Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Tabii Baykal haksızlığa uğradı, o da ayrı konu. CHP de ulusalcılar tasfiye edildi, o da ayrı konu. Bunlar ayrı ele alınması gereken ve tamamen mutabık olduğumuz konular.

Doğrusu Süheyl Batum'un ipi ne zaman çekilecek diye bekliyordum, çekilmediğine hayret ettim. Belki de kağıttan kaplan söylemi onu kurtardı! Şimdi o söz olumsuza da çekilebilecek, orduyu yıpratma psikolojik harekatına katkı yapabilecek bir söz. "Gençler askerlik yapıp cinayet sanatı mı öğrenecek" söylemi ile örtüşebilir de pekala! Sonra da sesi çıkmaz olması hizaya gelmiş olabileceğini düşündürüyor.

Bu ilintiyi kurmak için belli ki çok zorlanmışsınız. CHP de ulusalcılar tasfiye edilmedi. Yalnızca, siyaset gereği sert mesajlardan vazgeçildi, yeni yüzlerle, eski algı değiştirilmeye çalışılıyor. Süheyl Batum'un o sözünde de daha önce ilgili konuda yazdığım gibi, darbe gibi bir anlamı yok. TSK'nın kendi mensuplarına karşı uygulanan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmasını eleştiren sözler:

Sayın Süheyl Batum'a gelirsek, benim anladığım kadarıyla, kendisinin bir hukukçu olması hasebiyle, ordunun bu davalardaki kendi mensupları ile ilgili hukuksuzluklar konusunda sessiz kalmasını eleştirmiştir. Bu siyasete veya hukuka müdahale istemi değildir. Esas yönünden değil usül yönünden her vatandaşın, kurumun eleştiri hakkı vardır demokrasilerde. Yoksa, neden o sözlerin akabinde '' CHP hala dimdik ayakta '' desin, CHP'nin darbe yapma imkan ve ihtimali mi var ? Üstelik, Sayın Süheyl Batum'un sözlerini '' ordu neden siyasete karışmıyor '' şeklinde anlıyorsanız, siz de bu davaların siyasi dava olduğunu kabul etmiş durumunda oluyorsunuz demek değil midir efendim ?

Sayın Süheyl Batum, ordunun bu davalardaki kendi mensupları ile ilgili hukuksuzluklar konusunda sessiz kalmasını ABD'nin, bu davalar yolu ile artık ordu içinde de bir sindirme, yıldırma sağlamış olduğunu anlatmıştır.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Odatv yazarları gibi toplumun yüz akı aydın habercilere Vakit düzeyinde diye iftira edenlere yazıklar olsundan başka hiç bir şey demem. Başka söze de gerek kalmıyor! :)

Gönderi tarihi:

Operasyon pek de seçime yakın yapılmadı. Daha derin taktiksel planlamalar var. "CHP hizip çekişmelerine, kavgalara düşer, parçalanır giderse iyi, mevcut atla terlese, yorulsa da devam ederiz. Yok eğer açılımı daha iyi yüklenme sözü veren biri etkin olursa yorulan, terleyen atı değiştirsek de fena olmaz hani!"

Kesin söyleyemem tabii, çünkü böyle analizlerde kesinlik olmaz. Çünkü değil analizci, bizzat taktiksel planlamacının kendisi bile son hamleye son ana kadar karar vermemiş olabilir. Elinde seçenekleri her türlü gelişmeye göre tutmaya devam eder, son kararını en kritik anda verir.

Bilişim olanakları son hamleleri istenildiği gibi yapma konusunda her zamankinden çok daha geniş bir yelpaze sunuyor küresel egemenlere ve emirlerine göre hareket eden işbirlikçilerine. Niye basit bir plan uygulasın? Karmaşık bir satranç oynayacak ve en kritik anda "şah" diyecektir.

Bu satrancı bozacak, tahtaya tekmeyi vurup taşları darmadağın edecek tek güç, halktır.

Halk o bilinçte değil diyorsanız, ülkeyi karanlık günler beklediğinden hiç kuşku duymazsanız çok akıllıca bir iş yapmış olacağınızı ben söylememiş olmayayım... Ben söyledim. Şafak söktü, horozlar öttü, uyanan uyansın. Uyanmayanları Kan Uykusu bekliyor...

Kan uykusu ne midir? Kan kaybı hızlı olursa yaralı şoka girer ve hızla ölüme gider. Fakat kan kaybı yavaş olursa, hiç bir kötü şok tablosu belirtisi vermeksizin yavaş yavaş uyku basar, derinleşir ve insan ölmekte olduğunu anlayamaz, tatlı bir uykuya daldığını sanır...

