Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

30 YILDIR ÜLKÜCÜLER NEDEN HALA HAPİSTE ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ülkücüler Neden Hala Hapiste?

Solcular tahliye edildi ama 30 yıldır cezaevinde yatan ülkücüler var.. Çünkü Seyfi Oktay'ın itirazıyla ülkücülere özel bir hesaplama yapıldı ve hapis süreleri uzatıldı.26 Ağustos 2010 / 09:06

Anayasa değişikliği referandumunun muhataplarının önemli bir kısmını 12 Eylül darbe mağdurları teşkil ediyor.

Yaşadıkları işkenceleri hatırlatan ülkücüler, pakete 'evet' diyeceklerini her fırsatta dile getiriyor. Ülkücülerin referanduma neden bu şekilde baktıklarını izah eden bir başka gerçek daha var. O da cezaevlerinde hiç solcu kalmadığı halde, 20 civarında ülkücünün hâlâ içeride yatıyor olması.

Kamuoyunda fazla bilinmeyen bu gerçeğin sebebi ise çok ilginç. Şöyle ki, 1980 darbesinin ardından idamla yargılanan ancak cezaları müebbete çevrilen çok sayıda tutuklu, 1991'de çıkarılan ve 'Özal affı' olarak bilinen 3713 sayılı kanunla tahliye edilmişti. Fakat dönemin SHP'li Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın itirazıyla ülkücülere özel bir hesaplama yapıldı ve hapis süreleri uzatıldı. Üstelik tahliye edilen bazı isimler yeniden tutuklanarak içeri atıldı.

28 yıldır cezaevinde olan Muhsin Kehya'nın ağabeyi Tahsin Kehya, "Dünya âlem hapisten çıktı, bizim cezamız dahi belli değil." diyor. Av. İrfan Sönmez ise MHP'nin hükümet ortağı olduğu 2000 yılında çıkarılan 'Rahşan affı'nın neden ülkücülere uygulanmadığını soruyor.

Halen 'içeride' olan ülkücülerden bazıları şunlar: Muhsin Kehya, Bünyamin Adanalı, Ünal Osmanağaoğlu, Kemalettin Koca, İsmail Bandırmalı ve Caner Erdinç.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın çıkardığı afta, "12 Eylül'de idam cezası alanlar, 10 yıl cezaevinde kalmışsa iyi hallerine bakılmaksızın tahliye edilir." hükmü yer alıyordu. Fakat kanundan sonra kurulan DYP-SHP koalisyon hükümetinin Adalet Bakanı Seyfi Oktay, bu maddeyi, ülkücüler için, "Her idam cezası için 10 yıl cezaevinde kalması gerekir." diye yorumlayarak tahliyelere karşı çıktı. Halbuki sol görüşlüler, işledikleri suç sayısı ne olursa olsun tek ceza aldıkları için bir afla hürriyetlerine kavuştu. Ülkücüler için ise her suç için ayrı ceza ve ayrı infaz uygulaması getirildi. Muhsin Kehya; Elbistan, Bünyamin Adanalı; Çanakkale, Ünal Osmanağaoğlu; Bandırma, Kemalettin Koca; Adana-Yüreğir ve Caner Erdinç; Eskişehir hapishanelerinde cezalarının bitmesini ve aynı kanunun kendilerine de uygulanmasını bekliyor. İsmail Bandırmalı'nınsa hangi cezaevinde yattığını kimse bilmiyor. Kehya, 28 yılı aşkın bir zamandır cezaevinde. Ağabeyi Tahsin Kehya, "Dünya âlem cezaevinden çıktı, bunca yıl geçmesine rağmen bizim cezamız dahi belli değil. Toplam kaç yıl ceza aldığımız kesinleşmedi." diyor. Kehya, kardeşini bir süre önce cezaevinde ziyaret ettiğini, görüşmede kendilerine, "Referandumda mutlaka 'evet' deyin." telkininde bulunduğunu anlatıyor. MHP'ninse kendilerine hiç sahip çıkmamasına sitem ediyor. Muhsin Kehya ile birlikte bir dönem cezaevinde yatan ülkücülerden Av. İrfan Sönmez, "Muhsin'in geçen şubat ayında çıkmış olması gerekiyordu. Fakat savcılık tahliye etmedi." bilgisini veriyor.

MHP'nin hükümet ortağı olduğu 2000 yılında çıkarılan ve "Rahşan affı" olarak bilinen 4616 sayılı kanun da cezaevindeki ülkücülere uygulanmadı. Av. İrfan Sönmez, Rahşan affı çıktığında içeride sol görüşlü kimse kalmadığı için 'Bir kişi, bir defa aftan yararlanır' şeklinde bir hüküm getirildiğini, böylece içeride kalan ülkücülerin tahliyesinin önünün kesildiğini söylüyor. Sönmez, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de imzası bulunan bu aftan, Eşber Yağmurdereli gibi isimler ve PKK'ya yardım ve yataklık yapan 500 kişi de yararlanmasına rağmen sadece ülkücüler yararlanamadı." tepkisini gösteriyor.

