Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Politik Gündemimiz

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Son günlerde Türkiye'nin gündemi nedir böyle?

Yok havuzlu villa, yok boy değil soy, birisi konyaya gidiyor evetmi evet. Birisi İzmir'e geliyor hayır mı hayır. Biri çıkıp balon patlatıyor. Ötekinin partisi duvarlara yazı yazıyor. Yok benim malım 5 kuruş seninki ne kadar.

Yok Dersim, yok Hrant Dink.

Yıllardır şöyle ağızlı yüzlü bir siyaset görmedik. Adam gibi liderlerin, çıkıp gündemi -tabi havuzları değil- değerlendirdiği bir program olmadı.

Bir keresinde Gökçek ile Kılıçdaroğlu karşı karşıya geldi o zaman da gürültüden başka birşey duymadık tvde.

Bu ne ya? Bu adamlar mı yönetiyor bizi?

Yıllardır yok laiklik, yok şeriat diye iki santim ilerleyemedik. İnsanlar bıkmadımı hala bu ideoloji politikasından.

Ne CHP, ne AKP, ne de MHP benim gözümde Türkiye'yi yönetmeye layık değil.

Sizin bu gündem ve siyaset ve partiler hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Gönderi tarihi:

Dogru soze ne denir, Baskalarinin politikacilari kendi ulkelerinin cikarlarini dusunurken bizim politikacilarimiz kendi cuzdanlarinin pesinde buda yetmezmis gibi birde halk kalkmis onlarin hakkini savunmakta oyleki herkes kendi parti ve parti baskanlarini yere goge sigdiramiyor sanki onca bankayi hortumluyan, onca ihaleye fesatlik karistiran, onca kacak arsalar insaat yapan sanki onlar degilde benim .. Evet bir laf vardır, essek olduktan sonra semer vuran cok olur diye...biri gider digeri gelir..

Gönderi tarihi:

Nedense,konu Havuzlu villa olunca artik siyaset siyaset olmaktan cikiyormus...!

Eger bu ülkede bir basbakanin adi yolsuzluga karismissa,hakkinda bekleyen dosyalar varsa dogru olan bunlarin halka ifsa edilmesidir.Yani bu hakli mücadeleye neden karsi olunuyor bunu pek cözemedim.YOLSUZLUK YAPILMISSA BUNUN HESABI SORULMALIDIR SORACAGIM DIYEN VARSA ONUNLA BIRLIK OLUNMALI ONA DA DESTEK VERILMELDIR.Dogrusuda budur.

Dersim olaylari REFERANDUM KONUSU DEGILDIR.Referandumda bu devletin kurulmasi icin canla basla mücadele vermis olan MILLI KAHRAMANLAR'a dil uzatmak siyaset degildir.Tarihi carpitmakla halki aldatabilirsiniz ama tarihi aldatamazsiniz.

Tabii ki gönül ister ki bizim de siyasetcilerimiz ülkenin gercek sorunlari ile ilgilensinler.Ama gercek sorunlar bir yana itilerek siyaset yapilmaktadir ülkemizde.1,6 milyon baba evine ekmek götüremiyor.Bu sorun iktidarin yani basbakanin sorunu olmali iken maalesef basbakan DERSIM'le ilgileniyor.Kime hizmet verdigini sormak sucmudur acaba?

Etrafi duvarlarla cevrilmis havuzlu villada oturan bir basbakana birilerinin bu degirmenin suyunun nereden geldigini sorma hakki olmalidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Halkımız artık yolsuzlukları kanıksadı, bal tutan parmağını yalar deyip geçiyor. Oysa kişisel çıkarlar için AKP nin hazırladığı bu anayasa değişikliğine harcanan milli servet ile kaç işsize iş bulunurdu. Şu ekonomik kriz anında, bu kadar işsiz, bu kadar yoksul varken bu serveti heba edenlerden millet hesap sormalı. Bu anayasa değişikliklerini hazırlayanların ipliğini pazara çıkarmak niye birilerini rahatsız ediyor ki?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Halkımız artık yolsuzlukları kanıksadı, bal tutan parmağını yalar deyip geçiyor. Oysa kişisel çıkarlar için AKP nin hazırladığı bu anayasa değişikliğine harcanan milli servet ile kaç işsize iş bulunurdu. Şu ekonomik kriz anında, bu kadar işsiz, bu kadar yoksul varken bu serveti heba edenlerden millet hesap sormalı. Bu anayasa değişikliklerini hazırlayanların ipliğini pazara çıkarmak niye birilerini rahatsız ediyor ki?

saygılar...

