Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2011 İzmir’in kavakları... Gâvur İzmir’in Bizans konsolosuyuz ya... Herkes soruyor: Orda n’ooluyor? * AKP geçen hafta “2 Mayıs”ta İzmir’e yönelik projelerimizi açıklayacağız dedi... “2 Mayıs”ta İzmir Büyükşehir Belediyesi basıldı. * Olan bu. * Konak belediyesini böldüler, Karabağlar belediyesi yarattılar, hesapta avanta kömür vererek kazanacaklardı, çünkü Karabağlar’da dar gelirli vatandaşlarımız yaşar. Kömür götürenlerin ağzını burnunu kırdılar iyi mi, ezici üstünlükle CHP çıktı... Karabağlar belediyesini bastılar. * Bi parça Karşıyaka’dan, bi parça Bornova’dan kopardılar, Bayraklı belediyesi yarattılar, güya avanta makarna dağıtarak devşireceklerdi. Ahalimiz teşekkür mahiyetinde (!) odunla bekledi makarnacıları, ezici üstünlükle CHP çıktı... Vay sen misin, Bayraklı belediyesini bastılar. * Olan bu. * Başbakanımız, geçen ay, TRT’de Hakan Şükür’ün programına katıldı, “Şu anda İzmir’in Süper Lig’de takımı yok, tabii İzmir’in Süper Lig’de bir tane takımı bile olmayınca Halkapınar Stadı boş kalıyor” dedi. Kafasına ampul şapkası takan mebus adayı Hakan da, tasdikledi. * Bucaspor, eskiden AKP’li belediyeydi. CHP’ye geçti. Anlaşılan o ki, Buca CHP’li olunca, lügatinden sildi... “Boş kalıyor” denilen statta, daha bu hafta 50 bin Göztepeli vardı. 15 milyonluk İstanbul’un Büyükşehir Belediyespor’u ise, 6 seyirciye oynuyor, futbolcu sayısı taraftardan fazla... Üstelik, o stadın adı Halkapınar değil. Atatürk de mi defterden silindi? * Olan bu. * “İzmir’de AKP’liler bile Aziz Kocaoğlu’na oy verir” dedim, küfür ettiler... AKP İzmir mebusu Taha Aksoy, büyükşehir belediye başkanlığına aday yapıldı, Aziz Kocaoğlu’yla birlikte Fatih Altaylı’nın Teke Tek’ine çıktılar. Taha Aksoy elini vicdanına koydu, “Evimi, cüzdanımı, hatta ailemi bile emanet edebileceğim kadar dürüst adamdır Aziz Kocaoğlu” dedi! Sonu oldu tabii, bırak belediyeyi, bu seçimde mebus adayı bile yapmadılar Taha Aksoy’u. * Olan bu. * (İki parantez açayım... Laik kılıflı liboşik bi arkadaş var. Yağcılığını margarin gibi suratına sürer. Belediyelerden para alır, vıcık vıcık belgeseller yapar. Aziz Kocaoğlu’dan istedi. Havasını aldı. Utanmadan, oturdu, “Expo gezisi diye Sexpo gezisine gitti” diye yazdı. Yalanlandı. Yalanlandığını yazmadı. Sevmez bu tür arkadaşlar, Aziz Kocaoğlu’nu.) * (Avantacı gazeteciye vermiyor da, nereye veriyor parayı? Tek örnek anlatayım... İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli 160 bin öğrenciye haftada 2 litre süt veriyor. Bu devasa miktardaki sütü, Tire Süt Kooperatifi’nden alıyor. Bizzat köylüden yani... İzmir’in parasını, hizmet ayaklarıyla yandaşın cebine koymuyor. Haberiniz olmaması doğal, çünkü kameraları çağırıp, milletin parasıyla kendine reklam yaptırmıyor.) * Sadece 5 gün önce... “AKP’li Maliye Bakanlığı”na bağlı İç Denetim Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Kaynakların etkili, ekonomik, verimli kullanımı, şeffaf yönetim-denetim kriterleri incelendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi “Türkiye’nin örnek belediyesi” seçildi. Sadece 5 gün sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi basıldı. * Olan bu. * Yolsuzluk yapıp, köşeyi döndüğü iddia edilen “en kritik” daire başkanına, mal varlığını sordular dün... Ne cevap verdi biliyor musunuz? “Dikili ağacım yok, eşim kanserden vefat etti, borç bıraktı, reddi miras yapmak zorunda kaldım, tedavisi sırasında masrafları karşılayabilmek için Vakıflar Bankası’ndan kredi çektim, şimdi taksitle onu ödüyorum.” * (Ayrıca... İmar planına göre ancak “kültür-sanat merkezi” yapılması öngörülen araziye “apartman yapılmasına izin vermediği için” hakkında soruşturma açılan belediye