Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

cami hocalarının tamamına yakını kadere inanmadığı için

cuma namazı kılmayın, cemaatle namaz kılmayın, (genel olarak söylersek)

neden? çok basit

1: zaten kader konusunda dediğime inanmadınızsa namazınız olmaz. zira kadere inamayanın namazı olmaz. neden? çünkü kadere inanmayan kafirdir.

2: diyelim kadere dediğim gibi yani "hür değiliz, allah zorla günah işlettiriyo" gibilerinden inandınız, iş bununla bitmiyo ki, cami hocalarının neredeyse tamamına yakını kadere inanmaz ki..

ha inanıyom derler elbet, ama işin aslı o değil, onlara benim sorularımdan bi kaç tane sorun görün noluyo, sizi kapı dışarı etmiyo mu. yani onların iç yüzünü bu sorular ortaya koyuyo. hem bu soruları sorun, hem de peygamberimizin kader hadislerinde dediklerini söyleyin onlara, ve beraber bakın bu hadislere, onlarda vardır hadis kitabı. göstersin size kitaptan. sizde eeee deyin burda böle diyo, yani "hür değiliz" diyo, sen böle diyon yani "hür irademiz var" diyon, bu sefer yine sizi kovacak.

şu sorualrı bi sorun:

1- Rızık Allah’tan mı? İçki içmek rızık mı? İçki içmek Allah’tan mı?

2- Herşey Allah’ın dilemesiyle mi olur? Zina yapanlar var, Allah’a sövenler var. Bunlarda mı Allah’ın dilemesiyle oldu?

3- Allah günahların işlenmesini diler mi? Günahlar işleniyor mu? O halde dünyada Allah’ın dilemesinin, iradesinin dışında bir şey mi oluyor?

4- Kadere hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanıyor musunuz? Zina yapmak şer midir? Zina yapmak Allah’tan mıdır? Hani, hayır ve şer Allah’tandı ya...

5- "Allah’ım bizi kötü yola düşürme, yolumuzu saptırma" diye dua ediyor musunuz? Demek ki bizi kötü yola düşüren ve yolumuzu saptıran kimmiş?

6- Allah şerri irade eder mi? İster mi, diler mi? “Hayır” dersen, Allah’ın dilemesi dışında mı oluyor bu şerler?

7- İnsan kadere mi bağlıdır, yoksa hür müdür?

8- Şimdi, senin bu yazıları okuman kader mi?

9- Allah dilemeseydi sen bu yazıları okuyabilecek miydin?

10- Önünde iki meyve var, elma ve çilek; seç birini. Senin bu seçimin Allah’ın iradesiyle mi oldu yoksa iradesi dışında mı oldu?

11- İnsan Allah’ın murad ettiği (istediği, dilediği) şeye muhalif bir şey yapabilir mi?

12- Bir insan çalıntı yiyeceklerle yaşarsa, bunlar ona Allah’ın verdiği rızık mıdır?

13- Allah mahlukatının (yaratıklarının) kendisine itaat etmeden önce, itaat edecek olmalarını ve O'na isyan etmeden önce isyan edecek olmalarını irade etmiş miydi? Bu soruya “hayır” derseniz, Allah’ın iradesinin ezeli olduğunu reddetttiniz demektir. Eğer "bildiği için diledi" derseniz, bunun da cevabı sitededir.

14- Siz bu yazıları okumadan önce Allah bu yazıyı okuyacağınızı biliyor muydu, bilmiyor muydu? “Biliyordu” derseniz, soruyorum: Bildiği gibi olmasını mı diledi yoksa bildiğinin aksine olmasını mı diledi? "Bildiği gibi olmasını diledi" derseniz, sizin bu yazıyı okumanızı Allah’ın irade etmiş olduğunu kabul ettiniz demektir ve siz Allah’ın irade ettiği bir fiili, hareketi engelleyebilir misiniz? "Hayır engelleyemem" derseniz, demek ki siz bu yazıları Allah’ın zorlamasıyla, mecburen, tıpış tıpış okudunuz. Ne dersiniz bu işe?

* "Allah’ım bizi kötü yola düşürme, yolumuzu saptırma" diye dua ediyor musunuz? Demek ki bizi kötü yola düşüren ve yolumuzu saptıran kimmiş?

