Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

30 YILDIR ÜLKÜCÜLER NEDEN HALA HAPİSTE ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İstemezler mi sanıyorsunuz.Özellikle pkk yanlısı kesim bayram bile ilan eder.

Herşeyi geçtim de şu "12 Eylül" darbecilerinin yargılanacak halimi kalmış.Biri 94 yaşında,biri 86 yaşında ikisi ölmüş pehh.

Mantiga bakarmisiniz darbecilerin biri 94 biri 86miymis adamlarin ikiside olmusmus bu nasil mantik eger ortada bir suclu varsa 300yasindada olsa cezasini cekmelidir siradan bir vatandastan ne farki varki gecenlerde yunanistanda darbeciler ceza evine gonderildi adamlar 90 yasindaydi onlar demediler ahi gitmis vahi kalmis birde kalkmis bana demokrasiden bahsediyorsunuz bizim darbeciler gibi her gittigi yerde aman pasam ahh pasam deyip poh pohlamiyoruz pehhmis :angry:

Gönderi tarihi:

Mantiga bakarmisiniz darbecilerin biri 94 biri 86miymis adamlarin ikiside olmusmus bu nasil mantik eger ortada bir suclu varsa 300yasindada olsa cezasini cekmelidir siradan bir vatandastan ne farki varki gecenlerde yunanistanda darbeciler ceza evine gonderildi adamlar 90 yasindaydi onlar demediler ahi gitmis vahi kalmis birde kalkmis bana demokrasiden bahsediyorsunuz bizim darbeciler gibi her gittigi yerde aman pasam ahh pasam deyip poh pohlamiyoruz pehhmis :angry:

Bunlara Erbakan da dahil mi, özel af uygulandı da o bakımdan. Acaba bu affı sorguladınız mı?

Gönderi tarihi:

Bunlara Erbakan da dahil mi, özel af uygulandı da o bakımdan. Acaba bu affı sorguladınız mı?

Sucu olan herkes dahildir erkabanda dahildir ben kimse gibi birilerini yargiliyalim digerlerini yargilamiyalim demiyorum herkes adalet onunde sorgulanmali.. Bugun bakkaldan ekmek calan bir cocuk komik bir cezaya captiliriyor ve bankalar soyup devleti zarara ugratanlar berat ediyorsa siz dusunun artik adalet sisteminizi pehhh

Gönderi tarihi:

Sucu olan herkes dahildir erkabanda dahildir ben kimse gibi birilerini yargiliyalim digerlerini yargilamiyalim demiyorum herkes adalet onunde sorgulanmali.. Bugun bakkaldan ekmek calan bir cocuk komik bir cezaya captiliriyor ve bankalar soyup devleti zarara ugratanlar berat ediyorsa siz dusunun artik adalet sisteminizi pehhh

TBMM de halkı temsil ettiğini düşündüğümüz 550 vatandaşta dahil mi? Bunu yazmamın sebebi milletvekilinden fazla dokunulmazlıklara takılan fezlekelerin olması ve sizden hiçbir tepki gelmemesi.

Gönderi tarihi:

Galiba sizin 12 Eylülle özel bir hesabınız var. Demokrasi var denen şu günde başbakanı protesto etti diye insanlar joplanıyor, yargısız infazlar yapılıyor siz bunları bırakıp sembolik cezalar verilmesinin peşindesiniz. 12 Eylül nasıl geldi, terör vardı önlemek için geldi, önledi mi? Önledi ve siz bunların yargılanmasını istiyorsunuz. Peki bugün ülkede terör var mı, var. Yarın terörle mücadele edenler de yargılansın denir mi?

