Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şu an sevgilinizin ne yaptığını biliyor musunuz..Oysa Allah biliyor...

İşte bu bir bilgi değil dir. İnanç tır. smile.png

• Cevaplar 66
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Yine anlamamışsın hoca!

:D sen anliyorsan mesele yok

maksat birbirimize konusup okurlara hitap edebilmek

Allah neden uyarıyor ben bilirim diye? Sonuçta "iyi"leri "kötü"leri sıralayacak ta ondan. Sıralamamış mı? Öyle ya, iyilerin ve kötülerin içinden sadece Arap kültürü çıkabilir. O bilir.. smile.png

hocam :D oke yaa

Gönderi tarihi:

İşte bu bir bilgi değil dir. İnançtır. smile.png

Sayın maraba afedersiniz ama sizin yazdığınızda bilimsel gerçek değil..Oda senin inancın senin bakış açın...Sen arkadaşın dediklerini anla biz seni zaten anlıyoruz...

Gönderi tarihi:

bilgi degil inanc mi biggrin.png

inancin altinda asil bilgi var

Allah biliyor biggrin.png)

İşi dalgaya aldınız hoca! Öyle olsun..

Bence de medyum memo biliyor.. :) Onun'kinin altında da bilgi var :)

Benden bu kadar. Ciddi birşey yok tartışmada. İyi geceler.

Gönderi tarihi:

Bence de medyum memo biliyor.. smile.png Onun'kinin altında da bilgi var smile.png

Siz inancımızı dalga almadığınız ve saygılı davrandığınız zaman bizdende size saygı ve sevgi ile tartışma olacaktır...Tartışmalarda kaçanlar hep ateistler olur....İyi geceler...

Gönderi tarihi:

Bence de medyum memo biliyor.. smile.png Onun'kinin altında da bilgi var smile.png

iyi geceler : ))

ben yine de populer terimlerle acikliyim

bilgi olmadan inanc gerceklesmez

bilemedigimiz bir bilgi; elbette evrende yer kaplar

nasil ki o bilginin kainattaki mevcudiyetine olan uzak inancimiz tamdir ;

ayni sekilde Allah yoktan var ettigi kainatta o sirri muhafaza hukmundedir

Allahin bi seyi biliyor olmasi onun bir beyne ihtiyaci oldugunu gostermez .

dedigin ayet dogru

biz bilemeyiz ama Allah bilir ;

yani dolayli yoldan ufkumuzu genisleten bir ayet bu ... ayni zamanda da kisa yoldan

kolay yoldan

gizemli yoldan

cezbeden yoldan

Allah ne guzel ; bilmemiz gereken herseyi bize gosteriyor . ayriyetten de bilmedigimiz seylere karsi bizi hazirliyor

cunku yasadikca ogreniyoruz ve sasiriyoruz

Gönderi tarihi:

Siz inancımızı dalga almadığınız ve saygılı davrandığınız zaman bizdende size saygı ve sevgi ile tartışma olacaktır...Tartışmalarda kaçanlar hep ateistler olur....İyi geceler...

Kaçmak çirkin bir kelime. Neyse sana iade ediyorum.

Ben hep buralardayım. Senelerdir..

Sizin en ciddi tartışmanız "o biliyor". Bunun neresi ciddi.. İspatla bildiğini o halde. Bana göre de bilmiyor. Ne olacak şimdi? Biliyordu/bilmiyordu diye zar mı atacağız? smile.png

Gönderi tarihi:

bilemedigimiz bir bilgi; elbette evrende yer kaplar

Yanlış Hoca!

Bilgi evrende yer kaplamaz. İnsana ait soyut bir üretimdir, isimleme, tanaımlama dır..

Allah ne guzel ; bilmemiz gereken herseyi bize gosteriyor . ayriyetten de bilmedigimiz seylere karsi bizi hazirliyor

cunku yasadikca ogreniyoruz ve sasiriyoruz

Yani iyi'yi kötü'yü O'(arap kültürü) bildirecek öyle mi? Yok ben almayayım...

Hani serbesttik ya? smile.png

Gönderi tarihi:
Bilgi evrende yer kaplamaz. İnsana ait soyut bir üretimdir, isimleme, tanaımlama dır..

matematikteki en karisik formuller ve dengeler bile yer kaplar kainatta

bu bi bilgi ama dogru ama yanlis

fakat yer kaplar ... illa fiziksel bir dayanagi olmak zorunda degil ..

insan metafiziktir ... kainat ta metafizik bir irade ile bu kadar kolay meydana gelmistir

Gönderi tarihi:

matematikteki en karisik formuller ve dengeler bile yer kaplar kainatta

bu bi bilgi ama dogru ama yanlis fakat yer kaplar ... illa fiziksel bir dayanagi olmak zorunda degil ..

