Φ dominik Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Yahu sayın dominik, eski eskide kaldı, kimileri öte dünyaya göçtü gitti. Onlardan hesap sorulmadı diye bunlara da göz mü yumalım? Tamam vatandaş kişisel menfaatleri için partizanlık yapıyor peki buna çanak tutan sisteme ne demeli. Anayasa dar geliyormuş, gelişen Türkiye ye yetmiyormuş; iyi de bu siyasi sistem hiç mi dar gelmiyor, bunu değiştirmek için niye hiçbir niyet yok? Tutup demokrasi havarisi kesiliyorlar birde...Bu seçim sistemiyle, ister kabul edilsin ister edilmesin AKP ve CHP var; ikisinden birini tercih etmek zorundayız, veya sizin dediğiniz gibi ha AKP ha CHP benim için farketmez diyerek yine de AKP nin değirmenine su taşımış olmak var. Kardesim AKP ile CHP arasinda gezip dolasacaksak bu düzeni ve sisitemi asla düzeltemeyiz ve sonuc olarakta kimsenin yakinmaya hakki yok. Bu aynen "laderimiz" mantigina benziyor ve kabullenmek oluyor. Yani "kaderini" degistirmeye zorlamak yerine kabullenip ah vah cekmeye benziyor. Gercek demokrasiyi savunan, insan haklarina saygili olan, herkese esit gözle bakan partiler yaratmak yerine AKP ile CHP arasinda secim yapacagim diyenlerin sikayet etmeye haklarida yok bence. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 CHP gecmiste hatalar yapti diye neredeyse Tayyibi Budha yapip tapacaklar kendisine.Yolsuzluktan bahsettik diye birde AKP refleksi uyduruldu.Aksam Akp ile yatiliyormus sabah AKP ile kalkiliyormus.E alin AKP size hayirli olsun benim gözüm yok.Ama CHP'yi sevenlerede hakaret etme hakkı olmamalidir.CHP en azindan milleti Allah ile uyutmadi uyutmuyor.Bu kadar gerceklerden kopuk yasamak ancak CHP karsitligi ve AKP yandasligi ile olur. CHP sütten cikmis kasik degilmis,sanki sütten cikti diyen varmis gibi...Kilicdaroglu eger AKP'nin yolsuzluklarina karsi siyasete atilmis ve meydan meydan geziyorsa demokrasi yandaslarinin ona destek verecegi yerde CHP'nin gecmisiyle ugrasmalarida ayrica bir yandasliktir. Bu ülkede 90 yil degil bu ülkede Cumhuriyetin ilanini takip eden son 10 yil disinda 200 yildir yolsuzluk yapilmaktadir.90 yil diyipte kolaya kacmak art niyetli hesaplar yapmak kolayiniza gelebilir,ama bu ülkede 1923-1938 yillari arasinda yolsuzluk yapilmadi.En azindan Cumhuriyeti kuran o insanlara iftira atılmasın,daha vicdanli olmaya calisin. Simdi ülkede hep yolsuzluklar vardi diye son 8 yilda yapilan yolsuzluklari görmememiz icin bize gerekcemi veriyorsunuz yoksa? saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 AKP ile CHP arasinda gezip dolasacaksak bu düzeni ve sisitemi asla düzeltemeyiz Doğruya doğru. Katılıyorum. Sistem oturmuş olur, her şey uluslararası uygarlık normlarına uygun hale getirilir, sistemdeki aksamalar, adaletsizlikler, haksızlıklar, kayırmalar, usulsüzlükler, eşitsizlikler, hukuksuzluklar giderilir de, o zaman olur. Bir demokrat, bir cumhuriyetçi parti olur, bir o gelir iktidara, bir öbürü. Önemli olan partiler değil, sistemdir. Yeni partileri doğuran, ihtiyaçlar, arayışlardır. Durduk yerde yeni bir parti kurulup güçlenmez. Sistem bozuk oldukça, düzeltmeye talip olanlar illa çıkacaktır. Her gelen "illa da benim ve yandaşlarımın testisi dolsun" çabasına düştükçe yeni arayışlar da sürecektir... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Kardesim AKP ile CHP arasinda gezip dolasacaksak bu düzeni ve sisitemi asla düzeltemeyiz ve sonuc olarakta kimsenin yakinmaya hakki yok. Bu aynen "laderimiz" mantigina benziyor ve kabullenmek oluyor. Yani "kaderini" degistirmeye zorlamak yerine kabullenip ah vah cekmeye benziyor. Gercek demokrasiyi savunan, insan haklarina saygili olan, herkese esit gözle bakan partiler yaratmak yerine AKP ile CHP arasinda secim yapacagim diyenlerin sikayet etmeye haklarida yok bence. Bugün, şu siyasi sistemle bana akla, mantığa uygun bir seçenek söyleyebilir misiniz? Daha önce verdiğimiz oylar çöpe bile gitmedi tam tersi hiç gitmesini istemediğim bir yere gitti. Masal değil gerçeklerden bahsedelim, barj diye bir dert var; baraj var oldukça kimsenin sistem dışına çıkma şansı yok bunu görmemek için önceki seçimlerden bi haber olmalı. Rüya değil gerçeklerle uğraşmalıyız. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2010 Tersine tepmeyen hiç bir silah yoktur. Madem bu barajı bir silah olarak kullanıyorlar, o halde bu silahın kendi suratlarında patlamasına çalışmak gerekiyor. Başarılabilir mi? Doğruyu söylediğinden eminsen ve bunda kararlıysan evet. Umut önce küçücük bir kum tanesidir. Uygun bir istiridye onu içine alırsa yavaş yavaş kocaman, şahane bir inciye dönüştürür... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Tersine tepmeyen hiç bir silah yoktur. Madem bu barajı bir silah olarak kullanıyorlar, o halde bu silahın kendi suratlarında patlamasına çalışmak gerekiyor. Başarılabilir mi? Doğruyu söylediğinden eminsen ve bunda kararlıysan evet. Umut önce küçücük bir kum tanesidir. Uygun bir istiridye onu içine alırsa yavaş yavaş kocaman, şahane bir inciye dönüştürür... Sayın demirefe, bir inci de benden ' umut fakirin ekmeğidir, ye memet ye'... Bundan önce ne oldu ki, ne umuyorsunuz? Bu malesef böyle. Halep oradaysa arşın burada üzgünüm ama seçimlerden sonra duruma bakacağız; siz mi yoksa biz mi haklı çıkacağız. Ama o zaman da çok geç olabilir. saygılar... Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 CHP gecmiste hatalar yapti diye neredeyse Tayyibi Budha yapip tapacaklar kendisine.Yolsuzluktan bahsettik diye birde AKP refleksi uyduruldu.Aksam Akp ile yatiliyormus sabah AKP ile kalkiliyormus.E alin AKP size hayirli olsun benim gözüm yok.Ama CHP'yi sevenlerede hakaret etme hakkı olmamalidir.CHP en azindan milleti Allah ile uyutmadi uyutmuyor.Bu kadar gerceklerden kopuk yasamak ancak CHP karsitligi ve AKP yandasligi ile olur. CHP sütten cikmis kasik degilmis,sanki sütten cikti diyen varmis gibi...Kilicdaroglu eger AKP'nin yolsuzluklarina karsi siyasete atilmis ve meydan meydan geziyorsa demokrasi yandaslarinin ona destek verecegi yerde CHP'nin gecmisiyle ugrasmalarida ayrica bir yandasliktir. Bu ülkede 90 yil degil bu ülkede Cumhuriyetin ilanini takip eden son 10 yil disinda 200 yildir yolsuzluk yapilmaktadir.90 yil diyipte kolaya kacmak art niyetli hesaplar yapmak kolayiniza gelebilir,ama bu ülkede 1923-1938 yillari arasinda yolsuzluk yapilmadi.En azindan Cumhuriyeti kuran o insanlara iftira atılmasın,daha vicdanli olmaya calisin. Simdi ülkede hep yolsuzluklar vardi diye son 8 yilda yapilan yolsuzluklari görmememiz icin bize gerekcemi veriyorsunuz yoksa? saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Bugün, şu siyasi sistemle bana akla, mantığa uygun bir seçenek söyleyebilir misiniz? Daha önce verdiğimiz oylar çöpe bile gitmedi tam tersi hiç gitmesini istemediğim bir yere gitti. Masal değil gerçeklerden bahsedelim, barj diye bir dert var; baraj var oldukça kimsenin sistem dışına çıkma şansı yok bunu görmemek için önceki seçimlerden bi haber olmalı. Rüya değil gerçeklerle uğraşmalıyız. En basitinden halkin artik uyanip kendilerini kullandirmadan tüm siyasi partilere kirmizi kart göstererek, mesela secimleri boykot ederek, sistemin degismesinde büyük rol oynayabilirler. Ama bu is tabiiki bizim bu halkimizla olmaz. baksaniza siz dahi sanki kaderinize raaziymisiniz gibi ehh ne yapalim, sececek sadece bunlar var ve baska imkanimiz yok diyorsunuz. Sizi sec diye zorlayanmi var kardesim? Bak secmenlerin büyük kesmi bu partiler boykot etsin ve secime katilmasinlar bakin baraj , su bu nasil degisiyor görürsünüz. Halkimiz aslinda bu sistemden bayagi memnuna benziyor, Türk halki her seyden yakinmaya kendisine hastalik yaptigi icin, cözüm arayacagina aglar durur. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2010 En basitinden halkin artik uyanip kendilerini kullandirmadan tüm siyasi partilere kirmizi kart göstererek, mesela secimleri boykot ederek, sistemin degismesinde büyük rol oynayabilirler. Ama bu is tabiiki bizim bu halkimizla olmaz. baksaniza siz dahi sanki kaderinize raaziymisiniz gibi ehh ne yapalim, sececek sadece bunlar var ve baska imkanimiz yok diyorsunuz. Sizi sec diye zorlayanmi var kardesim? Bak secmenlerin büyük kesmi bu partiler boykot etsin ve secime katilmasinlar bakin baraj , su bu nasil degisiyor görürsünüz. Halkimiz aslinda bu sistemden bayagi memnuna benziyor, Türk halki her seyden yakinmaya kendisine hastalik yaptigi icin, cözüm arayacagina aglar durur. Sizin bu dediğiniz hamsi kavağa çıkınca belki olur. Sayın dominik gerçekçi olmak zorundayız, bu örgütsüzleştirme ile böyle bir olayın imkansız olduğunu siz de görün artık. Eldeki imkanlarla birşeyler yapmalıyız bunu niye kabul etmiyorsunuz? Ben sandığa gitmedim, siz gitmediniz ama AKP seçmeni blok olarak gidiyor, düzen devam ediyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 bir inci de benden Olmayacaksa olmuyormuştur, ne yapalım yani ittirerek mi zorla olduracağız? Dünyada Türk ulusu diye bir ulus olmayacaksa olmayıverir, dünya mı batacak? Herkes olmaya veya olmamaya kendisi karar verir, kimse zorla olduramaz. Bu kadar basittir yani, ötesi yoktur. Biz ölme, ol diyebiliriz. Kadiri mutlak değiliz ki ol deyince oluversin! Bize düşen sadece söylemek. Gerisini paşa gönül bilecek. Ben doğru bildiğimi bilir ve söylerim. Gerisine karışmaya ne yetkim, ne gücüm var. Kimseye zorla bir şey yaptırılamaz. Belki bu ulusun huyu böyledir, illa bıçak kemiğe dayanmadıkça sesini çıkarmıyordur, olabilir. O halde bekleriz bıçak kemiğe dayanır, ne yapalım yani şimdi, biraz da biz bastıralım da bıçağı kemiğe mi dayayalım? Ama olur yani, asıl azmaz, tuz kokmaz, her şey çok geniş daireler çizse de aslına döner... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2010 mesela secimleri boykot ederek O kadar uzun boylu da değil, öldük mü yahu! Buna da "ört ki ölem" denir artık. Meclise hiç girmemiş alternatif partilere oy verin. Bu partiler içinde de en hızlı yükselen, meydanlara az insanla bile olsa çıkabilen, HEPAR. Az insan topluyor diye eleştiriler yapılıyor. İşler öyle pat diye bir anda olmuyor. Hiç bir parti bu kadar hızlı yükseliş göstermemişti. Turgut Özal da böyle ordan oraya o il senin bu il benim dolaşıyor, kimseyi toplayamıyor ve kimse kazanacak demiyordu. Bir tepkidir oldu, kalabalıklar alabalık gibi kayıverdi! Belli olmaz bu işler. Yok yine de bilmem tabii, millet bilecek de, düzen bozuk diyorsanız düzenin bozukluğunu ve çözümleri en radikal dile getiren parti, HEPAR. Hani CHP "önerisi yok" diye eleştiriliyor ya. HEPAR'ın çok radikal önerileri var... Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 demirefe ilk başta beni eleştiriyordun ama şimdi siyaseti eleştirip yeni parti önerisi getiriyorsun. Şimdi konum amacına ulaşmış ve sende konuyu anlamışsın. Saygılar!.. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Sayın Palaman, benim düşünce ve önerim yeni değil. Olsa olsa HEPAR çok yeni kurulan bir parti, Osman Pamukoğlu'nun söylemlerini karar verinceye kadar bir izleme dönemim olmuştur. Onun haricinde uzunca bir süredir değişmeyen şeyler söylüyorum. Ben Atatürkçüyüm. Atatürk'ün bu ülkeye çok büyük geldiğini, üzerine o yüzden oturmadığını savunuyorum. O yüzden Atatürk ölür ölmez de küçük siyasetin yine ülkeyi eline aldığını düşünüyorum. Çok öteden beri düşüncem budur. Osman Pamukoğlu da partiyi kurarken "bugün 11 Kasım 1938" sloganı ile kurmuştur. Böyle net ve kesin söylemleri olan bir adam daha tanımıyorum. Bir örnek Dersim konusu. Herkes nasıl kıvırtıp nasıl işin içinden çıkacağının yolunu bulamazken Pamukoğlu net ve kesin söylemini ortaya koyuyor: Hiç bir devlet kalkışmaya hoşgörü gösteremez, Dersim harekatını bizzat Atatürk planlamıştır! diyor. Budur! 