Yakin gecmisini es gecen günümüzde ve yarin uygulanan haksizliklardanda hesap soramaz sayin yilmaz. 12 Eylül terör var diye ve terörü bitirmek icin gelmedi, geldikten sonrada terör bitmedi bilakis dahada artti ve hala cezasini cekiyoruz. PKK'yi kim yaratti dersiniz?. 12 Eylül bugün herkesin bildigi gibi, inkarcilar haric tabiiki, derin devletin ülkede demokrasi harekatini bastirmak icin cesitli oyunlar sonucu insasnlari birbirine düsman yapip terörün gelismesini saglayarak gelebilmelerinin yolunu acip geldi. 12 Eylül geldikten sonra PKK terörü haric en azindan 10 binlerce insan öldü. Hapisler, iskenceler, ilticalar,.... haric. 12 Eylül geldikten sonra 50 bin kisiye mal olacak terör basladi ve bu dogrudan 12 Eylülcüler sayesinde oldu. Ama siz hala karsinizdaki canavari masum olarak görüyorsaniz son 30 yilda yasananlarada katlanmak zorundasiniz ve sikayet hakkiniz olamaz.

Elma ile armutu birbirinden ayirmayi hala istemiyoruz gibi geliyor bana.

Gönderi tarihi:

Yakin gecmisini es gecen günümüzde ve yarin uygulanan haksizliklardanda hesap soramaz sayin yilmaz. 12 Eylül terör var diye ve terörü bitirmek icin gelmedi, geldikten sonrada terör bitmedi bilakis dahada artti ve hala cezasini cekiyoruz. PKK'yi kim yaratti dersiniz?. 12 Eylül bugün herkesin bildigi gibi, inkarcilar haric tabiiki, derin devletin ülkede demokrasi harekatini bastirmak icin cesitli oyunlar sonucu insasnlari birbirine düsman yapip terörün gelismesini saglayarak gelebilmelerinin yolunu acip geldi. 12 Eylül geldikten sonra PKK terörü haric en azindan 10 binlerce insan öldü. Hapisler, iskenceler, ilticalar,.... haric. 12 Eylül geldikten sonra 50 bin kisiye mal olacak terör basladi ve bu dogrudan 12 Eylülcüler sayesinde oldu. Ama siz hala karsinizdaki canavari masum olarak görüyorsaniz son 30 yilda yasananlarada katlanmak zorundasiniz ve sikayet hakkiniz olamaz.

Elma ile armutu birbirinden ayirmayi hala istemiyoruz gibi geliyor bana.

12 Eylül terör var diye ve terörü bitirmek icin gelmedi, geldikten sonrada terör bitmedi bilakis dahada artti ve hala cezasini cekiyoruz. PKK'yi kim yaratti dersiniz?. 12 Eylül bugün herkesin bildigi gibi, inkarcilar haric tabiiki,

Anlamadigim terörü bitirmek icin gelmedi terörün üzerine daha kaliteli terör örgütü yaratmak icin mi geldi..Hani desen karsi terör´e karsi terör pkk yaratmistir desen anliyacagiz ama burda yazdiklarindan hic birsey anlasilmiyor kafa karisikligi yaratmaktan öte biraz acarsan iyi olur...

Sonra yarattigini bitirmesi o kadar mi zor elindeki silahi mi verdi geri alamiyor !!!

Terör bilakis baska terörler dogurur pkk olusumuda böyle olmustur terörün icinden yaratilmistir terörü paylasama hizipciliginden her tür terör dogar aynen böyle olmustur. Solun zaafi sol yanlisi terör örgütleri diyelim milliyetcilik ruhu eksik oldugundan sol terör bir cok sol terörü dogurur aynen Tanriyi paylasamayan Dinci terör örgütleri gibi...pkk buradan beslenmistir.

Gönderi tarihi:

Anlamadigim terörü bitirmek icin gelmedi terörün üzerine daha kaliteli terör örgütü yaratmak icin mi geldi..Hani desen karsi terör´e karsi terör pkk yaratmistir desen anliyacagiz ama burda yazdiklarindan hic birsey anlasilmiyor kafa karisikligi yaratmaktan öte biraz acarsan iyi olur...

Sonra yarattigini bitirmesi o kadar mi zor elindeki silahi mi verdi geri alamiyor !!!

