Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Habur efsanesi de bitti İktidarın “içi boş” Kürt açılımından sonra Habur’da yaşananların Türkiye’de tepkiye neden olduğu varsayılmıştı. Aslına bakarsanız belki ilk günlerde böyle bir tepki de oluşmuştu. Hatta bu nedenle AKP’nin ciddi bir oy kaybına neden olduğu da ileri sürülmüştü. Ancak referandum sonunda gördük ki, halkın bu konuda fazla bir duyarlılığı ve öfkesi yokmuş. Habur Kapısı’nda yaşananlar, sadece medyaya çıkma olanağı olanların yüksek sesle dile getirdiği bir olguymuş. Şurası belli ki Türk halkı terör ve şiddetten artık kurtulmak istiyor. Bu nedenle “hesap sorulmasını” veya “sorumluların cezalandırılmasını” bile artık talep etmeyebilir. Çünkü Güneydoğu’da bir sorun var ve bu sorun Türkiye’nin genelini etkiliyor. O halde ne pahasına olursa olsun bu sorun çözülmeli. Hatta bu uğurda teröristlerle masaya oturulması, İmralı’daki kişinin muhatap alınması ve hatta hatta bu kişinin affedilip siyaset yoluyla legalize olması bile kabul edilebilir durumda. Referandum, Kürt sorununun çözümünde böylesine bir iklim yarattı benim izlenimlerime göre. Bunları, eleştirmek adına yazmıyorum, tam tersine, bu fırsatın değerlendirilmesi ve sorunun kalıcı olarak çözülmesi adına yazıyorum.Burada görev öncelikle iktidara ve Kürt halkının siyasi temsilcilerine düşüyor. İktidar, açılım kararı aldığında bunun içini dolduramamıştı. Sanıyorum bu da iktidarın elini tutan “bazı konuları anlatmakta duyulan sıkıntıdan” kaynaklanıyordu. İktidar halkın tepkisinden çekiniyordu ve bu nedenle taleplerin dışarıdan gelmesini tercih ediyordu. Şimdi durum değişti. Kürt sorununun çözümünü halkın önemli bir bölümünün de “fazla naz etmeden” istediği ortaya çıktı. O halde iktidar dile getiremediği çözüm önerilerini artık korkmadan gündeme taşımalıdır. Tabii bu iklimden Kürt halkının siyasi temsilcileri de yararlanmalı ve konuya sağduyu ile yaklaşarak sorunun çözümünde öncelik almalıdır. Kısır tartışmalar, yara kabuğu kaşımalar, anlamsız güç gösterileri, Türk halkını rencide edecek tavır ve davranışlar yerine akılcı, mantıklı, hukuka ve demokrasiye uygun talepler hemen masaya konulmalıdır. Kürt sorununun çözülmesi, siyaseti de rahatlatacaktır. Anlamsız “demokrasi ve özgürlük” tartışmaları bitecek, Türkiye’nin gerçek sorunlarına eğilme ortamı yaratılacaktır. Türk halkı bilerek bilmeyerek, iktidara da Kürt halkına da çok önemli bir kredi açtı. Bunun değerlendirilmesi için ilgili herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Can Ataklı/ Vatan Gazetesi/ 14.09.2010 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Can Atakli sevdigim bir gazetecidir fakat VATAN gazetesinde yazdigi sürece benim icin hicbir deger ifade etmez.Bu demek degildir ki onun yazdiklarini begenmiyorum hayir tam tersine cok dogru ve isabetli yazmistir yukaridaki yazisini. Habur olaylari icin tepki koyanlari yanlis teshis etmis Can Atakli.Tepki koyanlar her zaman oldugu gibi yine Atatürkcüler ve bu ülkenin gercek sevdalilariydi.Onlar Habur'u hic unutmadilar,bende unutmadim o nedenle kocaman bir HAYIR verdim o gün. Bu ülkede teröristlere kucak acanlar,onlarin isledikleri kanli eylemleri protesto gibi yansitanlar,askere agiz dolusu küfredenlerdir Habur'u unutan ve hatta HABUR'da olanlari bile DEMOKRASI diye bizlere yutturma hadsizligini gösterenler. saygilarla 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Sahillerdeki zengin Zümre dışında kalan Türk kardeşlerimizde artık bu sorunun adının ''Kürt Sorunu'' olduğunu ve çözümünün silahla mümkün olmadığını,ölenlerin,öne sürülenlerin hep fakir ve gariban çocukları olduğunun farkına varmıştır... 