Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
TANRI VE ATEİST

Ateist ölür ve öteki tarafta tanri ile karsilasir...

Ateist- merhaba abi

Tanri- selam, tanidin mi?

Ateist- hayir... tanimiyorum

Tanrı- güzelim kasma artik, biz bizeyiz...

Ateist- birden kötü oldum abi

Tanrı- bisey icer misin?

Ateist- (olayi hic bozuntuya vermeden) naber yav ozledim de geldim valla

Ateist- atesin var mi?

Tanrı- sagdan ikinci kapi

Ateist- ya aciklayabilirim...

Tanrı- bana inanmiyor mussun ?

Ateist- yanlisin var abi.. yok oyle bisi..

Tanrı- hadi hadi..

Ateist- abi simdi obur tarafta boyle kizlara filan hava atmak icin inanmam

filan dedik ama.. sen buyuksun icimi bilmen lazim icten diildi

yani.. sadece bi kac kiz dusurmek icindi..

Tanrı- e aferim.. burda da hurileri kacirdin ama.. gec soyle kirmizili

arkadas ilgilensin senle..

Ateist- abi yapma kulun kolen olayim

Tanrı- yürrüüü

Ateist- inanmiyom lan var mi anasini satiyim.. kimsin lan allah

mi saniyon kendini...

Tanrı- evet ustune bastin.. git yan simdi....

Ateist- fakat nietzche der ki...

Tanrı- gec onunla tartışırsın sicak sicak...

Ateist- eeoo sey...

Tanrı- kitap bastik o kadar di mi ama?

Ateist- abi walla seytana uydum...

...........................

isteyen beni eleştirsin yerden yere vursun..ama şu laubaliliğe sakınce bakamıyacağım :angry:

1.espriden anlarız gülmeyıde biliriz,ama üzerinde düşünülecek;ve kişilerin inancını ilgilendiren konular da böyle laubalilik kabul edemem.. :excl:

2.burada yazılan bir inançlı için de saygısızlıktır,bir ateıst için de... :excl:

3.kişilerin savundukları düşünce ile böyle dalgavari konuşmayla kendi seviyenizi gösterdiniz.. :excl:

4.kimse ileride ne olcağını bilemez,hayat suprızle doludur,dalga geçtiğiniz insanlarla saf değiştirme ıhtımalını de göz önüne alın... :excl:

o nedenle benim inancıma saygısızca yaklaşmadığı sürece ne birine nede ateıste saygısızlık edılmesıne göz yummam.. :excl:

bilemıyorum yukarıdaki tanrı ateıst dıyaloğunu komik bulan var mı :angry:

Gönderi tarihi:

Kurgu çok kötü..

bunu yazan müslümansa imanın gitmesine sebep olur..

Ama içerdiği mantık açısından doğru..

Fakat bu bu şekilde dillendirilmemeliydi...

Çünki inanmama sebeplerinden birini içeriyo..

Buna küfr-ü inadi derler..

Saygılar-sevgiler...

Gönderi tarihi:

Hepimizin ortak yönleri var.

Mesela hepimiz insanız.

Aynı donanımlara sahibiz.

Bu sebeple bu temel ortak noktamız bile birbirime saygılı ve hoş bir üslupla yaklaşmamıza yeterli bir sebeptir....

Adaleti ve saygıyı her zaman ön planda tutmak zorundayız...

Birbirimizi incitmeyelim ve düşüncelerimize saygı gösterelim ve asla HAKARET etmeyelim...

Saygılar

Gönderi tarihi:

ehem...

Bismillahirrahmanirrahiym

böyle başlamassak konuşmaya bu sohbet giderek müslümanların bölünmesiyle bitecek...

bakın; ben o tanrı ateist dialogundan hemen sonra tüm müslümanlardan özür dilemiştim ve o yazıyı sadece ateistlerin tepkisini veya müslüman kardeşlerimiz ne kadar müslüman olduğunu ölçmek için yazdığımı belirtmiştim

ahirzaman kardeş; bu yazının yazarı ben deilim,netten gördüğüm yerden kopyala yapıştırla 2 saniyemi aldı bu yazıyı aktarmak..görende benim ALLAH'tan böyle bir konuşma beklediğimi sanacak.. ama gerçekten "Ve asla Rabbimiz i bu durumda bir şeyde hiç bir şekilde hiç bir amaç için koymamak lazım" cümleni çok sevdim, ama dediğim gibi cümlemin yarısını okuyup yarısını okumuyorlar,ne özürümüzü görüyorlar ne de o yazıyı ne için koyduğumuzu görüyorlar ve kimi bana İMANIN GİTTİ diyor, kimi bana utanmasa ateist diyecek

ama yinede uyarıların için saol sevgilerimle...

sedelina kardeş;öyle büyük harflerle kızgın yüzlerle ne bir insana haddini bildirebilirsin,ne de bi ateisti imana getirebilrisin,cümlelerimi tam okumadan ahkam kesen sensin, sen madem okadar kızdın,ben de sana inat bi ton gülücük yolluyorum :D:D:D:D:D:D:D:D

AMAN HA!!! sakın niye "ehem" kelimesi "Bismillahirrahmanirrahiym " kelimesinin üzerinde yer aldı

diye cıngar çıkarmayın, bu forumda ağzımızı açsak bağırıyorlar... :)

Gönderi tarihi:

demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

Bunu oku bakalım;

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için erbere

gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum."

Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"

Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terk edilmiş çocuklar

olur muydu? Allah olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi.

Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..." Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi.

Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam

berberin dükkanına geri döndü.

Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok"

Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim." Adam:

" Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."

Berber: " Himmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"

Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi.

İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

Gönderi tarihi:

demek ki buradan şunu anlayacağız: herkes Allahın bazı şeyleri bilmeyebileceğğini kabul ediyor.

yoksa ortaya insanın özgürlüğü problmi çıkar.