Terör bilakis baska terörler dogurur pkk olusumuda böyle olmustur terörün icinden yaratilmistir terörü paylasama hizipciliginden her tür terör dogar aynen böyle olmustur. Solun zaafi sol yanlisi terör örgütleri diyelim milliyetcilik ruhu eksik oldugundan sol terör bir cok sol terörü dogurur aynen Tanriyi paylasamayan Dinci terör örgütleri gibi...pkk buradan beslenmistir.

12 eylülü iyi kavrarsaniz yazdiklarimin hicte kafa karistirmadigini anlarsiniz. Ama siz 12 eylülü aciktan savundugunuzu belirttiginiz icin size bu konuda ne anlatilsa anlatilsin fark etmeyecek.

Amerikayi yenidenmi kesf edecegiz. PKK'nin 12 eylülün ürünü oldugunu dünya alem kanitlariyla kabul ederken simdi kalkip yenidenmi tartisalim? PKK 12 Eylülün ürünü olduguna göre 12 Eylülcüler icin neye dayanarak terörü yok etmek icin geldiler ve de terörü bitirdiler diyebilirizki?

12 eylül geldi, Türkiye tarihinde görmemis en kötü baski ve zulmü yasadi, insanlar susturuldu, tek tip ve devlee sadik bir sekilde yetistirildi, binlercesi öldürüldü, hapislerde cürüdü, onbinlercesi ülkeyi terk etmek zorunda kaldi. Yetmiyormus gibi basimiza en büyük bela olan PKK'yi yaratti ve islamcilarin gelismesinin önünü acti, ........

Gönderi tarihi:

12 eylülü iyi kavrarsaniz yazdiklarimin hicte kafa karistirmadigini anlarsiniz. Ama siz 12 eylülü aciktan savundugunuzu belirttiginiz icin size bu konuda ne anlatilsa anlatilsin fark etmeyecek.

Amerikayi yenidenmi kesf edecegiz. PKK'nin 12 eylülün ürünü oldugunu dünya alem kanitlariyla kabul ederken simdi kalkip yenidenmi tartisalim? PKK 12 Eylülün ürünü olduguna göre enye dayanarak terörü yok etmek icin geldi ve de terörü bitirdi diyebilirizki?

Arkadasim pkk 12.Eylül itibariyle kurulmadi pkk batida boy gösterdigi dönem bile 78.lerin altina düser biz neden bahsediyoruz 12.Eylül 1980. gelmedi mi..

Sonra bugün ki mevcut hükümet terörü sifirdan aldi bugün terör boy atti akp ile boy atti ülkenin suni sekilde de olsa boyunu gecti..Öyle mi..Simdi burda askeri suclayabilirmiyiz. Kandil le ortak hareket edenler kim siyasiler onlarin arkasinda kimler var cia ajani de kim dersen de farketmiyor boyut degismiyor gelismekte olan ülkelerin icinde olusan terör odaklarin arkasinda her daim dis gücler vardir onlar kendi kendini yönetemez..

Tekrar sorayim pkk neden yaratildi? Asker neden yaratsin..

Gönderi tarihi:

Arkadasim pkk 12.Eylül itibariyle kurulmadi pkk batida boy gösterdigi dönem bile 78.lerin altina düser biz neden bahsediyoruz 12.Eylül 1980. gelmedi mi..

Sonra bugün ki mevcut hükümet terörü sifirdan aldi bugün terör boy atti akp ile boy atti ülkenin suni sekilde de olsa boyunu gecti..Öyle mi..Simdi burda askeri suclayabilirmiyiz. Kandil le ortak hareket edenler kim siyasiler onlarin arkasinda kimler var cia ajani de kim dersen de farketmiyor boyut degismiyor gelismekte olan ülkelerin icinde olusan terör odaklarin arkasinda her daim dis gücler vardir onlar kendi kendini yönetemez..

Tekrar sorayim pkk neden yaratildi? Asker neden yaratsin..

