Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Dokunulmazlık kalkarsa Mecliste kimse kalmaz ki hemen hemen hepsi mahkemeye gidip gelmekten Meclis'e uğrayamaz olurlar...biggrin.gif%10 barajı kalkarsa da şimdi yirmi parti varsa yirmi daha kurulur 40'ı da meclise girer

Bunlar yeni olgular değil, ileri demokrasi denen ülkelerde uygulanan şeyler. TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Büyük meclis ise oradaki insanlar da büyük olmalı yani haklarında iddia olanlar aklanmadan gelmemeli veya dava devam edip de suçu tespit olanlar hemen istifa etmeli, vekilliği düşmeli. Beni kimse beklemiyor, dur senin şu işin var hallet gel demiyor, ben de insanım onlarda. Baraj kalkarsa 40 parti meclise mi girecek? :lol: İlahi Sayın Fuzuli, bu yeni bir şey değil ki, önceden de uygulandı, hiç de öyle bir şey olmadı; hem zorlamayla demokrasi olmaz, kuralı neyse uygulanırsa demokrasi olur, bizdeki ise demokrasi soslu liderler sultası. Eskiden vardı, yoktu bilemem ama olması gereken bu. -_-

• Cevaplar 423
  • Görüntü 21,7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Hazar petrolünün pik düzeyde çalıştırılmadığı da nereden çıktı ? Kazakistan, Türkmenistan, Rusya bunlar neyle geçiniyor ? Mevcut boru hatları projeleri arasında da bu hat yok ve ayrıca daha önce söyle

• '' Sehven '' bir hata olmuş.   Doğrusu:   '' Cihanerin aday gösterilmemesini, cemaatçi birinin aday gösterilmesi ile bir tutmak da neyin nesi ? ''   olacaktı.       Saygılar sunarım.

• Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Bunlar yeni olgular değil, ileri demokrasi denen ülkelerde uygulanan şeyler. TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Büyük meclis ise oradaki insanlar da büyük olmalı yani haklarında iddia olanlar aklanmadan gelmemeli veya dava devam edip de suçu tespit olanlar hemen istifa etmeli, vekilliği düşmeli. Beni kimse beklemiyor, dur senin şu işin var hallet gel demiyor, ben de insanım onlarda. Baraj kalkarsa 40 parti meclise mi girecek? :lol: İlahi Sayın Fuzuli, bu yeni bir şey değil ki, önceden de uygulandı, hiç de öyle bir şey olmadı; hem zorlamayla demokrasi olmaz, kuralı neyse uygulanırsa demokrasi olur, bizdeki ise demokrasi soslu liderler sultası. Eskiden vardı, yoktu bilemem ama olması gereken bu. -_-

Doğru demokrasinin değerleri neyse uygulanmalı herkesin özlemi bu.Sorun şu, ülkemizde askerimiz de dahil herkes demokrasi hayranı, demokrasi savunucusu, demokratik düşünceli lakin gelin görün ki ortada demokrasi yok ki herkes de kendi dışındaki için demokrasi demiyor, olursa benim demokrasim olsun benim borum ötsün anlayışında...Böyle olunca da yaşadığımız demokrasi ortada.Demokrasi daha önce de söylemiştim bir kültürdür, önce zihinlere girer, duygu haline gelir ve yaşama geçirilir, demokrasi sonrasında hakim olur...Biz öğrenemedik demokrasiyi sebebi çok özellikle ülkemize has birçok sebep var...Demokrasi bilincinin bizde oluşması uzun zaman alıyor alacak da...Öncelikle farklı fikirlere tahammül etmeyi öğrenerek başlamamız lazım değil mi efendim.Demokrasiyi insandan hareketle savunabilmemiz lazım, herkes için, insan için.Ülkemizde her kitlenin farklı kaygıları var.Bu kaygılar o derece kesin ayrışmalara yol açabiliyor ki gel de içinde herkese yer veren demokratik ortamı tesis et edebilirsen...Seçim barajı ve dokunulmazlık kaldırılmalı bence de...Dokunulmazlık özündeki amaca hizmet etmekten çok mübarekler bu hakkı kendilerine kalkan olarak kullanıyorlar...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Sayın Fuzuli, ne dediğimi yine çok çok iyi anladınız. Sizin "niye darbe yapmıyor bu ordu, daha ne duruyor?" diye sabırsızlanmadığınızı tabii ki çok iyi biliyorum. Böyle bir şey söylemediğimi de siz çok iyi biliyorsunuz.

Benim söylediğim çok açık. Ortada henüz elden gitmiş filan bir şey yok! Hele bir elden götürmeye kalkışılsın, sabır... B) Yine yanlış anlamayın, size sabır tavsiye etmiyorum. :D

Diyorsunuz ki darbe şartları olgunlaşmadı daha sabır Allah'ım sabır!!!cool.gif?Elden giden bir şey yoksa sorun da yoktur o zaman niye sorun üretmek için elinizden gelen çabayı harcıyorsunuz?laugh.gif

Gönderi tarihi:

Eeee, destek henüz açık olmadığından bu gayet normal, yalnız AKP tek başına gelirse başkanlık sisteminin referanduma götürüleceği söylendi, CHP de artık bir başkan çıkarır; ne diyelim hayırlısı olsun.

AKP yerine CHP nin iktidar yapılacağı bir komplo teorisidir.

Benden ötmesi!

Belki de abuk komplo teorileri, havayı bulandırıp gerçek komplo teorilerini gözardı ettirmek için üretiliyordur.

14211.jpg .

(*) ... CIA için stratejik araştırmalar yapan Rand Org.ın 88 sayfalık raporundan (1),

İslam dünyasını değerlendirerek ABD’nin politik önceliklerini şöyle belirliyor:

İslami şiddetin önlenmesi, ABD'nin İslamiyete karşı olduğu imajından kaçınılması,İslam dünyasını demokratikleştirmek için radikal adımların atılması.Tabii,doğal zenginliklerin yağmalanmasına falan değinilmiyor. Rapor, İslam dünyası, küreselleşme ile uyumsuzluk kısır döngüsü içine sıkışmışken, denenen çıkış yollarının, Pan-Arabizm, İslam devrimi vb. hüsranını vurguluyor ve İslam dünyasını kategorize ediyor: Köktendinciler, Ilımlı İslamcılar, Muhafazakarlar, Laikler.

