Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sanatci Bedri Baykam ve is arkadasi,dün bir sapik tarafindan bicaklandi,bicaklanma nedeni büyük ihtimalle,Bedri Baykam'in bir sanatsever olmasidir ve Heykele 'UCUBE'diyen kafalari ucube diye tanimlamasidir.Cok büyük bir ihtimallede bicaklayan sapik,müslümanligi ile gururlanan 'yat kalkci'lardandir.

Bedri Baykam ve arkadasi bicaklandiktan sonra,Bedri Baykam yaralarini tutarak caddeye firlamis ve "BICAKLANDIM LÜTFEN YARDIM EDIN HASTANEYE GÖTÜRÜN"diye feryat etmeye basladi.Televizyonda gördügüm kadariyla,Bedri Baykam feryad edip yardim dilendikce;arabasina binen gazliyordu.Biriside kapilarini kapattiki Bedri Baykam acip arabaya binmesin diye.

Tabiiki böyle durumlarda yardim etmek bir vicdan olayidir,birakin Bedri Baykam'in sanatci olusunu bir yana,Bedri Baykam ayni zamanda da bir insandir.Ama onun yardim feryadlarini insanlar duyamadi,duyanlarinda insan olup olmadiklari tartisilabilir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Kendi kafamiza gore hemen her olaya hukum giydiriyoruz, Oncelikle yaptigi is ne olursa olsun, etnik kokeni, dini, dili, irki ne olursa olsun bir insani oldurmek, yaralamak,ve hakkina gasp etmek insanlik disidir. Diger taraftanda birinin hakkini savunurken baskalarini lekelemekte o derece suc ve insanlik disidir. Tamam katiliyorum Bedri Baykama yapilan hic bir insanliga sigmaz ama diger taraftanda Bedri Baykami savunacaksin diye ulkedeki tum muslumanlari karalamaniz gerekmiyor zira her kotu is yapan illaki bunu dini icinmi islemistir yoksa kendi egosunu tatmin etmek icinmi ? Gorgu taniklarinin yardim etmeyiside diger bir insanlik ayibidirki bu ayip zaten Turkiyede her kesimde yasanmaktadir sirf bu Bedri Baykam oldugu icin degil, bu insanlarimizin bencil duyarsizlastiginin belirtisidir. Ornekler cogaltilabilir Bedri Baykamla kalmaz, mesela adam kiz arkadasini tekme tokat dover etrafinda kimse adami durdurmaya kalkmaz, yada tam olarak hatirlamiyorum haber bultenlerinde cikmisti bir universiteli genc bir sokak kedisi kopegini korkuttu diye kediyi tekmeleyerek oldurmustu !

Gönderi tarihi:

Saniyorum yazimin icersinde parantezle belirttigim nokta gözünüzden kacmis olacak.Eger yaziyi tekrar okursaniz bunun tüm müslümanlari hedef alan bir yazi olmadigini göreceksiniz.Diger noktalarda zaten herhangi bir itiraziniz yok.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ne yandan bakarsak bakalım, toplumun ne hale getirildiğinin utanç verici manzarası. Muhalif avı o dereceye vardı ki, "muhalife yardım edersem beni de sivrili'ye atarlar bakarsın"a kadar vardı iş!

Toplumda telefonunun dinlenmediğini, internette izlenmediğini düşünmeyen tek kişi yoktur. Bunda muhalif-yandaş herkes hemfikir. Arada tek fark var, yandaş "iyi iyi, lazım, izlesinler" diyor. Hukukun her türlü ayaklar altına alınmasına çok gerekli, iyi bir olay gözüyle bakıyorlar.

Toplum bir paranoyaya, bir kâbusa sürüklenmiştir. Yandaş olursan bal börek, yandaş olmazsan sana şifrenin mod medyan olduğu bile söylenmez, inek gibi boşa çalışırsın, soru kitapçığının kapağını açmayanlar senin yerine geçer, dersanelere dişinden tırnağından artırıp ödediğin paraların boşa gider algısı hakim olmuştur.

Ülke savaşa girse böylesine yıpranmazdı! Dilimizde tüy bitti, "dini siyasete alet etmek çok vahimdir, sonu kestirilemez" diye! Bu kafayla gidilirse bunlar daha hiç bir şey değil! Bir dini mesaj verip üç oy fazla devşireyim için harakiri marakiri, yanı başında öte başında lafları gevelemek, daha bakalım nelere yol açacak!