:) Konu birilerinin ipliğinin pazara çıkması değil. Bugün o onunkini çıkarır yarın o onunkini. O havuzlu villa der. O yedi daire der. CHP'nin iddialarına AKP'liler bir cevap bulur. AKP'lilerin iddialarına da CHP'liler cevap bulur. Önemli olan bizim bu saçmalıklarla yıllardır uyutuluyor olmamız.

Kimse kendine uyutulmayı yakıştıramıyor tabi, herkes herşeyin farkında ya ;)

AKP'nin ne olduğu ortada ama sizde bana CHP'yi savunmaya kalkmayın da biz de o muhabbetlere girmeyelim.

Benim söylediğim bu milletin daha iyi siyasetciler hakkettiği. Beceremeyince istifa edecek siyasetçiler.

Daha açık anlatayım şimdi siz son iki mesajda AKP'yi kötülediniz. Biri çıkıp size karşı AKP'yi savunsa başlasanız Gökçek ile Kılıçdaroğlunun iddialarını yarıştırmaya 35 sayfa bunu tartışsak kaç milim ilerlemiş olacaz?

Gönderi tarihi:

Konulari karistirmadan tartisin.Partiyi savunmak baska bir olaydir,yolsuzluklari ortaya dökmek ise baska...

AKP veya CHP önemli olan bu partiler veya onlarin baskanlarida degildir.Ortada bazi söylentiler var,bunlarin bir kismi belgelenmis hemde düzmece belgelerle degil gercek belgelerle belgelenmis yolsuzluklar var.Bunlar ifsa edilmesinmi.Yoksa bunlari tartismayinca bir milim fazlami ilerleyecegiz?

Demokratik bir ülkede adi yolsuzluga bulasmis olan bir siyasetci,genel müdür müdür bürokrat kim varsa istifa eder.Türkiye'de ise birakin istifayi yolsuzlukla suclanan birisi daha cok koltuga yapisarak devletin imkanlari ile kendisini suclayanlari sindirmeye calisir.Aynen Türkiye'de AKP karsitlarina yapildigi gibi.

Temiz siyaset istiyorsaniz siyasetcininde temizini sececeksiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ofsaytı, ilgili takımın taraftarıyla tartışmak saçmadır, bu yüzden fikrinize saygı duyuyorum ama sizinle bu konuyu tartışmıcam.

Gönderi tarihi:

Tartışmama gerekçesi son derece geçersiz. Ofsaytı maçı yapan iki takımdan birinin taraftarı ile tartışacaksınız. Başka takımın taraftarı, tutmadığı takımların maçındaki ofsaytı anca elin kaybolan eşeğini arayan adamın aradığı gibi tartışır.

Önemli olan karşı takımın taraftarı ile ofsaytı tartışmak. Yoksa kendi takımınızın taraftarı ile tartışmayı mı tercih ediyorsunuz?

Ayrıca söz konusu olan Milli takım! Dikkatinizi çekerim!

Gönderi tarihi:

Tartışmama gerekçesi son derece geçersiz. Ofsaytı maçı yapan iki takımdan birinin taraftarı ile tartışacaksınız. Başka takımın taraftarı, tutmadığı takımların maçındaki ofsaytı anca elin kaybolan eşeğini arayan adamın aradığı gibi tartışır.

Önemli olan karşı takımın taraftarı ile ofsaytı tartışmak. Yoksa kendi takımınızın taraftarı ile tartışmayı mı tercih ediyorsunuz?

Ayrıca söz konusu olan Milli takım! Dikkatinizi çekerim!

Hangi konuya cevap veriyorsun?