Yarasalar tükrüklerindeki bir anestezik madde ile kurbanlarının uykusunu hiç bozmadan uyutulmuş bir hastayı cerrahın rahatça kestiği gibi, bistüriyi aratmayan keskin dişleri ile keserler. Sanıldığı gibi kanı emmezler, kesiğin içinde toplanan kanı yalayarak içerler. Anestezik tükrük, aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını da önler. Yarasa doyup uçmazsa, ya da doyup uçsa bile başka yarasalar gelirse kurban tatlı uykusunda tatlı rüyalar göre göre, ölür...

Gönderi tarihi:

Sahi neden yapıldı? ;)

Efendim, sayın Erdoğan kısaca gayet net açıklamış zaten ama siz bu soruyu daha önce de sormuştunuz, ben de cevaplamıştım:

Efendim, ben de eskiden CHP'yi eleştiren ama şimdi biraz daha olumlu bakanlardanım ama gerçek anlamda, statükocu olmayan, kısır olmayan, yenilikçi, etkili siyaset üreten akılcı ulusal politika ile de, ülke ve millet bütünlüğü ile de bir sorunum yok. Fakat, Baykal döneminde bu etkili siyaseti göremedik maalesef. Açılımın bu noktaya gelmesinde onun da payı var. Bakın söyledikleri yanlış demiyorum, nasıl söylediği ve alternatif olarak ne ürettiği önemli diyorum. Buna rağmen, ona yapılan komplonun amacı CHP'yi bölerek bitirmekti.

Ancak, hesaplamadıkları biçimde Kılıçdaroğlu faktörü devreye girdi. Neden yandaş medya, Kılıçdaroğlu'nun parlamasından itibaren, onun hakkında akla, vicdana sığmayan balon iddiaları üretip durdu sanıyorsunuz ? Bunları bir düşünmek gerek yorum yapmadan önce, değil mi ?

Kılıçdaroğlu'nun, CHP içindeki, her ne kadar alanlarında değerli olsalar da köhne imaj yaratan, heyecan vermeyen, lider sultasını pekiştiren örgütçü, zaman zaman gafçı eski siyasetçileri tasfiye edebilmiş olması başlıbaşına bir başarıdır. Bugünkü kadro, bu anlamda Kılıçdaroğlu dahil çok mu mükemmeldir, değildir tabii, ancak, en azından siyasette biraz daha pişebilirlerse gelecek vaadettiklerini söyleyebilirim.

AKP'lileşmek falan bunlar yandaş medyanın inceden işledikleri, vatandaşa '' aslı varken suretine yüz vermeyin '' mesajı verme çabalarıdır. Ben Kılıçdaroğlu'nda Kuvvayi Milliye ruhunu görebiliyorum. Bir de arada kekelemese ve gereksiz gaflar yapmasa etkili olacak ama o da zamanla. Öte yandan fazla zaman da kalmadı, bu da hayatın bir gerçeği...

Efendim, doğru, siz biliyor olabilirdiniz daha doğrusu gönlünüzden bunu geçirmiş olabilirsiniz ama ben Kılıçdaroğlu'na şans tanındığını hatırlamıyorum, özellikle yandaş medya cenahında. O olaya kadar da CHP içerisinde bir liderlik tartışması yoktu. Hatırlarsanız, olaydan sonra geçici olarak vekil Önder Sav geçmişti partinin başına ve Kılıçdaroğlu aday olmam demişti. Fakat, özellikle sizin gibi düşünenlerin isteklerinin yoğun itkisinin neden olduğu bir rüzgar onu önce aday yaptı, sonra da genel başkan. Netice itibariyle, Kılıçdaroğlu aptal değil, hesap adamı, bu potansiyeli görmeden maceraya atılmazdı.

Hatırlarsanız, Erdoğan'ın Baykal'ı yermeye başlaması, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinden sonradır. Ondan önce üzüldük, birileri komplo yapmış havasında bir şeyler söylüyor, timsah gözyaşları döküyordu. Yani, ne zamanki CHP'nin dağılmadığını, tam aksine toparlandığını gördü işte o zaman Baykal olayı üzerinden CHP'ye yüklenmeye başladı.

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Bir de kısaca ben izah etmeye çalışayım Sayın Baykal a niye komple yapıldı. Ülkenin siyasetini AB/D nin dizayn ettiğini aşağı yukarı hepimiz kabul ettiğimize göre bu dizayna uymayanın siyaset yapamayacağını da kabul etmemiz gerekir. İşte teskere, AB ve açılım konularında hiç taviz vermeyen birisinin de siyaset yapması istenmedi. Bunun diğer bir anlamı da kendi isteklerini yapacak birilerini getirdiler, sağ kalırsak olacakları hep beraber göreceğiz. İnşallah ben yanılırım!

