Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Şu an sevgilinizin ne yaptığını biliyor musunuz..Oysa Allah biliyor... İşte bu bir bilgi değil dir. İnanç tır. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yine anlamamışsın hoca! sen anliyorsan mesele yok maksat birbirimize konusup okurlara hitap edebilmek Allah neden uyarıyor ben bilirim diye? Sonuçta "iyi"leri "kötü"leri sıralayacak ta ondan. Sıralamamış mı? Öyle ya, iyilerin ve kötülerin içinden sadece Arap kültürü çıkabilir. O bilir.. hocam oke yaa Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İşte bu bir bilgi değil dir. İnançtır. Sayın maraba afedersiniz ama sizin yazdığınızda bilimsel gerçek değil..Oda senin inancın senin bakış açın...Sen arkadaşın dediklerini anla biz seni zaten anlıyoruz... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 bilgi degil inanc mi inancin altinda asil bilgi var Allah biliyor ) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 hatta Allah geregi gibi biliyor niyetini ve sakladiklarini biliyor biz anca gosterdiklerini biliyoruz ... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 bilgi degil inanc mi inancin altinda asil bilgi var Allah biliyor ) İşi dalgaya aldınız hoca! Öyle olsun.. Bence de medyum memo biliyor.. Onun'kinin altında da bilgi var Benden bu kadar. Ciddi birşey yok tartışmada. İyi geceler. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İşi dalgaya aldınız hoca! Öyle olsun.. Bence de medyum memo biliyor.. Onun'kinin altında da bilgi var Benden bu kadar. Ciddi birşey yok tartışmada. İyi geceler. Siz inancımızı dalga almadığınız ve saygılı davrandığınız zaman bizdende size saygı ve sevgi ile tartışma olacaktır...Tartışmalarda kaçanlar hep ateistler olur....İyi geceler... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 İşi dalgaya aldınız hoca! Öyle olsun.. Bence de medyum memo biliyor.. Onun'kinin altında da bilgi var Benden bu kadar. Ciddi birşey yok tartışmada. İyi geceler. iyi geceler : )) ben yine de populer terimlerle acikliyim bilgi olmadan inanc gerceklesmez bilemedigimiz bir bilgi; elbette evrende yer kaplar nasil ki o bilginin kainattaki mevcudiyetine olan uzak inancimiz tamdir ; ayni sekilde Allah yoktan var ettigi kainatta o sirri muhafaza hukmundedir Allahin bi seyi biliyor olmasi onun bir beyne ihtiyaci oldugunu gostermez . dedigin ayet dogru biz bilemeyiz ama Allah bilir ; yani dolayli yoldan ufkumuzu genisleten bir ayet bu ... ayni zamanda da kisa yoldan kolay yoldan gizemli yoldan cezbeden yoldan Allah ne guzel ; bilmemiz gereken herseyi bize gosteriyor . ayriyetten de bilmedigimiz seylere karsi bizi hazirliyor cunku yasadikca ogreniyoruz ve sasiriyoruz Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Siz inancımızı dalga almadığınız ve saygılı davrandığınız zaman bizdende size saygı ve sevgi ile tartışma olacaktır...Tartışmalarda kaçanlar hep ateistler olur....İyi geceler... Kaçmak çirkin bir kelime. Neyse sana iade ediyorum. Ben hep buralardayım. Senelerdir.. Sizin en ciddi tartışmanız "o biliyor". Bunun neresi ciddi.. İspatla bildiğini o halde. Bana göre de bilmiyor. Ne olacak şimdi? Biliyordu/bilmiyordu diye zar mı atacağız? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Yaşayarak öğrenebilirsin...Dalgayı yine geçiyorsun bırakda arkadaşların dediklerine kulak ver bişeyler öğrenin... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 bilemedigimiz bir bilgi; elbette evrende yer kaplar Yanlış Hoca! Bilgi evrende yer kaplamaz. İnsana ait soyut bir üretimdir, isimleme, tanaımlama dır.. Allah ne guzel ; bilmemiz gereken herseyi bize gosteriyor . ayriyetten de bilmedigimiz seylere karsi bizi hazirliyor cunku yasadikca ogreniyoruz ve sasiriyoruz Yani iyi'yi kötü'yü O'(arap kültürü) bildirecek öyle mi? Yok ben almayayım... Hani serbesttik ya? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 bana kisaca hocam de ya da Hoca deme ne bu yahu : )) gider verir gibi Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Bilgi evrende yer kaplamaz. İnsana ait soyut bir üretimdir, isimleme, tanaımlama dır.. matematikteki en karisik formuller ve dengeler bile yer kaplar kainatta bu bi bilgi ama dogru ama yanlis fakat yer kaplar ... illa fiziksel bir dayanagi olmak zorunda degil .. insan metafiziktir ... kainat ta metafizik bir irade ile bu kadar kolay meydana gelmistir Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 matematikteki en karisik formuller ve dengeler bile yer kaplar kainatta bu bi bilgi ama dogru ama yanlis fakat yer kaplar ... illa fiziksel bir dayanagi olmak zorunda degil .. Bilgi'nin evrende yer kapladığını ilk defa duyuyoruz. İspatlarsan nobel ödülü kazanırsın. insan metafiziktir ... Bilgi fiziksel, madde metafizik öyle mi? Kavramlar, kuramlar tersine mi değişiyor? Bilgi devrimi başlattın galiba? kainat ta metafizik bir irade ile bu kadar kolay meydana gelmistir. Evet, metafizik irade "van gölü canavarı" da yarattı ama fiyasko çıktı. Metafizik=Masal. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Bilgi'nin evrende yer kapladığını ilk defa duyuyoruz. İspatlarsan nobel ödülü kazanırsın. kaplar kaplar ; kockoca yuzlerin efendisi 3CD nasil bir flas bellege atiliyorsa bilgi de beyinde durur ama beyni incelesen protein yigini oldugunu gorursun butun ezberler, bilgiler, anilar nerde durmaktadir beyinde mi tabi ki evrende ; ruh ise evrene acilma halindedir Bilgi fiziksel, madde metafizik öyle mi? Kavramlar, kuramlar tersine mi değişiyor? Bilgi devrimi başlattın galiba? estafurullah ; ben sadece kendimi burda buldum ve sohbet etmeyi cok severim o kadar : )) Evet, metafizik irade "van gölü canavarı" da yarattı ama fiyasko çıktı. o reklamciliga giriyor , biraz da gundemi yogurma donemine denk gelmis Metafizik=Masal. fizik otesi desifre edilemedigi surece masaldir bilim hukmunu koyamadigi hicbirseyi kabul etmez ; ama bilimin ilerlemesi icin metafizigi incelemeye ihtiyaci oldugunu da kimse anlamak istemez metafizik=hakikat Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 ben sadece kendimi burda buldum ve sohbet etmeyi cok severim o kadar : )) Sohpet etmeyi her kes sever de, sohpetin de içi dolu olması gerekir. Kahvehane yada geyik muhabbeti de bazan zevk verir ama, ömrü ne kadar uzun olur, neye yarar ki? Atışlara, sallamalara ne kadar tahammül edilebilir? Sohbette kullanılan argümanlar gerçek olmaz, akıl ve mantığa uygun olmaz sa belli bir zaman sonra çekilmez hal alır. Sen kalkıp bilgi uzayda yer kaplar dersen; sohpet ettiğin insan da haklı olarak bunu kanıtlamanı isteyecektir. Kanıtlayacak materyallerin yoksa, kanıtlandığını söyleyen bilimsel kaynaklardan alıntı yaparsın. "Ben söylerim sohpet olur, ben söylerim inanılır"la olmaz ki.. Zamanımız artık masal ve hikayeler dinleme, konuşma zamanı değil. Konuşulanlar, yapılanlar somut olması lazım ki işe yarasın, paylaşılsın, insanlığa yararı olsun. İşe yaramayan, uzlaşı olmayan, somutla örtüşmeyen sohpetlerde ben yokum. En azından fazla sürdürmem. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 kisa kisa yazalim da tek seferde okunsun ben etkili yazarim her zman onda sorun yok bilgi uzayda yer kaplar dedim ; yani mevcudiyetini muhafaza hukmundedir sen illa eline sert gelen bi cisim sandin ... halbuki en guzel izahlarla anlatmistim Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Sohpet etmeyi her kes sever de, sohpetin de içi dolu olması gerekir. ben her gittigim yerde soluyorum zaten beni gorunce direk kacin : )) Kahvehane yada geyik muhabbeti de bazan zevk verir ama, ömrü ne kadar uzun olur, neye yarar ki? hicbiseye yaramaz tabi Atışlara, sallamalara ne kadar tahammül edilebilir? mesele etki gucunde sakli ama ben temiz yazarim her zaman Sohbette kullanılan