Sağcılarla solcular farklı maddelerden yargılandı

12 Eylül askeri darbesinden önceki dönemde sağcı ve solcular aynı suçu işlemelerine rağmen darbeden sonra farklı suçlardan yargılandılar. Ülkücüler, TCK'nın 313, 314 ve 315. madelerinden, solcular ise 146'dan yargılandı. "Eşit suça eşit ceza" ilkesi ihlâl edilerek ülkücüler, işledikleri her suçtan ayrı ayrı idam cezasına çarptırıldı. Solcular ise tek suç işlemiş gibi yargılandı. 19 Eylül 1979 tarihinde Adana Sanat Okulu'nda altı ülkücü öğretmeni öldüren Dev-Yol militanları, Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nden TCK'nın 146. maddesine göre tek idam cezası aldı. Yine 21 Şubat 1980 tarihinde İstanbul'da Kerkenez kardeşleri öldürenlerle 19 Mart 1978'de İstanbul Ümraniye'de ülkücü işçileri kurşunlayan TİKKO militanları, tek idam cezası aldıkları için 1991 yılında çıkan İnfaz Kanunu'na binaen tahliye edildi.

Ergenekon'da gözaltına alındı

Seyfi Oktay, 1993-95 yılları arasında görev yapan DYP-SHP koalisyonunda adalet bakanlığı yaptı. Geçtiğimiz günlerde telefon dinlemelerine takılan Oktay, Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmıştı.

zaman

Bu konuyu daha öncede duymuştum fakat o kadar araştırmama rağmen bulamamıştım.

Şimdi düşünüyorumda bu nasıl bir insanlık...

Bırakın solcu militanları ,yüzlerce pkk,dhkpc,tikko gibi terör örgütü militanların insan hakları adı altında serbest bırakıldı.

Yedi insanımızın kanına giren terörist güler zere için sözde insan hakkı diyen kendilerini insanlıktan yana gören ama insanlıktan haberi olmayanlar neredeydi?

Ya uğrunda hayatını verdiği davası ... MHP si neredydi ?

Gönderi tarihi:

Referandumda evet deyip de ekmeğine yağ sürülecek olan AKP sekiz yıldır bu konuda ne yaptı, evet deyince onlar için değişen ne olacak? Tam da AKP nin istediği gibi, ülkücüler 12 Eylülde eziyet gördü bu nedenle bu pakete evet diyecekler. Yaşar Okuyan neci peki?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Referandumda evet deyip de ekmeğine yağ sürülecek olan AKP sekiz yıldır bu konuda ne yaptı, evet deyince onlar için değişen ne olacak? Tam da AKP nin istediği gibi, ülkücüler 12 Eylülde eziyet gördü bu nedenle bu pakete evet diyecekler. Yaşar Okuyan neci peki?

saygılar...

Sevgili Yılmaz haberin kaynağını malum ama 30 yıldır ceza evinde yatan insanlar gerçek.

O nedenle habere dokunmadan kopyala yapıştır yaptım.

Benin dikkat çekmek istediğim 30 yıldır ceza evinde çürümeye terk edilen unutulan ülkücüler.

Yoksa evet yada hayır demek için bu haberi paylaşadım ve okuduysanız hayır dediğimin gerekçelerinide yazmıştım.

30 yıldır ceza evinde 12 eylül 1980 yılından bu yana suçuda ülkücü olmak...aynı suçu işleyen solcu militanlar nerede?

Buda demek oluyorki devlet(ozamanın solcu hükümeti)solcuları kullanmış !

Gönderi tarihi:

Sevgili Yılmaz haberin kaynağını malum ama 30 yıldır ceza evinde yatan insanlar gerçek.

Benin dikkat çekmek istediğim 30 yıldır ceza evinde çürümeye terk edilen unutulan ülkücüler.

Yoksa evet yada hayır demek için bu haberi paylaşadım ve okuduysanız hayır dediğimin gerekçelerinide yazmıştım.

30 yıldır ceza evinde 12 eylül 1980 yılından bu yana suçuda ülkücü olmak...aynı suçu işleyen solcu militanlar nerede?

bazi ülkücülerin 30 yildir hala hapishanelerde kalmalari hizmet ettikleri devletin onlara karsi vefasizliginin bir göstergesidir. Her daim söylemisimdir gene tekrarlayayim, demokratik bir sistem olmayan Türkiye'de devlet kendi islerini yapacak taseronlar bulmustur ve bu taseronlarida zaman zaman gene kendi emelleri icin kurban dahi etmistir. Türkiye'deki Ülkücülerin durumu aynen bundan iberettir. Ülkenbin gercek sorunlariyla ilgileneceklerine kendilerini donkisot zannedip derin devletin kirli islerini yapmaya soyunmuslardir. Ehhh onlarda hukuk disi isler yaptiran vefasiz dostlarinin kurbani oldular. Ya akillarini baslarina alacaklar ya da kendilerini kullananlara katlanacaklar. Aglamakla sizlamakla olmuyor.

