Φ gloria Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Bir cerrah arka arkaya 3 hastayı ameliyat edecektir. Ancak sadece 2 çift eldiveni vardır. Ameliyatların güvenli olması için cerrah eldivenleri kullanmada nasıl bir yol izlemelidir? Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 1.eldivenle ilk ameliyatı yapar 2.ameliyat için kulandığı eldiveni ters çevirir 3.ameliyattada 2.eldiveni kullanır bu şekilde sıhhatli bir ameliyat yapmış olur daha önce bu soru sorulmuştu ama nerde hatırlayamıyom yani cevabı bulduğumdan değil Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 sanıyorum medical sormuştu (cevabı veren de o olabiir) a.y.h.a.n sanıyorum cevap bu deil, çünkü o zaman 1.eldiveni ters çevirirse hastaya eli değmiş gibi oluyor cevap şöyle olmalı ( yani galiba) 2 eldivenide giyer 1. ameliyatı yapar Üstteki eldiveni çıkarır ve 2. ameliyatı yapar Çıkardığı eldivenin tersini giyer ve son ameliyatı yapar... Medicalin cevabı da böyle birşeydi sanıyorum ama tam hatırlayamadım... Medical gelirse o da cevabı verecektir... Alıntı
Φ femalexx Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 1.eldivenle ilk ameliyatı yapar 2.ameliyat için kulandığı eldiveni ters çevirir 3.ameliyattada 2.eldiveni kullanır bu şekilde sıhhatli bir ameliyat yapmış olur daha önce bu soru sorulmuştu ama nerde hatırlayamıyom yani cevabı bulduğumdan değil bu durumda 2ç hastayı eldivensiz ameliyat etsede oluyo Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 teşekkürler exce cevabın doğru. iki eldivenide giyer 1. ameliyatı yapar . üstekini çıkarır ikinci ameliyatı yapar. çıkardığı eldiveni ters çevirip giyerek 3. ameliyatı yapar. böylece eldivenlerin sterilitesi bozulmadan yani bir eldivenin bir yüzü bir hastaya bir kez değmiş olarak ameliyat yapılmış olur. Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Hipokrat yemini edip de böyle bir uygulama yapan doktoru bulurlar, sonra tefe koyarlar, sonra da bir güzel çalarlar. adam bir daha deiğil doktorluk yapmak, doktor yüzü bile göremez... faztazi işte, soruda oluyor mu oluyor. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 işte forum dayanışması diye buna derler.... Ne guzel de buldunuz cevabı da beni de meraktan kurtardınız. katkısı olan herkese ayrı ayrı ayrı ayrıııı cok ama cok teşekkür ederimmm. Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 teşekkürler exce cevabın doğru. iki eldivenide giyer 1. ameliyatı yapar . üstekini çıkarır ikinci ameliyatı yapar. çıkardığı eldiveni ters çevirip giyerek 3. ameliyatı yapar. böylece eldivenlerin sterilitesi bozulmadan yani bir eldivenin bir yüzü bir hastaya bir kez değmiş olarak ameliyat yapılmış olur. Rica ederim, doğru hatırladıysam ne mutlu bana Bu arada lakabını yanlış yazmışım, düzeltmeye çalıştım ama "Düzenle" butonu çıkmıo, bunun için özür dilerim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.