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Can Atakli sevdigim bir gazetecidir fakat VATAN gazetesinde yazdigi sürece benim icin hicbir deger ifade etmez.Bu demek degildir ki onun yazdiklarini begenmiyorum hayir tam tersine cok dogru ve isabetli yazmistir yukaridaki yazisini. Habur olaylari icin tepki koyanlari yanlis teshis etmis Can Atakli.Tepki koyanlar her zaman oldugu gibi yine Atatürkcüler ve bu ülkenin gercek sevdalilariydi.Onlar Habur'u hic unutmadilar,bende unutmadim o nedenle kocaman bir HAYIR verdim o gün. Bu ülkede teröristlere kucak acanlar,onlarin isledikleri kanli eylemleri protesto gibi yansitanlar,askere agiz dolusu küfredenlerdir Habur'u unutan ve hatta HABUR'da olanlari bile DEMOKRASI diye bizlere yutturma hadsizligini gösterenler. saygilarla Sayın politika burada ayrılıyoruz, herşeyi aynı düşüneceğiz diye de bir kaide yok. Vatan Gazetesi ni savunmak bana düşmez ama orada Türkiye Cumhuriyeti nin üniter yapısını savunan birçok yazar var, karşı görüşte olanlar da var tabi. Bence olması gereken de bu zaten. Bir medya organı tek sesli olmamalı, objektif olmalı, bence Vatan böyle bir gazete. Habur a gelince Habur olayları olduğunda Türkiye ayağa kalktı, AKP bile tepki verdi, o gün seçim olsa AKP birmişti. Can Ataklı burada da haklı o gün o tepkiyi verenler (en basitinden Osmaniye ve Yozgat) bugün bu olayları unutmuşlardır. Dediğiniz gibi bu olayları unutmayanlar zaten HAYIR dedi ve demeye de devam edecek. saygılar... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Sahillerdeki zengin Zümre dışında kalan Türk kardeşlerimizde artık bu sorunun adının ''Kürt Sorunu'' olduğunu ve çözümünün silahla mümkün olmadığını,ölenlerin,öne sürülenlerin hep fakir ve gariban çocukları olduğunun farkına varmıştır... Tamam farkındayız, sadece siz farketmiş değilsiniz. Ne yapalım peki, koskoca T.C mi teslim olsun? Yapılacak belli teröristler silah bırakıp teslim olacaklar, bunun başka çaresi yok! Umarım siz de bunu farkedersiniz. Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Tamam farkındayız, sadece siz farketmiş değilsiniz. Ne yapalım peki, koskoca T.C mi teslim olsun? Yapılacak belli teröristler silah bırakıp teslim olacaklar, bunun başka çaresi yok! Umarım siz de bunu farkedersiniz. Farkedemezler farketmek istemezler... Bugün yine öldürülen teröristlerin cenazesini şova dönüştürdüler. Oranın Türkiye olduğuna inanamadım.Sizde bakın görüntülere inanamıyacaksınız.Bakın ve kararınızı verin. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Farkedemezler farketmek istemezler... Bugün yine öldürülen teröristlerin cenazesini şova dönüştürdüler. Oranın Türkiye olduğuna inanamadım.Sizde bakın görüntülere inanamıyacaksınız.Bakın ve kararınızı verin. Bakın Arkadaşımız Ne Diyor ''Koskoca T.c teslim olsun'' bir diğer cümlesi ne ''teröristler silah bırakıp teslim olacaklar'' bumu çözüm yönteminiz? Kimsenin kimseyi teslim almadığı,Kürt halkının Dil,Kültür,İnsani vs vs konularda Türklerle eşit haklara kavuşturulduğu onurlu bir çözüm