Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KAHVENİN SÜPER BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLDUĞUNU UNUTMAYIN


Aries

Önerilen İletiler

KAHVENİN SÜPER BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI OLDUĞUNU UNUTMAYIN

 

Kahve;

 

Antioksidan açısından en değerli maddelerden biri… Dolayısıyla göğüs ve pankreas kanserlerinin de düşmanı.

 

Kolesterolü düşürüyor

 

Kahvenin fazlasının kolesterolü olumsuz etkilediğine dair söylentiler olsa da konsantre kahveler yerine, kahve çekirdeğinden yapılan kahvelerin kötü kolesterolü düşürdüğü ve kolesterol hastaları için faydalı olduğu belirtiliyor.

 

Ağrı kesici etkisi var

 

Ağrı kesicilerin etkisini yüzde 40 oranında artırıyor. Hatta bazı anestesi uzmanları, ameliyat sonrası ağrıları dindirmek için hastalara kahve içmeyi öneriyor.

 

Cildi koruyor

 

Kahve güneş ışınlarının neden olduğu cilt kanserinden koruyor. Fiziksel egzersizle birlikte ölçülü kahve tüketimi, güneşin ultraviyole B (UVB) ışınlarının yol açtığı kanserojen etkileri ortadan kaldırabiliyor.

 

Safra taşlarını yok ediyor

 

Kadın vücudu erkeğe kıyasla iki kat daha fazla safra taşı üretiyor. Günde dört bardak kahve içen kadınların içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az safra taşından şikayet ettiği kanıtlandı.

 

Parkinson düşmanı

 

Yapılan bir araştırmada günde bir fincan kahve içen erkeklerin parkinson hastalığı riskinin yüzde 40’a varan oranlarda azaldığı ortaya çıkarılmış. Bununla beraber menopoz sonrası ostrojen terapisi gören kadınlarda kahve tüketimi Parkinson Hastalığı riskini arttırmakta..

 

Şeker hastalığı için uyarı sinyali

 

Şeker hastaları için önerilmiyor fakat hastalığın erken uyarı sinyali olarak kabul ediliyor.

 

Kanserin düşmanı

 

Antioksidan açısından en değerli maddelerden biri… Dolayısıyla göğüs ve pankreas kanserlerinin de düşmanı.

 

Belki de en önemli etkisini depresyona eğilimlilerde gösteriyor.

 

Karaciğere faydalı

 

Karaciğere de faydası var; sirozun engellemesine yardımcı oluyor. Kahve tüketmek özellikle siroz yüzünden oluşan karaciğer kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Düzenli kahve içenlerin siroz gibi karaciğer rahatsızlıklarından daha az şikâyet ettiği görülüyor.

 

Astım hastalarına öneriliyor

 

Nefesi açıyor. Hatta özellikle astım hastalarına günde 3 fincan kahve içmesi öneriliyor.

 

Kahvenin bilinen diğer yararları şöyle sıralanabilir…

 

Kahve girişkenliği arttırıyor.

 

Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürüyor.

 

Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlılar fazla tüketmemeli.

 

Menopoz sorununu giderir.

 

Bağırsakları düzenliyor.

 

Çocuklara bile öneriliyor

 

Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabahki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor. Ama İtalyan uzmanların bir önerisini de aktarmadan olmaz. ”Çocuklarınız için güne başlamanın en güzel yolu, bir bardak sütlü kahveden geçer” uzmanlar.

 

Herşeyin fazlası gibi kahvenin de zararları yok değil. İtalyan uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp hastalarına da kahvenin yararlı olduğunu söylüyorlar. Fakat biz zararın da olduğunu düşünerek bu iki maddeyi yukarıda saymadık.

 

Fazla içilen kahvenin sinir sistemine olumsuz etkilerine, kalp çarpıntısı ve ellerde titremeye yol açabileceğine de dikkat çekiliyor.

 

Hamile kadınlara, kalp ve mide ülseri hastalarına genellikle, kahveden uzak durmalarını tavsiye etmek yerinde bir karar. Siz yine de 3 ila 4 fincanı geçmeyin.

 

Edinburgh Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmayla, kahvenin tansiyona olan etkisiyle ilgili görüşler yeni bir ivme kazandı. Düzenli olarak günde dört-beş bardak kahve içenler üzerinde yapılan araştırmalarda kandaki basınç, yani tansiyon hızla yükseldi. Yapılan testlerde, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü.

 

Kalp:Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları ve kalp çarpıntısına neden olabiliyor. Doktorlar özellikle kalp hastalarının sınırlı miktarda kahve içmelerini tavsiye ediyor.

 

Mide:Kahve, ülseri tetikliyor ve midenin asit salgılamasını uyarıyor. Bu nedenle mide hastalarının günde 2 fincanı geçmemeleri gerekiyor.

 

Şeker hastalığı:Amerika’da yapılan araştırmalarda, yemek zamanlarında yükselen kan şekeriyle birlikte tüketilen kahvenin şeker hastalığını olumsuz yönde etkilediği ortaya çıktı. Uzmanlar şeker hastalarının da kahveyi sınırlı tüketmesini öneriyor.

 

Su kaybı:Uzmanların bir kısmı kahvenin vücutta sıvı kaybına neden olduğunu savunurken, bir kısmı da bu kaybın önemsiz derecede az olduğunu savunuyorlar. Fakat yine de ağır basan görüş diğer kafeinli içecekler gibi kahvenin de vücutta su kaybı yarattığı yönünde.

 

Doğurganlık:Günde üç fincan veya daha fazla kahve içmek, kadının doğurganlık oranını azaltıyor. Çünkü aşırı miktarda kafein tüketimi yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Brezilya’da bulunan Sao Paulo Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalarda ise her gün düzenli olarak kahve içen erkeklerin içmeyenlere oranla daha güçlü spermleri olduğu kanıtlandı. Kafeinin spermin üzerinde uyarıcı etkisi olduğunu savunan uzmanlar, bunun merkezi sinir sisteminde de aynı etkiyi gösterdiğini iddia ediyorlar.

 

Hamilelik:Kafeinin anne karnındaki bebeğe zararlı olduğu biliniyor. Uzmanlar, hamile kadınların günlük kafein tüketme sınırlarının 300 mg ile sınırlı kalması gerektiğini belirtiyor.

 

DİP NOTLAR:

Antioksidan özelliği, kahvenin ŞEKERSİZ içilmesi..

2 fincan yeterli..

Kemoterapiden sonra 1 bardak taze sıkılmış havuç suyunun içine 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenip içilmesi gerekli.Havuş A vitaminini içeriyor ve yağda çözülüyor,yağ ilave etmezseniz hiç bir yararı yok...Kemoterapi sonrası bulantıları da azaltıyor.

 

Farkındayız,KANSERİ YENECEĞİZ.Facebook

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.