Bahsettiginiz dönemlerde Apocular olarak geciyordu ve kimse ciddiye dahi almiyordu. 12 Eylül sonrasi cuntanin yapmis oldugu iskenceler, tutuklamalar, türk ve kürt solunun yok edilmesi bunlarin önünü acmistir. 12 Eylül öncesi cete olan bir grubu sonrasinda Diyarbakir cezaevi ve diger etkenler karsimiza 5000 kisilik bir orduya sahip bir örgüt olarak cikartti. Simdilerde bu sayinin 30 bin oldugu idaa ediliyor.

1980 öncesi sag-sol catismasi neden yaratildiysa PKK'da 1980 sonrasi sag-sol örgütlerin son bulmasiyla ayni is icin yaratildi. Sag-sol olaylari olmasaydi 12 Eylülü yasamazdik, yani bu tip kargasaligi yaratanlarin amaclari belli. PKK olmasaydi ordu bu kadar kendi basina isler yapamazdi. Olay bu kadar basit.

Gönderi tarihi:
Darbenin gerekçeleri

.

.

.

19 Temmuz'da Eski Başbakan Nihat Erim İstanbul'da Dragos Deniz Kulübü'nden çıkarken, 22 Temmuz'da Maden-İş Sandikası genel Başkanı Kemal Türkler İstanbul Merter semtinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.

-http://tr.wikipedia.org/wiki/12_Eyl%C3%BCl_Darbesi-

Terör var mı, yok mu, darbe dönemi ne kadar sürdü, askerin iki, üç yılda yaptığını 30 yılda demokratik rejim niye bitiremedi? Ayrıca dönemle ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki adresten de bulabilirsiniz.

-http://www.angelfire.com/rnb/atadiyar/ata36.html-

Gönderi tarihi:

Teror yoktu ozamanlar yilmaz bunu herkes biliyor o donemde bir grup ogrenci bir birleriyle catisiyordu gorus ayriliklari yuzunden ama bu teror degildi.. darbe zemini hazirlandiktan sonra darbe yapildi malatya olaylari fatsa olaylarida bunlarin bir parcasiydi soguk savas bahaneydi darbe yapildiktan sonra turkiye en az bir 30 yil geri gitmistir bunu kime sorarsaniz size soyler PKK 12 eylulun eseridir

Gönderi tarihi:

Dostum Özal'i kim getirdi dersiniz basa?

Bizim derdimizde bu ya, 12 Eylül bize bu sözümona sivil iktidarlari bas belasi etti ve tümüde beceriksizdiler, antidemokrattilar ve seriatcilardi. Biz bunlari burada defalarca söyledik ama siz es gectiniz ama simdi kendiniz baska yerde okuduktan sonra bize ögretmeye kalkiyorsunuz. Biz deyince yanlis oluyor ama sizin sonradan bir yerlerde okuyup söylemeniz dogru oluyor. Demekki siz gercekten anlamak icin okumuyorsunuz yorumlari.

Gönderi tarihi:

Teror yoktu ozamanlar yilmaz bunu herkes biliyor o donemde bir grup ogrenci bir birleriyle catisiyordu gorus ayriliklari yuzunden ama bu teror degildi..

Terör nedir size göre, terör kişilere göre değişen bir kavram mıdır?

Gönderi tarihi:

Dostum Özal'i kim getirdi dersiniz basa?

Bizim derdimizde bu ya, 12 Eylül bize bu sözümona sivil iktidarlari bas belasi etti ve tümüde beceriksizdiler, antidemokrattilar ve seriatcilardi. Biz bunlari burada defalarca söyledik ama siz es gectiniz ama simdi kendiniz baska yerde okuduktan sonra bize ögretmeye kalkiyorsunuz. Biz deyince yanlis oluyor ama sizin sonradan bir yerlerde okuyup söylemeniz dogru oluyor. Demekki siz gercekten anlamak icin okumuyorsunuz yorumlari.