bu dkadarmı imkansız,daha dün akşam sayın Demirtaş'ın konuşmasını izledim,ne dyor sayın Demirtaş,''Biz Türkiye'nin birliğinin,bayrağının,Ordusunun ve topraklarının bütünlüğünü savunuyoruz,dediğimiz şudur,Ankara'dan bu ülke yönetilemiyor,ozaman ne yapmalıyız peki diyorlar,yerinden yönetmeliyiz,Türkiye'de 20-25 yerel meclis olmalı,bu meclislerin oluşturduğu Ulusal bir meclisimiz olmalı,bu 20-25 bölgede dahil olmak üzere Ülkemizin tamamında Türkçe resmi dil olmalı,bunun yanında her bölge parlemantosu Türkçeye dokunmamak kayidesi ile 2. bir resmi dil kullanabilmeli,bu dillerde eğitim verebilmeli,propaganda yapabilmeli,tv,radyo,gazete vs kurabilmelidir,ben çocuğumu kendi ülkemde,Türkiyemde anadilimle eğitim vererek büyütmek isteyen bir babayım'' bunların hangisine karşısınız? 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Bakın Arkadaşımız Ne Diyor ''Koskoca T.c teslim olsun'' bir diğer cümlesi ne ''teröristler silah bırakıp teslim olacaklar'' bumu çözüm yönteminiz? Kimsenin kimseyi teslim almadığı,Kürt halkının Dil,Kültür,İnsani vs vs konularda Türklerle eşit haklara kavuşturulduğu onurlu bir çözüm bu dkadarmı imkansız,daha dün akşam sayın Demirtaş'ın konuşmasını izledim,ne dyor sayın Demirtaş,''Biz Türkiye'nin birliğinin,bayrağının,Ordusunun ve topraklarının bütünlüğünü savunuyoruz,dediğimiz şudur,Ankara'dan bu ülke yönetilemiyor,ozaman ne yapmalıyız peki diyorlar,yerinden yönetmeliyiz,Türkiye'de 20-25 yerel meclis olmalı,bu meclislerin oluşturduğu Ulusal bir meclisimiz olmalı,bu 20-25 bölgede dahil olmak üzere Ülkemizin tamamında Türkçe resmi dil olmalı,bunun yanında her bölge parlemantosu Türkçeye dokunmamak kayidesi ile 2. bir resmi dil kullanabilmeli,bu dillerde eğitim verebilmeli,propaganda yapabilmeli,tv,radyo,gazete vs kurabilmelidir,ben çocuğumu kendi ülkemde,Türkiyemde anadilimle eğitim vererek büyütmek isteyen bir babayım'' bunların hangisine karşısınız? Bakın ABD 3 bin kişi öldü diye 10 binlerce kilometre öteden gelip ülke işgal etti. Biz 10 binlerce insanın ölümüne , 100 binlerce insanın sakat kalmasına, milyar liraların kaybolmasına ve insanların birbirlerine düşman gözüyle bakmasına neden olanlar teslim olmadan kimse eyalet vb. yerinden yönetim sistemlerinden söz edemez bu resmen bölünmeye yol açar. Türkiye nin bağımsızlığını savunanlar ayrı bayraktan bahsetmediler mi, her yerde posterini taşıyıp nara atılan İmralı daki şahıs ayrı bir güvenlik gücünden bahsetmedi mi? Kimse kimseyi kandırmasın verilen her taviz ülkenin bölünmesini hızlandırır. Anadile gelince, Türkçe mecburi olduğu halde Türkçe konuşamayan insanların olduğu bir ülkede bir resmi dil daha yaratırsanız Türkçe nin ruhuna bir fatiha okuyun. Kimse ana dilini konuşamıyordan başlandı, şimdi ikinci bir resmi dile gelindi. Yerinden yönetimden başlayıp bağımsızlığa gitmeyeceğini kim garanti edebilir? 