Ardından, ABD yönetiminin yapması gerekenler sıralanıyor:

Önce “Ilımlı İslamcılar”desteklenecek: Görüşlerinin yaygınlaşması için maddi katkı yapılacak, geniş kitlelere ve gençlere ulaşmaları teşvik edilecek, sivil toplum örgütleri, okul, enstitüler kurmalarının önü açılacak.

Muhafazakar çevrelerle köktendincilerin ittifak oluşturmaları engellenecek: Buna karşılık, Ilımlı İslamcılar’la ittifak kurmaları güçlendirilecek.

Laikler yakından izlenecek: Laikler’in köktendinci tehlike karşısında ABD ile aynı görüşte olmaları için uğraşılacak, milliyetçi ve sol akımlara yanaşması önlenecek.

Köktendincilerle etkili mücadele edilecek: Bu konuda da Köktendinciler’in terör eylemleri ve yolsuzlukları sürekli gündemde tutulacak. (2)

...

Nasıl ama...

Proje tıkır tıkır işliyor...

Ama son sözü hep birlikte biz söyleyeceğiz inanın...:)

Saygılar...

DİPNOTLAR...

(*) - Yazının tamamı Aydınlık gazetesi Dr. Noyan Umrum Köşesinde...

(1)- Rand.org.,Civil Democratic Islam: Partners, Resources and Strategies; http.rand.org/pubs/monograph_reports/MR1716/MR1716.pdf(04/04/2010)

(2)- Kitabı okumak için Kaynak 2 : http://www.google.co...epage&q&f=false

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Bu ülkeye bu hükümetten daha fazla zarar verme yeteneğine sahip hiç kimse ve hiç bir şey yoktur... Buna ABD, tsunami, deprem, fırtına, dahildir...

Yargınızın ölçütü ne efendim, siz misiniz?Hangi makaleden ya da hangi bilimsel teoriden aldınız bu yargıyı?PKK daha mı az zarar verdi bu ülkeye örneğin?AKP'nin siyaseti 35 bin insanımızın katledilmesinden daha tehlikeli diyorsunuz yani?ABD'nin Irak'ı işgali gibi ülkemizi de işgal etseydi AKP'nin iktidar olmamasına tercih eder miydiniz bu durumu?Olmasın temennisinde bulunayım da bir deprem oldu 50 bin can gitti 50 bin canla AKP de iktidardan gitti hoşunuza gider miydi?Velev ki AKP'nin iktidardan indirilmesi için kargaşa ortamı oluşturuldu bu ortamda 5 bin can gitti ve AKP de iktidarından oldu, AKP'nin gidişi anısına pasta yaptırıp mum üfler miydiniz?

Gönderi tarihi:
HEPAR Mitinginde Katılım Az Olunca Pamukoğlu Alana 1 Saat Geç Geldi

b]HEPAR Mitingine 50 kişi katılınca HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu alanda geçip 1 saat sonra alana geri geldi[/b]

Adana'da İstasyon Meydanı'nda saat 16:00'da miting yapacak olan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu parinin seçim otobüsüyle anonslarla geldiği alanda yaklaşık 50 kişiyi görünce otobüsün devam etmesi talimatı vererek 1 saat sonra mitinge geldi.

Adana'dan önce Mersin'de mitingi olan ancak katılım az olunca mitingi iptal eden HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu İstasyon Meydanı'nda saat 16:00'da yapacağı mitinge saat 17:00'da geldi. Partiller genel başkanlarının Mersin'den sonra saat 16:00'da İstasyon Meydanı'nda Pamukoğlu'nun halka hitap edeceğini duyurdu. Bunun üzerine İstasyon Meydanı'nda polis belirli bir alanda güvenlik önlemi aldı. Alana kimse gelmeden önce bomba imha uzmanı köpek arama yaptı. Ardından ise saatler 16:00'ı gösterdiğinde

HEPAR'ın içinde Pamukoğlu'nun olduğu seçim otobüsü göründü. Bu arada miting alanında sunuştan sorumla partili ise seçim otobüsünü görmesiyle "Geliyor geliyor Hak ve Eşitlik Partisi geliyor. Komutan geliyor. HEPAR Genel Başkanı efsane lider dürüst komutan Osman Pamukoğlu İstasyon Meydanı'nda" diye anons yaptı. Ancak otobüsle alana giren Pamukoğlu, alanda yaklaşık 50 kişi olduğun görünce yanına gelen partiliye el işaretiyle inmeyinp gideceğini belirterek otobüsle devam etti. Bu arada partinin bayraklarının

asılı olduğu ipten dolayı otobüs kısa sürede yoluna devam edemedi. Daha sonra ip çekilerek Pamukoğlu yoluna devam etti. Pamukoğlu miting alanına 1 saat sonra gelerek halka hitap etti. Bu arada daha önce yaklaşık 50 kişi varken 1 saat sonra yaklaşık 350 kişiye hitap etti

-http://www.haber01.com/ADANA_HABER/1972-HEPAR_Mitinginde_Katilim_Az_Olunca_Pamukoglu_Alana_1_Saat_gec_geldi.html-

Gönderi tarihi:

O bahsettiğiniz kişinin bugün Güniz sokaktaki evi, kardeşi ile birlikte ortak tapuludur. Kendine ait bir ev bile almamıştır. Yandaş yardım dernekleri dış ülkelerde malı götürdüğü için mahkum olmuşken, hakkındaki cukkalanan paraların partisine aktarıldığı iddialarını doğrular biçimde soruşturma açtırmamak için hukuka elli takla attıranlar gibi de olmamıştır.

Ekrana bir favorisi kısa, diğeri uzun çıkan, halk tarzı konuşan tam bir halk adamıdır kendisi. Halkın parasını da yememiştir. Ecevit de öyledir. Halkın parasını yememişlerdir onlar.