* Allaha sövenlerin bu yaptıkları kader mi, değimli? Kaderse mecbur sövdüler ya, kader değilse bak inanmıyon kadere sen

*Çocukları depremde öldüren kim? Demek ki kötülükte ondan geliyo öyle mi?

*"Allaha sövme" düşüncesini Allah bende yarattığı için mi ben bunu düşündüm? ya da bu düşünceyi ben mi yoksa şeytan mı yarattı? yoksa kendi kendine mi meydana geldi bu düşünce?

*Herşey Allah’ın dilemesiyle mi olur? Zina yapanlar var, Allah’a sövenler var. Bunlarda mı Allah’ın dilemesiyle oldu? Hani herşey Allahın dilemesiyle oluyodu ya? Allah zorla günah işletiyo gördün mü

**Şerri (kötülük) allahmı yaptırıyo? Yani zinayıda hemi? Hani hayır şer allahtandı?

bunları sorun.

şimdi gelelim dediğim gibi kadere inanmayanın arkasında neden namaz kılınmaz, neden bunun arkasında cuma kılınmaz?

cevap: bi kere birinin arkasında namaz kılınıyosa, o kimsenin müslüman olması şarttır. onun namazı olacak ki ona uyanın da namazı olsun. o bakımdan uyduğu kişi kafirse, kadere inanmıyosa, bu adamın namazı olmadı demektir. kadere inanan biri ona uysa noldu? adamın namazı olmadı ki, bu sefer kadere inananında namazı olmadı.

dersen ki "biz adamın kalbini nerden bilelim. inanıyordur işte"

cevap: ya bak ben bu kadar imamla görüştüm, tamamına yakını özgür iradeyi savunur. ve sonuç olarak, kadere inanmaz, soruları sorun görün ne olacanı. sinirden gözlerinden alev çıkacak.

eee peki kadere dediğim gibi inanan bir napcak?

cevap: cumaya gitmicek ve öğle namazı 4 rekat farz kılcak.

teravih olsun, başka olsun, bu gibilerin arkasında namaz kılınmaz

• Cevaplar 132
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

selamlar kardeş yazını okudum.. sen mi yazdım bilmiyorum ama..;

öncelikle cuma namazı işine gelelim..sen farz olan bir şeye (( bak dikkatini çekiyorum farz namazı)) gitme demekle kendini ne kadar büyük bir hatanın içine attığının farkında mısın??

ha madem imamlara inanmıyon.. bari beni dinle :D .. şaka tabii ki de.. benimde çok fazla bir bilgim yok..ama bildiklerimi paylaşabilirim..

imamların inanıp inanması bizi ilgilendirmez kardeşim.. senin niyetin girip Allaha kulluğunu göstermendir..sen oraya giderken aha bu imam inanmıyor dersen iftira atmış olursun..unutma camiler imamın mekanı değil Allahın evidir bir şekil..imam sonuçta imam olarak yapnması gerekeni yapar cemaat içinde..

hiç bir cuma namazında hutbede; size, kadere inanmayın diye bişey dedimi??

gelelim o diğer sorulara.. genel olarak anlatmak istediğin şu; günah Allahtan mı geliyor?? madem Allahtan geliyor neden günah oluyor....

bilindiği üzere insanlar bir sınava taabi tutulmuştur..insanlar günah işleyecektir elbette..hiç bir insan mükemmel değildir.. peygamber efendilerimiz hariç..

düşünsene bu dünyada içki yok kumar yok zına yok welhasıl kötü hiçbirşey yok...ne anlamı kalırdı o zaman bu dünyanın..bütün insanlar aynı..o zaman cennet mükafatı ne olacaktı..cehennem ne olacaktı..bırak onu da herkesin aynı sabitlikte olduğunu düşünsene.. bak biz insanız.. melek değiliz.. meleklerin günah işleme gibi bir olayları yoktur..insan yaratılmış en harika varlıktır.. çünkü beyin verilmiştir.. düşünce verilmiştir.. nefis verilmştir...

bu dünya insanlara ateşin ve gülün kapısını gösteriyor.. seçim sana kalmış..