Gönderi tarihi:

Sanki duyanda koskoca Turkiye Cumhuriyetinde sadece CHP ve AKP var baska hic bir politikaci yok konu basligi bugun yada 1 yil 10 yil oncesi politik gundemimizden soz etmiyor genel olarak bahsediyor bir partiyi yerin dibine koyarken digerinide yuceltmiyor ama gelin gorunki yine dedigimiz dedik caldigimiz duduk diyip saflarimizi alalim. akp 10 yildir aktif politikada ama Turkiye Cumhuriyetinin gecmisine bakarsak 10 yasinda degil heralde degilmi yani Politikacilarin nasil bukadar acimasizca halkina zulm etme yetkisini nereden aliyorlar bir atasozu vardir Allah bilir kulunu giydirir culunu . yani halk bunlari hak ediyorki bizi yonetenler bugune kadar insafsizca halki somurup bu gunlere geldiler Eee bizim halkta bu akil bu mantik olduktan sonra bir 100 yil daha somurulmeye mahkumdur

Gönderi tarihi:

Havuzu gören beni AKP'li ilan ediyor başlıyor CHP'yi savunmaya. Eğer kafa yapınız buysa size Tayyip bile çok.

Gönderi tarihi:

Milli takım benzetmesini ciddiye almanızı dilerim. Şu an politikada çok ciddi bir dış baskı ve yönlendirme vardır. AB komiseri Türkiye'de kurulan partilerden birinin (HEPAR) önlenmesi direktifi verebiliyor, bu direktif doğrultusunda bu parti liderinin ergenekona dahil edilebilmesinin yolları araştırılıyor, içişlerimize doğrudan karışıp evet oyu verilmesinin şart olduğunu söyleyebiliyor, partilerde düzenlemeler için girişimlerde bulunabiliyor, anayasa düzenlemesini bizzat yazıp iktidarın eline tutuşturuyor, içeriğini sonra dikte edeceği, iktidarın da içeriğini bilmediği Kürt açılımını, Ermenistan anlaşmasını, Barzani'nin Irak bayraksız davet edilmesini doğrudan emredip yaptırıyor.

Türkiye'de hiç bu kadar tamamen dış etkilerle siyaset yapılmamıştı. İki süper gücün arasında sıkışıp ikiye çatlayacak hale geldiği soğuk savaş yıllarında bile ülkenin bir duruşu ve onuru vardı. Hiç bir dönem ayrışmanın bölünme getireceği olasılığı bu kadar yüksek görülmemişti. Çünkü tehdit ne kadar büyükse tepki de o kadar fazlaydı. Türkiye iki önemli kamplaşma yaşadı: 27 mayıs öncesi CHPli ve DPliler mezarda yan yana gömülmeyi bile reddediyorlardı. İnanılmaz bir düşmanlık oluşmuş, vatan cephesi nefer kaydediyor, CHP kapatılıp tek parti iktidarına gidiliyordu. 12 eylül öncesi zaten bölünmeyen kurum kalmamış, günde ortalama 22 kişi öldürülüyordu.

Şimdi tehdit o çapta olmamasına karşın bilinç çok düşük ve uyku hali çok fazla. 12 Eylül sonrası inanılmaz bir apolitize ve köşe dönmecilik aldı yürüdü.

Kabul edelim bugün toplumda geçerli görüş: "Yesin içsin, afiyet olsun da benim payım ne?" Sorgulanan sadece bu. Yenen içileni sorgulama yok, o sanki bir hak, tek sorgulanan komşuda pişenden ne düşeceği...

Gönderi tarihi:

Osman Pamukoğlu'nun ergenekon sanıkları ile birlikte soruşturulması direktifi geldi ve savcılık belgelerinde adı ergenekon çerçevesinde soruşturulacaklar listesinde yer aldı. Tüm birimlere bu soruşturma savcılık emri gönderildi.

AB Türkiye masası komiserinin HEPAR'ın yükselişinin mutlaka önlenmesi gerektiği direktifi belgelidir. AB'nin yayınladığı Türkiye dönem raporunda yer almaktadır, resmi belgedir.

Soruşturmadan Pamukoğlu hakkında henüz bir şey çıkarılabilmiş değil...

Gönderi tarihi:

Nasilda kolayciliga kaciyorlar.Derslerini iyi ezberlemisler.