Bilgi'nin evrende yer kapladığını ilk defa duyuyoruz. İspatlarsan nobel ödülü kazanırsın. smile.png

insan metafiziktir ...

Bilgi fiziksel, madde metafizik öyle mi? smile.png Kavramlar, kuramlar tersine mi değişiyor? Bilgi devrimi başlattın galiba?

kainat ta metafizik bir irade ile bu kadar kolay meydana gelmistir.

Evet, metafizik irade "van gölü canavarı" da yarattı ama fiyasko çıktı.

Metafizik=Masal.

Gönderi tarihi:

Bilgi'nin evrende yer kapladığını ilk defa duyuyoruz. İspatlarsan nobel ödülü kazanırsın. smile.png

kaplar kaplar ; kockoca yuzlerin efendisi 3CD nasil bir flas bellege atiliyorsa

bilgi de beyinde durur

ama beyni incelesen protein yigini oldugunu gorursun

butun ezberler, bilgiler, anilar nerde durmaktadir beyinde mi

tabi ki evrende ; ruh ise evrene acilma halindedir

Bilgi fiziksel, madde metafizik öyle mi? smile.png Kavramlar, kuramlar tersine mi değişiyor? Bilgi devrimi başlattın galiba?

estafurullah ;

ben sadece kendimi burda buldum ve sohbet etmeyi cok severim o kadar : ))

Evet, metafizik irade "van gölü canavarı" da yarattı ama fiyasko çıktı.

o reklamciliga giriyor , biraz da gundemi yogurma donemine denk gelmis

Metafizik=Masal.

fizik otesi desifre edilemedigi surece masaldir

bilim hukmunu koyamadigi hicbirseyi kabul etmez ;

ama bilimin ilerlemesi icin metafizigi incelemeye ihtiyaci oldugunu da kimse anlamak istemez

metafizik=hakikat

Gönderi tarihi:

ben sadece kendimi burda buldum ve sohbet etmeyi cok severim o kadar : ))

Sohpet etmeyi her kes sever de, sohpetin de içi dolu olması gerekir. Kahvehane yada geyik muhabbeti de bazan zevk verir ama, ömrü ne kadar uzun olur, neye yarar ki? Atışlara, sallamalara ne kadar tahammül edilebilir?

Sohbette kullanılan argümanlar gerçek olmaz, akıl ve mantığa uygun olmaz sa belli bir zaman sonra çekilmez hal alır.

Sen kalkıp bilgi uzayda yer kaplar dersen; sohpet ettiğin insan da haklı olarak bunu kanıtlamanı isteyecektir. Kanıtlayacak materyallerin yoksa, kanıtlandığını söyleyen bilimsel kaynaklardan alıntı yaparsın.

"Ben söylerim sohpet olur, ben söylerim inanılır"la olmaz ki.. Zamanımız artık masal ve hikayeler dinleme, konuşma zamanı değil. Konuşulanlar, yapılanlar somut olması lazım ki işe yarasın, paylaşılsın, insanlığa yararı olsun.

İşe yaramayan, uzlaşı olmayan, somutla örtüşmeyen sohpetlerde ben yokum. En azından fazla sürdürmem. smile.png

Gönderi tarihi:

kisa kisa yazalim da tek seferde okunsun ben etkili yazarim her zman onda sorun yok

bilgi uzayda yer kaplar dedim ; yani mevcudiyetini muhafaza hukmundedir

sen illa eline sert gelen bi cisim sandin ... halbuki en guzel izahlarla anlatmistim

Gönderi tarihi:
Sohpet etmeyi her kes sever de, sohpetin de içi dolu olması gerekir.

ben her gittigim yerde soluyorum zaten beni gorunce direk kacin : ))

Kahvehane yada geyik muhabbeti de bazan zevk verir ama, ömrü ne kadar uzun olur, neye yarar ki?

hicbiseye yaramaz tabi

Atışlara, sallamalara ne kadar tahammül edilebilir?

mesele etki gucunde sakli ama ben temiz yazarim her zaman

Sohbette kullanılan argümanlar gerçek olmaz, akıl ve mantığa uygun olmaz sa belli bir zaman sonra çekilmez hal alır.

