Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2 Milyon 228 Bin 592 kere "HAYIR"


SeDatsan

Önerilen İletiler

GSS'ye 2 Milyon 228 Bin 592 "Hayır"

 

 

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB'nin Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı referandumu sonuçlandı. Türkiye genelinde 2 milyon 228 bin 592 "Hayır" oyu çıktı. TTB İkinci Başkanı Bakkalcı, "Tasarı geri çekilmezse 'İnsanca Yaşam İçin Büyük Yürüyüş' başlatacağız" dedi.

 

BİA (Ankara) - Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'nin, (TMMOB) hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarılarına karşı oylamaya sundukları "Referandum 2006" sonuçlandı.

 

Referandumda 2 milyon 228 bin 592 kişi GSS'ye "hayır" dedi.

 

Tasarı geri çekilmezse demokratik kitle örgütleri yürüyecek.

 

SSGSS yasa tasarısını halka sormak üzere, TTB, DİSK, KESK ve TMMOB tarafından düzenlenen referandumda, Türkiye genelinde kurulan 2 bin 892 sandıktan, 2 milyon 228 bin 592 "hayır" oyu çıktı.

 

Referandum sonuçlarını açıklamak üzere dün TTB Merkez Konseyi binasında basın toplantısı düzenlendi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'nın da katıldığı toplantıda, açıklamayı TTB İkinci Başkanı Metin Bakkalcı yaptı.

 

Bakkalcı: "Bu referandum bir "ilk"tir."

 

Böyle bir etkinliğin Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çeken Bakkalcı, "İnsanlık ayağa kalktı, vatandaşlar özgür iradelerini ortaya koydu. Halk sosyal devletin tasfiyesine 'hayır' dedi. Zaten bunun aksini düşünebilmek mümkün değildi. Şimdi vekillerin görevi bu yasa tasarısını geri çekmektir" diye konuştu.

 

Referandumda, Türkiye genelinde toplam 2 bin 892 sandık kurulduğunu bildiren Bakkalcı, internet üzerinden kullanılan oylarla birlikte, 2 milyon 241 bin 738 kişinin GSS'ye ilişkin iradesini belirttiğini aktardı. 2 milyon 228 bin 592 kişi GSS'ye hayır derken, 13 bin 146 kişi de GSS'yi destekledi. Oylama sonucunda, "hayır" diyenlerin oranı yüzde 99.4 olurken, "evet" diyenler ise yüzde 0.6 oranında kaldı.

 

"Hayır" oylarıyla aydınlık geleceğin önünün açıldığını belirten Bakkalcı, "Emeklilik hayal olacak, emekli maaşları düşecek, sağlık paralı hale gelecek. İşte vatandaş bunları öngören yasa tasarısına karşı çıkmıştır. Bu yasayla paran kadar sağlık anlayışı yasal çerçeve altına alınmak isteniyor. Hükümet milli gelirin yüzde 7.6 oranında arttığını söylüyor. Bir yandan da emekli maaşlarını düşürmeye çalışıyor. Yeni bir yol açıldı artık referandum süreci de bu yolun başlangıcıdır" dedi.

 

Bakkalcı, "Hayır" oylarının, tasarının geri çekilmesini gerektirdiğini belirterek, tasarının geri çekilmemesi durumunda "İnsanca Bir Yaşam İçin Büyük Yürüyüş" başlatılacağını da duyurdu.

 

Çelebi: "Bu oyunu bozalım"

 

DİSK Genel Başkanı Çelebi, Türkiye'de bir oyun oynandığını ve bu oyunun bozulması gerektiğini söyledi. Çelebi, "Emekliliğinin hayal olduğu, emekli maaşlarının düşürüldüğü, sağlığın paralı olduğu bir düzen yaratılmaya çalışılıyor. Bu oyunu bozmamız gerekiyor. Vatandaş tepkisini ortaya koydu. Şimdi önemli olan bu tepkiye sahip çıkmaktır. Vekillerin görevi de yasa tasarısını geri çekmektir" dedi.

 

Tombul: "Vekil halkın sözünü dinlemek zorunda"

 

KESK Genel Başkanı Tombul, asıl işin bundan sonra başladığını ve halka büyük görev düştüğünü söyledi. Halkın iradesine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Tombul, "Biz halka sorduk. Halk iradesini sandığa yansıttı. Halkın söz söylediği yerde vekilin ayrı bir söz söylemeye yetkisi yoktur. Halkın kararına saygı duysunlar. Bu etaptan sonra yine vatandaşa büyük iş düşüyor. Herkes iradesine sahip çıkmalı" diye konuştu.

 

Soğancı: "Yasa halkın iradesiyle meşru olamaz"

 

TMMOB Genel Başkanı Soğancı da "Halk bu tasarıyı reddettiğini beyan etti. Türkiye'de insanlar halk etmediği bir muamele görüyor. Ancak bu referandum bir ilki gerçekleştirdi. Halk iradesini sandığa yansıttı. Bu yasa meclisten geçirilebilir. Ama meşru olmaz. Türk halkı kararını ortaya koymuştur" görüşünü aktardı. (EZÖ/AD)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EĞİTİM,

 

SAĞLIK,

 

SOSYAL GÜVENLİK,

 

EN TEMEL İNSANİ HİZMETTİR.

SATILAMAZ BAŞKASINA DEVREDİLEMEZ, PİYASANIN KAR HIRSINA TERK EDİLEMEZ.

 

BİZLER VERGİLERİMİZLE ÜCRETİNİ PEŞİNEN ÖDEDİĞİMİZ BU EN TEMEL HİZMETLERİ, YANİ HAKKIMIZI İSTİYORUZ.

 

BİZLER SADECE HAKKIMIZ OLAN İSTİYORUZ.

 

ÇOK ŞEY DEĞİL, İNSANCA BİR YAŞAM İSTİYORUZ.

 

KISACASI VERGİLERİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ.

 

,

 

PARAN KADAR SAĞLIK,

 

PARAN KADAR EĞİTİM,

 

PARAN KADAR ADALET,

 

PARAN KADAR DEMOKRASİ,

 

PARAN KADAR SAYGINLIK-İTİBAR,

 

PARAN KADAR GÜVENLİK

 

PARAN KADAR RAHAT-HUZUR

 

PARAN KADAR HAYAT

 

ŞEKLİNDEKİ HAKSIZ-ADALETSİZ VE GAYRİ İNSANİ ZİHNİYETE,

 

İŞGÜVENCESİZ ESNEK VE KURALSIZ ÇALIŞMAYA,

 

VE MEZARDA EMEKLİLİĞE,

 

HAYIR!!!

 

ASLA!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.