ve şöyle bişey düşündüm şimdi..bu tip sorular soranları günümüzde afaroz edenler çok çıkar..karşıyım ben o tiplere..sonuçta beyin verilmişse o beynini kurcalayacan ki bişeyler bulabilesin..o harika beynimizin kim tarafıldan yaratıldığını bulabilelim..en azından böyle şeyler düşünmeniz bile sizde bir başlangıcın olduğunu gösteriyor..lütfen vazgeçmeyin.. ve sorularınız yanıtını tam olarak bulun.. ben fazla yardımcı olamadım kusura bakmayın...

ancak imanın en güseli kayıtsız şartsız teslim olmakla olurmuş..

bu arada yeni üyeyim sizi tanımıyorum..sadece burdan okuduklarımla yola çıktım.. umarım yanlış bir şey söylememişimdir..

güselliklerle kalınız..

sevgilerimle..

Gönderi tarihi:

*** dedi: Bu fiilleri esasta vareden"lahavlevela kuvvete illabillah.." ayeti gereğince Allahtır ancak talep eden kuldur var eden Allahtır

cevap: peki kulun talep etmesini kim yaratıyo acaba?

dedi: Rızasının olduğu fiillere ecir rızasının olmadıklarına cezasının olduğunu belirtmektedir

cevap: peki rızasının olamadığı şeyleri de allah irade eder mi acaba, zina gibi mesela?

*** Allah bizim hareketlerimizi ezelde mi takdir etti?

*** Allah günah işlememizi ezelde mi takdir etti?

Gönderi tarihi:

cami hocalarının tamamına yakını kadere inanmadığı için

cuma namazı kılmayın, cemaatle namaz kılmayın, (genel olarak söylersek)

neden? çok basit

1: zaten kader konusunda dediğime inanmadınızsa namazınız olmaz. zira kadere inamayanın namazı olmaz. neden? çünkü kadere inanmayan kafirdir.

2: diyelim kadere dediğim gibi yani "hür değiliz, allah zorla günah işlettiriyo" gibilerinden inandınız, iş bununla bitmiyo ki, cami hocalarının neredeyse tamamına yakını kadere inanmaz ki..

Yazınızı okudum..hayretler içeriside kaldım ne diim yani..

Siz nereden biliyorsunuz ya kimin inanıp inanmadıgını?Bir kere siz bu genellemelerle yanlışın içine düşmüşsün..kimseyi genelleyemezsin ki sizin bu yaptıgınızda bir haktır siz suan butun hocaların da hakkına giriyorsunuz..madem bu kadar hassassınız birde bunu düşünün derim...

Cuma namazı kılmayın demekte kimsenin harcı değildir böyle ince mevzularda kim oluyorsunuz da fetva vermeye kalkıyorsunuz!!

Aaa pardon ya türkiyede herkes hoca..herkes doktor... maşallah çok kültürlü bir topluma sahibiz ne diim..

Gönderi tarihi:

Resulullah dedi ki: “Allah’ın dilediği oldu, dilemediği olmadı.” (Ebu Davud

dolayısıyla ehli sünnete göre(maturidilik ve eşarilik ) herşe allahın iradesiyle olur. hayır ve şer yani zina da allahın iradesiyle olur dediler.

mutezile ise allah şerri yani kötülüğü irade etmez dedi. sen o halde mutezilemisin?

Gönderi tarihi:

Resulullah dedi ki: “Allah’ın dilediği oldu, dilemediği olmadı.” (Ebu Davud

dolayısıyla ehli sünnete göre(maturidilik ve eşarilik ) herşe allahın iradesiyle olur. hayır ve şer yani zina da allahın iradesiyle olur dediler.

mutezile ise allah şerri yani kötülüğü irade etmez dedi. sen o halde mutezilemisin?

Bu konular bir hadisle ayeti alıpta yorum yapılacak hele de önüne gelenin yorum yapacagı konular değildir asla..Ve hepimiz biliyoruz ki kader mevzusu çok derin ve ince bir konudur...

Ben mutezile değilim Elh... :D

bak kardeş..Rabbim her insana akıl,irade vermiştir..Ve bizden istedigide bunları hakkıylla Rabbimizin istedigi dairede kullanmamızdır...

Hayatta Rabbim yapacagım herseyi bilir..

