Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

tanrıya inanıyormusunuz?  

22 üye oy verdi

1. 1. tanrıya inanıyormusunuz?

• evet kesinlikle
      12
    • hayır kesinlikle
      8
    • parodoklarım var emin değilim
      2

Önerilen İletiler

• Cevaplar 124
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Insanlara bir seye inanmadigini söyleterek; o seyin varligini mi kabul ettirmeye calisiyorsunuz :D

bu eski bir metod arkadasim: 5 bin yiilik bir teknik su sizin anket yöntemi.

Bu nedenle arada bakiyorum, haala yanit veren yok :D

Cübkü Budha´ ya da sorarlar. Tanri var midir diye..

Budha; bimiyorum. der.

Cünkü olmayan birseye yok dersem, var olan bir seye yok deiyecegim icin bilmiyorum der.

Yani, Budha tanri yok deseydi; var olan bir seye karsi olacakti :D

( ayrica budha ateisttir)

Gönderi tarihi:
Insanlara bir seye inanmadigini söyleterek; o seyin varligini mi kabul ettirmeye calisiyorsunuz :D

Budha; bimiyorum. der.

Cünkü olmayan birseye yok dersem, var olan bir seye yok deiyecegim icin bilmiyorum der.

7178[/snapback]

peki arkadaşım sana sormak istiyorum. sen bir ateistin sözünemi inanıyorsun yoksa 3 milyar kişinin inandığı bir peygamberemi inanıyorsun. ben genelde ateistlerle konuşmak istemiyordum ama sen bayağı savunuyorsun bu ateisliği.

seninle öteki dünyada görüşmek isterim aslında :)

Gönderi tarihi:

Budha; bimiyorum. der.

7178[/snapback]

peki arkadaşım sana sormak istiyorum. sen bir ateistin sözünemi inanıyorsun yoksa 3 milyar kişinin inandığı bir peygamberemi inanıyorsun. ben genelde ateistlerle konuşmak istemiyordum ama sen bayağı savunuyorsun bu ateisliği.

7295[/snapback]

BEN, GALILEO YA INANIYORUM. ??

O, DÜNYA YUVARLAKTIR DERKEN, MILYONLARCA INSAN, HEM DE CAGIN DÜSÜNCE TARZI OLAN, BIR DE KILISEYE DAYANAN GÖRÜS; DÜNYANIN DÜM DÜZ TEPSI GIBI OLDUGU INANCINA KARSI ARASTIRMALARI SONUCU TEK BASINA BIR IDDIA ORTAYA ATMISTIR.

ne yazik ki hakli cikti o zaman galileo :angry:

KI SIMDI HRISTIYANI MÜSLÜMANI BU ISI ÖGRENDILER GALILEO´DAN :D

3 milyar insanin bilgisi nedir ki arkadasim? Hepsi, yukarida verdigim örnekteki gibiler??

bir avuc israil dahil tüm emperyal ülkelerin oyuncagi oldular. Bu mu bilgi :D

ÖTEKI DÜNYADA GÖRÜSECEGIZ TABI.

E SIZI NASIL TANIYACAGIM?

AMA YA SIMDI ICINDE BULUNDUGUNUZ RÜYADAN UYANDIGINIZDA, HER HANGI NEHIR KIYISINDA; HER HANGI BIR YERDE, SEVGILINIZLE PIKNIK YAPIYORKEN, KISA BIR UYUKLAMA GIBI BIR SEYSE BU YASADIGINIZ PRADOX ???

Söylediklerim asla saka degil, dalga da gecmiyorum. Zaman icinde Trilonlarca yila dagilmis evrenin icinde yasadiginiz kisacik bile olmayan; bir bakteri kadar hizli baslayip biten yasaminiz hakkinda ne cabuk cezalar, cennetler, yargilar üretiyorsunuz anlamiyorum:

hele durun bakalim. Sabirli olun canim, Daha bir sürü Galileo var sirada.

Bakin bakalim, onlar daha neleri ispat edecekler. (sizleri acidan kurtarmak icin?)

Gönderi tarihi:

7295[/snapback]

Ben o bahsi geçen 3 milyar kişinin içindeyim ama bana mantıksal olarak ters gelen birşey var burada. Çoğunluk haklı mıdır? Mutlaka bir anlamı vardır fakat bunu yasalaştırmak doğru değil.