öyle ya yapacağımız her şey kaderimizde yazılıysa boşuna mücadele etmenin ne gereği var. nasıl olsa cennete veya cehenneme gideceğim önceden tayin edilmiş. ne yapsam boş.

demek ki işin özü bu.

slm ben bu siteye yeni katıldım doğrusu cesaretine şaşırdım! benimde fazla inançlı olduğum söylenemez,ama bir yere kadar,kainatı var edeni yargılayacakkadar değil,bende bir ara bunalımlardaydım

inancımı tamamen yitirmiştim,isyanlardaydım, hoş şimdide değişen fazla birşey yok ama hayatta gücümün ve direncimin tükendiği öyle anlarım olduki, bir an hiç bir manevi desteğimin olmadığını farkettim. işte ozaman kendimi boşlukta hissettim ve insanların inanma ihtiyacı duyduğunu farkettim..ve bu bana gerçekten acı veriyordu.. ama,bazen rüyalarımda olacak kötü olaylara dair belirtiler ve işaretler görüp,

kendime geldiğim anlar çok olmuştur..işte herşey bi yana, burda tıkanıp kalıyordum: Evet arkadaşım bir güç var bizi gerçekten idare eden..ya ilahi adalet; bunun örneklerini hepimiz yaşamışızdır..!

Belkide allah bizi sınıyordur,yaşayacağımız kötü olaylara,müdahale edipte,herşey sütliman olsa,sapıtırdı insanlar belkide rahatlıktan, allah sıkıntıları acıları dert,keder vs.bizim için vermiştir yani mücadele ama benim inancım dünya ile sınırlı cennette burda cehennemde...sevgiler

Gönderi tarihi:

Allahın tecellileri o kadar büyüktür ki..

O tecellileri görebilmek akıl ister ilim ister sanat ister..

Herhangi madde gözünüzün görebileceği ve odaklayabileceği noktadan büyükse onu normal bir bakışla göremezsiniz..

Örneğin bir madeni parayı gözünüze değecek kadar yaklaştırın ve o şekilde bakın..

Bulanık, az karanlık ve karışık bir görüntü göreceksiniz..

Bu yüzden bakmanında bir tekniği vardır...

Ama o tekniği Allah çok kolayda sunmuştur bilgilerimize..

Geriye sadece bizim niyet etmemiz kalıyor...

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:

allahin yok oldugunu savunanlarr

benim dini sacma buldugum gibiler.....

mistik ve digerleri allah var diyosaniz onu muslumanlik sifatina sokmalisiniz cunku burdaki muslumanlar ole diyooo kaldikii allahimiz diger dinleri sevmiyoooo

yani sevgili muslumanlara gore yer yuzundeki muslumanlik disinda kalan butun dinleri faso fisoo

buradaki yabancilar zaten cehennemlik gidecekleri yer belli bosuna ugrasiyolar pazarlari sinegoglardo yada kliselerdeee

nedir muslumanlikkk????

sacmalikk inandiginiz ne kadinlari kapatmak eve sokup dogurtturmak baska nee kizlari adet olunca kapattirip babasi yasindakilerle evlendirmekk

yobazlasmakk cagdasligii benimsememekkkk

muslumanlikk bundan baska sey degildirr kuranda yazilanlarii ovup hic birini uygulamamak....

tanriyaaa inanlarr sunada inansinlarr o sadece sizin tanriniz degill o sadece muslumanligin da degill.......

hayir boyle degil.

ALLAH tek dir. ve ALLAHin dini tek dir.

Islam en sonu ve en mukemmelidir.

bu kez de onu MOHAMMAD le yolladi!

ben Iranda yasiyorum ve bizim durumumuz sizinle cok cok farkli. burada dini rehberler hukumet ediyor.

siaset nedir?bir genc siasetden ne anliya bilir ki? burada din ve siaseti karistirdilar dostlar!

dini harab ettiler. sindi Iranda gencler suretli dinden uzaklasiyor. neden? cunku hukumet kendi yanlislarini din ismine yapiyor!!! ve bu bir cinayet.

din size iyi bir yardimci. akil ve din her ikisi bizim yardimcilarimiz.

ama hangi din?

bir buyuk adam _misiryali(egypt)_diyorki: ben misirde musluman gordum ama Islam gormedim hic.ama avrupada musluman goremedim ve Islam gordum!

Islami tanimak lazim!

Islamin zahiri degil batinini tanimalisiniz.

neler geldi neler dinin basina? islamiyetin basina? bir tarih okusaniza!

mistikcim yanlis yapiyorsun.

tanri her seyi biliyor.cunku o tanridir!o benim ne yapacami biliyor ama ben hic bilmiyorumki.ben kendi elimle yapiyorum. ve tanri bana her zaman firsat veriyor. tovbe etmek neden sence?

dua etmek ne icin sence?

tanri her seyi biliyor. o biliyor ki biz kendi kendimiz neler yapacaz!

Gönderi tarihi:

bakın; ben o tanrı ateist dialogundan hemen sonra tüm müslümanlardan özür dilemiştim ve o yazıyı sadece ateistlerin tepkisini veya müslüman kardeşlerimiz ne kadar müslüman olduğunu ölçmek için yazdığımı belirtmiştim

sedelina kardeş;öyle büyük harflerle kızgın yüzlerle ne bir insana haddini bildirebilirsin,ne de bi ateisti imana getirebilrisin,cümlelerimi tam okumadan ahkam kesen sensin, sen madem okadar kızdın,ben de sana inat bi ton gülücük yolluyorum :D

bu forumda senin yazmaya hakkın varsa benim de eleştırmeye hakkım var,ben yazımda hakaret içeren bir kelime kullanmadım..

her ne kadar sinirlensem de sevıyemi bozmadım dikkatini çekerim..

'''ne de bır ateıstı ımana getirebilirsin'' demişsin.öyle bır amaçla yazdığımı nerden çıkardın... :D

müslümanların ne kadar müslüman olduğunu ölçmek için yaptım yazmışsın,pardon insanların bunu ölçebildiğini bilmiyordum..işte bende buna gülerimm :D:D

neyse.....

Gönderi tarihi:

gece kuşu abim senin alıntıladığın yazıyı baya bi olmuştu mesaj yazdığımda görmüştüm

baay hiddetlenmiştim

onun için yazmadım çünkü hem amacımdan gayrı hemde kendimi hataya düşüre bilecek şeyler ayza bilirdim sakin bir kafayla yazmaya karar verdim ama yaşlılık :D unutu verdik

hatırlattığın için sağol

ben ce o arkadaşın yaptığı çok yanlış ve aynı zamanda büyük bir cürüm o arkadaşa tavsiyem yaptığının hükmünü bir araştırsın.

selamun aleyküm ve rahmetullah

kardeş

öyle bir varlık ki insan meleklerden daha değerli

öncelikle kardeşim Allah(c.c.) yazdığı için sen yapmıyorsun sen yapacağın için Allah(c.c.) yazıyor.