1 Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Sahillerdeki zengin Zümre dışında kalan Türk kardeşlerimizde artık bu sorunun adının ''Kürt Sorunu'' olduğunu ve çözümünün silahla mümkün olmadığını,ölenlerin,öne sürülenlerin hep fakir ve gariban çocukları olduğunun farkına varmıştır... Simdi Ege kiyilarinda Akdeniz kiyilarin Marmara kiyilarinda Karadeniz kiyilarinda Van gölü kiyilarinda yasayanlar on binlerce köy kasaba sehir bu yerlesim yerlerinde yasayan vatandaslar zengin zümre mi oluyor.. Simdi Türkiye nüfusunun dört ücünü zengin zümre yaptik..Helal olsun ama.. anladigim kadar Bir iletide okudum..Emperyalizmin fazla oldugu yerde hayir oyu cikmistir diye..Yazdiklarinizla birlestirisek !!! Emperyalizmin fazlaliligi ezilen halklar üzerinde olur cehaletin üzerinde olur Bilakis davetiye Evet cikarilir Emperyalizmi takmayan yerlerde emperyalizm tutunamaz.. Afganistan Irak ta durumda farkli degildir.. Türkiye´de o kadar zeki her türlü siyasetci dururken maneviyatci bir o kadarda küfürbaz bir kisi neden bop esbaskanligi verilmistir..Bu görev devlete degil hükümete degil askere degil bir sahsa veriliyor KIYI bölgelerde bu insanlar hem pratikte hem teoride günmüz dünyasini daha iyi kavradiklari ortada bu insanlar zaten emeginle bal yiyor dudaklarina bal calmalarini da gerek yok saglik dolu bu insanlara.. Cünkü o bölgeler kendi besinlerini alacak topragi kendi elleriyle besliyorlar beslemeden önce topragi paylasmasini ögrenmisler? Her ailenin bir zeytinligi zeytinligi yoksa tütün kiracak tarlasi oda yoksa üzüm bagi vs vs vs.. O konuda daha güclüler aga yok yanlarinda abileri var seyhleri yok Anne ve Babalari var onlarin okutacak özgür kilacak basarinin devamini getirecek.. O dedigiz zümre olsa olsa Türkiye´nin heryerinden sonradan bir mantar gibi zengin olmus tabakadir onlarinda sabit oyu yoktur diyarbakirlisi´da vardir muslusu´da bitlis´li de vardir..Bunlarin zengiligi zaten kisa yönden zenginliktir Bursa sehrine gelirsek oda bir mantar gibi türeyen büyüyen göcmen sehridir zenginlikleri bursanin kendi halkina ait degildir ama bir Adana bir bodrum bir kusadasi bir izmir kendi yerli zenginligidir van da öyledir zonguldak gibi yüzlerce örnek verebiliriz.. Kiyi sehirlerimize Kiyi dedigimiz Türkiyen´in en büyük bölgelerine lekelemeye calismaya gerek yok..Bu caliskan insanlar caliskanlik garibanliksa asil gariban onlar...Eli silahli basi bos insanlar gariban olamaz olsa olsa ya sehir eskiyasi yada dagdaki eskiya olur. Kedi erisemedigi cigere mundar dermis.. 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Bakın ABD 3 bin kişi öldü diye 10 binlerce kilometre öteden gelip ülke işgal etti. Biz 10 binlerce insanın ölümüne , 100 binlerce insanın sakat kalmasına, milyar liraların kaybolmasına ve insanların birbirlerine düşman gözüyle bakmasına neden olanlar teslim olmadan kimse eyalet vb. yerinden yönetim sistemlerinden söz edemez bu resmen bölünmeye yol açar. Türkiye nin bağımsızlığını savunanlar ayrı bayraktan bahsetmediler mi, her yerde posterini taşıyıp nara atılan İmralı daki şahıs ayrı bir güvenlik gücünden bahsetmedi mi? Kimse kimseyi kandırmasın verilen her taviz ülkenin bölünmesini hızlandırır. Anadile gelince, Türkçe mecburi olduğu halde Türkçe konuşamayan insanların olduğu bir ülkede bir resmi dil daha yaratırsanız Türkçe nin ruhuna bir fatiha okuyun. Kimse ana dilini konuşamıyordan başlandı, şimdi ikinci bir resmi dile gelindi. Yerinden yönetimden başlayıp bağımsızlığa gitmeyeceğini kim garanti edebilir? Birinci olarak ben Bin Ladin'in Abd ajanı olduğunu,Abd'nin planlarını gerçkleştirmek için bu örgütü kullandığını düşünüyorum,dolayısı ile 11 Eylül saldırısıda Abd yönetiminin bilgisi dahilinde yapılmıştır görüşündeyim,Abd'nin gözünün afganistan ve Irak'ı sömürmek olduğu vs.vs bilincindeyiz hepimiz,Abd