Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1.KURAN-I KERİM'İN neden indirildiğini farklı farklı ayetlerde açıklandığını söylemiştim bunlardan biriside ALLAH'TAN başka İLAH olmadığıdır.Hepsi uydurma hepsi doğa ötesi lafın diğerleri için geçerlidir,PEYGAMBERLER bunu onlara anlatmak için çok çabaladılar çoğu öldürüldüler.Sen uydurma gözüyle bakıyorsun o zaman bende uydurmaların birkaç tanesi yazayım fayda var çünkü okumakta.

BAKARA SURESİ 22.AYET: O, YERİ SİZİN İÇİN DÖŞEK,GÖĞÜ DE BİNA YAPAN,GÖKTEN SU İNDİRİP ONUNLA SİZE RIZIK OLARAK ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER ÇIKARANDIR.ÖYLEYSE SİZ DE BİLE BİLE ALLAH'A ORTAKLAR KOŞMAYIN.

Döşek anlamı nedir =Yatak,Ağırlığa dayanabilecek direçteki yapı gereci. Bina nedir ? birçok bina anlamı vardır bir tanesi pencereli,odalı,katlı bizim kullandığımız bina ayettte anlatılan bina ise insanlar ve hayvanların her türlü ihtiyaçları ve barınmaları için yapılan üstü kapalı,etrafı çevrili yapı ,temel,çatı

Göken indirilen suyun yağmur olduğunu biliyoruz ve ayette anlatılmak istenen çeşitli ürünler ve yağmurun nelere yaradığını görelim.

* Yağmur su döngüsünün gerçekleşmesini sağlar.Yeryüzündeki sular yağmur sayesinde temizlenir.

*Yağmur ormandaki ağaçların su ihtiyacını karşılamaktadır.Ormanlar sayesinde canlılığın devam edebilmesi için gerekli oksijenler elde edilmektedir.

*Yağmur suyu tarla bitkileri için yararlıdır,sulama yapılarakta bitkşler yetiştirilebilir.Ancak yağmur suyunun mineral bakımından zengin olması ve belli bir nokta yerine btikinin her yerine etki etmesi verimi arttırır.

*Yağmur suyu içilebilir.İçerdiği mineraller bakımından yararlıdır.Saçlara ,ellere ve vücuda sürülebilir.Cildi yumuşacık yapar.

*Yağmur burnunuzu yanaklarınızı ve bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder.

*Birçok farklı formda meydana gelebilir,bunlar nemli havadan aldığı tozlarla vede güneş ışığı altında pişmekte.Bulutlar resmen canlanmakta bir bakıma,çünkü içlerinde indirgenmiş demir,çinko,mangan vb. gibi eser elementler ile arginine,alamin,proline,valine,ıysine,histidine,aspartik asit,glutamik asit serine vb gibi hayatın temel taşları olan aminoasitlerle zenginleşmekte.

İşte ayetin daha ayrınılı biçimi.

NAHL SURESİ 5.AYET: HAYVANLARI DA YARATTI.ONLARDA SİZİN İÇİN BİR ISINMA VE BİRÇOK FAYDALAR VARDIR.HEM DE ONLARDAN YERSİNİZ.

İnsanların hayvanlar arasında duygusal bir bağ olduğunu biliyoruz.Sadece kedi ve köpekten oluşmuyor bu bağ,akrebi seven var,yılanı seven var bukalemun seven var vs. şimdi hayvanlardaki faydalara bi bakalım

*develer,atlar sizi taşıyorlar yani onlarda bir ulaşım aracı gibi.

*İneğin süt yapması gibi(Buna başka bir AYETE göre daha ayrıntılı açıklayacağım)

*Balık etinin yağ içeriğini temel olarak uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri oluşturur.

Bu yağ asitleri göz sağlığı, kanın akışkanlığı, beyin fonksiyonları, kalp krizi, kalp damar hastalıkları, damar sertliği, depresyon, migren, eklem romatizmaları, şeker hastalığı, yüksek kolesterol ve tansiyon ile kanser gibi pek çok hastalıktan korunmada önemli sağlık etkilerine sahiptir.

*Tavuk ve yumurtasını yiyerek sağladığımız kaliteli ve dengeli beslenme,yeterli fizik güce ve sağlık şartlarna sahip olmamız ve beyin gücümüzü yüksek tutmamız bakımından hayati önem taşır.

Tavuk eti parçalarının her birinde besin öğeleri homojen olarak dağılmamıştır.Protein daha çok göğüs etinde yağ da boyun kısmında yoğunlaşmıştır.Özellikle but eti göğüs etine göre en düşük yağ %9,25 ve kolestrol 64mg/100 gr içeriğine sahip olan parçadır.

*Akbabalar yeryüzünü leş kokusundan kurtaran hayvanlar.Yürümeye ve leşleri tutup kaldırmaya uyum sağlamış olan ayakları iri ama güçsüz, tırnaklarıysa yassıdır.Gagaları genellikle eti ve deriyi koparabilecek kadar güçlü ve kalındır.

Bu ve bunun gibi dahada bitmez olan birçok faydaları vardır.Şimdi gelde ALLAH'I inkar et,hayvanların hepsine belli bir özelliği vermiş,ayrı ayrı beslenme şeklini vermiş ve insanlar için birçok faydaları sağlamıştır.

NAHL SURESİ 66.AYET ŞÜPHESİZ (SAĞMAL) HAYVANLAR DA SİZİN İÇİN İBRET VARDIR. ONLARIN KARINLARINDAKİ FIŞKI İLE KAN ARASINDAN (SÜZÜLEN) İÇENLERE HALİS VE İÇİMİ KOLAY SÜT İÇİRİYORUZ.

*Memeler, ineklerde birbirlerinden tamamıyla bağımsız dört bölümden oluşur. Sağ ve sol memeler dışarıdan bir olukla, ön ve arka memeler ise içeriden bir perdeyle ayrılmıştır.

Memeleri örten deri yumuşak ve ince olup üzerinde çok az ince tüyler bulunur. Her meme bölümlerinin alt kısmında meme başları bulunur. İneklerin meme başlarında tek bir kanal ve meme ucunda da bir meme başı deliği yer alır. Meme başında büzücü kaslar sütün kendiliğinden akmasına engel olurlar.

*Her bir bezciğin çevresine çok sayıda kırmızı ince kan damarı gelerek sütü yapar ve bu kan damarları kara kan damarı olarak memeyi terk eder.

Otla başlayan, kan ile dışkı arasından geçen ve besinlerin en halis ve en tatlısıyla sonuçlanan böyle ibretli bir hadisenin üzerinde, ancak Yer ve Gökler Rabbinin kudsî isimleri okunur, Onun nimeti görülür, Onun ikramı seyredilir.

MÜRSELAT SURESİ 20-22 AYET :SİZİ BAYAĞI BİR SUDAN YARATIP ONU BELLİ BİR SÜREYE KADAR SAĞLAM BİR YERE YERLEŞTİRMEDİK Mİ ?

Bu ayetteki bayağı değersiz anlamına gelmektedir.AYETTE anlatılan suyun meni yani döl suyu olduğunu hepimiz biliyoruz,ve belli süre demesi (9 ay) her kadın 9 ay doğurmuyor bazıları erken doğumda yapabiliyor,SAĞLAM BİR YERE YERLEŞTİRMEDİK Mİ ? bu kısmının ana rahminde demek istenildiğini biliyoruz.

Biraz fazla yazdım ama uydurma dediğiiniz şeyler bunlar olmasa gerek,alaadinin sihirli lambasındada fazla benzemiyor biraz kafa yorunca.

