Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Bizim İÇ,imiz Allahın dışı..Bizim dışımız Allahın İÇ,i..gelde çevir bu işi.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Bizim İÇ,imiz Allahın dışı..Bizim dışımız Allahın İÇ,i..gelde çevir bu işi.. Çevirirken biraz açabilir miyiz acaba... ( hepimiz onun suretindeyiz anlamında mı?) Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Radya.. Senin İÇ,in, Bedeninin başladığı yerde DIŞ olur..düşüncene bağlı davranışlarının gözlemlendiği uzuvların,elin kolun bacağın gözün dilin kulağın.. Seni görmeden bu gezegenden ayrılmayacağım dostum.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2011 Radya.. Senin İÇ,in, Bedeninin başladığı yerde DIŞ olur..düşüncene bağlı davranışlarının gözlemlendiği uzuvların,elin kolun bacağın gözün dilin kulağın.. Seni görmeden bu gezegenden ayrılmayacağım dostum.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2011 Senin İÇ,in, Bedeninin başladığı yerde DIŞ olur.. Klasik bir (dayı)tesbiti. Önce bir tasavvufi "alıntı" yorum,güzel bir yazı,sonra??? düşüncene bağlı davranışlarının gözlemlendiği uzuvların,elin kolun bacağın gözün dilin kulağın.. Düşünceye bağlı davranışların gözlemlendiği,bütün uzuvlar,(sanki başka türlü olurmuş gibi)... Seni görmeden bu gezegenden ayrılmayacağım dostum.. Düşünceye bağlı,görme uzvu'na bir gözlemleme,davranışı!!! Ve ilk iletisi dayı'nın... Bizim İÇ,imiz Allahın dışı..Bizim dışımız Allahın İÇ,i..gelde çevir bu işi.. Sayın dayı; iç,dış kavramlarını boca ederekten bir tesbit yapmışsınız tamam ama,"İRADE" denen,İnsanoğluna verilmiş bir yeti,yi ne yapacağız,eğer beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2011 sarıgöl.. Padişahın sarayında vezirin iradesi olmaz.. dayı klasiktir..kitaplığında bulunsun bi tane.. Olur olur..cinlerle meleklerle şeytanlarla olur..uzuvlarla olmazssa.. inanıyoruz ya bu mevhumlara.. sarıgöl.. İrademiz sadece TERCİH,tir..yoksa her şey olup durmaktadır..biz ''OL''diye bir İRADE buyuramayız.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2011 sarıgöl.. Padişahın sarayında vezirin iradesi olmaz.. dayı klasiktir..kitaplığında bulunsun bi tane.. Olur olur..cinlerle meleklerle şeytanlarla olur..uzuvlarla olmazssa.. inanıyoruz ya bu mevhumlara.. sarıgöl.. İrademiz sadece TERCİH,tir..yoksa her şey olup durmaktadır..biz ''OL''diye bir İRADE buyuramayız.. İlahi dayı Kitaplığa sığmayacak kadar klasik bilge birisin sen,seni ancak internet anlar ve başka siteler... Cin,Melek,Şeytan bu işin neresinde,yoksa üç yüz sene evvelinin uludağında'mı... Madem her şey olup bitmektedir, "TERCİH" te neyin nesi,buyurmak,başka bir olay... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2011 Hamdım,pişmeden yanıyorum, olmadan ölüyorum ona yanıyorum... Muhabbetle... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2011 Bu görünen ben değilim, ben ben dediğim nedir ? Dilimle söz söyleyen, sözü söyleten midir? Baştan ayağa gömleksem, içimdeki ben midir? Sureti ben sanıpta, avlanma deli gönül.. -Mevlâ'na, Alıntı
Φ Derin Su Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2011 Mistikler böyle ezoterik bilgileri ortalığa saçmazdı benim bildiğim, ama altınçağ kapıda bir reform lazım tabi. Bakalım nerelere vasıl olacağız... Vesselam. Alıntı
Misafir £vrensel Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2011 Mistikler böyle ezoterik bilgileri ortalığa saçmazdı benim bildiğim, ama altınçağ kapıda bir reform lazım tabi. Bakalım nerelere vasıl olacağız... Vesselam. Altınçağın farkına varanlar uyanık. Şimdilerde kutsal kitaplara evrim teorisi giydirilmeye çalışılıyor. Ya da tersi, evrim teorisine kutsallık giydirilmeye çalışılıyor. Malumunuz dogmalar can çekişiyor. Ayağa kaldırmak gerekir. Sömürü birkaç asır daha devam etsin.. Alıntı
Φ Derin Su Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2011 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2011 Altınçağın farkına varanlar uyanık. Şimdilerde kutsal kitaplara evrim teorisi giydirilmeye çalışılıyor. Ya da tersi, evrim teorisine kutsallık giydirilmeye çalışılıyor. Malumunuz dogmalar can çekişiyor. Ayağa kaldırmak gerekir. Sömürü birkaç asır daha devam etsin.. Aydınlanma felsefesinin tercümesi bu; baskıcı kiliseye karşı aydınlık felsefe... Yalnız bir ayrıtıyı kaçırmamak gerek: din orada kitlelerin afyonuyken matematikten, geometriye, astrolojiden tıbba her türlü icat ve temel kavram müslümanlar tarafından yapılmış, bulunmuş. Afyon olan, sömürü aracı olan klisiye karşı söylenenleri tercüme ederek kendi felsefesi yapan yurdum maddeciliği, kendisine iki asır önceki aydınlanama argümanları dışında taze ve yeni bir söylem bulursa işte o zaman onları ciddiye alacağım. Zira o sözlerin muhatabı olan din de, o sözleri söyleyen halk da biz değiliz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.