başkanı duymuş muydunuz hiç? Duyun... Kültür-sanat arazisine apartman yapılmasına izin vermediği için, hakkında soruşturma açıldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın.) * Olan bu. * Şimdiiii... Gelelim zurnanın zırt dediği yere. * Hedef, İzmirliler değil... Çünkü, İzmirliler güler geçer böyle saçmalıklara... AKP yağmurlu havada su bile bulamaz İzmir’de... Peki “Hedef kimdir” derseniz? * AKP. * AKP’nin İzmir’e gıcık olması normaldir. Ancak, Binali Yıldırım’ın “2 Mayıs”ta İzmir projelerimi açıklayacağım demesinden sonra, tam da “2 Mayıs”ta İzmir’de baskın yapılması, anormaldir. Ayak oyunlarının adamı değildir Binali Yıldırım... En azından zekâsına kefilim. * İzmir, savaş alanıdır... * Savcının, polisin aldatıldığını, yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. İzmir’e gâvur, sümüklü gibi yaftalar takan AKP’ye, tam yeridir deyip, İzmir üzerinden tezgah kuruldu. Belli ki dengeler değişti... AKP’ye çalışıyormuş gibi görünen bazı arkadaşlar, AKP’yi tufaya getirdi. * Eli verdiler... Kolu kaptırdılar. * Olacağı buydu. * Bundan böyle herkes ağızdan çıkan laflara dikkat etsin... AKP’lilerin “içeri tıkılan gazeteciler” başta olmak üzere “sürpriz” açıklamalar yapacağından adım gibi eminim. Y. ÖZDİL Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2011 Izmir,isgalci Yunanli'nin denize döküldügü ilimizdir.Izmir ne Siirt'tir,ne de Rize.Izmir Izmirdir.Saniyla serefiyle tarihte yerini almistir Izmir. Yunanli'nin denize döküldügü bu ilimize Gavur Izmir denmesi normaldir.Türkiye'nin bagimsizligi düsmanin denize dökülmesi ile tescillenmistir.Milli Mücadelenin öncü illerinden Trabzon ve Izmir üzerinde oyun oynayanlar Trabzonda kazanmislardir fakat Izmir kalesi henüs düsmedi.Bu kaleyi düsürmek icin dört bir koldan saldiriyorlar.Basbakani,savcisi,yargici,yandasi ve Yunanli'nin denize dökülmesinden gocunan kim varsa bu kaleyi ele gecirmek icin var gücüyle mücadele veriyor. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Şu an İzmir'de yaşıyorum ve buranın gecekondu kentinden hiçbirşey olmadığını çok net gördüm. Belediyesi bu kente hiçbirşey katmamış. Bence eleştirmeden önce beklemek lazım.Görmek ve anlamak. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Evet elestirmeden önce beklemek lazim!...Beklemek ve eger AKP Izmir'de kazanirsa,kimlere o güzelim ilimizi peskes cekecegini görmemiz lazim.Simdiki Belediye hicbirsey katmamis Izmir'e;AKP'lisinden baska sikayetci olan olmadigina göre demek ki Izmir'li vatandasimiz memnundur bundan,yoksa memnun olmasi icin Izmirliler'e baski mi yapan var? 9yillik Iktidar döneminde eger AKP Izmir'i hala ele geciremediyse bunun bir nedeni olmalidir.Böyle Belediye birsey vermemis demekle,"YETMEZ AMA EVET"demek anlaminda bilmem kimlere yarar getirmektedir,Türkiye'ye getirmedigi kesindir. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Beni bağlamaz A yada B partisi, kimin belediyesi! Beni bağlayan verilen hizmet. Gördüğümü söyledim.Misyon olarak yüklediği anlamı sorgulamıyorum, iktidarın ya da ana muhalefetin hesapları ile ilgilenmiyorum. Eğer varsa bir yolsuzluk çıksın, yoksa da var diyenler utansın. Yetmez ama evet...ama özgürlüklere,demokrasiye. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2011 Dogru;YETMEZ AMA EVET'ciler sayesinde baya bir özgürlük ve demokrasi geldi Türkiye'ye. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2011 Izmir,isgalci Yunanli'nin denize döküldügü ilimizdir.Izmir ne Siirt'tir,ne de Rize.Izmir Izmirdir.Saniyla serefiyle tarihte yerini almistir Izmir. Yunanli'nin denize döküldügü bu ilimize Gavur Izmir denmesi normaldir.Türkiye'nin bagimsizligi düsmanin denize dökülmesi ile tescillenmistir.Milli Mücadelenin öncü illerinden Trabzon ve Izmir üzerinde oyun oynayanlar Trabzonda kazanmislardir fakat Izmir kalesi henüs düsmedi.Bu kaleyi düsürmek icin dört bir koldan saldiriyorlar.Basbakani,savcisi,yargici,yandasi ve Yunanli'nin denize dökülmesinden gocunan kim varsa bu kaleyi ele gecirmek icin var gücüyle mücadele veriyor. saygilarla Birakin gecmiside günümüze bakin. Ne bu Yunan düsmanligi. Savaslar gecmiste kalmis. Yunan Türkiye'yi isgal ettiyse, Osmanli'da Yunanistan'i isgal etmis ve bu cirkinlikler karsilikli olmus. Ne bu agzimiza sakiz olmus "Yunan'i denize döktük" sevincleri? Övünmemiz gereken Izmir'e ve halkina neler verebildigimiz. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2011 Dogru;YETMEZ AMA EVET'ciler sayesinde baya bir özgürlük ve demokrasi geldi Türkiye'ye. saygilarla Sizin özgürlük anlayışınız ile benim özgürlük anlayışım arasında ki farkı düşündüğümde; evet, kendi açınızdan haklısınız. Sizin özgürlük anlayışınız sadece siz varsınız, sizin doğrularınızın hudutunda yer alan herkes özgür. Sizin için insan değil, bayrak önemli, vatan önemli. Ama sizin vatan anlayışınızda farklıydı değil mi! Mesela sizce vatan insansız olabilir, ama insan vatansız olamaz. Bunun içindir ki; vatan hainlerinizi ilan ederken çok rahat ve ezbere cümleler kurabiliyordunuz. Bugün bu ülkenin çocukları birbirini öldürüyor. Şehitler için Türk, gerillalar için Kürt "intikam" diyor. Şimdilik kazanan siz ve sizin gibi düşünenler;yalnız şuna emin olun ki herşeyin ama herşeyin hesabı gün olur sorulur. Ölen her çocuk;ağlayan, çaresiz kalan her ana baba ödedidiği bedel için "neden" sorusunu "ölümleri kutsallaştıranların" doğrularına çarpacak. Evet, İzmir bir gecekondu kenti ve bu ülkenin heryerinde olan zihniyet burada da var! Gözünüzde, gözümde büyütülen İzmir'i gördüm ben! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2011 Izmirli degilim ama IZMIR'im le iftihar ediyorum ve gururlaniyorum cünkü,yillardir komprador güclere izin vermedi.Emperyalizmin yikamadigi tek kale IZMIR KALE'sidir.Simdi BDP'si AKP'si burayi yikmak icin tüm gücleri ile eylemdedirler. Gecekondu derken bile hor görme kücümseme psikosu kendini gösteriyor.Bence onurlu yasamak icin insanin gökdelende oturmasi gerekmiyor.Onur, mekan istemez. Özgürlük eger bu topraklari bölmek ise ben kendi özgürlük anlayisimla gururluyum cünkü ben insanlari KÜRT TÜRK diye ayirmadim bugüne kadar,ayiranlar YETMEZ AMA EVET'ciler oldu.Daha dogrusu ABD yandasi ve ABD ELCILIGI görevini üstlenen bir iktidara taseronluk yapanlar bu ayirimi yaptilar. Evet vatan vatandir,vatani olmayanlar vatanin ne oldugunu bilemezler,Kürtcülerin yüzyildir Kürtcülük savasi vermeleride sonucta insan odakli degil vatan odaklidir.Dökülen kanlarin hesabini verecek olanlar daglarda ABD emperyalizminin tetikciligini yapanlardir.Evet o tetikcilerin öldürdügü asker polis kim varsa SEHIT'tir.Teröristin birakin sehit olmasini adam olmasi icin önce kan dökmeyi birakmasi gerekir. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2011 Özgürlük eger bu topraklari bölmek ise ben kendi özgürlük anlayisimla gururluyum cünkü ben insanlari KÜRT TÜRK diye ayirmadim bugüne kadar,ayiranlar YETMEZ AMA EVET'ciler oldu. Sayin politika, siyasetcilerden yani gercek politikacilardan dün dediklerini bugün inkar ettiklerini, söylemedim demelerini cok iyi biliyoruz. Sizin siyasetciler ile ortak yaniniz aslinda sadece isminiz "politika" olarak biliyordum. Ama ne yazikki yanilmisim ve önceden yazdiklarinizi birden unutup hic yazmamis gibi davranmaniz aynen onlarinkine benzemis. Kürt Türk diye ayrim yapmiyormussunuz. Nasil inanacagiz sizin bu sözünüze? Siz degilmisiniz tüm Kürt'leri potantiyel bedavaci, devletin sirtindan