimiz hissedebilidimiz bir olay yaşayamıyoruz. Sadece mana çıkarabiliyoruz o da sıcaklık kavramı gibi deneylenmeden. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 beni bilimin söyledikleri değil, bilimin kanıtları ilgilendirir. Bilim bir ilah değildir, bilim insanın teorrileridir, fikirleridir, düşünceleridir, yani bilim biziz. Almak istediğim cevap buydu.. Teşekkürler.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Buraya vurgu yapıyorum "beni bilimin söyledikleri değil, bilimin kanıtları ilgilendirir." Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Peki bilmin kanıtlayamadıkları seni ilgilendirmiyorsa.. Bu tartışma neden..? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Peki bilmin kanıtlayamadıkları seni ilgilendirmiyorsa..Bu tartışma neden..? Şundan olabilir mi? TARAFSIZ'ı da, beni de, diğer dinsizleri de bilimin söyledikleri değil, kanıtları ilgilendiriyorsa, burada tartışmamızın sebebi, bilimin yanından bile geçmeyeni dini hurafelerin doğruluğunu iddia etmenin saçmalığını göstermek ve kanıtlanmadıkça hiçkimseyi bağlamayacağını, ebedi doğu olarak empoze edilemeyeceğini göstermek olabilir mi? Saygılar. Alıntı
Φ ali-ilmek Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Bilim ne zamandan beri kanıtlayamadığı şeyi yok kabul ediyor yahu?Sadece henüz kanıtlayamamış o kadar!Bilim yer çekimini bulmadan önce yer çekimi yokmuydu?Bilim yer çekimi yok diyor diye yer çekimi yok mu oluyordu o kanıtlamadan önce? Ya da bilim kanıtlamadı siye elmalar yere düşmüyor muydu?Şimdi biz elmalar yere düşüyor o zaman bişey bunu çekiyor deyince hurafemi demiş oluyoruz?Bilim henüz bulmadı diye..Bence bunun tam tersini diyenler hurafeler üretiyorlar.. Bilim yerçekimini kanıtlayamadı diye ben yerçekimi var deyince hurafe olacak ha!!! o zaman ortaçağdaki yer çekimi var diyenler bizim bildiğimizin tersine gerici hurafecilerdi değil mi.Zira bilimin kanıylamadığı bir şeye inanıyorlardı öylemi oluyor.Bilim evet var deyince gerçek mi oldu yer çekimi bilim kanıtlamadan önce yokmuydu?Evet vardı ama bazıları için kendi koydukları kurallar içerisindeki bilim denilen şeye uygun bir tarzda anlatılmaları gerekiyordu.Kendi yöntemleri dışında bu gerçeğe biri ulaştığında bunu red etme ve hakaret etme hakkını kendilerinde görüyorlardı! İşte bu çok çağ dışı.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Bilim alemi fetetmişmidirki, yaratılışı çözebilsin yada Allah'ı çözebilsin.. Daha bir çok ölümcül hastalığa çare bulunamadı.. Bu sözüm bilmi küçümsediğimden değil, sizin bilmi herşeyi çözmüş edasıyla değerlendirmenizdir.. Necip Fazılın ifadesiyle.. Allah'a dil çıkarırcasına bir yarış.. Bilmiyorki insanoğlu ay dünyaya bir karış.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Bilim ne zamandan beri kanıtlayamadığı şeyi yok kabul ediyor yahu?Sadece henüz kanıtlayamamış o kadar!Bilim yer çekimini bulmadan önce yer çekimi yokmuydu?Bilim yer çekimi yok diyor diye yer çekimi yok mu oluyordu o kanıtlamadan önce? Ya da bilim kanıtlamadı siye elmalar yere düşmüyor muydu?