12 Eylül. Herkes nasıl lafı dolandırıp vur abalıya, nasılsa abası kalın, bir şeycik olmaz derken, Osman Pamukoğlu net: Darbeler istemeyle gelmez, kapına dayanır, sen de açıp yüzleşmek zorunda kalırsın diyor. Yine budur! Herkes dine imana dokunup istismar etmeden siyaset olmaz diye kıvrınm kıvrım eğilip bükülürken Osman Pamukoğlu yine net: Dinin siyasette işi yoktur, din siyasete alet edilemez! Bir kez daha budur! Ben adam diye böyle adama derim, başka da bir şey demem. Ama Pamukoğlu da bu siyasete çok numara büyük gelecek, o ayrı. Bu benim doğruya doğru dememi engellemez... Alıntı
Misafir Palaman Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 @ demirefe düşüncenin benim konumla değiştiğini söylemiyorum. Konu üzerindeki düşüncelerinin zamanla değiştiğini söylüyorum. Ayrıca son mesajındaki düşüncelerine de katlıyorum. Saygılar! Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Yok yine de bilmem tabii, millet bilecek de, düzen bozuk diyorsanız düzenin bozukluğunu ve çözümleri en radikal dile getiren parti, HEPAR. Hani CHP "önerisi yok" diye eleştiriliyor ya. HEPAR'ın çok radikal önerileri var... Neymis HEPAR'in radikal önerileri? Sakin bu öneriler fasizan, irkci ve antidemokratik olmasin? Tersi önerileri varsa anlatin. Siz bu konuda bilgi sahibi oldugunuzu ima ediyorsunuz. Buyurun görelim subizi bozuk sistemden dogru sisteme götürecek önerileri. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2010 Anlaşılmıştır Sayın Palaman... Zaten hiç değişmeyen düşünce fikir değildir. Aslında itiraf etmem gerekirse ben bir seneye kadar ABD nin Türkiye'nin bölünmesini istemeyeceğine, bunu isteyenin AB olduğuna, benzer olsa da ABD ile AB nin planlarının biraz farklı olduğuna inanıyordum. O zamanki düşünceme göre ABD nin bölgede güçlü bir ortak, Orta Asya'ya girmek için stratejik işbirliği yapacağı bir jandarma araması gerekiyordu. Yani jandarmanızı güçlü tutarsınız, zayıflatmazsınız. Tabii size kafa tutacak kadar değil. Benim gözümü açan Ermenistan ile imzalanan protokol oldu. Hillary Clinton'u gözlerini dikmiş, arkadan atılan imzalara bakarken görünce ayıktım! Tabii bir de Habur rezaleti, Kürt saçılımı derken ben öyle Osman Pamukoğlu'cu oldum! Yoksa bir adam her şeyin doğrusunu söylüyor, her şeyin doğrusunu o bilir demekten nefret ederdim. Böyle biri olamayacağına inanırdım. Hatta Osman Pamukoğlu'da da çok kusur aradım. Kitaplarını didik didik inceledim, bir yanlışını, bana ters gelen bir söylemini çok aradım. Yok! Biraz düşünerek, ağır konuşmasından başka bir kusurunu bulamadım. Bunu da siyasette tecrübe kazandıkça atıyor ve konuşması akıcı hale geliyor. Yani tabii sürekli astlarına konuşma yapmaya alışmış bir generalin ilk anda eşit düzeyde konuşma yapmaya adapte olması biraz zaman alır, doğaldır. Hatta aslında bu konuşma tarzı onun laf adamı değil, eylem adamı olduğunu gösteriyor. Yani bu da bir kusur değil! Neyse, aslında stratejik akıl, ABD nin hala başta düşündüğüm gibi davranmasını gerektiriyor. ABD her zaman yaptığı gibi büyük ve ciddi bir hata yapıyor. Bu coniler hiç adam olamayacak! Aslında ABD Türkiye stratejik ortaklığı ile, bir Kürt devleti kurma fikri arasında bocalıyor, karar vermiş de değil. Biz bütün giydiğimiz gömlekleri üzerimize ABD biçiyor diye düşünüyoruz, biz de yanılıyoruz. ABD gidişata göre karar veriyor. Gömleği aslında biz sipariş ediyoruz, o da dikip giydiriyor... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.