Uydurma ilahlardan değil yalnız ALLAH'tan korkarım elbet birgün gelicekki sende bu yazdıklarına pişman olacaksın.

AL İMRAN SURESİ 178.AYET İNKAR EDENLER,KENDİLERİNE VERMİŞ OLDUĞUMUZ MÜHLETİN, SAKIN KENDİLERİ İÇİN HAYIRLI OLDUĞUNU SANMASINLAR.BİZ , ONLARA ANCAK GÜNAHLARI ARTSIN DİYE MÜHLET VERİYORUZ. ONLAR İÇİN ALÇALTICI BİR AZAP VARDIR.

"İyi ya işte kendin söylüyorsun. Bu tip psikolojik hastalıklar ağır inanç baskılarından kaynaklanmaktadır. Tarihte insanları ve hatta çocuklarını uydurma tanrılara kurban eden çok psikolojik hasta insanlar okuduk. İnanç uğruna canlı bomba olup hem kendini hem diğer insanların canını alanların bu hastalardan ne farkları var? İnançların tümü orta çağ vahşetinin kültürleri değilmi?" dediğin doğru uydurma ilahlar uydurma şeyler hep insanlığı kötülüğe sürükledi.Sakın HZ.İBRAHİM'İ öyle zannetmeyin.Onun sayesinde şu an çocuklar kesilmiyor,bazı hayvanlar kurban ediliyor bunların hepsi anmamız için gerekli kılınan şeydir.Çocukları şu anda kesmeyip hayvanlar kurban ediliyorsa o halde ALLAH sizin o diğer gördüğünüz uydurma ilahlardan uzaktır.İnsanlık çok cahildir,ne zaman insanlığın geleceği tehlikeye girdiyse ALLAH PEYGAMBER yollayarak hep düzeltti.Ayrıca KİTAP'TAKİ kafirlerle dost olmayın gibi ayetlerdeki maksad annenizin sizi sigara içenlerle arkadaşlık kurmamasındaki maksad aynıdır.

Herkes benim inancım doğru derseki zaten herkes onu söylüyor,daha önceden yazdığım gibi zaten insanlık kendi dinini kendi yapıyordu zaman zaman örnek vermiştim hayvanlar,taşlar,güneş ve ay gibi ALLAH bu KİTAP'I ve bundan önce gelen PEYGAMBERLERDE kolay kolay kabul edilmedi.Din öyle birşeydirki insanı kendisinden unutturur.Doğru dinde olduğunu anlamak ispat işidir,anlama işidir,fark etme işidir.Şimdi siz sonsuzluğun çözümü olmadığı için AHİRETİ kavram olarak koyulduğunu düşünüyorsunuz.Tamam o zaman

1 bu rakam bir değil mi? 10 bu on ,100 buda yüz, 100000000000000000000000000.... dilediğiniz kadar 0 koyun sabahtan akşama kadar değil ömrünüzün sonuna kadar bu sıfırları bitiremezsiniz.yada başka örnek vermek gerekirse bir çember düşünün,ortasındaki 0 noktasından tepe noktasına bir çizgi çekin,ve saat yönünde döndürün.Bakın çizgi hep dönüyor,ömrünüzün sonuna kadar döndürebilrsiniz onu.

Şimdi son cümlen hakkında çok güzel ispatım var (doğru din hakkında) ama şimdi yazamayacağım çünkü daha tam yeri gelmedi henüz ?

Gönderi tarihi:

"Mezardaki kemiklerden kormak ezber de, dünyada her toplum tarafından ayrı ayrı uydurulmuş yüzlerce, binlerce yaratıcılardan korkmak ezber değil mi? İkisinin birbirinden ne farkı var?" hadi bana PEYGAMBER VE KUTSAL KİTAP indiren başka bir ilah göster?

Gönderi tarihi:

bazi bilim adamlara fazla önem veriliyor, mesela Einstein, onu tanri yerine koyan var, teorisi çok bölümde yardimci oldu ama bi kaç ay önce isiktan izli parçacık ölçüldü (nötrinos parçacık),

yani bu bulus Einsteinin teorisini alt ust etti.

Demek istedigim insanolgu bilimi her zaman yenilestiriyor, ama Din degismiyor!

Gönderi tarihi:

bazi bilim adamlara fazla önem veriliyor, mesela Einstein, onu tanri yerine koyan var, teorisi çok bölümde yardimci oldu ama bi kaç ay önce isiktan izli parçacık ölçüldü (nötrinos parçacık),

yani bu bulus Einsteinin teorisini alt ust etti.

Demek istedigim insanolgu bilimi her zaman yenilestiriyor, ama Din degismiyor!

Einsteindaki aklın %1'i o insanlarda olsaydı onun herkes gibi bir insan olduğunu anlarlardı

Gönderi tarihi:

Demek istedigim " insanoğlu bilimi her zaman yenileştiriyor, ama Din değişmiyor! "

Tüm tartışmaların, her geçen gün gelişen bilimsel gerçekler ile değişmez ve mutlak olan dinsel dogmalar arasındaki çatışmaların özü de bu zaten. Bilim her zaman yeni gelişmelere açıktır. Dinsel argümanlar ise asla değişmez. Yüz binlerce yıl sonrada değişmeyecek. Şimdiden 2000 yıl eskidi o dinsel algılama, yorum ve inanışlar. Oysa 2000 yıl önceki bilimsel gerçekler katlanarak arttı, artmaya da devam edecek.

Bilim bu hızla ilerlemeye devam ettiğine ve dinsel inanışlar bir tek olumlu gelişme göstermeksizin binlerce yıl önceki dogmalar üzerinden yaşamı tanımladığına göre... "Birden çok tanrıdan tek bir tanrı çıkartan şu andaki tek tanrıcı dinlerin nihai kaderi, zamanı ve sırası geldiğinde bir tanrı daha eksilterek tanrısızlığa ulaşmak olacaktır."

Gönderi tarihi:
Biraz fazla yazdım ama uydurma dediğiiniz şeyler bunlar olmasa gerek,alaadinin sihirli lambasındada fazla benzemiyor biraz kafa yorunca.

Uydurma ilahlardan değil yalnız ALLAH'tan korkarım elbet birgün gelicekki sende bu yazdıklarına pişman olacaksın.

Omar kardeş, doğadaki olguları gösterip te "işte bunları bizim tanrımız yarattı, bak şunlardaki akıl almazlığa" diyen toplumları biliyoruz. Mesela bu doğa olgularını(gerçeklerini) Zerdüştler Mazdah denen tanrılarına, Kızılderililer Manitu'ya, Türkler de Tengri'ye atfederler. Araplar ise Allah'a. Ben aralarında bir fark görmüyorum. Ya sen?

Sana göre tek fark ise; "En büyük mabud benim mabud, başka büyük yok" ispatı(!).

Gönderi tarihi:

Tüm tartışmaların, her geçen gün gelişen bilimsel gerçekler ile değişmez ve mutlak olan dinsel dogmalar arasındaki çatışmaların özü de bu zaten. Bilim her zaman yeni gelişmelere açıktır. Dinsel argümanlar ise asla değişmez. Yüz binlerce yıl sonrada değişmeyecek. Şimdiden 2000 yıl eskidi o dinsel algılama, yorum ve inanışlar. Oysa 2000 yıl önceki bilimsel gerçekler katlanarak arttı, artmaya da devam edecek.