Gönderi tarihi:

Eğer bugünkü CHP'yi AB/D dizayn ettiyse bu minvalde bir düşünceye sahipsek akabinde şunları da düşünürüz.Tasfiye edilenler kendilerine yapılan oyundan bihaberler, CHP'nin yeni yönetim kadrosu da bu oyundan bihaber olacak kadar bilgisiz, kontrol edilebilir veya daha kötüsü AB/D'nin dizaynının oyunculuğunu yapıyorlar?Vahim bir tablo çıktı ortaya değil mi?

Ya da ortada CHP'yi yeniden dizayn etme durumu varsa tamamıyla iç dinamiklerle de bu iş yapılmış olabilir.CHP'yi Baykal ve ekibininin elinden kurtarmak, yeni bir anlayışla bir parti ortaya çıkarmak için bu plan uygulanmaya konulmuş olabilir.

Yeni CHP en çok AKP'yi rahatsız etmiştir, AKP Baykallı CHP'nin muhalefetinden o kadar memnundu ki Baykal'ın izlediği siyaset AKP'ye müthiş fayda sağlıyordu, AKP'yi güçlendiriyordu ki Baykallı CHP'nin izlediği siyaset de yine başta kendi içinde olmak üzere artık gözle görülür derecede eleştirilmeye başlanmıştı, partinin bu hali kimseyi memnun etmiyor, değişimin olması gerekliliği vurgulanıyordu.Dolayısıyla CHP'nin Baykal'dan kurtulması için AKP'nin bu işte rol alması demek, AKP'nin kendi kuyusunu kazmak için çalışmaya girişmesi anlamına gelir, mantıklı değildir.

CHP'de beklenen değişim bir kasetle oldu ve şu anki durumuna bakarsanız AKP'yi iyiden iyiye oy kaygısı içine soktu ve yapılan anketlerde gösteriyor ki CHP'nin alacağı oy potansiyelinin yüksek olduğu görülüyor.

AB/D Deniz Baykallı CHP'yi tasviye edip, kendi oyuncularının(!) yer aldığı bir CHP'yi AKP karşısında niçin iktidar olma adayı olarak desteklesin, AKP'nin gücünü kırsın?AB/D AKP'nin istediği gibi davranmadığını görüp de(AKP'yle AB/D arasında yine içini bilmediğimiz bir bağlılıktan söz edecek olursak) başka bir oyuna girişmişse:

A)AKP AB/D'nin oyuncusu olmak istememektedir, AB'D'nin çıkarlarına ters iş yapmaktadır ve seçim bağlamında desteklemek için bir sebeptir.

B)CHP AB/D'nin yeni oyuncusudur, dolayısıyla bu partiye destek vermek de bu bağlamda akıllıca değildir.

Fena bir teoriler çeşitlemesi olmadı,güzel beyin jimnastiği yaptırıyor siyasetimizin şu bilinmezleri, gerçeğini bilmediğimiz birçok şey gibi...original.gif

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Sayın y.yılmaz, düşüncenize tamamen katılıyorum ve yanılıyor olmayı ben de çok isterim. Ama defalarca söylediğim gibi ABD nin hedefinden vaz geçmesi söz konusu olamaz. Siyaseten ne olursa olsun, ben emperyalistlerle savaşmak için gün sayıyorum dediğimde beni hayal aleminde yaşıyor kesinlikle zannetmeyin. Belki çok küçük bir ihtimal bu halk dogmalardan başını kaldırıp uyanabilir. Osman Pamukoğlu'nun gençlerini gördükçe biraz ümitlenmiyor değilim. Bu gençler hızla çoğalırsa uyanık bir nesil gelebilir. Yoksa fikriyatı çürümüş eski nesilden bir hayır yok. Onlara kalsa ABD ile mi uğraşılır, evlatlar savaşa mı gönderilir, aman el bebek gül bebek! Doğu Anadolu'yu mu, aman verelim gitsin! Yeter ki evlatları başlarından ayrılmasın! sanki evlatları bakınca geri gençleşecekler! Ben acıyorum böyle ölümden korkan tırsaklara. Yok dünyaya kazık çakan olmuş diye bir duyum alsak da niye o halde biz ölüyoruz diye zorumuza gitse!

Bunlar Atatürk'ün Doğu Anadolu'yu bir şişe rakıya satardım dediği hezeyanlarını kulaktan kulağa yayan fikri çürümüş bir nesildir. Kafalarına dogmadan başka bir şeyin girmesi, o dogma bariyerini aşması hayal bile edilemez.