Halkın parasının hesabını ilk kez Menderes örtülü ödeneği nereye harcadığını açıklayamayarak verememiştir. Özal döneminde halkın parasını yemek meşru bir hak haline getirilmiştir. Şimdi ise allah adına cukkalamak, allah adına şifrelemek, allah için hak yemek, allah için hukuku çiğnemek, allah için kendi gibi düşünmeyenleri düşman belletmek sevap, cennette üç huri fazla kazandıran sevaplar kategorisine alınmıştır...

Allah şu dindar olmayanlardan razı olsun, eksikliğini vermesin ve başımıza iktidar etsin en kısa zamanda ki bize verilmeyen paralarımızı bize döndürsün, cebimizi şişkinleştirsin...(Amin!)

Paramızı çalanları rengine, evinin kaç katlı olduğuna, arabasının markasına kaç çocuğu olduğuna, imanına imansızlığına bakmadan ayrım yapmadan buradan kınıyorum...

Gönderi tarihi:

Ordumuzun siyasete müdahaleci Kemalist duruşu

Efendim, bu yargı yanlıştır. Ordu 1960'tan beridir hiç bir zaman Kemalist olamadı.

Yalnızca, ABD'nin Kemalizm yorumuna tabi olup, her darbede içi başka bir yönden boşaltılan bir '' Atatürkçülük ''lüğü savunduğunu iddia etti.

Unutmayalım ki, 27 Mayıs darbesi emir-komuta zinciri ile yapılmayan tek darbedir ve bu darbeyi yapan MBK'nin içinde yeralan ve darbe bildirisini radyodan okuyan NATO'da eğitim alan Türkeş'ti.

Nitekim, içinde bulunduğumuz '' Sivil Darbe '' sürecinin sonunda devlete hakim olacak ideoloji de '' Atatürkçülük '' olarak tanımlanacaktır. Bunun emareleri gerek yandaş medyanın yazdıklarında, gerekse yaşanan süreç içindeki olaylarda çok net olarak görülmektedir.

Ve yine hatırlatmak isterim ki, askere siyaset yapacaksanız önce askerlikten istifa edin öyle yapın diyen de Atatürk'tü.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Çok da umrum değil be! Ben artık neresinden incelmiş, iyiden merak etmeye başladım. Böyle dogmalarla kör topal sürüneceğimize, inanç sömürüsü bataklığında kıvranacağımıza, ne gelecekse başımıza gelsin de ayıkırız belki. Ne Osman Pamukoğlu kaç oy alır umrum, ne AKP gider mi umrum, hiç biri umrum değil. Millet bilir var mı olacak, yok mu olacak, kendi bilecek, ben mi bileceğim yahu?

Ben merak ediyorum, insanların kimliğine dokunulmadıkça ekonomik kaygılarla seçim yaptıklarını ve bu seçimler sonucu, onları olması gerektiği gibi dini vicdanına indirgemiş, bunu özümsemiş çağdaş insanlar haline getirecek uygulama ve hizmetleri onlara sunacak partilerin iktidara gelebileceklerini göremiyor musunuz gerçekten ?

Ekonomik nedenlerin önde geldiğini dünyada herkes bilir. Tüm dünyada tüm seçimlerde insanlar ekonomik kaygılarla oy verirler. Çünkü insanlar ekonomik nedenlerle intihar etmekteler, ekonomik nedenlerle krizler, savaşlar çıkmakta. Bunu görememek imkansız bir şey. Eğer sağır sultan olmakla, üç maymun olmakla yetinmeyip bitkisel hayatta sultan olunursa ancak olur!

Sıcak para akışı sağlanmasının ve ekonomiye büyüme var makyajı yapılmasının tek nedeni de zaten budur. Aheste çek kürekleri, mehtap uyanmasın!

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Efendim, bu yargı yanlıştır. Ordu 1960'tan beridir hiç bir zaman Kemalist olamadı.

Yalnızca, ABD'nin Kemalizm yorumuna tabi olup, her darbede içi başka bir yönden boşaltılan bir '' Atatürkçülük ''lüğü savunduğunu iddia etti.

Unutmayalım ki, 27 Mayıs darbesi emir-komuta zinciri ile yapılmayan tek darbedir ve bu darbeyi yapan MBK'nin içinde yeralan ve darbe bildirisini radyodan okuyan NATO'da eğitim alan Türkeş'ti.

Nitekim, içinde bulunduğumuz '' Sivil Darbe '' sürecinin sonunda devlete hakim olacak ideoloji de '' Atatürkçülük '' olarak tanımlanacaktır. Bunun emaraeleri gerek yandaş medyanın yazdıklarında garaksa yaşanan süreç içindeki olaylarda çok net olarak görülmektedir.

Ve yine hatırlatmak isterim ki, askere siyaset yapacaksanız önce askerlikten istifa edin öyle yapın diyen de Atatürk'tü.

Saygılar sunarım.

''Kemalistlik''le ''Atatürkçülük'' arasındaki fark nedir ve fark varsa kim ''Kemalist'' ideolojinin temsilcisi kim ''Atatürkçülük''ün temsilcisidir?CHP'nin 27 Mayıs'a darbe değil de devrim demesinin sebebi nedir, ben yanlış görmüyorsam CHP 27 Mayıs'ı yapanlarla hem fikir düşüncelere sahiptir.Yani yapılan darbe meşrudur,olması gerekiyordu, yapması gerekenler yapmıştır ki bu forumda da bu düşünceyi paylaşan çok Atatürkçü ya da Kemalist arkadaşa rast geldim...CHP Atatürkçü mü Kemalist mi veya Atatürkçü'yse ABD'nin içini boşalttığını söylediğiniz görüntüde Atatürkçü yayında bilmem neci mi ne, açıklarsanız sevinirim...