o hayatını kaybedenler için o işgalleri gerçekleştirmedi bence,Ülkemize dönecek olursak;defalarca Kürt Sorunun Pkk ile başlamadığını,Pkk ile bitmeyeceğini yazdım burada,sizin deyiminizle,Pkk gelse ''Ben ettim sen etme dese,Öcalan çıksa ''Ben bütün İsteklerimden vazgeçtim'' dese,ben bir Kürt olarak anadilimi öğrenme,öğretme,yaşama ve yaşatma hakkım için mücadele ederim,benim mücadelem Silahlı olmaz ama aklımın ve gücümün yettiği kadar mücadelemi veririm çünkü bu ülke ne kadar seninse okadarda benimdir,ortak dilimiz Türkçedir,Türkçeyi öğrenmek mutlaka mecburi olmalıdır,isteyende kendi anadilindede eğitim alabilmelidir derken şunuda diyoruz,anadilinde eğitim alanlarada Türkçe ders alma mecburiyeti getirilmelidir,bilmem anlatabildimmi. Yerinden Yönetime gelecek olursak;öncelikle şunu söyleyeyim Öcalan'ın bahsettiği güvenlik gücünün asayiş amaçlı olduğu kanısındayım,Tsk'nın aynı şekilde görevine devam etmesi yanlısıyım,90'lı yıllardan bu yana Irak'ın kuzeyinin yönetimini elinde bulunduran Kürt'ler isteselerdi Bağımsızlıklarını ilan ederlerdi ama etmiyorlar neden biliyormusunuz,çünkü onlarda biliyorlarki Irak'ın diğer unsurları her nekadar onlardan daha az kuvvetlide olsalar,onlarla birlik olabildikleri ölçüde özgürlüklerini koruyabilirler,tıpkı Türkiyede Türk'ler ve Kürt'ler gibi,inanın Kürt'ler olmasa Türk'ler,Türkler olmassa Kürtler asla bu coğrafyada özgür yaşayamazlar,işte kurtuluş savaşı ortada.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Birinci olarak ben Bin Ladin'in Abd ajanı olduğunu,Abd'nin planlarını gerçkleştirmek için bu örgütü kullandığını düşünüyorum,dolayısı ile 11 Eylül saldırısıda Abd yönetiminin bilgisi dahilinde yapılmıştır görüşündeyim,Abd'nin gözünün afganistan ve Irak'ı sömürmek olduğu vs.vs bilincindeyiz hepimiz,Abd o hayatını kaybedenler için o işgalleri gerçekleştirmedi bence,Ülkemize dönecek olursak;defalarca Kürt Sorunun Pkk ile başlamadığını,Pkk ile bitmeyeceğini yazdım burada,sizin deyiminizle,Pkk gelse ''Ben ettim sen etme dese,Öcalan çıksa ''Ben bütün İsteklerimden vazgeçtim'' dese,ben bir Kürt olarak anadilimi öğrenme,öğretme,yaşama ve yaşatma hakkım için mücadele ederim,benim mücadelem Silahlı olmaz ama aklımın ve gücümün yettiği kadar mücadelemi veririm çünkü bu ülke ne kadar seninse okadarda benimdir,ortak dilimiz Türkçedir,Türkçeyi öğrenmek mutlaka mecburi olmalıdır,isteyende kendi anadilindede eğitim alabilmelidir derken şunuda diyoruz,anadilinde eğitim alanlarada Türkçe ders alma mecburiyeti getirilmelidir,bilmem anlatabildimmi. Yerinden Yönetime gelecek olursak;öncelikle şunu söyleyeyim Öcalan'ın bahsettiği güvenlik gücünün asayiş amaçlı olduğu kanısındayım,Tsk'nın aynı şekilde görevine devam etmesi yanlısıyım,90'lı yıllardan bu yana Irak'ın kuzeyinin yönetimini elinde bulunduran Kürt'ler isteselerdi Bağımsızlıklarını ilan ederlerdi ama etmiyorlar neden biliyormusunuz,çünkü onlarda biliyorlarki Irak'ın diğer unsurları her nekadar onlardan daha az kuvvetlide olsalar,onlarla birlik olabildikleri ölçüde özgürlüklerini koruyabilirler,tıpkı Türkiyede Türk'ler ve Kürt'ler gibi,inanın Kürt'ler olmasa Türk'ler,Türkler olmassa Kürtler asla bu coğrafyada özgür yaşayamazlar,işte kurtuluş savaşı ortada.... Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, hatta hepsine katılıyorum da diyebilirim. Yalnız yerinde yönetim ve kendi güvenlik gücü ve dil konusunda çok iyimsersiniz; ben asıl amacın sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum. K.Irak bağımsız değil mi, Barzani nin görevi nedir, T.C Cumhurbaşkanı hangi sıfatla onunla muhatap olmuştur? Niye Kürtler ve Türkler diye ayrım yapma gereği duyuyorsunuz? Biz de çeşitli etnik kökenlerden geldik hatta Boşnaklar sırp kökenli olduğu halde kendilerini Türk olarak görüyorlar da size niye bu kadar zor geliyor? Amaç bağımsız bir Kürdistan mı? Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, hatta hepsine katılıyorum da diyebilirim. Yalnız yerinde yönetim ve kendi güvenlik gücü ve dil konusunda çok iyimsersiniz; ben asıl amacın sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum. K.Irak bağımsız değil mi, Barzani nin görevi nedir, T.C Cumhurbaşkanı hangi sıfatla onunla muhatap olmuştur? Niye Kürtler ve Türkler diye ayrım yapma gereği duyuyorsunuz? Biz de çeşitli etnik kökenlerden geldik hatta Boşnaklar sırp kökenli olduğu halde kendilerini Türk olarak görüyorlar da size niye bu kadar zor geliyor? Amaç bağımsız bir Kürdistan mı? Kısa ve öz evet. 30 yıldır pkk yapamadı bunu,beceremedi.Karşısında TSK vardı. Pkk yapamayınca bu işi,meclisteki partisi boykottu,özerklikdi vs.diyerek diyerek millete kandırmaya çalışıyorlar. Olay bundan ibaret. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Türkçeyi öğrenmek mutlaka mecburi olmalıdır,isteyende kendi anadilindede eğitim alabilmelidir derken şunuda diyoruz,anadilinde eğitim alanlarada Türkçe ders alma mecburiyeti getirilmelidir Hiç bu kadar çelişkili ve anlamsız öneriler duymamıştım. Zorunlu din dersi gibi zorunlu dil dersi ha? Vay o zaman kopacak kıyamete! "Bu nasıl özgürlük, bu nasıl demokrasi, ırkçı Türkler dillerini zorla öğretiyor!" yaygaranın bini bir para! Valla bu masalları Erdoğan'a gidin okuyun. Muhatabınız o. Artık kaçamaz da, bahanesi de kalmadı. MHP tabanı bile kendisine kaydı! Söz verdiği gibi açılımı açmakta kararlı olsun! Sözünden dönen ne olsun, onu da söyleyin kendisine bi zahmet... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 MHP tabanı bile kendisine kaydı! MHP seçmenine oynuyor diye uyarmıştık, Bahçeli inanmamıştı ama görünen köy kılavuz istemiyor ama inanılır gibi değil; ülkücüyüm, milliyetçiyim diyeceksin sonra da Habur u unutup olayların sorumlularını ödüllendireceksin. Ya arkadaş bu pakette bizim göremediğimiz neyi gördünüz de onay verdiniz, yok mu bir MHP li bizi aydınlatsın. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum, hatta hepsine katılıyorum da diyebilirim. Yalnız yerinde yönetim ve kendi güvenlik gücü ve dil konusunda çok iyimsersiniz; ben asıl amacın sizin dediğiniz gibi olduğunu sanmıyorum. K.Irak bağımsız değil mi, Barzani nin görevi nedir, T.C Cumhurbaşkanı hangi sıfatla onunla muhatap olmuştur? Niye Kürtler ve Türkler diye ayrım yapma gereği duyuyorsunuz? Biz de çeşitli etnik kökenlerden geldik hatta Boşnaklar sırp kökenli olduğu halde kendilerini Türk olarak görüyorlar da size niye bu kadar zor geliyor? Amaç bağımsız bir Kürdistan mı? Mesut Barzani O Bölgenin ''Feferal Kürdistan'ın'' Başkanıdır,Irak 3 federal bölgeden oluşuyor bildiğim kadarı ile,Kürdistan Bölgesinde Türkmenler yaşıyorlar,Türkmenlerin Türkçe eğitim yapan okulları,Türkçe yayın yapan Tv'leri,radyoları,gazeteleri