Bunu bilmeisde onun ilmi ile gerçekeşir daha önce çok tekrarladım hayatımızda bir çok kez 'beni ne kadarda iyi tanıyorsun, bunu yapacağımı nerden de bildin' gibisinden diyologalr oluşuyor

ve buda Allah(c.c.)ın ilminden sadece bir damla ile insan bilmektedir o zaman bizi bizden dahi iyi bilen rabbimiz elbette ne yaapcağımızı önceden bilmiş ve ayzmıştır bu yazdıklarını bizim yapmamızlada kaza yerine gelmiş olur.

Misal sen bu mesajını buraya yazmasaydın rabbim kaderine yazmazdı sen yazacağın için rabbim yazdı.

Eğer sen bu mesajı yazarken önce yazmayacağım deyip bir düşüncede bulunursan ve sonrada cvazz geçip yazarsan

rabbim de kaderine önceden önce yazmayacak vaz geçecek ve yazacak olucaktı yani bizi bizden daha iyi bilen ilmi ile bunu yazıyor.

sonra kardeşim elbette bu dünyadaki şerler ve iyiler arsıda tercih yapman içindir

başa gelen cefa ve oan sabretme ve isyan etme arasıdan tercih yapman ve kullukta ki yerini belli etmen içindir.

elbette böyle bir sınava ihtiyaç yok ancak buda bizim niye cehenneme gidiyorum beni sınav etse idin ben isyan etmezdim diyebilirdik.Ancak şimdi elimzde bir ömür kağıtı ve üzerinde kulluk ve karşılaştığımız durumlardan oluşan sorular var.

Kalemimiz kuran ayet hadis silgimizde göz yaşı ve tövbe.

Süre ise belirsiz.

Cevaplar kısa ama süre bitmeden kalemi bırakmak yok.

pekala ben bunu kabul etmem demiyorum fakat madem bizim ne yapacağımızı bilerek yazmıyo yani daha doğrusu biz yapacağımız için o yazıyo gerçi bu bana pek anlaşılıtr gelmedi ama yani benim ne yapacağımı o kesin olarak belirlemiyosa sen şunu yap dediğinde ben ona bir newi karşı koyup yine de bunu yapıyosam ben kendimin yöneticisi kendime hükmewdensem bu allaha karşı gelmek olmuyor mu sen dedin ki "Misal sen bu mesajını buraya yazmasaydın rabbim kaderine yazmazdı sen yazacağın için rabbim yazdı.

Eğer sen bu mesajı yazarken önce yazmayacağım deyip bir düşüncede bulunursan ve sonrada cvazz geçip yazarsan

rabbim de kaderine önceden önce yazmayacak vaz geçecek ve yazacak olucaktı yani bizi bizden daha iyi bilen ilmi ile bunu yazıyor." yani ben o bana yaz dediği için değil de kendi istediğim için o ne derse desin bunu yazıyosam yada o benden önce değil de ben yaptıktan sonra herşeyi biliyo oluyosa bu onun aslında hiçbişey bilmedipğini yada bildikerini insanların yaptıklarına göre belirlediğini göstermemezmi bu da onun o kadar bütük bi güç olmadığını aslında onun insanlara değil de insanların ona hükmettiğini göstermezmiydi allah aşkına ya kardeşim şu yazdığın bence biraz garip kendi paradoksuınu kendin yaratmışsın allah seni affetmicek :stuart: çünkü senin dediğine (ki bu benim düşüncem değilse yani yanlış anlamışsam o zaman özür dilerim)göre insan allahtan daha yüce bir varlık oluyo gibi geldi bana. bu ne garip bir düşüncedir hiç ben yapcağım için o yazdı olurmu o yazdığı için ben yaptım olmalı ki onun herkesten üstünbi yönetmew gücüne sahip olduğu belirlenebilsin söylenebilsin ayrıca kim nerden bilebilir ki bunu sen mesela bunu sadece kendi yorumunu katarak söyledin ben de sadece benim kendi yorumumu insanın kafasına geçmişi nasıl soktusya nası öğrettiyse öyle gider insanları bir arada tutan da bu zaten ermeni türk olayında ermenilerin mazlum diyipkendilerini savunduğu için bir arada kalması bizim de yapmadık diyip bir arada savunduğumuz için birlikte kalmamız sen geçmişinle ve allahınla varsın bense bazı çelişkiler olduğunu düşünmeme ramen düşüncemle bunu savunanla ve kendimi yönettiğim için varım

Gönderi tarihi:

pekala ben bunu kabul etmem demiyorum fakat madem bizim ne yapacağımızı bilerek yazmıyo yani daha doğrusu biz yapacağımız için o yazıyo gerçi bu bana pek anlaşılıtr gelmedi ama yani benim ne yapacağımı o kesin olarak belirlemiyosa sen şunu yap dediğinde ben ona bir newi karşı koyup yine de bunu yapıyosam ben kendimin yöneticisi kendime hükmewdensem bu allaha karşı gelmek olmuyor mu sen dedin ki "Misal sen bu mesajını buraya yazmasaydın rabbim kaderine yazmazdı sen yazacağın için rabbim yazdı.

rabbim de kaderine önceden önce yazmayacak vaz geçecek ve yazacak olucaktı yani bizi bizden daha iyi bilen ilmi ile bunu yazıyor." yani ben o bana yaz dediği için değil de kendi istediğim için o ne derse desin bunu yazıyosam yada o benden önce değil de ben yaptıktan sonra herşeyi biliyo oluyosa bu onun aslında hiçbişey bilmedipğini yada bildikerini insanların yaptıklarına göre belirlediğini göstermemezmi bu da onun o kadar bütük bi güç olmadığını aslında onun insanlara değil de insanların ona hükmettiğini göstermezmiydi allah aşkına ya kardeşim şu yazdığın bence biraz garip kendi paradoksuınu kendin yaratmışsın allah seni affetmicek :stuart: çünkü senin dediğine (ki bu benim düşüncem değilse yani yanlış anlamışsam o zaman özür dilerim)göre insan allahtan daha yüce bir varlık oluyo gibi geldi bana. bu ne garip bir düşüncedir hiç ben yapcağım için o yazdı olurmu o yazdığı için ben yaptım olmalı ki onun herkesten üstünbi yönetmew gücüne sahip olduğu belirlenebilsin söylenebilsin ayrıca kim nerden bilebilir ki bunu sen mesela bunu sadece kendi yorumunu katarak söyledin ben de sadece benim kendi yorumumu insanın kafasına geçmişi nasıl soktusya nası öğrettiyse öyle gider insanları bir arada tutan da bu zaten ermeni türk olayında ermenilerin mazlum diyipkendilerini savunduğu için bir arada kalması bizim de yapmadık diyip bir arada savunduğumuz için birlikte kalmamız sen geçmişinle ve allahınla varsın bense bazı çelişkiler olduğunu düşünmeme ramen düşüncemle bunu savunanla ve kendimi yönettiğim için varım

Duygu kardeş belkide yazmak istediklerim çok uzun ancak ksıaltmaya çalıştığım için sanırım kendimi ifade edemiyorum.

