Φ politika Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2011 Fenerbahce-Karabük macinda,hakem faul dahi olmayan bir pozisyon icin takimin kaptani Alex'e kirmizi kart gösterirken,gercekten kirmizi kartlik fauller yapan Emre'ye göz yumdu. Bugün Trabzonspor-Kayserispor macinda,Trabzonspor'un yüzde yüzlük golünü vermeyen hakem gereksiz sari kartlarlada macin zevkini öldürdü. Hakemler de hata yapabilir fakat hakemin görevi hatasiz mac yönetmektir.Olmayan penaltilari verip olan penaltilari vermeyen,kaleye nizami olarak giren topu gol saymamak,faul olmadigi halde kirmizi kart faullerde oyuna devam kararlari veren hakemler seyircinin nazarinda hem güvenilmez ama hemde haksizlik yaptigi takima karsiymis gibi bir izlenim birakir.Hakem komitesi'nin bu acil duruma bir cözüm üretmesi gerekirken tamamen duygusal bir sekilde bu tip hakemlere sahip cikmaktadirlar. Tabii ki hakemler heryesi göremez veya herkesin görebildigi sekilde görmez ama bu böyle diye klüplerin haklarinin yenmesi adil degildir.Trabzon bugün yenilseydi bunun vebali macin hakeminin olacakti. saygilarla Alıntı
Φ amelia1 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 şike yapıldıysa bunu sadece Fenerbahçe değil, tüm takımlar yapmıştır.. en ufak bilgi bile medyaya yansırken, şike belgelerinden bir tanesinin bile ortaya çıkmamış olması biraz komik değil mi? bu konu gündemdeki daha önemli konuları kapatmak için öne sürülmüştür. Türk halkı neyle herşeyi unutur? Futbolla... Şuna dikkat ettinizmi? Şehitlerimizden 1 gün sonra gazetelerde "Fenerbahçe, Samsun, Mersin küme düşecek" haberleri çıktı... Ama artık herkes bu konudan bıktığı için ilgilenmedi şehitler unutulmadı...1 sonraki gün de deprem oldu... ve şehitlerimiz unutuldu... tam bir oyunun içindeyiz... bunlara kanmayın... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Bizim bahsettigimiz konu Fenerbahce degildir,Tüm Türk futboluda Fenerbahce degildir. O nedenle burada Türk futbolunun nereye gittigi basligi varken Fenerbahce'nin büyüklügünden bahsetmek biraz tutarsiz kalmaktadir.Basligi carpitmanin ve Fenerbahce'ye yönlendirmenin bir anlami yoktur.Bahsedilecekse Türk futbolundan bahsedin yahut ta Fenerbahce basligi acip orada tartisin. Ayrica gerceklerden rahatsiz degilseniz önce Fenerbahce'nin yakin gecmisini inceleyin ve bu gecmiste hakemlerin nasil satin alindigini ögrenin. Türk futbolu yanlis adamlarin elindedir.Her hafta oynanan maclarda isteyerek veya istemeyerek hakemlerin yapmis oldugu hatalar nedeniyle klüplerin haklari yenmektedir.Simdi hangi mac diye anlatmanin geregi yok.Yukarida bir iki örnek verdim bu anlamda.Bence hakemlerin daha az ve önemsiz hata yapmalari yönünde yetistirilmeleri gerekir.Futbol böyle kurtulur.Bu olmadigi sürece gerek Federasyon gerek Hakemler komitesi saibeli bir konumdan siyrilamazlar. Ayrica dünyanin paralari verilip alinan yabanci oyuncu pazarinada ceki düzen verilmesi ve Türkiye de yetisen onca cevherin geleceginin yabanci futbolculara feda edilmemesi gerekir.Güclü ve zengin takimlarin bol kepce para vererek yabanci oyuncu satin almalarina karsi maddi gücü yetersiz olan klüplerin böyle imkanlara sahip olamamasi bence haksiz bir rekabettir ki haksiz rekabet bildigim kadariyla ticari alanda bir suc teskil eder.Futbolda da böyle olmalidir diyorum. saygilarla Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Şu "fenerbahçe sen ne büyüksün hep senle uğraşıyorlar " laflarına çok gülüyorum. Mesele fenerin şu yada bu takımın büyüklüğü değil. Asıl mesele Çalık grubunun silah şirketi kurması ve bu ülkede nato silah ihalelerine sadece Aziz Yıldırım'ın girme hakkı olması. Aziz Yıldırım bu ihalelerden çekilmiş olsaydı bütün bunlar olmayacaktı. Bu ülke de her daim şike vardır . Her klüp bunu yapar yapmaz diyen yalan söyler. Olay şike olsaydı sonuna kadar desteklerdim. Kim yapıyor olursa olsun. Ama burada Aziz Yıldırım' a yapılan haksızlıktır, hukuksuzluktur. Bu olayda üzülerek baktığım bir başka noktada şu: Bu ülkenin yazarı, çizeri , bilim adamları, generalleri aynı tarz hukuksuzlukla içeri atıldılar. Cumhuriyetin temeline dinamitleri koydular ve yavaş yavaş patlatıyorlar.Kimse gıkını çıkarmadı. Söz konusu bir spor klübü olunca "vay efendim şöylede böylede" ortalık ayağa kalktı. İşte o zaman " beter olun" diyorum. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 ortalık ayağa kalktı. Kimsenin ayağa kalktığını sanmıyorum. RTE de şeytan tüyü mü var ne, tanıdığım bazı F.Bahçeliler bile Azizi Yıldırım şike yapmıştır diyor. Söylendiği gibi bu olayların şike ile ilgisinin olmadığı çok açık, şike yapılsa en az iki takım arasında olur o halde diğer takımların başkanları nerede? Bu ciddi konuları bir tarafa bırakırsak şike olamayınca neler olduğunu da bu hafta gördük. Sivas F.Bahçeyi dağıttı, G.Birliği BJK ı darmadağın etti, G.Saray ı Muslera ve direkler kurtardı. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2011 Aziz Yıldırım bu ihalelerden çekilmiş olsaydı bütün bunlar olmayacaktı. Budur... Nokta... Alıntı
Misafir skydavar Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Bizim bahsettigimiz konu Fenerbahce degildir,Tüm Türk futboluda Fenerbahce degildir. O nedenle burada Türk futbolunun nereye gittigi basligi varken Fenerbahce'nin büyüklügünden bahsetmek biraz tutarsiz kalmaktadir.Basligi carpitmanin ve Fenerbahce'ye yönlendirmenin bir anlami yoktur.Bahsedilecekse Türk futbolundan bahsedin yahut ta Fenerbahce basligi acip orada tartisin. Ayrica gerceklerden rahatsiz degilseniz önce Fenerbahce'nin yakin gecmisini inceleyin ve bu gecmiste hakemlerin nasil satin alindigini ögrenin. Türk futbolu yanlis adamlarin elindedir.Her hafta oynanan maclarda isteyerek veya istemeyerek hakemlerin yapmis oldugu hatalar nedeniyle klüplerin haklari yenmektedir.Simdi hangi mac diye anlatmanin geregi yok.Yukarida bir iki örnek verdim bu anlamda.Bence hakemlerin daha az ve önemsiz hata yapmalari yönünde yetistirilmeleri gerekir.Futbol böyle kurtulur.Bu olmadigi sürece gerek Federasyon gerek Hakemler komitesi saibeli bir konumdan siyrilamazlar. Ayrica dünyanin paralari verilip alinan yabanci oyuncu pazarinada ceki düzen verilmesi ve Türkiye de yetisen onca cevherin geleceginin yabanci futbolculara feda edilmemesi gerekir.Güclü ve zengin takimlarin bol kepce para vererek yabanci oyuncu satin almalarina karsi maddi gücü yetersiz olan klüplerin böyle imkanlara sahip olamamasi bence haksiz bir rekabettir ki haksiz rekabet bildigim kadariyla ticari alanda bir suc teskil eder.Futbolda da böyle olmalidir diyorum. saygilarla Türk futbolu her sene Edirne'ye kadar gidip , bileti alamadan oradan geri dönüyor. Ne milli takım bazında ne klüpler bazında ender elde