Havuzdan bahsedince CHP savunuluyormus.Ne alak anlayamadim.Havuzlu konusmayi elestiren kendileri,suclayanlar yine kendileri.Dogruya dogru demek bir erdemdir.Erdemin manasi lügatlarde yazilidir.

Eger bir yolsuzluk var ise bunu tabii ki arastirip elestirecegiz.Insanlari kara kaslari kara gözleri icin degil ahlak yapilari yönünden degerlendirmek gerekir.Havuzlu villaya cevap veremeyip,Kilcdaroglu'nun dedesinin Ermeni oldugunu ileri sürenler bence ahlaktan nasibini alamamis yaratiklardir.Bir tarafta Ermenileri savunacaksiniz ama diger tarafta HAVUZLU VILLADAN Bahsetti diye muhalefet liderinin dedesinin kim oldugunu arastiracaksiniz.Bunu yapanlar önce kendi soylarinin nereden geldigini incelemeleri gerekir.

Siz Havuzlu villalarda oturanlari savunmaya devam edin,ama kimseyede Havuzlu villalardan bahsediyorlar diyede laf atmayin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Nasilda kolayciliga kaciyorlar.Derslerini iyi ezberlemisler.

Havuzdan bahsedince CHP savunuluyormus.Ne alak anlayamadim.Havuzlu konusmayi elestiren kendileri,suclayanlar yine kendileri.Dogruya dogru demek bir erdemdir.Erdemin manasi lügatlarde yazilidir.

Eger bir yolsuzluk var ise bunu tabii ki arastirip elestirecegiz.Insanlari kara kaslari kara gözleri icin degil ahlak yapilari yönünden degerlendirmek gerekir.Havuzlu villaya cevap veremeyip,Kilcdaroglu'nun dedesinin Ermeni oldugunu ileri sürenler bence ahlaktan nasibini alamamis yaratiklardir.Bir tarafta Ermenileri savunacaksiniz ama diger tarafta HAVUZLU VILLADAN Bahsetti diye muhalefet liderinin dedesinin kim oldugunu arastiracaksiniz.Bunu yapanlar önce kendi soylarinin nereden geldigini incelemeleri gerekir.

Siz Havuzlu villalarda oturanlari savunmaya devam edin,ama kimseyede Havuzlu villalardan bahsediyorlar diyede laf atmayin.

saygilarla

Lafı neresinden anlayıpta bu yorumları yaptınız acaba? -_-

Burada tek başına CHP, MHP veya AKP eleştirilmiyor bugünkü Türk Siyasetinin geldiği nokta eleştiriliyor. Burada tabiki de CHP'nin de yanlışları vardır. Ama siz CHP'yi sütten çıkmış ak kaşık olarak görüyorsunuz.

Kılıçdaroğlu'nu o kadar çok dinlemişsinizki her gelene klasik anti-akp savunması yapıyorsunuz.

İşte sizin bakış açınız bu. AKP vs CHP, didişin durun. Bu kafadaki insanlara böyle iktidar böyle muhalefet.

Neymiş Gandi Kemal, AKP'nin yolsuzluklarını anlatacakmış millete millette hemen uyanacakmııııış. Masal bu.

Bir CHP'li CHP eleştirisini nasıl dinliyor.(genel*) İşte bu konuda gördük sadece CHP'yi değil bütün partileri eleştirmemize rağmen hemen gard alındı. Anti-laik**, irticacı hurrraaa.

İşte AKP'li halkta sizi böyle dinliyor. Bakmıyor haklımısınız haksızmısınız diye. Bugün halk* için lafla siyaset birde karşıt görüşden olunca, dinlenmiyor bile. "İcraat"

Bakıyor millet ne yaptı bu CHP diye. Ne yapmış, bol bol laf.

Eleştirilebilir olmak bir erdemdir. Sen her eleştirene iftira** atarsan erdemini gösterirsin.

Gönderi tarihi:

Lafı neresinden anlayıpta bu yorumları yaptınız acaba? -_-

Burada tek başına CHP, MHP veya AKP eleştirilmiyor bugünkü Türk Siyasetinin geldiği nokta eleştiriliyor. Burada tabiki de CHP'nin de yanlışları vardır. Ama siz CHP'yi sütten çıkmış ak kaşık olarak görüyorsunuz.