1 kişi olup 3 milyar insanın inandığı tanrıyı-peygamberi de reddedebilirdim, yeter ki haklı olduğuma inanayım.

Öbür tarafa birkaç kez gidip gelmiş, oralarda hesap görmüş gibi söylemlerde bulunmak doğru değil ayrıca. Bizler sadece akla ve mantığa uyan bir varlığı kabul ile din kavramını açıklayabiliyoruz. Hangimiz daha çok şey biliyor ki?

Gönderi tarihi:

7295[/snapback]

Ben o bahsi geçen 3 milyar kişinin içindeyim ama bana mantıksal olarak ters gelen birşey var burada. Çoğunluk haklı mıdır? Mutlaka bir anlamı vardır fakat bunu yasalaştırmak doğru değil.

1 kişi olup 3 milyar insanın inandığı tanrıyı-peygamberi de reddedebilirdim, yeter ki haklı olduğuma inanayım.

Öbür tarafa birkaç kez gidip gelmiş, oralarda hesap görmüş gibi söylemlerde bulunmak doğru değil ayrıca. Bizler sadece akla ve mantığa uyan bir varlığı kabul ile din kavramını açıklayabiliyoruz. Hangimiz daha çok şey biliyor ki?

7327[/snapback]

TESEKÜRLER, GÖZDEN KACIRDIGIM BIR KONUYU TASIMISSINIZ :clover:

YANI; COGUNLIK HER ZAMAN HAKLI DEGILDIR TEZI.

DEDIGINIZ GIBI HENÜZ COK SEY BILMIYORUZ. BEN BURADA HEP BILIMDEN YANA DURDUM VE BILIMIN VERILERININ ÖNE SÜRDÜM.

HIC BIR YORUMUMDA DA TANRININ VARLIGI YA DA YOKLUGU ILE UGRASMADIM, AYRICA KENDIME DE ATEIST ADI VERMEDIM.

BUNLAR BAZI ARKADASLARIN HÜSNÜ NIYETLERIDIR.

1933 TE HITLER´E MAGDEBURG TA KAHVE RENGI ELBISEYI GIYDIRIP BASINA DIKEN, O DÖNEMIN 22 MILYONA VARAN; SENDIKALI SOSYAL DEMOKRAT ISCI SINIFI DEGIL MIYDI???

BU INSANLAR SOSYAL DEMOKRAT VE COGUNLUKTAYDILAR.

PEKI. ARKADASIMIZIN DEDIGI GIBI BU COGUNLIK HAKLI MIYDILAR.

degildiler elbet.

SEVGILER

Gönderi tarihi:

7295[/snapback]

7327[/snapback]

TESEKÜRLER, GÖZDEN KACIRDIGIM BIR KONUYU TASIMISSINIZ :clover:

YANI; COGUNLIK HER ZAMAN HAKLI DEGILDIR TEZI.

DEDIGINIZ GIBI HENÜZ COK SEY BILMIYORUZ. BEN BURADA HEP BILIMDEN YANA DURDUM VE BILIMIN VERILERININ ÖNE SÜRDÜM.

HIC BIR YORUMUMDA DA TANRININ VARLIGI YA DA YOKLUGU ILE UGRASMADIM, AYRICA KENDIME DE ATEIST ADI VERMEDIM.

BUNLAR BAZI ARKADASLARIN HÜSNÜ NIYETLERIDIR.

1933 TE HITLER´E MAGDEBURG TA KAHVE RENGI ELBISEYI GIYDIRIP BASINA DIKEN, O DÖNEMIN 22 MILYONA VARAN; SENDIKALI SOSYAL DEMOKRAT ISCI SINIFI DEGIL MIYDI???

BU INSANLAR SOSYAL DEMOKRAT VE COGUNLUKTAYDILAR.

PEKI. ARKADASIMIZIN DEDIGI GIBI BU COGUNLIK HAKLI MIYDILAR.

degildiler elbet.

SEVGILER

7339[/snapback]

COGUNLUK HAKLI DEGILDIR HER ZAMAN?