Yerleştirilmeye çalışılan ideolojiye AKP bundan sonra ben gerçek Atatürkçüyüm, yaptıklarımız da Atatürkçülük müdür diyecek böyle deyip de ''Deeeeeeer mişim...'' le tamamlayıp şaka yaptığını mı söyleyecek?Olur ama her şey olur, yarın bir gün de CHP biz gerçek dindarlarız ahan da bu AKP dini kullanan dindarlıkla uzaktan yakından alakası olmayan arkadaşlardır.Bu milletin yüce dinini AKP'ye karşı biz koruyacağız, onlar Ilımlı İslamcı; biz Ilımlı Olmayan Gerçek İslamcılarız, içiniz rahat olsun, derse de şaşmam...

Muhabbetle efendim...

Gönderi tarihi:
''Kemalistlik''le ''Atatürkçülük'' arasındaki fark nedir ve fark varsa kim ''Kemalist'' ideolojinin temsilcisi kim ''Atatürkçülük''ün temsilcisidir?
Efendim, ordu hiç bir zaman Kemalistiz dememiştir. Atatürkçüyüz demiş ve her darbe dönemi sonrası Atatürkçülük yeniden yorumlanmıştır. Aslına bakarsak ise, Atatürkçülük ve Kemalizm aynı şeydir.

Çünkü, Atatürkçülük, '' Kürt yoktur '' dememiştir, Atatürkçülük, Halkçılık ilkesine sahip çıkmak demektir.

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mayıs 1935'deki kurultayında, ortaya koyduğu ilkeleri simgeleyen Altı Ok'un önünde konuşma yaparken:

WİKİPEDİA

CHP'nin 27 Mayıs'a darbe değil de devrim demesinin sebebi nedir, ben yanlış görmüyorsam CHP 27 Mayıs'ı yapanlarla hem fikir düşüncelere sahiptir.
Bir darbenin yapılmış olmasının eleştirilmesi ayrıdır. O darbeyi sonuçları itibariyle değerlendirmek farklıdır. 27 Mayıs da, 28 Şubat da ABD'nin yaptırdığı darbelerdir fakat sonuçları itibariyle memlekete yeniikçi, ilerici kararları getirmiştir. 12 Mart ve 12 Eylül ise, sonuçları itbariyle gericidir.

ABD'nin neden bu ilerici kararlara göz yumduğu veya bunu istediği konusu ise ayrı bir konudur. isterseniz onu da açıklarım sonra.

Yani yapılan darbe meşrudur,olması gerekiyordu, yapması gerekenler yapmıştır ki bu forumda da bu düşünceyi paylaşan çok Atatürkçü ya da Kemalist arkadaşa rast geldim...
Darbe meşrulaştırılmazsa yapılamaz zaten, çünkü meşrulaştırmak demek halkın desteğini almak demektir. Buna göre bugüne kadar hiçbir darbe halka rağmen, halkın isteği dışında yapılmamıştır ve zaten yapılamaz şekilde görüldüğü gibi bugün. Unutmayalım ki, 27 Mayıs olmasaydı, DP'nin demokrasiye aykırı uygulamaları yüzünden belki de seçimlerde CHP iktidar olacaktı. Zira, 57 seçimlerinde oylarını arttırıp DP'ye yaklaşmıştı.

CHP Atatürkçü mü Kemalist mi veya Atatürkçü'yse ABD'nin içini boşalttığını söylediğiniz görüntüde Atatürkçü yayında bilmem neci mi ne, açıklarsanız sevinirim...

CHP hem gerçek Atatürkçü hem de gerçek Kemalisttir. Zira, bu ikisi zaten yukarıda gösterdiğim gibi birbirine eştttir.

Yerleştirilmeye çalışılan ideolojiye AKP bundan sonra ben gerçek Atatürkçüyüm, yaptıklarımız da Atatürkçülük müdür diyecek böyle deyip de ''Deeeeeeer mişim...'' le tamamlayıp şaka yaptığını mı söyleyecek?Olur ama her şey olur, yarın
:) ''Deeeeeeer mişim...'' demez, çünkü; Türk halkının her zaman Atatürk'e saygısı vardır. Her yapılanın Atatürkçülük adına yapılması da bu yüzdendir.

Şimdi, '' Atatürkçülüğü '' HY'dan ve Mustafa Armağan'dan öğrenelim, buyurun:

-http://www.mustafaarmagan.com.tr/iste-ataturkun-laikligi-din-ve-vicdan-ozgurlugu-diye-tanimladigi-sozleri.html-

-http://www.harunyahya.org/kitap/ataturkculuk/gercekata07.html-

bir gün de CHP biz gerçek dindarlarız ahan da bu AKP dini kullanan dindarlıkla uzaktan yakından alakası olmayan arkadaşlardır.Bu milletin yüce dinini AKP'ye karşı biz koruyacağız, onlar Ilımlı İslamcı; biz Ilımlı Olmayan Gerçek İslamcılarız, içiniz rahat olsun, derse de şaşmam...

:) Buna gerek yok. Çünkü, gerçek İslamcılar Refah partisinin temsil ettiği '' Milli Görüş '' denen akımdı. Türk halkının gerçek İslamcılara desteği de %21 civarında olmuş ve ona karşı yapılan darbeyi de meşru görmüşlerdi zamanında.

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Efendim, ordu hiç bir zaman Kemalistiz dememiştir. Atatürkçüyüz demiş ve her darbe dönemi sonrası Atatürkçülük yeniden yorumlanmıştır. Aslına bakarsak ise, Atatürkçülük ve Kemalizm aynı şeydir.

Saygılar sunarım.

Efendim bir yazınızda ben ordumuzu ''Kemalist'' olarak nitelediğim için siz buna karşılık yanlış olduğunu ordumuzun 1960'tan beri ''Kemalist'' olmadığını vurgulamıştınız.Şimdi bu yazınızda da ''Atatürkçülük''le ''Kemalistlik''in aynı olduğunu söylüyorsunuz.Ben ordumuz için ''Kemalistlik(izm)'' tabirini kullanırken aynı zamanda ''Atatürkçülük'' ü kastetmiştim.Diyebilirdiniz ki ikisi de aynı anlama gelir ordumuz 1960'tan beri yozlaştırılmış ''Atatürükçülük ya da Kemalizm''i savunmuştur.Bunu demediniz önce karşı çıktınız söylemime, sonra aynı olduğunu savundunuz....