Kılıçdaroğlu'nu o kadar çok dinlemişsinizki her gelene klasik anti-akp savunması yapıyorsunuz.

İşte sizin bakış açınız bu. AKP vs CHP, didişin durun. Bu kafadaki insanlara böyle iktidar böyle muhalefet.

Neymiş Gandi Kemal, AKP'nin yolsuzluklarını anlatacakmış millete millette hemen uyanacakmııııış. Masal bu.

Bir CHP'li CHP eleştirisini nasıl dinliyor.(genel*) İşte bu konuda gördük sadece CHP'yi değil bütün partileri eleştirmemize rağmen hemen gard alındı. Anti-laik**, irticacı hurrraaa.

İşte AKP'li halkta sizi böyle dinliyor. Bakmıyor haklımısınız haksızmısınız diye. Bugün halk* için lafla siyaset birde karşıt görüşden olunca, dinlenmiyor bile. "İcraat"

Bakıyor millet ne yaptı bu CHP diye. Ne yapmış, bol bol laf.

Eleştirilebilir olmak bir erdemdir. Sen her eleştirene iftira** atarsan erdemini gösterirsin.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, bu siyasilere tanınan ayrıcalıklara isyan ediyorum. Defalarca yazdım CHP ye son yerel seçimde yanlışlıkla ilk oyumu verdim. Sizce şu an ne yapılabilir? Değiştirilmek istenen maddelerin ne için yapıldığını fark etmemek için hiçbir şey bilmemek gerekir. Ne yapmamız gerekiyor, bize göre bir parti yok, yatalım mı diyelim? Bunu yaparsak benim şahsi fikrim bu günleri de çok arayacağımız yönündedir. Eleştirelim ama ne yapılacağını da söyleyelim

saygılar...

Gönderi tarihi:

Osman Pamukoğlu'nun ergenekon sanıkları ile birlikte soruşturulması direktifi geldi ve savcılık belgelerinde adı ergenekon çerçevesinde soruşturulacaklar listesinde yer aldı. Tüm birimlere bu soruşturma savcılık emri gönderildi.

AB Türkiye masası komiserinin HEPAR'ın yükselişinin mutlaka önlenmesi gerektiği direktifi belgelidir. AB'nin yayınladığı Türkiye dönem raporunda yer almaktadır, resmi belgedir.

Soruşturmadan Pamukoğlu hakkında henüz bir şey çıkarılabilmiş değil...

Sayın demirefe, Silivri davasında hazırlanan iddianamelerin hukuka uygun ve gerçek olduğunu söyleyebilir miyiz? Bunları yapan savcılar O.Pamukoğlu için de bir iddia ortaya atamazlar mı? Ona da bir kılıf bulurlar onu da Silivriye gönderebilirler, acaba bunu niye yapmıyorlar?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Ben de sizin gibi düşünüyorum, bu siyasilere tanınan ayrıcalıklara isyan ediyorum. Defalarca yazdım CHP ye son yerel seçimde yanlışlıkla ilk oyumu verdim. Sizce şu an ne yapılabilir? Değiştirilmek istenen maddelerin ne için yapıldığını fark etmemek için hiçbir şey bilmemek gerekir. Ne yapmamız gerekiyor, bize göre bir parti yok, yatalım mı diyelim? Bunu yaparsak benim şahsi fikrim bu günleri de çok arayacağımız yönündedir. Eleştirelim ama ne yapılacağını da söyleyelim

saygılar...

Halkta bu bilince sahip olursa iş yapacak siyasetçilet çoğalır.

En azından iş yapmayacaklar gider.

Yeni bir arayış olmasının hiç değilse bir götürüsü olmaz diye düşünüyorum.

Halktan gelen bu bıkkınlık belirtilerine elbette siyasiler tarafından farkedilecektir.

Ben hiçbir şey yapmayalım demiyorum. Ama sanki bir tek AKP, CHP varmış gibi düşünmeyelim...

