Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kıyametten önce yaşadığımız bu yüz senede dünyada neler olacak...


umutgedikli

Önerilen İletiler

Bu yazının tamamen araştırmaya, doğru hadislere dayandığını ve çok önemli bir yazı olduğunu söylemek istiyorum. Öncelikle ahir zamanda kıyametten önce yaşanacak tüm olaylar tıpkı hadislerde bildirildiği gibi ard arda gerçekleşmiştir. Önce bunların neler olduğuna kısaca bildireyim:

 

Fitneler çoğalacak ve her tarafa yayılacak, haramlar helal sayılacak, İran Irak savaşı olacak, Afganistan işgal edilecek, Fırat’ın suyu kesilecek, Ramazan’da ay ve güneş tutulmaları olacak, Çift boynuzlu bir kuyruklu yıldız çıkacak (Lulin), Kabe’de kan akıtılacak, sistemler değişecek, Müslümanlara baskı artacak, tozlu dumanlı bir fitne olacak (11 Eylül), Fakirlik ve açlık artacak, ekonomik durum kötüleşecek, Şam ve Mısır melikleri öldürülecek, Allah açıkça inkar edilecek, depremler artacak, büyük şehirler yok olacak, büyük bir ahlaki çöküş yaşanacak.

 

Gördüğünüz gibi hadislerde kıyametten önce yaşanacak olan bu olaylar tüm detayları ile bildirilmiş ve hepsi de gerçekleşmiştir. Şimdi kısaca yakın dönemde gerçekleşen hadislere bakalım.

 

Dünya çapında büyük bir ekonomik kriz yaşanacak:

 

Hz. Mehdi (as)'ın zuhurundan (ortaya çıkışından) önce) PİYASANIN DURGUN OLMASI, KAZANÇLARIN AZALMASI olacaktır. (Kıyamet Alametleri, s. 148)

 

Salgın hastalıklar artacak (kuş gribi, domuz gribi):

 

"Altı şey kıyametten önce olur: ... Sonra çok ölen olur. Sizin içinizde koyunların burunlarından akan ve aniden öldüren hastalık gibi ölümcül iki hastalık yaygınlaşacaktır." (Sahih-i Buhari, cizye (2/278 fethul bari))

 

Güneşten bir alamet belirecek:

 

20. yüzyılda Güneş'te büyük bir patlama yaşanmış ve Dünya bu patlamadan çok etkilenmiştir.

 

O, (Hz. Mehdi (as) ), Güneş'ten bir alamet belirinceye kadar gelmeyecektir. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Hz. Mehdi (as) yy-il Muntazar, s. 47)

 

Depremler artacak:

 

“Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… depremler çoğalacak…” (Ramuz-El Ehadis, 476/11)

 

Dünya Kuraklıkla Boğuşacak, Yağmurlar Kesilecek

 

Hadis: Deccal'ın çıkmasından önce gökyüzü üç sene yağmurunu tutar. Birinci senede normal yağmurun üçte birini tutup üçte ikisini yağdırır. Yeryüzü bitkisinin üçte birini bitirmez. İkinci yılda gökyüzü normal yağmurunun üçte ikisini yağdırmaz. Yeryüzü de bitkisinin üçte ikisini bitirmez. Üçüncü yılda ise gökyüzü yağmurunun tamamını keser, yeryüzü de bitkisinden hiçbirini bitirmez. (Ebu Davud, İbni Mace, Taberani; Geleceğin Tarihi 3, s.241)

 

Müslüman ülkelerde büyük bir fitne ve kargaşa yaşanacak:

 

Ahir zamanda ümmetimin başına sultanlarından şiddetli belalar gelir, öyle ki yerler Müslümanlara dar gelir. (Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 12)

 

Yazımın ilk bölümünde hadislerde bildirilen olayların nasıl tam tarif edildiği gibi gerçekleştiğini görmenizi istedim, ikinci bölümünde de hadislerde bildirildiği gibi 2120 yılında kopacak kıyametten önceki yüz yıllık dönemde yaşanacakları anlatacağım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazımın ikinci bölümünde kıyametten önceki yüz yılda yaşanacak olan olayların hadislerde nasıl bildirildiğini sizlere anlatmaya devam ediyorum. Bildiğiniz gibi Ortadoğu’daki birçok Müslüman ülkede çok büyük bir kargaşa ve karışıklık yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde bu karışıklık daha da artacak, daha Müslümanlara bayağı bir zulüm yapılacak, daha çok acı çekecekler. Çok daha fazla kan dökülecek, Filistin’de, başka yerlerde de Müslümanlara müthiş zulümler yapılacak. Artık Müslümanların canı nerdeyse ağzına gelecek. Said Nursi Hazretleri diyor ki, ‘işte böyle bir ortamda hamiyet-i islamiye feveran edecek’ diyor, yani artık yeter diyecekler. Hamiyet-i islamiye patlayacak. Feveran edecek ve tüm İslam âlemi Hz. Mehdi’yi başa geçirecek.