e tamam ayni seyi cok tekrarlamissin iste sen de anladik :D

Sen kalkıp bilgi uzayda yer kaplar dersen; sohpet ettiğin insan da haklı olarak bunu kanıtlamanı isteyecektir. Kanıtlayacak materyallerin yoksa, kanıtlandığını söyleyen bilimsel kaynaklardan alıntı yaparsın.

bilgi uzayda orasi kesin de ; uzay deyince bulutlarin ustu saniyorsun sen :D:D:D

kisaca anlatiim ; bilgi mevcudiyetini muhafazadadir ; uzaydadir kisaca

"Ben söylerim sohpet olur, ben söylerim inanılır"la olmaz ki.. Zamanımız artık masal ve hikayeler dinleme, konuşma zamanı değil. Konuşulanlar, yapılanlar somut olması lazım ki işe yarasın, paylaşılsın, insanlığa yararı olsun.

aslinda kisa kisa yazmayi seviyorum ondandir uzuuun yapistirmalar sikici geliyor

İşe yaramayan, uzlaşı olmayan, somutla örtüşmeyen sohpetlerde ben yokum. En azından fazla sürdürmem. smile.png

yok cnm ; sen de kendi bildiklerini ortaya koyabilirsin mesela

Gönderi tarihi:

kisa kisa yazalim da tek seferde okunsun ben etkili yazarim her zman onda sorun yok

bilgi uzayda yer kaplar dedim ; yani mevcudiyetini muhafaza hukmundedir

sen illa eline sert gelen bi cisim sandin ... halbuki en guzel izahlarla anlatmistim

Kısa kısa yazsan da(ki benim de tercihimdir) anlaşılır yazmak lazım. Uzayda yer kaplayanın tanımlaması bilimsel kaynaklarda nasıl yapıldığını her kes biliyor. Sohpet, tartışma diğer insanlara da mesajdır demiştik. Söylenenin de anlaşılan olması gerekir. Kaldı ki burada zaten bilim ve bilim ötesi konuşuluyor. Konuşulan aranılanlarla son derece ilgili.

Bilgi çağlar boyunca inasandan insana taşınır dersen kabulum. Ama uzayda yer kaplar dersen bu felsefe olmaz. Atıştır.

Felsefenin de ciddiyeti, ilkeleri vardır. Bilgi ihtiva etmelidir.

Gönderi tarihi:

bilgi beyinde mi muhafaza edilir ?

ruhra mi ?

beyinde degil . cunku beyin prateinden ibarettir

hafiza ancak ruhun bir meziyetidir ruh ise evrenseldir ... madde otesidir

bu kadar basit : ))

Gönderi tarihi:

bilgi beyinde mi muhafaza edilir ?

ruhra mi ?

beyinde degil . cunku beyin prateinden ibarettir

hafiza ancak ruhun bir meziyetidir ruh ise evrenseldir ... madde otesidir

Dostum hafıza beynin hipokampus adı verilen bölgede yer alır...Beynin bu gölgesi uzaysal yön bulmadada etkilidir...Yani senin akılda tuttukların bu bölgede yer alır...

Gönderi tarihi:

madde otesidir

Usanmadan aynı şeyi söyleyeceğim. Madde ötesi dediğin masala içkin argümanlarını hemen ispatlayacaksın. Yoksa sallamaları dinleyecek hiç vaktimiz yok.

Tarihte cin, şeytan, ruhla uğraşmak kime ne verdi de, şimdi bize na faydası olacak?

Dindeki ruh'u tanımlamaya çalışıyorsan bu masaldır. Yok ruh derken kişiliği kastediyorsan tartışılabilir. Zaten madde ötesi de değildir.

Gönderi tarihi:

Dindeki ruh'u tanımlamaya çalışıyorsan bu masaldır. Yok ruh derken kişiliği kastediyorsan tartışılabilir. Zaten madde ötesi de değildir.

Affedersiniz ama Din'de Ruh nedir biliyor musunuz ?

Gönderi tarihi:

bilgi beyinde mi islenir ruhta mi ?

en onemli yerlerden alinti yapsana

Şimdilik alıntıya gerek yok felsefe safhasındayız. Alıntıyı sonraya bırakalım. Zaman yok o kadar.

Beyin travması geçiren ya da epilepsi hasatalığı nedeniyle beyinin bir kısmı alınan insanlar bilgilerinin bir kısmını hatırlamıyorlar. Unutuyorlar.

Bu neden dir?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.