Gönderi tarihi: 22 Mart , 2011 14 yıl MANOLYA = MAGNOLIA IMDB: 8/10 Yapım: 1999, ABD Tür: Dram Yönetmen: Paul Thomas Anderson Senaryo: Paul Thomas Anderson Yapımcı: Paul Thomas Anderson, Joanne Sellar Görüntü Yönetmeni: Robert Elswit Müzik: Jon Brion Oyuncular: John C. Reilly, Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Baker Hall, Jeremy Blackman, Philip Seymour Hoffman KONUSU: Ölmek üzere olan bir adam ve onunla parası için evlenmiş bir kadın, bir hastabakıcı, dahi bir çocuk, çocukken bir yarışma programında yarışmış şimdi yetişkin olan bir dahi, bir yarışma programının sunucusu, babasıyla konuşmayan bir şovmen, babasıyla konuşmayan uyuşturucu bağımlısı bir kız ve bu kıza aşık olan bir polis arasında mekik dokuyan bu film, tahmin edersiniz ki en sonunda bütün bu karakterleri bir düzlemde kesiştirmektedir. (Hemen alttaki fragmanda karakterleri tek tek görebilirsiniz) Filmin süresi uzun, 3 saat kadar sürüyor ama bir süre sonra filme öyle bağlanıyorsunuz ki o üç saat nasıl geçiyor anlamanız güçleşiyor. Yönetmenin becerisi olsa gerek, karakterlerin iç dünyalarına yaptığı detaylı odaklanmalar sayesinde bütün karakterlerle empati kurabiliyorsunuz. Oyuncularla birlikte bir öfkedir, acıdır filme başlıyor ve sonra bir umuttur, kurtuluştur sendeleye sendeleye filmin sonuna doğru gidiyorsunuz. 24 hours in L.A.; it's raining cats and dogs. Two parallel and intercut stories dramatize men about to die: both are estranged from a grown child, both want to make contact, and neither child wants anything to do with dad. Earl Partridge's son is a charismatic misogynist; Jimmy Gator's daughter is a cokehead and waif. A mild and caring nurse intercedes for Earl, reaching the son; a prayerful and upright beat cop meets the daughter, is attracted to her, and leads her toward a new calm. Meanwhile, guilt consumes Earl's young wife, while two whiz kids, one grown and a loser and the other young and pressured, face their situations. The weather, too, is quirky.
Gönderi tarihi: 23 Mart , 2011 14 yıl Yazar MANOLYA FRAGMAN = MAGNOLIA - TRAILER http://www.youtube.com/watch?v=QU1RWTuUsyA
Gönderi tarihi: 23 Mart , 2011 14 yıl Yazar Deniz hortumları, kasırgalar falan kurbağa balık gibi hayvanları hortumla birlikte bir yerden bir yere sürüklerlermiş, sonra da etkisinin kaybolduğu yerde aşağı bırakırlarmış... Filmdeki de böyle birşeydi, muhtemelen bir göl, dere gibi bir yerlerden topladı o kurbağaları ve o bölgenin üzeerindeyken etkisini kaybederek aşağı savurdu... Örnekleri de var, gerçekten yaşanmış böyle vakalar...
Gönderi tarihi: 23 Mart , 2011 14 yıl Deniz hortumları, kasırgalar falan kurbağa balık gibi hayvanları hortumla birlikte bir yerden bir yere sürüklerlermiş, sonra da etkisinin kaybolduğu yerde aşağı bırakırlarmış... Filmdeki de böyle birşeydi, muhtemelen bir göl, dere gibi bir yerlerden topladı o kurbağaları ve o bölgenin üzeerindeyken etkisini kaybederek aşağı savurdu... Örnekleri de var, gerçekten yaşanmış böyle vakalar... Biliyorum biliyorum da, dilerim benim başıma gelmez öyle bişey... Hayır illa gökten bişey yağacaksa kedi yağabilir...
Gönderi tarihi: 23 Mart , 2011 14 yıl Yazar Biliyorum biliyorum da, dilerim benim başıma gelmez öyle bişey... Hayır illa gökten bişey yağacaksa kedi yağabilir... Kedi!... Dilerim benim başıma da böyle birşey gelmez... Gökten illa birşey yağacaksa yağmur yağsın beeee
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.