gecinen, hirsiz, asalak,..... olarak nitelendiren? Eger bu yazdiklarinizi hatirlamiyorsaniz gecmiste yazdiklarinizi Forum ortaminda arayip bulabilirsiniz. Forum ortami politika ortamina benzemez, ne yazdiysaniz kalir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2011 Benim yazmadigim ve asla düsünmedigim bazi kavramlari bana mal ederek beni farkli bir tartisma alanina cekmeye calisanlarin ne oldugunu biliyorum ama bunlara muhatap olmaya bile degmez. Ama yine de özür dilemek icin,bana mal edilen ve benim yazmadigim yazilari bana gösterirlerse memnun olurum. Ben degil iddia sahipleridir ispat etme durumunda olanlar,eger edemezlerse bende zaten onlarla ilgili düsündüklerimi nokta nokta yazarim. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2011 Benim yazmadigim ve asla düsünmedigim bazi kavramlari bana mal ederek beni farkli bir tartisma alanina cekmeye calisanlarin ne oldugunu biliyorum ama bunlara muhatap olmaya bile degmez. Ama yine de özür dilemek icin,bana mal edilen ve benim yazmadigim yazilari bana gösterirlerse memnun olurum. Ben degil iddia sahipleridir ispat etme durumunda olanlar,eger edemezlerse bende zaten onlarla ilgili düsündüklerimi nokta nokta yazarim. saygilarla Tek bir örnek yeter galiba. Bir yorumunuzda Kürt kiracinizin (babanizin kiracisi yanilmiyorsam) yaptiklarindan dolayi genel olarak yazarak "bundan sonra Kürt'lere kiraya ev vermem" diye yorum yapmadinizmi? Bunun disinda Kürt'leri genel olarak devlet sirtindan gecinen, mafya, fuhus isi yapanlar,.... olarak nitelendirmedinizmi asla bu ortamda? Hadin yazmadim ve söylemedim deyin simdi. Bakin siz nasil tastiklemissiniz bu tür yorumlari: 'Posta' Gazetesinin Ankara temsilcisi Hakan Çelik'in yazısı: BİR TÜRK OLARAK KÜRTLERE SORUYORUM Bir TÜRK olarak Kürtlere soruyorum; ''Kürtler bu ülkeye ne vermiştir ?'' Kürtlerin, Türkiye'ye bugüne kadar ne katkıları olmuştur ? Sosyal, bilimsel ve sanatsal anlamda yaşamımıza neler katmışlardır ? Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir ? Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası adetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS CİNAYETLERİ'' sizde, kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayışı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde. Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyaloğu ve insani ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde.... Avrupa'da Türkiye'yi şikayet etmek sözkonusu olunca ''ben Kürdüm'' demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde ? Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz. .. Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz ? Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz. Dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı ? Siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz. Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz. Sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı? İstanbul'da sokaktaki vatandaşlara saldırmak, molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları'' atıp kafalarını yarmak neyin protestosu? Hangi köhne düşüncenin, hangi barbar anlayışın dışavurumu? Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaşına; hop! sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte? Bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı, turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler (İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi? Hani ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?'' İşin doğrusu, sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek! Bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit. Şu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler. ''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR! Meydanlarda eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri, yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük kentlerde meydana gelen şu terör olayları... Çapulcu terör örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan' ' sonra, ellerine para vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar... Çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanmasına müsade ediyorsan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin. Demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak ? İnsan öldürüp hak talep etmek? Bu ne yaman çelişki... Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak. Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak. Kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim edecek? Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? Büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk ve gençlerde görülmekte? Neden, neden, neden? Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları? Güzel bir atasözü vardır. ''GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER!'' Bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı ''Kürt'' ne de güzel anlatıyor değil mi? Ve sizde tastikliyorsunuz. O yazinin icerigine katiliyorum,dogrudur.Herne kadar öyle bir yazi yanlis anlasilmalara meydan verebilecek kadar oturakli bir yazi isede yazida bahsedilen noktalarin cogusu gercektir.Farkinda olmadan Kürt vatandaslarimiza verilen tavizler Türkiye'de herkesime verilmemistir.Yaziyi yazana ve o yazinin icerigini dogru bulanlara yafta takmak yerine saglikli bir düsünceyle o yazinin gercek yanlarini tasdik etmek gerekir. saygilarla Nasilolsa dilin kemigi yok, isteyen istedigini yaziyor ve sonrasinda da yok efendim ben yazmadim, iddiaa sahibi isbat etmek zorunda deniliyor. Hadij buyurun iste isbati. Daha nasil bir isbat gerekliki? Ama ben degerlendirmeyi sayin degerli yorumculara birakiyorum. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2011 Sapla samani birbirine karistirmak diye iste buna derler. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2011 Izmir demek Hasan Tahsin demektir,tabii ki anlayanlar icin yaziyorum bu Hasan Tahsin'in adini.Anlayanlarin bir kismi Hasan Tahsin'lerdir,diger bir kisim anlayanlarda Hasan Tahsin'lerden nefret edenlerdir,cünkü Isgale karsi sallanan bayragin adidir Hasan Tahsin.Bu da Hasan Tahsin'ler den nefret etmek icin yeterli bir nedendir nefret edenler icin. Gecekonduymus hah,gecekonduymusta,bu düzenin degismesi lazimmis,yani IZMIR'e AKP yakisirmis demek istiyorlar.Yani komprador düzenin iktidari icin Izmir'de AKP'li olmaliymis. Isgal günlerinde 'IZMIR'E DOGRU'adli bir gazete varmis Balikesir'de basilan.Bu gazete yasaklanmisti,aynen bugünkü komprador düzenin savunucularinin bazi gazeteleri yasaklayamayip ama gazetecilerini iceri attirmalari gibi... Bu gazetenin yasaklanmasinin nedeni;Yunan'i,Padisahi,Sadrazam(basbakan)i hedef almasiydi korkusuzca,Ingiliz'e meydan okuyordu bu gazete ve o nedenle yasaklanmisti,sogan cuvallari icersinde Balikesir'den gizlice Izmir'e getiriliyor ve sümüklü cocuklar bu gazeteleri halka dagitiyordu.Buydu Izmir.Fransiz'a da,Ingiliz'e de,Amerika'ya da,Agamemnon'a da saldiriyordu.Mustafa Kemal'in emirlerini,bildirilerini heyecanla yayinlayan bu gazete gücünü Izmirli'den aliyordu. Bu gazetenin basligi bile yeterliydi: "Milliyetci Hareketin tarafi ve savunucusudur"!... Iste Milliyetcilige karsi olanlari ürküten korkulu rüya buydu.Izmir bu nedenle 'GAVURDU',cünkü gavuru kabullenmemis,gavuru kabullenmeyi demokrasi diye yutmamisti. saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2011 Sapla samani birbirine karistirmak diye iste buna derler. saygilarla Tahmin ettigim ve bekledigim cevabi aldim. Yoruma cevap veremeyince böyle anlamsiz bir cevap yazilir ve güya hakliligini ortaya koymus olunur. Neyin sapla samanla karisitirildigini okuyuculara aciklamaniz gerekmezmi? Ama söylemistim degerlendirmeyi degerli okuyucular verecektir. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2011 Yoruma cevap verememisim. Sapla samani karistirdiklarini anlamaktan uzak olanlar icin söylenecek pek birsey yoktur. Kiracinin Kürt olmasi ve benim 'bir daha Kürtlere ev vermem'demis olmam,Kürtlere bir hakaret degil benim o tecrübeyi prensib olarak kabul etmemdir.Benim bildgiim hakaret biraz daha farklidir. Diger yanda yazilmis olan bir gazete yazisina katilmis olmam da Kürtleri asagilamak anlamina gelmez.. O yazida ileri sürülen görüslerin hemen hepside dogrudur.Dogruya dogru demek gerekir.Dost aci söyler.Simdi o yazinin icerigine katiliyor olmamin tüm Kürtlerle uzaktan yakindan bir baglantisi yoktur.Ve ben io yaziya katilirken yazdigim iletinin ilk cümlesinde bir vurgulama yaparak bu yazinin yanlis anlasilmalara meydan verebileceginide belirtmisim saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Yoruma cevap verememisim. Sapla samani karistirdiklarini anlamaktan uzak olanlar icin söylenecek pek birsey yoktur. Kiracinin Kürt olmasi ve benim 'bir daha Kürtlere ev vermem'demis olmam,Kürtlere bir hakaret degil benim o tecrübeyi prensib olarak kabul etmemdir.Benim bildgiim hakaret biraz daha farklidir. Diger yanda yazilmis olan bir gazete yazisina katilmis olmam da Kürtleri asagilamak anlamina gelmez.. O yazida ileri sürülen görüslerin hemen hepside dogrudur.Dogruya dogru demek gerekir.Dost aci söyler.Simdi o yazinin icerigine katiliyor olmamin tüm Kürtlerle uzaktan yakindan bir baglantisi yoktur.Ve ben io yaziya katilirken yazdigim iletinin ilk cümlesinde bir vurgulama yaparak bu yazinin yanlis anlasilmalara meydan verebileceginide belirtmisim saygilarla Evet sizin hakaret anlayisiniz gercekten farkli, hemen hemen sayin Sarrazin'inkine benziyor, o ebyefendide aynen sizin gibi Almanya'da yasayan Türk ve müslümanlar hakkinda "dogru tesbitler" yapiyor ve iceriginin küfür, hakaret,.... icermedigini söylüyor. Genel olarak bir Kürt kiracidan dolayi tüm Kürt'lere ev vermiyorum demenin dahi irkcilik oldugunu kavrayamiyorsaniz yapacak bir sey yok. Aynisi Kürt'leri top yekün olarak asalak, mafyaci, bedavaci, soyguncu, hain,..... olarak niteleyenler icinde gecerli. Söylemistim sizin küfürden, irkciliktan, inkardan, haksizliktan,... anladiginiz cok farkli. Degerlendirmeyi artik degerli okuyucular yaparlar. Nazi'lerde Almayna'daki Türk ve diger yabancilar hakkinda aynen sizin Kürt'ler hakkinda söylediginizi söylüyorlar ve onlarda gerceklerden bahsettiklerini iddia ediyorlar. Aranizdaki farki anlamak cok zor. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Yoruma cevap verememisim. Sapla samani karistirdiklarini anlamaktan uzak olanlar icin söylenecek pek birsey yoktur. Kiracinin Kürt olmasi ve benim 'bir daha Kürtlere ev vermem'demis olmam,Kürtlere bir hakaret degil benim o tecrübeyi prensib olarak kabul etmemdir.Benim bildgiim hakaret biraz daha farklidir. Ayni tecrübeyi bir Türk ile yapmis olsaydinizdami gene tecrübenizi prensip olarak kabul edip "Türk'lere kiraya ev vermem" dermiydiniz diye bayagi düsünüyorum. Bilirsiniz Almanya'da bazi Alman ev sahipleride kendi tecrübe ve prensipleri dahilinde Türk'lere ev vermezler. Demekki bu tip düsünen Alman'larda sizde ayni düsünceye sahipsiniz ve tutumunuz irkcilik ile alakali degil. Alman'lara bosuna kiziyormusuzda haberimiz yokmus. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.