Demek istediğimi şöyle açıklayayaım

misal siz bir elamyı yiyebilirsiniz.

Ancak yemiyorsunuz bu sizin o elmayı yiyeemyeceğiniz anlamına gelmez isteseniz yersiniz.

Yani Allah(c.c.) eğer isterse her insanı istediği şekilde hareket ettirir iradesini tamammen elinden alır.

Allah bize irade vermişse bu onun lütfunu gösterir noksanlığını değil.

Bak kardeşim karşı koyma gibi bir durum yok.

Misal hafifçe düşen bir cisim elbet eyre düşer insan da bu düşüşü dur dura bilir ancak

isteği doğrultusunda bu düşene dokunmassa cisim yere düşer.

Ama burda insanın düşmesine engel olmaya çalışması gibi bir durum yok eğer engel olmaya çalışsaydı ancak turduramasaydı o zaman noksanlık olurdu.

yani Allah(c.c.) insan i radesini kontrol etmeye çalışsaydı ama başaramasaydı

o zaman noksan olurdu ama zateb o sana cüz-i iradeyi verende o dur.

Ki eğer tamamiyle yönlendirseydi o zaman imtihanın bir gereği olmazdı yani yaptıklarımızdan biz sorumlu olmazdık öyle değilmi.

Sonra söylemeye gerek duyduğum biz fiili yaptıktan sonra bilme gibi bir durum yok

ezelden bilmedir Allah(c.c.) iradesi.

Daha öncede bu misali vermiştim baen insanlarda bu özelliği kısmen üzerinde bulunduruyor yani çevremizdekiler 'bunu yapacağımı nerden bildin ' gibi bir cümle ile karşılaşıyoruz.Zira Allah(c.c.) bizi bizden daha iyi bilir.

Bunun böyle kabul etmek lazım yani bilgi ilim olarak.

Ki zaten bütün düğüm burda çözülüyor.Bilme kavramı

Allah(c.c.) sana seçim yapacak irade veriyor(yani bu gücü verende allah o noksan olamaz)

ama öyle ki senin atacağın her adımı biliyor onun için sen daha yapmadan yazıyor.

Sende o yazılanın zerre kadar dışına çıkmıyorsun.Çünkü o seni her zerrenle biliyor.

Allah(c.c.) seni çok iyi bildiği için her yaptığın önceden kayda geçmiş olacaktır.

Bunlar yerine gelincede kaza olmauş olacaktır.

eğer sen yaptığından farklı bişey yapacak olsaydın Allah(c.c.) önceden senin yapacağının yazacaktı.

yani kardeşim senin dediği gibi bir husus yok eğer sen yaptıktan sonra yazsayı olurdu

ama onun ilmi senin ilmini kapsadığı için önceden yazabiliyor ve zerre kadar şaşma olmuyor.

Bunun misalleri hayatımızda çok var

öğrencisi çok iyi tanıyan bir öğretmen öğrencisinin hangi soruyu yapıp hanigisi yapamayacağını bilir.

Ama Allah(c.c.) bütün ilimleri kapsar ve zerre kadar bir şaşma olmaz.

'Ben yapacağım için o yazdı ' bunu iyi anlamak gerek

eğer isteseydi senin yamak istemeyeceğin şeyleri yazardı sende buna engel olamazdın

Ancak unutmayalımki bu bir imtihan ve imtihanda kendi yaptığın ve yapmadıklarından sorumlu olursun

onun için Allah(c.c.) zaten senin yapacağınınbildiği şeyleri yazmış ve sende bunlarla karşılaşmışsın.

Zira bi düşünelim

sen adam öldürmeyeceksin ama o sana öldürttürüyor

böyle şeymi olur.Aradaki farkı anlamak lazım

böyle anlamak baştan yanlış

çünkü imtihan çerçevesinden çıkıyor

ve Allah(c.c.)ın adaleti hussu ile uyuşmuyor.

Gönderi tarihi:

Duygu kardeş belkide yazmak istediklerim çok uzun ancak ksıaltmaya çalıştığım için sanırım kendimi ifade edemiyorum.

.

.

.

sen adam öldürmeyeceksin ama o sana öldürttürüyor

böyle şeymi olur.Aradaki farkı anlamak lazım

böyle anlamak baştan yanlış

çünkü imtihan çerçevesinden çıkıyor

ve Allah(c.c.)ın adaleti hussu ile uyuşmuyor.

demek istediğini şimdi anladm haklısın aslında fakat şu da var ki çok fazla sınanıp en sonunda duaları boşa çıkanlarda var dini bütün fakir biri hayatının sonuna kadar cefa çeker fakat kimsenin bilmediği ahret hayatında sefa sürmesi gerekçesiyle çeker bunu ama orda sefa sürüp sürmediğini bile gözle görmeden nasıl bilebiliriz ki insan sadece öteki taraf için yaşamamalı bişeyler hisedebildiğim hayatımda da dualarımın karşılığını bulamadığım sürece sınanmamın ne anlamı var

Gönderi tarihi:

Tanrı'nın varlığını veya yokluğunu sorgulamak sizlere mi kaldı!

Eğer inanıyorsanız Tanrı'nın dediklerini yaparsınız, inanmıyorsanız kafanıza göre yaşarsınız!

Tanrı hakkında bir espri yapacaksan eğer Berkay insanların değer verdikleri, inandıkları ilaheleri alçaltacak şekilde yapma!

Tanrı hakkında espri yapılmaz diye birşey de yoktur. Unutmayın ki, Tanrı bizleri yaratırken kendinde olan özelliklerden yaratmıştır!