 

Hz. Mehdi çıkacak:

 

Masum insanlar katloluncaya kadar Mehdi çıkmayacak ve katliamlara yerde ve göktekiler, artık tahammül edemez bir hale geldiğinde zuhur edecektir... 1

 

“İnsanların ümitsiz olduğu ve “HİÇ MEHDİ FALAN YOKMUŞ” dediği bir sırada Allah Mehdi’yi gönderir…”2

 

“… Mehdi, Resulullah’ın bayrağı ile, insanların başlarına bela üzerine bela yağdığı ve ÇIKIŞINDAN ÜMİT KESİLDİĞİ BİR SIRADA ÇIKAR…” 3

 

Hz. Mehdi’nin çıktığını tüm insanlar radyo ve televizyon aracılığıyla duyacak:

 

İmam (a.s) (Hz. Mehdi (a.s.)) dünyanın doğu ve batısını (manen) fethedip İslam'ı (İslam ahlakını) dünyanın dört bir yanına egemen kılacaktır... ALLAH TEALA İNSANLARA ÖYLE BİR GÜÇ VERECEK Kİ, HERKES OLDUĞU YERDE ONUN (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN) SÖZLERİNİ DUYACAK ve İmam (a.s) İslam'a hayat verecektir...4

 

Hz. İsa tekrar yeryüzüne gelecek:

 

Şüphesiz ki, Hz. İsa Aleyhisselam, yeryüzüne inecektir. Elbette onun zuhuruna yakın alametler ve fitneler olacaktır..." 5

 

Hz. İsa Hz. Mehdi’ye biat edecek ve arkasında namaz kılacak:

 

Hz. İsa semadan nüzul edecek ve onun emirliğini kabul edecektir. Hz. İsa'ya "Bize namaz kıldır" denilecek, ancak o, "Emir sizin içinizdedir" karşılığını vererek, "Bu Allah'ın ümmeti Muhammed'e bir ikramıdır." diyecektir. 6

 

Hz. Mehdi gerçek İslam ahlakını ortaya çıkaracak:

 

... Dini Peygamber (sav)'in zamanında olduğu gibi aynen uygulayacak. Yeryüzünde mezhepleri kaldıracak. Halis hakiki dinden başka hiçbir mezhep kalmayacak. 7

 

Hz. Mehdi İstanbul’u manen fethedecek:

 

Beldeler onun emrine girer. Allahu Teala onun elinde Konstantiniyye'nin fethini müyesser kılar.8

 

Hz. Mehdi Tabut-u Sekineyi çıkaracak:

 

Cabir b. Yezid el-Co'fi, İmam Muhammed Bakır'dan rivayet ediyor:"...Hz. Mehdi (a.s.)'nin Hz. Mehdi (a.s.) diye isimlendirilmesinin sebebi şudur ki; gizli bir işe doğru yönlendirilecek, Tevrat ve diğer Semavi kitapları Antakya'da bir mağaradan çıkartacak ve YAHUDİLER ARASINDA TEVRAT'LA HIRİSTİYANLAR ARASINDA İNCİL'LE HÜKMEDECEKTİR. 9

 

Hz. Mehdi Zülkarneyn ve Hz. Süleyman gibi tüm dünyaya hâkim olacak:

 

Yeryüzüne dört kişi malik olmuştur. İkisi mümin, ikisi kafirdir. Müminler, Zülkarneyn ve Hz. Süleyman, kafirler ise Nemrud ve Buhtunnasır'dır. Beşinci olarak Ehl-i Beytimden birisi (Hz. Mehdi) gelecek ve o da dünyaya malik olacaktır. 10

 

Açıkça gördüğünüz gibi yaşanacak olan olaylar hadislerde çok detaylı olarak bildirilmiştir, ben burada bu sahih hadislerin ancak bir kısmına yer verebiliyorum. Hz. Mehdi ve Hz. İsa ahir zamanda olduğumuz bu dönemde yeryüzüne İslam’ı son kez hâkim edecekler. Altınçağ dediğimiz bu dönem yaklaşık yedi sene gibi az bir dönem olacak. Yeryüzündeki insanların tamamı iman edecek, çok büyük bir bolluk ve refah dönemi yaşanacak. Fakat Hz. Mehdi’nin vefatının ardından insanlar büyük bir boşluğa düşecekler ve tekrar imanlarını kaybedecekler. Öyle büyük bir dinsizlik dünyaya hâkim olacak ki yeryüzünde nerdeyse iman eden kimse kalmayacak. Hadislerde bildirildiğine göre 2120 yılında kıyamet inkâr edenlerin üzerine kopacak. Hadislerde bu olayın da büyük bir göktaşının iki kere dünyaya çarpması ile olacağı çok açık bir şekilde bildiriliyor.

 

“Yeryüzünde Allah Allah diyen kalmayıncaya kadar kıyamet kopmaz.” 11

 

 

 

Kaynaklar:

 

1. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, sf. 37)

 

2. Ali Bin Husameddin el-Muttaki, Kitab-ul Burhan fi-Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55

 

3. Ali Bin Husameddin el-Muttaki, Kitab-ul Burhan fi-Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 55

 

4. (Bihar'ul-Envar, c. 52, s. 279 ve c. 53, s.12 İkmal'ud- Din, c. 2, s. 367)

 

5. (Ukayli "En-Necmu's-sakıb fi Beyanı Enne'l Hz. Mehdi (as) min Evladı Ali b. Ebi Talib Ale't-Temam ve'l kamal"; Beklenen Hz. Mehdi (as) , 3. Baskı, s.151)

 

6. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 24)

 

7. (Muhammed B. Resul El Hüseyin El Berzenci, Kıyamet Alametleri, sf.186-187)

 

8. (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 56)

 

9. (El-Mehdiyy-il Mev'ud, c. 1, s. 254-255)

 

10. (Kitab'ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Zaman, sf. 10)

 

11. Tırmizi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.