Bilim bu hızla ilerlemeye devam ettiğine ve dinsel inanışlar bir tek olumlu gelişme göstermeksizin binlerce yıl önceki dogmalar üzerinden yaşamı tanımladığına göre... "Birden çok tanrıdan tek bir tanrı çıkartan şu andaki tek tanrıcı dinlerin nihai kaderi, zamanı ve sırası geldiğinde bir tanrı daha eksilterek tanrısızlığa ulaşmak olacaktır."

Ezberlerle konuşan bir tek ben değilim demekki.ALLAH'IN varlığı bilimsel olarakda gerçek ve bilim arttıkça bunlar dahada çok gerçeklik kazanacak anlam veremediğimiz AYETLERİN anlamı daha da çok artacak bunu inananlar daha iyi bilir.Senin bu bakış açın hep o eski cahiller yüzünden,uydurdukları şeyler yüzünden ilahlığı kavram olarak görmekte ve asıl gerçek olan ALLAH'I inkar etmenizi sağlamaktadır.

Omar kardeş, doğadaki olguları gösterip te "işte bunları bizim tanrımız yarattı, bak şunlardaki akıl almazlığa" diyen toplumları biliyoruz. Mesela bu doğa olgularını(gerçeklerini) Zerdüştler Mazdah denen tanrılarına, Kızılderililer Manitu'ya, Türkler de Tengri'ye atfederler. Araplar ise Allah'a. Ben aralarında bir fark görmüyorum. Ya sen?

Sana göre tek fark ise; "En büyük mabud benim mabud, başka büyük yok" ispatı(!).

Sana birkaç AYET gösterdim ve açıklamasınıda yapabileceğim en iyi şekilde yapmaya çalıştım hemde bilimsel olarak ispatını gösterdim.Eğer önceki yazılarımı okusaydın bunu bana yazmazdın.Şunu çok iyi biliyoruzki ben nasıl ALLAH diyorsam hristiyanlar TANRI,bazı mezhepi YEHOVA,birbaşkalarıda RAHMAN demekte.ALLAH hiçbir toplummu dinsiz bırakmamış ama toplumlar ona karşı ortak koşmayı hiç eksik etmemiştir.Nice PEYGAMBERLER var ismini bilmiyoruz,ben demiyorumki ALLAH yaratır ve öldürür oysa TANRI hiçbirşey yapamaz diye.Böyle saçma birşeyi hiç kimse söyleyemez.İSLAMDAN öncede YARATAN biliniyordu ama ismi değişik olsun ama farklı olsun bir şekilde biliniyordu.Oysa birçok büyüklük taslayan insanlar(başbakan gibi bişey) ALLAH'IN verdiği dini kendi çıkarları için kullandılar.HZ.MUSA ile gelen DİN VE KİTAP öldükten sonrada hem DİN hemde KİTAP kendi çıkarları için değiştirilmiş olmayan şeyi kendi faydalarını sağlayacak şekilde var demişlerdir,İNCİL'DE değiştirildi ve şu an değişmeyen tek gerçek KİTAP KURAN-I KERİMDİR.

Şunu belirtmek istiyorumki YEHOVA bilinmeyen bir hazineydi ve bilinmek istedi,Şu günümüzde bile bazı insanlar yani hocalar gerçek olmayan şeyleri konuşmakta ve insanlığı yanlış düşünmesini sağlamaktadır.TENGRİ'DEN başka ilah yoktur ispatları bitmez ve en güzel isimler ONUNDUR.

Gönderi tarihi:

Yazdığın ayetleri ve açıklamanı okudum Omar kardeş. Hiç okumaz mıyım. Zaten okumamak ta saygısızlık olur. Sana hepsini okuduğumu söylemiştim. Özellikle ezber olmayan dikkatimi çeken tezlerine cevap verdiğimi de söylemiştim. “Ben söyledim ona inanmalısın” şeklinde düşünemezsin.

Ama benim de söylemek istediğim şu. Doğadaki olguları ortaçağ basitliğinde anlatarak “işte bu bilimdir, günümüzdeki şu bilimsel açıklamalar da bundan esinlenerek yapılmıştır” demek bir ortaçağ kurnazlığı. Günümüzde böyle söyleyen birisi çıksa buna kim inanır? Ortaçağda inanılıyordu işte. Eskiciler ise bu inancı sürdürmekteler. Diğer toplumlarda da var bunlar. Kendi tanrılarına inandırmak adına doğa olaylarını tanrılarına atfederler.

“Aslında diğer tanrılar da bizim bahsettiğimiz tanrıdır. Zamanla değişikliğe uğramış” demek te tam bir Arap kültürü kurnazlığı. Bazıları da bu orta çağ Arap kültürünün misyonerliğine soyunurlar.

Gönderi tarihi:

Yazdığın ayetleri ve açıklamanı okudum Omar kardeş. Hiç okumaz mıyım. Zaten okumamak ta saygısızlık olur. Sana hepsini okuduğumu söylemiştim. Özellikle ezber olmayan dikkatimi çeken tezlerine cevap verdiğimi de söylemiştim. “Ben söyledim ona inanmalısın” şeklinde düşünemezsin.

Ama benim de söylemek istediğim şu. Doğadaki olguları ortaçağ basitliğinde anlatarak “işte bu bilimdir, günümüzdeki şu bilimsel açıklamalar da bundan esinlenerek yapılmıştır” demek bir ortaçağ kurnazlığı. Günümüzde böyle söyleyen birisi çıksa buna kim inanır? Ortaçağda inanılıyordu işte. Eskiciler ise bu inancı sürdürmekteler. Diğer toplumlarda da var bunlar. Kendi tanrılarına inandırmak adına doğa olaylarını tanrılarına atfederler.

“Aslında diğer tanrılar da bizim bahsettiğimiz tanrıdır. Zamanla değişikliğe uğramış” demek te tam bir Arap kültürü kurnazlığı. Bazıları da bu orta çağ Arap kültürünün misyonerliğine soyunurlar.

AHİRETTE bana sen doğrusunu biliyordun niye öğretmedin göstermedin denmesin diye ve sizi de büyük bir pişmanlıktan kurtarmak için yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yeri gelip erkek erkeğe yatan,güçsüz olanları köle yapan,kadınlara değer verilmeyen ve ayın ne olduğunu bilmeyipte onu ilah yapan çağ mı bukadar kurnaz?

TENGRİ hiçbir zaman değişikliğe uğramadı insanlar değiştirdi,O çocuk edindi dediler,O aslında bir deil 3 kişiden oluşur dediler,O aslında ölüyü dirilten HZ.İSA'DIR dediler,HZ.MUSA zamanındada buzağı yapıp "işte bu HZ.MUSA'NIN RABBİDİR" dediler.Bunların hepsi insanların uydurmacası,O Dünyanın var oluşundan beri hep aynıydı.Ayrıca nedense bu kurnazlık,bilimle tutuşuyor acayip :S araplar o kadar kurnazdıki daha cep telefonu bile icad edilmeden onlar kuşlarla haber yolluyorlardı,Onlar o kadar akıllıydıki bütün dünya tarafından çok pis oldukları kabul edilmektedir,O kadar kurnazlardıki Dünyanın döndüğünü biliyorlardı,O kadar akıllı insanlardıki bir döl suyunun bir yağmur suyu kadar fazla işe yaramadığını biliyorlardı,O kadar akıllı ve araştırmacı insanlardıki şu an sümerlerin yazılarındda bulunan HZ.NUH ve tufanını biliyorlardı,O KADAR AKILLIYDILAR Kİ BİR BÜSTTEN UMUT BEKLİYORLARDI.