Gönderi tarihi:

bazi ülkücülerin 30 yildir hala hapishanelerde kalmalari hizmet ettikleri devletin onlara karsi vefasizliginin bir göstergesidir. Her daim söylemisimdir gene tekrarlayayim, demokratik bir sistem olmayan Türkiye'de devlet kendi islerini yapacak taseronlar bulmustur ve bu taseronlarida zaman zaman gene kendi emelleri icin kurban dahi etmistir. Türkiye'deki Ülkücülerin durumu aynen bundan iberettir. Ülkenbin gercek sorunlariyla ilgileneceklerine kendilerini donkisot zannedip derin devletin kirli islerini yapmaya soyunmuslardir. Ehhh onlarda hukuk disi isler yaptiran vefasiz dostlarinin kurbani oldular. Ya akillarini baslarina alacaklar ya da kendilerini kullananlara katlanacaklar. Aglamakla sizlamakla olmuyor.

Emekli Koramiral Atilla Kıyat da buna benzer şeylerden bahsetti. Sanki kimse bilmiyormuş, yeni duyuyorlarmış gibi ifadesi alınmış. Malesef yazdıklarınıza ben de katılıyorum.

Gönderi tarihi:

Haklısınız, ülkücüler içeride olabilir; ama bugün bunu gündeme getirirseniz AKP nin değirmenine su taşımış olmaz mısınız, malum referandumda 12 Eylül ü kullanıp, darbe karşıtı sağ ve soldan destek almanın yollarını arıyorlar.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Haklısınız, ülkücüler içeride olabilir; ama bugün bunu gündeme getirirseniz AKP nin değirmenine su taşımış olmaz mısınız, malum referandumda 12 Eylül ü kullanıp, darbe karşıtı sağ ve soldan destek almanın yollarını arıyorlar.

saygılar...

Sevgili yılmaz beni siyasi çıkarlar ilgilendirmiyor.

Ortada insanlık dışı bir şey var bir pkk lı terörist için olmadık yaygarayı yapanlar insanlık adına konuşuyorum diyenler şimdi sus pus.

Bu konuyu daha öncede çok aradım ama kaynağını ve kişileri bulamadım.

Ne tesadüf ise referanduma denk geliyor.

Bu konuyu gündeme getirmekle akp ne kazanacak chp yada mhp ne kazanacak onuda anlamış değilim.

Bu durum benim hayır düşüncemi değiştirmedi,başkalarınıda değiştireceğini düşünmüyorum.

Gönderi tarihi:

Yaa .. o dönemde sol parti iktidardı ve ülkücüleri o iktidar kullandı sonrada intikam aldı!!

Hiç birşey düşünemiyorsanız bu günün iktdirı akp nin gücünü düşünün.

Kimi nasıl kullanmış,kimlerin alyeyhinde raporlar hazırlanmış!

''sağcıları kullanmışlar, solcuları kullanmamışlar'' !!dhkpc-tikko gibi terör ögrgütleri Solcular halk kahramanı !!

Gönderi tarihi:

Sevgili yılmaz beni siyasi çıkarlar ilgilendirmiyor.

Ortada insanlık dışı bir şey var bir pkk lı terörist için olmadık yaygarayı yapanlar insanlık adına konuşuyorum diyenler şimdi sus pus.

Bu konuyu daha öncede çok aradım ama kaynağını ve kişileri bulamadım.

Ne tesadüf ise referanduma denk geliyor.

Bu konuyu gündeme getirmekle akp ne kazanacak chp yada mhp ne kazanacak onuda anlamış değilim.

Bu durum benim hayır düşüncemi değiştirmedi,başkalarınıda değiştireceğini düşünmüyorum.

Sayın kaplan, ne kazandırıp ne kaybettireceğini bilemem; yalnız Başbakan ın 12 Eylül maduru ülkücülerin mektupları okuması, gözyaşı dökmesi sizce bir plan unsuru değil midir? Siz de aynı propagandayı yapıyor durumuna düşmüyor musunuz? Tamam ben sizin samimiyetinize inanıyorum ama öbür tarafta kararsız ülkücüler olabilir ve onlar bir anda 12 Eylül de madur olduk, bunlar da 12 Eylül ile hesaplaşacaklarını söylüyor hadi biz de destek verelim diyebilirler.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayın kaplan, ne kazandırıp ne kaybettireceğini bilemem; yalnız Başbakan ın 12 Eylül maduru ülkücülerin mektupları okuması, gözyaşı dökmesi sizce bir plan unsuru değil midir? Siz de aynı propagandayı yapıyor durumuna düşmüyor musunuz? Tamam ben sizin samimiyetinize inanıyorum ama öbür tarafta kararsız ülkücüler olabilir ve onlar bir anda 12 Eylül de madur olduk, bunlar da 12 Eylül ile hesaplaşacaklarını söylüyor hadi biz de destek verelim diyebilirler.

saygılar...