Evet cogunluk hakli diye bir tabir olamaz..ama unutmaki 3 milyar insanin inandigi dinin bir kitabi var ve bu kitabta yazilanlarin hepsi geceklesmistir ve gerceklesiyorda...galileo dunya tepsi demiste suymusta buymusta dusuncesini yazmissin hani insanlar bilgilensin diye..sende bilgilen o zaman kuran-i kerim yuzyillar once tatli su ile tuzlu suyun birlesmedigini yaziyordu galileo gibi adamlar arastirdi buldular...kurani kerimde binalarin yukselecegi zinalarin cogalacagi yaziyordu gerceklesti...yollar uzayacak gidis gelis zamanlari kisalacak yaziyordu simdi almanya-turkiye arasi 3 saat onceden 3 ay gecerdi demi buda gerceklesti...yillar gececek islamiyete saldirilcak dinsizlestirilcek denildi yapilmaya baslandi..saldiranlar masallah bol..bu forumdada bayagi var tabi...

kadin erkege , erkekte kadina benzemeye baslancak denildi gerceklestimi? tabiki gerceklesti...masallah travestiler bollasti demi :D

bunlara benzer ornek cok tabi...simdi sana soruyorum GALILEOmu daha buyuk isler basardi KURAN-I KERIM mi?

cogunluk hakli demiyorum ama unutmaki o cgunlugun okudugu ve inandigi kitap HAKLIDIR...cunku yuzlerce yil once bugunleri yaziyordu ve yalanda yazilmiyordu hepsi gerceklesiyor..kalanlarida gerceklesecektir...

GALILEOya selamlar benden :D

Gönderi tarihi:

aspatronun dediği gibi galieo dan binlerce yıl öncesinden haykırıyordu kuan ı kerim dünyanın yuvarlak olduğunu ve bilimin yeni bulabildiği daha pek çok gerçeği.bu yüzden ben galileoya inanıyorum,çünkü o dünyanın yuvarlak olduğunu milyonlara rağmen söylüyordu demek dolaylı olarak kuran a da inanıyorum demektir.ben areistim demek değildir.bilmem anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:
aspatronun dediği gibi galieo dan binlerce yıl öncesinden haykırıyordu kuan ı kerim dünyanın yuvarlak olduğunu ve bilimin yeni bulabildiği daha pek çok gerçeği.bu yüzden ben galileoya inanıyorum,çünkü o dünyanın yuvarlak olduğunu milyonlara rağmen söylüyordu demek dolaylı olarak kuran a da inanıyorum demektir.ben areistim demek değildir.bilmem anlatabildim mi?

7552[/snapback]

ya galileo'yu da müslüman yaptınız ya,helal olsun :P ...ne diim artık?

arkadaşlar galileo örneği ; söylediklerinin doğru olmasına rağmen toplumun inandığı ve direttiği şeyin aslında doğru olmadığının altını çizebilmek için verilmiş bir örnekti. anlamak bu kadar zor mu yaw?

bu arada o galileo mu? kur'an mı? diyen arkadaş ise beni daha da şaşırttı,dumurdan dumura yolladı.ayrıca kıyamet alametlerini tekrar hatırlarttığı ve ahiret günü senaryolarımıza bir tane daha eklediğiniz için de ayrıca müteşekkirim kendisine...

Gönderi tarihi:

7552[/snapback]

ya galileo'yu da müslüman yaptınız ya,helal olsun :P ...ne diim artık?

arkadaşlar galileo örneği ; söylediklerinin doğru olmasına rağmen toplumun inandığı ve direttiği şeyin aslında doğru olmadığının altını çizebilmek için verilmiş bir örnekti. anlamak bu kadar zor mu yaw?

bu arada o galileo mu? kur'an mı? diyen arkadaş ise beni daha da şaşırttı,dumurdan dumura yolladı.ayrıca kıyamet alametlerini tekrar hatırlarttığı ve ahiret günü senaryolarımıza bir tane daha eklediğiniz için de ayrıca müteşekkirim kendisine...