Ya Allah Aşkına 12 Eylül den sonrası sivil değil mi, onlardan niye hesap sormuyorsunuz da illa asker de asker. Ya arkadaş sen dön baba dön bir cumhurbaşkanı seçemiyorsan, ülke iç savaşta ise, polisi, öğretmeni bölünmüşse o günkü yöneticilerin hiç suçu yok mu?

Ha şunu da belirteyim, bu geçmişle hesaplaşma nereye kadar yapılmalı size göre, 27 mayıs da var mı, ya daha öncesi mesela Cumhuriyet in ilanı...

Başkalarını itham ederken biraz da öz eleştiri yapmanızı tavsiye ederim. Dediğinizde haklılık payı yok ta diyemem, ben gerektiğinde hata ise evet hata ettiğimi kabul edebilecek bir insanım. 12 Eylülü yaşadığım için okuma gereği duymuyorum, hem sizi okusam böyle, diğerlerini okusam öyle. Ben yaşadıklarıma o gün sokağa helalleşmeden çıkılmadığı günleri hatırlayarak yorum yaparım.

Gönderi tarihi:

Ya Allah Aşkına 12 Eylül den sonrası sivil değil mi, onlardan niye hesap sormuyorsunuz da illa asker de asker. Ya arkadaş sen dön baba dön bir cumhurbaşkanı seçemiyorsan, ülke iç savaşta ise, polisi, öğretmeni bölünmüşse o günkü yöneticilerin hiç suçu yok mu?

Ha şunu da belirteyim, bu geçmişle hesaplaşma nereye kadar yapılmalı size göre, 27 mayıs da var mı, ya daha öncesi mesela Cumhuriyet in ilanı...

Başkalarını itham ederken biraz da öz eleştiri yapmanızı tavsiye ederim. Dediğinizde haklılık payı yok ta diyemem, ben gerektiğinde hata ise evet hata ettiğimi kabul edebilecek bir insanım. 12 Eylülü yaşadığım için okuma gereği duymuyorum, hem sizi okusam böyle, diğerlerini okusam öyle. Ben yaşadıklarıma o gün sokağa helalleşmeden çıkılmadığı günleri hatırlayarak yorum yaparım.

Dostum Özal'i kim getirdi derken aslinda sivil yönetim dedigimizinde 12 Eylülcülerin görüsleri dogrultusunda oldugunu anlatmaya calistim ama anlasilmamis. Ben cogu yazimda aciktan son 90 yilin hesabinin sorulmasi gerektigini, yani bu dönemin sorgulanmasini söylemisimdir, hemd u dönemin o kadrda anlatildigi gibi masum olmadigi, demokrasi ile alaksinin olmadigin söylemisimdir. Dolayisiyla 27 mayis ile ilgili sorunuzu da cevaplandirmis oluyorum.

12 eylülü yasamissiniz, bende yasadim be dogrudan icerisindeydim. Simdi ben o dönem birbirimize düsürünlerin oldugunu görüyor ve kabul ediyorum, yabni biriler seni bana, beni sana ve digerlerine düsman göstererek birbirimize kirdirdilar, amaclarida sadece ülkedeki demokrasi harekatini bastirak ve ülkeyi ABD'nin cikarlari dogrultusundaki bir yörüngeye otutturmakti. O dönem milyonlarca insan bir hic ugruna, baskalarinin tezgahiyla karsi tarafin insanlarina düsman oldugunu göremiyordu. Bu oyunun icerisinde dogrudan derin devlet vardi ve amaclarida cuntanin gelemsini saglayacak alt yapinin saglanmasiydi, yani katliamlarin yapilmasi, karsilikli düsmanlik ve öldürmeler,....., 1 mayis, Corum, maras katliamlari,.... Bosunami ülkücüler magduruz diyorlar? Bosunami onlardanda hapis yatanlar, idam edilenler kendi kendilerine sasirdilar? Cünki onlar devlet icin savastiklarinia inaniyorlardi ve hapislere atilinca hakli olarak sasirdilar. Ama onlar aldatildilar aynen solcular gibi. Her iki tarafin en üst düzeylerinde derin devletin adamlari, ajan ve provekatörler vardi. Bir gün solculardi diger gün sagci. ABD cunta gelince tesadüfmü bizim cocuklar isi basariyla bitirdiler dedi?