Japonlar hala şintoizmi bırakmıyorlar dünyada 100.000.000 şintoist ayrıca japonyada 8.000.000 ilah(kendilerine göre) vardır.YEHOVA o kadar büyükki bazen diyecek söz bile bulamıyorum.Hala günahlarını arttırmaktalar.

Sen metafizik uydurmadır dedin bende o uydurmayı kafanda kırdım,"en büyük mabud benim mabud" yakıştırması yaptın daha ayrıntısınıda sana gösterdim,bilimsel olarak ispat isteyenler vardı elimden geldiği kadar yardımcı oldum,"ben dersem doğrudur o derse doğrudur ne kadar inandırıcı dedin" sana bunu bir kişiden çıkma olmadığını gösterdim.Yemin ederimki ben ve benim gibiler kazanacak olanlar ALLAH hepimizi affetsin.

Ayrıca ben bir peygamber değilim,bir bilgili insana birşeyi anlatmak kolaydır ama bir cahile bir bilgiyi anlatmak ölümdür,aklınızı kullanın artık ,bişeylerin farkında olmaya başlayın.

Gönderi tarihi:

,bişeylerin farkında olmaya başlayın.

Omar kardeş, birşeylerin farkında olmak için bazan ortak noktalar buluyoruz ama, haydi belki buradan başlarsak bir yere varabiliriz dediğimde yanaşmıyorsun.

Sana “gerçek” kavramının tanımını sordum halen bir cevap alamadım. Şimdi de, “birşeylerin farkında olmak” nasıl mümkün olabilir? Bunları sen söylüyorsun ama anlamlarını da senle konuşamıyoruz. Sadece bana ezberlediğin metafizik deyişlerden bahsediyorsun.

Seni temin ederimki o mistik deyişleri senden daha fazla ve defalarca irdeleyerek okudum. Senin de söylediğin gibi orta çağ cehaletiyle uydurulmuş, sadece doğa olaylarından çok basit olarak bahseden çeşitli argümanlar.

O çağdan çok daha önce ve çok daha anlamlı bilimsel bilgiler ihtiva eden filozofların bilgileri, çok daha fazla tatmin ediyor bilgi olarak.

AHİRETTE bana sen doğrusunu biliyordun niye öğretmedin göstermedin denmesin diye ve sizi de büyük bir pişmanlıktan kurtarmak için yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sen bana öğreteceksen gerçekler, ezber, farkında olma kavramlarını öğret sana minnettar kalırım. Ama bunları öğretirken ölçü olarak mutlaka gözlem, belge, bulgu ve deneyi kullanmak gerek. Şartım bu...

Gönderi tarihi:
"Omar kardeş, birşeylerin farkında olmak için bazan ortak noktalar buluyoruz ama, haydi belki buradan başlarsak bir yere varabiliriz dediğimde yanaşmıyorsun.

Sana “gerçek” kavramının tanımını sordum halen bir cevap alamadım. Şimdi de, “birşeylerin farkında olmak” nasıl mümkün olabilir? Bunları sen söylüyorsun ama anlamlarını da senle konuşamıyoruz. Sadece bana ezberlediğin metafizik deyişlerden bahsediyorsun."

yanaşmadığım hiçbirşey olmadı,gerçek nedir diye sordun cevap vermediğimi zannettin,halbuki örnekler vererek açıkladım sana ama sen başka cevap veremedin.

gaib gerçek olmadığını düşünüyordun sana gaibe şahit olan insanları gösterdim hiç değilse bunu inkar etmedin inandın,cinlerle uğraşandan ne beklenir dedin,o halde bir artış var bana"sen yalancısın o sitedeki yazıların hepsini sen profil kurarak yazdın" diyebilirdinde.Sen mesela bilimsel olarak araştırmadın ama bilimin bulduğu sonuçlara gerçek olarak inanıyorsun.

Nasıl farkında olacağınıda söyledim,anlamaya çalışmıyorsunki hiç beni!Masa kendiliğinden masa olmaz,şu başında oturduğumuz bilgisayar kendiliğinden oluşmadı,o halde doğadaki dengeyi sağlayan BİRİSİ muhakkak var.

"Seni temin ederimki o mistik deyişleri senden daha fazla ve defalarca irdeleyerek okudum. Senin de söylediğin gibi orta çağ cehaletiyle uydurulmuş, sadece doğa olaylarından çok basit olarak bahseden çeşitli argümanlar.

O çağdan çok daha önce ve çok daha anlamlı bilimsel bilgiler ihtiva eden filozofların bilgileri, çok daha fazla tatmin ediyor bilgi olarak. "

sana gösterdiğim hayvanlar ve yağmur hakkındaki şu 2 AYETİ yalanlayacak bilgiyi göster.Daha önce sorduğum ve hala yanıtını alamadığım soruyu yine soruyorum ALLAH'TAN BAŞKA KUTSAL KİTAP İNDİREN VE PEYGAMBERLER YOLLAYAN BAŞKASINI GÖSTERİN.

"Sen bana öğreteceksen gerçekler, ezber, farkında olma kavramlarını öğret sana minnettar kalırım. Ama bunları öğretirken ölçü olarak mutlaka gözlem, belge, bulgu ve deneyi kullanmak gerek. Şartım bu... "

HZ.NUH ve tufanı sümerlerin yazısında mevcuttur.Firavun ve cesedi 3000 yıllık olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca şuradaki en güzel belgeyi vermek ise

İBRAHİM SURESİ 4.AYET: BİZ HER PEYGAMBERİ,ANCAK KENDİ KAVMİNİN DİLİYLE GÖNDERDİK Kİ, ONLARA (ALLAH'IN EMİRLERİNİ) İYİCE AÇIKLASIN.ALLAH,DİLEDİĞİNİ SAPTIRIR,DİLEDİĞİNİ DOĞRU YOLA İLETİR.O, MUTLAK GÜÇ SAHİBİDİR, HÜKÜM VE HİKMET SAHİBİDİR.

AYETTEKİ şu kısma dikkat et sadece"ALLAH DİLEDİĞİNİ SAPTIRIR,DİLEDİĞİNİ DOĞRU YOLA İLETİR" sana buna niye dikkat et dediğimi şimdi söyleyim bu forumda skydavar adlı kişi müslüman olarak doğmuş ama sonra inkar etmiş oysa öteki arkadaş ise ilk önce inkar etmiş ama sonradan müslüman olmuş.Al sana gerçek hayattan gerçek bir belge.

Şimdi sen burada müslüman olsan ve diğer birisi de gelip "Bu kesinlikle bir uydurmadır siz ikiniz anlaşarak böyle birşey yaptınız,tek akıllı siz misiniz" dese sana nasıl gelirdi bu olay.Yine söylüyorum kör ile gören bir olmaz

Sana anlatıcaklarım ve göstereceklerim hiçbir şekilde bitmeyecektir.

Gönderi tarihi:

Omar kardeş, “gerçek” kavramını açıkladım diyorsun ama kendi anlayış tarzına göre açıkladın. Ben tatmin olmadım.

Şöyle yapalım. Mesela TDK’daki(Türk Dil Kurumu) gibi Gerçek yazıp iki nokta üst üste koyarak gerçek kavramının anlamını bana açıklarmısın?

Bunun üzerinde durmamın nedeni, anlattıklarının birer gerçek olduğunu, “ezber” olmadığını iddia eden sensin. Bu durumda “gerçek” kavramının anlamını açıklamak durumundasın.

Ayrıca bir de şimdi “bir şeylerin farkında olmak” diye bir argüman geliştirdin. Ben de şimdi soruyorum sana: Bir şeylerin farkında nasıl olunur?

Bu kavramları açıklığa kavuşturamazsak hiçbir konuda uzlaşamayız. Farklı şeylerden bahsederiz.