7559[/snapback]

Tam okumamissin yazimiki yanlis anlamissin..yada tam okumussun ama anlayamamissin yeniden anlatayim iyi dinle...

galileo ile kurani kiyaslayan yok...3 milay insanin hepsi haklimi dendi bende o 3 milyar insanin inandigi kuran-i kerim haklidir dedim ve sordum simdi galileo mu yoksa kuranmi dedim...o kisi ne demek istedigimi anladi...cunku degisik bir konuda ATATURK benim dinim yoktur demis ve bendeonun dusuncesindeyim seklinde yorum yapmisti....benim yazimi yazdigim CANGURUmudur nedir bu sekilde yazi yazdi...cikip birde burda galileo yilar once dunyanin tepsi gibi vs oldunu soyleyince bende kendisine KURAN-I KERIM de yuzyillar once bunlari bunlari demisti ve dedikleri cikiyor manasinda ornek verdim...ama benimki gercek ornekler...onun dedikleri ise sadece bir varsayimdan ibaretti..kuranda varsayim yok kesinlik vardir...ha onun dedigi varsayim gerceklesmis olabilir...ama sonucta varsayimdi...kuran kesindi...ALLAHin gosterdigi yasattigi orneklerde kesindir...inanmayan inanmayabilir...zorunuzada gitmesin yalniz verilen ornekler..sonucta ben goruslerimi soyluyorum sizde yazin olsun bitsin..benim zoruma gitmio sonucta her musluman ahirette kendinden sorumludur..benim vazifem anlatmaktir bildigim kadariyla..sizler alirsiniz almazsiniz umrumda olmaz gerisi..hadi eyvallah..byes

Gönderi tarihi:
Ifadelerinize bakilirsa, aspatron arkadas, kendi kndinizi tartisma konularinin disina tasiyor, oralardan bir seyler atip cekilmeyi yegliyorsunuz. :D

7609[/snapback]

gercekler karsisinda zorlanma ben gercek bilgilerle senin yazilarina cevap veriyorum..seninde kanaatlerin gercek bilgilerin varsa buyur yaz...kisadan konu disina ciktiniz seklinde yorum yapip kacma bence...bunun adi resmen kacmaktir...tabi bulmussun burada bazi arkadaslari atip tutmussunuz yalan dolanlarla..ben ise size resmen karsi koyuyorum cunku gercek ve ispat edilmis seylerle karsilik veriyorum..yani senin tam tersini yapiyorum...cevabin yoksa yazima bir oncekine sukut et ama cikipta konu disina tastiniz seklinde yorum yapma ok..hadi byes

Gönderi tarihi:

HITLER 20 MILYON DÜSÜNCE ÖZÜRLÜSÜ YAPMAYA CALISTIGI INSANLARI ZINCIRLERINDEN BOSALTIP, DÜNYAYA SALDIRTTIGINDA EMPERYALIZM BILE BESLEDIGI SEYIN NE DENLI TEHLIKELI BIR SEY OLDUGUNU ANLADIGI AN, HITLER´IN TEPESINE CULLANDILAR.

fasizm silahini bir daha, tek tek ülkelere kullandirmamaya karar verdiler...?

Zira, büyüyen sey, kendine karsi olacakti.

simdi taktik degistirdiler. daha anlayan oldu mu bilmiyorum...

Gönderi tarihi:
HITLER 20 MILYON DÜSÜNCE ÖZÜRLÜSÜ YAPMAYA CALISTIGI INSANLARI ZINCIRLERINDEN BOSALTIP, DÜNYAYA SALDIRTTIGINDA EMPERYALIZM BILE BESLEDIGI SEYIN NE DENLI TEHLIKELI BIR SEY OLDUGUNU ANLADIGI AN, HITLER´IN TEPESINE CULLANDILAR.

fasizm silahini bir daha, tek tek ülkelere kullandirmamaya karar verdiler...?

Zira, büyüyen sey, kendine karsi olacakti.

simdi taktik degistirdiler. daha anlayan oldu mu bilmiyorum...

7635[/snapback]

sen gorduklerine - goremediklerine hayal ettiklerine-hayal edemediklerine bir dusun bak..sana ne anlatiyor....sonra ne anlattigini yazarsin buraya bana..byes

Gönderi tarihi:

TABIKKI ALLAHA INANIYORUZ BIZI YARATAN ODUR ERISILMEZ SONSUZDUR,BENCE BU KONUNUN TARTISMASI OLMAZ ZATEN TARTISANI CIKMAZ BENCE CUNKU ALLAHA BUTUN MÜSLÜMANLAR OLARAK INANIYORUZ........BELKI GENEL KONUSTUM AMA BEN ALLAHA SONSUZ INANIYORUM BENI YARATAN ODUR SOLUK ALDIRAN DAMARLARIMDAKI KANIN DOLASAMASINI SAGLAYAN ODUR...................