Siz sokaga her cikisinizda helallesmissiniz ama sizi o duruma sokanlarla hesaplasmak istemiyorsunuz. Hesaplasmadigin zaman bu tip olaylar her daim, olabilir.

Gönderi tarihi:

Dostum Özal'i kim getirdi derken aslinda sivil yönetim dedigimizinde 12 Eylülcülerin görüsleri dogrultusunda oldugunu anlatmaya calistim ama anlasilmamis. Ben cogu yazimda aciktan son 90 yilin hesabinin sorulmasi gerektigini, yani bu dönemin sorgulanmasini söylemisimdir, hemd u dönemin o kadrda anlatildigi gibi masum olmadigi, demokrasi ile alaksinin olmadigin söylemisimdir. Dolayisiyla 27 mayis ile ilgili sorunuzu da cevaplandirmis oluyorum.

12 eylülü yasamissiniz, bende yasadim be dogrudan icerisindeydim. Simdi ben o dönem birbirimize düsürünlerin oldugunu görüyor ve kabul ediyorum, yabni biriler seni bana, beni sana ve digerlerine düsman göstererek birbirimize kirdirdilar, amaclarida sadece ülkedeki demokrasi harekatini bastirak ve ülkeyi ABD'nin cikarlari dogrultusundaki bir yörüngeye otutturmakti. O dönem milyonlarca insan bir hic ugruna, baskalarinin tezgahiyla karsi tarafin insanlarina düsman oldugunu göremiyordu. Bu oyunun icerisinde dogrudan derin devlet vardi ve amaclarida cuntanin gelemsini saglayacak alt yapinin saglanmasiydi, yani katliamlarin yapilmasi, karsilikli düsmanlik ve öldürmeler,....., 1 mayis, Corum, maras katliamlari,.... Bosunami ülkücüler magduruz diyorlar? Bosunami onlardanda hapis yatanlar, idam edilenler kendi kendilerine sasirdilar? Cünki onlar devlet icin savastiklarinia inaniyorlardi ve hapislere atilinca hakli olarak sasirdilar. Ama onlar aldatildilar aynen solcular gibi. Her iki tarafin en üst düzeylerinde derin devletin adamlari, ajan ve provekatörler vardi. Bir gün solculardi diger gün sagci. ABD cunta gelince tesadüfmü bizim cocuklar isi basariyla bitirdiler dedi?

Siz sokaga her cikisinizda helallesmissiniz ama sizi o duruma sokanlarla hesaplasmak istemiyorsunuz. Hesaplasmadigin zaman bu tip olaylar her daim, olabilir.

Bence güzel bir noktaya geldik, siz doğrudan içerisinde olduğunuzu söylüyorsunuz, ben olaylara o kadar girmedim; çünkü sizin savınıza göre cunta bizi iktidar yapacağı için bizim okullarda hiçbir olay olmuyordu, benim elime kimse silah vermedi. Siz içinde olduğunuza göre hangi asker size silah verdi veya şöyle diyeyim o dönemi yaşayıpta şu asker bana silah verdi, git şurayı bas dedi diyen veya diyecek kimse yok mu? Evet bu dediğiniz olaylar oluyordu, sağ- sol diyerek gencecik insanlar birbirini vuruyordu; siyasiler de bunu seyrediyor çözmek için çalışmıyorlardı. Burada dışardan empoze edilen sol harekete karşı içerden de tepki olarak milliyetçi hareket vardı. Askeri bunun neresine koyacağız? Ben tekrar ediyorum sorumlu siyasilerdir, keşke onlardan hesap sorulsa da günümüz siyasetçileri ders çıkarsa.