Bu noktada kaderde zaten ayrılır..

1.Yazılan ve önüne geçilemeyen kader

2.Kişinin dularıyla vs.değiştirebilecegi kader..

Hayatmızda dogum , ölüm ve önemli mevzular vardır ki onları Rabbimin istegiyle olur .Bizim irademiz dısında olur.Fakat geri kalan çoğu seyi bizler irademizle yaparız ama tabi ki Rabbimiz izin verirse olur.Ama irade eden bizizdir..

Mesela benim suan bilgisayar basında oturupta klavyeden yazmak benim istek ve irademdir..Ama Rabbim izin veriyor ki bunu yapabiliyorum..Rabbim izin vermese bir nefes bile alamam..Ki oturup yazı yazayım vs..

Fakat benim yapacaklarım Rabbimin istemesiyle değil izniyle olur..Ben birseyi yapmaya irademle karar veririm ve Rabbim izin verirse tabi ki yapabilirim..Rabbin izin vermesiyle bizim iradelerimiz karıstırmamak lazım...

Gönderi tarihi:

Dinimizde elbetteki zorlama yoktur bunu aksini hiç kimse iddia edemez..

Fakat Cuma Namazı Farzdır..

Kimse kimseye kalkıpta cuma namazı kılmayın diyemez,bunu değişik örneklerle açıklamaya kalkamaz,Kaldı ki 3 defa cuma namazına katılmayan kimsenin dini nikahı dahi boş sayılabilirken...

Gönderi tarihi:

dinde zorlama yok öle mi? siz rüya mı görüyonuz?

hanefi şafi maliki mezheplerine göre namaz kılmayan müslüman hapsedilir, dövülür. hanbeli mezhebine göre öldürülür. yine bu dört mezhebe göre bir müslüman dinden çıkarsa öldürülür.

bakara 256 " dinde zorlama yoktur"

Gönderi tarihi:

dedi:.Ben birseyi yapmaya irademle karar veririm ve Rabbim izin verirse tabi ki yapabilirim..

cevap: peki senin bu irade ettiğin düşünceyi ( klavyede yazma isteği) kim yarattı?

O zaman sen söyle bakalım bir katile de öldürme istegini Allah mı veriyor?

Gönderi tarihi:

Kitap: İhya 4.cilt

--- Sayfa 311:…Allahu Teala azap ve sevap sebeplerini yarattığı gibi, hepsinin adamlarını da yarattı. Ezeli kazadan meydana gelen mukadderatları herkesi yaratıldıkları şeye doğru iter. Cenneti yarattı, adamlarını da yarattı. Dileseler de, dilemeseler de oraya doğru giderler. Cehennemi yarattı, onun da adamlarını yarattı. Onlar da dilese de, dilemese de o tarafa doğru giderler. Kendisini kader dalgaları arasında çırpınmakta gören herkes zaruri olarak korkar. İşte bu, ariflerin sırrı kaderden olan korkularıdır.

Gönderi tarihi:

hanefi şafi maliki mezheplerine göre namaz kılmayan müslüman hapsedilir, dövülür. hanbeli mezhebine göre öldürülür. yine bu dört mezhebe göre bir müslüman dinden çıkarsa öldürülür.

Bu kadar Allah'ı inkar eden , Allah varmı yokmu tartışması yaratan varsa ispat edin diyen, Namaz kılmayı bırak Abdest almayı dahi bilmeyen o kadar çok kişi varki (ne yazıkki) hala yaşıyorlar...Daha henüz kimseyi öldürmeyi bırak dövüp hapsetmedik bile :D

Kim rüya görüyor acaba -_- uyanın sabah oldu -_-

Gönderi tarihi:

ne zannettin ya

Sen ne diyorsun kardeşim ya ! Biraz mantıklı düşün ve konus...Katillere hiç kızmayalım o zaman biz yaa nede olsa Allah ilham etmiş!!! Sen ne dediğinin farkındamısın??!!

Madem senin dediğin gibi neden cennet ve cehennem var ?