Gönderi tarihi:
TABIKKI ALLAHA INANIYORUZ BIZI YARATAN ODUR ERISILMEZ SONSUZDUR,BENCE BU KONUNUN TARTISMASI OLMAZ ZATEN TARTISANI CIKMAZ BENCE CUNKU ALLAHA BUTUN MÜSLÜMANLAR OLARAK INANIYORUZ........BELKI GENEL KONUSTUM AMA BEN ALLAHA SONSUZ INANIYORUM BENI YARATAN ODUR SOLUK ALDIRAN DAMARLARIMDAKI KANIN DOLASAMASINI SAGLAYAN ODUR...................

7683[/snapback]

kisaca sana HELAL olsun diyorum..keske herkes senin gibi haykirabilse...ama maalesef yapamiolar insanlar orumcek kafali sanmasinlar diye:) halbuyse orumcek kafalisiniz diyenler orumcek kafalidir bilmiolarki:) medeniyetsiz medeni kendileri nede olsa..neyse byes

Gönderi tarihi:
tabii haykiracam ALLAH BIRDIR kimse bunun tartismasini yapamaz yapiyorsa ciksin ortaya sükredecegimize ne yapiyoruz musluktan damlayan her su damlasi icin sukredmemiz lazim hepsi onun eseri sükürler olsunki muslumanim bu gururdur benim icin iste tartisiyorum sadece öyle müslümanim demeklede olmuyor allahin en guzel en iyi kullu olmak icin elimizden geleni yapmamiz gerek yapana ne mutlu karisiligini alacak yapmayanda alack ama baska turlu oyle guzeldirki allahim herseyi affeder.....
Gönderi tarihi:
tabii haykiracam ALLAH BIRDIR kimse bunun tartismasini yapamaz yapiyorsa ciksin ortaya sükredecegimize ne yapiyoruz musluktan damlayan her su damlasi icin sukredmemiz lazim hepsi onun eseri sükürler olsunki muslumanim bu gururdur benim icin iste tartisiyorum sadece öyle müslümanim demeklede olmuyor allahin en guzel en iyi kullu olmak icin elimizden geleni yapmamiz gerek yapana ne mutlu karisiligini alacak yapmayanda alack ama baska turlu oyle guzeldirki allahim herseyi affeder.....

7702[/snapback]

Cok kotusun walla ESRA...cesmeden akan suyu ALLAHmi yaratti? aaa ne ayip...

CANUGURun bilim adamlari ALLAHin suyunu bulmuslar tovbe hasa yaratmislar :D

sakin onun bilim adamlarina bilimine laf soyleme cocuk kiziyor sonra :D

aslinda ben CANUGUR denen arkadasa su tavsiyede bulunacagim:

sana fethiyeden bir plaj ayarlayayim soyle 200 metrekare civarinda...sen orda kumdan kaleler yap ben seni cagirdimmi gel forumda yazi yaz belki kumlar sana biseyler animsatir :D

soz bu sefer bende forumda nasil yazilar yazilir gercek bilgiler nasil nerden bulunur sana soyleyecegim hadi simdi sen git dedigimi yap :D bye

Gönderi tarihi:

ALLAHA İNANMAK NE GÜZEL ŞEY...

O ZAMAN EN BÜYÜK DOSTA SAHİP OLUYORSUNUZ...

YAPTIĞINIZ HER ŞEYİN BİR MANASI OLUYOR...

AMA EN ÖNEMLİSİ...

ÖLÜMÜ BİTİŞ OLARAK DEĞİL YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLARAK ALGILIYORSUNUZ...

ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN...