Özal a gelince asker özal ın seçilmemesi için çalıştı mı, çalıştı; hatta karşısında asker kökenli biri vardı. Ama necip halkımız Özal ı seçti, her toplum layık olduğu şekilde yönetilirmiş.

Gönderi tarihi:

Bence güzel bir noktaya geldik, siz doğrudan içerisinde olduğunuzu söylüyorsunuz, ben olaylara o kadar girmedim; çünkü sizin savınıza göre cunta bizi iktidar yapacağı için bizim okullarda hiçbir olay olmuyordu, benim elime kimse silah vermedi. Siz içinde olduğunuza göre hangi asker size silah verdi veya şöyle diyeyim o dönemi yaşayıpta şu asker bana silah verdi, git şurayı bas dedi diyen veya diyecek kimse yok mu? Evet bu dediğiniz olaylar oluyordu, sağ- sol diyerek gencecik insanlar birbirini vuruyordu; siyasiler de bunu seyrediyor çözmek için çalışmıyorlardı. Burada dışardan empoze edilen sol harekete karşı içerden de tepki olarak milliyetçi hareket vardı. Askeri bunun neresine koyacağız? Ben tekrar ediyorum sorumlu siyasilerdir, keşke onlardan hesap sorulsa da günümüz siyasetçileri ders çıkarsa.

Özal a gelince asker özal ın seçilmemesi için çalıştı mı, çalıştı; hatta karşısında asker kökenli biri vardı. Ama necip halkımız Özal ı seçti, her toplum layık olduğu şekilde yönetilirmiş.

Arkadasim siz olayi hala anlayamamissiniz. Gercekten olmuyor böyle ama. Size simdi kalkip cuntanin nasil geldigini sil bastanmi anlatayim? Cuntanin nasil geldigi, ögrencilerin birbirine nasil düsürüldügü yillarca konusuldu ve acikliga kavustu. Ama siz hala benim elime kim silah verdi soruyorsunuz. Olmuyor ama gercekten. Bakin Türkiye'deki derin devlet ve dolaysiyla cuntanin gelmesinin temel sartlarini olusturan gücler yillarca sagci, solcu örgütler kurarak, daha dogrusu o örgütleri yönlendirerek insanlari birbirlerien düsman ettiler. Sonrasinda zeten olanlar artik otomatikmen devam ediyordu. yani sagci solcuyu düsman görüp saldiriyordu, solcuda sagciyi. Bu örgütlerin icerisinde yer alan binlerce insan habersiz bir sekilde yaptigi hareketin dogru oldugunu kabul ederek hareket ediyordu. Ben aldatildigimizi itiraf ediyorum. bana gereksiz yere komsmun cocugunu düsman ettiler, onuda bana. Ayri fikirelrde olabiliriz ama herkes birbirine saygili olmali. Bize bu dönemde derin devletin etkisinde ki örgütler, bunlar istisnasiz tüm örgütler, her seyi siyah ve beyaz olarak gösterdiler. Bunun böyle oldugunu bana karsi görüsteki insanlarda söylüyor, cünki onlarda aldatildiklarini anladilar. Türkiye hepimizin ve kimsenin digerinden fazla sevme yetkisi yok. Bunlara birde katliamlari eklersek umarim cuntanin nasil bir tezgahla geldigini anlamis olursun. Benzeri durumlar 28 subatta denendi, Hirant Dink suikastiyla denendi. Ergenekon meselesi bu konulara cok bagli.

Siyasetcilerden hesap sorulmasin diyenmi var, ama biz bu siyasetcileri 12 Eylül sonrasindada basimizin taci etmedikmi? Vatandas her dönem koyun yerine konuldu ve sadece önüne gelenle idare etmesini ögrendi. Cuntanin gelis bicimini ve gercek amacini sizin gibi milyonlarca insan oldugu icinde meydan onlar icin hala bos ve cirit atmaya devam ediyorlar. Yillarca yapilan cuntalardan sonra tabiiki askeriye icerisinde sayisiz cunta fikrine sahipler var ve öylede yetistirildiler. Vatan ve milleti koruma adi altinda önüne gelen binlerce insanin ölümüne sebeb oldu. Siz 12 eylülü hala mesru görüyorsaniz acikca söyleyinde bosuna yazismamiza gerek kalmasin. Benim sizi ikna etme gibi bir cabam olamaz. Kendiniz göremediyseniz benim bu konuda hic bir faydam olmaz. Görüsünüze saygim olur ama en azindan bosuna burada kalem sallamayiz.