Sanmıyorum ..

Çünkü hesap falan soracağı yok, bunu herkes çok iyi biliyor..

12 Eylülü bahane edipte Evet diyeceklerde zaten akp nin peşinden gözü kapalı gidenlerdir o nedenle herkesde biliyorki zaman aşımına uğradı 12 eylül.

Şimdi danışıklı yazılar yazıyorlar, bir tarafta zamanışımına uğradı diyen hukukuçular diğer tarafta uğramadı diyen hukukçular.

Sonuç olarak söylenecek olan belli, zaman aşımına uğrandı!Birazda göz boyaması vs..yutarlar gider!

Gönderi tarihi:

Yaa .. o dönemde sol parti iktidardı ve ülkücüleri o iktidar kullandı sonrada intikam aldı!!

Hiç birşey düşünemiyorsanız bu günün iktdirı akp nin gücünü düşünün.

Kimi nasıl kullanmış,kimlerin alyeyhinde raporlar hazırlanmış!

''sağcıları kullanmışlar, solcuları kullanmamışlar'' !!dhkpc-tikko gibi terör ögrgütleri Solcular halk kahramanı !!

Istedigimizi kadar inkar edelim ve gerceklere gözümüzü kapatalim hic bir sey degismez ve gercek genede gercek olarak kalir. 12 eylül öncesinde ve sonrasinda kullanildiklarini Ülkücüler kendileri kabul ederken daha ne demek gerekli anlasilir degil. Ülkücüleri devlet ve onun derin gücleri kullanmistir, sadece iktidarlar degil sayin kaplan-200. Aradaki ince farki görmenizi temenni ederim. 12 eylülcüler bir taraftan Ülkücüleri hapislerde cürütürken ve idam ederken ayni zaman icerisinde basta Catli olmak üzere sayiusiz Ülkücü gecinen mafya cetelerini devlet adina kirli islerde kullanmislardir. Aynen 12 eylül öncesinde fasist cuntanin gelisine hizmet ettikleri gibi.

Gönderi tarihi:

Sanmıyorum ..

Çünkü hesap falan soracağı yok, bunu herkes çok iyi biliyor..

12 Eylülü bahane edipte Evet diyeceklerde zaten akp nin peşinden gözü kapalı gidenlerdir o nedenle herkesde biliyorki zaman aşımına uğradı 12 eylül.

Şimdi danışıklı yazılar yazıyorlar, bir tarafta zamanışımına uğradı diyen hukukuçular diğer tarafta uğramadı diyen hukukçular.

Sonuç olarak söylenecek olan belli, zaman aşımına uğrandı!Birazda göz boyaması vs..yutarlar gider!

Yanildiginiz bir nokta var sayin kaplan-200. Hesaplasmayi sadece hukuk cercevesinde görmeyiniz. Umarim asla zaman asimina ugramaz ve hukuk karsisinda 12 eylülcü fasistler bir gün hesap verir, ama benim icin bundan daha önemlisi halka karsi hesap vermeleri ve ülkemizde bir gün bu fasistlerden halkin hesap sormasidir. Böyle bir hesap sormanin zaman asimi falan olmaz. Türkiye halki bu fasistlerle hesaplasmak zorunda, sadece hukuken degil.

Gönderi tarihi:

Yanildiginiz bir nokta var sayin kaplan-200. Hesaplasmayi sadece hukuk cercevesinde görmeyiniz. Umarim asla zaman asimina ugramaz ve hukuk karsisinda 12 eylülcü fasistler bir gün hesap verir, ama benim icin bundan daha önemlisi halka karsi hesap vermeleri ve ülkemizde bir gün bu fasistlerden halkin hesap sormasidir. Böyle bir hesap sormanin zaman asimi falan olmaz. Türkiye halki bu fasistlerle hesaplasmak zorunda, sadece hukuken degil.

Hukuken olmayan bir hesap sormadan neyi kast ettiğinizi ben anlayamadım, kusuruma bakmayın. 12 Eylül ü sadece generaller yapmadı, o sırada düsük rütbede olan subaylar daha sonra general oldular. Kimden, kimlerden hesap sorulacak, bütün TSK mı?

Gönderi tarihi:

Ülkücü kardeslerimiz hala hapiste olabilirler..

Ama unutmayalim onlarin kardesleri Solcular mezarda !!!