vs.vs vardır. Ben Türk değil Kürd'üm diyen Milyonlarca insan varken Kürt ismini kullanmamak yanlıştır,Kürt İsmini sadeCe sloganlarda kullanmak ''Türk Kürt Kardeştir'' deyip Kardeşinin anadilini öğrenme yaşama ve yaşatma arzusuna hayır demek yargılanması gereken bir tutumdur,Türkiye'yi kurmak için savaş vermiş savaşa destek vermiş bir halk,neden şimdi bu ülkenin diğer kesimlerini bırakıp kendini o bölgeye hapsetsin? Aslında sizin bu yaklaşımınız şunuda çok açık ortaya koyuyor,sizler gibi düşünenler ''Bu Ülke Türk'lerin,Kürtlerde Bizden Toprak almaya çalışıyor'' zihniyetindedir,bu ülke sadece Türk'lerinde değil,Kürt'lerinde değil,İzmir ne kadar Türk'lerinse Okadarda Kürt'lerindir,Diyarbakır ne kadar Kürt'lerinse okadarda Türk'lerindir,ülkeyi bölecekler lafları büyük bir paranoyadır,halkta korkular yaratarak halk birbirine kenetlenmek isteniyor,çünkü bu halk bu tür paranoyalarla uğraşmayıp gerçekleri görse 80 yıl boyunca ülkeyi yöneten Zümrenin/zihniyetin nasıl bizleri kandırdığıda çıkacak ortaya,nasıl bir rant kurduklarıda çıkacak ortaya.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Mesut Barzani O Bölgenin ''Feferal Kürdistan'ın'' Başkanıdır,Irak 3 federal bölgeden oluşuyor bildiğim kadarı ile,Kürdistan Bölgesinde Türkmenler yaşıyorlar,Türkmenlerin Türkçe eğitim yapan okulları,Türkçe yayın yapan Tv'leri,radyoları,gazeteleri vs.vs vardır. Ben Türk değil Kürd'üm diyen Milyonlarca insan varken Kürt ismini kullanmamak yanlıştır,Kürt İsmini sadeCe sloganlarda kullanmak ''Türk Kürt Kardeştir'' deyip Kardeşinin anadilini öğrenme yaşama ve yaşatma arzusuna hayır demek yargılanması gereken bir tutumdur,Türkiye'yi kurmak için savaş vermiş savaşa destek vermiş bir halk,neden şimdi bu ülkenin diğer kesimlerini bırakıp kendini o bölgeye hapsetsin? Aslında sizin bu yaklaşımınız şunuda çok açık ortaya koyuyor,sizler gibi düşünenler ''Bu Ülke Türk'lerin,Kürtlerde Bizden Toprak almaya çalışıyor'' zihniyetindedir,bu ülke sadece Türk'lerinde değil,Kürt'lerinde değil,İzmir ne kadar Türk'lerinse Okadarda Kürt'lerindir,Diyarbakır ne kadar Kürt'lerinse okadarda Türk'lerindir,ülkeyi bölecekler lafları büyük bir paranoyadır,halkta korkular yaratarak halk birbirine kenetlenmek isteniyor,çünkü bu halk bu tür paranoyalarla uğraşmayıp gerçekleri görse 80 yıl boyunca ülkeyi yöneten Zümrenin/zihniyetin nasıl bizleri kandırdığıda çıkacak ortaya,nasıl bir rant kurduklarıda çıkacak ortaya.... Hah tamam işte! Irakta her dil konuşuluyor, resmi durum nasıl bilmiyorum ama Irak ın hali ortada, hergün bombalar patlıyor onlarca insan katlediliyor. Hele ABD çekilsin ondan sonra yandı gülüm keten helva. Evet bu ülke Türklerin, milli takımın adı da TÜRK MİLLİ TAKIMI bu takım da Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Yörük (hatırlayamadıklarım kusura bakmasın aklıma bu kadar geldi) ve hatta Brezilya asıllı insanların bile oynama hakkı var; bütün kökenden olmasa bile bir kısmı zaten oynuyor. Kürtlerin bizden toprak falan alacak halleri zaten yok ama ortada dolaşan haritalar var, bu haritaları nato toplantılarında subaylarımızın önüne koyacak kadar küstah bir Türk Düşmanlığı var. Herşey sizin dediğiniz kadar basit değil, siz görmeseniz de o bölge adım adım bir yerlere gidiyor; Allah sonumuzu hayır etsin. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.