Gönderi tarihi:

Arkadasim siz olayi hala anlayamamissiniz. Gercekten olmuyor böyle ama.

Ben size somut bir soru sordum, herkes ortam hazırlandı, gençlerin ellerine silah verildi deyip duruyor ama kimse şu şahıs bana silah verdi, şunu yap dedi demiyor. Doğru yani aynı şimdi olduğu gibi birileri genekonduruyor, biz de kondurmuyoruz; bugün bile şu iletişim çağında olan olaylar kişilere göre farklı algılanıyor. Biz 30 sene öncesinden bahsediyoruz, haklısınız boşuna klavye basmaya deymez. Sizi ben değiştiremem beni de siz.

Gönderi tarihi:

Ben size somut bir soru sordum, herkes ortam hazırlandı, gençlerin ellerine silah verildi deyip duruyor ama kimse şu şahıs bana silah verdi, şunu yap dedi demiyor. Doğru yani aynı şimdi olduğu gibi birileri genekonduruyor, biz de kondurmuyoruz; bugün bile şu iletişim çağında olan olaylar kişilere göre farklı algılanıyor. Biz 30 sene öncesinden bahsediyoruz, haklısınız boşuna klavye basmaya deymez. Sizi ben değiştiremem beni de siz.

Sorunuzun cevabi yorumumda olmasina ragmen anlayamamissiniz, o halde ben söyle diyeyim, silahlari tabiiki bagli bulundugun örgütler verdi ve bu örgütlerin icerisinde tabiiki derin devletin adamlari vardi. Kimlerdi o derin devletin adamlari bunun cevabinida ancak derin devlet verebilir. Yarin bir 12 eylül veya daha beterini yasarsak sikayet etmeyede hakkiniz olmadigi düsüncesindeyim. Bu konu benim icin sizinle burada noktalanmistir.

Gönderi tarihi:

Sorunuzun cevabi yorumumda olmasina ragmen anlayamamissiniz, o halde ben söyle diyeyim, silahlari tabiiki bagli bulundugun örgütler verdi ve bu örgütlerin icerisinde tabiiki derin devletin adamlari vardi. Kimlerdi o derin devletin adamlari bunun cevabinida ancak derin devlet verebilir. Yarin bir 12 eylül veya daha beterini yasarsak sikayet etmeyede hakkiniz olmadigi düsüncesindeyim. Bu konu benim icin sizinle burada noktalanmistir.

Noktalayalım da askıda kalan sorular var, silahı örgüt verdi tamam peki, bu örgüt ne menem birşey de çıkıp kimse şunlar verdi demiyor? Bu örgütlerin içinde derin devletin adamları varsa siyasilerle de işbirliği yapması gerekmiyor mu, vicdanlı bir Allahın kulu çıkıp böyle birşey varsa niye itiraf etmez? Sadece biz kullanıldık, iyi de kardeşim sizi kim kullandı, kiminle irtibat kurdunuz? Hem sağdan hem soldan somut delillere dayanan bir iddia yok, sadece dedikodu.

Siyasiler yargılanmasın diyen yok demiştiniz, ama askerden hesap sorulmasını ısrarla talep etmenize rağmen hatırladığım kadarıyla bu konuda hiçbir talebiniz yok.

Ben de aynısını düşünüyorum, yarın kurumlar tek elden yönetilmeye başlayınca, mahkemede iktidar destekçileriyle karşı karşıya gelindiğinde haklı olan haksız çıkınca %58 in konuşma hakkı olmayacak.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.