Gönderi tarihi:

Bu kadar Allah'ı inkar eden , Allah varmı yokmu tartışması yaratan varsa ispat edin diyen, Namaz kılmayı bırak Abdest almayı dahi bilmeyen o kadar çok kişi varki (ne yazıkki) hala yaşıyorlar...Daha henüz kimseyi öldürmeyi bırak dövüp hapsetmedik bile :D

Kim rüya görüyor acaba -_- uyanın sabah oldu -_-

*Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.

Bakara Suresi 256. Ayet

Gönderi tarihi:

cuma namazı farzdır her erkeğe bunun tartışması yapılamaz

sen ister inan ister inanma ama bir Allah var ve hocalara bağlı bir din değil bu din

dünyada 5 milyarın üstünde de buna bu şekilde inanmış mü'minler var hepsi yanlış biliyorda sen mi doğru biliyon. Bu şeytan aynı şeytan sadece seni değil herkesi aynı şekilde kandırıyor sakın ona aldanma

kaderimizi der Allah belirliyor evet başka bir alternatif sun bana tamam hocalar bilgisiz olabilir ama sende sadece dinini 3. ağızlardan öğrenmeye çalışan klasik bir yangelyatçılardansın her bilgi hazır gelmez hazır gelen bilgiden de hayır gelmez bu ülke senin gibi düşünen ve yaşayanlar yüzünden bu halde biraz araştır biraz kitap oku biraz kendi fikrin olsun başkalarının aklıyla yaşamaktan vazgeçelim lütfen

kaderi çizen seni beni ve alemi yaratan senin ne yapacağını mı ? bilemeyecek ki sen bile bunun bir kısmını sana izin verildiği kadarını ve şeklini bilebilirsin. nasıl mı neyin yanlış neyin doğru olduğunu yine Allahın verdiği akılla bulabiliyor veya biliyorsundur heralde... o zaman sen doğruları yapıyor ve iyinin peşinde isen sonun belli! seni hep güzellikler karşılayacak güzel bakan güzel görür, iyi ile gezen iyi ve kötü ile beraber olan da kötü olur. ne görürsen onu öğrenirsin. sen bir yol mühendisi olsan bir yola ayrım versen ve birinin sonunu uçuruma diğerini de yeşilliklere versen ve buraya bırakacağın insanları sen yaratsan (haşa) onların nereye gideceğini nasıl bilmezsin sonlarını nasıl bilmezsin? Allah bize öz irade vermiş, vicdan vermiş akıl vermiş neyin doğru olduğunu neyin yanlış olduğunu kitap göndererek, peygamberler göndererek bize anlatmış ve öğretmiş. sen hala inanmazsan yanlış yollara saparsan uçurumu boylarsın kardeş. Aranızın bozuk olduğu bir arkadaşının karşısına geç ve düşün onu öldürmek senin elinde, onu dövmek senin elinde ve ondan özür dileyip barışmak senin elinde değil mi? seni yaratan Allah senin o an ne yapacağını nasıl bilmez sen o an şeytanı dinlersin vicdanını dinlersin ve karar verirsin ikisi de senin yaptığın iştir. birbirinizin hatalarını kapatın ki ben de mahşerde sizin hatalarınızı kapatayım diyor affedici olun diyor sen inatla onu öldürürsen veya döversen imtihanı kaybetmiş olursun bunun adı imtihandır. senin o an hangisini seçeceğini sen bile bilirsin kararlı isen ve vicdanını ve aklını kapatmış onu dövmeye veya öldürmeye kilitlenmiş iseniz sizi yolunuzdan kimse döndüremez, Allah da döndürmez ve sonucuna katlanmanı sağlar. lütfen kitaplardan araştır Web Sitem burdan da araştırabilirsin kitaplarda var burda

lütfen önyargısız bir oku bu siteyi bir araştır. istersen başka kitap veya başka adresten araştır. sen bilirsin ama hocalara diyorsun ama esas sen kadere inanmıyorsun ve namazı kılmamak için bir bahane arıyorsun vicdanını koşulsuz dinle yanlış yapabilme olasılığını da düşün kendini eleştir hatalarını bul yolun sonuna gelmeden. seni kıracak bir şey dememişimdir inşAllah. kırdıysam kusura bakma hakknı helal et.

Gönderi tarihi:

Sen ne diyorsun kardeşim ya ! Biraz mantıklı düşün ve konus...Katillere hiç kızmayalım o zaman biz yaa nede olsa Allah ilham etmiş!!! Sen ne dediğinin farkındamısın??!!