Hesap sorulacaksa 12 Eylül'ün devami olan bu günkü mevcut hükümete sorulmali bu hükümeti halkin iradesiyle oylariyla bir daha bizlere fasizme layik gören dikta rejimlere layik gören emperyallere ve onlarin özlemleri olan bu rejim. Ülkemize gelebilmesi icin islami bir tabana dayanarak gerceklestirebileceklerini bildikleri icin ülkemizde 12 Eylülü oynayanlara en büyük ders onlarin bu oyunda sona geldiklerini inandiklari akp yönetimine HAYIRLA ilk darbeyi vurabilmemizdir..Oyuna ortak olabilmemiz icin. Umutlar tükenmez fakat elimize gecen her kozu bir balyoz gibi savurmaliyiz..

Dün Canakkale'yi “geldiler

Bugün ergenekonla..

12 Eylül ÖNÜMÜZE ATILAN CEREZDI akp ile bu cerezleri yuttugumuz icin hediyeler yagmuruna tutulduk buzdolabindan tutun makarnasina kadar? Adam gibi yürüyecek ne ayakkabimiz oldu nede yolumuz nede icecek suyumuz hepsi ter kokuyor deniz suyu kokuyor.. Bu kokulari koklayacak insanlarimiz malesef...

Gönderi tarihi:

Hukuken olmayan bir hesap sormadan neyi kast ettiğinizi ben anlayamadım, kusuruma bakmayın. 12 Eylül ü sadece generaller yapmadı, o sırada düsük rütbede olan subaylar daha sonra general oldular. Kimden, kimlerden hesap sorulacak, bütün TSK mı?

Bazi vakalar hukuken sorgulanamayabilir ama tarihsel olarak ele alindiginda yapilan yanlisliklar toplum ve millet olarak ele alinir, degerlendirilir ve yanlis ise tüm sorumlulardan vijdanen hesap sorulur, okullarda yeni nesillere yapilan hukuk disi cunta ögretilir. Örnek olarak mesela Hitler ele gecirilip hukuken cezalandirilamamistir ama tarih önünde Alman toplumu tarafindan ezi bir cogunlukla yapmis oldugu insanlik disi eylemler kinanmistir ve okullarda halada yeni nesillere ögretilmektedir. 12 Eylül'den sorumlu kim varsa hesap sorulmasi gerekli. Tabiiki TSK birim olarak bu eyleme karsi cikmadigi gibi 12 Eylül sonrasi TSK de kendisini soyutlamamistir, cuntanin gelmesinde büyük rol oynayan derin devlet ve sorumlulari ortaya cikartilip hesap sorulmali. Kisaca en kücügünden en büyügüne kadar her sorumludan hesap sorulmalidir.

Gönderi tarihi:

tamamen gerçek dışı bir haber.12 eylül davalarından dolayı o günlerden itaberen cezaevlerinde yatan hiç kimse yoktur.sağcı,solcu,tüm hükümlüler en son.90,lı yılların ortalarında tahliye olmuştur.bahsi geçen isimler firari olup 15 yada 20 yıl sonra yakalananlar,infazı başka suçlardan yananlar yada adi suçlardan tekrar cezaevine girenlerden oluşmaktadır.

Gönderi tarihi:

Ülkücü kardeslerimiz hala hapiste olabilirler..

Ama unutmayalim onlarin kardesleri Solcular mezarda !!!

Hesap sorulacaksa 12 Eylül'ün devami olan bu günkü mevcut hükümete sorulmali bu hükümeti halkin iradesiyle oylariyla bir daha bizlere fasizme layik gören dikta rejimlere layik gören emperyallere ve onlarin özlemleri olan bu rejim. Ülkemize gelebilmesi icin islami bir tabana dayanarak gerceklestirebileceklerini bildikleri icin ülkemizde 12 Eylülü oynayanlara en büyük ders onlarin bu oyunda sona geldiklerini inandiklari akp yönetimine HAYIRLA ilk darbeyi vurabilmemizdir..Oyuna ortak olabilmemiz icin. Umutlar tükenmez fakat elimize gecen her kozu bir balyoz gibi savurmaliyiz..

Dün Canakkale'yi “geldiler

Bugün ergenekonla..

12 Eylül ÖNÜMÜZE ATILAN CEREZDI akp ile bu cerezleri yuttugumuz icin hediyeler yagmuruna tutulduk buzdolabindan tutun makarnasina kadar? Adam gibi yürüyecek ne ayakkabimiz oldu nede yolumuz nede icecek suyumuz hepsi ter kokuyor deniz suyu kokuyor.. Bu kokulari koklayacak insanlarimiz malesef...

Haklisin dostum,12 Eylül'ün ürünü olan bu iktidardan degilde artik bir ayagi mezarda olan birisinden hesap sorma trajedisi gercekten komiktende öte.Aslinda darbenin izleri ancak darbe sonucu olusan siyasi kuruluslarin temizlenmesi ile silinir.Bunlar birakmislar bu izleri,düsmüsler EVREN'in pesine.Arkalarinada almislar dün EVRENIN kuyrugunda gezen bugünkü AKP yandasi ve sözde darbe karsiti birtakim ne idügü belirsiz,akademisyen ve gazeteciyi hesap sorma oyforisine kapilmislar.