Demek ki Tanrı'nın da bir espri anlayışı var!

Güzel bir espri yaptıysanız o neden gülmesin?

Yunus Emre diyor ki; "Tanrım kıldan ince sırat köprü yapmışsın ve bizler onun üzerinden geçicekmişiz... Ben o köprüden nasıl geçiyim? O kadar güveniyorsan kendin geç!"

Bu lafı diyebilmek için evvela Tanrı ya tapmak,

Tanrı yı bir baba, bir kardeş veya bir dost olarak görmek lazım!

Siz bir arkadaşınızla konuştuğunuz gibi Tanrıy la konuşuyormusunuz?

İçinizden ne gelirse söyleyebiliyormusunuz?

Madem ki beni var eden Tanrı, o zaman Tanrı benim sığınak kapımdır!

Binlerce kez günah işler, binlerce kez tövbe ederiz! Ve Tanrı binlerce kez bizleri af eder.

Çünkü onun merhametinden başka sığınacağımız birşey yoktur!

Ateistlere laf söyleyiyeceğinize önce etrafınızda ki müslümanım diye geçinenleri düzeltin!

Kabe manzaralı otel odalarında hatunlarla zevk-i sefa eden,

Birçok müslüman insan'ın sefalet içerisinde yaşarken, "İslami!" plajlar da güneşlenen müslümanları düzeltin!

Din din diye diye, insanları dinden çıkartan, dini mafeden insanları düzeltin!

Bunları yaptıktan sonra ateistlere laf söyleyin!

Şimdi siz merak edersiniz... Ateist değilim!

Gönderi tarihi:

şunu sorgulamamızgerekir: acaba allah benim günah işleyeceğimi biliyor mu bilmiyor mu? eğer biliyor dersek, o zaman kötülükleri neden engellemiyor? o mutlak anlamda kullarının iyiliğini isteyen bir varlık değil miydi. o sonsuz ihsan sahibi değil miydi? bir annede .

.

.

.

bunu tartışalım ve sonuca bağlayalım önce.

sizce böyleb ir problem yok mu?

Saygılarımla cevaplarınızı bekliyorum!

Tanrı diyor ki; "Yarattığım kavimler günah işlemeselerdi, hepsini helak edip yeni kavim yaratırdım"

Kısa ve öz

Gönderi tarihi:

duygu db kardeş; önce dua etmesini bilmek lazım ki sonra Allah'tan bişey beklemek lazımdır, mesela bir arkadaşın senden küstahca veya havalı bi şekilde senden yardım istiyor, sen ona o yardımı yaparmısın? yapsan bile istemeyerek yaparsın, ama o arkadaşın senden ağlayarak yardım istese yardım etmezmisin?? belkide kendini derdini unutur ona yardıma koşarsın, -ki sende o an bulunan merhametin belkide milyonlarca katından daha da fazlası sonsuz merhamet Allah'ta var-ve Allah bu halde senin duanı geri çevirimi??işte bizde bu şekilde Allah'tan bişeyi nasıl isteyeceğimizi bilmemiz lazım, Allah hiçbir duayı geri çevirmeyeceğini buyuruyor, ki isteğin bu dünyada gerçekleşmezse bile öbür tarafta gerçeklerşir,mesela:bir insan cehennemde yanarken birşey gelip onun ateşini bir müddetliğine söndürüyor,adam soruyor: burda kimse birbirine yardım etmez sen kimsin diyor, o gelen cevap veriyor:ben senin dünyada ettiğin duanım diyor... vs... Sonuçta Allah bizim bütün dualarımızı kabul ediyor, biz yeterki dua etmesini bilelim duygu db kardeş... saygılarımla....

BERKER

Gönderi tarihi:

ne zaman dua etsem karsiliginda bir sey sunuyorum ve istedigim sey olunca sundugum seyi almaya useniyorumm bunu 10 yildan beri yapiyorum ve istedigim hersey oldu

dunya kadar borclandim...simdi ben tanriya inaniyorum aslada onun var yada yoklugunu sorgulamadim ama dua da hep isim dusunce ettim muslumanligi benimsemedigim halde cogu kisiye aptalcada gelse yeri geldi kendimi bir kiliseye attim yada bir camiye niyee bilmiyorum ama sanki oralara girince dinler yokmus gibi geliyordu sadece tanrinin evi ben iyiysem neden beni dine gore yorumlasin dedim ben herseyi yapiyorum ve simdide burda dusuncelerimin sacmalik oldugunu farkettimm sizce de olemi haklisiniz belki yeri geldi kirici yazdim ozur dilerim...

icinizde kirdiklarim varsa ozur dilerim....

Gönderi tarihi:

demek istediğini şimdi anladm haklısın aslında fakat şu da var ki çok fazla sınanıp en sonunda duaları boşa çıkanlarda var dini bütün fakir biri hayatının sonuna kadar cefa çeker fakat kimsenin bilmediği ahret hayatında sefa sürmesi gerekçesiyle çeker bunu ama orda sefa sürüp sürmediğini bile gözle görmeden nasıl bilebiliriz ki insan sadece öteki taraf için yaşamamalı bişeyler hisedebildiğim hayatımda da dualarımın karşılığını bulamadığım sürece sınanmamın ne anlamı var

duygu db kardeşim

insan her Alalh dediğinde yaradan buyur kulum der

şunun unutmamak lazım bir alim dediği

gibi eğer vermek istemeseydi istemeyi vermezdi

Bak akrdeşim yazdığın hususda bir şey ler söyliyeceği bir kere her şeyde olduğ gibi hastalık ve ccefalarda bir imtihandır unutmayalım HZ.Eyübün sabrını bakın şu çok önemli

hayatı boyunca hastalık musibet cefa çekmiş demek cennete gidecek demek değildir.

Neden miçünkü hastalık gelemsinin nedenini anladınmı

cefa cennetre götüre bilitr ancak bu dainsana bağlı ahstalık günahları ağacın yapraklarını dökmesi gibi döker ama döktürecek mevsimi yakalamak lazım

yani demek istediğim hastalığa karşı sabrederek haline şükrederek cewfaya vardır bir hayır diyerek göğüsleyne ekbette Allah ecrini verir bakın bu hususda çok önemli bir hadis-i şerif

"Makbul sabır, musibetle karşılaştığın ilk andakidir" buyurdu."

yani cefanını gelidiği derdin çekildiği an dert geçtikten sonra değil.