Madem senin dediğin gibi neden cennet ve cehennem var ?

su sorularıma bir cevap alabilsem ya kursatotçu..Gerçekten çok merak ettim cevaplarını...

Gönderi tarihi:

diyorsun k ialem ezeliyse cennette cehennemde insan da ezeli

olur.

cevap: ben alem dediğimde kasdettiğim şey şudur: allahtan başka herşey demektir.

insan sonradan olmuştur. kuranda bu sabit ve akli delile zıt değil bu.

aslında benim şu an en büyük problemim şudur: ben alemin ezeliliğini savunuyorum. ve teselsül yani geçmişteki olayların sonsuz sayıda olduğuna inanıyorum. ama alem sonradandır diyenler bu konuda çok güçlü bir soru soruyorlar:

saat bir itibariyla düşünürsek geçmişte sonlu sayıda mı olay oldu diye soruyorlar. ben ve siz evet diyoruz. adam soruyo: peki saat şu an iki oldu bir saat geçti dolayısıyla saat bire göre daha fazla sayıda olay mı oldu diye soruyor. evet diyoruz. ve diyor ki ama sonsuz sayıda olayın sayısı artar mı diyor. biz yok diyoruz. ee diyor, arttığına göre demek ki geçmişte sonsuz sayıda olay değil sonlu sayıda olay vardı diyor. ve sonlu sayının başı ve sonu belli olması gerektiğinden alemin başlangıcı vardır diyor.

başlangıcı varsa sonradandır diyor.

ben bu delile cevap veremedim ancak bu görüşü (alemin sonradan olması) allahın varlığının başlangıcını savunmaya vardığı için bu görüşü bıraktım.

Gönderi tarihi:

Kitap: İhya 4.cilt

--- Sayfa 311:…Allahu Teala azap ve sevap sebeplerini yarattığı gibi, hepsinin adamlarını da yarattı. Ezeli kazadan meydana gelen mukadderatları herkesi yaratıldıkları şeye doğru iter. Cenneti yarattı, adamlarını da yarattı. Dileseler de, dilemeseler de oraya doğru giderler. Cehennemi yarattı, onun da adamlarını yarattı. Onlar da dilese de, dilemese de o tarafa doğru giderler. Kendisini kader dalgaları arasında çırpınmakta gören herkes zaruri olarak korkar. İşte bu, ariflerin sırrı kaderden olan korkularıdır.

Gazali Eşari ekolüne mensup..

Gönderi tarihi:

Peygamberimiz zamanında dinden çıkan bir kişi, dinden çıktıktan sonra yol kesip müslümanlara eza ve cefa ettiği için elleri ve ayakları çaprazlama kesilerek öldürülmüştür, yani Hirabe (yol kesme) suçundan, bu suçun hadleri de Kuranda belli..Dinden çıkma suçundan değil..

Yine peygamberimiz zamanında namaz kılmayanın hapsi gibi bir uygulama yoktu, o uygulama halifeler döneminde ortaya çıktı..namaz kılmayanı tevbe edinceye kadar hapsetmek, bu da muhtemelen sıkı bir ümmet birliği sağlamak, İslamdan uzaklaşmayı engellemek, caydırmak içindi..

Gönderi tarihi:

ben size kuranda olmayan ayet vardı dersem ne dersiniz

inanırmısınız bana?

ispatlıyım mı?

dostum nedemek ıstıyorsun kuranda olmaya nayet hangısı ıspatlarmısın lutfen bır sey ortaya attın cevabınıda yaz ınsanları teredutte bırakma

Gönderi tarihi:

ben size kuranda olmayan ayet vardı dersem ne dersiniz

inanırmısınız bana?

ispatlıyım mı?

Kuran'da olmayana ayet denmez ki!!

neyse inanırız, söyle sen..

Gönderi tarihi:

kuranda olmayan ayet değil heralde kurana konmayan ayet var diyecektin. Ama neyse ispatla bakalım nasıl ispatlıyorsun

bak kursatotcu önce mezheplerin din olmadığını öğren sonra gel dinde zorlama var mı yok mu tartışırız olur mu?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.