CHP'nin 27 Mayıs'a bakışına gelince, ben, sizin baktığınız gibi 27 Mayıs'a yapılış amacı olarak ABD destekli bu yönü kabul edilemez olmakla birlikte sonuçları itibariyle olumlu olmuştur gibi bir bakış açısıyla baktığını görmedim.CHP'nin bu darbe için tek düşüncesi DP'nin darbe şartlarını oluşturmuş olması ve darbenin ordumuzun salt sistem kaygılarından dolayı yapmış olması.Yani işin içinde sadece ordumuz var ABD yok...Bu bağlamda CHP de içi boşaltılmış ordumuzun yorumladığı ''Atatürkçülük''ü savunduğunu, benimsediğini söylemek mantıksız olmasa gerek.Siz CHP'nin gerçek Atatürkçü veya Kemalist olduğunu söylediniz.Ben CHP'nin ordumuzun ''Atatürkçülük''ünü veya ''Kemalist'' anlayışını sizin gibi ABD odaklı içi boşaltılmış ''Atatürkçülük''ü savunduğu gerçek Atatürkçülük'ün bu olmadığı yönünde bir eleştiri getirdiğini görmedim.Ordumuz sistemin korunması için ne yapmışsa ve bunu da Atatürkçülük''e bağlamışsa CHP de aynı fikirde olduğunu her daim dile getirmiş, bu yönde bir tavır sergilemiştir...28 Şubat için de ABD güdümlü olduğunu söylediniz, ben CHP'den bu yönde bu anlama gelecek dolaylı bir söz duymadım yani yine bu işi de salt ordumuz Atatürkçülük adına yaptığı için aynı fikirdedir.Daha dün ''E muhtıra'' da dahi kendisinden bekleneni yapmış kimseyi şaşırtmamıştır.

Şimdi ordumuz zaman zaman gerçek Atatürkçü zaman zaman sanal Atatürkçü mü olmuştur, CHP ordumuzla aynı düşünceyi paylaşırken de mi gerçek Atatürkçü'ydü efendim?Şimdi yepyeni bir anlayışla karşımıza çıkmaya hazırlanan bir CHP var, bu anlayış da Atatürkçülük değil mi, bundan öncekiler neydi peki?ABD şimdi de Ilımlaştırılmış Atatürkçülük'le mi karşımızda öbür yandan Ilımlaştırılmış İslam'la hani karşımızda ya?smile.gif

ABD ordumuzn Atatürkçülük yorumunu yozlaştırırken bu arada CHP'ye hiç dokunmadı onlar gerçek Atatürkçü kaldı ama ne hikmetse gerçek Atatürkçüler olarak ordumuzun Atatürkçülüğüne hiçbir laf etmediler...İlginç...Sizce de değil mi?

Şunu da söylelyeyim halkımızın büyük kısmı CHP'nin ve ordumuzun Atatürkçülüğü'nü benimsemiyor...Benimsemiş olsaydı bu kadar darbe yapılmazdı CHP çok iktidar olurdu, AKP gibi partiler de bu kadar güçlü olmazdı...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Diyorsunuz ki darbe şartları olgunlaşmadı

Darbeden ben bahsetmedim! :w00t: Üç harfliler gibi, andın mı anan kimse ona gelir! :lol:

Sorunu biz filan üretmiyoruz, sorunu üreten emperyalistler ile onların taşeronları. Şaka bir yana, darbeden bahsetmek bile istemem. Evlerden uzak! Darbe savaş gibi bir bela, bir musibettir. Temenni edilmez. Asla. Aynen savaş gibidir. Kapıya dayanır, açmaz ve yüzleşmezsen sonuçları daha korkunç olacağı için istemeden kapıya çıkılıp yüzleşilir.

PKK ile AKP kıyaslamasına gelince... Örneğin deprem ile tsunami arasında nedensellik bağlantısı vardır. Aynı odaktan kaynaklanırlar fakat etki mekanizmaları, işleyiş süreçleri farklıdır. Tezgahlar da biri torna, biri freze olsa da sınai üretime yönelik çalışan tezgahlardır. Hiç bir sanayici "ben tornadan başka tezgah tanımam, her parçayı tornada ürettiririm illa ki" demez...

Çalanları kınamak hepimizin boynuna borçtur. Ama bilirsiniz ki inanç ile din ile aldatmak çok tehlikelidir. Yeryüzünde bundan daha tehlikeli bir kavram bilmiyorum. İnsanların ebedi bağdaşmayacak birbirine düşman iki kamptan oluştuğunu iddia eden dinin vadettiği sonsuz zevkler uğruna, insanlar hem hayatından vaz geçebilmekte, hem de diğerini ebedi düşmanı görebilmekte ve gözünü kırpmadan öldürebilmekte. Din ile aldatanlara karşı çok daha dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum.

Bu arada burada da bir çelişki yakalama denemesi olmuş :D Ne olduğunu anlamaya çalışmak bile kabak tadında! O yüzden okumadan geçtim. Sayın Fuzuli, bu paragraf size hitap etmemektedir. Osman Pamukoğlu'nun 350 kişiye hitap edebildiği alıntısının ise bana olduğundan herhalde emin olabilirim! :D

Ben çok kez söyledim, oy oranı ile ilgilenmiyor, doğrularla ilgileniyorum. Oy oranını hiç düşünmüyorum. Bu ülkede birinin dokuz köyden de kovulsa, onuncu köyde yine doğruyu söylemekten yılmaması gerekiyor. Bir ucundan başlayıp onuncu köyün yolunu şimdiden öğrenmeli! Artık kaç bininci köyde konaklanır, orası belirsiz! :rolleyes:

Gönderi tarihi:

Darbeden ben bahsetmedim! :w00t: Üç harfliler gibi, andın mı anan kimse ona gelir! :lol:

.