edilen başarıların tekrarı ya da en azından o başarıların yakınından geçmek gibi bir durum yok. Her şeyde olduğu gibi istikrar yok. Başarılı olanların ayağından çekip alaşağı etme gibi milletimize özgü karakterler buralarda da kendini gösteriyor ne yazık ki. Destek konusunda destek yok diyemeyeceğim. Zira bu ülkede sadece futbol spor sayılıyor ve ona dökülen para hiç bir spor dalına harcanmıyor. Bu kadar dökülen paraya rağmen dünya , avrupa şampiyonaları elemelerinde en kolay gruplardan dahi çıkamamak nasıl açıklanır bilemiyorum. Herşeyde olduğu gibi futbolda da kendi değerlerimize şans vermemek ve harcamak tartışılacak ayrı bir konu. Elalemin yetiştirdiği değerleri kadrolaımıza katarak o sporcularla kendi başarımızmış gibi övünmek bizlere hiç bir şey kazandırmıyor. Alttan adam yetiştremediğimiz içinde bir noktadan öteye geçemiyoruz. Geçmişte halterde bir Naim Süleymanoğlu örneği var. Adamı getirdiler buraya kendi haltercilerin yarım somun ekmekle karnını doyurup çalışma yaparken, Süleymanolu'na avrupadan özel gıdalar getirttiler ve sanki o vakte kadar kendileri yetiştirmiş gibi başarıları ile övündüler. Keza atletizmde, yüzmede Türk vatandaşı yapılanların başarıları. Bu örnekler çoğaltılabilir. Önce spor bilinci sonra istikrar. Bu ülkede bu sene bir çok ildeki düz liseler güzel sanatlar ve spor liselerine dönüştürüldü. Spor lisesine dönüştürülen okullarda spor salonu bile yok. Gelin siz düşünün gerisini. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Osmanli imparatorlugunu devsirmeler yönetiyordu,Türkler degil.Yani bugün bizim yabanci hayranligimizin kökeni Osmanli'dan gelir.Osmanli kimdi bu da ayrica tartisilabilir. Tüm ülkelerin üniversitelerinde anadilde egitim verilirken bizde yabanci dilde egitim verilmesi pohpohlaniyor tesvik ediliyor.Lisan bilmek muhakkak ki önemlidir fakat anadilinde egitim almak cok cok daha önemlidir. Futbolumuzda aynidir.Almanlar penaltiya ELF METER (11 metre)derler,biz ise 11 Metre demek yerine PENALTI deriz.Sonra da milliyetciyiz diye koltuklarimizi kabartiriz.Almanlar top disari ciktiginda BALL AUS(top disarda)derler,biz ise avut Out deriz.Almanlar köse vurusuna KÖSE(Eckball)derler biz ise korner Corner deriz.Iste bizim milliyetciligimiz bu kadardir. Alttan oyuncu yetistirmeyiz yetisenleride adam yerine koymayiz,yabanci futbolcu var diye.Türk Milli Takimini Hollandali calistiriyor.Olsun calistirsin önemli degil ama bizim calistiricilarimizin suyumu cikti? Türk futbolu kurtarilmalidir,bu da herkese düsen bir görevdir. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2011 Almanya başarısız olduğu bir şampiyonanın ardından futbolda yeniden yapılanmaya gidiyor ve bugünlere geliyor. Biz her seferinde ya son dakikada katılıyoruz veya gidemiyoruz ama hiç bir yapılanmamız da yok. Altyapı aynı dünyanın en iyi hocasını getirsen ne yapabilir ki? 6+2 diyerek 8 yabancı, bir iki de devşirme Türk takımlarında Türk yok. Takıma girebilmesi için çok üst düzey yetenek olması gerekiyor. Bazı çocuklarda yetenek olduğu halde fırsat verilmediği için kendilerini gösteremiyor, mesela Burak Yılmaz Şenol Güneş olmasa belki de kaybolacaktı. Kim bilir daha nice Buraklar şans bulamadığından yok olup gidiyorlar. Bazı yetenekler de yeteneklerinin kıymetini bilemiyorlar o da ayrı konu. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.