Sonra kardeşim yazdığının diğer boyutu yani mükafatın neden bu dünyaya bakmaması.

BAk akrdeşim Allahın rahman ve rahim sıfatlarını unutmamk lazım.

Allah nimetlerini bu dünyada kafirede müslümanada imtihan yoluna belirli bir şekilde dizilmiştir.

Ancak hakiki sonsuz hayatta ise hoş nimetler yanlızca müslümanlara hak edenlere dir.

Bakın peşinen gelen bize hoş gelir beliki insan oğlu bu yönüylede sınanıyor en yakın misal olarak

nefisimize uygun yaşamak

haram yemek çalmak bunların hpsi anlık güzel şeylerdir aldığın tadı hemen alırsın onun için seni çok zorlar uzak durmak.

bak kardeşim öncelikle şunu iyi düşünmek lazım

bir insan hali ile çok günahkar ola bilir

ve bu yük ona ahiret hayatınd çok ağır gelir ve mükafatına ulaşmasında engel teşkil eder

ve düşününce anlarız ki şu kısıtlı haaytta sınırlı olarak rahat yaşaya biliyoruz ancak

ettiğimiz duanın bu dünyaay ait olup bizi üç günlük için mutlu etmesini mi isteriz yok

günahlarımıza kefaret olmasınımı?

Ayrıca şu husus çok önemli dediğim gibi

vermek istemeseydi istemeyi vermezdi.

Allah (c.c.) bir şey istediğinde hakkında hayırlısı ise verir yoksa günahalrına kefaret eder.

Araştırınca bir çok misal buluruz niceleri vardır ki

sağlam vücudu ile harama koşar niceleri vardır ki malını harama harcar.

Asla unutmamak lazım o bizi bizden daha iyi biliyor ve onun her taktiri kulu hakkında hayırlısı olandır.

onun dışında geiye kalan şeyler vardır ki munlarda istemeye bağlıdır.

Aynen şu husus gibi (gerçek ve ya menkıbe biz veridği mesaja bakalım)

Bir imam camide insanın gönülden isteyince her istediğinin olacağını söyler

bir çobanda camiye gelir iekn unuz bir dereyi dolaşmak zorunda kalırmış

dönerken içinin dolduğu inanması iel öyl eibr du etmişki bir anda derenin karşısına geçi vermiş ve camiye sürekli öyle gelip gidder olmuş

ve cami hocasına teşekkür için evine davet etmiş

gelir iken çoban karşıya uçmuş

imam baka kalmış

çoban hadi dercesine imama bakmış

imamda

Gönülden gönüle değişir demiş

Yani istemeyi bilmek lazım ya hani olcağı yok ama bir isteyi verim belki tutar deyip

sayısal loto oynarcasına dua etmemek lazım ki olmaması durumunda ki hususlardandan yukarıda bahsetmeye çalıştım

Hayırlı bi ömür dileği ile.

ne zaman dua etsem karsiliginda bir sey sunuyorum ve istedigim sey olunca sundugum seyi almaya useniyorumm bunu 10 yildan beri yapiyorum ve istedigim hersey oldu

dunya kadar borclandim...simdi ben tanriya inaniyorum aslada onun var yada yoklugunu sorgulamadim ama dua da hep isim dusunce ettim muslumanligi benimsemedigim halde cogu kisiye aptalcada gelse yeri geldi kendimi bir kiliseye attim yada bir camiye niyee bilmiyorum ama sanki oralara girince dinler yokmus gibi geliyordu sadece tanrinin evi ben iyiysem neden beni dine gore yorumlasin dedim ben herseyi yapiyorum ve simdide burda dusuncelerimin sacmalik oldugunu farkettimm sizce de olemi haklisiniz belki yeri geldi kirici yazdim ozur dilerim...

icinizde kirdiklarim varsa ozur dilerim....

Hayal et kardeş şu bişeyler sundum mevzusunu açarmısın

Gönderi tarihi:

Uzun zamandır tartışma içeren bu bölümlerden kaçınmaya çalışıyorum.Görüyorum ki hala bir arpa boyu yol alınamamış..

Sevgili Berker;O ''sözde'' diyaloğu kendin yazmamş olsanda bizim önümüze getirmen bence de hiç hoş değil.Bunun bir adım ötesi ne olacak sence,hiç düşündün mü?Anne babasına,öğretmenine,patronuna,vs..Bu şekilde konuşamayacak birinin,Allah'ın da espiriden anlayacağını düşünerek bunları yazması bence haddini aşmaktan başka bişey değil.Kuluna saygı,sevgi veya korku beslerken,yaratanına bu şekilde yaklaşmanın neresi doğru?Umarım yanlışını görmüşsündür ve tekrarlamazsın..Sevgiler..

Tanrı'nın varlığını veya yokluğunu sorgulamak sizlere mi kaldı!

Eğer inanıyorsanız Tanrı'nın dediklerini yaparsınız, inanmıyorsanız kafanıza göre yaşarsınız!

Katılıyorum..

Tanrı hakkında bir espri yapacaksan eğer Berkay insanların değer verdikleri, inandıkları ilaheleri alçaltacak şekilde yapma!

Tanrı hakkında espri yapılmaz diye birşey de yoktur. Unutmayın ki, Tanrı bizleri yaratırken kendinde olan özelliklerden yaratmıştır!

Demek ki Tanrı'nın da bir espri anlayışı var!

Güzel bir espri yaptıysanız o neden gülmesin?

...

Tanrı yı bir baba, bir kardeş veya bir dost olarak görmek lazım!

İlaheler,Allahın gülmesi,Allah'ın espiri anlayışı,baba,kardeş(Allah'a)... gibi sözler küfürdür,şirktir.Bu da büyük günahtır.Eğer müslümansan yanlış sözler kullanıyorsun,uyarmak istedim.Azıcık araştırma ve biraz bilgi ile dediklerimin doğruluğunu anlayabilirsin..

Yunus Emre diyor ki; "Tanrım kıldan ince sırat köprü yapmışsın ve bizler onun üzerinden geçicekmişiz... Ben o köprüden nasıl geçiyim? O kadar güveniyorsan kendin geç!"

...

Siz bir arkadaşınızla konuştuğunuz gibi Tanrıy la konuşuyormusunuz?