Yani, “gerçek”in farkına varabilmek için birilerinin söylediklerine kayıtsız şartsız inanmalı mıyız yoksa diğer iletimde söylediğim gibi en azından gözlem, belge, bulgu, deney mi gerekir? Bu konuklarda uzlaşalım daha sonra senin argümanlarını istediğin genişlikte tartışırız.

Sözünü ettiğin arkadaşların inançlıyken inancını bırakması veya inançsızken inanca dönmesi, kesinlikle bu kavramları bilmeleri / bilmeMEleriyle ilgilidir.

Gönderi tarihi:

Gerçek:Yalan olmayan,doğru olan şey,hakikat. TDKki ilk anlamı bu.

hayatı gerçek anlamıyla yaşamanın tek yolu. insan ancak farkında oldukça anlıyor ve daha iyi anladıkça bir sonraki adımını atacak gücü buluyor kendinde..Kendimizi kelimelerle bilemeyiz sadece düşünür FARKINDA OLABİLİRİZ.

"Yani, “gerçek”in farkına varabilmek için birilerinin söylediklerine kayıtsız şartsız inanmalı mıyız yoksa diğer iletimde söylediğim gibi en azından gözlem, belge, bulgu, deney mi gerekir? Bu konuklarda uzlaşalım daha sonra senin argümanlarını istediğin genişlikte tartışırız."

Sana belgeler gösterdim,nasıl gözüktüğünü göstermeye çalıştım,deney kısmındada birkaç şeyler söyledim ama hala anlamıyorsun,ayrıca istediğin şeyleri yazdım buraya ben bu kavramları bilmiyor değilim konuyu hangi alana,kavramlara çekersen çek her statta oynarım futbolumu.Sözümü ettiğim kişiler yazsın buraya evet bilmekle yada bilmemekle alakalı diye ben sadece örnek olarak gösterdim.Başkasının adınada yorum yapmıyorum farkındaysan .

Bana ezber dediniz.Ezber nedir Akılda tutma yeteneği.gerçek kavramının anlamını bilmek için ilk önce ezber yapmamız lazım.Adımızı öğrenmemiz için ezber yaparız bir soruyu cevaplamak için ezber yaparız,bir mesleği öğrenmek için ezber yaparız.Çünkü ezber yapki öğrenebilesin bak kelimelerin çoğu aklınızda hepinizin birer ezberdir.rakamlar ezberdir,geometri,coğrafya ezberdir,edebiyat ezberdir.HAYATTA YAŞAMAK İÇİN EZBER YAPARIZ.ÇÜNKÜ ÖĞRENMEK AKILDA TUTMAKLA OLUR.

Sana istediğini yazdım.Şimdi sıra sende yaz bakayım şu soruların cevabını

1)HZ.MUHAMMED (S.A.V) putlarla derdi neydiki yalanla (size göre) uğraşsın ve kendi parasını fakirlere dağıtsın,doya doya yemek varken ?

2)MÜRSELAT SURESİ 20-22 AYET VE NAHL SURESİ 66.AYET yalanma bilgileri nelerdir ?

3)ALLAH'TAN BAŞKA PEYGAMBER YOLLAYAN VE KUTSAL KİTAP İNDİREBİLEN VAR MI ?

4)Matematiksel olarak sonsuzluğun ispatını yaptım sizde tam aksini yapın(BURADA YAZMADIĞIM,DAHA ÖNCE YAZDIĞIM SORULARDAN VAZGEÇİYORUM SADECE BUNLARA CEVAP VERİN)

Gönderi tarihi:

Sevgili omar; İyi niyetiniz için teşekkürler.

İnsanlara yardımcı olmaya çalışmak, yardım sever olmak iyi bir şey... smile.png

Ama iyilikler karşılıksız olunca bir değer taşıdığını da kabul edeceğinizee inanıyorum...

Çevremizde bu tür iyilikler yaparak Allah katına yakın olmak ve sevap kazanmak isteyen o kadar çok insan var ki, sırf bu nedenle kızı, eşi, kardeşi veya bir tanıdığının kendi inançlarına uygun yaşamadıkları için günaha girme korkusuyla hep bu kaygıyı taşıyorlar. Senin de yaptığın gibi insanları, senin inançlarına, senin inandığın gibi inanmaları gerektiğini düşünüp dine davet etmek ve ardından pişmanlıkla göz korkutmaya kalkmak maksadını ve amacını aşıyor. Hatta bazıları için bu amacını öylesine aşıyor ki, ölüdürmeye varan şiddete yönelimler ortaya çıkabiliyor. Sen de böylesin anlamında yazmıyorum. Ancak dinsel inanışlar söz konusu olduğunda bir çok inançlı 'kaş yapayım derken göz çıkarabiliyor'.

Ve bunu yine inançları adına hatta bilinçli olarak yapabiliyorlar.

Allah'a inanmak sizin için hayatınızda pozitif bir etkiye sahip olabilir. Bu sizin için kendi kendinize hiçbir açıklamayı gerektirmeyecek anlaşılır bir durum olabilir. Ancak başkalarına kendi görüşlerinizi kabul etmeleri için "sizi de büyük bir pişmanlıktan kurtarmak için yardımcı olmaya çalışıyorum." şeklinde bir önerme, iman sahibi olduklarını iddia edenlerinin, başkalarını da 'inandırmak ya da ikna etmek' adına yaptıkları dayatma ve baskılara dönüştüğü taktirde bu yaklaşım iyi niyeti bir kenara bırakan dinsel kaygılardan başka bir anlama gelmiyor.

O nedenle sen istersen inancını dolu dolu yaşa bunun için önünde bir engel yok, kimse sana inanmamalısın diye bir baskıda bulunmuyor. Tam tersine ifade ettiğin gibi 'inanmalısın, inanmazsan pişman olursun' diye baskılar söz konusu.

Allah'ın var olduğu varsayımı, bu düşünceye akılcı bir sorgulama yapmadan sempatiyle bakan, dinsel inançları benimsemiş kişilere ne kadar uygun ve tutarlı görünse de, öne sürdüğün böylesine karakteristik özellikleri olan 'Allah' gibi çok özel tanrıların varlığına dair tüm popüler argümanlar, yanlış ön kabullere ve/veya sonuçlara ve ispatlanamayan varsayımlara dayanmaktadır. Milyarlarca geçersiz argümanı topladığımızda tek bir geçerli kanıt oluşturamazlar.

O nedenle belli sebepler bir inancı kendinize haklı çıkarıcı görünebilirken ne kadar ihtiraslı savunulursa savunulsun kesin ve geçerli kanıtlar olmadığı, geçerli bir dayanak gösterilmediği sürece diğer insanlar için geçerli değildir.

bir bilgili insana birşeyi anlatmak kolaydır ama bir cahile bir bilgiyi anlatmak ölümdür, aklınızı kullanın artık, birşeylerin farkında olmaya başlayın.

Kullanmış olduğunuz bu ifade için ilk olarak size yöneltmem gereken soru:

"Bilgili insan'dan kastınız nedir?"

Bu kadar iddialı bir cümle kurduğunuza göre, iddianızın tutarlı ve geçerli olması için,

'Bilgiden' neyi kastetdiğinizi açıklamanız gerekiyor..

Bu soruları neden soruyorum?

Bende -iyi niyetli ve entelektüel bir tartışma çabası- içinde bir kişilik olarak bıraktığınız intibanızın bir yanılgı olmadığını anlamak istiyorum.