8 yildir bu iktidar görevdedir.Bu iktidar 12 Eylül anayasasina göre iktidar olmustur.E peki kardesim,sen hem 12 Eylülden hesap sormaya kalkiyirsun ama hemde 12 Eylül yani darbe anayasasi ile iktidara gelmis ve 8 yildir hükmeden bir partinin pesine takilmissin.Simdi ben senin ciddiyetine,darbe karsiti olduguna nasil inanmam gerekiyor?

Efendi dostum,12 Eylül seninde dedigin gibi önümüze atilan bir cerezdi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Tamam şimdi anladım, Osmaniye ve Yozgat 12 Eylülün hesabını sordular. Ya kardeşim o geçmişte kaldı, hayal peşinde koşacağınıza Habur un hesabı niye aklınıza gelmedi?

Gönderi tarihi:

Terörden hesap sormak demek, PKK'dan hesap sormak demek bu terörü ve PKK'yi yaratandan hesap sormak demektir. Bunun yegane sorumlusu 12 Eylülcülerdir. 12 Eylül sayesinde 50 binden fazla insanimiz can verdi, bir o kadarida sakat kaldi. Ciban basini savunacaksin ama cibana karsi savas acacaksin. Olacak ismi bu dostlar. Cibanin basi Evren, cevresi ve destekcileridir. PKK'nin dogumunu olusturan etken tek kelimeyle 12 eylül fasist cuntasidir. Bunun böyle oldugunu keindileri dahi artik kabul ederken destekcileri inadina inkar etmeye devam ediyorlar.

Gönderi tarihi:

Terörden hesap sormak demek, PKK'dan hesap sormak demek bu terörü ve PKK'yi yaratandan hesap sormak demektir. Bunun yegane sorumlusu 12 Eylülcülerdir. 12 Eylül sayesinde 50 binden fazla insanimiz can verdi, bir o kadarida sakat kaldi. Ciban basini savunacaksin ama cibana karsi savas acacaksin. Olacak ismi bu dostlar. Cibanin basi Evren, cevresi ve destekcileridir. PKK'nin dogumunu olusturan etken tek kelimeyle 12 eylül fasist cuntasidir. Bunun böyle oldugunu keindileri dahi artik kabul ederken destekcileri inadina inkar etmeye devam ediyorlar.

Sayın dominik, 12 Eylülle hesaplaşmak göstermelik olur gerçekten hesaplaşmak için o dönemin hapihane müdürleri, gardiyanları, o dönemde ast olup bugün yüksek rütbede olan subaylar hatta askerlik yapan erler. Yani imkansız olan birşeyi inadına öne sürüyorsunuz. Bunun hukuken de mümkün olmadığını üzerinden 30 yıl geçtiği için zaman aşımı olduğunu bazı hukukçular da savunuyor.

Gönderi tarihi:

Sayın dominik, 12 Eylülle hesaplaşmak göstermelik olur gerçekten hesaplaşmak için o dönemin hapihane müdürleri, gardiyanları, o dönemde ast olup bugün yüksek rütbede olan subaylar hatta askerlik yapan erler. Yani imkansız olan birşeyi inadına öne sürüyorsunuz. Bunun hukuken de mümkün olmadığını üzerinden 30 yıl geçtiği için zaman aşımı olduğunu bazı hukukçular da savunuyor.

12 Eylül ülkemiz icin sadece bir ihtilalden ibaret degil. 12 eylül ülke icin bir ucurum oldu, her türlü kanunsuzluklar, iskenceler,asmalar, kesmeler, vatandasliktan cikartmalar, iltica icin kacanlar, PKK'nin dogusu,.....bunlari 12 Eylüle borcluyuz. Tarihiyle yüzlesmeyen toplumlar asla demokrasiye kavusamamislardir. Ben 12 eylül ile hukuken bir hesaplasmanin zor olabilecegini ilk bastan yazdim. Bakin su anki Almanya dahi 21 yil önce son bulan dogu Almanya rejimi ile hesaplasiyor. Bunu illada hukuk cercevesinde görmemek gerekli. Okullarda ögrencilere tarih dersi olarak veriliyor. Bizde ise hangi yakin tarihimiz yeni nesillere ögretiliyor? 12 eylülü siz simdiden unutmussunuz ve hatirlamak dahi istemiyorsunuzki nasil hesaplasacaksiniz? Tartismalar sonucunda örnegin yeni nesillere 12 Eylül ve yaptikleri anlatilarak ülkenin sahiplerini bir kac tane Ordu mensubuna ait olmadigini ögrenirler. Demokrasinin ve insan degerinin her seyin üstünde oldugunu ögrenirler ve asla Kenan Evren gibilerini alkislamazlar.