Atatürk Dersim harekatını hasta yatağından kalkarak bizzat planlamış, sevk ve idare etmiştir. Ne bir şişe rakıya satması? Dersim harekatına katliam diyen CHP Atatürk'ün partisi artık değildir.

Baykal'ın muhaliflerini ezip geçen hizipçiliği ünlü iken bu kadar kolay pes etmesi kuşku uyandırıcı. Sayın FUZULİ, AKP elbette rahatsız olur, kim yoruldu yıprandı diye kenara konulmayı hazmeder? Bence de iki senaryo arasında bir tercih yapacak emperyalistler:

1. Yorulsa da yıpransa da bir dönem daha AKP ile devam. MHP baraj altında kalıp ikili sistem. Tek iktidar, tek muhalefet partisi.

2. AKP fazla yıprandı, CHP-MHP koalisyonu. Koalisyon daha iyi idare edilir, daha az başına buyruk hareket edebilir.

İkisi de birbirinden beter, ikisi de emperyalistlerin işine yarayacak iki seçenek.

Oyunu bozacak tek çıkar yol HEPAR'ın meclise girmesi. HEPAR'lı mecliste hiç bir emperyalist isteği sessizce yerine getirilemez, halk uyanır.

Eğer HEPAR baraja takılırsa ABD nin planları AKP ile de CHP-MHP ile de tıkır tıkır işler...

Hangi inançtan, hangi ideolojiden, hangi dünya görüşünden olursa olsun, vatanını seven ve düşünen herkesin HEPAR'a oy vermek görevidir diye düşünüyorum. Vatanını sevmeyen, batan gemiden kaçan fareler gibi kaçacak olanlar da kaçmak zorunda kalmamak için yine HEPAR'a oy versinler diyorum. Ben kaçmayacak ve çarpışıp öleceğim. Bundan nasıl bu kadar eminim, çünkü ABD'nin Hazar'a çıkma planından vaz geçmesi diye bir şey, önünde topyekün bir halk engeli olmadıkça imkansızdır. Bu işin tek çaresi var: Türk halkı uyanırsa bu halk öyle Irak halkı gibi ezilip filan geçilecek bir halk değildir. Bu halk ancak uyutma, avutma, soyma ile çaresiz bırakılabilir. Çalıştıkları da o. Askerlik katillik, genel af, özerklik mavalları ile avutma başladı şimdi Kılıçdaroğlu'nun ağzından.

Sen bizin dogmamıza laf ettin, seni dinlemeyiz, kendin konuş kendin dinle derseniz kendiniz bilirsiniz. Ben fani bir ses olarak bu düşüncemi söylemeyi görev biliyorum. Ülkem için öldüğümde laf ettiklerim beni bekliyorsa şayet, yüz yüze gelirsem hesabımı tek başıma veririm, endişem yok. Neyse hesabım, sorsun. Ben doğru bildiğimi söylemeyi görev sayacağım. İster dinleyen olsun, ister olmasın.

Beni dinlemezseniz Erbakan'ın ölmeden önce son sözlerini hatırlayın. İstediği kadar benlikçi, hasetçi olsun. Son nefeste bunlar biter. Geriye sadece saf gerçek kalır. Ölürken kimse benliğinden, egosundan konuşmaz. Ben Erbakan'a hiç sempati duymadım. Ama benim bile tüylerim diken diken oldu...

Benim söyleyeceklerim bu kadar...

Gönderi tarihi:

Senaryoları biraz detaylandırayım:

Eğer yoruldu yıprandıysa da bir dönem daha iş görür diye AKP iktidar yapılırsa AKP tabii ki hemen tekrar hizaya gelecek, kaldığı yerden açılıma ikinci startı verecektir. BDP ile didişmeyi hemen bırakıp tekrar balayına başlayacaktır. KCK davaları sona erdirilecek, bölücübaşına yine yol haritası çizdirilecek, yine ne mutlu Türküm diyene sorun olacak, yine ulusal anayasa yok edilmek istenecek, belki bu sefer başarılacak, yine Atatürk ilkeleri kaldırılmak istenecek ve bu sefer başarılacak. Yine ordu bu kez başka türlü budanacak, profesyonel ordu adı altında kıçını kaldırmayan salla başını al maaşını bir ordu yaratılacak, gençler askerlikten, vatanseverlikten soğutulacak, "eşek yükü maaş alıyorlar, onlar savunsun vatanı, ben niye savunuyormuşum, iş bulamıyorum" dedirtilecek.

ABD nin işi yavaş yavaş kıvamını bulacak...