İçinizden ne gelirse söyleyebiliyormusunuz?

Madem ki beni var eden Tanrı, o zaman Tanrı benim sığınak kapımdır!

Binlerce kez günah işler, binlerce kez tövbe ederiz! Ve Tanrı binlerce kez bizleri af eder.

Çünkü onun merhametinden başka sığınacağımız birşey yoktur!

Yunus Emre'den alıntı yaptığın sözü daha önce duymadım ve okumadım.Ama şu var.Elbette her inanan insan Allah'a dua eder.Dua etmekte bir nevi Allah'la konuşmaktır.Ama bu konuşma diyalog şeklinde değil monolog şeklinde olur ve çoğunlukla talep içerir.Talep eden birinin,yani isteyen birinin tavrı nasıl olur sence?Sen bir arkadaşından ödünç bişey istediğinde nasıl konuşursun?Allah yaratandır ve gerekli saygıyı hakeder,bu unutulmamalı..

Evet günahlarımıza tövbe ederiz ama Allah'ın kabul edeceğine emin olamayız.Tövbe eder ve Allah'ın kabul etmesini umarız,dileriz..Ve evet Allah'ın Rahmeti ve merhameti büyüktür..

Ateistlere laf söyleyiyeceğinize önce etrafınızda ki müslümanım diye geçinenleri düzeltin!

Kabe manzaralı otel odalarında hatunlarla zevk-i sefa eden,

Birçok müslüman insan'ın sefalet içerisinde yaşarken, "İslami!" plajlar da güneşlenen müslümanları düzeltin!

Din din diye diye, insanları dinden çıkartan, dini mafeden insanları düzeltin!

Bunları yaptıktan sonra ateistlere laf söyleyin!

Şimdi siz merak edersiniz... Ateist değilim!

Benim veya arkadaşlarımın ateistleri düzeltme gibi bir kaygımız yok ki.Tüm yazıları oku bakalım,şu güne kadar kim fikirlerinden dönmüş.Onların da bizim de maksadımız,farklı düşünüyor olsakta saygı ve sevgi çerçevesinde bildiklerimizi yazmak,hnüz arayış içinde olan ve bu yazdıklarımızı okuyacak arkadaşlarımıza yön tayin edebilmektir..

''Kabe manzaralı otel odalarında hatunlarla zevk-i sefa eden''leri gözünle gördün mü?Yoksa sadece duydukların mı bu?Bunu bi kenara bırak,Kabe'nin yüksekliğini geçerek,Kabe'yi çepeçevre saran 5 yıldızlı devremülk ve otellerin olması bile başlı başına yanlış.Ama bu yanlış bizim değil,vehabi olan suud'larındır.Tasvip etmiyorum,onaylamıyorum.Şimdi ne yapabileceğimi söyle yapayım..Bu arada Kabe'ye ibadet amacıyla giden biri,bırak başkalarıyla zevk-ü sefa yapmayı eşiyle bile seks yapamaz.Bu o ibadetin yasakları arasındadır..Lütfen nereden çıktığı belli olmayan dedikodulara prim vermeyelim..

Plaj islami adını aldığın da seni rahatsız ederken,topraklarımız üzerinde bulunan Fransız çıplaklar kampı hiç önemli değil demi?İşte tam burada çifte standart kendini gösteriyor..

Evet bu ülkede dini kullanarak siyaset yapanların,kendi çıkarları için dini alet edenlerin dinimize ve bize çok kötülüğü dokunmuştur ve dokunacaktır.İki yazı da bir ateist arkadaşlar tarafından önümüze örnek olarak getirilmektedirler.Ve dediğin gibi keşke düzeltilebilseler bu dinimizi mahveden insanlar.Ama amaçları maddi çıkarlar olduğu için,bu çok zor gözüküyor.Allah hepsini hidayete erdirsin inşallah..

Ve son olarak;ateist olup olmadığını merak etmiyorum.Benim merak ettiğim,tartışma üslubun.Burada çok tartıştığım ve belki kalbini kırdığım ateist arkadaşlarla tanıştıktan sonra,herbirinin senin,benim gibi insan olduklarını farkettim.Bizleri ayıran sadece inançlarımız.Yoksa eminimki birçok ortak payd da buluşabiliriz.Bunlar arasın da adını anacağım kişiler;

Gecekuşu:Muhteşem bir kültüre ve bilgi düzeyine sahip,başarılı bir meslektaş,hümanist ve yaşama değer veren,iyi bir baba ve eş ve herşeyden önemlisi seviyesinden asla taviz vermeyen biri,dost..

Dipnot:Söylemleri sert olsa da,yaklaştığında seni ötelemeyen,uzatılan eli geri çevirmeyen,saygı ve sevgi dolu biri..

Yamyam:Yazıların da zaman zaman inat barındıran,espirili kişiliğini anlayabilene hissetiren,araştırmacı,saygılı ve için de taşıdığı acının kendisini zaman zaman aştığı biri..

Bu arkadaşlarımı farklı düşünüyor olsalar da seviyorum.Onlar bana önyargının yanlış olduğunu öğrettiler.İnsanlar saygı çerçevesinde yaklaştığı müddetçe,herzaman bir ortak payda bulunabilir.Bunu yaşayarak öğrendim..

Şimdi seni de öğreneceğiz..Saygılar.. B)

Gönderi tarihi:

ben bu cümleyi bi dinsizin söylediğini duymuştum,doğru veya yanlış tartılşılır ama ben yunus emrenin böyle bişe diyeceğini pek sanmıyorum

sevgili sedelina kardeş; bi ateisti imana getirmek istemeyebilirsin ama "bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir ve bir inanmayanı müslüman yapan bütün insanlığı müslüman yapmış gibidir" sözünü ne çabuk unuttun,veya hiç duymadınmı?-kii duymaman imkansız-

ayrıca sedelina kardeş; demişsinki; her ne kadar sinirlensem de sevıyemi bozmadım dikkatini çekerim.. demişin.. bizim seviyemize laf ederek kendi seviyesini bizim seviyemizin yanında daha seviyeli göstererek seviyesini koruduğunu iddia eden tek seviyeli varlık sensin heralde,bizde buna gülek ağam :D

sevgili hayal et kardeş; ben de mesela namaz kılarken "acaba bu namazı niye kılıyorum" dediğim zamanlar oluyordu, içimde hep kuşku vardı, niçin müslümanlar genelde cennete giderken hristiyan veya yahudiler cehenneme gidiyor diyordum, ya bizden çok daha iyi yahudi ve hristiyanlar varsa??--ki var zaten-- diyordum ama bi kaç ayet görünce rahatladım çünkü Kuran'da iyi kalpli yahudi ve hristiyanlara da mükafatları verileceği yazıyor, sonuçta biz çok iyi insanlar olabiliriz ama Allah'ın koyduğu kurallar çerçevesinde iyi olmalıyız, islamın ve imanın şartlarını yerine getirdikten sonra iyi insan olmalıyız, GERÇEK İYİLİK BUDUR.. saygılarımla..