Gönderi tarihi:

Pamukoğlu için de bir iddia ortaya atamazlar mı?

Elbette atabilirler. Dikkatle izlendiğinden emin olabilirsiniz. Çünkü AB Türkiye işleri masası komiserinin açık, belgeli direktifi var. Emir büyük yerden.

Fakat her ne kadar çok hukuki olmasa da bilirsiniz, saldırmak için bir kan kokusu, bir yara gerekli. Bunu bulamıyorlar. Örneğin maaşla açıklanamayan bir servet olabilir. Bu tür bir done gerek. Öbür türlü tamamen kafadan bir atmasyon, geri teper, tehlikelidir. Bir parti liderini askerler gibi düşünemezsiniz. Asker nihayet ordu arkasında durmadığı an bir hiçtir. Hiçbir koruması yoktur. Ama bir parti lideri öyle değil. Daha çok taraftar kazanmasına yol açabilir.

Pamukoğlu'nun görüşleri de hakkında uydurma bir suçlama yapılabilmesine engel teşkil ediyor. Pamukoğlu her zaman şunu söyler: “Elde tüfek,sırtta üniforma siyaset yapılmaz. Ya onu yapacaksın, ya onu. Bu konuda da Atatürk'ü örnek gösterir. Atatürk Kurtuluş savaşı sonrası tüm generalleri uyarmıştır. Siyaset yapmak isteyen varsa bunu asla üniformalı olarak yapamaz. Siyaset yapmak isteyenler derhal istifalarını versinler, aksi halde siyasi en küçük tavırları durumunda ben görevden alırım demiştir.

Pamukoğlu bu bakımdan iyi bir örnektir. Onu suçlamak ters teper. Asker iken görevini en iyi biçimde yapmıştır, her şeyden geçme pahasına, aile yaşantısı, evde bir gece rahat bir ortam, şehirde bir gün geçirme... Bunların hepsini Hakkari'de görev yaptığı iki yıl boyunca elinin tersiyle itmiştir. Genelkurmay kendisini Avrupa seyahati dahil, çeşitli görevlerle kısa süreli dinlendirmek istemiş, hepsini reddetmiş, en çetin bölgelerdeki en zor harekatlarda dağda askerinin başında olmuştur. Son derece parlak bir askerdir ve askerliği süresince siyaset hiç yapmamıştır. Sadece görevine odaklanmış ve onu da en başarılı şekilde yapmıştır.

Pamukoğlu bir rahat ve düzen adamı değildir. Düzenin bozuk olduğunu, işlerin iyi gitmediğini söyleyen bir radikaldir. Bu bakımdan çok belirgin biçimde ayrı bir yeri vardır ve üstelik şu an çok bağlı taraftarları olan bir parti lideridir. Pamukoğlu'nu kıytırık suçlamalar kesmez. Aslana kurşun atılacağında en az birkaç kez daha düşünülmesinde yarar vardır...

Ben şahsen canıma da mal olacak olsa Pamukoğlu'yu desteklemekten vazgeçmeyi düşünmüyorum...

Gönderi tarihi:

Türkiye'de demokrasi isteyen, yolsuzluklara karsi olan, basbakanlarin yolsuzluklarina karsi olan,....... önce bir aynaya bakmali ve ne söyledigine dikkat etmeli. Sanki Türkiye politikacilarin yolsuzlugunu sadece AKP iktidari döneminde tanidida arkadasin birisi sirf Tayyip refleksiyle yazmis. 90 yildir ülkede yolsuzluk yapiliyor kimden hesap sordunuzda simdi Tayyipten souryorsunuz diye sorarlar size. Demokrasiyi savunuyorsan Dersim olaylarini arastirmayida icine sindereceksin, aksi taktirde inandirici olamasiniz. Yolsuzluklara karsiysaniz ülkenin tüm siyasetini, gelmis gecmis tüm iktidarlarini, siyasetcilerini, bakanlarini, devlet görevlilerini (vali, kaymakam, asker, polis,....) ve hatta sistemi masaya yatiracaksiniz.