Yok AKP çok yoruldu, CHP-MHP olsun denirse, yine askerlik katillik olarak gösterilecek, parayı veren askerlik yapmaz, parası olmayan da yapmasın, maaşlı asker yaparız denilecek. Genel af hazırlıkları başlayacak. Özerklik, ana dilde eğitim uygulamaya geçecek. Fiilen bölünme defakto bir duruma getirilecek. İnsanlar bu durum normalmiş gibi, ortada bir şey yokmuş, işler yolunda gidiyormuş propagandası ile uyutulacak. Halbuki hiç bir iş yolunda gitmiyor olacak.

ABD nin işi yavaş yavaş kıvamını bulacak...

Sonra ABD Irak'ta kimyasal silah aradığı gibi İran'da nükleer silah aramaya başlayacak. Ama aramak için Tahran'a filan gitmeyecek. Hazar kıyılarında!!! arayacak. Bulamayacak ama olsun, zaten Irak'ta da bulamamıştı. Nükleer silah bulamayacak ama petrol bulacak. Tahran'a gitmesine, bayrağı dikmesine, Humeyni resimlerine Saddam heykellerine yaptığını yapmasına hiç gerek yok. Hazır olan Kürt devletini Hazar'a doğru uzatması yeter. Zaten devlet hazır. Polisi, ordusu, emniyeti, adliyesi, parlamentosu hepsi ABD de eğitildi. Hazır yani, instant! Hamura karıştır, kekler pastalar tamam! Dilimleri paylaş.

Fakat iş bitmedi. Bu petrol nereye akacak? İskenderun'a. Özerklik elde etmiş Kürtler Kürdistan'ın kurulduğunu ve genişlediğini görünce ayaklanacak. Bir gösteride ateş açılıp yirmi otuz kişinin ölmesi sağlanacak. Her birinin cenazesi kaldırılırken yirmi yerde bir daha ateş açılacak ve yirmişer kişi daha öldürülecek ve kaos...

Kardeş kavgasını önlemek için!! NATO veya BM farketmez, yani ABD gemileri İskenderun körfezine demir atacak. Uçak gemilerinden uçaklar, krüvazörlerden Cruise füzeleri havalanacak. Dövüşmeyin ayrılın bakiim yapacak büyük ağabey! Çizgiyi çekecek, bu tarafa geçmek yok diye.

Hazar'dan İskenderun'a petrol boru hattını döşemek için mühendisler, korumak için barış gücü askerleri gelecek.

Biz ne yaptık denecek ama iş işten çoktaaaan geçmiş olacak...

Gönderi tarihi:
Yeni CHP en çok AKP'yi rahatsız etmiştir, AKP Baykallı CHP'nin muhalefetinden o kadar memnundu ki Baykal'ın izlediği siyaset AKP'ye müthiş fayda sağlıyordu, AKP'yi güçlendiriyordu ki Baykallı CHP'nin izlediği siyaset de yine başta kendi içinde olmak üzere artık gözle görülür derecede eleştirilmeye başlanmıştı, partinin bu hali kimseyi memnun etmiyor, değişimin olması gerekliliği vurgulanıyordu.Dolayısıyla CHP'nin Baykal'dan kurtulması için AKP'nin bu işte rol alması demek, AKP'nin kendi kuyusunu kazmak için çalışmaya girişmesi anlamına gelir, mantıklı değildir.

Efendim, bir komplo teorisi yazarken gerçekleri çarpıtmak o teoriyi çöpe gönderir. Baykal son dönemlerinde, Gürsel Tekin-Kemal Kılıçdaroğlu ile çalışırken, '' Yeni CHP ''nin sinyallerini bizzat kendisi vermiş ve bu durum AKP'yi rahatsız etmeye çoktan başlamıştı bile. :)

Baykallı CHP'nin izlediği yeni siyaset, yine başta kendi içinde olmak üzere artık gözle görülür derecede eleştirilmeye başlanmıştı ama lider o açıdan değil, bu açıdan tartışılıyordu. Yani, Baykal'a bir komplo, yeni CHP'lilerden değil, eski CHP'lilerden beklenebilirdi ancak. Bunu da söyleyemeyeceğimize göre, komplonun kaynağı AKP cenahındandır ama beklenmedik bir sonuç doğurmuştur.

Sonra, hiç bir partili de bu şekilde kendi imajına zararı olabilecek bir yolla, böyle bir işe de kalkışmaz, çok afedersiniz ama...hiç gerçekçi değil bu teori.