'Aklınızı kullanın' derken gerçekte sizin aklınızı ne kadar kullandığınızı göstermenizi istiyorum.

'Sizin gibi düşünüp algılayan ve inananlara akıllı, diğerlerine Cahil mi demek istiyorsunuz?' kavramak istiyorum.

Çünkü biliyorum ki, yazdığınız bu kadar iddialı cümlenin ifade ettiği anlam aynı zamanda sizin içinde geçerlidir.

Siz de bunun farkında mısınız, sizi de bağladığının bilincinde misiniz?

Buna dürüstçe 'evet beni de bağlıyor' diyebilecek misiniz görmek ve bilmek istiyorum.

Gönderi tarihi:

"Çevremizde bu tür iyilikler yaparak Allah katına yakın olmak ve sevap kazanmak isteyen o kadar çok insan var ki, sırf bu nedenle kızı, eşi, kardeşi veya bir tanıdığının kendi inançlarına uygun yaşamadıkları için günaha girme korkusuyla hep bu kaygıyı taşıyorlar."

Öncelikle bende teşekkür ederim ve ayrıca şurayada yazıyorum O kabul etsin.ALLAH'IM EĞER BUNLAR İNANAN KİMSELER OLURSA EN UFAK BİR SEVAP BİLE İSTEMİYORUM SENİN SAYENDE ÖĞRENDİĞİM İLİMLER VE BİLGİLER BANA YETER.

Sana sadece MÜSLÜMAN ol diyen yokki,HRİSTİYANDA olabilirsin mesela.Sana şunuda söyleyebilirdim"Siz hepiniz Şeytanın izinden gidiyorsunuz"diye ama sizin için anlamsız olurdu.Daha YARATANA inanmıyorsunki onun kuluna inanacaksın.Meditasyonda örnek vermek gerekirse sadece MELEK sözü bırakın kişinin hayalindeki canlandırmasını sadece sözü bile işi yaradığını göstermekteler.

Sen hala beni anlamadın.İSLAMİYET KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİN OLARAK TARİF EDİLSE HERHALDE EN GÜZEL UYAN TARİF BU OLURDU.Dindeki aşırılık insanlığı dinsizliğe sürükler,yemekte aşırılık obezliğe,cinsellikte aşırılık sapıklığa,ve ırkçılıkta aşırılık=canlı bombaya kadar gitmektedir.Aşırılık iyi birşey değil ALLAH'TA aşırıya gidenleri sevmez.

Zaten seni eğer ALLAH kafirlikte bırakmışsa ben ne yazarsam yazayım boştur.Ayrıcada nedense ben AYETLERİ yazıyorum ispatları yazıyorum ama "ezber " diyerek yalanlama grubuna direk girmiş ve sanki "polis olay yeri girilemez" gibi bir etiket konulmuş cevap verilmemekte.O kadar yazıdan sadece benim kendi hayattan kaptığım iki tane sözün peşinde koşuyorsunuz.Kanıtlar yok değil ama sen görmüyorsun,gerçekte gözler değil kalp gözleri kör olur

Bana sizin gideceğiniz yerin CEHENNEM olduğu müjdelemek emrolundu.Kafir olmanız sizin suçunuz değil,sizden önceki gerizekalılar suçu uydurma ilahlarla ALLAH'I hep yanlış algılatmaktadırlar.Ama gerçeği anlayıp yüz çeviripte (istediğiniz şeye cevap verip istemediğiniz şeye cevap vermediğinizden) inkar ederseniz bu sizin suçunuzdur.

Ayrıca orada ben bilgili insana birşeyi anlatmak cahile anlatmaktan daha kolaydır demek istemiştim.Bilgili insana kastım falan yok,hayatım boyunca bilginin peşinden gittim.Neyi kastettğim bu yazımda anlaşılır gibi.

Sözünde yanlışlık var.Benim gibi düşünen değil tam sayısını bulamayacağınız kadar farklı beyin(bakış açısı) gözükür.İnanan herkes aynı gözlüklerle bakmıyor.Ama inkar edenler "ezber,metafizik uydurma" gözlükleri hepsinde var.Cahillik diye bir yakıştırma yapmadım,herkes en düşkün çağına girecek nasıl olsa(tahmini)

sende 4 soruya cevap ver akıl konusunda daha geniş bir yere varırız ozaman

Gönderi tarihi:

Önce "gerçek, ezber" konusunda mutabakat kurmalıyız Omar kardeş.

TDK'da "gerçek" kavramı şöyle tanımlanmış:

Yalan olmayan, doğru olan şey, hakikat.

Burada hakikatten(gerçekten) bahsediyor. TDK'ya da baktığımızda hakikatın eş anlamına yine gerçek'i gösteriyor.

Gerçeği daha iyi anlamak adına, TDK şu açıklamaları da yapmış:

Bir durum, bir nesne veya bir nitelik olarak var olan, varlığı inkâr edilemeyen, olgu durumunda olan, özbeöz, hakiki, reel, Aslına uygun nitelikler taşıyan, sahici, Doğadaki gibi olan, doğayı olduğu gibi yansıtan, Düşünülen, tasarımlanan, imgelenen şeylere karşıt olarak var olan.

Yukarıdaki gerçek kavramına ait TDK bilgileri biraz dikkatli okunursa, fikirle ifade edilenlerin doğa gerçeklerine uyum sağlaması gerekiyor diyor. Hemen hepsi bunu ifade etmeye çalışıyor.

Şimdi bununla ilgili yaşamdan iki misal verelim. İnanıyorsunuz anlamında değil. Sadece misal.

Birinci misal:

"Kaf dağının ardına varabilip, meyve ağacının meyvelerinden yiyen insan ölümsüz olur" diye bir hurafe vardır.

Bu hurafenin gerçek olup olmadığını kanıtlamak çok kolay. Birinci; Kaf dağı diye bir dağ doğada yoktur. İkinci; Tümden gelim bilimsel metoda göre, tüm insanlar ölümlü ise bireylerin tümü de ölümlü olacaktır.

İkinci misal:

Cinler için kapının pencerenin önemi yoktur, onlar her yerde bulunur, insanları taciz ederler.

Bu misal de doğa gerçeklerine uymaz. Zira hereket eden varlıklar(atom parçacıkları fotonlar, elektronlar hariç) katı madde içerisinden geçemez. Kaldı ki parçacıklar yine doğadaki maddelerin parçacıklarıdır. İnsanları manen veya madden etkileyenler sadece doğadaki yaşam şekilleri ve maddesellerdir.

Omar kardeş, bu yukarda kısaca anlattıklarımda mutabıkmıyız? Daha bir çok misal verilebilir. Sıkmamak açısından kısa tuttum.

Senin dört soruyu unutmuş değilim. Bu tanımlarla ilgili mutabakatı kurabilirsek veya kuramazsak gelecek iletimde cevaplayacağım.

Not: "Ezber" nitelemesinin anlamını, somut bilgi ihtiva eden fikirleri hafızada tutma olarak değil de, başkaları tarafından baskıyla, dayatmayla, gerçeklerle uyum sağlamayan fikirlerin ezberletilmesi olarak değerlendiriyorum.

Gönderi tarihi:

Ben görmedim ama şahidim.ALLAH'A PEYGAMBERLERİNE KİTAPLARINA MELEKLERİNE VE GAİBİNDE NE KADAR DÜNYA HAYATI DIŞININ OLDUĞUNA ŞAHİDİM.

.

.