Demokrasiye gecis öyle bir taraftan diger tafa gecise benzemez. Kendinle, tarihinle, yaptiklarinla, iyiliklerinle ve kötülüklerinle yüzleseceksin ve en azindan vijdanen hesaplasacaksin. 12 eylül ile vijdanen hesaplassak o dönem 20 yaslarinda olan erlerde nasil aldatildiklarini anlarlar ve eger kötü davrandilarsa vijdanen kendileriyle hesaplasirlar. Aksi taktirde dönemin tüm görevlileri kendi davranislarini ve uygulamalarini dogru olarak kabul ederler. Bu sadece kücük bir örnek. Sili'ye bakarsaniz benim ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz. Sili'nin Evreni'de Pinocet idi ve o da aynen bizimkisi gibi önüne geleni vatan adina kesti, hapislerde cürüttü, yok etti,.... ve öyle bir kanun yaptiki kendisini kimse mahkemeye veremez oldu. Ama sonunda Sili halki Pinocet ile hesaplasmanin yolunu aradi, bulduda.

Gönderi tarihi:

12 Eylül ülkemiz icin sadece bir ihtilalden ibaret degil. 12 eylül ülke icin bir ucurum oldu, her türlü kanunsuzluklar, iskenceler,asmalar, kesmeler, vatandasliktan cikartmalar, iltica icin kacanlar, PKK'nin dogusu,.....bunlari 12 Eylüle borcluyuz. Tarihiyle yüzlesmeyen toplumlar asla demokrasiye kavusamamislardir. Ben 12 eylül ile hukuken bir hesaplasmanin zor olabilecegini ilk bastan yazdim. Bakin su anki Almanya dahi 21 yil önce son bulan dogu Almanya rejimi ile hesaplasiyor. Bunu illada hukuk cercevesinde görmemek gerekli. Okullarda ögrencilere tarih dersi olarak veriliyor. Bizde ise hangi yakin tarihimiz yeni nesillere ögretiliyor? 12 eylülü siz simdiden unutmussunuz ve hatirlamak dahi istemiyorsunuzki nasil hesaplasacaksiniz? Tartismalar sonucunda örnegin yeni nesillere 12 Eylül ve yaptikleri anlatilarak ülkenin sahiplerini bir kac tane Ordu mensubuna ait olmadigini ögrenirler. Demokrasinin ve insan degerinin her seyin üstünde oldugunu ögrenirler ve asla Kenan Evren gibilerini alkislamazlar.

Demokrasiye gecis öyle bir taraftan diger tafa gecise benzemez. Kendinle, tarihinle, yaptiklarinla, iyiliklerinle ve kötülüklerinle yüzleseceksin ve en azindan vijdanen hesaplasacaksin. 12 eylül ile vijdanen hesaplassak o dönem 20 yaslarinda olan erlerde nasil aldatildiklarini anlarlar ve eger kötü davrandilarsa vijdanen kendileriyle hesaplasirlar. Aksi taktirde dönemin tüm görevlileri kendi davranislarini ve uygulamalarini dogru olarak kabul ederler. Bu sadece kücük bir örnek. Sili'ye bakarsaniz benim ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz. Sili'nin Evreni'de Pinocet idi ve o da aynen bizimkisi gibi önüne geleni vatan adina kesti, hapislerde cürüttü, yok etti,.... ve öyle bir kanun yaptiki kendisini kimse mahkemeye veremez oldu. Ama sonunda Sili halki Pinocet ile hesaplasmanin yolunu aradi, bulduda.

Daha nasıl hesaplaşılacak sayın dominik, o gün %92 ile kabul edilen anayasa bugün aynı oranda reddediliyor, hatta o gün evet diyenler bugün değişmesi için her türlü düzenbazlığı yapıyorlar. Şiliden örnek veririken bizim TBMM deki milletvekilinden fazla dokunulmazlığın kaldırılmasını bekleyen fezleke olduğunu niye göz önünde bulundurmuyorsunuz? 12 Eylülden sonra yapılan yanlışlıklar olabilir ama yine aynı yere geliyoruz 12 Eylüle gelinmesini sağlayan nedenleri sadece askere yüklemek ne kadar haklı olur? Demokrasi tıkır tıkır işliyordu da asker gelip düzeni mi bozdu? 12 Eylülde ceza alanlar gerçekten suçsuz muydular, niye tek taraftan bakıyorsunuz? Erlerin aldatılması diye birşey de söz konusu olamaz zaten, askeriyede emir komuta diye bir olay var; emir demiri kestiğinden asker başka birşey zaten yapamazdı.