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:
Sonra ABD Irak'ta kimyasal silah aradığı gibi İran'da nükleer silah aramaya başlayacak. Ama aramak için Tahran'a filan gitmeyecek. Hazar kıyılarında!!! arayacak. Bulamayacak ama olsun, zaten Irak'ta da bulamamıştı. Nükleer silah bulamayacak ama petrol bulacak. Tahran'a gitmesine, bayrağı dikmesine, Humeyni resimlerine Saddam heykellerine yaptığını yapmasına hiç gerek yok. Hazır olan Kürt devletini Hazar'a doğru uzatması yeter. Zaten devlet hazır. Polisi, ordusu, emniyeti, adliyesi, parlamentosu hepsi ABD de eğitildi. Hazır yani, instant! Hamura karıştır, kekler pastalar tamam! Dilimleri paylaş.

Fakat iş bitmedi. Bu petrol nereye akacak? İskenderun'a.

Hazar Petrollerinde en büyük pay Kazakistan'ın, İran'ın çok az. Haydi öyle olsun diyelim, Bakü-Ceyhan hattı ne güne duruyor ? Bu petrol -bölünse de bölünmese de- ABD yörüngesinde bir Türkiye'den gayetle de güzel çekilir. Ne gerek var patırtıya, gürültüye, mühendise, boruya, coniye ?

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:
Özerklik, ana dilde eğitim uygulamaya geçecek. Fiilen bölünme defakto bir duruma getirilecek. İnsanlar bu durum normalmiş gibi, ortada bir şey yokmuş, işler yolunda gidiyormuş propagandası ile uyutulacak. Halbuki hiç bir iş yolunda gitmiyor olacak.
Özerklik elde etmiş Kürtler Kürdistan'ın kurulduğunu ve genişlediğini görünce ayaklanacak. Bir gösteride ateş açılıp yirmi otuz kişinin ölmesi sağlanacak. Her birinin cenazesi kaldırılırken yirmi yerde bir daha ateş açılacak ve yirmişer kişi daha öldürülecek ve kaos...

Kardeş kavgasını önlemek için!!

Bu iki paragraf da çelişiyor, haberiniz olsun. :)

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Yok AKP çok yoruldu, CHP-MHP olsun denirse, yine askerlik katillik olarak gösterilecek, parayı veren askerlik yapmaz, parası olmayan da yapmasın, maaşlı asker yaparız denilecek. Genel af hazırlıkları başlayacak. Özerklik, ana dilde eğitim uygulamaya geçecek. Fiilen bölünme defakto bir duruma getirilecek. İnsanlar bu durum normalmiş gibi, ortada bir şey yokmuş, işler yolunda gidiyormuş propagandası ile uyutulacak. Halbuki hiç bir iş yolunda gitmiyor olacak.

Gerçekten hayal gücünüz baya geniş ! Çarpıtma gücü dersek daha doğru ama...

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:
Siyaseten ne olursa olsun, ben emperyalistlerle savaşmak için gün sayıyorum dediğimde beni hayal aleminde yaşıyor kesinlikle zannetmeyin.

Gün saymak, kuru sıkı salllamak yerine, cop, biber gazı ve bilumum kötü muamele ve dayağı yemeyi göze alarak bir protesto mitingine katılındığını belirtmek, samimi görünme açısından daha inandırıcı olurdu.

Yani; ülkenin 60 küsur yıldır emperyalistlerce resmen değil ama fiilen işgal altında olduğunu görmemek için hayal aleminde yada dogma uykusunda olmak gerekir.

Saygılar sunarım

Gönderi tarihi:

Hazar havzası çok geniş bir havzadır ve çok ciddi bir petrol rezervi içermektedir. Kuzeyi aktif olarak işletilmekte ve çıkan petrolün nereseyse tamamı Rusya'ya akmaktadır. Rusya petrol ihtiyacını Bakü'den sağlamaktadır. Öyle ki Sovyetler dağıldıktan sonra bile elini Azerbaycan'dan çekmemiş, hükümet darbesi için tanklar bile göndermiş, şimdi de Ermenistan eliyle kanlı bir işgalle, öldürülenlerin cesetlerinden bile intikam alınan bir insanlık utancı katliamla ele geçirdiği Karabağ'ı işgali sürdürmektedir.

Bakü Ceyhan hattı ise Rusya'nın bu tekelini kırmak için bir girişimdir. O ayrı. Hazar'ın güneyi ise henüz ellenmemiş rezervler içeriyor. İran Basra'yı işlettiği için henüz bu rezervlere dokunmuyor. Sadece petrol değil, çok zengin gaz yatakları da vardır bölgede. Son derece stratejik bir enerji havzasıdır, konu öyle küçümsenecek, önemsenmeyecek burun kıvrılacak bir konu asla değildir.