bu arada

İMANIN ŞARTLARI

1. allaha iman etmek

2. kitaplara iman etmek

3. peygamberlere iman etmek

4. meleklere iman etmek

5. ahiret gününe iman etmek

6. kaza ve kadere iman etmek

bunlardan bir tanesi bile reddedilirse, o reddeden insanın YAPTIĞI BÜTÜN İYİLİKLER BOŞA GİDER

İSLAMIN ŞARTLARI

1. kelime-i şehadet getirmek.

2. namaz kılmak.

3. oruç tutmak.

4. zekat vermek.

5. hacca gitmek

saygılar...

Gönderi tarihi:

Sadece iman şartlarının reddinde değil, alaya alınamsında, hafife alınamsında ve yanıltılmasında da iman gider..

Ayrıca Kuran-ı Kerimden herhangi bir ayet içinde geçerlidir bu kural..

Gönderi tarihi:

Taurusmutis arkadaşım eywallah haklısın. Ama ben Tanrıy la diyalog halinde konuşun gibisinden bişey demedim! Zaten imkansız da. Tanrı ile konuşmak derken o şekilde demek istemedim. Sizler hiç mi Tanrı ya dua haricinde, birşeyler istemek haricinde, içinizden geldiği gibi (edepli şekilde!) konuşmadınız? Tanrıy la konuşmak, Tanrı dan bişeyler istemek demek değildir ki. Kimseye anlatamadığınız birşeyi gidin Tanrı ya anlatın. Onun rahatlığını en iyi dostunuzla ettiğiniz muhabbette bulamazsınız.

Bu yüzden diyorum Tanrı bizleri yaratan İlahe olduğu gibi yeri geldiği zaman konuşabileceğimiz bir dost da olabilir. Günah olup olmadığını ise bilmiyorum. Eğer günah ise uyarın için de teşekkür ederim.

Kabe manzaralı otel odalarında zevk-i sefa alemleri ise bildiğim kadarıyla doğru. Arabistan da el altından bazı kişiler yapıyor. Ama gözümle görmedim!

İslami plaj konusun da birşeyler yazmiyim. Çünkü o konu hakkında kimseyle anlaşamam.

Yunus Emre o lafı söylediği dönem adı dinsize çıkmıştır. Fakat zamanla insanlar Yunus Emre yi anlamaya başladığı zaman pişman olmuşlardır. Çünkü o lafı söyleyebilmek için Tasavvufu içmek lazım.

Yapabileceğimiz tek şey ise; bütün yazdıklarımız bir yana sadece değerlerimize sahip çıkmak. O kadar çok yoldan çıktık ki veya çıktım ki, at gözlüklerimi takmış yürüyorum. Keşke sadece o şekilde yürüyen ben olsa idim. Benimle birlikte bir yığın insanda yürüyor!

İnsanlara sahip oldukları değerleri hatırlatmak için, Yunus Emre yi, Mevlana yı, Hacı bayram Veli yi, Hacı Bektaş Veli yi okutmak, okutturmakla başlayabiliriz.

İsmini Zikrettiğin arkadaşlar için birşey diyemiyeceğim, tanımıyorum çünkü. En kısa zamanda tanımakda isterim.

Beni de gör :D

Gönderi tarihi:

Taurusmutis arkadaşım ...

...

İsmini Zikrettiğin arkadaşlar için birşey diyemiyeceğim, tanımıyorum çünkü. En kısa zamanda tanımakda isterim.

Beni de gör :D

Merak ettiğim konuda beni aydınlattın,cevabındaki seviye ve anlayış için teşekkür ederim.Seni arkadaşım olarak görmek beni sevindirecek.. Sevgiler.. :sweatingbullets:

İSLAMIN ŞARTLARI

1. kelime-i şehadet getirmek.

2. namaz kılmak.

3. oruç tutmak.

4. zekat vermek.

5. hacca gitmek

saygılar...

İslamın 6. şartını sen de,çoğunluk gibi bilmiyorsun sanırım..Sanırım eleştirdiğin Sedelina arkadaşım bu konuda sana yardımcı olabilir..Sevgiler..

Gönderi tarihi:
sevgili sedelina kardeş; bi ateisti imana getirmek istemeyebilirsin ama "bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir ve bir inanmayanı müslüman yapan bütün insanlığı müslüman yapmış gibidir" sözünü ne çabuk unuttun,veya hiç duymadınmı?-kii duymaman imkansız-

ayrıca sedelina kardeş; demişsinki; her ne kadar sinirlensem de sevıyemi bozmadım dikkatini çekerim.. demişin.. bizim seviyemize laf ederek kendi seviyesini bizim seviyemizin yanında daha seviyeli göstererek seviyesini koruduğunu iddia eden tek seviyeli varlık sensin heralde,bizde buna gülek ağam :D

benım seviyeli görünmek,yada birinden ustun olmaya çalışmak gibi bir amacım yok..

ve bu gereksız,faydasız tartışmaya devam etmeğe hiç niyetım yok..

Gönderi tarihi:

.

.

.

5. hacca gitmek

saygılar...

bu kalıplardan çıkın artık.yok şöyle yaparsan günah böyle yaparsan sevap bunlar başkalarının aklı....

allah hepimize akıl vermiş onu bulalım diye benim nasıl ibadet ettiğim kimseyi ilgilendirmemeli ben duamı istediğim gibi yaparım imanım kendime göredir ....vs bunlar allahla kul arasındadır.

yaptığım iyiliklerin hangi şartlarda boşa gitmeyeceğini bana başkası söyleyemez. sanada söyleyemez.sende başkasına söyleyemezsin. zaten islamı bu hale getiren bizi yanlış yönlendiren kişilerdir.... :excl:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.