Tayyip bazilarinin bayagi korkulu rüyasi olmus. Sabah kalkiyor Tayyip aksam ytiyor Tayyip. Vatandasi yillardir sadece sandikta secim zamani hatirlayanlardan hesap sormadan Tayyip daha bazilarinin korkulu rüyasi olmaya devam edecege benziyor. Anayasa oylamasi icin "Evetciler" olsun "Hayircilar" olsun halka oiylanacak Anayasayi tanitacakalarina birbirlerinin havuzlariyla ugrasiyorlar. Iste bizim siyasetcilerin ciddiyeti bu kadar. Ama malesef halkta bunlara kendisini alet etmekten bayagi memnuna benziyor. Ehh 90 yil halkin kafasinda akil birakmadilarki.

Gönderi tarihi:

@ dominik

Öncelikle hoşgeldin, ben en azından bir yerden başlanmalı diye düşünüyorum...

Gönderi tarihi:

Türkiye'de demokrasi isteyen, yolsuzluklara karsi olan, basbakanlarin yolsuzluklarina karsi olan,....... önce bir aynaya bakmali ve ne söyledigine dikkat etmeli. Sanki Türkiye politikacilarin yolsuzlugunu sadece AKP iktidari döneminde tanidida arkadasin birisi sirf Tayyip refleksiyle yazmis. 90 yildir ülkede yolsuzluk yapiliyor kimden hesap sordunuzda simdi Tayyipten souryorsunuz diye sorarlar size. Demokrasiyi savunuyorsan Dersim olaylarini arastirmayida icine sindereceksin, aksi taktirde inandirici olamasiniz. Yolsuzluklara karsiysaniz ülkenin tüm siyasetini, gelmis gecmis tüm iktidarlarini, siyasetcilerini, bakanlarini, devlet görevlilerini (vali, kaymakam, asker, polis,....) ve hatta sistemi masaya yatiracaksiniz.

Tayyip bazilarinin bayagi korkulu rüyasi olmus. Sabah kalkiyor Tayyip aksam ytiyor Tayyip. Vatandasi yillardir sadece sandikta secim zamani hatirlayanlardan hesap sormadan Tayyip daha bazilarinin korkulu rüyasi olmaya devam edecege benziyor. Anayasa oylamasi icin "Evetciler" olsun "Hayircilar" olsun halka oiylanacak Anayasayi tanitacakalarina birbirlerinin havuzlariyla ugrasiyorlar. Iste bizim siyasetcilerin ciddiyeti bu kadar. Ama malesef halkta bunlara kendisini alet etmekten bayagi memnuna benziyor. Ehh 90 yil halkin kafasinda akil birakmadilarki.

Gayet güzel mantık, 90 yıldır yapıldıysa bugün de yapılabilir, iyi bu kafayla devam edin.

Gönderi tarihi:

Köşe dönme kültürünü başlatan kişi 12 eylülden sonra gelen ve bugün iktidarda olanların hiç de yabancısı olmadıkları ve sahip çıktıkları bir sima...

Gelenek tarikat ve cemaat kültüründen geliyor. "Devletin malı deniz" anlayışı. Bunlar için domuzdan kıl koparmak sevaptır. O kılı da satarlar, haram ya! Kendileri kullanmaz, parası ile iktidarlarını sağlamlaştırırlar.

Yalnız bunlara kuvvet veren, onlara karşı olanların da şeytana uyması, "onlar çuvalla götürdü, bir kaç torba da biz götürsek ne olur ki?" demeleri oldu.

Şeytan zaten şeytan, onun işi o da, Cebrail'in gözü kayarsa köteği de sert olur. Nitekim de sert oldu! Bunlar iktidarlarını o sert köteğe borçlular.

Dini argümanları örnekleme olarak kullandım diye yine hemen "dinden imandan bahseden" olmam umarım! :D

Şimdi kabul etmek gerek, dini örneklemeler binlerce yıldır insanlık belleğinde yer etmiş, bilinçaltılara kadar işlemiş, güçlü örneklemelerdir. Hiç bir yazar, anlatmak istediği kavramları bu güçlü metaforlarla anlatmaktan kaçınamamıştır. Mefisto - Faust örneğin. Menfaat için tüm insanlık değerlerini satma kavramını, ruhunu şeytana satma biçiminde ele alır.