.

.

gerekiyor. Bir ucundan başlayıp onuncu köyün yolunu şimdiden öğrenmeli! Artık kaç bininci köyde konaklanır, orası belirsiz! :rolleyes:

Bence de köylere elektrik,su, yol,internet, sanatçı ve bilumum alt yapı hizmeti götürmek lazım.Birileri sizi köyünüzden kovmak mı istiyor efendim,kim bunu yapmaya çalışıyorsa bunları da kınıyorum...

Eeeee ne demişler:''Akılları pazara çıkarmışlar,herkes kendi aklını almış.''smile.gif

Gönderi tarihi:

İlla ki, akıl normalde yeterlidir, önemli bir durum olmadıkça çok geri akıl yoktur. Yalnız işte, normal şartlarda yeterli olan aklı dogmaya esir etmek, şeyhlere, hocaefendilere kiraya vermek yok mu? O işi batırıyor.

Geçenlerde normal, aklı başında olması gerekir gibi görünen bir genç gelip "YGS de nasıl şifreleme yapılmış, ben inanmıyorum" filan diye soru sordu. Aldım karşıma, iki kere iki dört derecesinde kesin kanıtladım. Anlamamanın en küçük yolu yok! Yani şifre olduğuna inanmamanın öyle yolu yok ki, ÖSYM başkanı bile var diyor! Sabırla tüm olayı anlattım. Sonuçta söylediği akla zarardı: "Cemaatin dersanelerinde bu yıl mod medyan konusu sorulabilir, bu konuya çalışın" denmiş, bu söylentiler ondan çıkıyormuş! Yoksa şifre filan yokmuş!!! :lol:

Yani karşımda acınacak bir zavallı duruyordu. Acıyordum, kızmak filan değil, acınası bir zavallıydı. Bir arkadaşı gelip "ona hiç laf anlatmayın, o "abilere" gidiyor, ondan laf anlamaz o" demesin mi? "Yahu" dedim, "şunu on dakika önce söyleseydin de boşa çene çalmasaydık ya!" Akıl esir yani, çare yok! AİDS e çare bulunur, dogma köleliğine çare bulunmaz! Yok, tıp bilimi çaresiz!

Gönderi tarihi:

Vallaha o genç içinde din olan bir doğmanın esiri olmasaydı bile başka bir doğmanın esiri olmaması için hiçbir sebep yok...Dünyaya şöyle bir baktığımızda insanların çoğu bir doğmanın esiri olacak kadar akla sahip, bizim de önyargılarımız var, zamanla farkına varıyor,zamanla değişiyor, gelişiyor insan.Herkes aynı oranda değişmiyor, aynı zihin keskinliğine, derinliğine sahip değil, yaratılış meselesi...Bizde de akıl var ama gelin görün ki Einstain, Nevton değiliz işte...O çocukta doğmanın esiri olmasına engel olacak zeka yapısı neden yok sizce?Sizi ondan farklı kılan zekayı, bakış farklılığını size kazandıran kim?Ne diyorum ben ya???

Yani diyeceğim o ki herkesin zeka düzeyi,algısı farklı...Garip bir dünya...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bir arkadaşı gelip "ona hiç laf anlatmayın, o "abilere" gidiyor

İşte o abiler, ablalar yok mu, onlara inanıldıysa o inançtan hiç bir güç döndüremez, maalesef durum bu.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
HEPAR Mitinginde Katılım Az Olunca Pamukoğlu Alana 1 Saat Geç Geldi

Bu olayı Osman Pamukoğlu TV de kendi anlattı. Çok şiddetli yağmur yağdığı için mitingin iptal edildiğini söyledi, işin ilginç tarafı jöleli çocuğun programındaydı ve iktidardan daha fazla CHP ye yüklendi.

Gönderi tarihi:
Efendim bir yazınızda ben ordumuzu ''Kemalist'' olarak nitelediğim için siz buna karşılık yanlış olduğunu ordumuzun 1960'tan beri ''Kemalist'' olmadığını vurgulamıştınız.Şimdi bu yazınızda da ''Atatürkçülük''le ''Kemalistlik''in aynı olduğunu söylüyorsunuz.Ben ordumuz için ''Kemalistlik(izm)'' tabirini kullanırken aynı zamanda ''Atatürkçülük'' ü kastetmiştim.Diyebilirdiniz ki ikisi de aynı anlama gelir ordumuz 1960'tan beri yozlaştırılmış ''Atatürükçülük ya da Kemalizm''i savunmuştur.Bunu demediniz önce karşı çıktınız söylemime, sonra aynı olduğunu savundunuz....

Evet karşı çıktım. Nedenini de açıkladığımı zannediyordum. Ordu biz Kemalistiz dememiştir, '' Atatürkçü''yüz demiştir dedim ya. Ve Kemalizm ile gerçekte özdeş anlamda olan Atatürkçülüğü savunmadıklarından Kemalist olamadıklarını da belirtmiştim karşı çıkarken. Ben de çelişki olmaz efendim, söylemiştim bunu daha önce de. :)

CHP'nin 27 Mayıs'a bakışına gelince, ben, sizin baktığınız gibi 27 Mayıs'a yapılış amacı olarak ABD destekli bu yönü kabul edilemez olmakla birlikte sonuçları itibariyle olumlu olmuştur gibi bir bakış açısıyla baktığını görmedim.CHP'nin bu darbe için tek düşüncesi DP'nin darbe şartlarını oluşturmuş olması ve darbenin ordumuzun salt sistem kaygılarından dolayı yapmış olması.Yani işin içinde sadece ordumuz var ABD yok...Bu bağlamda CHP de içi boşaltılmış ordumuzun yorumladığı ''Atatürkçülük''ü savunduğunu, benimsediğini söylemek mantıksız olmasa gerek

27 Mayıs'ın ABD destekli olduğu son zamanlarda anlaşıldı. İsmet Paşa bu darbeye mani olmak istemişti. Nitekim, 60'ların sonunda yapılmak istenen bir darbeye de engel olmuştur.

