Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2011 Seçimi ve MHP Genel Başkanı Kim Olmalı ?

Sizce 2011 Seçiminde Devlet Bahçeli Başkanlığındaki MHP ,AK Partiyi zorlayabilir mi ?  

3 üye oy verdi

1. 1. Sizce 2011 Seçiminde Devlet Bahçeli Başkanlığındaki MHP ,AK Partiyi zorlayabilir mi ?

• Evet
      0
    • Hayır
      3

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar ,Ben bu Referandum sonuçlarından sonra 1997'den beri MHP Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli'nin halk nezdindeki Prestijini ve itibarını büyük ölçüde kaybettiğine ve Türkiye genelinde MHP'nin büyük oy kaybına neden olduğuna inanıyorum.Kısaca bu Referandumun en büyük Mağlubu ve seçmen nezdinde siyasal zemin kaybeden Partisi Devlet Bahçeli Genel Başkanlığındaki MHP olmuştur.

Yani 2002 Genel Seçim başarısızlığından dolayı MHP Genel Başkanlığından istifa eden Devlet Bahçeli, Referandum sonrası Seçmen veya Halk nezdinde oldukça yıpranmıştır.

Artık bu saaten sonra Devlet Bahçeli ,MHP'nin önünü kapatan Lider konumundadır.

Bilindiği gibi 2009 Yerel Seçim'de MHP,Osmaniye,Kastamonu,Gümüşhane,Isparta,Karabük,Bartın Belediyelerini kazandı.

Ama Referandum'da bu illerden Evet Oyları çıktı.

Bana göre yukarıda yazdığım illerde ve Türkiye Genelinde ,Devlet Bahçeli ile MHP düşüş trendine girmiştir.

Bence MHP'de Yeni bir Genel Başkan ile ,yeni bir yönetim ve yeni bir siyasi anlayış dönemi derhal başlamalıdır.

Eğer MHP ,2011 Hazirandaki Genel Seçime Devlet Bahçeli yerine başka bir Genel Başkan ile giderse,AK Partiyi Muhalefete gönderebilir.Aksi taktirde 2011 Hazirandaki Genel Seçimde ,Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığı altındaki MHP'nin ,barajın altında kalma Tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.Tıpkı 3 Kasım 2002 Genel Seçiminde MHP'nin Yüzde 8,35 Oy alarak barajın altında kaldığı gibi.

2011 Hazirandaki Genel Seçimde Türkiye Genelinde MHP'den AKP'ye yönelecek Oyların olması durumunda ,bunun Baş Sorumlusu Devlet Bahçeli ve onun Ekibi olacaktır.Tıpkı Referandumdaki MHP'nin güçlü olduğu İllerde Osmaniye,Kastamonu,Gümüşhane,Isparta,Karabük,Bartın gibi Şehirlerde kendi seçmenini AKP'ye kaybettiği gibi.

Kesinlikle MHP ,2011 Genel Seçimine Devlet Bahçeli yerine Yeni bir Genel Başkan ve Yeni bir Parti Yönetim ile girmelidir.Referandumda kendi Memleketi Osmaniye'de bile kaybeden Devlet Bahçeli siyasi ömrünü tamamlamıştır.

Yani Devlet Bahçeli ,Partinin Geleceği ve Menfaatleri açısından istifa ederek,Partiyi derhal Kongre'ye götürmelidir.

Bu sebeplerden dolayı ben Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığını tartışmaya açmak istiyorum.MHP'nin Yeni Genel Başkanı aşagıdaki isimlerden birisi olabilir;Mansur Yavaş veya Ümit Özdağ,Tuğrul Türkeş,Ramiz Ongun,Koray Aydın,Ahmet Reis Yılmaz,Oktay Öztürk,Oktay Vural,Yalçın Topçu,Faruk Bal,Yaşar Okuyan,Mustafa Cihan Paçacı,Sadi Somuncuoğlu,Vedat Bilgin,Mehmet Ekici,Metin Çobanoğlu,Tunca Toskay,Mehmet Şandır,Ahmet Deniz Bölükbaşı,

Sonuç İtibariyle 2011 Genel Seçimine MHP'de Genel Başkan değişikliği ve Parti Yönetimi değişikliği olması halinde ,MHP'nin Türkiye genelinde Oyları artacaktır. Ayrıca 2011 Genel Seçiminde MHP ,Yeni Genel Başkan ile ve Yeni Parti Yönetimi ile Türkiye genelinde AK Partiyi ciddi anlamda zorlayacak ve AKP'yi muhalefete gönderecektir.

Gönderi tarihi:

Referandum sürecinde Devlet Bahçeli nin MHP seçmenine ters gelen ne gibi bir hatası oldu yani Sayın Bahçeli ne yapmalıydı, 12 Eylül masallarına inanıp evet denmesini mi istemeliydi? Bence Sayın Bahçeli tutarlı bir politika gütmüştür ama MHP seçmeni parti ilkelerine riayet etmemiş ve partisine ihanet etmiştir.

Şu an teröristlerle yapılan pazarlıkları gören bu milliyetçiyim deyip evet diyenler acaba yine aynı düşüncede mi? 12 Eylülle hesaplaşacağım diye hainleri affetmek isteyenlere destek verdiklerini acaba fark ettiler mi?

Gönderi tarihi:

MHP zaten hic bir zaman halkin partisi olamamistir. Gecmiste oldugu gibi günümüzde de sadece taseron bir parti olarak varligini sürdürmektedir. Gecmisi karanlik, irkci ve fasizan zihniyete sahip bir parti ülke ve halk icin asla iyi olmaz. Cumhurbaskanini koltuga MHP destegi ile otututurdu AKP. Burada da taseronlugunu gösterdi. Apo konusunda gena aynisini yapti, emperyalist güclerin istegi dogrultusunda iktidara gelip onlarin arzularini yerine getirerek idam cezasinin kaldirilmasinda büyük rol oynamistir. Iktidardan cekilseydi inandiriciligini gösteriridi , ama yapmadi, cünki patronlari öyle istedi.

Türkiye etnik milliyetciligi, irkciligi, karanligi arzulayan siyasi partiler ile bir yere varamaz.

Gönderi tarihi:

Şimdilerde Pkk'nin ateşkesi uzatması ile gelen şehit cenazelerinde slogan atarak oy toplamaya çalışan Mhp Din istismarcılığına soyunmaya başladı,bakalım bu onları mecliste tutmaya yetecekmi,yada İnegöl ve Dörtyol gibi olayları kışkırtmayı deneyerekmi oy kazanmaya çalışacaklar....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.