Gönderi tarihi:

tartisma seviyeniz gercekten cok düsük. Isiniz gücünüz kisilerle ugrasmak :D

Rahatsizliklarinizi kendi kendinize ortaya vuruyorsunuz, Diger arkadaslarla her konuyu tartisirken, bu tahammülsüzlügünüzü neye borclusunuz acaba aspatron bey efendi:D

Gönderi tarihi:

yeniden tartışma başlatmak istemiyorum fakat yukarıdaki yazılara eklemek istediğim bir şey var.

Çoğunluğun görüşü bir kanıt teşkil etmez demişsiniz. ben de katılıyorum. yanlız ilm-i kelamda bir delil yöntemini söylemek ihtiyacı duydum. Buna tevatür deniyor yani "kuvvetli haber". şöyle ki;

Eğer bir şey hakkında çok kişi aynı şeyden haber veriyorlarsa bu haber kuvvetleşir ve o şeyin vuku' bulduğu kesinliğe yaklaşır ve ya kesin kabul edilir. Örneğin bir yerde bir yangın çıkmış olsa siz de o yangını görmemiş olun, eğer bir kaç kişi gelip size felan yerde felan sokakta bire yangının olduğunu ve nasıl gerçekleştiğini anlatsalar siz o yangının gerçekleştiğine inanabilirsiniz. hatta eğer bu haber veren kişiler farklı zamanlarda gelip aynı şeyden bahsetseler ve bu haber verenler güvenilir insanlar olsalar olayı görmediğimiz halde o olay hakkında artık şüpheye bile düşmeyiz. en azından şunu herkez yaşamıştır ki; haca sınıfa 5 dak. geç kalsa birileride dışardan gelip öğretmen bu gün gelmiyecek dese ve bunu 3 dört kişide farklı zamanlarda ve birbirinden habersiz söylese, ben yaşadıklarıma göre söylüyorum ki herkez çantalrı alıp çıkıyodu okuldan.

Ha şimdi sunu söylemek amacım; tamam çoğunluk delil teşkil etmez ama çoğunluğun haber verdiği bir şeyden de genelde tereddüd edilmez.

Şimdi Allah'ın var olduğunu söyleyen 124000 peygamber ve 124.000.000 evliya var hepsi haber veriyor. ve bu insanlardan hayatları boyunca bir tek yalan çıkmamış yanı bu kadar güvenilir insanlar (hatta bazısının lakabı Muhammed-ül Emin) oldukları halde hepsinin haber verdikleri ve hayat gayesi yaptıkları Lailahe illallah'ı hiç tereddüt etmeden kabul etmemizin lazım olduğunu düşünüyorum...

Gönderi tarihi:

ZATEN BURADA ALLAHIN OLMADIGI ILE ILGILI HIC KIMSE TARTISMA ACMADI KI :D

YALNIZCA BAZI FANATIKLER KENDI KENDILERINE TARTISMA YARATIP; BAZI ARKADASLARI HEDEF ALARAK; SORULARI DA KENDILERI YARATIP KENDILERI YANITLAYARAK TARTISMA ORTAMI OLUSTURMUSLARDIR.

FARKINDAYSANIZ, DURUP DURURKEN

:excl: ALLAH VAR MIDIR

:excl: ALLAH NE YAPMISTIR

:excl: SIKIYSA TARTISIN

:excl: ALLAHA INANANLAR INANMYANLAR

:excl: MAYMUNDAN GELMEDIK

:excl: DARWIN SAPITMASI vs vs vs

..gibi sorular hep inancli kesimlerden gelmis, kendi kendilerine gelin güvey oalarak birseyleri ispata kalkismislardir.

Yalnizca, inancini teblig amacli registre yapmaya calisanlardir konulari acanlar.

Gönderi tarihi:

SEN AÇTIĞIN KONULARA BAK HERŞEYİ TANRIYI MUHAKKAK KARIŞTIRIYORSUN. AÇTIĞIN KONULARDA TANRI KELİMESİ GEÇMEYEN BİR CÜMLEN VAR MI?

ALLAH BİRDİR HZ MUHAMMET TE ONUN ELÇİSİDİR. O HESAP GÜNÜN SAHİBİDİR.....

başta konu açıldığında gülmüşsün sonra insanlar oy ve cevap vermeye başlayınca galiba somurtkan bir maymuna dönüştün( kendisi söylüyor insan hayvandır diye o na hayvan demem hakaret anlaşılmamamılı) be hayvan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.