27 mayıs'la birlikte devletin hakim ideolojisi, MHP çizgisine doğru evrilirken, 61 Anayasası bu ülkede şimdiye kadar yapılan en demokratik anayasa olması itibariyle CHP tarafından her zaman benimsenmiş, darbe de sonuçları itibariyle savunulmuştur.

Siz CHP'nin gerçek Atatürkçü veya Kemalist olduğunu söylediniz.Ben CHP'nin ordumuzun ''Atatürkçülük''ünü veya ''Kemalist'' anlayışını sizin gibi ABD odaklı içi boşaltılmış ''Atatürkçülük''ü savunduğu gerçek Atatürkçülük'ün bu olmadığı yönünde bir eleştiri getirdiğini görmedim.Ordumuz sistemin korunması için ne yapmışsa ve bunu da Atatürkçülük''e bağlamışsa CHP de aynı fikirde olduğunu her daim dile getirmiş, bu yönde bir tavır sergilemiştir...28 Şubat için de ABD güdümlü olduğunu söylediniz, ben CHP'den bu yönde bu anlama gelecek dolaylı bir söz duymadım yani yine bu işi de salt ordumuz Atatürkçülük adına yaptığı için aynı fikirdedir.Daha dün ''E muhtıra'' da dahi kendisinden bekleneni yapmış kimseyi şaşırtmamıştır.

:) Efendim, yine 2000'lerin CHP'sinin siyasetini geçmiş zamanlara yaymışsınız. Bu dönemde 12 Eylül'de boşaltılan Atatürkçülükten kalan Laiklik ilkesi ve ulusal duruş konusunda Ordu ile aynı noktada buluşan CHP'nin siyaset tarzını doğru bulmadığımı da daha önce söylemiştim size. Buna rağmen, 28 Şubat için gerek CHP'li partililer gerekse yöneticiler tarafından Çevik Bir'in sorgulandığını duymamış olmanız imkansız. Keza, Büyükanıt için de öyle...Bütüne bakmak gerekir, her kurumu ve kavramı dar bir dönem çerçevesinde değerlendirmek yandaş medyanın kullandığı bir yöntemdir. Toplumumuzun balık hafızalı oluşunu kötü niyetle kullanmaktır bu yapılan.

Şimdi ordumuz zaman zaman gerçek Atatürkçü zaman zaman sanal Atatürkçü mü olmuştur, CHP ordumuzla aynı düşünceyi paylaşırken de mi gerçek Atatürkçü'ydü efendim?Şimdi yepyeni bir anlayışla karşımıza çıkmaya hazırlanan bir CHP var, bu anlayış da Atatürkçülük değil mi, bundan öncekiler neydi peki?ABD şimdi de Ilımlaştırılmış Atatürkçülük'le mi karşımızda öbür yandan Ilımlaştırılmış İslam'la hani karşımızda ya?

Evet, 1960'dan beri sanal Atatürkçü olmuştur. CHP ordumuzla aynı düşünceyi paylaşırken de gerçek Atatürkçü'ydü. Baykal dönemi siyaset tarzının yanlış olması, CHP'nin Atatürkçü olmadığı anlamına gelmez. CHP'nin siyaset anlayışının da değişmesi, ilkelerden ödün vermesi de değildir.

ABD ordumuzn Atatürkçülük yorumunu yozlaştırırken bu arada CHP'ye hiç dokunmadı onlar gerçek Atatürkçü kaldı ama ne hikmetse gerçek Atatürkçüler olarak ordumuzun Atatürkçülüğüne hiçbir laf etmediler...İlginç...Sizce de değil mi?

Ettiler efendim ettiler. Baykal dönemi hariç, CHP olsun, SHP olsun hep eleştirdiler devleti ve dolayısıyla Orduyu. Açın arşivleri bakın. Asıl bunları bilmemek ilginç !

Şunu da söylelyeyim halkımızın büyük kısmı CHP'nin ve ordumuzun Atatürkçülüğü'nü benimsemiyor...Benimsemiş olsaydı bu kadar darbe yapılmazdı CHP çok iktidar olurdu, AKP gibi partiler de bu kadar güçlü olmazdı...

Bilakis, 80 öncesi benimsediği için iki darbe yapıldı, bir muhtıra verildi. SHP'yi, DSP'yi benimseyen de bu halktı. Sivas Katliamı ve 2001 krizi de onun için yapıldı. Zaten, AKP'nin gücü de sıcak para akışı temellidir. Eee, bu kadar çarpıtmayı sabah akşam başarıyla toplumun beynine işleyen medyayı beslemek kolay değil efendim. :)

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Bu olayı Osman Pamukoğlu TV de kendi anlattı. Çok şiddetli yağmur yağdığı için mitingin iptal edildiğini söyledi, işin ilginç tarafı jöleli çocuğun programındaydı ve iktidardan daha fazla CHP ye yüklendi.

Evet, sayın y.yılmaz, o bir yandan CHP'ye, Zeybek diğer yandan MHP'ye '' vur ha, vur ! '' yaptılar jöle kafanın sansürlü '' sansürsüz '' programında. :) Neden bir HAS partiyi, bir SP'yi de böyle pazarlamıyorlar acaba ? ;)

İstenen, kesinlikle MHP'siz ama AKP üstü az CHP'li bir meclis. Şimdi taşlar yerine oturdu. CHP'nin alacacağı oy zaten taş çatlasa %30, onu da eskisi gibi % 20 civarına çekmeye çalışıyorlar. Yukarıda sayın Dipnot'un alıntısında ne yazıyordu:

Muhafazakar çevrelerle köktendincilerin ittifak oluşturmaları engellenecek: Buna karşılık, Ilımlı İslamcılar’la ittifak kurmaları güçlendirilecek.

Laikler yakından izlenecek: Laikler’in köktendinci tehlike karşısında ABD ile aynı görüşte olmaları için uğraşılacak, milliyetçi ve sol akımlara yanaşması önlenecek.

Plan aynen işliyor, '' tikir tikir '' yani...

