Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BM dünyada yaşanacak en iyi ülkeleri sıraladı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

66eafbdf.jpg

BM dünyada yaşanacak en iyi ülkeleri sıraladı

Türkiye 83. sırada yer aldı

05 Kasım 2010 Cuma, 04:40:06

.Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı, yeni İnsani Gelişme Endeksi'ni (İGE) açıkladı. Buna göre, dünyada yaşanacak en iyi ülkeler sıralamasında Türkiye 83. sırada yer aldı.

Listede ülkeler, çok yüksek, yüksek, orta ve düşük insani gelişmenin görüldüğü gruplar şeklinde ayrıldı. Eğitim, sağlık, gelirler ve mekroekonomik değerler sıralamada belirleyici unsurlar oldu. BM'nin raporunda Norveç 169 ülke arasında birinci sıraya yerleşti. Avustralya ikinci, Yeni Zelanda üçüncü ülke oldu. Nijer, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Zimbabve son üçte yer aldı.

BM verilerine göre Türkiye'de ortalama yaşam süresi 72 yıl, ortalama eğitim süresi 6,4 yıl ve kişi başına düşen milli gelir 13 bin 359 dolar. Türkiye, 2009'da 0,674 olan indeks puanını 2010'da 0,679'a yükseltti. 1980'de Türkiye'nin indeks puanı 0,455'le dünya ortalaması civarındaydı. 2010'da dünya ortalaması 0,624 puan.

Rusya'nın 65. olduğu listede, Estonya 34, Litvanya 44, Letonya 48, Belarus 61, Kazakistan 66, Azerbaycan 67, Ukrayna 48, Gürcistan 74 ve Ermenistan 76. sıraya yerleşti.

Raporun sonuç bölümünde, 1970 verileri ele alındığında tüm ülkelerin halklarının daha sağlıklı, daha zengin ve daha eğitimli olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada özellikle zengin ve fakir ülkeler arasındaki uçurumun devam ettiği de vurgulandı.

Kaynak

Gönderi tarihi:

Aslinda BM Türkiye'yi 83.sirada gösterek bir jest yapmistir. Milli Gelirin 13 bin dolar oldugu belirtilmis. Bunun gercekle hicbir alakasi yoktur. Asgari ücretle calisan milyonlar, ac emekliler, sokaklarda kagit mendil satanlar bu 13 bin dolarin ne kadarina sahipler?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu akşam TV de gördüğüm bir manzarayı aktarayım, İzmir Büyükşehir Belediyesi muhtaç insanların hesabına 100 TL. yatırmış; insanlar o parayı almak için bankada kuyruğa girmiş, spiker soruyor niye bu parayı alıyorsunuz? Vatandaşlar iş, güç yok ihtiyacımız var v.s cevaplar veriyor. Bir amcaya da aynı soru soruluyor amca aynen şu cevabı veriyor; bunda hükümetin suçu yok, insanlar iş olduğu halde çalışmıyor, peki siz niye alıyorsunuz deyince iş yok da ondan diyor amcam.

Gönderi tarihi:

Gelir dağılımı konusunda Türkiye'dede dünyadada büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz,İş sahasının en yoğun olduğu bölgemiz olan marmara ve trakyaya işim gereği bol bol gitmeme gerekiyor,daha önceleri fabrikaların önünde,tek tek fabrikaları gezerek iş arayan gençler görürdüm,1 ay önce en son oralardan geçerken neredeyse bütün fabrikaların işçi aradığını gördüm,tekirdağda fabrika müdürlüğü yapan bir arkadaşımla sohbet ederken bana söylediği bişey sanırım bu konunun özüne oturacaktır,çalışmaya gelen işçiler belli bir süre sonra yada ilk geldiklerinde ''asgari ücret verecekseniz ben hiç başlamayayım,pazarda limonda satsam o parayı kazanırım,başımı ağrıtmanın manası neki'' diyorlarmış....

Gönderi tarihi:

Gelir dağılımı konusunda Türkiye'dede dünyadada büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz,İş sahasının en yoğun olduğu bölgemiz olan marmara ve trakyaya işim gereği bol bol gitmeme gerekiyor,daha önceleri fabrikaların önünde,tek tek fabrikaları gezerek iş arayan gençler görürdüm,1 ay önce en son oralardan geçerken neredeyse bütün fabrikaların işçi aradığını gördüm,tekirdağda fabrika müdürlüğü yapan bir arkadaşımla sohbet ederken bana söylediği bişey sanırım bu konunun özüne oturacaktır,çalışmaya gelen işçiler belli bir süre sonra yada ilk geldiklerinde ''asgari ücret verecekseniz ben hiç başlamayayım,pazarda limonda satsam o parayı kazanırım,başımı ağrıtmanın manası neki'' diyorlarmış....

Tabiiki arkadasiniz dogruyu söylemistir degilmi?iS VAR AMA CALISMAK ISTEMIYOR KIMSE demek istediniz galiba?

saygilarla

• 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

bence Türkiye birinci sırada olmalı

Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandasi olarak muhakkak ki ülkemin ilk siralarda olmasini isterim.Ama duygusalliktan siyrilip gercekci olmak gerekiyor.Türkiye'de mutlu bir azinlik disinda kalan halk kitleleri refah seviyesinin altinda yasamaktadirlar.Bu nedenle sadece bir Türk olarak ülkemin birinci sirada olmasini bugünkü sartlarda istemem biraz diger ülkelere haksizlik olur.Önce refah seviyesi sonra duygusallik.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.