Şimdi biz elmalar yere düşüyor o zaman bişey bunu çekiyor deyince hurafemi demiş oluyoruz?Bilim henüz bulmadı diye..Bence bunun tam tersini diyenler hurafeler üretiyorlar.. Bilim yerçekimini kanıtlayamadı diye ben yerçekimi var deyince hurafe olacak ha!!! o zaman ortaçağdaki yer çekimi var diyenler bizim bildiğimizin tersine gerici hurafecilerdi değil mi.Zira bilimin kanıylamadığı bir şeye inanıyorlardı öylemi oluyor.Bilim evet var deyince gerçek mi oldu yer çekimi bilim kanıtlamadan önce yokmuydu?Evet vardı ama bazıları için kendi koydukları kurallar içerisindeki bilim denilen şeye uygun bir tarzda anlatılmaları gerekiyordu.Kendi yöntemleri dışında bu gerçeğe biri ulaştığında bunu red etme ve hakaret etme hakkını kendilerinde görüyorlardı! İşte bu çok çağ dışı.. Türkçe anlayabiliyormusunuz? Kanıtlanmayan şeye ne var denebilir, ne yok. Adı üstünde, bilinmiyor. Bilim, doğru dürüst, akla mantığa uygun birşeyler bulmuş olan kime ne demiş? Red mi etmiş? Allah var, peygamber var, o nedenle peygamber doğru söylüyor demek ile Dünya var, öküz var, ee deprem de oluyor, p zaman dünya öküzün boynuzlarındadır, herkes öküze saygı duysun, tapınsın demek ile aynı şey. Kanıtlanıncaya kadar, ne öküz hikayesi insanlara empoze edilebilir ne de peygamber hikayesi. Semitik kitapları ve düşünce yapısını, tarihini inceleyen herkesin ulaşabileceği bir sonuç vardır: Tanrı varsa bile, tasarım yapmışsa bile, bu dinlerdeki Yehova/Allah o Tanrı değildir. Ayrıca Tasarımcı Tanrı peygamber göndermez. "Dünyayı boynuzunda taşıyan öküz beni temsilci" yaptı demek ile "Allah beni temsilci yaptı" demek aynı şeydir. Birincisi sana mantıksız geliyorsa, ikincisi de mantıksız gelmek zorunda. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Ayrıca Tasarımcı Tanrı peygamber göndermez Hangi kanunun kaçıncı maddesi bu..? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Hangi kanunun kaçıncı maddesi bu..? Aynı soruyu kendine sor. Hangi Kanunun kaçıncı maddesine göre Tanrı peygamber gönderiyor acaba diye? "Zira varsa bir Tasarımcı, tasarımının her ayrıntısını bilir, tasarımı hakkında yanlış şeyler söylemez." mantığından giderek söylüyorum Tanrının peygamber göndermemiş olduğunu. Madem siz "tasarım" konusuna büyük önem veriyorsunuz, sizin dikkatinizi çekecek hususları sunayım, başa başlıklarda da sunmuştum. Sayın boşig yazdı, siz yazmadınız, halbuki tasarım'a siz inanıyorsunuz, sizin de yazmanız beklenirdi. 1. A'raf-179: Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır. Şimdi bu ayette, hiç mecaz ifade kullanılmış falan gibi kaçış yolu bırakmayacak şekilde, ANLAMA organının KALP olduğu söyleniyor. Mecaz yok, çünkü, ayette sıralanan diğer organlar da kendi işlevleri ile anılmışlar. Şimdi söylermisin bana, eğer Tasarımcı peygamber gönderiyorsa, bu ayette, tasarladığı herşeyi bilen Tasarımcı mı yanılmış, yoksa, Tasarımcı'dan bilgi almadığı halde, Tasarımcı'dan bilgi aldığını iddia eden insan (Muhammed) mi? 2. Yâsîn-40: Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. Şimdi bu ayette, güneş ve ayı'ın birbirine yetişemedikleri söyleniyor. Yani aynı yörüngede oldukları veya birbirlerini yakalayamadıkları halde kovaladıkları iddia ediliyor. Ama bilim Güneş ve Ay'ın yörüngelerinin birbiriyşe alakalı olmadığını, yetişme gibi bir durumun olmadığını gösterdi, herhalde itirazınız yok. Şimdi söylermisin bana, eğer Tasarımcı peygamber gönderiyorsa, bu ayette, tasarladığı herşeyi bilen Tasarımcı mı yanılmış, yoksa, Tasarımcı'dan bilgi almadığı halde, Tasarımcı'dan bilgi aldığını iddia eden insan (Muhammed) mi? Sevgili kralx, Tasarım'a inanıyorsan, Tanrı'ya inanıyorsan, bence Tanrı'ya saygı duy, Tanrı ile alakası olmadığı halde kendini Tanrı'nın seçilmiş kulu diye lanse eden ve yaptığı yanlışı Tanrı'ya havale eden adama değil. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Şimdi bu ayette, hiç mecaz ifade kullanılmış falan gibi kaçış yolu bırakmayacak şekilde, ANLAMA organının KALP olduğu söyleniyor. Mecaz yok, çünkü, ayette sıralanan diğer organlar da kendi işlevleri ile anılmışlar. Şimdi söylermisin bana, eğer Tasarımcı peygamber gönderiyorsa, bu ayette, tasarladığı herşeyi bilen Tasarımcı mı yanılmış, yoksa, Tasarımcı'dan bilgi almadığı halde, Tasarımcı'dan bilgi aldığını iddia eden insan (Muhammed) mi? Evet doğrudur..Anlama idrak etme, hüküm verme ruhla ilgilidir, ruh ise beyinde değildir.. Kalple bağlantılıdır.. Bu maddede bir perolem yok.. Şimdi bu ayette, güneş ve ayı'ın birbirine yetişemedikleri söyleniyor. Yani aynı yörüngede oldukları veya birbirlerini yakalayamadıkları halde kovaladıkları iddia ediliyor. Ama bilim Güneş ve Ay'ın yörüngelerinin birbiriyşe alakalı olmadığını, yetişme gibi bir durumun olmadığını gösterdi, herhalde itirazınız yok. Burada da bir problem yok ve çok doğrudur. Bize burada ay ve güneşin ayrı ayrı yörüngelerde olduğu bildiriyor.. Yani hiç bir zaman bir birleriyle buluşamazlar, kesişemezler, çarpışamazlar... Bana 6666 ayetten bir tane dahi tezatlık taşıyan ayet getiremezsin.. Her birinin makul ve mantıklı cevapları var.. Çünkü dinimiz akıl ve mantık dinidir.. Akla mantığa uyar.. Hiç bir kimse yüzyılardır bir tezatlık bulamadı bulamazlarda.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Bilim ne zamandan beri kanıtlayamadığı şeyi yok kabul ediyor yahu?Kanıtlanmayan şey yok kabul edilmez, teori olarak kalır ve kanıtlanmaya çalışılır. Örneğin evrim teorisi vardır ve bütün hatlarıyla kanıtlanamamıştır, ama evrim teorisi yoktur diyemeyiz. canlılar evrim geçirmiştir, bu nedenle Allah yoktur, bu kesindir diye bir düşünce hoşunuza gider mi ? işte siz müminlerin yaptığıda buna benzerdir. "Allah vardır birdir ve ondan başka ilah yoktur, bu nedenle evrim teorisi yanlıştır böyle bişey olamaz, Allah her canlıyı şu an bildiğimiz şekilde yaratmıştır, bu kesindir başka alternatifi yoktur" diye bir düşünce bizim hoşumuza gider mi ? Herkes bir şey tutturup söylerse kim neye inanacak nasıl davranacak ? Artık kanıtlara ihtiyaç var, kanıtınız yoksa yanılıyorsunuz. Yanılmadığınızı anlamamız için iddianızı kanıtlamalısınız. Aksi halde salla salla gitsin dünyasına döneriz. Peki bilmin kanıtlayamadıkları seni ilgilendirmiyorsa..Bu tartışma neden..? xlark tades, tartışmamız sadece bilim üzerine değil dikkat edersen. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 xlark tades, tartışmamız sadece bilim üzerine değil dikkat edersen. Ama tartışmayı döndürüp dolaştırıp bilimsel kanıt 'a getirirseniz, diğer konularında bir anlamı kalmazki.. Bilim yetersiz diyoruz, siz bilimsel kanıt diyorsunuz ve ekliyorsunuz, kanıtlanmış şeylerle ilgilenirim diye.. Daha öncede örnek vermiştim.. Belki bir gün cinleri görüntüleyebilecek cihazlar yapılacaktır.. Şimdi bilim cinleri görüntüleyemiyor diye cinler yok mu olmuş oluyor.. Yoksa cinler yok diye mi bilim görüntüleyemiyor.. Bilmin henüz çok gerilerde olduğunu ve kainatta keşfedilmemiş daha nice şeylerin olabileceğini düşünmüyor musunuz.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Anlama idrak etme, hüküm verme ruhla ilgilidir, ruh ise beyinde değildir.. Beyin ne işe yarar peki ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Beyin ne işe yarar peki ? Beyin ruhla fizik beden arasında iletişim sağlar.. Bir nevi harddisk ve ram görevi görür.. İşlemci ruhtur.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Beyin ruhla fizik beden arasında iletişim sağlar..Bir nevi harddisk ve ram görevi görür.. İşlemci ruhtur.. Kralx, işlemcinin ruh olduğunu nerden çıkarıyorsun? Kanıtın ne? Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.