argümanlar gerçek olmaz, akıl ve mantığa uygun olmaz sa belli bir zaman sonra çekilmez hal alır. e tamam ayni seyi cok tekrarlamissin iste sen de anladik Sen kalkıp bilgi uzayda yer kaplar dersen; sohpet ettiğin insan da haklı olarak bunu kanıtlamanı isteyecektir. Kanıtlayacak materyallerin yoksa, kanıtlandığını söyleyen bilimsel kaynaklardan alıntı yaparsın. bilgi uzayda orasi kesin de ; uzay deyince bulutlarin ustu saniyorsun sen :D:D kisaca anlatiim ; bilgi mevcudiyetini muhafazadadir ; uzaydadir kisaca "Ben söylerim sohpet olur, ben söylerim inanılır"la olmaz ki.. Zamanımız artık masal ve hikayeler dinleme, konuşma zamanı değil. Konuşulanlar, yapılanlar somut olması lazım ki işe yarasın, paylaşılsın, insanlığa yararı olsun. aslinda kisa kisa yazmayi seviyorum ondandir uzuuun yapistirmalar sikici geliyor İşe yaramayan, uzlaşı olmayan, somutla örtüşmeyen sohpetlerde ben yokum. En azından fazla sürdürmem. yok cnm ; sen de kendi bildiklerini ortaya koyabilirsin mesela Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 kisa kisa yazalim da tek seferde okunsun ben etkili yazarim her zman onda sorun yok bilgi uzayda yer kaplar dedim ; yani mevcudiyetini muhafaza hukmundedir sen illa eline sert gelen bi cisim sandin ... halbuki en guzel izahlarla anlatmistim Kısa kısa yazsan da(ki benim de tercihimdir) anlaşılır yazmak lazım. Uzayda yer kaplayanın tanımlaması bilimsel kaynaklarda nasıl yapıldığını her kes biliyor. Sohpet, tartışma diğer insanlara da mesajdır demiştik. Söylenenin de anlaşılan olması gerekir. Kaldı ki burada zaten bilim ve bilim ötesi konuşuluyor. Konuşulan aranılanlarla son derece ilgili. Bilgi çağlar boyunca inasandan insana taşınır dersen kabulum. Ama uzayda yer kaplar dersen bu felsefe olmaz. Atıştır. Felsefenin de ciddiyeti, ilkeleri vardır. Bilgi ihtiva etmelidir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 bilgi beyinde mi muhafaza edilir ? ruhra mi ? beyinde degil . cunku beyin prateinden ibarettir hafiza ancak ruhun bir meziyetidir ruh ise evrenseldir ... madde otesidir bu kadar basit : )) Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 bilgi beyinde mi muhafaza edilir ? ruhra mi ? beyinde degil . cunku beyin prateinden ibarettir hafiza ancak ruhun bir meziyetidir ruh ise evrenseldir ... madde otesidir bu kadar basit : )) Dostum hafıza beynin hipokampus adı verilen bölgede yer alır...Beynin bu gölgesi uzaysal yön bulmadada etkilidir...Yani senin akılda tuttukların bu bölgede yer alır... Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 madde otesidir bu kadar basit : )) Usanmadan aynı şeyi söyleyeceğim. Madde ötesi dediğin masala içkin argümanlarını hemen ispatlayacaksın. Yoksa sallamaları dinleyecek hiç vaktimiz yok. Tarihte cin, şeytan, ruhla uğraşmak kime ne verdi de, şimdi bize na faydası olacak? Dindeki ruh'u tanımlamaya çalışıyorsan bu masaldır. Yok ruh derken kişiliği kastediyorsan tartışılabilir. Zaten madde ötesi de değildir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 usanmadan ayni seyi ben de soriim bari bilgi beyinde mi islenir ruhta mi ? en onemli yerlerden alinti yapsana yilanin kafasini ez kuyrugunu kisaltma ... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Dindeki ruh'u tanımlamaya çalışıyorsan bu masaldır. Yok ruh derken kişiliği kastediyorsan tartışılabilir. Zaten madde ötesi de değildir. Affedersiniz ama Din'de Ruh nedir biliyor musunuz ? Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2012 bilgi beyinde mi islenir ruhta mi ? en onemli yerlerden alinti yapsana Şimdilik alıntıya gerek yok felsefe safhasındayız. Alıntıyı sonraya bırakalım. Zaman yok o kadar. Beyin travması geçiren ya da epilepsi hasatalığı nedeniyle beyinin bir kısmı alınan insanlar bilgilerinin bir kısmını hatırlamıyorlar. Unutuyorlar. Bu neden dir? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.