Bir cümlede ünlem, hem de arka arkaya üç ünlem niye kullanılır acaba, çelişki bulma meraklıları :lol: buna bir dikkat buyursa? Ben bu çelişki bulma meraklısına çengel bulmaca filan gibi pazar eklerini tavsiye ediyorum, daha eğlenceli vakit geçirir! :lol:

Gönderi tarihi:

Tabii Türk halkı hızla Araplaştırıldığı için derdi gücü Filistinlilerin mağduriyetidir. Filistin poşusu Türk halkının gözüne sarılmıştır, başka bir şey görmez. Düşüncesi, hissiyatı tamamen Araplaştırılmıştır. Azeriler de müslüman, onların da öldürüldükten sonra bile cesetleri bile parçalandı asla demez. Bu uyurgezerlere göre Azeriler öyle böyle müslümandır. Yoksa gelip kadınları bizim adamları ayartırlar mıydı? Yok zulüm görmenin müslümanı kafiri olmaz da, halk bunu bile göremeyecek kadar körleştirilmiştir.

Eski Sovyetikler de dincilerle el ele vermişlerdir. Birtakım çanı darlar Filistin kampında eğitim görürken İsrail komandolarının baskınıyle canı dar olup çanı zor kurtarmışken, ABD kuyruğundan ayrılmaz olmuşlardır bugün. Yağlı kuyruk olunca, ne yaparsın... Adama can düşmanının kuyruğunu yalımlatır.

Türk halkı tam bir dinci - eski Sovyetik kalıntısı, şimdi eski can düşmanları yeni efendileri tarafından satın alınmış ikiyaşayışlı gibi faz değiştirmiş ucubelerin kuşatması altında kör ve sağırlaştırılmıştır. Hatta bu ittifaka yer yer çeteci çek senet mafyacı kalıntısı ülküden mülküden bahseden koltuk değnekliği meraklısı da katılmıştır.

Hazar'ın kuzeyi zaten Rus denetiminde. ABD güneyi de benim denetimimde olacak diyor. Bu hep böyle olmuştur. Kurtlarla ayılar önce hırlaşır homurdaşır, sonunda eti paylaşırlar.

Bu eski Sovyetik kalıntıları dün ülkeyi kan gölüne çevirip devrimin kızıl güneşinin kan gölü üzerinden doğacağını bekleyen katliam devrimcileridir. Onlara göre devrim kanla yazılır. İnsan kemikleri üzerinde yükselir. Bugün onlarla işbirliği yapıp Amerikan kuyruğu yalımlayanlar da dün 12 Eylüle nurlu feyizli dergilerinde "nerelerde kalmıştınızzz, sesinize soluğunuza, postallarınızın rap rapına hasret kalmıştııık" diye yağlar yakan, yeşil kuşak fedaileriydi, nitekim gidip efendilerinin kucağında konuşlandılar da, yaktıkları yağları unutup "çeteci mafyacı bozuntularının evet demeye katılması yetmez, mümkün olsa ölüleri zombi yapıp 12 Eylüle karşı evet oyu verdirtmeliyiz" dediler. ...

Şimdi "biz Sovyetiktik, biz de dinciydik, ikimizin de can düşmanı Amerika idi, şimdi ABD'nin kuyruğunda ne işimiz var" demiyor, birbirlerinin yüzüne bakmamaya çalışarak efendilerinin emirlerini birlikte yerine getiriyorlar! Hoş baksalar da yüz mü kalmış, bakarlar. Benimkisi de safdillik. Yüze bakamayacak vicdan ne gezer bunlarda? Bu yeni versiyon kara ses efendi, 1976 da conilerin apdessiz ayağı Mescidi Harama bastı, içinde insanları öldürdü diye cami kürsüsünden feryat figan göğü yere indiren efendi hazretleri idi. Şimdi conilerin kucağında harfiyen talimat yerine getiriyorken ne yüzü, ne vicdanı...

Gönderi tarihi:

Dünyanın en önemli ve geniş petrol havzaları çöküntü bölgeleridir. Şu anda petrolün en geniş çaplı çıkarıldığı Basra bölgesi bir çöküntü bölgesidir. Zuhurat arkadaş alıntısını yaptı, bu çöküntü çevresindeki tüm Arap ülkelerini petrol parasına boğmuştur.

İkinci aktif havza Meksika körfezidir. Bu da bir çöküntü bölgesidir. Petrol zengini Texas'ı yaratmıştır. Bakın Meksika'nın ise petrolü yoktur. Neden? Çünkü dağlıktır, çöküntüden nasibini alamamıştır. Ama nisbeten alçak çöküntü havzalara sahip Venezüela bu nimetten pay alabilmiştir.