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

iktidardan daha fazla CHP ye yüklendi.

Evet bunu yapması lazım. Yapacak ki görevini tamamlasın. Teokratik düzen sevdalılarına karşı iktidar olma şansı şu günlerde yükselen sosyal demokratları yerecek elbette.

Sosyal demokratlardan kopracağı bir oyun dahi diktacılara yarayacağının bilincinde Pamukoğlu. Plan "tikir tikir"

Gönderi tarihi:

Bence işin içinde siyaset bilmemezlik ve beyinsizlik var sayın Evrensel. Yani; bilinçli yapılabileceğini düşünemiyorum bu kadar geri zekalı taktik hatalarının.

Bir de şu var; askerler emekli olunca, en azından bir apartman yöneticisi falan olup eski konumlarını tekrar hissetmek isterler, bir ölçüde ego tatmini yani. B)

Saygılar sunarım.

Gönderi tarihi:

Evet karşı çıktım. Nedenini de açıkladığımı zannediyordum. Ordu biz Kemalistiz dememiştir, '' Atatürkçü''yüz demiştir dedim ya. Ve Kemalizm ile gerçekte özdeş anlamda olan Atatürkçülüğü savunmadıklarından Kemalist

.

.

.

çarpıtmayı sabah akşam başarıyla toplumun beynine işleyen medyayı beslemek kolay değil efendim. :)

Saygılar sunarım.

Ziyadesiyle kavram kargaşası oluştu efendim bana göre.Kavramların anlam özelliklerinin ayrı konu olması yanında bu kavramları sahiplenen ve icraatlerinde atıfta bulunanların verdiği görüntü ayrı değerlendirilmeli belki de.''Kemalizm ve Atatürkçülük'' kavramlarını aynı kavramlar olarak kabul ettik.Ordumuz kendini Atatürkçü olarak nitelendirir amenna buna da ve 1960'tan sonra yine kendini Atatürkçü çizgide olarak nitelemiştir;lakin sizin değerlendirmenize göre bu ABD tanımlı yozlaştırılmış Atatürkçülük başka bir ifadeyle yozlaştırılmış Kemalizm değil mi efendim, sonuçta ikisi de aynı kavram.Siz ordumuzun 60'tan beri Kemalist olmadığını buna karşılık yozlaştırılmış Atatürkçülüğü benimsediğini söylediniz.Şimdi bu noktada Kemalistlik yozlaştırılmamış bir de Atatürkçülük var ordumuz da yozlaştırılmış Atatürkçülüğü mü savunmuştur diyeceğiz?Ordumuz kendini 60'tan sonra da Atatürkçü olarak nitelemiştir, yani Kemalizmle aynı anlama geliyorsa ben de bundan hareketle ''Kemalist ordu'' dersem yanlış mı yapmış olurum?Siz bu noktada şunu diyebilirdiniz:Evet ordumuz Kemalist ya da başka bir ifadeyle Atatürkçü'dür ama 60'tasn sonra yozlaştırılmış Atatürkçü veya Kemalisttir.Ordumuzun Kemalist kavramı yerine Atatürkçülük kavramını kullanması Kemalistlikten ayrı bir kavramdan bahsettiği anlamına gelmiyor galiba?Ordumuz 1960'a kadar Kemalist tabirini kullanmış da 60'tan sonra mı kavram değiştirerek kendini ''Atatürkçü'' olarak nitelemiştir?Ordumuz ''Atatürkçüyüm...'' dediğinde demek ki Kemalist değil sonucunu mu çıkaracağız?

'Ben ''Kemalist ordu'' derken siz buna tekrar edeyim ''Kemalist'' olmamıştır, yozlaştırılmış Atatürkçü olmuştur diyerek yanlış yargı, dediniz.Aynı tabirlerse bu tabirler ha ''Kemalist demişim ha Atatürkçü'' demişim fark eder mi?Atatürkçülük Kemalizm'den ayrılıyorsa elbet fark eder.Ama aynı kavramlar olduğunu siz de söylediniz.Demek ki ordumuz 60'tan beri Atatürkçüdür veya Kemalisttir ama savundukları Atatürkçülük ya da Kemalistlik yoz olandır.Bu sonuçtan sonra dönüp '' Hayır 'Kemalist ordu' yargınız yanlıştır 'Atatürkçü ordudur.'' demek ne anlama geliyor ki?Ben ordumuz Atatürkçülük yerine aynı anlama gelen ''Kemalist'' kavramını kullanıyor demedim ki!Ben Atatürkçü demedim de aynı anlama gelecek şekilde Kemalist dedim anlam mı değişti?60'tan bu yana da Atatürkçüyse yani Kemalisttir.Bu ideolojinin özüne uygun olup olmadığı ayrı konu ordumuzun 60'tan bu yana kendini Atatürkçü(Kemalist) olarak nitelendirmesi başka konu.

60'tan bu yana ordumuz Kemalist olamamıştır, ama yoz Atatürkçüdür, demek Kemalistlik kavramının Atatürkçülükten ayrı olduğu anlamına gelir ve başka bir tabir olan Atatürkçülük kavramının olduğu anlamı çıkar bunun da bir de yoz olanının olduğu.Bu çıkarımlardan sonra ''Aslında ikisi de aynı kavramdır.'' düşüncesiyle bu cümleyi yan yana getirdiğimizde ortada bir garipliğin olduğunun anlaşılması için profösör olmaya gerek yok efendim...Ben de diyorum ki ordumuz 60'tan bu yana da ''Kemalisttir'' Kemalist(izm) tabirini Atatürükçülüğü kastederek kullandım ki aynı anlama geliyorsa kullanabilirim burada karşı çıkılacak tabirle ilgili mevzu ne efendim?Kemalist değil yoz Atatürkçüyse ''Kemalistlik'' ne Atatürkçülük ne, yoz Atatürükçülük ne?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

.

Gönderi tarihi:

Ben Kemalist sözcüğünü tercih etmiyorum. Atatürkçü demek varken niye Kemalist densin ki?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.