.

ayrıca o zamanlarda insanlar putlardan medet umar ve korkarlardı.Yani kolay kolay bi anda kabul edilmedi MÜSLÜMANLIK,neler oldu neler.KURAN-I KERİM 23 YIL SÜRDÜ İLK 10 YILI (SANIRIM) 12DEN FAZLA MÜMİN YOKTU.

nasıl şahit oldun ben hala anlamış değilim... gözünle gördün mü ?

bizlere sürekli insanların birbirlerine anlattıklarını yazıp duruyorsun... bana belge göster...

Gönderi tarihi:

Önce "gerçek, ezber" konusunda mutabakat kurmalıyız Omar kardeş.

.

.

.

Not: "Ezber" nitelemesinin anlamını, somut bilgi ihtiva eden fikirleri hafızada tutma olarak değil de, başkaları tarafından baskıyla, dayatmayla, gerçeklerle uyum sağlamayan fikirlerin ezberletilmesi olarak değerlendiriyorum.

Doğa gerçeklerine uyum sağlaması gerekiyor hemen hepsi bunu ifade etmeye çalışıyor dedin.O halde doğanın gerçek kanunu ortaya koyan,hayvanları etçil,otçul olarak besin gruplarına ayıran,ve onların insanlar için faydalarını sağlayan,senin vücudundaki sindirim sisteminden kemiklerine kadar usta bir şekilde tasarlayan,Yerdeki ve gökteki herşeyin sahibi ve hükmünü koyan ALLAH doğa gerçeklerinden çok mu uzak ?Daha ne kadar çok şey varki buraya yazmadığım.Kuşlar neden bal yapmıyor,timsah neden uçmuyor,veya geyik neden et yemiyor? Bunlara şekli veren bir hale sokan ALLAH'TIR.KURAN-I KERİMDE yeryüzünde akıllı insanlar için apaçık belli deliller olduğunu söylemektedir.

Birinci misal hakkında öyle birşey yok,inanan herkes şunu iyi bilirki birgün ölüm gelecektir ve şunuda çok iyi bilirler ölüm son değil yeniden bir doğumdur.Ölümsüzlük bu dünyada değildir her canlı öldüğü gibi dirilecek ve sorguya çekilecektir.İman edip iyilik yapanlara ALLAH CENNET adında bir yeri vaad etmiştir.Irmakların aktığını biliyoruz ve istediğimizin herşeyin olduğunuda.İnkar edip kötülük yapanlara gelince onların CEHENNEM adında bir azap yerinde kalacakları belirtilmiştir.

2.misal ise onlar hakkında kesin bir şey söylemen aptalcadır.Daha önce MELEK VE ŞEYTAN şekilleri hakkındada hiçbirşey bilinmediğini söylemiştim.Şeytan bizim bu dünyada var oluş nedenimiz.ALLAH ilk insanı yarattı ve herkes boyun eğdirtti.Bu demektirki biz MELEKLERDEN VE DİĞERLERİNDEN üstünüz.Duvarlardan geçemesekde,görünsekde aklımız var.ALLAH'IN kullarından bir tanesi baş kaldırıyor ve daha önce ALLAH'A hizmet etmiş ve kendi beklediğini alamamış birisi bizi(insanı) hor görmekte,bizim aslında ALLAH'A layık bir kul olmadığımızı gösterme çabasında.Bir yerde onun hakkında yaptığı en iyi işin kendisini hiç belli ettirmemesi olduğunu okumuştum.Şu ana kadar başarılı gidiyor.KUTSAL KİTAP onun insanlar arasında içkiyi kullanarak huzursuzluk çıkarmak ve çevrelerde zinayı kullanarak insanların arasını açmasını sağladığını söylüyor.AYNI KİTAP normalde bizim üzerimizde fazla etkisinin olmadığını ama kontrolden çıkan bir insan artık onun emrine girdiğini söylemekte.Tabiki bide AYETLERİN yalanlanmasını sağlamakta ve sigara,uyuşturucu gibi kötü yolları insanlara güzek göstermektedir.

Ayrıca sen ezberi kendi bildiğin gibi(işine hangisi kolay gelirse) söyle.

Amelia herkese aynı cevabı verip verip duramam Belge deney ve ispat KURAN-I KERİMDİR aç ve YARATANIN ADIYLA OKU.

Gönderi tarihi:

Omar kardeş, TDK'nın ve benim gerçek kavramı hakkında yaptığımız açıklamalar kakkında bir mutabakatımızın olup olmadığı konusunda bir şey yazmadın.

Bu mutabakat çok önemli. Doğa gerçekleri dendiğinde hep söyledik, gözlem, belge, bulgu ve denyele ispatlanan varlıklar ve olgular dedik.

Kaf dağı arkasındaki meyveyi ve cin'i yukardaki yöntemlerle ispatlayamıyoruz. Ne yapmalıyız? Bu yöntemler dışındaki söylentilerin tümü safsata olmaktan öte gidemeyecek.

Keza Van gölü canavarı. Ne kadar söylenilirse söylenilsin dedikodu olmaktan öteye gitmiyor. Bir resmi yok, fotoğrafı yok. Sadece bir kaç kişi var olduğunu söylemiş o kadar. Bunlara nasıl inanalım?

Doğadaki gerçeklerin ispatı, söylediğim yöntemlerin dışında hiç bir şey olamaz ki bir kitap olsun. Zira kitapta iddia edilenler insanlarca yüzlerce binlerce kez denenecek, genel, evrensel doğru olarak mutabakata varılmaya çalışılacaktır. Metafizik iddiaların deneyi ispatı olamaz ki doğa gerçekleri olsun. Sadece kişiye özel iddiadan öte gitmeyecektir.

Üç adet kitap ismi vereyim. Kitab-ı akdes, Avesta ve Kur'an. Bunların her hangi birine inanmam için ne delil var? Üçünün peygamberi ayrı, kitabı ayrı, tanrısı ayrı. Sadece siz aynı diyorsunuz. Başkası demiyor.

Bu üç kitaba veya her hangi bir inanç kitabına taraftar olup sempati duymam için, söylediğim gibi "en doğru bizim kitap, başka büyük yok" demekten başka delil, ispat(!) var mı?

Kaldı ki her sene bir peygamber çıktığını okuyoruz. Kadın peygamberler bile çıkıyor. Benim için biribirinden en ufak farkları yok. Söylenilenlerin, gerçeklerle uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok. Birinde yazan fizik ötesi(metafizik) iddialar diğerinde de var.

Gönderi tarihi:

Omar kardeş, TDK'nın ve benim gerçek kavramı hakkında yaptığımız açıklamalar kakkında bir mutabakatımızın olup olmadığı konusunda bir şey yazmadın.

.

.

.

Kaldı ki her sene bir peygamber çıktığını okuyoruz. Kadın peygamberler bile çıkıyor. Benim için biribirinden en ufak farkları yok. Söylenilenlerin, gerçeklerle uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok. Birinde yazan fizik ötesi(metafizik) iddialar diğerinde de var.

4 soruyu cevaplamadığın sürece hiçbir mesajına yanııt vermeyeceğim ? Biraz daha araştır yazdıklarını

Gönderi tarihi:

4 soruyu cevaplamadığın sürece hiçbir mesajına yanııt vermeyeceğim ? Biraz daha araştır yazdıklarını

Bilimselciyi yıllardır tanır ve takip ederim ve cevap veremediği bir soru görmedim ama cevap vermeye değer bulmadığı sorular gördüm o yüzden bence böyle kaprisler yapmayın ve cevap verdikleri üzerinden tartışmaya devam edin smile.png Bence siz onun cevap vermediği sorularınızın cevaplarını araştırıp bulmasını değil, o sorulara neden cevap vermediğini biraz düşünün, sizce neden cevap vermiyor olabilir?