Hazar havzası bunlardan bile geniş ve zengin bir çöküntü bölgesidir. Şu an kuzeyi aktiftir, güneyine henüz el değmemiştir. Çünkü Basra petrolü pik üretim düzeyindedir. Bilemiyorum Hazar belki de dünyanın en geniş çöküntü bölgesidir. Sadece gaz rezervinin bile olağanüstü olduğu söyleniyor. İran dağlık bir bölgedir. İran'ın Hazar kıyısı ile sınırlı tabii ki kalamaz işin boyutları. Ama İran kapıdır. Hazar'a giriş kapısı.

Yani İran Hazar'ın giriş kapısı, İskenderun Akdeniz'in çıkış kapısı. Öyle söyleyeyim... Bu iki ülkeyi, yani İran ve Türkiye'yi işgal etmek ne mümkündür, ne gereklidir. Bölmek yeterlidir. Piyon, istendiği gibi denetlenecek, el altında bir Kürt devleti yeterlidir.

Yok yani, Sovyetler de piyonlarına "halklara özgürlük" sloganları ile kanlı devrim rüyaları gördürtürken "emperyalist (divide en imperum) böl ve sömür yöntemi izliyordu, ABD de aynısını yapıyor...

NOT: Henüz adı konmamış, haritalarda görünmeyen son petrol havzası Kuzey Buz denizidir.

Gönderi tarihi:

Yok şimdi, ABD Kürtlerin kara kaşına, kara gözüne vuruldu, Mecnuna döndü, bu iflah olmaz aşkı olan Kürtler için harekete geçti, aşkından Kürtlerim de Kürtlerim diye yollara düştü... :D

Ya bi güldürmeyin insanı ya! Bi gidin allaseniz ya! Dünyada dogma pençesinde saftiriğin önde gideni bi biz kalmadık mı, millet ağzını bırakıp başka yerleriyle bize gülmüyor mu, artık kanıma dokunuyor, artık yeter ya! Türk mü, saftiriğin su katılmamışı! Dünyada adımız çıktı, saftiriklikte dünya şampiyonluğunda rakibimiz bile yok!

Gönderi tarihi:

Ha gayret! %7 fark kalmış...

52. tekrara sıra gelmiş. :lol: Ne yapayım, illa tekrar et diye ısrar var, hadi o zaman: Bir oy benim, bir oy Pamukoğlu'nun HEPAR'a iki oy çıksa umrum değil!

Oldu? Torba doldu? :D

Gönderi tarihi:

HEPAR'a iki oy çıksa umrum değil!

Benim umurumda ama.. Yarın AKP %2-3 fazlasıyla iktidar olursa, adınız AKP destekçileri kalacak.. :)

Gönderi tarihi:

İnceldiği yerden kopsun! Merak ettim, bakayım neresinden incelmiş?

ABD planları tıkır tıkır işleyecek olduktan sonra kimi taşeron kullandığının pek muhabbeti yok.

Gönderi tarihi:

Benim umurumda ama.. Yarın AKP %2-3 fazlasıyla iktidar olursa, adınız AKP destekçileri kalacak.. :)

Evrensel bir görüş olarak, her ne kadar istemesem de sayın Evrensel in görüşüne katılıyorum, bir ay sonra burada da bu hesap açılır. -_-

Gönderi tarihi:

İnceldiği yerden kopsun! Merak ettim, bakayım neresinden incelmiş?

ABD planları tıkır tıkır işleyecek olduktan sonra kimi taşeron kullandığının pek muhabbeti yok.

Muhabbet olsun diye değil. Şunu belirteyim ki; AB veya ABD emperyalizmine karşı çıkacak şu anda hiçbir düzen partisi gözükmeMEktedir. Karşı çıkılabilmesi için çok köklü değişiklikler vaadeden parti, tüzüğü, programı gerekmektedir. Yani düzen değişikliği. Düzen ismini ne koyarsanız koyun.

Bu köklü düzen değişikliğini yapabilecek, ne HEPAR ne TKP ne de CHP değildir. İstediğimiz ise teokratik düzenden yavaş yavaş uzaklaşmak. Türkiye halkının somut yapısı belli. HEPAR'a %2.5, TKP'ye %0.6 eğilimin sizleri uyandırması gerek.

Bu eğilimin daha bir 50 yıl süreceğini sanıyorum. Köklü değişikliklerin yapılması için tarihsel süreçlerin tamamlanması gerek. Söylediğim gibi.. İktidar değişikliği ile en azından teokratik düzenden uzaklaşırız.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.