Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Niyet ettim Allah rızası için internete girmeye!

’Yüce Allah’ın erişin dediği yerlere erişmeli ve rızasının bulunmadığı yerlere erişmemelidir. Cenabı hak CeBIT Fuarı’nı hakkımızda hayırlı etsin, hayırlı içeriklere ulaşmayı nasip etsin’’

CeBIT'te 'hayırlı içerik' hutbesi

CeBIT Bilişim Fuarında, verilen hutbede, "Yüce Allah'ın erişin dediği yerlere erişmeli ve rızasının bulunmadığı yerlere erişmemelidir. Cenabı hak CeBIT Fuarı'nı hakkımızda hayırlı etsin, hayırlı içeriklere ulaşmayı nasip etsin'' denildi.

TÜYAP Beylikdüzü Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen fuarda, cuma namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Şube Müdürü Abdurahman Aktaş, verdiği hutbede bilişim, iletişim teknolojisinin ve bilgi toplumunun temel taşı kabul edilen internetin büyük bir hızla geliştiği, engel tanımaksızın büyüdüğü ve ülkeler arasında sınırları kaldırdığı belirtilerek, artık bilgisayarlar, yeni nesil mobil telefonlar ve internet olmadan birçok hizmeti almanın, sadece kağıt kalemle ya da düşüncelere dayalı bilimsel araştırmalar yapmanın, haberleşmenin neredeyse imkansız hale geldiği, bu nedenle küreselleşen dünyada çağın iletişim imkanı olan internetten uzak durmanın mümkün olmadığını anlattı.

İnternetin bilginin hareketine yeni bir boyut ve anlam getirdiği vurgulanan hutbede, buralarda sayısız yazılı ve görsel içeriklerin erişime açıldığı, asıl üzerinde durulması gerekenin internetin kendisi değil üzerinde taşıdığı içerik dünyası olduğu, internetin bu yönünün tartışıldığı belirtildi.

Aktaş, hutbede şunları söyledi:

''Zira bu içerikler yayınlandığı şekilde yerinde durmamakta, bir anda milyarlarca internet kullanıcısına isteyerek veya istemsiz bir şekilde ulaşmaktadır. İçerikler, bizlerin maddi ve manevi dünyamızı etkilemekte, mevcut tüm kavramlarımızda ve değerlerimizde fark edilir biçimde değişikliğe neden olmaktadır. Özellikle interneti kötü niyetli insanların amacı dışında kullanarak zararlı içerikler üretmesi, dünyanın huzur ortamını bozmakta, birçok sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu içerikler kullanılarak cinsel istismar, kumar, başkalarının işlerini engelleme, gizli ve kişisel bilgilerini ele geçirip yararlanma, her türlü sahtekarlık, yolsuzluk, dolandırıcılık, hırsızlık yapılabilmekte, tehlikeli maddeler satılmakta, kötü amaçlı yazımlar ile bilişim alt yapıları ve içerikleri bozulmakta ya da yok edilerek, kişisel ve kurumsal itibar ile oynanmaktadır.''

Dünyada ahlaki değer tanımayan kötü niyetli 5 milyon hackerdan bahsedildiğine dikkat çekilen hutbede, günümüzde internetin kontrolsüz biçimde büyüdüğü, bilginin ve belgenin paylaşılabileceği güvenli, emin bir erişim platformu olmaktan çıktığı, artık gerekli güvenlik alt yapısı olmadan internete erişmek, kişisel, kurumsal bilgi ve belgeleri korumanın mümkün olmadığı ifade edildi.

focushaber

Yönetici arkadaşlardan reca ediyorum giriş bölümüne bir not eklesinler:

"Lütfen abdest almadan giriş yapmayınız...." :stuart::unsure:

Gönderi tarihi:

Ya ne zararlı şeymiş şu internet, acaba bana da virüs bulaşır mı, bulaşırsa aşısı var mı? :lol:

Gönderi tarihi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti artik LAIK BIR CUMHURIYET degildir.Bu simdilik Anayasa kitapciginin icinde laf olsun diye durmaktadir.Secimden sonra Türkiye'de Laiklik artik resmen tarihe karisacak Türkiye AMERIKA'nin bize uygun gördügü ILIMLI ISLAM rejimne gececektir.Türban olaylari,YÖK'ün hukuku cigneyerek türbana serbestlik vermesi,AKP'nin yargisinin olusmasi,Camilerde siyasi vaazlar verilmesi,yukaridaki yazida da bahsedildigi gibi Diyanet Baskanliginin resmen Laiklik karsiti davranislari secimden sonra Türkiye'de cok önemli olaylarin olacagini bize gösteriyor.Meclise Türbanla ne zaman girecegiz diyen kadina Basbakanin herseyin bir sirasi var adim adim ilerliyoruz yanitini vermesi bana ayni basbakanin "YOLUMUZUN ÜZERINDE BIR INEK YATIYOR,HEDEFE ULASMAMIZI ENGELLIYOR,ADIM ADIM HEDEFIMIZE YAKLASACAGIZ"demesini hatirlatiyor.Ne kadar acik ve net konusmustu basbakan o günlerde.Bugün basbakanin methini yapanlar onun bahsettigi hedefe ulasmasi icin ona yandaslik yapanlardir,bunlar ister siyaseti ister adlarina aydin denilen kisiler isterse medya olsun farketmez.Recep Tayyip Erdogan'in Laik Türkiye Cumhuriyetini ziyan etmesine kim göz yumuyorsa o bu ülkenin bu milletin dostu degildir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.