Gönderi tarihi:

Adam diyorki:"Bedri Baykam'in görüsleri hosuma gitmiyordu,öldürmek icin bicakladim"

Yukaridaki zihniyet o kadar tehlikeli bir zihniyetki;ülkeyi yöneten bir basbakanin:"Taksim'de yürüyen 2 bin gencin karsisina,biz on bin genci cikarabiliriz ama gerilim istemiyoruz"demesi kadar tehlikelidir.

Son 8 yilda islenen cinayetler belkide son 8 yila kadar islenmis olan cinayetlerden oran olarak fazladir.Insanlarin kimyasi bozuldu.Insanlar kamplasti.Insanlar AKP'li AKP'li degil diye ikiye bölündü.Türkiye'nin bölünmesinden önce insanlar bölündü.Herkes birbirine karsi.

Son 10 yilda Türkiye'nin itibari yükseldi diye;Antalya'da bir ilcenin AKP parti binasina yanyana iki resim asildi.Birinde ECEVIT ayakta Clinton oturuyor,digerinde Obama ile Erdogan yanyana Erdogan konusuyor Obama dinliyor.Yani Türkiye itibarlasmis oluyor bu resimlere göre.Halbuki ben CHP'nin veya DSP'nin yerinde olsam suc duyurusunda bulunacaklari yerde,Askerimizin basina cuval gecirildiginin ve Taliban'in dizinin dibinde icazet alanlarin resimlerini afis yapar parti binasina asarim.

Türkiye'nin itibari yükselmedi kim yükseldi diyorsa AKP'lidir yani yalandir.Türkiye'nin itibari aksine cok seyler kaybetmistir ve etmeyede devam etmektedir.Sahtekarlik yapan bir prof.un ÖSYM baskani olmasi bir ülke icin yeterince itibarsizlik nedenidir.O sahtekarin sözlerine ikna olanlarda Türkiye'nin imajini karalayan isimlerdir.

Bunlarin kendilerine müslüman süsü vermeleri ise müslümanlik adina bir zul olmasi gerekir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Son 10 yilda Türkiye'nin itibari yükseldi diye;Antalya'da bir ilcenin AKP parti binasina yanyana iki resim asildi.Birinde ECEVIT ayakta Clinton oturuyor,digerinde Obama ile Erdogan yanyana Erdogan konusuyor Obama dinliyor.

Çok partili dönemde Rahmetli B.Ecevit gibi nazik fakat dik duruş sergileyen bir başbakan gelmedi ve belki de gelmeyecek. Kıbrıs Harekatında tüm tehditlere rağmen çıkartma yapacak başka bir babayiğit tanımıyorum. Tüm tehditlere rağmen haşhaş ekimini yasaklamayan bir duruş sergileyen de ondan başka biri olamazdı. Bu afişleri asanlar önce bunları bir hatırlasınlar.

Gönderi tarihi:

Bedri Baykam armuda don giydirdiğinden dolayı böyle bir saldırıya hedef olmuş diye yazıyorlar ve bizlerde basından öğrendiğimiz kadarı ile yorumluyoruz.

Hatta konuyu oluşturan resimi de gazeteler sutunlarına taşımışlar.

Resim ise, muzipliğin üst raflarında yeralabilecek ölçüde derin.

Şahsen bu tip sanatçılarımızın varlığı ülkemiz açısından çok değerlidir.

Elbette bu cizgiler ve düşünselliği hakikaten kendisine ait ise.

Bıçaklanması tamamen uçuk kaçık bir durum.Tv'lerin ise bir insanın feryadını yada aczini kişiyi utandıracak ölçülerde yayınlaması da ilkesizliğin ne boyutta olduğunu göstermiyor mu?

Hiçkimse bu tarz yayına tepki göstermedi.

Bu ülkede gerçek sanatçı olunmaz.Buna toplum olarak müsait değiliz.

Gönderi tarihi:

Toplum gerçekten son yıllarda aşırı bir dejenerasyonun pençesinde kıvranıyor. Yani ne bileyim, bir Vizontele gibi enfes bir film o kadar seyirci toplamadı, ama bir İvedik gibi gübidikten, yoz bir filmin çektiği seyirci kitlesi beni dehşete düşürüyor.

Sanatçının tiplemeyi toplumdan aldığını, toplumun içinden bir tipleme yaptığını söyleyerek kendini savunmakta ise haklı oluşu, işin daha vahim boyutu.

Recepler çağında yaşıyoruz artık... Bu dönemin geçici bir çılgınlık olmasını, "çılgın proje"nin gündeme gelmeden yok olmasını dilemekten başka çıkar yol yok...