Gönderi tarihi:

12 Eylülden sonra yapılan yanlışlıklar olabilir ama yine aynı yere geliyoruz 12 Eylüle gelinmesini sağlayan nedenleri sadece askere yüklemek ne kadar haklı olur? Demokrasi tıkır tıkır işliyordu da asker gelip düzeni mi bozdu? 12 Eylülde ceza alanlar gerçekten suçsuz muydular, niye tek taraftan bakıyorsunuz? Erlerin aldatılması diye birşey de söz konusu olamaz zaten, askeriyede emir komuta diye bir olay var; emir demiri kestiğinden asker başka birşey zaten yapamazdı.

12 Eylülün Türkiye'deki derin devletin planlariyla ülkedeki demokrasi mücadelesini abstirmak ve insanlari sindirmek icin yapildigini artik bilmeyen yok. Yani hic bir ülkede asker öyle olur olmaz iktidari ele geciremez, onlarin iceriden ve disaridan destekleri olur ve gelmelerini saglayacak irlanir, aynen ülkemizde yasandigi gibi, ayni silahtan bir gün ülkücü diger gün devrimci genc öldürüldügü gibi. Bunlar plan degilde neki? TSK gercekten ülke ve vatandaslari icin iktidarui ele gecirmis olsaydi hakli ile haksiz arasinda bir ayrim yapardi. 17 yasindaki bir genci, yani Erdal Eren'i, asabilmek icin bir günde 18 yasi üstünde gösterebilen bir cuntadan iyi niyet beklenemez. Vatandaslarin o dönem anyasayi onaylamasi kendi serbest iradesine göre olmamistir. Herkes korkudan evet demistir, hatta Evren'in posterini dahi asmak zorunda kalmislari vatandaslar. O dönemi yasamayan bilmez. Ama 12 Eylül kendisine uygun yeni nesiller yetistirdi ve bunda da bayagi basarili oldu. 12ylülün yetistirdigi nesil demokrasiye karsi vurdumduymaz bir nesil olmustur. Onlara ne anlatiliyorsa dogru kabul eden bir nesil yetistirmistir.

Gönderi tarihi:

12 Eylülün Türkiye'deki derin devletin planlariyla ülkedeki demokrasi mücadelesini abstirmak ve insanlari sindirmek icin yapildigini artik bilmeyen yok. Yani hic bir ülkede asker öyle olur olmaz iktidari ele geciremez, onlarin iceriden ve disaridan destekleri olur ve gelmelerini saglayacak irlanir, aynen ülkemizde yasandigi gibi, ayni silahtan bir gün ülkücü diger gün devrimci genc öldürüldügü gibi. Bunlar plan degilde neki? TSK gercekten ülke ve vatandaslari icin iktidarui ele gecirmis olsaydi hakli ile haksiz arasinda bir ayrim yapardi. 17 yasindaki bir genci, yani Erdal Eren'i, asabilmek icin bir günde 18 yasi üstünde gösterebilen bir cuntadan iyi niyet beklenemez. Vatandaslarin o dönem anyasayi onaylamasi kendi serbest iradesine göre olmamistir. Herkes korkudan evet demistir, hatta Evren'in posterini dahi asmak zorunda kalmislari vatandaslar. O dönemi yasamayan bilmez. Ama 12 Eylül kendisine uygun yeni nesiller yetistirdi ve bunda da bayagi basarili oldu. 12ylülün yetistirdigi nesil demokrasiye karsi vurdumduymaz bir nesil olmustur. Onlara ne anlatiliyorsa dogru kabul eden bir nesil yetistirmistir.

Galiba sizin 12 Eylülle özel bir hesabınız var. Demokrasi var denen şu günde başbakanı protesto etti diye insanlar joplanıyor, yargısız infazlar yapılıyor siz bunları bırakıp sembolik cezalar verilmesinin peşindesiniz. 12 Eylül nasıl geldi, terör vardı önlemek için geldi, önledi mi? Önledi ve siz bunların yargılanmasını istiyorsunuz. Peki bugün ülkede terör var mı, var. Yarın terörle mücadele edenler de yargılansın denir mi?

Gönderi tarihi:

Galiba sizin 12 Eylülle özel bir hesabınız var. Demokrasi var denen şu günde başbakanı protesto etti diye insanlar joplanıyor, yargısız infazlar yapılıyor siz bunları bırakıp sembolik cezalar verilmesinin peşindesiniz. 12 Eylül nasıl geldi, terör vardı önlemek için geldi, önledi mi? Önledi ve siz bunların yargılanmasını istiyorsunuz. Peki bugün ülkede terör var mı, var. Yarın terörle mücadele edenler de yargılansın denir mi?

İstemezler mi sanıyorsunuz.Özellikle pkk yanlısı kesim bayram bile ilan eder.

Herşeyi geçtim de şu "12 Eylül" darbecilerinin yargılanacak halimi kalmış.Biri 94 yaşında,biri 86 yaşında ikisi ölmüş pehh.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.