Bu kavramların anlatım gücünden yararlanmak değildir sakıncalı olan, bu kavramların gücünü kişisel ve siyasal çıkarlar için kullanmaktır. Bu ayrım çok önemli. Örnekleme olarak kullanmak ile doğrudan kavramın kendisinin gerçekliğini savunmak çok farklı şeyler...

"Kaya gibi adam" dendiğinde adamı kayanın fiziksel ve kimyasal özellikleri ile özdeşleştirirseniz iş vahim! "Ruhunu şeytana satmak" dendiğinde de ruhu gerçekten bir meta ve şeytanı tüccar olarak algıladığınızda yandı gülüm keten helva! :)

Gönderi tarihi:

Gayet güzel mantık, 90 yıldır yapıldıysa bugün de yapılabilir, iyi bu kafayla devam edin.

Rica ediyorum artik yazilanlari dogru anlamak icin okuyalim. 90 yildir vardi ve simdi de vardir, aynen devam etsin dedigimi anladiysaniz pes dogrusu. Ya dostum amaciniz üzüm yemekmi yoksa bagciyi dövmekmi? Ben bunu ciddi ciddi soruyorum size.

Benim anlatmak istedigim sadece yolsuzluklarin AKP döneminde baslamadigi ve 90 yildir devam ettigidir. Yolsuzluga karsi gelmek ve yok etmek istem sadece AKP dönemini mercek altina alirsa ciddi degildir, gecmistekilerin üzerine sünger cekerse ciddi degildir. Sizin aladiginiz kafayla ülke zaten devam ediyor, secende secilende ayni zihniyetteler. Secerken nasil kendime pay cikartirim mantigi yokmu dostum? Her belediye secimlerinde milyonlarca secmen yer yer gecekondularini kurtarmak icin, ruhsatsiz insaatlarini kurtarmak icin, ......... oy vermiyorlarmi diyorsunuz yani?

Lütfen artik ayaklarimiz yere bassin ve karsiyi elestirirken yazdiklarini iyi irdeleyelim.

Gönderi tarihi:

Rica ediyorum artik yazilanlari dogru anlamak icin okuyalim. 90 yildir vardi ve simdi de vardir, aynen devam etsin dedigimi anladiysaniz pes dogrusu. Ya dostum amaciniz üzüm yemekmi yoksa bagciyi dövmekmi? Ben bunu ciddi ciddi soruyorum size.

Benim anlatmak istedigim sadece yolsuzluklarin AKP döneminde baslamadigi ve 90 yildir devam ettigidir. Yolsuzluga karsi gelmek ve yok etmek istem sadece AKP dönemini mercek altina alirsa ciddi degildir, gecmistekilerin üzerine sünger cekerse ciddi degildir. Sizin aladiginiz kafayla ülke zaten devam ediyor, secende secilende ayni zihniyetteler. Secerken nasil kendime pay cikartirim mantigi yokmu dostum? Her belediye secimlerinde milyonlarca secmen yer yer gecekondularini kurtarmak icin, ruhsatsiz insaatlarini kurtarmak icin, ......... oy vermiyorlarmi diyorsunuz yani?

Lütfen artik ayaklarimiz yere bassin ve karsiyi elestirirken yazdiklarini iyi irdeleyelim.

Yahu sayın dominik, eski eskide kaldı, kimileri öte dünyaya göçtü gitti. Onlardan hesap sorulmadı diye bunlara da göz mü yumalım? Tamam vatandaş kişisel menfaatleri için partizanlık yapıyor peki buna çanak tutan sisteme ne demeli. Anayasa dar geliyormuş, gelişen Türkiye ye yetmiyormuş; iyi de bu siyasi sistem hiç mi dar gelmiyor, bunu değiştirmek için niye hiçbir niyet yok? Tutup demokrasi havarisi kesiliyorlar birde...Bu seçim sistemiyle, ister kabul edilsin ister edilmesin AKP ve CHP var; ikisinden birini tercih etmek zorundayız, veya sizin dediğiniz gibi ha AKP ha CHP benim için farketmez diyerek yine de AKP nin değirmenine su taşımış olmak var.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.