Gönderi tarihi:

"Recepler çağında yaşıyoruz artık... Bu dönemin geçici bir çılgınlık olmasını, "çılgın proje"nin gündeme gelmeden yok olmasını dilemekten başka çıkar yol yok... "

Ve artık gerçekten korkuyoruz demirefe.

Değerlerimizi korumak için diğer ülkelere gitmelerine bile razıyız.

Yakın zamanda sanatçılarımızda sanatseverler de işportalaşacaklar.

Resim sergileri karanlık ve salaş mekanlarda gecenin geç vakti açılacak.Kaçıp gidilebilinecek koridorlar korunacak ve heran bir baskın ruhu ile sanatsever ile sanatçı biraraya gelebilecek.

Ressamlar eserlerini duvarlara çizecekler ve üstleri kapatılıncaya kadar geçen sürenin uzunlukları ile tartışacaklar.

Yazarlar eserlerini tefrika halinde bazen tuvaletin duvarına,metronun duvarına yada bir reklamın arka sayfasına yazarak tamamlayacaklar.

Tiyatro çadırları yeniden yorumlanacak ve mum ışığı kaybettiği itibarını yeniden kazanacak.

Bunlara sebep olan tek şey

Bu ülkede biz herşeyi anlattık ama asla :) 'yi anlatamadık.

Aslında mizahımız gülümsememiz çalındı.

Bir daha bulamadık.

Gönderi tarihi:

Birakin Ivedik veya Vizontele'yi,siz hic her firsatta göbek atmaya hazir,dizisi kacmasin diye evden disari cikmayan,evlendirme programlarina müptela,duygu sömürüsü ile dolu cennet cehennemden bahseden abuk subuk yayinlarla avunan bir toplum gördünüzmü?

Bir toplumun kültür seviyesi uyutulabilme ölcüsüne göre degisir.

Sanatci sanati bilen ve seven toplumlarda saygi görür,basbakan 'ucube'dedigi icin heykellere ucube gözü ile bakanlarin sanat ve sanatci anlayisi da ucube gibidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bence insanlık anıtı Türkiye için bir ölçüttür. Bu anıt yıkıldığı gün, Taliban zihniyeti önünde diz çöken Taliban kafasının, Türkiye Cumhuriyeti'ni tutsak almış olduğu resmen ilan edilmiş olacaktır...

Yok zaten alındı, Soner Yalçın mahkemedeki savunmasında bunu ilan etti de, bu gösterge ile işgalin üzerine örümcekli, çürümüş irtica sancağı dikilmiş olacaktır.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bence insanlık anıtı Türkiye için bir ölçüttür. Bu anıt yıkıldığı gün, Taliban zihniyeti önünde diz çöken Taliban kafasının, Türkiye Cumhuriyeti'ni tutsak almış olduğu resmen ilan edilmiş olacaktır...

b]

Yıkıldı neticede. Ama bilginize: eyyamcı liboşlara talibancı demek talibana hakarettir. Şahsen örümcekli - böcekli irticacı olarak böyle düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Taliban ve onun zihniyetini tasiyan, 1400 yil öncesinde kalan beyinlerin yönettigi ülkelerde sanat yoktur cünkü bu beyinler sanata düsmandir.Onlar icin ancak süngülesmis minareler ve kisla görevi gören camiler önemlidir.

Insanlik anitini yiktiranlarin ve yiktiranlari alkislayanlarin önce insanlik derecesini ölcmek gerekir.Insan sanattan anlar,sonucta bir hayvanda sanattan birsey anlamaz ve bacagini kaldirip hacet giderir.Demek ki sanat insanlar icindir.

Anit yiktiran zihniyet ne demisti:"...Burada Hasan bilmem ne hazretleri yatiyor,dikmisler bir ucubeyi..."

Taliban ne yapmisti,Budistlerin kutsalini dinamitlemisti,simdi anit yiktiranlarla Taliban kafasinin farki varmidir.Zaten onu sevenlerde Taliban'a olan benzerligi yüzünden sevmektedirler.Ve onu sevenlerin yüzde 90'i sanata karsi veya sanattan bihaber kitlelerdir.

Örümceklenmis ve böceklenmis beyinler insanlik icin bir tehlikedir.Bu tehlikeyi hergün yasiyoruz ülkemizde.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yıkıldı neticede.

E iyi mi oldu, kötü mü oldu? Bilgi vereceğinize keşke bir yorum yapsaydınız.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.