Herneyse aslında burada iyi giden bir tartışma var ve takip ediyor, okumaktan da zevk alıyorum. Müdahale etme gereği duydum çünkü bu tartışmanın güzelliği bir kaprise kurban gitsin istemedim.

Saygılar sevgiler

Gönderi tarihi:

Bilimselciyi yıllardır tanır ve takip ederim ve cevap veremediği bir soru görmedim ama cevap vermeye değer bulmadığı sorular gördüm o yüzden bence böyle kaprisler yapmayın ve cevap verdikleri üzerinden tartışmaya devam edin smile.png Bence siz onun cevap vermediği sorularınızın cevaplarını araştırıp bulmasını değil, o sorulara neden cevap vermediğini biraz düşünün, sizce neden cevap vermiyor olabilir?

Herneyse aslında burada iyi giden bir tartışma var ve takip ediyor, okumaktan da zevk alıyorum. Müdahale etme gereği duydum çünkü bu tartışmanın güzelliği bir kaprise kurban gitsin istemedim.

Saygılar sevgiler

Ben şu an görüyorum ama.Ben nasıl değer verip onunkilere elimden geldiği kadar yazdıysam oda yazıcak o zaman,bende istediğim şeye cevap vermesini iyi bilirim.Ayrıca bu iletide cevap vermesi bekleniyordu...

Gönderi tarihi:

Omar Kardeş, çok israr ettiğin için cevap veriyorum. Bu sorulara ben de diğer arkadaşlar, onlarca kez bu forumda cevap verdik. Diğer sitelerde de yüzlerce kez cevap verildi. Kusura bakma ama, keşke yazmaya, öğretmeye meraklı olduğun kadar, okumaya ve öğrenmeye de meraklı olsaydın.

1)HZ.MUHAMMED (S.A.V) putlarla derdi neydiki yalanla (size göre) uğraşsın ve kendi parasını fakirlere dağıtsın,doya doya yemek varken ?

Doğada her şeyin yenilendiği gibi, din ve ideolojiler de yenilenmek durumundadır. Bu kaçınılmazdır. Biraz dikkatli araştırıldığında dinler ve ideolojilerin izleri bir eskisinde mutlaka gözükmektedir. Bu yenileniş sonsuzlukça devam edecektir. Bilim felsefesinde buna diyalektik aşama denir.

Müslümanlığa son din denilmesine rağmen, ondan sonra oluşturulan dinlerde insan haklarına daha çok önem verilmiştir. Muhammed'in yaptığı da budur. Sözüm ona kendisinden önce gelen din ritüellerini değiştirmeye kalkmış, kaynak ortaçağ töreleri olunca da, insan haklarına karşı olan bir çok ögeler oluşmuştur.

2)MÜRSELAT SURESİ 20-22 AYET VE NAHL SURESİ 66.AYET yalanma bilgileri nelerdir ?

Ayetlerde geçen bilgiler, bu başlıkta bir arkadaşımızın da söylediği gibi ilkokul seviyesindeki bilgiler. Gelelim bu bilgilerin bin dörtyüz önce bilinip bilinmediğine.

Basit bir gözlemle çocuğun oluluşumunun spermden, sütün oluşumununda sindirimden geldiğini konunun uzmanı olmayan, sıradan bir insan bile bilebilir. Değil bin dörtyüz yıl öncesi, on binlerce yıl öncesinde amaliyat bulguları bulunmakta.

Basitçe süt; karaciğerden sonra bezelere giden kan, enerji, yağ, ve süte dönüştürülmektedir. Süt, süt bezelerinde oluşmaktadır. Kaldı ki Kuran'da sütün oluşumuna misal verilirken dışkı da söz konusu yapılmış. Sütün oluşumunda dışkının hiç bir katkısı yoktur. Dışkı sadece atıktır.

3)ALLAH'TAN BAŞKA PEYGAMBER YOLLAYAN VE KUTSAL KİTAP İNDİREBİLEN VAR MI ?

Dinler, çok tanrılardan tek tanrılara kadar bir şekilde tanrıya aracılık yapan(!) binlerce kişi tarafından oluşturulmaya çalışılmış, hepsinde de zamanın toplum töreleri mistik uydurmalarla desteklenmiştir. Müslümanlık hemen hepsine sahip çıkmış ama şu kurnazlığı da yapmış; "bizden öncekiler de gerçekti ama değiştirildi". Muhammed'ten önce ve sonra kitabı olan onlarca din vardır. "Dünya dinleri" olarak araştırıldığında bulunabilir. Sorgulamacı, araştırmacı olmak gerek.

4)Matematiksel olarak sonsuzluğun ispatını yaptım sizde tam aksini yapın(BURADA YAZMADIĞIM,DAHA ÖNCE YAZDIĞIM SORULARDAN VAZGEÇİYORUM SADECE BUNLARA CEVAP VERİN)

Sonsuzluğu, evrenin sürekli evrildiğini kabul eden bilimsel düşünenlerdir. Dinlerde başlangıç ve son vardır.

Gönderi tarihi:

1)Doğada herşeyin yenilenmesini sağlayan ALLAH'TIR.Eskiden insanlar dini kullandıkları için sonradan gelen dinler bir değişim gibi gözükmekte,Halbuki özü korunmaya çalışıldı.KURAN- KERİM önceki KİTAPLARI VE PEYGAMBERLERİ doğruluyordu,ve insanların değiştirdiklerinide söylüyordu.Tarihe yolculuk yapıldığı zaman bu olaylar bir değişimmiş gibi gözükmektedir.

İnsan haklarına önem verilmekle kalmadı ayrıca kendini aç bıraktı,dayaklar yedi,küfürler yedi,ibadet yaparken taşlandı,öldürülmeye kalktı, ve SAVAŞ yaptı,size göre bir yalan için ama o yalan için kendiside kılıcını zırhını giyip savaştı.Ayrıca kendisinden önce gelen din ritüelleri diyorsun,bunu putlarada yapabilirdi,yeni bir taş koyardı "işte o putlarıda yaratan budur,sizide yaratan"diyebilirdi,Ayrıca o halkın bile bilmediği olayları HZ.MUHAMMED nerden biliyordu.

2)Tabiki ilkokul seviyesindeki bilgiler dersin,nasıl olsa birçok bilgiler ayağına serildi.Ayrıca spermi görebilmeleri için doğa üstü gözleri olması lazım insanın,sıradan insanın bilmesi için üstün bir zekası olması lazım,sindirimin ne olduğunu bilmesi ve hayvan vücudunu çok çok iyi algılaması lazım.Ayeti bidaha oku dışkıdan söz etmiyor.

3)Şu zamanda deveyle gidenlerin bu kadar akıllı olduklarını görünce şaşırıyor insan.Dünya dinleri konusunda hala araştırmakta olduğum kesin bir cevap veremeyeceğim bu yazdıklarına araştırmakta ve yalanlarını bulduğum çok din var hepsini döküceğim buraya.

4)KURAN-I KERİM'E göre sonu söyle bana.AHİRET bir son değil bir HESAP GÜNÜDÜR.AHİRETTEN sonrada yaşam vardır.

Benden önce ne yazdıklarınızı ne konuştuklarınızı bilmem.Ayrıca çok irdelediğin ve araştırdığın belli ki ALLAH'A sadece ismi ALLAH olmadığını bilmiyorsun.AYETLERDE bilimsel olarak ispat yaptım sen ezberini konuşturdun.Ayette fersten yani halk dilinde fışkıdan söz edilmekte,bilimsel açıklamasını ben AYETİN altında yazdım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.